Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Ноември 06, 2020, 05:41:47 pm от GPower
Views: 289 | Comments: 0


Американската технологична компания Apple е изправена срещу съдебен иск от акционери, които обвиняват главния изпълнителен директор Тим Кук за прикриване на спадащото търсене на iPhone в Китай, което е довело до милиарди долари загуба за инвеститорите, предава Ройтерс.

В решение на американския окръжен съдия Ивон Гонзалес Роджърс от тази сряда тя посочва, че акционерите, водени от британски пенсионен фонд, могат да заведат дело заради коментара на Кук от 1 ноември 2018 г. По думите на анализаторите, въпреки че Apple се е сблъскала с натиск върху продажбите на някои развиващи се пазари, Кук е казал: „Не бих поставил Китай в тази категория“.

Apple е казала на доставчиците си да ограничат производството само няколко дни след коментара на Кук, а на 2 януари 2019 г. неочаквано намали прогнозата за тримесечните приходи на компанията с 9 млрд. долара. За последното Кук отчасти обвини натиска върху китайската икономика от търговското напрежение между Съединените щати и Китай.

По-ниската прогноза за приходите беше първата такава за Apple от пускането на iPhone на пазара през 2007 г. Книжата на компанията понижиха стойността си с 10% на следващия ден, изтривайки 74 млрд. долара от пазарната ѝ капитализация.

Apple и Кук заявиха, че няма доказателства, че са измамили или са възнамерявали да излъжат ищците. Компанията не е отговорила веднага на запитването за коментар.

В решението си, представено на 23 страници, Роджърс посочва, че акционерите с право твърят, че изявлението на Кук за Китай по същество е неверно и подвеждащо.

По думите на Роджърс макар Кук да не е знаел подробности за „тревожните признаци“ в Китай, които компанията е започнала да вижда, случилото се поставя под въпрос доколко може да се вярва, че той не е бил наясно с търговското напрежение и евентуалното му въздействие върху Apple.

Ищците са изтъкнали „силни доводи“, че Кук е знаел за рисковете, когато е говорил за Китай пред анализаторите, както и че не е допуснал грешка поради небрежност.

Роджърс, която работи в Оукланд, Калифорния, преди време отхвърли искове, свързани с търсенето на iPhone XS и XS Max.

Investor.bg
GPower
Ноември 05, 2020, 06:40:26 pm от GPower
Views: 302 | Comments: 0


Apple току-що актуализира списъка си с остарели продукти с ограничена техническа поддръжка, за да добави в него iPhone 5с – първия шарен iPhone на компанията.     

Според компанията продукт може да попадне в тази категория, ако не е продаван поне пет години. Това се отнася за Мас, iPhone, iPad, iPod, Apple TV и съответните аксесоари. Тези продукти получават ограничена техническа поддръжка в магазините на компанията. Такава все още има, но зависи най-вече от наличието на компоненти за тези стари устройства в магазините и сервизите на Apple.

iPhone 5с беше пуснат през септември 2013 г. като по-евтина версия на iPhone 5. Той работи с чипа А6 и има скромен 4-инчов LCD дисплей, както и 8 МР задна камера. Апаратът се продаваше в пет различни цвята – бяло, синьо, зелено, розово и жълто – нещо, което Аpple направи за пръв път.

Apple ще прекрати изцяло iPhone 5с през 2022 г., което значи, че апаратът нито ще има поддръжка, нито ще се произвежда. В същото време iPhone 5s, който дебютира в същия ден като iPhone 5с, все още не се счита за остарял продукт, тъй като де продаваше по магазините по-дълго време.

Hicomm.bg
GPower
Ноември 04, 2020, 06:23:48 pm от GPower
Views: 309 | Comments: 0


Apple обмислят все по-сериозно възможността да предложат отново Touch ID сензорите в бъдещите версии на iPhone. В продължение на няколко поколения на смартфоните това бе една от най-добрите им характеристики, но компанията спря да използва тази хардуер. Вместо това iPhone 12 предлагат променен дизайн и усъвършенствани алгоритми за лицево разпознаване.
Именно преминаването към Face ID и осигуряването на безрамков дизайн, чрез махането на Home бутона са водещи причини за отсъствието на Touch ID в новите смартфони. Въпреки това Apple изглежда не са се отказали напълно от идеята. Технологичният гигант е регистрирал на своето име няколко патента, които описват евентуалното завръщане на Touch ID в устройствата.
Потенциалните възможности за подобряване на този метод не са единствената причина за това желание на Apple. Световната пандемия показа нагледно, че Face ID  не се справя добре с идентифицирането на потребителите, когато използват защитна маска. Компанията иска да бъде полезна във всеки момент от ежедневието ни и виждат бъдеще в създаването нa актуализирана версия на Touch ID.
 
Аpple предлагат иновативна техника, която използва инфрачервена светлина с къса дължина на вълната, за да се извършва удостоверяване на сензора за пръстов отпечатък. Така компанията не планира да вгражда Touch ID в някой от физическите бутони, а директно в самия екран. Дизайнерите на компанията тестват оптична система, която е позиционирана под дисплея, но е достатъчно ефективна, както настоящите технологии.
Добавянето на този компонент изисква увеличаването на рамките около екрана. Apple изглежда не са склонни на този компромис и обмислят поставянето на Touch ID сензора под самия тъчскрийн. Алгоритми ще анализират начина, по който се предава инфрачервена светлина през екрана и защитния слой.
Специален сензор ще гарантира преминаването на лъчите и прожектирането на достатъчно видимо копие на отпечатъка, за да се получи верификацията. Разработката на по-добра серия на Touch ID все още е в начална фаза, като финалната версия едва ли ще е достъпна преди премиерата на iPhone 13 през 2021г.
Oстава да видим дали новите версии на iPad също няма да се възползват от технологията.

Digital.bg
GPower
Ноември 03, 2020, 07:04:31 pm от GPower
Views: 326 | Comments: 0

Apple обяви събитие „One More Thing“ на 10 ноември, в което вероятно ще видим първите базирани на Arm Mac-ове, които работят на чипове Apple Silicon, вместо на процесорите Intel, които компанията използва от 2005 г. насам.

Езикът тук е особено забележителен: фразата „One More Thing“ отдавна се използва от Apple - особено от бившия изпълнителен директор Стив Джобс - за важни съобщения на продукти. Последният път, когато Apple използва фразата, беше за анонса на iPhone X през 2017 г.

Дори тийзърът за разширена реалност, който Apple наскоро включи в поканите си за събитията, изглежда сочи към Mac, показвайки анимирано лого на Apple, издигащо се точно както при отваряне на капака на един от лаптопите на компанията.

You are not allowed to view links. Register or Login


Заедно с новите Mac-ове, вероятно е да стартира macOS 11 Big Sur , който също беше обявен на WWDC и беше в бета версия от месеци.

You are not allowed to view links. Register or Login


GPower
Ноември 03, 2020, 06:52:37 pm от GPower
Views: 386 | Comments: 0


Празничният сезон може да бъде исторически за две от най-големите компании на фондовата борса, като се очаква приходите да надхвърлят крайъгълен камък, който рядко е достиган в историята на Wall Street.

Очаква се Amazon.com Inc. и Apple Inc. да отчетат приходи от по над 100 млрд. долара през четвъртото тримесечие на 2020 г., което ще подчертае тяхното господство на пазара, предава Bloomberg.

Докато отчиташе резултатите си през миналата седмица, Amazon прогнозира приходи от 112 до 121 млрд. долара за периода, приключващ през декември. Wall Street очаква приходи от почти 119 млрд. долара според данни, събрани от Bloomberg. Въпреки че Apple не даде прогноза в последния си отчет, средната оценка за продажбите на анализаторите е за 101,6 млрд. долара.

Очаква се Amazon да се радва на подкрепа от задвижения от пандемията преход към онлайн пазаруването, както и от своето събитие за пазаруване Prime Day, докато излизането на iPhone 12 на пазарите ще бъде катализатор за продажбите на Apple. Amazon достигна близо 100 млрд. долара приходи за последното си тримесечие, когато те бяха 96 млрд. долара, докато Apple достигна над 90 млрд. долара през празничното тримесечие на 2019 година.

Достигането на това ниво на приходи е рядко срещано, но не е безпрецедентно. Сред американските компании Exxon Mobil Corp. надмина тази стойност няколко пъти, макар и да не го е правила от 2013 г. През последното тримесечие приходите на Exxon възлязоха на под 50 млрд. долара, тъй като търсенето на горива потъва на фона на блокадите заради пандемията. Walmart Inc., от друга страна, постига това ниво последователно от около десетилетие и се очаква тази поредица да продължи, като анализаторите очакват приходи от над 130 млрд. долара през текущото тримесечие.

Според анализ на данни, събрани от Bloomberg, ако три американски компании отчетат приходи от над 100 млрд. долара през едно и също тримесечие, това няма да има аналог.

В международен мащаб Royal Dutch Shell Plc, China Petroleum & Chemical Corp. и BP Plc имат поне едно тримесечие с приходи над 100 млрд. долара.

Досега тази година акциите на Amazon са добавили над 60% към стойността си, докато книжата на Apple са поскъпнали с около 50%. Walmart отчита ръст от 17%, надминавайки повишението от 2,6% за S&P 500.

Investor.bg
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 100

* BG Top

You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Последни постове

Re: CleanMyMac от gogi6
[Днес в 07:21:59 am]


Re: CleanMyMac от KurtiMkrov
[Днес в 07:20:52 am]


Re: CleanMyMac от gogi6
[Вчера в 08:18:33 am]


Re: Moloko - themes & icons от gogi6
[Ноември 19, 2020, 10:48:14 pm]


Moloko - themes & icons от GPower
[Ноември 19, 2020, 08:55:09 pm]


iOS 14 от GPower
[Ноември 19, 2020, 08:46:12 pm]


Apple плаща 113 млн. долара, за да реши спора за батериите на iPhone от GPower
[Ноември 19, 2020, 03:01:57 pm]


Apple свива комисионата в App Store до 15% за малки разработчици от GPower
[Ноември 19, 2020, 02:59:55 pm]


Задава се първото голямо дело за нарушаване на GDPR – срещу Apple от GPower
[Ноември 19, 2020, 02:58:33 pm]


Re: Apple Event 13 - октомври 2020 от GPower
[Ноември 19, 2020, 12:25:23 pm]

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
7070 Публикации
KurtiMkrov KurtiMkrov
1150 Публикации
Admin Admin
745 Публикации
gogi6 gogi6
339 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
174 Публикации
JmeLche JmeLche
157 Публикации
unclecharlie unclecharlie
64 Публикации
gamzoff
49 Публикации
apple8890
33 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Оригинални Apple части
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad

* Календар

Ноември 2020
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 [24] 25 26 27 28 29
30

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 1947
 • stats Общ брой публикации: 10496
 • stats Общ брой теми: 5649
 • stats Общ брой категории: 12
 • stats Общ брой раздели: 55
 • stats Най-често онлайн: 206

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 11
 • Dot Spiders: 1
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 0
 • Dot Потребители онлайн:
 • user Google

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2020, SimplePortal