Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Март 07, 2019, 05:45:49 pm от GPower
Views: 162 | Comments: 0


Слабите продажби на iPhone вредят не само на Apple, но и на редица от ключовите партньори на технологичния гигант. Бизнесът на Foxconn например от години е тясно обвързан с производството на Apple продукти и компанията преживява тежко срива в търсенето на емблематичната марка.
Всъщност нещата са толкова драматични, че се е наложило автобусите, превозващи служителите на Foxconn между различните поделения на компанията, да бъдат спрени и много работници вече вървят пеша между халетата, което им отнема над 40 минути ежедневно.


Понижени са и заплатите на много служители, но явно това не е достатъчно, тъй като Foxconn възнамеряват да съкратят общите си разходи с впечатляващите 2.9 милиарда долара до края на годината. Това е обяснимо, тъй като поръчките, които Foxconn изпълняват за Apple, съставляват близо половината (45%) от бизнеса на компанията, а през последното тримесечие продажбите на култовата ябълка в Китай се сринаха от 18 на 13.17 милиарда долара.

hicomm.bg
GPower
Март 07, 2019, 05:43:51 pm от GPower
Views: 168 | Comments: 0


Погледнете върху публикуваната снимка в текста. Вероятно в главата ви спонтанно се ражда „Какво толкова – това е колаборативна среща между Доналд Тръмп и CEO-то на Apple Тим Кук“.

И ще сгрешите, защото в споделеното видео президентът на САЩ посочи истинското име на Тим Кук по време на Workforce Policy Advisory Board срещата помежду им.

“Оценяваме направеното, Тим Ябълков“, сподели Доналд Тръмп. В рамките на самата среща Тръмп обяви още, че Mr. Apple вече е негов приятел.

Така де, нямаме търпение за бъдещите продуктивни разговори между Тим „Ябълката“ и „Амазона“ Джеф / Марк „Търговската сила“.


hicomm.bg
GPower
Март 04, 2019, 05:09:27 pm от GPower
Views: 216 | Comments: 0


Главният изпълнителен директор на Apple Inc. Тим Кук заяви, че „никога не е бил по-оптимистичен“за това къде е компанията днес и накъде се отправя. В разговор с инвеститорите Кук заяви, че производителят на iPhone „засажда семена“ и „хвърля заровете“ на бъдещите продукти, които просто ще „отвеят всичко”.

Говорейки в рамките на годишното общо събрание на компанията в Купертино, Калифорния, Кук потвърди, че производителят на iPhone все още е напът да удвои приходите си от услугите през 2020 г. от близо 25 млрд. долара през 2016 г. Позовавайки се на свои  бележки на iPad-а си, Кук засегна няколко от продуктовите категории на компанията, предава Bloomberg.

Той каза, че в крайна сметка целта е да се понижи цената на лаптопа MacBook Air около 1 200 долара за екрана с по-висока резолюция и заяви, че има „дълга, голяма пътна карта на фантастичните“ продукти, свързани с Apple Watch и AirPods. Той посочи, че в умния часовник ще влязат повече характеристики, свързани със здравеопазването.

Акциите на Apple се повишиха с повече от 1% в петък в Ню Йорк. Книжата бяха понижили стойността си, преди Кук да започне да говори.

Инвеститорите очакват все още Apple да представи „следващото голямо нещо“, тъй като търсенето на най-продавания продукт, iPhone, се забавя, което доведе до първия спад на продажбите на компанията за четвърто тримесечие от 2001 г. насам.

Кук често споменава добавена и разширена реалност като технология, която може да промени правилата на играта, а самата Apple работи над очила за добавена реалност. В същото време  компанията се фокусира върху разрастващия се бизнес с услуги и увелича продажбите на други устройства като Watch и AirPods. Кук отбеляза, че Apple е закупила 18 компании през 2018 г. и постоянно търси нови придобивания.

Главният изпълнителен директор също така е засегнал теми, свързани с неприкосновеността на личния живот, разнообразието и политиката. В очевиден удар по Facebook Inc. и Google  Кук критикува компаниите, които изграждат профили на данните на своите потребители, и потвърди, че Apple настоява за регулиране срещу тази практика. Един акционер отбелязва същевременно, че въпреки че политическото мнение на ръководството на Apple се различава от това на администрацията на Тръмп, компанията все още успява успешно да работи с правителството на САЩ.

По препоръка на Apple акционерите отхвърлиха предложение за разкриване на идеологията на номинираните за Борда на директорите. Тези, които подкрепят предложението, изразиха желанието си в борда на Apple да има по-разнообразен набор от политически мнения.

Акционерите отхвърлиха предложение за предоставяне на по-широк достъп до номиниране на членове на Борда. Целият Борд, който включва Кук, бивш вицепрезидент на САЩ Ал Гор и главният изпълнителен директор на  Walt Disney Co. Боб Айгер, бе преизбран.

investor.bg
GPower
Март 03, 2019, 08:52:40 am от GPower
Views: 239 | Comments: 0

Apple проявяват интерес към атрактивна технология, която може да превърне дисплея на iPhone в напълно функциониращ високоговорител. По този начин звука ще преминава през самия екран и ще достига директно до ушите на потребителите, чрез специфична система от вибрации. Вече видяхме подобни концепции със Sound On Display технологията на LG G8 ThinQ и изглежда, че Аpple виждат потенциал в интеграцията на функцията за iPhone. предаде PocketNow.
 
Решението, което предлага компанията е механизъм, който да премахне високоговорителя в предната част, като накара самия дисплей да функционира по същия начин. Инженерите на Apple са патентовали система за т.нар. "Pistonic Motion", който представлява метод, дублиращ движението на диафрагмата нагоре и надолу при допир с електрически импулси. Вече се експериментира с различни честоти на вибрациитe, за да гарантират кристален звук.


Превръщането на екрана във високоговорител налага и разработването на ултратънки OLED дисплеи, които да имат подходящите характеристики, за да емитират звуците през екрана. Apple едва ли ще използват подобна технология в тазгодишните си смартфони, нo вероятно ще отложат премиерата за 2020г. Въвеждането на толкова драстична промяна в дизайна изисква множество тестове и технически иновации, за да се постигне оптимален ефект за самите потребители.

digital.bg
GPower
Март 03, 2019, 08:10:54 am от GPower
Views: 203 | Comments: 0


Американският технологичен концерн Apple Inc заяви в сряда, че планира да съкрати 190 служители от своята програма за автономни коли, т. нар. Project Titan, промени, които осигуряват рядък поглед към автомобилните цели, които компанията преследва.

Технологичната фирма заяви чрез подадени до щатските регулатори документи, че от 16 април планира да съкрати хора от осем различни обекта в окръг Санта Клара близо до централния офис в Купертино, Калифорния. Говорител на компанията потвърждава пред Ройтерс, че съкращенията са от програмата за самоуправляващи се коли.

Въпреки че производителят на iPhone призна интереса си към автомобилите със самостоятелно управление като цяло, той никога не е уточнявал точно над какви технологии работи и дали се стреми да изгради цял автомобил или сензори, компютърна система и софтуер, за да контролира дадена кола.

Публичните документи, подадени до регулатора, предоставят някои неразкрити досега улики.

Сред съкратените са поне две дузини софтуерни инженери, включително инженер по машинното обучение, и 40 инженери по хардуер, става ясно от писмо, изпратено от Apple до регулаторните органи по заетостта в Калифорния по-рано този месец.

Някои от позициите намекват за физически продукти за потребителите: трима инженери по дизайна на продукти и инженер по ергономия са сред съкратените. Има и супервайзер на машинно производство, въпреки че не е ясно колко служители са му били подчинени и дали там са произвеждани автомобилни части или по-малки части за електроника и сензори.

Съкращенията изглеждат като първото голямо разклащане на Project Titan под ръководството на Дъг Филд, който се върна в Apple през миналата година като вицепрезидент по специалните проекти след известен престой в производителя на електрически автомобили Tesla Inc.

Apple управлява проекта за автомобил на принципа "служителите знаят само това, което им е нужно", като само около 5000 от 140 000 служители на Apple на пълен работен ден са включени в проекта, става ясно от съдебни документи заради дело за кражба на търговска тайна, заведено тази година срещу бивш служител на Apple.

Около 1200 от тях са „основни” служители, които „пряко работят по разработването на проекта”, става ясно от жалбата до съда, която стана публично достояние през януари.

Въпреки промените в броя на служителите компанията изглежда ускорява тестването си по пътищата в Калифорния. По-рано през този месец Apple заяви, че е регистрирала почти 80 000 мили изпитания през 2018 г., далеч надминавайки по-малко от 1000 мили, които бяха отчетени преди година. Въпреки това конкурентите Waymo на базираната в Маунтин Вю Google и Cruise от Сан Франциско, дъщерна компания на General Motors, са направили значително повече тестове. За същия период от време, Apple съобщи, че автономната му система е имала грешка или човешкият водач е поел контрола на всеки 1,1 мили. За сравнение, при Waymo това се е случвало на всяка 11,017 миля, а при Cruise – на всяка 5,204 миля.

През 2016 г. Apple съкрати служители от същата група, като промени стратегията си. Напълно самоуправляващите се коли остават експериментални, дори и за големите играчи в областта, като Waymo, Cruise и Tesla.

Междувременно венчър и стратегически инвеститори от традиционния автомобилен свят наляха милиарди долари в стартиращи фирми, които разработват автомобили със самостоятелно управление, включително Zoox, Pony.AI, Aurora, May Mobility и Embark.

investor.bg
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Последни постове

Re: Покажете вашите теми [скрийншоти]. от GPower
[Март 20, 2019, 09:50:13 pm]


Re: iOS 12 от R32
[Март 19, 2019, 08:34:22 pm]


Re: iOS 12 от GPower
[Март 19, 2019, 08:09:27 pm]


Re: iOS 12 от R32
[Март 19, 2019, 07:13:27 pm]


iOS 12 от GPower
[Март 19, 2019, 06:50:48 am]


Apple обяви нов iPad Air и нов iPad Mini - тихомълком от GPower
[Март 18, 2019, 03:40:53 pm]


Re: Xeon - Zeppelin алтернатива за iPhone X от GPower
[Март 17, 2019, 06:57:38 pm]


Новата реклама на iPhone е хитра и „поверителна“ от GPower
[Март 17, 2019, 06:52:38 pm]


nControl от GPower
[Март 17, 2019, 04:22:51 pm]


Harbor 2 от GPower
[Март 17, 2019, 04:09:00 pm]

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
6143 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1088 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
gogi6 gogi6
297 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
109 Публикации
JmeLche JmeLche
85 Публикации
unclecharlie unclecharlie
60 Публикации
gamzoff
49 Публикации
kracode
32 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Март 2019
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 [22] 23 24
25 26 27 28 29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 1374
 • stats Общ брой публикации: 9285
 • stats Общ брой теми: 5082
 • stats Общ брой категории: 11
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 206

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 7
 • Dot Spiders: 2
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 0
 • Dot Потребители онлайн:
 • user Google (2)
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal