Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Март 26, 2019, 06:27:00 pm от GPower
Views: 464 | Comments: 0


Една от новите услуги на Apple – кредитната карта, може да стане достъпна и в други страни по света. Това разкри пред CNBC главният изпълнителен директор на Goldman Sachs.

Американската инвестиционна банка полага нови усилия, за да разшири базата си от клиенти. Тя отвори онлайн банката Marcus през 2016 г., която стартира работа във Великобритания миналата година. Този понеделник тя обяви, че си партнира официално с Apple по кредитната карта на американския технологичен гигант.

„Ще стартираме в САЩ с този продукт (Apple Card), но с времето със сигурност ще помислим за международните възможности за него“, коментира Ричард Гнод, главен изпълнителен директор на Goldman Sachs.

Картата на Apple предлага бонусна система за връщане на част от средствата, които потребителите харчат, включително 3% от сумите, които те дават за директни покупки на продукти на Apple. Целта е да се увеличат източниците на приходи на компанията, като същевременно се подкрепят усилията на Goldman Sachs в предложенията за търговия на дребно.

Базираните в САЩ потребители на iPhone ще могат да получат картата си още това лято.

„Ще стартираме през лятото и смятам, че бързо ще наберем скорост“, коментира изпълнителният директор на банката.

Goldman Sachs обичайно предлага услугите си на правителства, корпорации и институционални инвеститори. Но напоследък се опитва да увеличи броя на клиентите си и изглежда ще продължи да работи в тази посока. Тя има планове нейната онлайн банка Markus да заработи и в Германия.

„Следващият ход ще бъде в Европа, в Германия“, коментира Гнод пред CNBC.

Marcus се радва на голям интерес във Великобритания. В рамките само на шест месеца, тя привлече над 200 хил. клиенти и има депозити за над 10 млрд. долара.

investor.bg
GPower
Март 26, 2019, 06:26:02 pm от GPower
Views: 466 | Comments: 0


Американският технологичен гигант Apple се слави с перфекционизма си и с вниманието към детайла. Ето защо беше изненадващо, че новите услуги на компанията – за новини, телевизия и разплащания, изглеждат по-скоро незавършени.

В рамките на два часа вчера Apple покани на сцената Опра Уинфри, Стивън Спилбърг и дори Голямото пиле, но остави доста неща неизяснени, пише в свой анализ Bloomberg.

Компанията представи пет продукта – абонамент за колекция от списания и друга информация, брандирана кредитна карта, абонаментна услуга за видео игри, подобно на Netflix предложение за развлекателно съдържание и дигитален хъб, който включва видео услугата на Apple плюс тези на нейни партньори, като HBO например.

Само едно от тези пет предложения (абонаментът за новини и списания) е достъпно в момента и вече съществуваше под различно име. За Apple не е нещо ново да се опитва да развълнува хората с продукти, още преди те да са готови да им бъдат продадени. Така например Apple обявява своите нови модели iPhone седмици преди официалния старт на продажбите им.

Новините от този понеделник обаче бяха различни. Колекцията от дигитални продукти на компанията на моменти се усещаше като нарисувана на салфетка – скици на неща, които не са готови. Ако бичите настроения към Apple се основават на нейната компетентност и способността ѝ да се превърне в компания за дигитални услуги, събитието постави под голямо съмнение всичко това.

Apple показа само части от подобната на Netflix услуга, наречена Apple TV+, макар че компанията започва разработката на свои собствени развлекателни програми преди две години. Тя не разкри цената за Apple TV+, което вероятно е без значение, след като абонаментната услуга ще стане достъпна чак през есента.

Дигиталният хъб за развлечения Apple TV вече съществува и представлява единна платформа, в която може да се гледа телевизионно съдържание и филми от компании от HBO до кабелната услуга Spectrum, макар че много от собствениците на iPhone не познават това приложение.

Apple преосмисля обещанието си, че ще бъде единственото място, в което развлекателните нужди на потребителите ще могат да бъдат задоволени. Това няма да се случи. В пакета от услуги не влиза Netflix, нито пък платената телевизионна услуга на Comcast, например. Новото телевизионно приложение изглежда има по-хубав интерфейс от досегашния, който беше игнориран от повечето потребители на компанията. Не е ясно защо те биха започнали да ползват приложението сега, особено преди есента, когато Apple ще започне да предлага и собственото си съдържание в Apple TV+.

Apple разбра, че се нуждае този дигитален развлекателен хъб да стане достъпен и на устройства, които не са нейни, ето защо обяви, че услугата ще е достъпна и на популярни умни телевизори, както и на Fire TV и Roku. Проблемът е, че Apple TV ще бъде пусната за тези устройства „ в бъдеще“. Дали ще е след 6 месеца или след 6 години, не е ясно. Apple също може да не знае.

Струващият 9,99 долара месечно абонамент за списания и селекция от вестници и други информационни източници вече съществува. Apple News+ е възродена версия на Texture, абонаментна услуга за 10 долара на месец, която Apple придоби миналата година.

В понеделник имаше известно неразбирателство за това дали пълният списък със статии от Wall Street Journal ще се появи в приложението. Това е може би най-голямото допълнение към абонаментната услуга. Объркването само показва колко неподготвен и незавършен изглежда продуктът на Apple. Texture 2.0 на Apple също така е достъпна в САЩ и Канада в момента и то само за iPhone, iPad и Mac.

Apple обяви и абонаментна услуга за видео игри, както и нова кредитна карта – само за нейни устройства. Да, това все пак са много хора. Или както каза Опра Уинфри: „Това са милиард джоба“. (Лека корекция: Apple твърди, че има около 900 млн. телефона iPhone, които са активни по целия свят).

Но идеята Apple да се превърне в нещо повече от компания за устройства се разби на пух и прах, когато обяви, че услугите ще са достъпни само за малка част от света, която притежава въпросните устройства. Това не е компанията за услуги, които инвеститорите в Apple очакваха.

Apple може да се представи много добре с новите си абонаменти, ако и когато и да ги стартира. Абонаментът за видео игри изглежда най-обещаващ от всичко. Видео игрите са най-често използваните приложения за смартфони, а наследството на Apple и връзките ѝ с популярни разработчици на игри и играчи ѝ дава реално предимство в създаването на подобна платформа. Google, Amazon и Microsoft също работят или са обявили вече подобни абонаменти. Apple Arcade, както може би вече се сещате, ще стартира тази есен. Цената не беше обявена.

Всъщност събитието на Apple остави куп въпроси без отговор. Може би компанията се опитва да направи твърде много неща едновременно и не успява да изпълни крайните срокове, които сама си е поставила. Може би първо иска да обяви продуктите си, а на по-късен етап да се погрижи за детайлите със своите партньори.

Но най-важното е, че тези недовършени услуги показват, че перфекционизмът на компанията в традиционния ѝ хардуер не значи, че тя е готова да бъде нещо повече от производител на iPhone.

investor.bg
GPower
Март 26, 2019, 06:24:35 pm от GPower
Views: 395 | Comments: 0


Американският технологичен гигант Apple официално направи първите си стъпки в света на абонаментните видео стрийминг услуги с Apple TV+. Новината беше обявена в рамките на годишното пролетно събитие на компанията, което се проведе в Steve Jobs Theater в централата на компанията в Купертино, Калифорния.

За целта Apple работи с част от големите звезди в Холивуд, като режисьора Стивън Спилбърг, актьорите Джейсън Момоа, Дженифър Анистън и Рийз Уидърспун, телевизионната водеща Опра Уинфри и други, на които разчита да привлекат аудиторията към оригиналното ѝ съдържание.

“Това не е просто поредната стрийминг услуга. Това е домът на най-креативните разказвачи на истории в света”, коментираха от Apple.

Както се очакваше, Apple обяви, че приложението Apple TV ще събира в едно всички стрийминг абонаменти на потребителите. Гигантът е сключил договори с част от най-големите имена в индустрията, включително HBO и Amazon Prime Video. По-рано миналата седмица най-голямата видео стрийминг платформа в света Netflix обяви, че няма да се включи в проекта, защото смята, че потребителите трябва да получават достъп до съдържанието ѝ в нейното собствено приложение.

Но с Apple TV компанията от Купертино си поставя за цел не само да събере стрийминг абонаментите, а да комбинира с тях и тези с кабелните оператори. Идеята е потребителите сами да избират какво да гледат и да плащат само за него, без преживяването да е прекъсвано от реклами. В допълнение към това съдържанието може да се сваля на различните устройства на Apple и да се гледа офлайн.

За първи път Apple TV ще бъде достъпно и на Mac, а официалният старт на услугата е през май тази година. Опитвайки се да достигне до повече потребители с различните си услуги, Apple залага и на предлагането на услугата на умни телевизори от компаниите Samsung, LG, Sony и Vizio, както и на Roku и Fire TV на Amazon.

Apple Arcade

В опит да компенсира спада на продажбите на iPhone, който носи значителен дял от приходите на компанията, Apple залага все повече на своята стратегия за развитие на услугите. Днес тя представи още една абонаментна платформа, достъпна в магазина ѝ за мобилни приложения App Store. Името ѝ е Apple Arcade и представлява услуга за достъп до над 100 платени и ексклузивни за нея игри. Идеята на компанията е да добавя постоянно нови заглавия, като за целта работи с множество разработчици от цял свят. Игрите ще са достъпни и офлайн, няма да включват реклами и допълнителни плащания, а преживяването може да бъде споделено в семеен акаунт през всички устройства на Apple.

“Половин милиард души посещават App Store всяка седмица”, коментира главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук, допълвайки, че 1 млрд. души са свалили игри за iOS, а в онлайн магазина вече има над 300 хил. заглавия.

Apple Card

Към портфолиото от услуги на Apple днес се присъедини и разплащателната карта Apple Card, която е достъпна в Wallet. Тя може да бъде генерирана дигитално в портфейла и да се ползва навсякъде, където се поддържа Apple Pay. За онези, които предпочитат да притежават и физическа карта, технологичният гигант предлага титаниева такава, на която обаче няма да видите добре познатите визуални елементи, като номера на картата и срока на изтичането ѝ. Затвърждавайки репутацията си на защитник на личните данни на потребителите, Apple е избрала на картата да присъстват само името на картодържателя и логото на компанията. Всичко останало е достъпно в мобилното приложение.

Apple Card работи с бонусна система. Всяка трансакция през Apple Pay носи 2% от похарчените за целта средства в отделна сметка, наречена Daily Cash, също достъпна в Wallet. При покупки на услуги на Apple, компанията дава 3% от похарченото, а при ползването на титаниевата карта - 1%, без да има дневни ограничения за размера на сумата. Apple обяви, че за създаването на Apple Card е работила с Goldman Sachs. Услугата ще бъде достъпна от лятото в САЩ.

Една от целите на новата услуга е да помогне на потребителите да управляват по-добре разходите си. Ето защо ще могат да виждат на виртуална карта къде са харчили най-много, а самите разходи ще бъдат разпределяни в различни категории.

Apple News+

В момент, в който големите онлайн платформи са остро критикувани, че дават трибуна на фалшивите новини, Apple се опита да се отличи - този път с Apple News.

“За нас е особено важно да знаете, че четете достоверни източници. Затова нашите редактори избират новините, които си заслужават”, коментираха от Apple.

Всъщност, подобно на модела на Apple TV+, която е част от Apple TV, компанията залага и на допълнителна услуга Apple News+, в ключва и огромен каталог от списания. Цената на абонамента е 9,99 долара месечно. От компанията обявиха, че над 300 заглавия на различни тематики ще бъдат достъпни в платформата на абонаментен принцип. Apple залага изключително на дизайна, за да подобри потребителското преживяване. Кориците на списанията, включени в услугата, се движат, а екипът на Apple обещава, че “това, което четете в Apple News, няма да ви преследва в мрежата”, защото “не даваме на рекламодателите да ви следят”.

Apple News ще стъпи и в Европа. Това ще се случи първо във Великобритания тази есен.

Обещанията

Вярна на принципите си, Apple нееднократно повтори, че цялата потребителска информация не достига до нейните сървъри, а се пази на устройствата на хората.

За услугите си Apple разчита и на споделеното преживяване, ето защо предлага семейно ползване без допълнителни такси.

investor.bg
GPower
Март 26, 2019, 06:22:49 pm от GPower
Views: 444 | Comments: 0


iPhone 11, или както Apple реши да го нарече, ще предложи поддръжка на функцията Wireless PowerShare, разкриват доставчици на гиганта. Пусната за пръв път през 2015 г., тази функция, базирана на Qi стандарта за безжично зареждане, позволява да използвате вашия смартфон, за да зареждате от него други мобилни устройства.

Към момента тя се поддържа в Huawei Mate 20 Pro, а Samsung току-що я предложи в новите си Galaxy S10 флагмани. 

В екосистемата на Apple да имаш Wireless PowerShare ще означава например да може да зареждаш твоя Apple Watch, без да трябва да носиш неговото зарядно. Oсвен това второто поколение слушaлки AirPods, анонсирани тази седмица, идват с кейс, който позволява безжично зареждане - колко удобно ще бъде да ги зареждате така от вашия iPhone 11.

Един потенциален проблем е, че към момента iPhone моделите не се зареждат толкова бързо, поне не със стандартния адаптер в комплекта. Apple продава отделно по-мощен адаптер, за който ще ви трябва допълнителен USB-C към Lightning кабел и всичко това ще ви струва допълнителни 50 долара. Слуховете твърдят, че тази комбинация ще бъде част от комплекта на следващия iPhone. Това не е толкова добре, колкото да имаше USB-C порт, но и малките крачки напред пак са нещо.

hicomm.bg
GPower
Март 26, 2019, 06:21:25 pm от GPower
Views: 386 | Comments: 0

следващите редове ще откриете „останалите“ анонси от голямото събитие на Apple. Няма какво да се лъжем, Apple TV Plus беше обявлението с главна буква за американския технологичен гигант.

Стартираме с Apple News Plus. Ъпдейтът за настоящото приложение ще се предлага срещу 10 долара на месец (за момента Apple News Plus ще бъде налично единствено на американския и канадски пазар), а основният ъпгрейд ще се състои във възможността потребителите да разглеждат „книжни“ списания на своите iOS устройства. Лейаутът на списанията, техният дизайн и силно ъпгрейднати корици ще бъдат предложени в дигитален формат, съответно ще бъдат и съставна част от преживяването на потребителите. Последните ще имат достъп до нови и стари броеве на любимите си списания, сред които личат имената на гиганти като Wired, Popular Science, National Geographic, Vogue и Essence. Над 300 различни принт издания ще бъдат налични на териториите на услугата срещу споменатите 10 долара на месец. Apple намекна, че ако даден потребител желае да се абонира за всяко едно отделно списание от предлаганите в Apple News Plus, ще трябва да заплати 8000 долара на годишна база. Премиерата ще бъде през май, а първият месец безплатен.


„Титаниева“ кредитна карта Apple Card

Подобно на Apple News Plus и Apple Card няма да заинтересува силно родните потребители, предвид липсата ѝ на достъпност за момента извън САЩ. В случая разплащателната карта Apple Card вече е част от пакета услуги на Apple и ще бъде достъпна в Wallet. Естествено може да се използва при съответна поддръжка на Apple Pay, а за хората, които предпочитат притежанието на физическа карта, Apple Card може да бъде предоставена и в титаниев вариант. Любопитен за отбелязване факт е, че на физическата карта ще присъства единствено името на картодържателя и логото на компанията. Целта естествено е запазване неприкосновеността на потребителски данни. Apple допълни, че няма да използва никаква потребителска информация за реклами.

Гейминг услугата Apple Arcade:

Apple анонсира и гейминг платформа, носеща името Apple Arcade. За разлика от Stadia на Google в случая не говорим за стрийминг платформа, а за достъп до повече от 100 игри (поне първоначално) срещу конкретна сума на месец. Част от игрите ще бъдат ексклузивни за устройствата на Apple. Нови заглавия ще бъдат добавяни регулярно, а всяко едно от тях ще може да се играе и офлайн, като се свали на съответното устройство.


Гейминг платформата ще стартира в края на годината, като Apple не назова ценовия модел. Потребителите ще получат игри от компании като SEGA, Konami, Cartoon Network и Lego.

hicomm.bg
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Последни постове

Re: iOS 12 от R32
[Май 15, 2019, 08:25:46 pm]


Re: iOS 12 от R32
[Май 13, 2019, 08:16:00 pm]


Re: CleanMyMac от KurtiMakarov
[Май 11, 2019, 08:47:55 am]


Re: iOS 12 от R32
[Май 07, 2019, 08:17:51 pm]


Re: Popcorn Time от KurtiMakarov
[Май 01, 2019, 08:29:06 am]


Re: CleanMyMac от KurtiMakarov
[Май 01, 2019, 08:22:55 am]


Chimera - модерен jailbreak за всички устройства на iOS 12 - 12.1.2. от R32
[Април 30, 2019, 08:41:01 pm]


Chimera - модерен jailbreak за всички устройства на iOS 12 - 12.1.2. от GPower
[Април 30, 2019, 06:01:38 pm]


Re: Unc0ver jailbreak за iOS 12 - 12.1.2 от GPower
[Април 24, 2019, 06:40:42 am]


Re: Unc0ver jailbreak за iOS 12 - 12.1.2 от GPower
[Април 21, 2019, 08:07:46 am]

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
6178 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1099 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
gogi6 gogi6
299 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
115 Публикации
JmeLche JmeLche
86 Публикации
unclecharlie unclecharlie
66 Публикации
gamzoff
49 Публикации
kracode
32 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Май 2019
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
[20] 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 1496
 • stats Общ брой публикации: 9347
 • stats Общ брой теми: 5105
 • stats Общ брой категории: 11
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 206

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 2
 • Dot Spiders: 1
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 0
 • Dot Потребители онлайн:
 • user Google
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal