Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Януари 01, 2018, 04:47:48 pm от GPower
Views: 34 | Comments: 0


Apple вече предлага новия iMac Pro в своите магазини в САЩ и други страни. Елитният компютър всичко-в-едно влезе в продажба по-рано този месец и първоначалните поръчки започнаха да се доставят през миналата седмица.

Сега, вече има изложени бройки и в Apple Store със “скромната” сума от 5000 щатски долара, за тези които имат няколко свободни долара в дожба си.

Недостатъкът тук е, че можете да закупите само базовата версия, а всяка промяна ще ви коства поне две седмици чакане, дори ако искате да замените цвета на мишката и тракпада.


hicomm.bg
GPower
Декември 30, 2017, 08:53:45 am от GPower
Views: 63 | Comments: 0


Възможно е следващата версия на Apple Watch да притежава възможността да направи ЕКГ (електрокардиограма) на притежателя си. От Bloomberg докладват, че Apple работят по система за ЕКГ, която смятат да бъде част от Apple Watch Series 4.

Напомняме, че компанията AliveCor разработи каишки за Apple Watch с вградено ЕКГ, но явно Купертино имат желание подобна технология да е вградена в часовника им по подразбиране.

Електрокардиограмата при Apple Watch ще работи като изпраща електрически сигнали по ръката към сърцето и по този начин ще измерва данни, които обикновено докторите събират чрез електроди, поставени върху гръдния кош на пациент. Процедурата ще се стартира при стискане на часовника с два пръста.

Една функционалност от типа ЕКГ ще помогне на много потребители с риск от сърдечно съдови заболявания да следят още по-точно състоянието си и ще може да дава пълна дневна картина на сърцето на лекуващия лекар. Очакваме с нетърпение следващата есен, когато новият Apple Watch би трябвало да бъде представен.

smartnews.bg
GPower
Декември 30, 2017, 08:52:09 am от GPower
Views: 39 | Comments: 0


Не е изненада, че американският технологичен концерн Apple отново е спечелил най-висока сума от всяко свое продадено устройство – по 151 долара на джаджа през третото тримесечие на 2017 г. Впечатление обаче прави голямото отстояние от втория в тази своеобразна класация – Samsung, който е спечелил чисто по 31 долара от всеки продаден апарат, показва нов доклад на анализаторската компания Counterpoint.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Counterpoint: Huawei мина Apple по продажби на смартфони

„Печалбата на устройство на Apple е пет пъти по-висока от тази на Samsung (който пък има най-много модели във всички ценови сегменти) и около 14 пъти над средната печалба на китайските брандове", се казва в изследването.

Китайски марки, като Huawei, Oppo и Vivo, отчитат сходен резултат, като са спечелили по 15, 14 и съответно 13 долара на продадено устройство.

Спрямо другите китайски производители печалбата на Xiaomi от всяко устройство е много ниска (2 долара), но компанията е известна с тънките си маржове.

„Apple ще продължи да расте по време на ваканционния сезон, задвижван от високата цена на серията iPhone X. Нашите скорошни проверки на каналите за доставки на ключови пазари показаха, че търсенето на версията на iPhone X с 256GB е по-високо, което ще увеличи още повече печалбата на Apple", казва Нийл Шах, директор на изследователския екип на Counterpoint, цитиран в прессъобщението на компанията.

Изследването също така установява, че при среден ръст на печалбата от 13% на годишна база за всеки продеден телефон, кумулативната печалба на китайските марки премина 1,5 млрд. долара за пръв път за едно тримесечие.

Обикновено почти цялата печалба се дели от само две марки - Samsung и Apple, но китайските брандове засилват присъствието си през това тримесечие.

„Възходът на китайските марки може да се дължи на усърдните усилия за опростяване на веригата за доставки при нарастващата комбинация от смартфони от средния до висок клас в портфолиото", казва Тарун Патак, асоцииран директор в Counterpoint.

„Дори в сегмента на високите цени играчи като Huawei позиционират своите водещи модели малко под най-високите предложения на Apple и Samsung. Тази стратегия има за цел проникване в премиум пазара, като същевременно увеличи максимално приходите и печалбата", добавя той.

Според Counterpoint Apple генерира близо 60% от общата печалба, генерирана в сегмента на мобилните телефони, следвана от Samsung. Дялът на печалбата на Apple обаче се е понижил с 30% на годишна база поради увеличения микс от iPhone от предишно поколение.

„Apple продължи да прибира лъвския пай от печалбата в индустрията на мобилните телефони. Samsung, макар и с относително по-силно търсене на Note 8 и на серията от средния сегмент J, бе в състояние да генерира почти една четвърт от печалбата", подчертава Шах.

investor.bg
GPower
Декември 30, 2017, 08:50:47 am от GPower
Views: 45 | Comments: 0


Американският технологичен гигант Apple увеличи заплатата на своя главен изпълнителен директор, след като приходите от продажби и печалбата на компанията се увеличиха тази година, пише CNet.
Тим Кук е получил общо 12,8 млн. долара, сума, която е с 46% по-висока спрямо миналата година, когато резултатите на компанията поеха надолу. Като се добавят 89,2 млн. долара от акции, Кук е прибрал впечатляващите 102 млн. долара през 2017 г., без компенсациите.

Новините идват в момент, в който Apple събира близо 60% от печалбата, генерирана от глобалните продажби на смартфони през последното тримесечие, твърди Counterpoint Research, макар че продажбите са насърчени основно от повишената популярност на по-старите модели iPhone.

Apple е изкарала със 151 долара повече от Samsung, втората по представяне компания, за всяка продадена бройка. Тя може да е генерирала дори повече през това тримесечие, като се има предвид пускането на юбилейния iPhone X и ръста на продажбите по Коледа. Анализаторите твърдят, че са продадени 6 млн. iPhone X в рамките на Черния петък.

Въпреки че ръстът на продажбите е добра новина за Apple, която миналата година за първи път се сблъска със спад на продажбите в историята си, компанията смята, че това може да значи по-голям риск за сигурността на Кук. Така че производителят на iPhone иска той да използва частен самолет за “всички бизнес и лични пътувания”.

Кук не е първият главен изпълнителен директор на Apple, който използва частен самолет. Покойният Стив Джобс също летеше по този начин преди повече от десетилетие.

investor.bg
GPower
Декември 30, 2017, 08:49:51 am от GPower
Views: 36 | Comments: 0


Две от най-големите американски компании - Apple и Amazon, водят преговори за лицензиране с Рияд за инвестиции в Саудитска Арабия, съобщава Ройтерс, позовавайки се на свои източници. Новината идва на фона на продължаващите опити на принц Мохамед бин Салман да даде нов, високотехнологичен облик на страната.

Компаниите на Тим Кук и Джеф Безос вече продават свои продукти в Саудитска Арабия чрез трети партньори, но също както и други технологични гиганти, искат да установят директно присъствие на местните пазари.

Според един от запознатите с разговорите Apple е в постоянен контакт със саудитската Служба за чуждестранни инвестиции (SAGIA).

От страна на Amazon разговорите се водят от нейното подразделение за облачни услуги Amazon Web Service (AWS), чието евентуално присъствие в страната ще предизвика силна конкуренция спрямо местните лидери в сектора STC и Mobily.

Преговорите се случват на фона на постепенното облекчаване през последните две години на регулациите за чужди компании, включително и ограничението за чуждестранна собственост, което дълги години държа настрана инвеститорите. След драстичния спад в цените на петрола обаче кралството предприе стъпки към разнообразяване на силно зависимата си от черното злато икономика.

Евентуалното директно присъствие на Apple и Amazon ще даде силен тласък на плановете за реформи на принц Мохамед и ще подобри профила на компаниите на един млад (около 70% от населението на Саудитска Арабия са на възраст под 30 години) и относително изобилен пазар, който вече дава силно отражение върху потреблението на интернет и смартфони в световен мащаб.

Според двама източници лицензионно споразумение между Apple и SAGIA може да бъде сключено до края на февруари, а първите продажби на дребно може да започнат през 2019 г. По отношение на Amazon преговорите все още са в ранен етап и не са заложени конкретни срокове, допълват те.

На саудитския пазар за мобилни телефони Apple заема второ място след основния си конкурент Samsung, показват данни на пазарния анализатор Euromonitor. Amazon от своя страна по-рано тази година придоби сайта за онлайн търговия Souq.com, с което отвори местния пазар за свои стоки.

Към момента и двете американски компании отказват официален коментар по въпроса.

И въпреки че плановете за реформи на Саудитска Арабия изискват привличането на чуждестранни инвестиции в редица сектори, през последните две години ръководството на страната ухажва все по-засилено големите играчи от Силициевата долина с надежда за осъществяването на своите амбиции, посочва още агенция Ройтерс.

По време на последното си посещение в САЩ през 2016 г. принц Мохамед се срещна с представители на Facebook, Microsoft и Uber, като в последната суверенният фонд на страната, който той председателства, придоби дял за 3,5 млрд. долара. По-късно принцът създаде и фонд за технологични инвестиции на стойност 45 млрд. долара с японската SoftBank и обяви планове за създаване на футуристичен мегаполис за 500 млрд. долара, където роботите ще бъдат повече от хората.

investor.bg
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Последни постове

Re: macOS Sierra от gogi6
[Вчера в 08:12:00 pm]


Re: macOS Sierra от GPower
[Вчера в 08:10:14 pm]


Re: macOS Sierra от gogi6
[Вчера в 08:08:49 pm]


Re: macOS Sierra от GPower
[Вчера в 03:15:24 pm]


Re: macOS Sierra от gogi6
[Вчера в 03:12:16 pm]


Re: YouTube от GPower
[Вчера в 11:42:03 am]


Как да активирате Dark Mode в YouTube за iOS от GPower
[Вчера в 11:41:23 am]


Re: macOS Sierra от GPower
[Вчера в 08:52:25 am]


Re: macOS Sierra от gogi6
[Вчера в 08:49:43 am]


iPhone-ите през 2019та ще имат по-малък прорез в горната част на дисплея? от GPower
[Вчера в 08:49:35 am]

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5260 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
940 Публикации
Admin Admin
717 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
201 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
44 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации
JmeLche JmeLche
28 Публикации
venelin.valchev.50 venelin.valchev.50
28 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Януари 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 [18] 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

  • stats Общ брой потребители: 696
  • stats Общ брой публикации: 7865
  • stats Общ брой теми: 4547
  • stats Общ брой категории: 12
  • stats Общ брой раздели: 75
  • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

  • Dot Гости: 9
  • Dot Spiders: 0
  • Dot Скрит(и): 0
  • Dot Потребители: 0

There aren't any users online.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal