Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Февруари 15, 2017, 05:59:25 pm от GPower
Views: 191 | Comments: 0


Facebook днес потвърди, че работи върху създаване на видео приложения за Apple TV, Amazon Fire TV и умните телевизори на Samsung, плюс още платформи в бъдеще.
"Нашите видео приложения за телевизора ще са нов начин да се насладите на Facebook клиповете на по-голям екран", казва компанията в блог публикация. "С приложението ще можете да гледате видеоклипове, споделени от приятелите, или страници, които следвате, както и видеоклипове на живо от цял свят. Ще виждате препоръчани клипове въз основа на вашите интереси."
Също така ще бъдете в състояние да запазвате клипове на мобилното си устройство и да ги гледате на телевизора по-късно. Facebook не каза кога точно ще пусне тези приложения, но това ще се случи много скоро.

hicomm.bg
GPower
Февруари 15, 2017, 05:58:36 pm от GPower
Views: 193 | Comments: 0


Най-новият патент на Apple е свързан със следващия iPhone, който най-вероятно няма да има Home бутон. В патента, публикувани днес от USPTO в САЩ, се говори за "интерактивен дисплей с инфрачервени диоди". Това ще позволи на устройствата на Apple да четат пръстови отпечатъци директно чрез екрана, вместо да се разчита на специален четец, вграден в Home бутона. Всъщност зад технологията стои компанията LuxVue, която Apple придоби през 2014 г.
Както съобщава AppleInsider, Apple може да търси начин да се "отърве“ от Touch ID сензора, преминавайки към по-модерна система за сигурност. Разбира се, друга причина е освобождаване на място, за да се постави по-голям екран в съществуващите iPhone и iPad модели.

hicomm.bg
GPower
Февруари 14, 2017, 02:26:01 pm от GPower
Views: 127 | Comments: 0


Акциите на Apple достигнаха рекордна стойност, водени от оптимизма на инвеститорите за суперцикъла при продажбите на следващия iPhone и надеждите, че кешовата наличност от 230 млрд. долара в чужбина може скоро да бъде върната в САЩ и използвана по-широко.

На компанията й отне две години да надмине своя досегашен рекорд на цената при затваряне от 133 долара за брой от февруари 2015 г. въпреки краткия пробив над това ниво (до 134,54 долара за акция) по време на дневната търговия през април същата година. Книжата затвориха на ниво от 133,29 долара в понеделник, оценявайки компанията на 700 млрд. долара, пише Financial Times.

Акциите на Apple увеличават стойността си с повече от 15 на сто от началото на 2017 г. и с повече от 40 на сто за изминалата една година. Производителят на iPhone изпревари своя съперник Samsung, за да се превърне в най-големият по продажби производител на смартфони през четвъртото тримесечие на 2016 г., според оценките редица компании за пазарни изследвания.

Пазарната стойност на Apple се увеличи с повече от 1 000 на сто през последното десетилетие. След четиригодишния ръст на акциите след представянето на второто поколение iPhone през 2008 г. инвеститорите на Apple преживяха по-бурни времена под управлението на главния изпълнителен директор Тим Кук от 2012 г. насам на фона на съмненията за неговата способност да поддържа серията от иновации и растежа от времето на Стив Джобс.

Сега, след като загуби за малко короната на най-ценната компания на света за сметка на конкурента си от Силициевата долина Alphabet преди една година, инвеститорите се насочват обратно към Apple като по-бавно растящия, но с висока възвращаемост залог за продължаващото доминиране на смартфоните .

Представените в края на януари тримесечни резултати надминаха очакванията на Wall Street, което накара някои анализатори да повишат прогнозите си за ръста на цената на акциите на производителя.

Мнозина на Wall Street уповават надеждите си на „суперцикъла“ на потребителите, които надграждат своите iPhone-и, когато следващият модел бъде представен през септември. Увеличението на ценовата цел на Goldman Sachs до 150 долара спомогна за изстрелването на акциите до рекордната им стойност, след като инвестиционната банка прогнозира „значително придвижване нагоре в иновациите" със следващия iPhone.

За смартфона се очаква да бъде по-радикално отклонение от предшествениците си, отколкото последните две актуализации, с чисто нов дизайн, отличаващ се органичен светодиоден екран от край до край, както и с безжично зареждане и новата възможност за „добавена реалност“.

През този месец Apple се присъедини към консорциума за безжично зареждане, което е ясен сигнал за по-широк ангажимент към технологията, която концернът използва за първи път при своя Apple Watch.

Кук заяви в интервю за британския вестник The Independent през миналия месец, че намира добавената реалност, която позволява на дигиталните изображения да бъдат смесени с реалния свят или чрез камерата на мобилния телефон, или чрез слушалките, за „велика идея като смартфоните", която може да се ползва от всеки. „Смятам, че добавената реалност е голяма, огромна възможност“, каза Кук.

„Добавената реалност може да бъде новото приложение-убиец, което да даде нов тласък на търсенето на премиум смартфони и по-специално на iPhone", твърдят анализаторите на Goldman в бележка до клиентите си.

След  като Apple отчете по-добра от очакваното печалба през миналия месец, Morgan Stanley също увеличи целевата цена до 150 долара, отчасти заради силата на бизнеса с услуги на Apple, която би могла да вдигне общия марж на печалбата през следващите години. Почти по същото време Citi вдигна своята цел до 140 долара заради по-силните от очакваното продажби на iPhone и ценообразуването по време на коледното тримесечие.

„По наше мнение Apple продължава да бъде една от най-подценените акции в света", каза Брайън Уайт от Drexel Hamilton в скорошна бележка до клиентите.

Тримесечните бележки на Apple до регулаторите в САЩ разкриват, че напредналите ангажименти за сделки с доставчици са нараснали с 16 на сто на годишна база, което някои анализатори приемат като сигнал за по-силен ръст на приходите занапред. UBS заяви, че това е най-високото увеличение от септември 2015 г. насам след четири тримесечия на спадове и е „донякъде изненадващо“, като се имат предвид очакванията за продажбите на хардуер да останат „плоски или да спаднат" през тримесечието до края на март.

Друга причина за ръста на цената на акциите е, че много от инвеститорите се надяват данъчната амнистия, която администрацията на Доналд Тръмп може да въведе, да позволи на производителя на iPhone да репатрира част от своята задгранична кешова наличност от  230 млрд. долара.

Тези средства биха могли да бъдат използвани за увеличаване на програмата за възвръщаемост на капитала, с която компанията вече обеща да върне 250 млрд. долара на акционерите до март 2018 г. От тази сума към днешна дата са изплатени над 200 млрд. долара, съобщи Apple през миналата седмица. В нея се включват и 15 млрд. долара под формата на дивиденти и обратно изкупуване на акции през последното тримесечие.

Apple плаща на акционерите около 22 на сто от своя свободен паричен поток, показват данни от скорошна бележка на RBC Capital Markets. Според  анализаторите това число може да се увеличи до над 50 на сто, привличайки „множество нови инвеститори“.

Конценът от Купертино обаче не е единствената технологична компания, която достига рекорди през 2017 г. Всъщност целият пазар се е насочил нагоре. Акциите на Microsoft, Alphabet, Netflix и Facebook също достигнаха рекордни стойности по време на дневната търговия през тази година, припомня CNBC. Индексите S&P 500, Dow Jones industrial average и Nasdaq достигнаха нови най-високи стойности в понеделник. 

investor.bg
GPower
Февруари 14, 2017, 09:30:39 am от GPower
Views: 129 | Comments: 0


Samsung Display е спечелила договор на стойност 4.3 млрд. долара с Apple за доставката на допълнителни 60 млн. OLED панели за следващото поколение iPhone, TheInvestor Korea, цитиран от Sammobile. Това всъщност е вторият договор между двете компании, след като миналата година бяха договорени 100 млн. бройки дисплеи за iPhone 8.
Очаква се Apple да премине към OLED именно с тазгодишния iPhone 8, който очакваме през септември.
Apple доставя почти 200 млн. iPhone телефона всяка година, така че комбинираната бройка от 160 млн. OLED панела всъщност ще представлява около 80% от произведените дисплеи.
Според първоначалните слухове Apple ще премине към OLED само при премиум версията на iPhone, която ще се яви трети вариант на стандартната и Plus варианта. Други източници обаче твърдят, че Apple няма да диференцира така тазгодишните си флагмани и ще използва OLED за всички варианти.
Нито една от двете компании не е коментирала официално сделката.

hicomm.bg
GPower
Февруари 14, 2017, 07:42:30 am от GPower
Views: 127 | Comments: 0


Миналата седмица чухме слух, че Apple ще вгради безжична технология за зареждане в бъдещите си iPhone модели. Днес става ясно, че компанията от Купертино, Калифорния се е присъединила към Wireless Power Consortium, което затвърждава по-рано появилия се слух за използването на технологията за безжично зареждане. Тя може да бъде подобна на това, което Apple вече използва в умния си часовник.
Wireless Power Consortium е групата, която стои зад Qi стандарта за безжично зареждане, който използва индуктивни плочки за зареждане на устройства без кабели. Другите членове на консорциума са Samsung, Lenovo, Nokia, Asus, Canon, и др.

hicomm.bg
Pages: 1 ... 98 99 [100]

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Последни постове

Re: Безплатни Приложения и Игри за ограничен период от време! от GPower
[Вчера в 08:40:20 pm]


Защо Apple планира да се запаси с кобалт от GPower
[Вчера в 08:12:16 pm]


Re: VLC Media Player от GPower
[Вчера в 07:56:35 pm]


Re: BG online TV от gazara74
[Вчера в 03:22:07 pm]


Re: BG online TV от Alexanders
[Вчера в 10:19:30 am]


PLOTAVERSE от GPower
[Февруари 20, 2018, 08:41:19 pm]


Как да прехвърляте обаждания от iPhone към HomePod от GPower
[Февруари 20, 2018, 08:20:39 pm]


Re: IOS 11 от GPower
[Февруари 20, 2018, 08:10:27 pm]


Re: Kodi за Apple TV4 от GPower
[Февруари 20, 2018, 07:59:28 pm]


Защо iPhone губи състезанието с китайските си конкуренти в Азия? от GPower
[Февруари 20, 2018, 03:57:50 pm]

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5393 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
957 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
217 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
44 Публикации
R32 R32
33 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации
JmeLche JmeLche
28 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Февруари 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 [22] 23 24 25
26 27 28

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 720
 • stats Общ брой публикации: 8053
 • stats Общ брой теми: 4632
 • stats Общ брой категории: 12
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 7
 • Dot Spiders: 0
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 1
 • Dot Потребители онлайн:
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal