Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Ноември 02, 2019, 01:58:50 pm от GPower
Views: 380 | Comments: 0


понеделник Apple разшири комплекта си от емоджита, включвайки небинарни версии на почти всички човешки емотикони. Става въпрос за 328 нови дизайна, които идват с излизането на новата софтуерна актуализация на iOS 13.2. Небинарните емоджита се простират дори до фантастични същества като феи и вампири.

Допълнението идва, след като Google предложи на потребителите на Android свои собствени небинарни емоджита през май. Голяма част от LGBTQ общността вероятно вече се радва на новите попълнения, които разширяват библиотеката с нови, полово неутрални лица, но има и доста критици, които са против затвърждаването на фиксирана представа за това, как изглеждат тези, които се чувстват нито като мъже, нито като жени.

hicomm.bg
GPower
Ноември 02, 2019, 01:56:57 pm от GPower
Views: 382 | Comments: 0


Apple се превърна в колос като предефинира представите ни за редица устройства, включително за смартфона, таблета и умния часовник. А сега, прицелвайки се към Холивуд, работи по много различен сценарий, пише в свой анализ Wall Street Journal.

Компанията пуска своята видео стрийминг услуга Apple TV+, за да се бори за средствата, които потребителите разпределят между медийните и технологичните гиганти. Apple TV+ тръгва с девет програми, включително драмата “The Morning Show”, в която участват Рийз Уидърспуун и Стив Карел. Сред другите ѝ предложения са сриалът “See” и детската продукция “Snoopy in Space”.

Огромният кешов резер от 100 млрд. долара на компанията и големият марж на печалбата означават, че тя може да си позволи разходите за създаването и разпространяването на собствено съдържание. А базата от 900 млн. броя iPhone и 500 млн. други устройства на Apple, които са в употреба, дават на компанията огромна вече изградена база от потенциални клиенти на TV+.

Но развлекателният бизнес извежда Apple извън обичайната ѝ територия, а по-голямата част от подхода ѝ към стрийминг войната няма общо с традиционната ѝ стратегия. Apple таксуваше потребителите много повече за своите модели iPhone, iPad и Mac от конкурентите си за техните продукти. Тя контролира собствена екосистема от хардуерни и софтуерни продукти и внимателно пуска нови версии на устройствата си веднъж годишно.

С TV+ компанията предлага много по-ниска цена от конкурентите и налага услугата си агресивно в други платформи. Една компания, свикнала да предлага хитове, навлиза в свят, в който сериалите и филмите редовно се провалят. За начало Apple получи доста критики от страна на Холивуд. Отзивите за продукциите в Apple TV+ са смесени. Time написа, че “The Morning Show” не разполага с дълбочината и духа на телевизионните сериали, докато Vulture го определи като добър и конкурентен на новите сериали. Говорител на Apple е отказал да коментира въпроса.
“Честно казано светът трябва да даде малко свобода на Apple”, коментира изпълнителният продуцент на “See” Франсис Лорънс. “Никой не може да е перфектен през 100% от времето”.

Холивуд стои в центъра на усилията на главния изпълнителен директор Тим Кук да превърне Apple в компания за услуги, тъй като продажбите на оригиналните ѝ продукти се забавят. Продажбите на iPhone например спаднаха с 14% през фискалната година, която приключи през септември, повличайки с 2% надолу общите приходи до 260,17 млрд. долара.

Apple TV+ ще се предлага за 4,99 долара месечно на абонатите, а онези, които купят нов iPhone, iPad или Mac, ще получават безплатен абонамент за една година. Netflix, която таксува потребителите в САЩ по 12,99 долара месечно за най-популярната си услуга, е пионер в индустрията и има над 1500 сериала и 4000 филма. Walt Disney ще иска по 6,99 долара за Disney+, която ще се появи само 11 дни след предложението на Apple, като ще включва популярни франчайзи като “Междузвездни войни”. WarnerMedia пък обяви тази седмица, че услугата ѝ HBO Max ще струва 14,99 долара на месец, но ще стартира през следващата година с класики като “Приятели” и оригинално съдържание.

Apple сключи сделки, за да направи приложението си достъпно в Roku, Amazon Fire TV и в умните телевизори на Samsung Electronics. Кук определи предложението като дързък ход. Той твърди, че цената е агресивна, тъй като Apple иска да достигне до възможно най-много хора.

“Това ни позволява да се фокусираме върху максимизирането на абонатите”, обясни Кук пред анализаторите.

Ако Apple привлече 50 млн. абонати за TV+, колкото има в музикалната си стрийминг услуга, тя ще получи 3 млрд. долара допълнително годишни приходи, прогнозира Тони Саконаги, анализатор от Bernstein Research. Тези стабилни приходи от абонаменти ще ѝ помогнат да намали зависимостта си от iPhone, макар че сумата е малка в сравнение с общите годишни приходи на Apple от 250 млрд. долара.

Освен това Apple иска да привлече зрителите на телевизионното приложение и да ги накара да се абонират за други услуги като Starz и Showtime, които ще са достъпни през платформата, твърдят източници, запознати със стратегията. Компанията получава 30% от техните първоначални абонаменти.

Решението на Apple да обвърже TV+ с продажбите на своите устройства ще засегне хардуерния ѝ бизнес от гледна точка на финансовите отчети, но ще помогне на услугите ѝ да наберат сили.

В бъдеще Apple TV+ може да послужи като маркетингов инструмент, който засилва привлекателността на iPhone, твърди Саконаги.

investor.bg
GPower
Ноември 02, 2019, 01:55:39 pm от GPower
Views: 370 | Comments: 0


Apple показва, че има живот отвъд iPhone, като отчете ръст на резултатите от други устройства и услуги за последното тримесечие, които компенсираха слабостта на основния ѝ бизнес, пише Wall Street Journal.

Приходите на технологичния гигант нараснаха с 1,8 на сто през тримесечието до септември, достигайки 64,04 млрд. долара. Те са подкрепени от ръста на продажбите на носими устройства, в това число умни часовници, и на услуги като приложения, абонаменти за музикален стрийминг и мобилни разплащания. Тези ръстове помогнаха за компенсирането на 9,2% спад на продажбите на iPhone, които спадат през последната година.

Печалбата се е свила с 3 на сто до 13,69 млрд. долара. Това надмина очакванията, но отбеляза първия път откакто Тим Кук пое ръководството през 2011 г., на спад печалбата на Apple във всички четири тримесечия на фискалната година.

Apple отговори на предизвикателството на съзряващия пазар на смартфони, като ускори продажбите на софтуер, услуги и аксесоари през своите 900 млн. броя телефони iPhone, които са в употреба в момента по света. Компанията обяви, че приходите от бизнеса ѝ с услуги са скочили с 18% през последното тримесечие, а тези от носими устройства - с 54%, благодарение на популярността на безжичните слушалки AirPods. Компанията разширява усилията си в сферата на развлеченията и този петък пусна новата си видео стрийминг услуга Apple TV+.

И все пак услугите и носимите устройства заедно донесоха 19 млрд. долара приходи за тримесечието, което е по-малко от 60-те процента, идващи от iPhone. Apple обаче увери инвеститорите, че новите модели iPhone се приемат добре. Тя даде прогноза за текущия отчетен период, която успя да надмине значително прогнозите. Тя очаква между 85,5 млрд. и 89,5 млрд. долара приходи за тримесечието, което представлява подобрение спрямо сумата от 84,31 млрд. долара, които отчете през същото тримесечие миналата година.

В интервю главният финансов директор Лука Маестри заяви, че Apple се насочва към силен коледен сезон благодарение на интереса на потребителите към новите модели iPhone и новите допълнения към носимите предложения, включително по-скъпата версия на AirPods, която беше пусната в продажба тази седмица. Той допълни, че китайският бизнес на компанията се е подобрил значително, а първоначалните реакции на китайските потребители към новите модели iPhone е „много, много добър“.

"Смятаме, че представянето на iPhone ще се подобри спрямо това, което виждаме през фискалната 2019 г.“, коментира Маестри. „Според нас носимите устройства ще са много силни“.

Някои инвеститори се опасяват, че новите iPhone, представени през септември, няма да успеят да привлекат потребителите и ще натежат на продажбите през задаващата се година, тъй като имат ограничен брой нови функции. IPhone все още носи повече от половината приходите на Apple.

Американският технологичен гигант отчете печалба от 3,03 долара на акция. Анализаторите, анкетирани от FactSet, очакваха тя да е 2,83 долара на акция.

Книжата на компанията повишиха стойността си с близо 2% по време на следборсовата търговия. Преди отчета те завършиха борсовия ден в САЩ почти без изменение на цена от 243,23 долара.

През последните месеци цената на акциите на Apple скочи, отчасти заради очакването, че компанията ще пусне първия си 5G iPhone през септември 2020 г. Анализаторите от Wall Street очакват компанията да се върне към растеж на продажбите на смартфоните си през фискалната година, която завършва през септември 2021 г.

Оперативните разходи са нараснали с 9% през тримесечието, надминавайки ръста на приходите. През последните години разходите се повишиха с добавянето на функции като лицевото разпознаване в iPhone и инвестициите в проучвания и развитие.

Междувременно основният бизнес с iPhone показва знаци на подобряване. 9-те процента спад на продажбите през септември представлява подобрение спрямо 15% спад през предходните три тримесечия.

По думите на Маестри продажбите на iPhone са се подобрили през последните две години, след като Apple намали цените на устройствата си на някои пазари.

investor.bg
GPower
Ноември 02, 2019, 01:54:36 pm от GPower
Views: 363 | Comments: 0


Apple очаква продажбите на iPhone да се върнат към растежа през следващата година, когато пускането на линията ѝ 5G устройства подсили търсенето, твърди източник на Bloomberg, запознат с производствените планове на компанията.

Apple си е поставила за цел да продаде над 200 млн. смартфона през 2020 г., след като пусне повече от четири нови модела iPhone, вероятно 4G и 5G модели и евтин наследник на бюджетния iPhone SE, допълва източникът. Това е повече от очакваните от анализаторите 170 до 190 млн. за 2019 г.

Линията все пак не е финализирана и плановете на Apple могат да се променят, посочва източникът, пожелал да остане анонимен.

Производителите на смартфони – от Samsung Electronics до Huawei Technologies вече предложиха 5G устройства на пазара, залагайки, че новото поколение безжични технологии ще засили иновациите – от автоматизираните заводи до умните домове, ще развълнува потребителите и ще повлияе на бизнеса в близките години.

Въпреки това Apple избра да включи технологията в iPhone следващата есен – повече от година след своите основни конкуренти, отчасти, за да се увери, че глобалните мрежи могат да поддържат истинско 5G потребителско преживяване. Днес Nikkei писа, че компанията казва на доставчиците си, че очаква да продаде поне 80 млн. броя iPhone с 5G модели следващата година.

IPhone остава най-ключовият и печеливш продукт на Apple, а новите устройства ще помогнат за популяризирането на услугите и приложенията на Apple.

Същевременно компанията се бори с отслабващото търсене на смартфони, тъй като хората изчакват повече преди да сменят устройствата си, а конкурентите заграбват от нейния пазарен дял. Търговската война пък засяга икономическия растеж на Китай, най-големият пазар на Apple извън САЩ, а китайските потребители се отдръпват от американските марки.

Говорителка на Apple не е отговорила веднага на запитването за коментар.

investor.bg
GPower
Октомври 30, 2019, 06:01:36 pm от GPower
Views: 528 | Comments: 0


Vivacom и Apple сключиха примирие по казуса, който се породи между двете компании това лято.

Българската телекомуникационна компания Vivacom води преговори с американския технологичен гигант Apple за продажбата на нейни устройства у нас.

Това стана ясно от решение на Комисията за защита на конкуренцията, от което се разбира, че регулаторът прекратява производство срещу Apple, започнато преди месеци, след като Vivavcom се обърна към КЗК със сигнал за потенциална злоупотреба с монополно положение от страна на компанията на Тим Кук.

КЗК „прекратява производството по преписка № КЗК-604/2019 г. срещу Епъл Инк. (Apple Inc.), Купертино, Калифорния, САЩ, поради оттегляне на искането от страна на „Българска телекомуникационна компания“ ЕАД“, гласи официалното решение на регулатора.

Съгласно него решението може да бъде обжалвано пред Административния съд в 14-дневен срок.

Vivacom не може да продава устройства на Apple, тъй като технологичният гигант има ексклузивни договорни отношения с другите два телекома, опериращи у нас – Telenor и A1.

Припомняме, че Vivacom подаде жалбата си до КЗК през юли тази година. От документите в сайта на регулатора стана ясно, че случаят е свързан с евентуална злоупотреба с по-силна пазарна позиция при договаряне.

investor.bg
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
6477 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1121 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
gogi6 gogi6
307 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
129 Публикации
JmeLche JmeLche
105 Публикации
unclecharlie unclecharlie
66 Публикации
gamzoff
49 Публикации
apple8890
32 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Ноември 2019
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 [14] 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 1675
 • stats Общ брой публикации: 9772
 • stats Общ брой теми: 5306
 • stats Общ брой категории: 12
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 206

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 8
 • Dot Spiders: 1
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 0
 • Dot Потребители онлайн:
 • user Google
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal