Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Януари 12, 2020, 11:06:28 am от GPower
Views: 209 | Comments: 0


Тази седмица iPhone навършва 13 години, което означава, че топ продуктът на Apple официално е тийнейджър. Макар компанията вече да не разкрива колко нови iPhone-а е продала, анализаторите смятат, че бройката наближава 2 милиарда устройства.   

Според проучване на Bloomberg, Apple трябва да продаде почти 195 милиона iPhone-а през финансовата 2020 г. Това ще е увеличение спрямо продадените през предната година 186 милиона iPhone-а и трябва да доближи общия брой продадени iPhone-и до 1.9 милиарда.

Съоснователят на Apple Стив Джбос разкри първия iPhone на 9-ти януари 2007 г. на събитието Масworld. Въпреки че телефонът се хареса от самото начало, малцина можеха да прогнозират, че той ще достигне такива висоти десетилетие по-късно. От тези ранни дни насам iPhone бизнесът се промени значително. Глобалният смартфон пазар е пренаситен и въпреки че Apple все още разчита на директните iPhone продажби, компанията организира приходите си около свързаната с него екосистема. В опит да измести зоркия поглед на инвеститорите от продажбите на iPhone и други продукти, в началото на 2019 г. Аpple спря да обявява продажбите на iPhone, iPad и Мас компютри.

hicomm.bg
GPower
Януари 12, 2020, 11:05:19 am от GPower
Views: 271 | Comments: 0


Apple обяви, че ще предложи безплатна смяна на част от кейсовете с вградени батерии за iPhone заради проблеми със зареждането, пише CNBC.

Потребителите могат за заменят т.нар. Smart Battery Cases на проблемните iPhone XS, iPhone XS Max и iPhone XR, независимо от цвета на кейса. Това може да се случи между януари и октомври тази година само в магазините на Apple или при оторизираните доставчици на услуги, с които компанията работи, сочи информация на уебсайта на Apple.

Дефектните кейсове за батерии понякога не се зареждат, посочва американският технологичен гигант. Той твърди, че програмата за смяна на батериите не е свързана с проблем със сигурността.
Въпросният продукт струва 129 долара и позволява допълнителна външна батерия за iPhone. Кейсовете имат тясна интеграция с операционната система на iPhone.

Миналото лято, в придължение на месеци, те не бяха налични на много места или се предлагаха ограничени бройки на уебсайта на компанията според MacRumors.

investor.bg
GPower
Януари 12, 2020, 11:04:22 am от GPower
Views: 201 | Comments: 0


Apple е обвинена в кражбата на търговски тайни и неправомерно ползване на изобретения на Masimo Corp., свързани със следенето на здравето от Apple Watch, пише Bloomberg.

Masimo, която разработва технология за обработка на сигнали при мониторинг на здравни показатели, и друга нейна компания - Cercacor Laboratories, са подали жалба срещу Apple, в която посочват, че тя е получила секретна информация под прикритието на работни отношения, а след това е наела ключови техни служители включително Майкъл О’Райли, който стана вицепрезидент на Apple, отговарящ за здравните технологии.

Бизнес сегментът, който включва Apple Watch, Apple TV и слушалките Beats, е най-бързо растящата категория на Apple и генерира над 25 млрд. долара приходи от продажби през фискалната година, която приключи през септември.

Masimo и Cercacor твърдят, че тяхната технология за неинвазивен мониторинг е от съществено значение за Apple по отношение преодоляване проблемите с представянето на часовника. Производителят на iPhone е обвинен, че е нарушил патенти, свързани с начините на измерване нивата на кислород в кръвта и сърдечния ритъм чрез използването на светлинни излъчватели и детектори.

Компаниите ищци настояват за издаването на заповеди, които ще забранят бъдещата употреба на тези патентовани изобретения в Apple Watch 4 и 5, връщането на конфиденциална информация и неуточенени щети.

От Apple не са коментирали веднага въпроса.

Компанията се е свързала с Masimo през 2013 г. и е поискала да се срещнат с идеята за потенциално партньорство, твърди жалбата, заведена във федералния съд в Санта Ана, Калифорния. От Apple са заявили, че е искат “да разбере повече за технологията на Masimo за потенциалното ѝ интегриране в продукти на Apple”, посочват от Masimo.

След, според Masimo, няколко продуктивни срещи, Apple обаче наема О’Райли, който по това време е главен медицински директор на Masimo и е имал достъп до “изключително чувствителна информация”, гласи жалбата.

През следващата година Apple наема и Марсело Ламего, който е бил главен технологичен директор на Cercacor и бивш представител на научния екип на Masimo. Ламего е имал “неограничен достъп” до конфиденциална техническа информация, а скоро след като идва в Apple, започва да подава патентни заявки за неща, които е научил в другите две компании. Apple е знаела, че получава конфиденциална информация от двамата мъже, посочват ищците.

investor.bg
GPower
Януари 12, 2020, 11:03:28 am от GPower
Views: 191 | Comments: 0


Apple регистрира значителен ръст на продажбите на iPhone в Китай за миналия месец, докато най-големият пазар на потребителска електроника в света се насочва към празничния си сезон, пише Bloomberg.

Продажбите на iPhone в азиатската страна са се увеличили с 18,7% на годишна база през декември до близо 3,18 млн. бройки, сочат изчисления на Bloomberg, базирани на правителствени данни за общите продажби и тези на устройства с Android.

Скокът представлява ускорение спрямо предходните месеци, които бяха подкрепени от премиерата на iPhone 11 през септември. Данните са от държавен мозъчен тръст - Китайската академия за информационни и комуникационни технологии.

Книжата на поддоставчиците на Apple AMS, Infineon Technologies, STMicroelectronics и Dialog Semiconductor записаха ръстове на цените си в рамките на ранната търговия в Европа, подкрепени от общото рали на технологичния сектор.

Повишението на декемврийските продажби в Китай въпреки липсата на готовност за 5G е „доста позитивна“ за Apple и нейните поддоставчици, пишат анализаторите от Oddo.

Apple направи няколко ключови подобрения, увеличавайки живота на батерията на своите iPhone 11 и iPhone 11 Pro, като същевременно намали началната цена с 50 долара. След години на стагнация при камерите, компанията подобри и качеството на снимките на iPhone през миналата година, настигайки лидерите в тази категория – Huawei и Google. Новият подход доведе до добри отзиви от криците.

Последните данни потвърждават очакванията, че iPhone 11 ще се продава по-добре от своя предшественик, особено на пазар, който е вторият по важност за приходите на компанията след Съединените щати.

Скокът на продажбите е причина за оптимизъм за представянето на Apple около Китайската нова година, която се пада в края на януари.

Общите продажби на смартфони в Китай са под 30 млн. бройки за декември, което представлява 13,7% понижение спрямо същия период на 2018 г.

investor.bg
GPower
Януари 12, 2020, 11:02:32 am от GPower
Views: 248 | Comments: 0


Растежът на App Store на Apple изглежда се е забавил през 2019 г., което може да е негативен знак за фокуса на компанията върху разрастващия се бизнес с услуги на компанията, който да компенсира по-слабите продажби на iPhone.

Въпреки че историята на Apple през последните няколко години е свързана преди всичко с услугите, голяма част от вниманието всъщност се насочи към бизнеса с носими устройства на компанията, който включва AirPods, Apple Watch и линията слушалки Beats, пише CNBC.

AirPods привлякоха най-голямо внимание. Apple представи две нови версии на AirPods през 2019 г. - ъпдейт на „основния“ модел, който има по-добър живот на батерията, както и Pro модел, който е с нов дизайн и с опция за заглушаване на околните шумове.

Освен iPhone, AirPods се превърнаха в хит за Apple по време на предколедния сезон. За AirPods Pro, които бяха пуснати на пазара през октомври 2019 г., все още трябва да чакате месец, за да ги получите, ако ги поръчате през уебсайта на Apple в САЩ, макар че някои имат късмет и се сдобиват с джаджата от физическите магазини на компанията.

Не бива да отписваме и Apple Watch. Тази серия аксесоари също е по-привлекателна от всякога. Моделът Series 3 от 2017 г. е с начална цена от 199 долара.

Анализаторите от Citi написаха на 23 декември, че вярват, че „сегментът с носими устройства вероятно ще премине 10 млрд. долара тримесечни приходи през това тримесечие“.

Именно този оптимизъм помогна на цената на акциите на компанията да скочи до нов връх през новата година. Миналата седмица книжата на компанията достигнаха стойност от над 300 долара, а много анализатори са добре настроени към Apple.

Ако предположим, че прогнозата на Citi за тримесечието, включващо коледните празници, е вярна, Apple може да отчете около 27 млрд. долара приходи от продажби на носими устройства за цялата календарна 2019 г. Ще разберем точните данни на 28 януари, когато компанията представи финансовия си отчет.

Стратегията на Apple по отношение на носимите устройства е доста сходна с тази за услугите. Макар че продажбите на iPhone не растат, все още има около 1 млрд. броя iPhone по света, които са в употреба. Това са милиард възможности за генерирането на още средства от всеки един от тези потребители чрез продажбата на полезни аксесоари, свързани с телефона, който те вече имат. Същевременно има още много възможности бизнесът на Apple с носими джаджи да расте.

Тази стратегия работи, само ако аксесоарите са достатъчно добри, за да оправдаят хареченето на 159 долара (началната цена за AirPods) или повече. Apple успя да го постигне с AirPods.

Компанията с право си е спечелила репутация на производител на отлични хардуерни продукти и за не толкова успешна по отношение на софтуера и другите услуги. Най-новият залог на компанията – стрийминг услугите в лицето на Apple News+, Apple TV+ и Apple Arcade, има сравнително слаб начален резултат, в сравнение с устройствата, които излязоха през същия период. Миналата година CNBC писа, че Apple News+ например среща трудности в мотивирането на потребителите да плащат.

Но AirPods и Apple Watch донесоха огромен успех на компанията и предлагат по-добра възможност за задържане на потребителите в екосистемата на Apple от дигиталните услуги.

Ако услугите бяха основната тема за компанията през 2018 и 2019 г., очаквайте тази година да се шуми много повече за носимите устройства, ако Apple надмине очакванията с предстоящия си финансов отчет.

investor.bg
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
6546 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1127 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
gogi6 gogi6
309 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
129 Публикации
JmeLche JmeLche
110 Публикации
unclecharlie unclecharlie
63 Публикации
gamzoff
49 Публикации
apple8890
32 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Януари 2020
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 [22] 23 24 25 26
27 28 29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 1779
 • stats Общ брой публикации: 9865
 • stats Общ брой теми: 5370
 • stats Общ брой категории: 12
 • stats Общ брой раздели: 76
 • stats Най-често онлайн: 206

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 9
 • Dot Spiders: 1
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 0
 • Dot Потребители онлайн:
 • user Google
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal