Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Януари 10, 2019, 03:54:17 pm от GPower
Views: 515 | Comments: 0


Американският производител на чипове Qualcomm отговори на коментарите на главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук, който даде интервю, в което посочва, че не е имало скорошни преговори за сключване на споразумение между производителя на iPhone и Qualcomm в рамките на глобалния им правен спор, като заяви, че думите на Кук са „подвеждащи“, предава Ройтерс.

Двете компании спорят за коментарите на техните изпълнителни директори във връзка с преговорите. Във вторник ръководителят на Apple заяви, че всички преговори са приключили през септември 2018 г.

През ноември главният изпълнителен директор на Qualcomm Стив Моленкопф също направи коментари за усилията на доставчика да реши спора.

Qualcomm заяви, че Кук не е разтълкувал правилно забележките на Маленкопф, които не споменават споразумение и които Qualcomm твърди, че са точни.

Тази словесна война е малко вероятно да изиграе ключова роля в съдебната битка между двете фирми, но подсказва за големите залози и на двете страни. Apple твърди, че Qualcomm я таксува несправедливо, а Qualcomm се бори да запази патентния си лицензионен модел, за който твърди, че помага на свързаността на милиарди нови потребители през мобилните мрежи.

В телевизионно интервю за CNBC по-рано във вторник Кук отговори на въпрос на водещия дали Apple ще се споразумее с Qualcomm, след като Qualcomm обяви правна победа срещу нея по патентните дела в Китай и Германия.

"Вижте, истината е, че не сме водили разговори за споразумение с тях от третото календарно тримесечие на миналата година. Това е истината. Така че не съм сигурен откъде дойде тази идея“, коментира Кук.

Думите му обаче контрастират на тези на Маленкопф от ноември пред CNBC. Тогава той заяви, че двете компании си говорят, а очакванията му са, че ще се намери решение през 2019 г.

В изявление говорител на Qualcomm заяви, че компанията стои зад думите на главния изпълнителен директор.

investor.bg
GPower
Януари 10, 2019, 03:53:07 pm от GPower
Views: 519 | Comments: 0


Американският технологичен концерн Apple Inc съкращава текущия си производствен план за нови iPhone с около 10% за следващите три месеца като знак, че производителят на смартфони очаква още удари през тази година. Това се случва само седмица, след като компанията от Купертино разтърси пазарите с признанието, че няма да може да отговори на собствените си прогнози за приходите в края на 2018 година – нещо, което се случва за първи път от почти 20 години.

В края на миналия месец Apple е поискал от своите доставчици да произвеждат по-малко от новите iPhone, отколкото бе планирано за тримесечието от януари до март, съобщава японският икономически ежедневник Nikkei Asian Review, позовавайки се на свои източници. Така за втори път в рамките на два месеца американската компания свива планираното производство на флагманите си.

Искането към производствените партньори е било направено преди шоковото предупреждение, издадено на 2 януари, в което Apple съобщи, че приходите за последните три месеца на годината ще възлязат на около 84 млрд. долара вместо предишни прогнози за диапазона от 89 млрд. долара до 93 млрд. долара. Това предупреждение - първото свиване на собствените си прогнози за приходите от 16 години, предизвика разпродажби на фондовите пазари по целия свят, тъй като инвеститорите го смятат за пореден знак за забавянето на китайската икономика.


Последната ревизия на бъдещото производство се отнася за всички нови модели на iPhone - XS Max, XS и XR, съобщават източници, запознати с въпроса. „Нивото на преразглеждане е различно за всеки доставчик и зависи от продуктовия микс, който доставя", казва един от източниците.

Съгласно преработения план общият планиран обем на производството както на стари, така и на нови iPhone ще бъде намален до около между 40 млн. и 43 млн. единици за първото тримесечие спрямо предходната прогноза за между 47 млн. до 48 млн. единици.

Този спад ще представлява годишно свиване с повече от 20% спрямо 52,21 милиона смартфона, продадени от Apple през периода януари-март 2018 г. Но размерът на реалния спад може да се различава в известна степен, когато се вземат предвид отклоненията в запасите и търсенето. При представянето на последния си тримесечен финансов отчет Apple заяви, че ще спре да разкрива данните за продажбите на iPhone, започвайки от това тримесечие. Компанията не е коментирала темата пред японското издание.

Apple страда от узряването на пазара на смартфони и от въздействието на търговската война между САЩ и Китай, въпреки че повечето от продуктите ѝ все още не са обект на допълнителни мита от страна на САЩ, наложени върху китайски стоки.

„Ние не предвидихме мащаба на икономическото забавяне, особено в Голям Китай“, заяви Тим Кук, главен изпълнителен директор на Apple, в писмо до инвеститорите, когато обяви намаляването на прогнозите за приходите. „Вярваме, че икономическата среда в Китай е повлияна допълнително от нарастващото напрежение заради търговския спор със САЩ".

Компанията за пазарни анализи Canalys оценява, че доставките в Китай са се понижили с 12% през миналата година и очаква през 2019 г. да има нов спад от още 3%, като за първи път от 2014 г. ще бъдат продадени под 400 милиона бройки. 

Проблемите на Apple се разпространяват и в по-широката верига на доставки. Сред водещите тайвански доставчици на iPhone доставчикът на лещи за камери Largan Precision бе първият, който реагира на прогнозата за понижаването на приходите на Apple. В редовен месечен отчет Largan обяви, че продажбите му през декември са паднали с 34% на годишна база и са намалели с 20% от ноември. Приходите ѝ от 3,22 милиарда нови тайвански долара (105 млн. щатски долара) маркират най-лошото представяне от декември 2013 г.

Доставчикът на метални кутии Catcher Technology заяви в понеделник, че очаква продажбите през текущото първо тримесечие (януари-март) да спаднат на годишна база. Catcher отчита спад на приходите с 28% през декември спрямо предходната година. Компанията произвежда металните рамки за новите телефони и стъкления гръб за XR. Тя доставя малка част от рамките, използвани в XS Max.

В началото на ноември Nikkei съобщи, че Apple е наредила на главните си поддоставчици Hon Hai Precision Industry и Pegatron да отменят планираното увеличение на производството за XR и предупреди по-малкия доставчик Wistron, че не е необходимо да пази резерви за  производството на устройството - най-евтиният от трите нови iPhone, пуснати през миналата година.

Междувременно и листнатата на Nasdaq американска компания Skyworks Solutions, която произвежда чипове, понижи прогнозите си за приходите и печалбата си за първото фискално тримесечие, предава Bloomberg. Приходите ще възлязат на около 970 млн. долара – под досега очакваните в диапазона между 1 млрд. и 1,02 млрд. долара. Печалбата ще бъде в диапазона между 1,81 и 1,84 долара за акция, докато по-рано се очакваха 1,91 долара за акция.

Главният изпълнителен директор Лиам Грифин обвини за понижената прогноза за периода, приключващ на 28 декември, на "слабост сред най-големите клиенти". Той не спомена Apple, но производителят на iPhone е най-големият клиент на Skyworks, чрез който компанията му генерира около половината от приходите си.

И докато търсенето в Китай отслабва, Apple се фокусира все повече върху Индия, която наскоро изпревари САЩ като втория по големина пазар на смартфони в света. Главният изпълнителен директор Тим Кук повтори в интервю за CNBC от вторник, че Индия е основен фокус за Apple. Ройтерс съобщи през миналия месец, че компанията ще започне да сглобява най-добрите си iPhone в Индия през тази година, като се позовава на източник, запознат с темата.

investor.bg
GPower
Януари 10, 2019, 03:51:25 pm от GPower
Views: 532 | Comments: 0

вчерашна дата CEO-то на Apple Тим Кук публикува съобщение до инвеститорите на компанията, предупреждавайки ги, че печалбите за последното тримесечие ще бъдат под очакваните. Като основна причина Кук посочва по-ниските продажби на iPhone устройства.

Търсенето на iPhone е спаднало най-вече на териториите на Китай, но босът споделя, че на някои развиващи се пазари продажбите също са доста под очакваните.


В очерка си към инвеститорите Кук посочва няколко причини за спадналото търсене на iPhone телефоните – по-ранната премиера на iPhone XS и XS MAX спрямо iPhone X; силата на щатския долар; ограничени доставки заради количеството нови Apple устройства в края на годината и цялостна икономическа слабост при някои пазари. Както посочват колегите от The Verge обаче, „хората просто не купуват толкова много iPhone-и, колкото им се иска на Apple”.

Не всичко е черно при американския гигант обаче. CEO-то допълва, че останалите дивизии в Apple всъщност бележат ръст с 19 процента спрямо предходната година. Другата истина обаче е, че от години iPhone бизнесът стои в основата на Apple и ако не се реализират достатъчно продажби от споменатите телефони, то страда цялата компания.

Като теглим черата ревизираните прогнози за последното тримесечие посочват намалени с 9 милиарда приходи спрямо оригиналните очаквания на Apple. В резултат на това акциите на компанията спаднаха с близо 10 процента.

hicomm.bg
GPower
Януари 09, 2019, 06:57:31 pm от GPower
Views: 1216 | Comments: 0

Днес един от най-популярните смартфони – iPhone, навършва 12 години от създаването си.

На 9-ти януари 2007 г. основателят на Епъл (Apple) за първи път представи айфона като оръжието на бъдещето пред обществеността.
Първата продажба на такъв апарат беше малко по-късно, на 29-ти юни същата година, когато цели тълпи от хора се редяха с часове наред пред магазините на компанията, за да се сдобият с новото изобретение. Тогава светът на технологиите беше различен. Имаше няколко модела смартфони с малки екрани и хардуерни клавиатури, заключени в мрежата на WAP.

Ако кажем, че айфонът промени всичко, няма да преувеличим. Това е признанието за едно от най-дълбоките технологични и културни събития на последното десетилетие. Трябва само да погледнем към устройствата, с които всички ние си взаимодействаме днес навсякъде и без усилия, за да разберем каква брилянтна работа е свършил екипът на Стив Джобс.Sent from my iPhone X
GPower
Януари 08, 2019, 05:12:41 pm от GPower
Views: 1292 | Comments: 0


Американският технологичен гигант Apple публикува огромна реклама на фасадата на хотел, която гледа към Las Vegas Convention Center, където нейните конкуренти Apple и Amazon се очаква да имат силно присъствие на тазгодишното технологично събитие CES, пише CNBC. 

Посланието, което покрива13 етажа от сградата, гласи: „Това, което се случва на Вашия iPhone, си остава на Вашия iPhone”, като е добавен URL към уебсайта на Apple, свързан със сигурността.

Въпреки че рекламата на Apple е фокусирана върху телефоните, това е доста по-широко послание за компаниите, с които тя се конкурира в редица индустрии.

Посланието на Apple е ясно: не се опитваме да продаваме данните ви, докато Amazon и Google ползват данните ви, а понякога анонимно, за да се опитват да ви продават неща.

Очаква се Amazon и Google да се представят сериозно на CES. Партньори на двата гиганта, от производители на телевизори до такива за друга електроника, ще представят устройства с гласовия асистент на Google – Assistant, и с този на Amazon – Alexa, вградени в тях. Освен това се твърди, че Google е увеличила тройно присъствието си на CES спрямо миналата година.

Apple може би заема защитна позиция. Нейната колонка HomePod не е толкова популярна като Google Home или Amazon Echo. Данни от ноември на компанията за проучвания Canalys показват, че Amazon и Google имат съответно 31,9% и 20,8% дял от пазара на умни колонки, а Apple дори не попада сред големите играчи в тази сфера.

investor.bg
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
6003 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1069 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
gogi6 gogi6
271 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
89 Публикации
JmeLche JmeLche
69 Публикации
unclecharlie unclecharlie
49 Публикации
gamzoff
49 Публикации
kracode
32 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Януари 2019
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 [20]
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

  • stats Общ брой потребители: 1255
  • stats Общ брой публикации: 9032
  • stats Общ брой теми: 5015
  • stats Общ брой категории: 11
  • stats Общ брой раздели: 75
  • stats Най-често онлайн: 206

Онлайн потребители

  • Dot Гости: 6
  • Dot Spiders: 0
  • Dot Скрит(и): 0
  • Dot Потребители: 0

There aren't any users online.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal