Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Февруари 14, 2018, 07:20:18 am от GPower
Views: 24 | Comments: 0


Наскоро беше десетгодишнината от пускането на първия iPhone, като още от самото начало Apple наложи стриктен график за ъпдейт и подобряване на мобилната си операционна система iOS. Всяка година компанията предлага значителни промени, свързани с оптимизацията на софтуера, през интерфейса, през изчистване на бъгове до представяне на нови приложения. Доскоро този подход работеше безотказно – новите версии излизаха през година, а потребителите бяха доволни, че Apple поддържа редовно и качествено операционна си система.

С времето работата по iOS явно става все по-обемна, което започва да се отразява на качеството, и компанията е решила да промени начина, по който ъпдейтва своите мобилни устройства. Според Bloomberg Apple ще внесе изменения в разработката на новите версии. Причината – прекалено големият обем работа по софтуера и приоритизиране на възможностите, които ще бъдат представени. Така реално всичко планирано за версията за тази година ще бъде разтеглено в срок от две години. С което ще се сложи край на практиката за изцяло нова версия на всеки 12 месеца. Както и това ще отбележи голям завой в корпоративната култура на компанията.

Приоритизиране на задачите

По информация на Bloomberg ъпдейтът на iOS за 2018 г. най-вероятно няма да включва традиционния редизайн на Home екрана, подобрения в приложението за разглеждане на снимки Photos и др. Всички тези функции ще останат за следващата година. За сметка на това софтуерните разработчици на Apple ще се фокусират върху по-належащите и спешни задачи като изчистване на бъгове и фиксиране на известни проблеми. С новия подход Apple пак ще изкарва ъпдейт на годишна база, но реално пълните промени от досегашните версии ще бъдат разтеглени и пуснати в рамките на две години.


Стратегията е била представена миналия месец на развойните екипи от отговорния директор по софтуерна разработка Крейг Федериги, пише Bloomberg. Той предоставя повече свобода на програмистите от гледна точка на крайни срокове и възможност за приоритизиране на задачите. Главното условие е да се запази качеството на софтуера, а новите функции, които са с по-нисък приоритет, да могат да остават за по-късно.   

Качеството на фокус

Платформата iOS е известна със своята висока надеждност и попадането на потребител в ситуация, в която бъг кара смартфона му да забие или калкулатора да даде грешен отговор, не е добро изживяване. Причината за подобни пропуски са именно в кратките срокове, с които софтуерните разработчици на Apple трябва да се справят с подобни проблеми, да представят нови решения и дизайн, както и накрая да тестват всичко. Идеята е да имат напълно завършен краен продукт, който да представят всяка година - това поставя програмистите на изпитание.


С времето iOS се развива значително като възможности, функции и съответно като код и приложения. Практиката на Apple да предоставя много собствени програми и тяхното натрупване започва да натежава в цикъла на разработка. Компанията почва да понижава качеството, което от своя страна е едно от основните предимства на нейните устройства. Затова и предоставянето на по-голяма свобода на софтуерните разработчици е голям завой в корпоративната култура на Apple. Тази промяна се прави единствено с цел да се върне предимството на й при мобилните платформи. За сравнение програмистите на Google имат по-голяма свобода в създаването на ъпдейти за Android, като не са притеснени със задължителен годишен цикъл на пълно обновяване. Забавянето в пускането на нови версии при най-популярната платформа идва не толкова от по-свободния график, а от силната фрагментираност – множеството версии и вариации, които телекомите и производителите на смартфони прилагат върху основата на операционната система.

hicomm.bg
GPower
Февруари 13, 2018, 08:57:04 am от GPower
Views: 28 | Comments: 0


Вече ви информирахме, че Apple планира да обедини приложенията за iOS и macOS в един общ онлайн магазин през 2018г. Докато очакваме това да се случи разбираме любопитна подробност за нов недостатък в десктоп платформата на компанията. Оказва се, че всяко едно приложение за компютрите с macOS е в състояние да записва екрана по всяко време без знанието на потребителите, което е доста тревожно. Информацията е на експерта по сигурността и основател на fastlane, Феликс Краузе.
 
Toй твърди, че всички приложения за платформата са програмирани така, че да правят скрийношоти на дисплея през определен период от време.  Още по-неприятното е, че това се случва дори, ако програмата работи във фонов режим и така може да се запише всеки пиксел от екрана. Използването на ОСR софтуер може да разбере какво съдържание е показано в даден момент на екрана, информира iClarified. От Apple не са коментирали официално ситуацията.


Феликс Краузе допълни още, че по този начин могат да се прочетат паролите и ключовете за достъп от мениджърите за пароли на устройствата с macOS. Успоредно с това е възможно от разстояние да се разбере какви уеб услуги използвате или хакери да видят всички имейли и съобщения, които отваряте на своя компютър. Всичко това би изложило на риск поверителна информация като адрес, детайли за банкова сметка и други лични данни. Разработчиците пък биха могли да загубят целия код на приложенията, над които работят.

digital.bg
GPower
Февруари 09, 2018, 07:23:29 am от GPower
Views: 187 | Comments: 0


Според информацията в писмо от Apple до сенатор Джон Тун (John Thune), iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X може би няма да се нуждаят от чак толкова драматично забавящи производителността ъпдейти, каквито бяха приложени при iPhone 6s, iPhone SE и iPhone 7. Apple твърдят, че при новите модели има имплементирани „хардуерни ъпдейти“, които да помогнат за по-добро управление на работата на процесора.

По-конкретно, сенаторът е запитал Apple дали смятат да пуснат „подобна актуализация на софтуера […] за по-новите модели телефони“. Apple от своя страна отговарят така:

Цитат
„Моделите iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X включват актуализации на хардуера, които позволяват по-модерна система за управление на ефективността, която дава възможност на iOS да предвиди и да избегне неочакваното изключване.“

Разбира се, както се вижда от отговора, Apple нито отричат, нито потвърждават, че няма да пуснат ъпдейти, които да забавят iPhone 8 и iPhone X. Все пак обаче, може да се предполага, че изказването отхвърля подобни актуализации. Ако това е така, то Купертино се оттеглят от по-старото си (при това официално) твърдение, а именно — „планираме да добавим поддръжка за други продукти в бъдеще“.

Възможно е все пак компанията да е открила начин да предпази смартфоните на хардуерно ниво и такива ъпдейти да се окажат излишни. Това ще направи определени потребители доста щастливи, предвид гневните реакции след като преди края на 2017 г. Apple признаха, че умишлено забавят по-старите модели iPhone.

smartnews.bg
GPower
Февруари 09, 2018, 07:20:09 am от GPower
Views: 138 | Comments: 0


Изключително важен и таен код от операционната система на iPhone бе публикуван в популярната софтуерна платформа GitHub. Той ще даде нови възможности на хакерите да получат нерегламентиран достъп до устройствата.

Кодът, наречен iBoot, бе премахнат скоро след това, но самата Apple малк необмислено и прибързано потвърди, че уязвимостта е сериозна като незабавно поиска свалянето му от GitHub. iBoot е iOS код за сигурно стартиране и проверка на кернела преди стартирането на операционната система. Публикуваната в GitHub версия бе за iOS 9, но голяма част от него фигурира и в сегашната iOS 11.

Изтеклата версия не бе пълна, но опитни хакери, които знаят какво търсят, могат да идентифицират уязвимости.

Според известния специалист по кибер сигурност Джонатан Левин случката е от огромно значение, защото може да доведе до пълно отключване на iOS устройства и емулатор за операционната система. 

hicomm.bg
GPower
Февруари 08, 2018, 11:19:40 am от GPower
Views: 75 | Comments: 0


За първи път Apple е продала повече бройки от своя Apple Watch през едно тримесечие, отколкото цялата швейцарска часовникарска индустрия.

Така по данни за последното тримесечие на 2017 г. Apple се явява неочакваният производител номер едно на часовници в света. Първоначално самата компания наблегна за това при своя финансов отчет, но сега анализаторите разполагат и с конкретни цифри.

Оказва се, че през 2017 г. Apple е продала 17 - 18 милиона умни часовника, което е с 50 процента повече спрямо 2016 г. Според IDC продажбите през четвъртото тримесечие на 2017 възлизат на повече, отколкото са продали всички швейцарски часовникарски производители.

Успехът се дължи на пускането през септември на новото поколение Apple Watch, който идва с някои ключови подобрения. Apple Watch Series 3 включва LTE модем за телефонни разговори и интернет достъп, както и по-мощен двуядрен процесор. Умният часовникът вече може да засича аритмия, ще ви известява автоматично за нерегулярен сърдечен ритъм, когато не сте активни, и ще направи тренировките ви още по-забавни с нови развлекателни възможности, като стриймване на над 40 млн. песни.

hicomm.bg
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Последни постове

Re: Безплатни Приложения и Игри за ограничен период от време! от GPower
[Вчера в 08:40:20 pm]


Защо Apple планира да се запаси с кобалт от GPower
[Вчера в 08:12:16 pm]


Re: VLC Media Player от GPower
[Вчера в 07:56:35 pm]


Re: BG online TV от gazara74
[Вчера в 03:22:07 pm]


Re: BG online TV от Alexanders
[Вчера в 10:19:30 am]


PLOTAVERSE от GPower
[Февруари 20, 2018, 08:41:19 pm]


Как да прехвърляте обаждания от iPhone към HomePod от GPower
[Февруари 20, 2018, 08:20:39 pm]


Re: IOS 11 от GPower
[Февруари 20, 2018, 08:10:27 pm]


Re: Kodi за Apple TV4 от GPower
[Февруари 20, 2018, 07:59:28 pm]


Защо iPhone губи състезанието с китайските си конкуренти в Азия? от GPower
[Февруари 20, 2018, 03:57:50 pm]

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5393 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
957 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
217 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
44 Публикации
R32 R32
33 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации
JmeLche JmeLche
28 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Февруари 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 [22] 23 24 25
26 27 28

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 720
 • stats Общ брой публикации: 8053
 • stats Общ брой теми: 4632
 • stats Общ брой категории: 12
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 7
 • Dot Spiders: 0
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 1
 • Dot Потребители онлайн:
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal