Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Ноември 04, 2018, 07:29:18 am от GPower
Views: 91 | Comments: 0


Продажбите на iPhone на Apple ще се свият с близо една четвърт в Индия по време на четвъртото тримесечие, включващо празниците.

Това ще насочи продажбите към първия им годишен спад от четири години насам, твърди компанията за пазарни проучвания Counterpoint, цитирана от Ройтерс.

Базираната в Купертино, Калифорния, компания не успява да направи истински пробив на индийския пазар, включващ 1,3 млрд. потребители. Вниманието към Apple тази седмица беше още по-голямо, след като тя обяви разочароваща прогноза заради отслабващите продажбите на големите развиващи се пазари.

Нийл Шах, директор проучвания в базираната в Хонконг компания Counterpoint Research, заяви, че продадените устройства ще са в диапазона 700 до 800 хил. бройки, спрямо около 1 млн. година по-рано.

За цялата 2018 г. Apple се очаква да продаде около 2 млн. смартфона - спад с около 1 млн. спрямо 2017 г., допълва той.

Сред причините за всичко това е фактът, че индийците са спирани да купуват iPhone от високите цени на устройствата, поради високите търговски мита и слабата рупия

“Продажбите са на път да спаднат за първи път от четири години”, коментира Шах. По думите му смартфоните на Apple са станали по-скъпи, а спецификациите им не са станали по-привлекателни за потребителите.

investor.bg
GPower
Ноември 04, 2018, 07:28:28 am от GPower
Views: 98 | Comments: 0


Решението на Apple да спре да обявява колко бройки iPhone е продала се оказа сериозен удар за инвеститорите.

С обявяването на резултатите си за четвъртото тримесечие, компанията разкри, че ще спре да дава подобна информация за iPhone, iPad и Mac през фискалната 2019 г. - стъпка към превръщането ѝ в организация, фокусирана предимно в услугите.

Въпреки че някои приветстваха този ход, като начин за подчертаване потенциала на един нов бизнес модел, голяма част от анализаторите се оплакаха, че това е опит да се скрие проблемът с насищането на пазара на смартфони, пише в свой анализ Bloomberg.

Книжата на компанията понижиха стойността си с повече от 6 на сто по време на следборсовата търговия в четвъртък, след представянето на отчета, излагайки пазарната ѝ капитализация от 1 трлн. долара на риск.

"Големите компании често замлъкват, когато данните им се влошат“, коментира Нийл Моустън, изпълнителен директор на Strategy Analytics. Motorola, някога значителен играч в индустрията, ограничи публичните си данни за мобилните продажби, когато нещата тръгнаха зле преди няколко години, посочва още той.

Apple беше приветствана за това, че е една от малкото големи технологични компании, които разкриват колко бройки от своите основни продукти продават в рамките на тримесечие. Когато iPhone беше горещ нов продукт през 2015 г., за компанията беше лесно да казва на инвеститорите, че е продала с 46% повече устройства.

Сега пазарът на смартфони е наситен и растежът е трудно постижим. Глобалните продажби са спаднали с 8 на сто през третото тримесечие, в сравнение с година по-рано, насочвайки индустрията „ефективно към рецесия“, пише Strategy Analytics след разочароващите резултати на Apple.

През фискалното четвърто тримесечие по данни на Apple продажбите на iPhone са били почти същите като тези година по-рано. От следващото тримесечие Apple вече няма да дава данни за продадените бройки телефони, както и подобни статистики за iPad и Mac. Последните две продуктови линии бележат спад на продажбите.

Отчитането на 90-дневните продажби вече не отразява точната картина на представянето на Apple, заяви главният финансов директор Лука Маестри.

Някои анализатори не бяха впечатлени от случилото се.

„Никой не го очакваше. Какво крият?“, коментира Нийл Кемплинг, ръководител проучвания на технологии, медии и телекоми в Mirabaud Securities.

Други виждат в промяната силен сигнал, че Apple става все по-насочена към услугите.

"Apple се опитва да насочи разговора към услугите и приходите от тях“, коментира Шанън Крос от Cross Research.

По думите на Лука Маестри компанията ще предоставя повече данни за подразделението си за услуги. Тази част от бизнеса на Apple расте добре, благодарение на iCloud и абонаментите за Apple Music, както и на свалянията на приложения и видео покупките в iTunes. Компанията все още работи по абонаментите за дигитални вестници и оригинално видео съдържание, които се очаква да са готови през следващата година.

Маестри твърди, че компанията не се е отказала от растежа на звеното, но ще се фокусира върху увеличаването на приходите и максимизиране брутните маржове на печалбата. Маестри и Кук също така планират да дават повече информация по този въпрос при обявяването на резултатите за бъдещите тримесечия.

По думите на Кемплинг това звучи сякаш Apple ще дава коментари, когато има добри новини, но не и когато нещата са зле.

И все пак този ход не е прецедент в историята. Apple е правила подобно нещо и преди, както и други компании, с различен резултат.

- Преди Apple Watch да започне да се продава през 2015 г., Apple заяви, че няма да разкрива какви са продажбите му. Този продукт бавно се превръща в хит.

- От 2013 г. Apple спря да разкрива приходите от Mac – както от лаптопите, така и от настолните компютри. По-късно тези продукти станаха доста по-маловажни за нея.

- Компанията спря да обявява данните за iPod в края на 2014 г. В крайна сметка устройството просто изчезна.

Intel е може би най-добрият пример за компания, която е спряла да дава на инвеститорите големи подробности за това колко зле се представя. В рамките на повече от десетилетие тя похарчи милиарди за мобилни чипове, които не успяха да се реализират добре на пазара. През 2015 г. компанията вля звеното в своя бизнес с компютърни процесори и спря да споделя резултатите му.

Cisco Systems обявяваше данни за продажбите на своите суичове и рутери – нейните най-добри продуктови линии. През октомври 2017 г. обаче тези подразделения влязоха в една обща категория, наречена Инфраструктурни платформи, като част от промяната на фокуса на компанията към софтуера и мрежовите услуги. Първоначално анализаторите бяха подозрителни, но Cisco беше категорична, че новата ѝ стратегия ще отнеме отнеме, а общият растеж на приходите се възстанови. Книжата на компанията са записали 19% ръст на цената си тази година.

investor.bg
GPower
Ноември 04, 2018, 07:27:14 am от GPower
Views: 140 | Comments: 0


Инфраструктурата за телефонни мрежи от 5G поколение е само на много ранен етап развитие, но това не пречи производителите на телефони да добавят 5G възможности в своите мобилни телефони (и да вдигнат много шум за това) веднага щом им се отдаде възможност.

Според доклад на Fast Company, Apple планира да представи своя първи iPhone 5G през 2020 г. Технологичният гигант ще използва 5G модема на Intel 8161. Въпреки това, Apple не е особено доволна от Intel, ако трябва да се вярва на доклада. Intel не успя да реши проблемите с прегряването на модема 8060, но явно ситуацията не е толкова тежка, за да накара Apple да предпочете Qualcomm за 5G модеми. Ако всичко върви по план, Intel ще бъде единственият доставчик на модеми за iPhone.

Intel работи върху предшественика на 8161, наречен 8060, който ще бъде използван за тестване в прототипи на iPhone 5G. 8161 ще бъде произведен, използвайки 10-нанометрова технология, която увеличава плътността на транзистора за по-голяма скорост и ефективност.

Изглежда, че Apple ще позволи други компании да пуснат първи на пазара телефоните си с 5G, преди да представи своя продукт. От Oppo, LG, Samsung, Huawei, Lenovo и Sony вече потвърдиха, че ще пуснат 5G телефони по някое време през 2019 г.

hicomm.bg
GPower
Ноември 02, 2018, 07:16:49 pm от GPower
Views: 99 | Comments: 0


Apple даде лоша прогноза за ключовия коледен период поради очакваното по-слабото търсене на нейните по-скъпи нови смартфони с марката iPhone. Компанията засили притесненията и с това, че обяви, че ще престане да разкрива данни за продажбите на своя най-важен продукт, предава Bloomberg.

Книжата на Apple понижиха стойността си със 7% по време на следборсовата търговия вчера. Акциите завършиха борсовата сесия в Ню Йорк на цена от 222,22 долара, или с 31% ръст за тази година. Книжата на поддоставчиците на Apple се отправиха към червена територия след обявяването на отчета.

Базираната в Купертино, Калифорния, компания очаква приходите за фискалното първо тримесечие на 2019 г. да са между 89 и 93 млрд. долара. Анализаторите прогнозират 92,7 млрд. долара, сочат данни, събрани от Bloomberg.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук заяви, че прогнозата е свързана най-вече със слабостта на развиващите се пазари, включително Индия и Бразилия, както и на волатилните валути.

Главният финансов директор Лука Маестри разкри, че Apple ще спре да разкрива какви са продажбите на iPhone, iPad и Mac от началото на новата фискална година. Това предизвика опасения, че Apple иска да избегне разкриването на данни за слаб растеж. Но ходът подчертава и желанието на компанията да се превърне преди всичко в бизнес с услуги.

През фискалното четвърто тримесечие продажбите на iPhone са нараснали съвсем леко спрямо същия период на миналата година, въпреки че новите флагмани на компанията се появиха в рамките на това тримесечие. Това се оказа разочарование, като се има предвид, че година по-рано нямаше пуснати нови устройства от компанията.

Apple е продала 46,9 млн. бройки iPhone през третото тримесечие, генерирайки 37,2 млрд. долара приходи. Периодът включва около седмица и половина от продажбите на високия клас модели iPhone XS и iPhone XS Max. Средната цена на продаден iPhone е била 793 долара. Анализаторите очакваха Apple да продаде 48,4 млн. броя iPhone, при средна цена от 729 долара.

През септември компанията пусна новите си модели телефони, а по-рано тази седмица представи и ъпгрейднати iPad и Mac модели. Apple повиши цените на повечето от устройствата си – скорошна стратегия, която има за цел да компенсира забавянето на растежа на продадените бройки. Тя залага, че потребителите ще продължат да плащат за достъп до специалните и силно интегрирани софтуер и хардуер, които предлага.

IPhone XR се отклонява от тенденцията за пускане на все по-скъпи устройства от Apple. Със стартова цена от 749 долара, той се очаква да бъде популярен коледен подарък, привличайки собствениците на стари модели iPhone, които искат нов телефон.


IPhone все още тегне върху бъдещето на Apple, тъй като генерира над 60% от приходите на компанията.

Бизнесът с услуги на Apple отчете 17% увеличение на приходите до 9,98 млрд. долара. Анализаторите очакваха 10,18 млрд. долара. Apple не е пускала нищо значително в тази категория напоследък. В нея влизат iCloud, абонаментната музикална услуга Apple Music, както и свалянето на мобилни приложения. Компанията работи по абонаменти за дигитални вестници и за оригинално видео съдържание през следващата година.

Приходите от продажби през фискалното четвърто тримесечие са нараснали с 20 на сто до 62,9 млрд. долара, обяви Apple. Печалбата е достигнала 2,91 долара на акция. Анализаторите очакваха 61,4 млрд. долара приходи и 2,78 долара печалба на акция. 

investor.bg
GPower
Ноември 02, 2018, 07:15:49 pm от GPower
Views: 95 | Comments: 0


Apple проучва възможността за придобиване на дял в най-голямата американска радиогрупа iHeartMedia, в опит да насърчи своята музикална стрийминг услуга, пише Financial Times.

Преговорите между двете компании все още са в начален етап и не е постигнато съгласие по никакви въпроси, твърдят източниците на FT, пожелали анонимност.

Вестникът допълва, че според източник iHeartMedia, която подаде документи за несъстоятелност по-рано тази година, се надява, че производителят на iPhone ще придобие дял на стойност десетки милиони долари от медията.

Друг източник посочва, че споразумението между двете може да е свързано с маркетингово партньорство за няколко милиона долара, а не с директна инвестиция.

Apple не е отговорила веднага на запитванията на CNBC за коментар по въпроса.

FT пише, че технологичният гигант е отказал да коментира темата, а iHeartMedia не е отговорила на нито едно от множеството запитвания.

По-рано тази година Apple придоби приложението за разпознаване на музикални произведения Shazam, за да насърчи своя музикален бизнес – пазар, на който се състезава с гиганта Spotify.

Абонаментната услуга на Apple премина границата от 50 млн. активни потребители през май, макар че до днес компанията не е дала повече подробности за броя им. Spotify има 83 млн. абонати, които плащат и 100 млн., които ползват безплатната ѝ услуга.

Apple трябва да обяви своите финансови резултати тази вечер.

investor.bg
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5920 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1056 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
gogi6 gogi6
269 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
84 Публикации
JmeLche JmeLche
65 Публикации
unclecharlie unclecharlie
49 Публикации
gamzoff
49 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Ноември 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 [15] 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

No calendar events were found.

* Статистика

  • stats Общ брой потребители: 1106
  • stats Общ брой публикации: 8891
  • stats Общ брой теми: 4937
  • stats Общ брой категории: 11
  • stats Общ брой раздели: 75
  • stats Най-често онлайн: 206

Онлайн потребители

  • Dot Гости: 4
  • Dot Spiders: 0
  • Dot Скрит(и): 0
  • Dot Потребители: 0

There aren't any users online.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal