Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
KurtiMakarov
Май 19, 2018, 07:48:44 am от KurtiMakarov
Views: 151 | Comments: 0

Ако все още не сте инсталирали третата основна актуализация на iOS 11 и на вашия iPhone или iPad, вече може да го направите в комплект с нейната първа поправка. За да разберете повече за официалната версия на разработката, която дебютира преди около месец и половина, посетите тази връзка, а ние ще ви покажем с какво се отличава шестата тестова версия на очакваната четвърта актуализация на операционната система, която се появи съвсем неочаквано преди броени часове.

За да се възползваме от промените в iOS 11.4, вероятно няма да се наложи да чакаме още кой знае колко дълго време. Поредната бета на актуализацията, която се появи преждевременно премахва единствено грешки, възникнали в предните тестови варианти, а това означава само едно. Разработчиците от Apple подготвят официалната версия на iOS 11.4, която може да бъде пусната през следващата седмица, а ние ще разгледаме тази част от системата, която ни е известна към днешна дата.

Една от основните и вероятно най-значими промени в iOS 11.3 се крие в дългоочакваната Battery Health възможност. За да използвате вашия iPhone дори с повредена батерия без да изключва, iOS 11.2.1 ограничава производителността му. Появиха се твърдения, че Apple умишлено забавя по-старите iOS устройства, което впоследствие се оказа, че не е точно така. От няколко месеца може да подмените промоционално повредената батерията с нова в официалния сервиз на iStyle в мол Сердика – оторизиран Apple сервиз, а с iOS 11.3, всеки потребител може да игнорира ограничението по своя преценка, но нека видим с какво се отличава четвъртата актуализация.

Както втората версия на AirPlay, така и възможността да синхронизирате вашето Messages съдържание с облачната iCloud услуга намериха своето място в първите тестови варианти на iOS 11.3, но не и в официалната версия, докато при очакваната четвърта актуализация нещата са различни. AirPlay 2 и iCloud Messages присъстват във всички бети, като до тези възможности бихме поставили и още една новост – вариант да стартирате аудио съдържание в стерео, като свържете безжично два HomePod-а. Тази опция все още не функционира правилно, тъй като изисква актуализация и на интелигентната тонколона, но вероятно тя ще се появи заедно с официалната версия на iOS 11.4.

Достатъчно е само да инсталирате iOS 11.4, след като се появи нейната официална версия и защитата на вашето устройство ще премине на едно по-високо ниво. Ако съответният iPhone или iPad не е използван в продължение на седем дни, операционната система ще забрани преносът на всякакъв вид данни чрез стандартния Lightning порт, което означава само едно. Връзката ще може да бъде използвана единствено за зареждане на батерията, докато опитите за отключване на устройството или пък за сваляне на неговото съдържание по системен начин от трето лице ще станат невъзможни, за което свидетелства четвъртата бета на очакваната актуализация.

С втората бета на iOS 11.4 се появи очакваната ClassKit връзка, част от образователните Classroom и Schoolwork приложения, но има и още нещо. Актуализацията добавя и ново (PRODUCT) RED фоново изображение, създадено за червените варианти на iPhone 8 и 8 Plus. Останалите бети, включително и днешната шеста, поправят единствено появили се грешки, а ние ви припомняме, че Apple не препоръчва да инсталирате която и да е тестова версия на вашето основно устройство.


iMagazin
KurtiMakarov
Май 19, 2018, 07:45:50 am от KurtiMakarov
Views: 239 | Comments: 0


През второто фискално тримесечие на 2018 година или първото календарно, което вече знаете, че обхваща периода от 1 януари до края на март, Apple може да се похвали с нетна печалба от 13.8 милиарда долара или с 2.8 милиарда повече в сравнение с тази, която реализира година по-рано. Според повечето прогнози, приходите на компанията и през следващите три месеца ще отбележат ръст на годишна база, а ние ще ви покажем с какъв пазарен дял може да се похвали HomePod.

Според последния доклад на Strategy Analytics, в рамките на второто фискално тримесечие на 2018 година, компанията достига до около 600 000 продадени единици от интелигентната тонколона, с което заема 6% пазарен дял от категорията, но има и една доста съществена особеност. Не трябва да забравяме, че HomePod се появи в началото на втората седмица на февруари, а това означава само едно. Продажбите, с които изцяло новата разработка на Apple се класира на четвърто място в категорията са реализирани в рамките на две трети от вече изминалото тримесечие.

Първото място в надпреварата е отредено за разработката на Amazon със завидните продажби от около 4 милиона устройства и 43.6% пазарен дял. Непосредствено след това идва ред на Google с 2.4 милиона продажби и 26.5% пазарен дял, докато на трета позиция, с около 100 000 повече продажби от HomePod се класира предложението от категорията на Alibaba, което носи на компанията пазарен дял от 7.6%. Не трябва обаче да забравяме, че тонколоната на Apple се появи доста по-късно от конкурентните предложения и то само в рамките на САЩ, Австралия и Великобритания.

HomePod разполага с вграден интелигентен асистент Siri, който не се различава от своята настолна версия и тази за iOS. Цилиндричната форма на корпуса е с височина от 17 см и ширина от 14 см, а във вътрешната част на новата интелигентна тонколона на Apple намира своето място и процесорната разработка A8, която е характерна за iPhone 6. Качеството на звука е на изключително високо ниво, а според повечето прогнози и източници, в рамките на второто тримесечие от тази година, устройството ще достигне до значително по-висок пазарен дял.

iMagazin
KurtiMakarov
Май 11, 2018, 08:19:14 am от KurtiMakarov
Views: 424 | Comments: 0

Ако искате да скриете от ответната страна, дали изпратеното от него съобщение през Messages е прочетено, това може да стане по доста лесен начин. Отворете съответния разговор и отправете поглед към горната дясна част на екрана. Докоснете върху кръглата икона, като в отвореното меню ще трябва да изключите Send Read Receipts. Вече ответната страна няма да получава никаква информация за вашите действия, а ние ще ви покажем как да прегледате всички по-стари съобщения в избран разговор.

Реално погледнато, всеки от вас може да премине към някое по-старо съобщение, след като отвори съответния разговор в заложеното приложение Messages и плъзне с пръст от горната страна на екрана към долната, но ако искате да се върнете към доста по-стара част от съдържанието, това може да стане доста лесно. Достатъчно е само да докоснете върху горната част на екрана, някъде около часовника и сте готови, но има и една особеност. Пред вас няма да се визуализира началото на разговора.Според размерите на съдържанието или по-скоро според броя на съобщенията в съответния разговор, ще преминете автоматично примерно към неговата междинна част или пък ще се превърти една трета от него, а за да направите още един скок, докоснете отново върху горната част на екрана и сте готови. Ако използвате иновативното десето поколение iPhone, ще трябва да докоснете върху малкия остров, в който са разположени сензорите, предната камера и слушалката на устройството. Скритата функция може да окаже отражение както върху iMessage, така и върху вашите стандартни текстови съобщения.Повече за заложеното приложение Messages в последната версия на мобилната операционна система може да разберете, като посетите тази връзка, а ние ви припомняме, че с очакваната четвърта актуализация на iOS вероятно ще се запознаем и с изцяло новата iCloud Messages услуга. Тя ще ви даде възможност да съхранявате всички разговори и съобщения във вашия iCloud акаунт, през който съдържанието може да бъде синхронизирано с всяко от вашите Apple устройства по изключително бърз, автоматичен начин.

iMagazin
GPower
Май 06, 2018, 06:54:30 am от GPower
Views: 644 | Comments: 0


Wall Street може да е имал притеснения за Apple преди компанията да обяви най-новия си финансов отчет, но един от най-големите акционери в технологичната компания – Уорън Бъфет, не е имал такива, коментира CNBC.
През първото тримесечие компанията на Бъфет Berkshire Hathaway е придобила около 75 млн. акции в Apple. Това е допълнение към общо 165,3 млн. акции, които Berkshire вече притежаваше в концерна към края на 2017 г.

„Това е една невероятна компания“, коментира Бъфет. „Мисля, че Apple печели близо два пъти повече от втората най-печеливша компания в САЩ“.

Бъфет разкри придобиването на допълнителните акции от Apple точно преди годишната среща на акционерите на Berkshire Hathaway в Омаха, където 40 хил. акционери ще се съберат този уикенд.

Ангажиментът на Бъфет към Apple през последните две години изненада мнозина, като се има предвид неговата история с компании от технологичния сектор, пише Ройтерс.

Първоначалната инвестиция на Berkshire в Apple беше малка, но с по-късните придобивания на акции делът на компанията нарасна до 240,3 млн. акции, които са на стойност 42,5 млрд. долара.

Милиардерът инвеститор наскоро продаде неуспешната си инвестиция в International Business Machines по същото време, по което купи акции в Apple.

Бъфет поздрави главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук и предположи, че той разглежда Apple повече като потребителска компания, а не просто като фирма, родена в Силициевата долина.

investor.bg
GPower
Май 06, 2018, 06:53:27 am от GPower
Views: 384 | Comments: 0


Някои собственици на iPhone 7 и iPhone 7 Plus от 2016 г. имат проблеми с микрофона на тези модели по време на телефонни разговори. Тази информация беше предмет на вътрешен документ на Apple, изпратен до оторизирани ремонтни центрове, и изтекъл в петък. Очевидно този проблем започва с актуализирането на iOS до 11.3.

Проблемът с микрофона води до това, че бутонът на високоговорителите е "сив" (неактивен) по време на телефонните разговори, което не позволява на потребителите да използват функцията на телефона за високоговорители по време на разговора си. Това също така би могло да предотврати чуването на обаждащите се от тези от другия край на телефонното обаждане или по време на видео разговори FaceTime.

В бележката се препоръчва оторизираните центрове за ремонт първо да поискат от потребителите да забранят всички Bluetooth устройства, които може да са свързани към техния iPhone. Ако това не разреши проблема, се провежда серия от аудио-диагностични тестове. Ако резултатите показват проблем с iPhone 7 или iPhone 7 Plus на потребителя, сервизът може да пусне заявка за отстраняване на проблема.

Очевидно тези, които имат устройство, покрито от първоначалната гаранция, нямат проблем. Онези, които имат засегнат телефон с изтекла гаранция, все още могат да поискат от сервизния център да направи изключение, което ще позволи ремонтът да бъде покрит от Apple.

Защо iOS 11.3 изключва микрофони на iPhone 7 и iPhone 7 Plus засега не е известно, но Apple смята, че в някои случаи актуализацията на софтуера причинява хардуерен проблем, който изисква ремонт, който трябва да бъде направен в серивз.

Apple все още не е потвърдила това, но ако имате тези проблеми с вашия iPhone модел 2016 г., при всички положения ви се отваря пътуване до местния Apple Store.

hicomm.bg
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5610 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1007 Публикации
Admin Admin
730 Публикации
gogi6 gogi6
247 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
56 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
47 Публикации
JmeLche JmeLche
37 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Юни 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 [20] 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 771
 • stats Общ брой публикации: 8404
 • stats Общ брой теми: 4746
 • stats Общ брой категории: 11
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 11
 • Dot Spiders: 2
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 1
 • Dot Потребители онлайн:
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal