Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
KurtiMakarov
Декември 06, 2019, 07:13:53 am от KurtiMakarov
Views: 1180 | Comments: 0

Apple потвърди, че iPhone следи местоположението на потребителите, дори ако изключите Location ServicesСмартфоните постоянно искат достъп до локацията, за да ни бъдат максимално полезни. Понякога това може да се превърне в проблем, който излага на риск личните ни данни. Сходна е ситуацията с новотo поколение на iPhone, които се оказва, че следят собствениците си дори при изключване на функцията Location Services . Apple също потвърдиха за неприятният бъг. Според официалните данни проблема е свързан с iPhone 11 Pro и нямат данни да излага на риск другите два смартфона от последна генерация, съобщава mspoweruser.
 
Оказва се, че дори да спрете всички разрешения за достъп до локацията това не спира приложенията да имат достъп до тази информация. Трябва да отбележим, че в случая не става въпрос за пълното блокирането на Location Services. Ако потребителите отидат в меню "Settings" и отворят последователно "Privacy" и"Location Services" могат индивидуално да откажат достъп до GPS данните на мобилните приложения. Скролването до долната част на менюто в "System Services" и повтарянето на същите действия не спира достъпа до локацията.
 

 
Apple също така увериха, че няма никакви доказателства за нелегална активност, която да представлява риск за сигурността на потребителите. Всъщност проблема се появява, ако например искате да спрете локацията за всички приложения, но например да използвате тази функция в Apple Maps. На този етап няма данни дали компанията подготвя ъпдейт, с който да отстранят проблема. Докато това се случи бъдете много внимателни, когато се свързвате към интернет, особено ако използвате непознати мрежи.

Digital.bg
KurtiMakarov
Декември 05, 2019, 07:21:52 am от KurtiMakarov
Views: 1209 | Comments: 0


Apple официално публикуваха кои са най-добрите приложения и игри за iPhone, iPad, Mac и Apple TV през настоящата година. Успоредно с това компанията допълни, че продължава да насърчава разработчиците да създават още по-атрактивно съдържание. Всяко заглавие, което се качва в App Store трябва да отговаря на разнообразни критерии за сигурност и качество, тъй като портала се посещава от почти 500 млн. души всяка седмица.
 
Това е впечатляващо постижение, което провокира и огромния интерес на разработчиците към App Store и платформите на Apple. Собствениците на устройствата от сериите iPhone, iPad, Mac и Apple TV знаят, че получават най-доброто по отношение на графиката, дизайна и качеството, когато изберат App Store. Ето и кои са най-добрите игри и  мобилни приложения през тази година в онлайн магазина на компанията.
 
Най-добро приложение за iPhone: Spectre Camera (Lux Optics)
 

 
Най-добро приложение за iPad : Flow by Moleksine (Moleskine)


 
Най-добро приложения за Mac: Affinity Publisher (Serif Labs)
 
 

 
Най-добро приложение за Apple TV: The Explorers (The Explorers Network)
 


Най-добра игра за iPhone : “Sky: Children of the Light” (thatgamecompany)
 

 
Най-добра игра за iPad : “Hyper Light Drifter” (Abylight S.L.)
 

 
Най-добра игра за Mac : “GRIS” (Devolver / Nomada Studio)
 

 
Най-добра игра за Apple TV:  “Wonder Boy: The Dragon’s Trap” (DotEmu)
 


Най-добра игра за Аpple Arcade: “Sayonara Wild Hearts” (Simogo)
 Digital.bg
GPower
Декември 04, 2019, 08:30:03 pm от GPower
Views: 1221 | Comments: 0


Освен че може да ви бъде полезна, когато я потърсите, Siri може да се появи и неочаквано като в случая с прогнозата за времето по ВВС, когато метеорологът, без да иска, активира дигиталния асистент.

Томаш Шафернакер представя своята прогноза в ефира на ВВС, когато Siri решава да се включи, за да помогне. Шафернакер описва застудяването в много части на САЩ, но Siri има други идеи. Докато той говори за възможността снежният фронт да дойде в Европа, Siri заявява, че „в прогнозата за времето няма сняг“. Мъжът запазва самообладание и дори отвръща на асистента с хитрата забележка, че Siri вероятно не знае за кое място говори той.

Активацията на Siri може да е станала по няколко начина. Първо, Apрle Watch на метеоролога може да си е помислил, че е чул фразата Hey, Siri. Друг вариант е мъжът, без да иска, да е натиснал бутона за активация на Siri, а третият и най-вероятен е, ако е била активирана функцията Raise To Speak. При нея Siri ще се активира, ако Шафернакер е вдигнал високо ръка, за да посочи нещо на екрана. 

Забавната сцена може да видите сега:


hicomm.bg
GPower
Декември 04, 2019, 08:27:57 pm от GPower
Views: 1219 | Comments: 0


днешна дата Apple вече е официален собственик на голямата част от бизнеса за модеми на смартфони на Intel. Сделката, обявена през юли, е на стойност 1 милиард долара и въпреки това Intel твърди, че губи няколко милиарда долара от продажбата. Закупувайки технологията на Intel, Apple ще може сам да произвежда повече компоненти за своите свързани устройства, вместо да разчита на доставчици като Qualcomm - компания, с която Apple има доста трудни отношения.

Продажбата включва само бизнеса със смартфон модеми на Intel; компанията ще продължи да прави модеми за компютри, умни устройства и автономни коли.

Intel твърди, че нелоялната конкуренция и патентните иcкове на Qualcomm са принудили компанията да продаде бизнеса си на Apple. Шефове на Intel вече свидетелстваха в съда по антимонополното дело, което Федералната търговска комисия води срещу Qualcomm. В момента Qualcomm обжалва взетото срещу нея решение.

След като сделката с Intel е завършена, Apple ще бъде по-малко зависим от външни доставчици, когато става въпрос за дизайна и производството на някои от най-важните компоненти на нейните мобилни устройства. Така гигантът вече замени чиповете на Samsung в iPhone със своята А-серия чипове.

hicomm.bg
GPower
Декември 04, 2019, 08:26:11 pm от GPower
Views: 1208 | Comments: 0


Apple „ще направи по-задълбочен преглед“ на начина, по който борави с нарушени граници, след като посочи анексирания от от Москва Крим за част от Русия в приложението си за карти и времето за руските потребители, съобщи говорителка на компанията, цитирана от Ройтерс.

Труди Мюлер съобщи, че Apple не е правила никакви промени на картите си извън Русия, нито е прибягнала до промяната за руските потребители заради нов закон, който влезе в сила в страната.

„Правим преглед на международното право и на съответните американски и други вътрешни закони, преди да вземем решение за поставяне на название върху картите си и правим промени, ако законът изисква. Ще направим задълбочен преглед на начина, по който боравим с нарушени граници в нашите услуги, и в резултат на това може да предприемем промени в бъдеще“, заяви Мюлер пред Ройтерс.

Както Русия, така и Украйна са много чувствителни към начина, по който глобални компании определят Крим, откакто руски бойни части завзеха територията и Москва я анексира през март 2014 г. след референдум, който Киев и западните му съюзници определиха като незаконен.

Apple изглежда е променила начина, по който показва локации в Крим на софтуера си в отговор на исканията на руски политици полуостровът да бъде считан за част от Русия.

Репортери на Ройтерс в Москва, които написали името на главния град на Крим, Симферопол, в приложението Maps and Weather на Apple в сряда, видели на екрана си надпис: „Симферопол, Крим, Русия“. Потребители в други страни, включително в украинската столица Киев и в Крим, виждат локациите на полуострова, без да се конкретизира на коя страна принадлежат.

Украинският външен министър Вадим Пристайко написа в Twitter в сряда, че Apple не си дава никаква сметка за болката на страната му.

ЕС и САЩ не признават Крим за част от Русия и наложиха санкции на полуострова и на отделни лица, които обвиняват в нарушаване на териториалната цялост на Украйна.

investor.bg
Pages: [1] 2 3 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
6495 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1124 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
gogi6 gogi6
308 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
129 Публикации
JmeLche JmeLche
106 Публикации
unclecharlie unclecharlie
66 Публикации
gamzoff
49 Публикации
apple8890
32 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Декември 2019
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1
2 3 4 5 6 7 [8]
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 1707
 • stats Общ брой публикации: 9802
 • stats Общ брой теми: 5325
 • stats Общ брой категории: 12
 • stats Общ брой раздели: 76
 • stats Най-често онлайн: 206

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 11
 • Dot Spiders: 1
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 0
 • Dot Потребители онлайн:
 • user Google
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal