Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Вчера в 06:36:22 pm от GPower
Views: 18 | Comments: 0


Apple предизвика сериозни дискусии в индустрията през последните седмици. Причината бе дългоочакваното решение да започнат да използват ARM хардуер в бъдещите си устройства. По този начин Аpple официално  потвърдиха, че спират да използват Intel процесори в компютрите Маc.
Предстоящите устройства от MacBook серията, които ще видим преди края на 2020г. също ще са базирани на ARM архитектури. Все пак целият процес на транзиция ще отнеме около две години, но ще отбележи една от най-сериозните промени в стратегията на Apple досега.
Taка компанията се надяват да улеснят разработчиците, които ще могат да създават едно приложение, което е оптимизирано за всички продуктови категории като iPhone, iPad, MacBook, и компютрите Mac. Желанието на Apple да създават собствени модифицирани процесори с ARM чип дизайна няма да е единствената новост в сферата на хардуера.
Компанията обмисля идеята да спре да използва видео карти, произведени от АМD в бъдещите си компютри. Вместо това Apple ще разработват собствени GPU модули.
 
В интернет се появи информация от форумите на разработчиците, които твърдят, че следващите версии на MacBook и Mac ще се захранват от Apple GPU, а не от видео карти на AMD. Данни от тестове на първите прототипи показват, че конфигурации с Apple A12Z, които работят с macOS 11 регистрират по-добри резултати от AMD R5 4500U 6CU iGPU на OpenCL бенчмарковете.
Това са все още ранни показатели, но е факт, че това дори не е последния графичен процесор на Apple. Интеграцията на 5-нанометров A14 GPU може да направи бъдещите версии на Mac и MacBook много по-мощни. Компанията ще се нуждае от допълнително време, за да отстрани различни софтуерни проблеми преди да превърне идеята в реалност.
Със сигурнoст подобно решение ще се отрази сериозно на AMD, които се превръщат във все по-влиятелен фактор в индустрията. Загубата на толкова голям и важен клиент като Apple ще има осезаеми икономически отражения върху бизнеса на компанията.

Digital.bg
GPower
Юли 05, 2020, 07:24:52 pm от GPower
Views: 124 | Comments: 1


Аpple вече представиха iOS 14, която предлага разнообразие от нови функционалности и подобрения. По този начин компанията се надява да подобри осезаемо ежедневната работа със смартфоните. Платформата се отличава с допълнителни персонализации, опции за добавяне на уиджети на началния екран и също така обръща внимание на камерите .
Инсталирането на iOS 14 е свързано с интеграцията на редица подобрения в Camera приложението. Компанията обещава едновременно по-бърза скорост на работа и още по-качествени снимки и видео клипове. Apple също така твърдят, че новия софтуер позволява да правите снимки с 90% по-висока скорост или с 4 кадъра в секунда.
Любителите на пейзажните снимки ще могат да заснемат такива кадри с 15% по-висока скорост, след като актуализират към операционната система. Предвидена е и специална функционалност за собствениците на iPhone 11 и iPhone 11 Prо, която оптимизира работата на нощния режим на смартфоните, съобщава AppleInsider.
 
След като активирате "Night Mode" камерата вече ще използва жироскопа, за да възпроизведе ориентировъчен индикатор, който допълнително допринася за стабилизирането на снимките и видео клиповете.
Друго любопитно подобрение е възможността да отмените записа на изображения в средата на продължителна серия от кадри вместо да изкачвате да бъдат щракнати всички снимки. Това е малка промяна, която обаче обещава да ви спести ценно време.
Актуализирането към iOS 14 също така позволява да блокират стойността при компенсация на експозицията за цялата предстояща сесия на снимане. В същото време фокусът на камерата и експозицията при даден кадър също могат да бъдат заключени.
Нова опция позволява да правите поредица от "Burst" снимки с натискане на "Volume Up" бутона. Ако натиснете този за намаляване на звука ще може да направите QuickTake видео от редица модели, поддържащи функцията като iPhone XR, iPhone XS и iPhone XS Max.

Digital.bg
GPower
Юли 04, 2020, 12:18:35 pm от GPower
Views: 119 | Comments: 0


Според доклад на властите във Великобритания Google плаща на Apple около 1.5 милиарда долара на година, за да е тяхната търсачка двигателната сила зад браузъра Safari. И това е само за територията на Обединеното кралство. В доклада се споменава още, че тази практика е „голяма бариера за навлизането и разрастването“ на конкурентите на Google. Предложените решения са или Apple да получават по-малки суми за подобни услуги, или потребителите да имат право на избор коя търсачка да ползват.

От години Safari разчита на Google search, което прави браузъра машина за правене на пари, понеже в него излизат генерираните от Google реклами. В същото време големите суми в договора не дават никакъв шанс на по-малките играчи на пазара да навлязат. През 2014 г. се появиха документи, които разкриват, че Google са платили 1 милиард долара на Apple, за да приложат тази практика в САЩ. Оттогава тази сума само се е увеличила. Макар и никога да не са били официално потвърдени числата, според анализаторите Google вече плаща по 9 милиарда долара на година за тази услуга в САЩ.

Сегашната сделка за територията на Великобритания може и да не е в такива епохални размери, но в същото време става дума за много по-малко жители, съответно и по-малко устройства. Въпреки това конкуренти като Bing и DuckDuckGo може да не са в състояние или да не желаят да се съобразят с подобни суми, което дава предимство на Google.

hicomm.bg
GPower
Юли 03, 2020, 06:17:14 pm от GPower
Views: 128 | Comments: 0


В опит да свие разходите си Apple може да не включи зарядно в предстоящите си модели iPhone, твърди анализаторът от TF Securities Мин-Чи Куо, цитиран от CNBC.

През май Куо прогнозира, че компанията няма да включи слушалките към следващия си iPhone, който той нарича iPhone 12. Целта на Apple е да продава iPhone на цена, сравнима с тази на iPhone 11, допълва анализаторът.

Американският технологичен гигант отказва да коментира.

Apple вероятно се подготвя да пусне нов iPhone тази есен, след като от 2011 г. насам всеки септември или октомври предлага нови модели. През повечето години успешните премиери на нови устройства, които носят над половината от приходите на Apple, са ключови за компанията.

Тя пусна нова версия на своя iPhone SE тази пролет.

Куо твърди, че следващата версия на iPhone SE, която се очаква през 2021 г., няма да идва в пакет със слушалки и зарядно.

Анализите на Куо обичайно се фокусират върху компании, които продават части или сглобяват устройствата на Apple, а той успешно е прогнозирал информация за непуснати на пазара продукти на Apple в миналото.

Междувременно Ройтерс писа, че The New York Times (NYT) прекратява своето партньорство с Apple News от 29 юни, в момент, в който издателят насочва фокуса си към дигитален модел, базиран на абонамент.

Медийната компания твърди, че на издателите трябва да се плаща справедливо за съдържанието им, а Apple News не отговаря на стратегията ѝ да изгради директни отношения с плащащите читатели.

NYT, която има над 4 млн. абонати на своя новинарски продукт, привлече рекордните 468 хил. плащащи абонати през последното отчетено тримесечие.

През последните няколко години компанията се фокусира върху онлайн предлагането, за да ограничи загубата от печатните си издания и да намали зависимостта си от рекламните приходи.

Investor.bg
GPower
Юли 03, 2020, 06:15:43 pm от GPower
Views: 123 | Comments: 0


Apple оказва натиск върху доставчиците си да свият производствените забавяния на следващото поколение смартфони с марката iPhone, след като блокадите в Китай и САЩ заради коронавируса станаха причина технологичният гигант да изостане спрямо плановете си, пише Nikkei Asian Review, позовавайки се на анонимни източници.

Производителят на iPhone се очаква да пусне четири нови модела с 5G свързаност с три различни размера екрани, но се сблъсква със забавяне между четири седмици и два месеца в производството им, допълва изданието, цитирано от CNBC.

Apple не е била на линия за коментар, когато от медията са се свързали с нея.

Apple сглобява по-голямата част от смартфоните си в Китай, но екипът по дизайн и други фунцкии са базирани в Купертино, Калифорния, където е централата ѝ. По време на пика на коронавирусната пандемия в Китай по-рано тази година заводите, които произвеждат iPhone, бяха затворени. След това те отново отвориха врати и заработиха.

Но през март Калифорния даде заповед, която засегна служителите на Apple. Част от тях се върнаха в главния офис на компанията през юни, за да се опитат да пуснат навреме новия iPhone.

Източници са заявили пред Nikkei Asian Review, че сега е малко вероятно Apple да отложи пускането на 5G телефоните си за 2021 г. Публикацията посочва още, че това би бил най-лошият сценарий, който компанията е разглеждала преди три месеца.

Apple обичайно представя новите си модели iPhone през септември. Един от източниците на Nikkei посочва, че част от финалното сглобяване на iPhone може да бъде забавено до началото на октомври, като са възможни още изоставания от плана.

Конкурентите на Apple като Samsung и Huawei вече имат 5G смартфони на пазара. Въпреки че следващото поколение мобилни мрежи все още не е широко разпространено, в страни като Китай и Южна Корея то се развива особено бързо. Някои анализатори смятат, че пускането на 5G iPhone може да е потенциален катализатор за допълнителен скок на цената на акциите на Apple.

Nikkei пише още, че Apple е казала на доставчиците си да направят над 45 млн. бройки от по-старите ѝ модели – iPhone XR, серията iPhone 11 и iPhone SE, за да запази набраната инерция.

Investor.bg
Pages: [1] 2 3 ... 100

* BG Top

You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
6865 Публикации
KurtiMkrov KurtiMkrov
1145 Публикации
Admin Admin
742 Публикации
gogi6 gogi6
331 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
161 Публикации
JmeLche JmeLche
134 Публикации
unclecharlie unclecharlie
64 Публикации
gamzoff
49 Публикации
apple8890
33 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Оригинални Apple части
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad

* Календар

Юли 2020
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4 5
6 7 8 [9] 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 1889
 • stats Общ брой публикации: 10229
 • stats Общ брой теми: 5533
 • stats Общ брой категории: 12
 • stats Общ брой раздели: 55
 • stats Най-често онлайн: 206

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 4
 • Dot Spiders: 1
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 0
 • Dot Потребители онлайн:
 • user Google

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2020, SimplePortal