Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Февруари 18, 2018, 02:36:16 pm от GPower
Views: 74 | Comments: 0


Традиционната Worldwide Developers Сonference на Apple е събитието, на което гигантът представя нови продукти, функции и услуги не само за своите крайни потребители, но и за разработчиците от неговата екосистема.

В последните години конференцията се провежда през юни и сега разполагаме с вероятните дати за тазгодишното ѝ издание. Според сайта MacRumours WWDC 2018 ще се проведе между 4-ти и 8-ми юни, което позиционира събитието в първата седмица на месеца. Според източници на сайта събитието ще се състои в същия конгресен център в Сан Хосе, където бе и миналата година.

Ако локацията действително е тази, то времевият период съвпада, защото през втората, третата и четвъртата седмица на юни там има насрочени други събития. Обикновено Apple анонсира датата през април, макар че миналата година я научихме още през февруари. Това вероятно се дължеше на промяната в местоположението, тъй като след години на провеждане в Сан Франсиско, миналата година събитието бе преместено в Сан Хосе.   

Един практически сигурен анонс за WWDC 2018 е този на операционните системи iOS 12 и mасOS 10.14.

hicomm.bg
GPower
Февруари 17, 2018, 03:11:54 pm от GPower
Views: 79 | Comments: 0


През миналата година Apple отвори новата си централа, която представлява разкошен комплекс със стъклени стени, чиято прозрачност символизира сътрудничеството и екипната работа. 

Това дизайнерско постижение обаче идва за сметка на известна функционалност (нещо, което скоро се случи и с един продукт на Apple) - служителите на компанията очевидно не престават да се блъскат в същите тези стени. Колкото и комично да звучи, проблемът явно е толкова разпространен, че някои хора са започнали да поставят залепващи се листчета върху стъклените врати и стени, за да ги направят по-забележими. Ръководството обаче ги принудило да ги махнат, защото присъствието им нарушавало интериорния дизайн.


Не е ясно колко са пострадалите служители, но изглежда, че изборът на стъкло като преобладаващ материал за кампуса не е добър. Мнозина от служителите често вървят, вперили очи в свoите телефони и таблети и това води до неприятни сблъсъци.

Любопитната информация идва от анонимни източници, които обаче са категорични, че ще продължат да търсят алтернативи за маркирането на опасните места.

hicomm.bg
GPower
Февруари 17, 2018, 07:17:45 am от GPower
Views: 67 | Comments: 0


Разработчиците е необходимо да оптимизират всяко едно ново приложение към дизайна на iPhone X. Това трябва да се случи преди април, тъй като след това рискуват софтуера им да остане извън онлайн магазина на компанията, предаде Pocket-Now.
 
За да спазят изискванията на Apple разработчиците ще трябва да използват iOS 11 SDK пакета от софтуерни инструменти и да осигурят поддръжка за Super Retina дисплея на смартфона. Това означава, че новите им приложения и съдържанието в тях трябва да се показва около "прореза" в горната част на дисплея. Разработчиците също така е нужно да оптимизират софтуера по такъв начин, че да показа нотификации около малкия панел над екрана.
 
Информацията за тези промени в App Store е от имейл, който компанията започна да разпространява до разработчиците. Данните в него посочват, че се очаква от тях да включат поддръжка още за ARKit и Camera API, както и за "Drag and Drop" функцията на iPad. Oт Apple ще продължат да залагат на същия дизайнерски език и в тазгодишните си смартфони, които ще видим през есента. Очаква се тогава да бъдат представени цели три нови устройства, които ще наследят iPhone X.

digital.bg
GPower
Февруари 17, 2018, 07:13:13 am от GPower
Views: 52 | Comments: 0


Малко повече от половината от всички приходи от продадени смартфони през последното тримесечие на 2017 г. са отишли в касата на Apple, показват данни на анализаторската компания Morgan Stanley.

В цифри, това постижение възлиза на 61.14 милиарда долара и е рекордно за пазара.

Американският гигант е отчел с 12 процента повече продажби на iPhone, отколкото едно тримесечие по-рано, докато в същото време продажбите на Android телефони в Китай са спаднали със 17 процента, което донякъде обуславя и големия успех на Apple.

Новият лъскав и доста скъп iPhone Х пък има 3 процента дял в Китай с тенденция той да се увеличи. Очевидно местните потребители нямат проблем с цената, тъй като за сравнение iPhone 8 има 1.36 процента дял, а iPhone 8 Plus - 2.63 процента.


Независимо от това, Morgan Stanley прогнозира, че китайските Android производители ще се опитат да увеличат дела си в средния ценови сегмент, като за целта ще свалят цените на своите апарати. Това пък ще доведе до по-слаби продажби на старите iPhone модели като iPhone 6.

На второ място остава Samsung. Корейският производител също е покачил процентите спрямо предишната година и вече взима 15.7% от приходите в смартфон сегмента. На трето мято е Huawei със 7%.

hicomm.bg
GPower
Февруари 16, 2018, 10:32:26 am от GPower
Views: 56 | Comments: 0


Apple заведоха нов патент в Службата за патенти и търговски марки на САЩ, който описва идеята на Купертино за умни очила за виртуална и/или добавена реалност. Според информацията в патента, сегашните модели (без да биват назовавани марки) са прекалено тежки и неудобни, като продължителното им носене може да доведе до умора.

За да се справят с това, Apple предлагат използването на катадиоптрична система за VR очилата. Катадиоптричната система се използва при астрономическите телескопи и комбинира огледала и лещи. В случая това би помогнало да намали тежестта на очилата, защото ще се избегне използването на наложените в момента при хедсетите лупи.


Apple са известни с това, че не бързат да изкарват на пазара продукти, които са все още млади и не добре развити. Очилата за виртуална и добавена реалности могат спокойно да бъдат причислени към тази група, така че не е чудно, че Apple все още нямат такава джаджа в каталога си.

Тим Кук неведнъж е изразявал желанието си Apple да представят система за виртуална реалност, но не е ясно кога точно ще стане това. Още повече е интересно да се отбележи, че опитът им при разработване на прототипи би могъл да промени първоначалната идея и представената в патента технология изобщо може да няма общо с финалния продукт, когато и да бъде представен той.

smartnews.bg
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Последни постове

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5461 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
968 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
233 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
46 Публикации
R32 R32
38 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации
JmeLche JmeLche
28 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Март 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 [22] 23 24 25
26 27 28 29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

  • stats Общ брой потребители: 728
  • stats Общ брой публикации: 8168
  • stats Общ брой теми: 4654
  • stats Общ брой категории: 12
  • stats Общ брой раздели: 75
  • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

  • Dot Гости: 2
  • Dot Spiders: 0
  • Dot Скрит(и): 0
  • Dot Потребители: 0

There aren't any users online.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal