Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Септември 10, 2018, 10:14:45 am от GPower
Views: 90 | Comments: 0


Водещите производители на смартфони с Android ще започнат да използват масово сензори за пръстов отпечатък вградени в дисплея през 2019г. Това ще е една от най-сериозните иновации, които ни очакват в индустрията през следващите месеци. Популярният блогър Минг-Чи Куо, обаче твърди, че Apple все още нямат намерение да използват технологията в iPhone (2018) моделите. Още по-интересното е, че според него компанията не възнамерява да оборудва с подобен сензор дори и следващата генерация на iPhone, предаде BGR.
 
Това означава, че Face ID ще продължи да бъде основната биометрична технология в смартфоните на Apple поне до 2020г. Причините за това решение на компанията са разнообразни, като първата от тях е свързана с недостатъчни интерес на потребителите към интеграция на сензор за отпечатък в самия дисплей. В същото време Аpple не са убедени в предимствата на технологията и ще им е необходимо време да представят по-добро решение, което да превъзхожда сензоритe на смартфоните, които под управлението на Android.

Apple вероятно искат да оборудват с ултразвукови сензори за отпечатък своите бъдещи смартфони, но все още съществуват известни технически проблеми свързани с тези компоненти. Премиерата на първите устройства с Android и подобна технология на практика ще покаже дали наистина потребителите се интересуват от подобна иновация. Засега Apple няма да бързат с премиерата на iPhone, който има сензор за пръстов отпечатък в дисплея, но си запазват правото да променят своето решение.

digital.bg
GPower
Септември 10, 2018, 10:13:03 am от GPower
Views: 88 | Comments: 0


Аpple се очаква да представят три нови смартфона на специално събитие, което ще се проведе на 12 септември. Устройствата ще запазят атрактивния дизайн на своя предшественик и ще имат важно значение за стратегията на компанията. Два от моделите ще имат ОLED дисплей, а третият ще разполага със стандартен LCD панел. Eдин от големите въпроси свързани с iPhone (2018) e с какво име ще бъдат кръстени смартфони. Нови данни на SlashLeaks разкриват какви ще бъдат имената им.
 
Оказва се, че Apple ще представят дългоочакваните модели като iPhone XC, XS и XS Plus, като това ще са съответно 6.1", 5.8" и 6.5-инчови устройства. Наличието на буквата "С" ще е индикация за бюджетния смартфон, докато "S" ще е свързана с по-скъпите конфигурации на новата генерация на iPhone. Трите смартфона ще се захранват от по-мощни процесори и според някои анализатори ще привличат вниманието с тройна камера в задната част. Taка Apple ще се конкурира с най-добрите Android смартфони.


Компанията се очаква да стартира продажбите на смартфоните на 21 септември. Според непотвърдена информация iPhone XS Plus ще струва $1225, докато iPhone XS ще е с цена от $1079. Най-евтиният модел от серията e iPhone XC, който ще може да се купи за приблизително $860. Много е вероятно по време на специалното събитие на 12 септември да видим за първи път и новия Apple Watch 4, който ще се превърне в перфектното допълнение към новото поколение на iPhone.

digital.bg
GPower
Септември 10, 2018, 10:11:08 am от GPower
Views: 75 | Comments: 0


За пореден път американският президент Доналд Тръмп призова местните компании да върнат работните места в страната. През уикенда държавният глава отново се зае да увещава Apple да започне изграждането на нови заводи в САЩ, след като технологичният гигант предупреди, че предложените нови мита върху стоки от Китай за 200 млрд. долара ще доведат до увеличение на цените на неговите продукти.

Предложените мита до 25% върху конкретни стоки, внасяни от Китай в САЩ, може да засегнат „широка гама от продукти на Apple“, съобщи компанията. Сред тях са компютърът Mac Mini, зареждащите устройства, адаптерите, специализирано производствено оборудване и други.

„Митата повишават разходите за американските ни операции, отклоняват ресурси и поставят Apple в неизгодно положение в сравнение с чуждестранните конкуренти“, пише в писмо на компанията до американския търговски представител. „В по-широк план митата ще доведат до по-високи цени на американските потребителски стоки, по-нисък цялостен растеж на американската икономика и други нежелани икономически последици“, се посочва още в документа.

Концернът призова правителството да излезе с други мерки за укрепване на икономиката. През май пък изпълнителният директор на компанията Тим Кук каза на Тръмп, че задълженията „не са правилният подход", припомня Bloomberg.

Тръмп коментира, че „цените на Apple може да се увеличат поради големите мита, които можем да наложим на Китай, но има едно лесно решение, при което ще има нулев данък и всъщност данъчен стимул. Създавайте продуктите си в Съединените щати, вместо в Китай. Започнете да изграждате нови заводи сега!"

Технологичният сектор би бил сред най-големите потенциални губещи от налагането на подобни наказателни мита, тъй като те биха направили вносните компютърни части по-скъпи. Слушалките на Apple AirPods, някои от слушалките Beats и новият домашен говорител HomePod също ще бъдат обложени с мита.

AirPod-ите и Apple Watch са част от продуктовия сегмент, който донесе приходи от 12,86 млрд. долара във фискалната година до септември 2017 г., или 5,6% от общите продажби на стойност 229,23 млрд. долара на Apple.

Но iPhone-ите, които съставляват около две трети от общите продажби на компанията, все още не са били засегнати от предложените мита. Това обаче може да се промени, ако администрацията на Тръмп изпълни по-ранни заплахи за мита върху вносни стоки на стойност 500 млрд. долара, които ще обхванат на практика всички стоки, изнасяни от Китай към САЩ, казват експерти в областта на търговията.

Apple беше сред множеството технологични компании, които изпратиха коментари до американския търговски представител относно предложените мита. Intel, Cisco Systems и други компании заявиха, че митата може да засегнат американската конкурентоспособност в областта на новата безжична технология 5G, която Белият дом смята за изключително важна за националната сигурност.

investor.bg
GPower
Септември 09, 2018, 08:52:33 am от GPower
Views: 272 | Comments: 0


Apple твърди, че последният кръг на предлаганите от САЩ тарифни ограничения срещу Китай ще засегне редица от нейните нови продукти, включително Apple Watch, AirPods и HomePod. Предложените мита биха наложили 25% данък или върху самите продукти, или върху компоненти в продуктите, повишавайки по този начин тяхната цена и водейки вероятно до спад на продажбите.

Няколко други продукта също ще бъдат засегнати, става ясно от писмо, изпратено от Apple до американския търговски представител по-рано днес. В него се казва, че Mac mini, Pencil, неговата безжична мишка и тракпад, кожени калъфи, както и някои адаптери, зарядни устройства, кабели и вътрешни компоненти също ще бъдат обект на митата.

Apple отправя искане властите да преразгледат предложението си и да не облагат с мита категориите продукти, в които влизат тези устройства. "Трудно е да разберем как мита, които вредят на американските компании и американските потребители, ще постигнат целите на правителството по отношение на технологичните политики на Китай", пишат от Apple.

Досега САЩ и Китай избягваха въвеждането на мита, които биха засегнали основните технологични продукти - област, в която страните имат силни отношения. Apple, по-специално, е засегната в най-голяма степен. Хардуерните ѝ продукти я превърнаха в една от най-богатите компании в света, но те се сглобяват в Китай, където създават огромен брой работни места.

Все още не е ясно кога предложените мита ще влязат в сила или дали ще има значителни промени или изключения от окончателния списък.

"Ще направим оценка на коментарите и ще вземем решение", каза икономическият съветник на Белия дом Лари Кудлов в интервю тази сутрин с Bloomberg TV.

hicomm.bg
GPower
Септември 08, 2018, 12:08:37 pm от GPower
Views: 318 | Comments: 0


След като през април стартира разследване на предложената от Apple сделка по придобиването на Shazam, сега Европейската комисия даде благословията си за нея.

"След внимателен анализ на потребителските и музикалните данни на Shazam установихме, че придобиването им от Apple няма да намали конкуренцията на дигиталния пазар на стрийминг услуги", каза еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер.

ЕК има правомощия да блокира сливания или да изиска отстъпки в случай на основателни опасения, че сделките могат да навредят на конкуренцията на вътрешния пазар на Европейския съюз, в който е обезпечено свободното движение на стоки, услуги, капитали и хора и в който живеят над 500 милиона европейски граждани.

Според Еврокомисията данните на Shazam няма значително да увеличат възможността на Apple да насочва услугите си към любителите на музика, а сливането няма да даде на технологичния гигант значително предимство в набирането на нови клиенти.

Apple потвърди закупуването на Shazam миналата година и Европейската комисия започна да оценява сделката през февруари, след като редица европейски страни поискаха това да стане. След това тя започна задълбочено антитръстово разследване на придобиването през април.

hicomm.bg
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Последни постове

Re: Mac безплатни приложения и игри за ограничен период от време! от KurtiMakarov
[Днес в 07:18:14 am]


iOS 12 от GPower
[Вчера в 08:44:25 pm]


Re: iOS 12 от R32
[Вчера в 08:41:34 pm]


iOS 12 от GPower
[Вчера в 05:25:00 pm]


Re: iOS 12 от gogi6
[Вчера в 05:23:01 pm]


Re: iOS 12 от R32
[Вчера в 05:16:19 pm]


Re: iOS 12 от GPower
[Вчера в 05:10:33 pm]


Re: iOS 12 от GPower
[Вчера в 07:37:58 am]


Re: iOS 12 от koleff
[Вчера в 07:25:57 am]


Re: iOS 12 от GPower
[Вчера в 07:20:25 am]

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5788 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1034 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
gogi6 gogi6
262 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
79 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
47 Публикации
JmeLche JmeLche
45 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Септември 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 [19] 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 963
 • stats Общ брой публикации: 8688
 • stats Общ брой теми: 4854
 • stats Общ брой категории: 11
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 6
 • Dot Spiders: 2
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 0
 • Dot Потребители онлайн:
 • user Google (2)
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal