Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Януари 06, 2018, 07:16:31 am от GPower
Views: 36 | Comments: 0


В прессъобщение вчера, Apple споделиха, че са отчели рекордни транзакции в App Store по време на коледните и новогодишни празници. iOS потребителите са похарчили общо 890 милиона долара през седмицата, започваща на Бъдни вечер. От тях цели 300 милиона долара са похарчени само на 31 декември, в деня на Нова година.

По думите на вицепрезидента на Купертино Фил Шилер, разработчиците на приложения са спечелили 26,5 милиарда долара през 2017 година, което е с 30% повече от печалбите през 2016 г. От 2008 година насам, разработчиците са спечелили общо 86 милиарда долара.

Успехите Apple приписват на новият App Store дизайн, представен с iOS 11.

Освен това, компанията сподели още, че към момента потребителите се радват на почти 2000 апликации, поддръжащи ARKit. Между тях е и Pokémon GO, която се издигна на топ място в класацията през декември, когато бяха представени нови функционалности за добавена реалност в играта.

smartnews.bg
GPower
Януари 06, 2018, 07:14:58 am от GPower
Views: 33 | Comments: 0


Като дългогодишен главен оперативен директор на Apple Тим Кук беше познат с това, че уверяваше, че новите продукти ще излязат на пазара навреме.

Сега, когато Кук е главен изпълнителен директор, новите устройства непрестанно закъсняват, което повдига въпроси сред анализаторите за това дали технологичният гигант не губи част от конкурентоспособността си, пише в свой анализ Wall Street Journal.

От трите основни нови продукта, откакто Кук застана начело през 2011 г., слушалките AirPods през 2016 г. и миналогодишната колонка HomePod не успяха да излязат на датите, обявени публично от компанията. След като обеща, че Apple Watch ще излезе в началото на 2015 г., устройството беше пуснато през април, с дълъг период на чакане за доставка. Освен това Apple отложи излизането на Apple Pencil и Smart Keyboard, два от ключовите аксесоари за нейния iPad Pro.

Отлаганията допринесоха за доста по-дългото чакане между обявяването и доставянето на продукта – средно по 23 дни за новите и обновените продукти през последните шест години, в сравнение със средно 11 дни през предходните шест години, сочи анализ на Wall Street Journal.

Тази пауза между обявяването и пускането на продукта има потенциала да засегне Apple на няколко фронта. Отлаганията дават на конкурентите време да реагират – нещо, което компанията се опитваше да предотврати в миналото, като държеше на сроковете, твърдят анализатори и бивши служители.

Проблемите с производството допринасят за това Apple да пропусне изключително важния коледен период за два от своите нови продукти – AirPods и HomePod. Когато струващият 349 долара HomePod беше обявен през юни, Apple акцентира върху страхотния му звук и обяви, че ще бъде готов за декември. Но през ноември разкри, че продажбите са отложени до тази година. Поради това тя пропусна сезона на раздаване на подаръци, в рамките на който умните колонки бяха най-продаваният продукт. Apple все още не е обявила кога точно ще се появи HomePod на пазара.

Междувременно през септември Amazon.com обяви Echo с нов дизайн за 99 долара. Няколко седмици по-късно Google разкри подобрения в колонката си Google Home Max, струваща 399 долара.

Отлагането на HomePod е добра новина за Amazon и Google, които имат възможност да разширят продажбите си сред лоялните потребители на iPhone и iPad, коментира Мат Сърджент, директор на компанията за проучвания Magid. Apple изглежда „губи инерция и е голямо притеснение от стратегическа гледна точка за това как позиционират марката“, допълва той.

Apple е отказала коментар от Кук.

Някои от конкурентите на Apple също се сблъскаха с проблеми с веригата за доставки. Samsung Electronics изтегли своите телефони Galaxy Note 7 от пазара през 2016 г. заради проблеми с батериите, докато Alphabet даде двугодишна гаранция за своя смартфон Pixel 2, след като се появиха слухове, че екранът на устройството може да изгори лесно.

Управлението на Кук е успешно по други критерии. Приходите са се увеличи повече от два пъти, въпреки проблемите през последните две години, а цената на акциите на Apple е скочила над три пъти през последните шест години до рекордни стойности. Компанията заяви, че очаква последните три месеца на 2017 г. да ѝ донесе нов рекорд по продажби.

Една от причините за отлаганията може да се дължи на разликите в подхода на Кук и неговия предшественик Стив Джобс. Кук обявява продуктите и датите на премиерите им по-рано, отколкото го правеше Джобс, чиито бивши служители твърдят, че е чакал докато продуктът е готов за продажба, преди да разкрие информация за него публично, освен за уникални устройства като iPhone и Apple TV.

Така например Apple започна да продава флагмана си iPhone X през ноември, шест седмици по-късно от обичайното за нови модели. Това се случи след проблеми с производството през лятото.

През ноември в интервю за Wall Street Journal Кук заяви, че Apple би искала да пусне едновременно iPhone X, 8 и 8 Plus, когато устройствата бяха обявени, но „не е имала избор“, защото iPhone X не е бил готов. И въпреки това той обяви и трите устройства по едно и също време, така че потребителите да могат да решат кой от телефоните искат най-много.

Случаят накара много потребители да изчакат с покупките на iPhone през ноември и октомври, което доведе до 7,6 процентни пункта спад на американския пазар на смартфони през тримесечието, завършило през октомври, до 32,9% според Kantar Worldpanel. В интервюто Кук посочва, че отлагането на премиерата може да е засегнало продажбите, но е било най-доброто за потребителите.

Нийл Кибарт, който управлява Above Avalon, уебсайт за анализи на Apple, твърди, че е започнал да се притеснява, че отлаганията могат да подскажат, че Apple се бори с времевите ограничения и с разсейването на талантливите си инженери и директори, които работят по много продукти.

От над 70 нови и обновени продукта, пуснати по време на управлението на Кук, пет са имали забавяне между обявяването и доставянето от три и повече месеца, а при 9 този период е продължил между един и три месеца. Почти същият брой продукти е пуснат по време на управлението на Джобс, но само един продукт е отложен с три месеца, а 7 – с между един и три месеца за доставка след обявяването му публично.

Обновените модели на най-големите продукти – iPhone, iPad и Mac – са се появявали предимно на време. Но през последните години Apple добави нови продукти и по-бърз темп на работа отколкото под ръководството на Джобс. Съоснователят на компанията вярваше, че продажбите ще растат, ако тя има по-малко, но по-добри устройства.

При Кук, който съблюдаваше производството и операциите на предишния си пост, продуктовото портфолио на Apple се увеличи повече от два пъти от 2007 г. насам.

Огромната база от потребители на Apple също носи логистични и производствени предизвикателства, твърдят бивши служители. Сега около 1,1 млрд. нейни устройства се използват в цял свят, което е почти три пъти повече от 400-те млн. в началото на 2013 г., сочат данни на Asymco.

Бившите служители говорят още и за по-голямата сложност на самите устройства, като за фактор, който влияе на забавянето.

Цитат
Apple не е малкото Ferrari, което Стив създаде за себе си

Същевременно Apple се насочи към контрола на повече компоненти в своята верига за доставки. При ранните модели на iPhone концернът купуваше цели камери от един доставчик, коментира бивш служител, но през последните години фирмата доставя всеки компонент за камерата – от лещите до сензорите.

По-сериозното отношение към веригата за доставки помогна на Apple да контролира разходите и да разграничи устройствата си от тези на конкурентите, но също така изисква повече служители и координация между поддоставчиците. Apple е увеличила броя на служителите си седемкратно в рамките на десетилетието след пускането на iPhone.

"Това не е малкото Ferrari, което Стив създаде за себе си“, коментира Роджър Кей, анализатор от Endpoint Technologies Associates. “Тя се превърна в тази огромна организация и това допринася за част от проблемите“.

investor.bg
GPower
Януари 06, 2018, 07:13:28 am от GPower
Views: 37 | Comments: 0


Американският технологичен концерн Apple съобщи, че всички негови устройства iPhone, iPad и компютрите Mac са засегнати от два големи дефекта при компютърните чипове, съобщи AFP, цитирана от БТА.

Компанията обеща до броени дни да пусне софтуерно решение за уеб браузъра Safari, след като водещи производители на чипове съобщиха за дефекти, заради които почти всяка модерна компютърна система е уязвима от хакерска намеса.

Google и други големи компании, работещи по киберсигурността, съобщиха за дефектите в сряда, 3 януари. Едната заплаха, наречена "Мелтдаун", засяга само чипове на Intel, а другата - "Спектър" - почти всички чипове, произведени през последното десетилетие.

Новината доведе до масово разпродаване на акциите на Intel.

В изявление на сайта си Apple посочва, че всички устройства Mac и джаджите с операционна система iOS са засегнати и от двата дефекта. Най-новите ъпдейти за операционната система на компютрите, телевизорите на компанията, устройствата iPhone и iPad защитават потребителите от атака чрез "Мелтдаун" и не забавят устройствата. Този дефект не засяга смарт часовниците AppleWatch, допълва компанията.

Устройствата са уязвими за атаки по "Спектър" чрез код, който се включва в интернет браузърите.

Малко след съобщението за откритите дефекти Google и Microsoft публикуваха изявления кои от устройствата им са засегнати. Google обяви, че потребителите на смартфони с операционна система Android - над 80 процента от световния пазар - са в безопасност, ако имат най-новите ъпдейти за сигурност. 

investor.bg
GPower
Януари 06, 2018, 07:12:22 am от GPower
Views: 27 | Comments: 0


Разработчиците на Apple, които създават мобилни приложения за iPhone и iPad, са спечелили с 30% повече пари през 2017 г. спрямо година по-рано, макар че все пак има забавяне спрямо растежа през 2016 г., предава Bloomberg.
Разработчиците на приложения за iOS са спечелили 26,5 млрд. долара през 2017 г., обяви Apple. През 2016 г. сумата е достигнала 20 млрд. долара и е била с 40% по-висока спрямо година по-рано.

Технологичната компания заяви, че App Store е имала рекорден коледен сезон, който е звършил с покупки за 300 млн. долара на 1 януари 2018 г., което е над миналогодишните 240 млн. долара.

Разработчиците обикновено получават 70% от тези приходи, макар че делът се увеличава до 85% след като потребителите завършат годишния си абонамент за приложение.

Потребителите са похарчили над 890 млн. долара в рамките на седмицата, започнала на Коледа.

Ръстът на продажбите на App Store може да служи като индикатор за търсенето на iPhone, тъй като новите потребители са по-склонни да харчат пари за приложения в дните, след като получат новите си устройства.

Инвеститорите следят внимателно всички индикатори за търсенето на iPhone X, преди Apple да обяви финансовите си резултати на 1 февруари. Тогава средната продажна цена, която компанията обяви, ще покаже дали потребителите предпочитат високия клас устройство за 999 долара или по-евтините модели.

Apple превърна в приоритет бизнеса си с услуги, който включва App Store. Това се случи в момент, в който световните продажби на смартфони започнаха да се забавят.

investor.bg
GPower
Януари 06, 2018, 07:11:31 am от GPower
Views: 25 | Comments: 0


Джими Айовин, лидер на музикалната стрийминг услуга на Apple, планира да се раздели с компанията през август, след като получи окончателното си плащане от сделката за придобиването на Beats Electronics за 3 млрд. долара, твърди източник, запознат с въпроса, цитиран от Bloomberg.

64-годишният Айовин е малко вероятно да остане, дори и да получи нова оферта, коментира източникът, пожелал анонимност.

Визията на дългогодишния мениджър за Apple Music и видео проектите на компанията често беше в сблъсък с вижданията на други в компанията, включително с тези на Еди Кю, който управлява бизнеса с услуги.

Под ръководството на Айовин Apple Music се изкачи до второто място на пазара на стрийминг на музика, с 30 млн. абонати към септември 2017 г. Този брой е малък в сравнение с пазарния лидер Spotify, който има 70 млн. абонати, които си плащат.

Айовин се насочи към видео серии, за да даде на Apple Music ексклузивни функции, които да привличат абонатите, но проекти като „Carpool Karaoke” и „Planet of the Apps” не успяха да предизвикат фурор.

Подразделението на Кю следва собствения си план за пускане на оригинално съдържание, което може да не е част от Apple Music.

“Една музикална услуга трябва да повече от няколко песни и няколко плейлиста“, коментира Айовин в интервю през миналата година. „Опитвам се да помогна на Apple Music да бъде цялостно движение в популярната култура, всичко – от групи без договори до видео. Имаме много планове“.

Apple отказва да коментира темата за напускането на Айовин, Неговата експертиза и контактите му в индустрията бяха сред основните мотиви за придобиването на Beats през 2014 г. - най-голямото придобиване в историята на Apple. В рамките на кариерата си в звукозаписните компании Айовин е работил със звезди от ранга на Брус Спрингстийн, Джон Ленън, U2, Еминем, 2Pac и други.

investor.bg
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5264 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
942 Публикации
Admin Admin
717 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
204 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
44 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации
JmeLche JmeLche
28 Публикации
venelin.valchev.50 venelin.valchev.50
28 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Януари 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 [18] 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 697
 • stats Общ брой публикации: 7874
 • stats Общ брой теми: 4550
 • stats Общ брой категории: 12
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 4
 • Dot Spiders: 0
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 1
 • Dot Потребители онлайн:
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal