Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Септември 04, 2020, 06:32:01 pm от GPower
Views: 296 | Comments: 0


Доставчикът на Apple – Broadcom, обяви, че увеличаването на годишното производство на чипове ще се случи по-късно от обичайното тази година, вероятно сигнализирайки, че следващият iPhone ще се появи след традиционната си премиера в края на септември, предава Ройтерс.

Broadcom, която генерира около една пета от своите приходи от Apple през 2019 г., заяви, че увеличаването на продажбите на чипове, за които анализаторите вярват, че е за следващия iPhone, ще се случи в последното тримесечие на календарната година, т.е. тримесечие по-късно спрямо повечето години.

През юни Broadcom предупреди, че приходите за тъкмо приключилото тримесечие ще са под очакванията заради отлагането на премиерата на телефон от „голям северноамерикански клиент в областта на телефоните“, за който анализаторите смятат, че е Apple.

Повечето анализатори вече обявиха, че очакват излизането на 5G смартфоните на Apple за октомври, след като ограниченията на пътуванията, наложени от коронавирусната пандемия, попречи на работата по устройството.

Apple не е отговорила веднага на запитването за коментар.

Междувременно Broadcom прогнозира приходи за четвъртото тримесечие, които са над средното очаквано от Wall Street, насърчена от задаващите се премиери на 5G телефони и силното търсене на чипове за центрове за данни заради нарастващия пазар на услуги за работа от вкъщи. Цената на акциите на компанията нарасна с 0,3% по време на следборсовата търговия.

Прогнозата на Broadcom е за 6,4 млрд. долара приходи, плюс или минус 150 млн. долара. Средната прогноза на анализаторите е за 6,18 млрд. долара, сочат данни на Refinitiv.

Фактът, че толкова хора трябва да работят от вкъщи заради пандемията, увеличи търсенето на инфраструктура, като центрове за данни, в момент, в който индустрията за чипове се подготвя за излизането на 5G телефоните, които ползват по-скъпи процесори.

Broadcom отчете 5,6% повишение на приходите за третото тримесечие до 5,82 млрд. долара, над очакваните 5,76 млрд. долара.

Нетната печалба се свива с 614 млн. долара, или 1,45 долара на акция, от 715 млн. долара, или 1,71 долара на акция, година по-рано. Като се изключат някои елементи, компанията отчете 5,40 долара печалба на акция, също над прогнозата на анализаторите за 5,24 долара на акция.

Книжата на компанията, от началото на годината са поскъпнали с 11%.

Investor.bg
GPower
Септември 04, 2020, 06:30:12 pm от GPower
Views: 280 | Comments: 0


Apple обяви, че ще забави до началото на следващата година промените в своята политика за поверителност, които могат да намалят рекламните приходи на Facebook и други компании, които таргетират потребителите на iPhone и iPad, предава Ройтерс.

Забавянето може да е от полза на Facebook, която миналата седмица обяви, че промените в операционната система iOS 14 могат да засегнат един от инструментите ѝ за мобилна реклама, който е „толкова неефективен за iOS 14, че може да няма смисъл да се предлага“.

Apple обяви новите си правила за неприкосновеност още през юни. Те трябваше да влязат в сила с пускането на мобилната операционна система iOS 14 тази есен. Сред тях е ново изискване рекламодателите, които използват предоставен от Apple идентификатор за проследяване или други инструменти, които имат подобна функция, да показват изскачащо известиe на потребителите, с искане за разрешение за подобно следене.

Миналата седмица Facebook заяви, че ще да използва инструмента, но не е отговорила веднага на запитването за коментар.

В четвъртък Apple обяви, че разработчиците все още ще имат възможността да използват това известие, когато iOS 14 се появи.

„Когато е активна, напомнянето от системата ще дава на потребителите възможността да разешат или да отхвърлят това следене от приложение“, коментира Apple. „Искаме да предоставим на разработчиците времето, необходимо за извършване на нужните промени, а в резултат на това изискването за използване на това разрешение за проследяване ще влезе в сила в началото на следващата година“, посочи технологичният гигант.

Компаниите за дигитална реклама ще могат да обяснят в известието защо искат позволение за следене, но те очакват, че повечето потребители ще откажат разрешение. Apple заяви вчера, че няма да започне да ползва тази опция до началото на следващата година.

Други функции на iOS 14, свързани с поверителността, като нови известия, които ще показват кои приложения наскоро са имали достъп до неща като GPS Локацията или микрофона на устройството, също се очакват.

Investor.bg
GPower
Септември 03, 2020, 06:46:26 pm от GPower
Views: 286 | Comments: 0


Intel представи Tiger Lake, 11-о поколение на флагман чиповете ѝ за лаптопи, които се надява, че ще ѝ помогнат да си спечели обратно изгубения пазарен дял и да се изправи срещу предстоящите устройства с чипове по дизайн на Apple, предава Ройтерс.

Intel заяви, че чипът използва нова техника за производителност и други фактори, които го правят по-мощен при изпълнението задачи като използването на изкуствен интелект за намаляване на околния шум при видео разговори.

Компанията твърди, че е работила с производители на лаптопи като Dell Technologies и Samsung Electronics и че 50 машини от различни компании ще бъдат налични за празничния сезон за пазаруване с този чип.
Процесорите Tiger Lake се появяват в момент, в който Intel, една от малкото компании за чипове, които едновременно проектират и правят собствените си продукти, се сблъсква със забавяния в производството. Компанията започна да губи пазарен дял от конкуренти като Advanced Micro Devices, която ползва външни производители, включително Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.

В предварително записана презентация, излъчена в сряда, директорите на Intel се фокусираха върху представянето в реалния свят. Представяйки графичните възможности на новия чип, ръководителите на Intel заявиха, че той има по-добро представяне, когато става дума за честота на кадрите от това на конкурентните чипове на Nvidia и AMD.

Intel обяви нов съвместен бранд за лаптопи Project Athena, съвместно проектиран с производители, който използват чиповете Tiger Lake. Проектът има за цел да повиши доверието на потребителите в понякога разочароващите обещания за функции като живота на батерията.

Apple, която през юни обяви, че ще спре да използва чипове на Intel и ще премине към собствените си чипове Apple Silicon, планира да пусне първите си такива устройства тази година.

Investor.bg
GPower
Септември 02, 2020, 07:50:57 pm от GPower
Views: 283 | Comments: 0


Сблъсъкът на Apple с Epic Games се следи с „особен интерес“ предвид опасенията за дуопол на пазара на магазинии за приложения, обяви директорът на антитръстовата служба в Германия Андреас Мунт, цитиран от Bloomberg.

Случаят подчертава, че магазините за приложения поставят проблеми с конкуренцията, които регулаторите едва сега започват да разпознават, коментира Мунт пред репортери на годишната пресконференция на Федералната картелна служба. Въпреки че властите не са започнали разследване, той твърди, че проблемът не е извън неговата юрисдикция.

„Едно е ясно: магазините за приложения са интересн биотоп, просто защото са само два в света“, коментира Мунт, визирайки App Store на Apple и Google Play. „Всеки разработчик на тази планета, който създава приложение, трябва да премине през техните врати – това, предпазливо казано, е интересно“.

Apple е разследвана от Европейския съюз, който проверява дали компанията несправедливо принуждава разработчиците на софтуер да използват нейната сисмте за разплащания в приложенията, която обичайно прибира до 30% дял от абонаментните такси. В Съединените щати производителят на iPhone е въвлечен в ожесточена правна битка по същия въпрос Epic Games, която стои зад популярната видео игра Fortnite.

Apple не е отговорила веднага на запитването за коментар.

Технологичният гигант наскоро заплаши да премахне акаунта за разработчици на Epic, след като компанията добави опция играчите на Fortnite да избягват 30-те процента дял за Apple през App Store. Миналата седмица Apple спря акаунта, което направи невъзможно актуализирането на приложението в магазина ѝ.

Investor.bg
GPower
Септември 01, 2020, 06:21:28 pm от GPower
Views: 256 | Comments: 0


Влошените отношения между САЩ и Китай засягат все по-голям брой технологични компании. Рестрикциите между двете страни създават затруднения с доставките на хардуер и нормалните бизнес отношения. Apple също променят своята стратегия, за да компенсират негативите от напрегнатата дипломатическа обстановка и последиците от разпространението на коронавируса.
Компанията се е фокусирала върху идеята да намали зависимостта си от производителите на хардуер от Китай като изместят продукцията на част от своите устройства в други държави. Apple виждат Индия като подходяща алтернатива и планират да стартират "Made In India" инициатива, която ще е свързана с производството на iPhone 12 в страната.
Плановете предвиждат изграждането на ново съоръжение съвместно с един от големите партньори на компанията, а именно Wistron. За да се ускори изграждането на необходимите производствени линии ще бъдат наети повече от 10 хил. служители, което на свой ред ще създаде стимули за местната икономика, информира Gadgets.ndtv.
 
Фабриката ще бъде локализирана на 70 километра от Бенгалуру - столицата на щата Карнатака, който е технологичния център на Индия. Настоящото съоръжение има около 1000 служители, но тепърва ще се изграждат нови производствени линии, които да ускорят производството на iPhone 12. Wistron имат още едно съоръжение в същия щат, където вече се произвеждат смартфони на Apple.
Индийското правителство също така потвърди, че три от най-големите хардуерни доставчици на компанията са подали документи за участие в "Production-Linked Incentive" (PLI), чиято цел е да развива локалното производство. Това са Foxconn, Pegatron и Wistron, които обмислят инвестиции на стойност $6.64 млрд.
Със сигурност този капитал ще е свързан с подпомагане на веригата на доставки на Apple през следващата година. Новото съоръжение се очаква да работи на пълни обороти в средата на 2021г. и е част от дългосрочен бизнес план на компанията в страната. iPhone 12 ще бъде седмото поколение на iPhone, което ще бъде произвеждано в Индия.

digital.bg
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 100

* BG Top

You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Последни постове

Какви промени могат да настъпят в App Store заради конфликта на Epic Games от GPower
[Вчера в 07:15:26 pm]


Защо iPhone 12 ще е по-скъп от iPhone 11 от GPower
[Септември 26, 2020, 06:21:40 pm]


Apple склони да отстъпи пред някои разработчици макар и временно от GPower
[Септември 26, 2020, 06:16:22 pm]


ЕК обжалва решението на съда по казуса Apple-Ирландия от GPower
[Септември 26, 2020, 06:15:28 pm]


Re: WatchOS 7 от GPower
[Септември 24, 2020, 08:12:24 pm]


Re: iOS 14 от GPower
[Септември 24, 2020, 08:09:15 pm]


Re: iPadOS 14 от GPower
[Септември 24, 2020, 08:08:50 pm]


Re: Търся/Искам - Mac Програми/Игри от JmeLche
[Септември 24, 2020, 12:06:15 pm]


Re: Търся/Искам - Mac Програми/Игри от KurtiMkrov
[Септември 24, 2020, 07:21:31 am]


Re: Търся/Искам - Mac Програми/Игри от JmeLche
[Септември 23, 2020, 11:48:10 pm]

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
6988 Публикации
KurtiMkrov KurtiMkrov
1148 Публикации
Admin Admin
745 Публикации
gogi6 gogi6
333 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
167 Публикации
JmeLche JmeLche
153 Публикации
unclecharlie unclecharlie
64 Публикации
gamzoff
49 Публикации
apple8890
33 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Оригинални Apple части
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad

* Календар

Септември 2020
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 [29] 30

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 1925
 • stats Общ брой публикации: 10389
 • stats Общ брой теми: 5606
 • stats Общ брой категории: 12
 • stats Общ брой раздели: 55
 • stats Най-често онлайн: 206

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 5
 • Dot Spiders: 1
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 0
 • Dot Потребители онлайн:
 • user Google

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2020, SimplePortal