Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Юни 23, 2020, 09:19:39 pm от GPower
Views: 314 | Comments: 0


Apple проведоха дългоочакваната си конференция WWDC 2020 онлайн и представиха редица интересни продукти. Компанията разкри детайли за почти всеки от важните си продукти и се е погрижила да ни предостави много нови подобрения в iOS 14.
Софтуерните актуализации също така обхващат следващата голяма версия на macOS, но са насочени и за подобряване на изживяването от iPad.
Една от най-интересните новости на събитието определено бе свързанa с Apple Watch. Най-популярните смарт часовници в индустрията предлагат разнообразни възможности да следите своите тренировки и ключови показатели на тялото.
Компанията потвърди, че следващата версия на watchOS, която ще е достъпна през есента ще предоставя данни за качеството на съня. В момента това е едно от най-желаните подобрения от потребителите в Apple Watch.


Потребителите ще могат да задават сами предпочитан период за лягане и събуждане, а докато спите ще се промени екрана на Apple Watch с опростено изображение, което не натоварва очите през нощта. Аpple обещават допълнително да ъпдейтват функцията, за да подобряват възможностите ѝ с течение на времето.
Първите версии на iOS 14 потвърждават наличието на обновена версия на Messenger приложението, която ще улесни следването на групови съобщения от смартфоните. Вече ще можете директно да отговорите на даден участник в разговора, но също да стартирате чат само където въведете името на съответния профил.
Ако вашия събеседник във видео разговора е блокирал своите нотификации ще получи уведомление, че сте го тагнали в текста. Можете да заключвате дадени разговори, за да излизат винаги най-горе в Apple Messages, съобщава Mashable.


Apple ще ни позволят да променим браузърите и имейл приложенията по подразбиране от настоящите Safari и Mail. Функцията ще е достъпна, както за iPhone, така и за потребителите на iPad. Вероятно ви се е искало да разполагате с повече възможности да персонализирате началния екран?
Ако е така ще очаквате с нетърпение премиерата на iOS 14. Причината е, че платформата най-накрая включва възможност да използвате уиджети. По този начин можете бързо да откривате информация за прогнозата за времето, да контролирате музикалния плейър, да следите параметрите на тренировката си и др.
Размерите на уиджетите лесно се променят, което улеснява позиционирането им на екрана. Това са само част от интересните софтуерни подобрения, които ни очакват от Apple в следващите месеци.


digital.bg
GPower
Юни 23, 2020, 09:09:07 pm от GPower
Views: 312 | Comments: 0


Това можеше да се разчете като сигнал на Apple към „позорните“ разработчици на приложения: още в началото на конференцията за разработчици WWDC Крег Федериги представи App Clip. Производителят на iPhone мисли за бъдещето отвъд приложенията.

Функцията в новата операционна система на iPhone iOS 14 дава възможност да се активират отделни функции на приложения с помощта на QR код или NFC чип, без да се изтегля цялото приложение. Например потребител на iPhone може да наеме електронен скутер, без да е необходимо да притежава на устройството си приложението на доставчика.

Плащането се извършва чрез Apple Pay, така че доставчикът на скутери никога няма да получава данните за кредитната карта на потребителя. Clips са "бързи и лесни за откриване, което прави iPhone още по-мощен", каза Федериги, старши вицепрезидент на Apple по разработката на софтуер.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Apple ще предлага отключване на автомобила с iPhone
Конференцията за разработчици на Apple започва с известна съпротива

Силата на Apple беше спорна тема в дните, предхождащи голямото шоу. Дейвид Хайнмайер Хансон, датски програмист и съпрезидент на американската компания за уеб дизайн Basecamp, даде началото на бунта на разработчиците.

Заради контрола на Apple над своя магазин за приложения Хансон сравнява най-ценната компания в света с „гангстер“. Приложението, което предизвика войната, е ново приложение за имейли, наречено „Hey!“. Разработено е от Basecamp, а за ползването му потребителите трябва да плащат 99 долара годишно.

Ако такъв абонамент е сключен в приложение за iOS, Apple обикновено отнема 30 процента през първата и 15 процента през следващите години. Хансон сравни това с парите за защита от мафията и обеща да "унищожи" системата на таксите на Apple.

Basecamp искаше да избегне таксата и представи на Apple приложение, в което абонаментът за Hey не може да бъде сключен. Apple не го пусна в App Store, защото не е работело и по този начин нарушава правилата на App Store - въпреки че приложенията от Netflix и тези на терминала Bloomberg работят само с друго устройство, което не подлежи на такса. В крайна сметка Hey преработи приложението, така че Apple се съгласи да го пусне - малко преди началото на WWDC.

Но гневът в общността на разработчиците на Apple се простира далеч отвъд противоречивия Хансон. Бен Томпсън, автор на добилия "религиозен" статут в бранша бюлетин Stratechery, пише за около 50 компании, които имат проблеми с правилата на Apple, но не смеят да оповестят това публично.

Други го правят отдавна: Spotify и разработчиците на Fortnite - Epic Game, вече се оплакаха от това как Apple изпълнява функцията си като охрана и митнически офис за икономиката на приложенията. Филиалът на Amazon Audible обърква почитателите си от години, позволявайки на феновете си чрез приложението за iOS да търсят аудиокниги, но не и да ги купуват, за да избегне "данъка на Apple".

Apple подчертава, че App Store е направила възможни много бизнес модели и икономика за 519 милиарда долара, които са генерирани в Европа и САЩ от покупки в приложенията,; че прегледите на съдържанието и техническата страна на приложенията струват пари и че защитената екосистема на приложението, която не позволява спам, е от полза за всички.

Разработчиците не се притесняват само от самата сума на таксата, въпреки че според анализ на CNBC тя е увеличила приходите от продажбите на магазина за приложения до 50 милиарда долара - почти два пъти повече от тези на германския концерн SAP.

Но също така и заради фактическия дуопол с Android – че те всъщност нямат алтернатива на условията на Apple - въпреки че Apple е в пряка конкуренция с все повече и повече разработчици.

Така например New York Times съобщи, че приложението за игри във Facebook е отхвърляно пет пъти от февруари, тъй като приложенията нямат право да оперират като игрални платформи. В същото време приложенията за игри са най-големите двигатели на доходоносни покупки в приложения, а през 2019 г. Apple стартира Arcade, собствена платформа за платени игри. Приложението на Facebook за игрите за Android е отдавна одобрено.

Spotify отдавна се оплаква от двойната роля на Apple като пазач и оператор на пазара на приложения. Шведите са световен лидер в услугите за стрийминг на музика, но са следвани от Apple Music.

Всеки, който сключи абонамента си Spotify на устройство на Apple, плаща 13 вместо 10 евро на месец - защото неизлезлият на печалба Spotify предава таксата на Apple директно на своите потребители. А Apple Music вече е предварително инсталиран там.

През март 2019 г. Spotify подаде жалба до Европейската комисия, миналата седмица вицепрезидентът Маргрете Вестагер започна разследване за картел срещу Apple. Трябва да сме сигурни, че правилата на Apple "не нарушават конкуренцията на пазарите, където Apple се конкурира директно с други разработчици", заяви датчанинката.

С оглед на тази битова ситуация за Apple е повече от добре, че WWDC трябва да се проведе като виртуално събитие за първи път заради коронавируса. Това позволява на групата да изиграе перфектното шоу, вместо да посрещне разработчици, които след това бучат пред журналистите във фоайетата на конферентния център в Сан Хосе.

Въпреки че е малко вероятно съобщенията на Apple да са пряка реакция на спора за разработчици, тенденцията за отдалечаване извън приложенията не се вижда само в App Clips. IPhone трябва да получи така наречените уиджети - прозорци, които са малко по-големи от иконата на приложение и показват информация за времето, съобщения или бележки директно на началния екран.

Това ви спестява кликването върху приложение, но също така лишава програмиста от възможността да покаже на потребителя повече информация или реклама.   

Investor.bg
GPower
Юни 23, 2020, 09:06:55 pm от GPower
Views: 266 | Comments: 0


На годишната си конференция за разработчици американският технологичен концерн Apple Inc. представи нова система, която позволява на собствениците на iPhone да отключват и стартират колите си през своите смартфони, предава Ройтерс.

Системата, която освен това позволява на потребителите да споделят дигиталните ключове за колата с приятели и членове на семейството си през iMessage, ще работи със серията BMW 5. Американският технологичен гигант обяви новината по време на виртуалното събитие, снимано в нейната централа в Купертино, Калифорния. Като цяло Apple Inc. ще осъществи най-драстичните промени в началния екран на iPhone от излизането на продукта през 2007 г. като част от актуализацията на софтуера, очаквана по-късно тази година.

Системата ще работи с телефони, използващи сегашната операционна система iOS 13, така че собствениците ще могат да започнат да ползват функцията с пристигането на колите. Apple заяви, че през следващата година на пазара ще се появят още автомобили, които работят със софтуера.

Освен това компанията разкри, че е ъпдейтнала приложението си за карти с информация за станциите за зареждане на електромобили, като за целта работи с BMW и Ford Motor, за да показва инфраструктурата, която е съвместима с превозните средства на индивидуалните потребители.

Автомобилните новини бяха обявени на конференцията за разработчици, на която се очакваше Apple да подскаже за раздялата си с чиповете на Intel, след като 15 години ползва процесори на марката в своите персонални компютри Mac.

Световната конференция за разработчици се провежда, докато платените услуги през магазина за приложения App Store играят все по-важна роля за растежа на приходите на Apple, тъй като потребителите забавиха покупките на нови бройки iPhone. Технологичният гигант прибира между 15 и 30% от приходите от продажби на разработчиците, които те генерират през App Store. Магазинът е единственият начин да се дистрибутира софтуер на мобилните устройства на Apple.

Тези такси и стриктният процес на преглед на приложенията доведоха до критики от регулаторите в Съединените щати и Европа. Миналата седмица регулатори в Европейския съюз обявиха, че започнат разследване на компанията във връзка с практиките, засягащи App Store.

Но разработчиците все още гравитират около платформата на Apple, защото тя е печеливша, с база от потребители, които са склонни да харчат за платени приложения. Годишната конференция за разработчици, която тази година за първи път се провежда онлайн заради коронавируса, е събитието, на което Apple често обявява достъп до нов хардуер чрез специални инструменти с изкуствен интелект и добавена реалност


Този път Apple даде на зрителите да хвърлят поглед към новата операционна система iOS 14, която включва подобрения в свалянето на приложения и как се подреждат на екрана, пише CNN. Събитието започна с представянето на нова функция, наречена App Library, която автоматично организира приложенията на екрана, така че на потребителя да не се налага да скролва из няколко страници.

Новият начален екран позволява на потребителите да поставят уиджети, които седят между типичната мрежа от приложения, заяви Apple в понеделник на виртуалната конференци. Уиджетите представят информация от приложение, като например за времето или календара, което се актуализира през целия ден и може да бъде зададено в различни размери. Новият софтуер също ще позволи на потребителите да скрият приложенията и да имат достъп до нов екран за организиране и търсене на софтуер. Подобна функция ще има и за iPad.

Уиджетите за IPhone бяха една от най-търсените функции,а Google предлага функцията за телефони с Android от години. Крейг Федери, ръководителят на софтуерното инженерство на Apple, заяви, че уиджетите са създадени въз основа на информационните екрани на Apple Watch. Някои Apple уиджети позволяват на потребителите бързо да слушат подкасти, да гледат телевизионни предавания, да четат новини и да преглеждат ежедневно фитнес занимания.

Освен това компанията показа нов начин за откриване и достъп до нови приложения. Функцията, наречена App Clips, предлага за ползване малка част от приложението в момента, в който е нужна, независимо дали става дума за наем на тротинетка, или за поръчка на храна за вкъщи. Тези приложения са малки по размер и се интегрират с Apple Pay. Потребителите пък могат да решат кога и дали да свалят пълната версия на приложението от App Store. 
В допълнение компанията обяви нови актуализации на груповите чатове в iMessage, включително опция за отбелязване на най-важните разговори и възможност за споменаване на другите, както в Slack.

Apple Watch ще следи как си мием ръцете

Apple представи и нов набор от функции за своя смартчасовник в понеделник, като добави функции за проследяване на съня, актуализирано приложение за фитнес и възможност за проследяване на сесия за миене на ръце.

Основната нова функция ще позволи на Apple Watch да наблюдава моделите на спане и качеството на съня на потребителя, заяви Apple в понеделник на виртуалната конференция за разработчици на софтуер. Инструментът ще включва функция „wind down“, до която потребителят ще има достъп, докато се подготвя за лягане. Тя ще се интегрира с нов раздел за сън в приложението Health на iPhone.


Новата функция за миене на ръцете подсказва на потребителите колко време трябва да мият ръцете си. Преработено приложение Fitness в новия софтуер, наречен watchOS 7, ще може да проследява тренировки с танци и основни тренировки. Новият софтуер също така ще има някои визуални подобрения. Компанията ще добави нови лица, включително едно с по-голям часовник, както и възможност за споделяне на дизайни на лица на часовници с други потребители. Apple не поясни кога ще бъде достъпен новият софтуер.

Apple Watch, пуснат за първи път през 2015 г., е ключов компонент за диверсифицирането на хардуерните продажби на компанията. Часовникът придобива нови хардуерни и софтуерни фейслифти всяка година, а новите модели се очакват по-късно тази година. Продуктът е част от сегмента на аксесоарите на Apple, който генерира близо 25 млрд. долара за Apple през миналата фискална година, или около 10% от продажбите. През миналото тримесечие сегментът беше вторият по големина след този на iPhone.

Разводът с Intel

Но и това не е всичко. Apple Inc. заяви, че планира да продава линията си компютри Mac с процесори, проектирани в самата компания, което е знак за прекратяване на 15-годишния му съюз с Intel Corp.

Тим Кук, главният изпълнителен директор на Apple, описа този ход като основен преход за Mac. „Mac преминава към собствения за Apple силиций“, заяви Кук в понеделник на виртуалната конференция за софтуерните разработчици. „Когато правим смели промени, това е по една проста, но мощна причина: така че да можем да правим много по-добри продукти“.

Партньорството между Apple и Intel се формира през 2005 г., когато Стив Джобс очерта отдалечаването на компанията му от процесорите на PowerPC на сцената в същата серия от събития на Apple за разработчици. Intel помогна на Apple да настигне компютрите с Windows, някои от които бяха по-мощни по онова време. В тандема обаче Apple работеше върху по-енергийно ефективни чипове за мобилни устройства, базирани на дизайна на Arm Ltd. и продължава да ги използва за захранване на iPhone и iPad.


През последните години скоростта и енергийната ефективност на мобилните чипове на Apple бързо нарастват, докато темпът на подобряване на частите на Intel се забавя. Това раздразни мениджмънта на Apple, който насърчи силициевото подразделение на компанията да разработи по-мощни процесори, подходящи за Mac, твърди Bloomberg, позовавайки се на запознати с въпроса източници.

Разводът с Intel се кове от много дълго време. Още през 2012 г. Apple започва да проучва преминаването към собствени чипове, съобщи Bloomberg по това време. През 2018 г. Bloomberg съобщи, че Apple официално ще започне прехода за отдалечаване от Intel през 2020 г.

В допълнение към гарантирането, че наследеният софтуер работи добре на новите Mac-ове, за Apple ще бъде предизвикателство да направи процесорите достатъчно бързи, за да заменят чиповете на Intel в своята „про“ линия компютри.

Mac вече не е основният двигател на приходи за Apple, какъвто беше преди, но спокойно продава около 20 милиона единица годишно, като осигурява приходи за около 25 милиарда долара. Компютрите са ключови за Apple и по друга причина - за да запази своя пазар за професионалисти, което спомага за стимулирането на покупките на по-популярни устройства като iPhone, AirPods и Apple Watches.

За Intel раздялата с Apple е по-скоро символичен удар, отколкото финансов. Цялата гама от лаптопи на Mac представлява по-малко от 5% от годишните приходи на Intel, показва оценка на Стейси Расгон, анализатор от Sanford C. Bernstein. По-голямото притеснение е, че Apple би могла да накара други производители на компютри да осъществят подобни ходове, каза той. „Сега имате действителен компютър, който може да работи на нещо, което не е Intel“.

Intel, най-големият производител на чипове в света, отхвърля опитите за отслабване на доминацията си на пазара за персонални компютри от десетилетия. Единственият ѝ пряк конкурент днес е Advanced Micro Devices Inc., който произвежда по-нови процесори, които започнаха да се налагат през последните две години. Но приходите на AMD все още са по-малко от 10% от приходите на Intel.

Investor.bg
GPower
Юни 20, 2020, 07:52:31 am от GPower
Views: 438 | Comments: 2


iOS е един от най-добрите продукти на Apple, който има водеща роля за популярността на iPhone по цял свят. Операционната система винаги е имала репутацията на софтуер, който се отличава с впечатляваща бързина и максимална сигурност.
Най-съществената разлика между iOS и Android е затворения характер на цялата екосистема, която предлага Apple и желанието им да имат пълен контрол над съдържанието. Това е причината компанията да ъпдейтва максимално бързо своите устройства и респективно да отстранява потенциални проблеми.
Сега разбираме, че Apple обмислят да въведат интересна промяна в наименованието на своята операционна система. Популярният блогър Джон Просър публикува в Twitter пост, от който разбираме, че iOS може вече да се казва iPhone OS.
Припомняме ви, че през миналата година вместо традиционния ъпдейт на iOS за таблети станахме свидетели на премиерата на iPad OS. Изглежда, че компанията иска да повтори същата стратегия и с iPhone, като превърне популярната операционна система в iPhone OS, съобщавa GizmoChina.
 

 
Taзи промяна в наименованието изглежда минимална, но е ясна индикация за новата промяна в стратегията на Apple. Oще по-любопитното е, че от xda-developers информираха, че са получили имейл с информация, според която iPhone вече ще се казва Apple Phone.
Подобни промени в наименованията на ключови продукти на Apple със сигурност ще предизвика сериозна дискусия сред милионите им фенове. Много скоро ще разберем повече за бъдещите планове на технологичния гигант, тъй като WWDC 2020 ще се проведе само след броени дни.
Тазгодишната конференция с разработчиците ще се проведе виртуално и стартира на 22 юни. Основният акцент ще бъде iOS 14 и подобренията, които ще видим в iPhone (2020). В заключение ще отбележим, че ако iOS бъде преименувана на iPhоne OS това няма да бъде толкова изненадващо, тъй като Apple вече предлагат macOS, iPad OS и Watch OS.
Остава само да получим официално потвърждение от компанията за предстоящите промени, които подготвя с популяризирането на новите си устройства.

digital.bg
GPower
Юни 20, 2020, 07:50:55 am от GPower
Views: 287 | Comments: 0


Хакването на онлайн профилите, които използваме всеки ден може да ни създаде много неприятности. При всички положения изтичането на лични данни, независимо дали е текст, снимка или видео е доста непривлекателна идея.
Един от най-важните инструменти, с който можем да се предпазим от подобни вероятности е избора на сложни пароли в интернет. Всички сме чували многократно съвети колко важен аспект са от онлaйн присъствието ни, но въпреки това доста хора продължават да подценяват ситуацията.
Ако използвате една и съща парола за много профили и недостатъчно сложна комбинация рискувате да си създадете неочаквани проблеми. Аpple също искат да ни помогнат и улеснят в този процес. Компанията публикува пакет от софтуерни инструменти онлайн, койти са безплатни и достъпни онлайн.
Благодарение на тях разработчиците на мениджъри за пароли и обикновените потребители могат да генерират по-сложни пароли в интернет. Новият пакет от безплатни онлайн инструменти се казва Password Manager Resources, съобщавa ZDNet.

Всъщност това е проект с отворен код, който компанията се надява да стане част от много приложения и софтуерни решения на мрежата им от партньори по цял свят. Password Manager Resources са оптимизирани да работят с всички водещи операционни системи като macOS, Windows, iOS и Android.
По този начин компанията иска да позволи на повече хода да се възползват от технологиите им, дори и тези с устройства извън тяхната екосистема. Аpple искат да отстранят един голям проблем на мениджърите пароли, а именно, че комбинациите от символи, които генерират не са съвместими с уеб сайтовете, за които са създадени.
В повечето случаи това кара самите потребители да се откажат от генерираните по този начин пароли и да измислят собствени съчетания, които са по-кратки и лесни за отгатване. Компанията също така иска да въведе по-добра унифицирана система за сигурност, която евентуално да се използва от водещите сайтове в интернет.
Password Manager Resources е само първата стъпка за постигането на тази цел.

digital.bg
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 100

* BG Top

You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
6865 Публикации
KurtiMkrov KurtiMkrov
1145 Публикации
Admin Admin
742 Публикации
gogi6 gogi6
331 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
161 Публикации
JmeLche JmeLche
134 Публикации
unclecharlie unclecharlie
64 Публикации
gamzoff
49 Публикации
apple8890
33 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Оригинални Apple части
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad

* Календар

Юли 2020
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4 5
6 7 8 [9] 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 1889
 • stats Общ брой публикации: 10229
 • stats Общ брой теми: 5533
 • stats Общ брой категории: 12
 • stats Общ брой раздели: 55
 • stats Най-често онлайн: 206

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 9
 • Dot Spiders: 1
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 0
 • Dot Потребители онлайн:
 • user Google

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2020, SimplePortal