Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Ноември 15, 2018, 04:51:19 pm от GPower
Views: 171 | Comments: 0


Книжата на Apple поевтиняха с над 5% в понеделник, след като Lumentum Holdings, която произвежда технологията за лицево разпознаване на iPhone, понижи перспективите си за фискалното второ тримесечие на 2019 г. Главният изпълнителен директор на Lumentum Алан Лоу заяви, че един от най-големите клиенти на компанията е поискал от нея „съществено да намали доставките“ на продуктите му. Акциите на Lumentum се сринаха с 32%.

Книжата на производителя на iPhone достигнаха в понеделник цена от 196,12 долара за брой, след като в петък вече се обезцениха с 2 на сто. Lumentum е един от най-важните доставчици за технологията, която стои зад лицевото разпознаване в iPhone.

Слабото представяне на Apple притисна по-широкия технологичен сектор. Акциите на Alphabet и Amazon поевтиняха съответно с 2,7% и 4,3%. Книжата на Amazon също се търгуваха в близост до меча територия, тъй като цената им е спаднала с около 20% спрямо 52-седмичния им връх.

Другите големи клиенти на Lumentum са Huawei и Ciena. Компанията със седалище в Калифорния очаква приходите за второто фискално тримесечие да възлизат на между 335 и 355 млн. долара вместо досега очакваните 405-430 милиона долара. Печалбата на акция ще е в диапазона 1,15 до 1,34 долара, докато преди това се очакваше да е между 1,60 до 1,75 долара. Само преди по-малко от две седмици компанията публикува тримесечния си доклад.

„Много доставчици наскоро понижиха очакванията си и обвиниха неназован „голям клиент“ за решението си, който, разбира се, се нарича Apple", казва пазарен анализатор пред Ройтерс. Apple предупреди в началото на ноември, че продажбите през важния коледен сезон вероятно ще бъдат по-ниски от очакваното на Wall Street.

В рамките на борсовата сесия в Европа контрагентът на Apple Dialog Semiconductor загуби около 4% в SDax, докато книжата на търгуваната в Цюрих AMS се сринаха с повече от 17%. Японският доставчик Japan Display също сви годишните си цели. За решението е отговорно по-слабото търсене от страна на производители на смартфони, обяви компанията в понеделник.

Откакто достигна рекордната си стойност за всички времена от 233,47 долара за акция, Apple загуби 17 на сто от капитализацията си. Оттогава тя се сви с цели 178 млрд. долара (158 млрд. евро). За сравнение – SAP, като най-голям компонент в Dax, е оценен на 116 млрд. евро. Сега пазарната капитализация на Apple отново е далеч от 1 трлн. долара – около 932 млрд. долара.

investor.bg
KurtiMakarov
Ноември 12, 2018, 07:12:24 am от KurtiMakarov
Views: 220 | Comments: 0Ако сте пропуснали четвъртото технологично събитие на Apple за годината, което се проведе преди около половин месец, трябва да знаете, че компанията ни запозна с няколко изключително вълнуващи продукти в Mac и iPad категориите. Говорим за страхотното MacBook Air поколение с Retina дисплей, мощната версия на Mac mini и изцяло новото iPad Pro поколение с разпънат екран и TrueDepth камера, но нека видим какво се случва и с прогнозираното второ поколение AirPods и безжичната AirPower зарядна поставка.

За разлика от Apple Special Event през месец септември, което събитие премина под покрива на подземната Steve Jobs Theatre аудитория, четвъртото технологично мероприятие на компанията за годината се проведе на едно малко по-нестандартно място – Howard Gilman Opera House в бруклинската музикална академия в Ню Йорк, но нека разгледаме и все още очакваните безжични аксесоари.Ако трябва да бъдем честни, вече чакаме повече от година да се появи и прогнозираното AirPower безжично зарядно устройство на Apple. Достатъчно е само да поставите вашия съвместим iPhone на безжичната поставка и неговата батерия ще премине в режим на зареждане, което се отнася и за Apple Watch. Според Best Buy и Macotakara, очакваната AirPower поставка ще се появи през тази година, заедно със следващото поколение безжични слушалки на Apple, а според KGI тези устройства ще дебютират в началото на следващата. Ние се съмняваме, че Apple ще ни изненада с нов продукт още през 2018 г., а най-вероятно компанията ще пусне на пазара тези устройства през 2019 г.Вероятно новият модел AirPods ще се отличавa с една съвсем малка промяна – кутията им ще може да се зарежда по безжичен начин. Актуалното поколение продължава да бъде сред най-хитовите Apple аксесоари в последните години, а в случай, че все още не ползвате безжичните слушалки, можете да ги закупите онлайн.

iMagazine
GPower
Ноември 10, 2018, 06:28:57 am от GPower
Views: 253 | Comments: 0


Технологичният гигант Apple е увеличил почти три пъти площта на земята, която притежава, през последните две години. Това е така, тъй като компанията купува огромни площи в САЩ за центровете си за данни и за соларни ферми, които могат да ѝ подсигурят и доходоносни данъчни облекчения, съобщава Financial Times.

Според годишния доклад на производителя на iPhone, публикуван по-рано тази седмица, Apple притежава почти 30 кв.км земя спрямо 20 кв.км миналата година и 11,5 кв.км през 2016 г. През 2011 г. тя е притежавала само 2,36 кв.км, показват по-стари доклади.

Земята е вписана като допълнение на 3800 дка пространство за строеж, което Apple притежава или наема за офисите си и магазините си на дребно.

Според годишния доклад на Apple компанията е собственик на „съоръжения и земя за корпоративни функции, развойна дейност и центрове за данни на различни места в САЩ“.

Макар че анализаторите спекулират, че земята – много повече от нуждите на Apple за сегашните ѝ корпоративна дейност – може да е планирана за нови производствени съоръжения в САЩ или частни тестови писти за автономните ѝ автомобили, по-големият дял от имотите на Apple вече са заделени за огромни центрове за данни.

Сериозното разширяване на тези съоръжения подчертава нарастващия диапазон от онлайн услуги – ключов фокус на компанията, докато пазарът на смартфони се забавя.

investor.bg
GPower
Ноември 10, 2018, 06:28:16 am от GPower
Views: 246 | Comments: 0


Qualcomm даде прогноза за приходите си от продажби за тримесечието, включващо Коледа, която се оказа под очакванията на анализаторите. Това се случва в резултат на загубата от продажбите на чипове на Apple, а новините изпратиха цената на акциите на компанията с 3,4% надолу, предава Ройтерс.

Базираният в Сан Диего производител на чипове също така прогнозира, че печалбата му за първото фискално тримесечие на 2019 г. ще е над очакваното от Wall Street. Тази по-добра прогноза обаче се дължи до голяма степен на еднократни данъчни облаги. Прогнозата е за печалба от 45 цента на акция.

Qualcomm е най-големият доставчик на чипове за смартфони в глобален мащаб, който обаче се сблъсква със забавянето на индустрията и със загубата на своя основен клиент – Apple. Същевременно е изправена пред продължаващи предизвикателства за нейния модел за лицензиране на патенти, където получава дял от крайната цена на всеки продаден смартфон. Главоболията ѝ обаче идват едновременно от антитръстовите регулатори и от клиенти като Apple, която съди Qualcomm във връзка с практиките ѝ.

Производителят на iPhone изключи Qualcomm от своите нови модели iPhone XS, XS Max и XR, които пусна през септември. Вместо това тя заложи на модемни чипове от конкурента Intel.

По-рано това лято Qualcomm предупреди своите акционери, че Apple вероятно ще направи този ход, но ефектът се прояви доста по-бързо от очакваното от Wall Street.

За първото фискално тримесечие, което завършва през декември, производителят на чипове очаква приходи между 4,5 и 5,3 млрд. долара и коригирана печалба в диапазона 1,05 до 1,15 долара на акция. Анализаторите прогнозираха приходи от 5,57 млрд. долара при коригирана печалба от 95 цента на акция според данни на Refinitiv.

Главният финансов директор на Qualcomm Джордж Дейвис коментира пред Ройтерс, че около половината от покупките на чипове от Apple са се случвали по време на това тримесечие.

"Нашата прогноза е за продажбата на над 50 млн. единици по-малко през тримесечието, като всичко това се обяснява с отсъствието на телефоните на Apple”, коментира Дейвис. „Това е разликата“.

Дейвис твърди, че коригираната печалба на акция ще достигне 1,05 до 1,15 долара на акция.

Като се изключат някои елементи Qualcomm е спечелила по 90 цента на акция през фискалното четвърто тримесечие, което завърши през септември. Тя успя да надмине очакванията на анализаторите за 83 цента на акция според данни на Refinitiv.

Приходите са се свили до 5,80 млрд. долара през фискалното четвърто тримесечие, но са над прогнозираните 5,52 млрд. долара.

Загубата на Qualcomm за тримесечието е достигнала 493 млн. долара, или 35 цента на акция, в сравнение с печалба от 168 млн. долара, или 11 цента на акция, година по-рано.

investor.bg
GPower
Ноември 10, 2018, 06:26:46 am от GPower
Views: 496 | Comments: 0


Когато Apple анонсира новия MacBook Air, гигантът с гордост го нарече "най-зеленият Мас изобщо", благодарение на корпус, изработен изцяло от алуминий. Сега разглобяване на лаптопа от спецовете от iFixit показва, че новата машина е и по-лесна за поправяне в сравнение със скорошните модели на Apple.

Като цяло, лаптопът разчита повече на деликатно скрепяване на компонентите със самозалепващи се ленти, а не на "лепкавите" неща, които държаха предните версии. Тези ленти могат да се махнат лесно, а батерията също се сваля без проблем.

Поставянето на Touch ID сензора и Thunderbolt портовете на отделни логически дъна също е добра новина. Това означава, че ако един порт се развали, това не налага автоматично смяна на цялото дъно.

Въпреки това, MacBook Air получава резултат от 3 от 10 пункта. Хората от iFixit предпочитат винтчета за многократна употреба дори пред самозалепващи се ленти. Друг негатив е липсата на опция за ъпгрейд на RAM паметта или мястото за съхранение. Все пак, имайки предвид, че доскоро MacBook моделите се смятаха за непоправими - съвсем буквално - тенденцията явно е Apple да променя стратегията си.

hicomm.bg
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Последни постове

Re: Имени дни и знaчение на имената от GPower
[Днес в 09:20:20 am]


Имени дни и знaчение на имената от yo_asakura
[Вчера в 06:48:59 pm]


Re: Da Player - Video and live stream player - Online БГ телевизия от Marto81
[Декември 13, 2018, 10:37:18 am]


Re: Отказ на сим карта от adi8833
[Декември 13, 2018, 08:28:15 am]


Re: Отказ на сим карта от KurtiMakarov
[Декември 13, 2018, 08:25:30 am]


Re: Отказ на сим карта от adi8833
[Декември 13, 2018, 08:15:03 am]


Re: Отказ на сим карта от KurtiMakarov
[Декември 13, 2018, 07:40:29 am]


Отказ на сим карта от adi8833
[Декември 13, 2018, 07:23:30 am]


Re: Da Player - Video and live stream player - Online БГ телевизия от bobby17700
[Декември 11, 2018, 12:42:36 pm]


Re: Da Player - Video and live stream player - Online БГ телевизия от R32
[Декември 11, 2018, 12:27:40 am]

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5947 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1066 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
gogi6 gogi6
269 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
85 Публикации
JmeLche JmeLche
67 Публикации
unclecharlie unclecharlie
49 Публикации
gamzoff
49 Публикации
kracode
31 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Декември 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 [15] 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 1192
 • stats Общ брой публикации: 8952
 • stats Общ брой теми: 4967
 • stats Общ брой категории: 11
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 206

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 7
 • Dot Spiders: 0
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 1
 • Dot Потребители онлайн:
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal