Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Октомври 09, 2017, 07:54:17 pm от GPower
Views: 38 | Comments: 0


През последната седмица няколко притежателя на новия iPhone 8 докладват за това, че батериите на устройствата им се подуват поради незнайна причина. Издуването причинява разделяне на екрана от панела на телефона, което съответно прави въпросния iPhone неизползваем.

Не е ясно какво точно причинява случаите, но те за щастие са малко (поне за сега). Освен това е важно, че тук не става въпрос за избухване и/или запалване, както беше при злощастния Samsung Galaxy Note 7, така че поне не е имало по-сериозни щети.

Към момента са докладвани официално само няколко случая — от Тайван, Япония, Китай, Канада и Гърция. Apple излязоха с просто и кратко изявление: „Наясно сме и разследваме причината.“

Да се надяваме, че това са изолирани случаи, които може да се дължат на някакъв случаен дефект. Изглежда оплакванията са прекалено малко, за да става въпрос за нещо сериозно. Остава да разберем повече за причината и как Apple ще се справят с проблема.

smartnews.bg
GPower
Октомври 07, 2017, 07:06:04 am от GPower
Views: 61 | Comments: 0


Нов случай, свързан с раздуване на батерията на новия iPhone, влезе в държавните медии в Китай - най-големият пазар на смартфони в света, където американската фирма се опитва да възстанови своите продажби, предава Ройтерс.

Инцидентът идва в момент, в който Apple разследва подобни случаи, за които са подадени сигнали в Тайван и Япония, свързани с новия iPhone 8 Plus, който се надува и корпусът му се разтваря.

В четвъртък на уебсайта на държавния ThePaper.cn се разказва за купувач на iPhone, чието презиме е Лиу, който твърди, че новият му iPhone 8 Plus е пристигнал отворен по този начин на 5 октомври. Не е имало белези от отваряне от човек или за експлозия.

Лиу е коментирал пред ThePaper, че е купил телефона пред онлайн платформата JD.com. Той твърди, че не е зареждал новото устройство и го е върнал на търговеца.

Снимките, направени от Лиу, показани на уебсайта, разкриват как неговият iPhone 8 Plus е отворен отстрани, включително и слота за SIM карта, а вътрешните части на телефона се виждат отвън. Говорител на Apple е обяснил, че компанията разглеждат случая и е отказал да коментира повече по въпроса.

Всичко това се случва след редица смесени ревюта на iPhone 8, появяващи се 10 години след представянето на първия модел от революционния телефон. Въпросните отзиви от критиците изпратиха надолу акциите на компанията след пускането на новото устройство на пазара.

Някои инвеститори се притесняват дали предварителните поръчки на телефона са много над произведените устройства, макар че някои от феновете на Apple очакват премиум модела iPhone X, който ще излезе в началото на октомври.

В Китай Apple се конкурира с местни производители, включително Huawei Technologies и Oppo, които продават телефони с функции от висок клас, но на по-ниски цени.

investor.bg
GPower
Октомври 06, 2017, 07:26:21 am от GPower
Views: 69 | Comments: 0


Всеки българин би трябвало да знае кой е химнът на страната ни, но ако сме чужденци и питаме умния асистент на Apple Siri за това, може да се заблудим сериозно. Защото според Siri химнът на България е Despacito, Cnet.

В случая става дума за пресичане на изкуствен интелект, което кара Siri да прецени погрешно, че националният химн е именно летният хит.

Към материала е добавен и видеоклип, на който се вижда този резултат, когато редакторът на изданието Ник Слат пита своя мобилен телефон за химна на страната ни. Към момента не е ясно защо този резултат се появява на някои устройства.

Според специалисти това се дължи на грешни данни на търсачката Bing, която беше задължителна за използване на телефоните на Apple до скоро.

При обновяване на операционната система на устройствата предпочитаната търсачка вече е Google.

В материала си редакторите от The Verge твърдят, че при всяко едно устройство на Apple резултатите ще бъдат едни и същи – Siri ще твърди, че Despacito е националният ни химн.

Правейки експеримент с устройство в България, Siri обаче дава друг отговор, предава Dnes.bg. Тук асистентът твърди, че "Мила Родино" е химнът на държавата ни. Едно от обясненията за вярното предположение обаче може да бъде, че устройството все пак се намира в България и маркерите са търсене се променят.

Въпреки това странните резултати предизвикаха коментари в социалните мрежи, като някои потребители призоваха даже вицепремиерът Валери Симеонов да се сезира по казуса.

investor.bg
GPower
Октомври 04, 2017, 07:23:59 pm от GPower
Views: 73 | Comments: 0


Face ID не е просто технология, която е в състояние да разпознае вашето лице. Това е една изключително сигурна биометрична система, чрез която всеки от вас може не само да отключи своя iPhone X, но и да потвърди самоличността си пред Apple Pay или друг вид услуга. Всичко става изключително лесно, а според повечето анализатори, включително Ming-Chi Kuo, иновацията ще намери място във всеки бъдещ смартфон, независимо от неговия производител, но за това ще се наложи да почакаме още няколко години.


В предната дясна част на iPhone X е вграден иновативен проектор, който обгражда вашето лице с повече от 30 хиляди невидими точки, с което не само го очертава в триизмерен вариант, но и изгражда така наречената Dot Map. Инфрачервената камера прочита изградената структура, изпраща я до мощния А11 Bionic процесор и я трансформира в математически модел. Ако устройството намери съвпадение със запазен модел, ще ви предостави достъп до своето съдържание.


Нямаме търпение да се появи iPhone X и да тестваме страхотната Face ID възможност, но явно това важи и за конкурентите на Apple. Все пак преди да се опитат да вградят разработката и в своите устройства, останалите производители ще искат да разберат дали системата функционира по толкова правилен начин, колкото се рекламира от Apple и не само. Преди да свикнат с иновативната технология, потребителите трябва да й се доверят.

imagazin.bg
GPower
Октомври 04, 2017, 07:21:18 pm от GPower
Views: 74 | Comments: 0


Европейската комисия настоява Ирландия да наложи данъчна такса за 13 милиарда евро на американската технологична компания Apple. ЕК ще отнесе случая до Съда на Европейските общности (СЕО), съобщи комисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер. Досега Ирландия отказва да възстанови помощта, класифицирана като недопустима, и вече оспори законосъобразността на решението на ЕК от юни 2016 г.

По това време Брюксел реши, че Apple трябва да плати 13 млрд. евро под формата на данъци и лихви. Съответното данъчно споразумение между властите в Дъблин и компанията беше отменено от ЕК.

Ирландското правителство нарече в първата си реакция решението на Европейската комисия "изключително жалко". Ирландски служители и експерти вече работили усилено, за да гарантират, че държавата може да изпълни задълженията си "колкото е възможно по-бързо" и са в постоянен контакт с Европейската комисия и Apple, се казва в становище на Министерството на финансите в Дъблин, цитирано от DPA.

„Имаме разбирането, че едно подобно искане за минали данъчни събития е комплексно“, каза днес Вестагер. Но членовете трябвало да предприемат видими стъпки в тази насока, за да възстановят отново конкуренцията, а досега Ирландия не е поискала дори част от парите, добавя тя.

ЕК беше предоставила първоначално срок на страната до 3 януари тази година. 

„Ирландия е гарантирала незаконни данъчни облекчения на Apple, които са ѝ позволили да плати значително по-малко данъци от други компании в продължение на много години“, заяви през лятото Вестагер. „Това селективно отношение е позволило на Apple да плаща корпоративен данък от 1% от нейната европейска печалба през 2003 г. до 0,005% през 2014 г.“.

Европейската комисия, подобно на други световни регулатори, насочи усилията си в изобличаването на фирмите, които заобикалят данъчното законодателство, като преместват печалбата и разходите си там, където те са облагани най-изгодно, възползвайки се от вратички или специални оферти, предоставени от приятелски настроени правителства.

Apple беше една от първите компании, които попаднаха във фокуса на вниманието на ЕС в борбата му срещу практики за избягването на плащането на корпоративния данък.

Освен Apple, ЕК санкционира още и Fiat и Starbucks за данъчни облекчения, които компаниите са получили от Холандия. Водят се аналогични дела за решения в подкрепа на McDonald`s.

С друго свое решение от днес Европейската комисия нареди на американския технологичен концерн Amazon да доплати на Люксембург данъчни задължения в размер на 250 млн. евро заради нелегални данъчни облекчения. Люксембург е предоставил на онлайн концерна незаконни предимства, които се оценяват на тази сума, съобщи в сряда институцията.

investor.bg
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login      You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5092 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
909 Публикации
Admin Admin
717 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
192 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
44 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации
JmeLche JmeLche
29 Публикации
venelin.valchev.50 venelin.valchev.50
28 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Октомври 2017
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 [18] 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 665
 • stats Общ брой публикации: 7651
 • stats Общ брой теми: 4416
 • stats Общ брой категории: 12
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 7
 • Dot Spiders: 0
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 1
 • Dot Потребители онлайн:
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal