Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Март 26, 2017, 08:22:22 pm от GPower
Views: 233 | Comments: 0


Струва ли ви се нелепо, че неотдавна властите в Пекин забраниха iPhone 6 и 6 Plus заради съмнителен иск за кражба на дизайн? Е, не сте единствените.

Сега съдът най-сетне ревизира решението си и обяви, че Apple все пак не нарушава патентите на китайската Shenzhen Baili Marketing Services, която упорито настояваше, че iPhone 6 е имитация на собствения ѝ 100c модел, предава Engadget.

Първоначалното решение на съда да забрани продажбите на американския флагман бе взето без никаква реална обосновка и след като са се запознали със случая, властите са променили мнението си. Според тях - о, изненада! - потребителите нямат проблем да разпознаят разликата между iPhone и 100c и единият апарат не е копие на другия.

Реално Apple спря активните продажби на iPhone 6 и 6 Plus в Китай още преди време, така че дори и да бе запазена забраната, гигантът нямаше да загуби много пари. Решението обаче щеше да се превърне в опасен прецедент, който навярно да породи и други подобни нелепи искове от китайски компании.

hicomm.bg
GPower
Март 26, 2017, 10:46:24 am от GPower
Views: 304 | Comments: 0

Пакет документи, публикуван от WikiLeaks, разкри как ЦРУ е хаквала вашия iPhone почти цяло десетилетие.

По-рано този месец WikiLeaks отвори Vault 7, масивна колекция от предполагаемите хакерски тайни на ЦРУ. Сега неговите документи от Dark Matter трезора, датиращи от 2008 г., демонстрират използването на EFI / UEFI фърмуер и зловреден софтуер на ЦРУ.


Проектите включват Sonic Screwdriver - механизъм за изпълнение на код на периферни устройства, докато Mac лаптоп или настолен компютър зарежда. Кодът се съхранява във фърмуера на адаптера thunderbolt-към-ethernet. Най-старият документ, NightSkies, показва как ЦРУ е осъществявала достъп до второто поколение iPhone 3G чрез злонамерен софтуер, който може да продължи да съществува дори и със свежо OS инсталиране.

Докато процесите, описани в документа, са стари и могат да не работят с най-новото поколение на операционните системи на Apple, Dark Matter показва, че ЦРУ е намерила начини да следи устройствата много скоро след като те са били пуснати на пазара, което значи, че все още може да прави това.

Ако искате да се разровите в Vault 7 документите, WikiLeaks ви предоставя тази възможност You are not allowed to view links. Register or Login.

hicomm.bg
GPower
Март 25, 2017, 02:01:56 pm от GPower
Views: 229 | Comments: 0


Хакерската група, която се опитва да изнудва Apple с паролите на милиони iCloud потребители, доказа,  че наистина притежава (някои) акаунти. Това стана, след като хакерите, наричащи себе си Turkish Crime Family, изпратиха 54 британски акаунта на ZDNet. От изданието потвърдиха, че те са легитимни, но паролите са верни само за 10 от тях.

От изданието са се свързали с някои от засегнатите потребители. Един от тях е потвърдил, че предложената от хакерите парола всъщност е сменена преди две години. Това намеква, че данните на хакерите идват от дупка в сигурността в годините 2011-2015. Повечето от тях са потвърдили, че паролите са верни, а един от тях е казал, че някои се е опитвал да я смени преди два дни.

Turkish Crime Family твърдят, че притежават между 250 и 599 милиона iCloud акаунта. Групата изнудва Apple и иска 75 000 долара в криптовалути и 100 000 долара в iTunes Gift карти до 7 април.

От Apple заявиха вчера, че сървърите им не са хакнати. От компанията допълниха, че "активно следят сървърите за неоторизиран достъп до потребителски акаунти", както и че работят с властите за идентификация на изнудвачите.

Американският гигант припомни на потребителите, че трябва да използват силни и уникални пароли, както и да активират двустепенната верификация като допълнителна защита.

hicomm.bg
KurtiMakarov
Март 25, 2017, 08:21:18 am от KurtiMakarov
Views: 263 | Comments: 0Според последните прогнози, през следващите няколко години в рамките на Индия ще бъдат продадени около един милиард смартфона. Завидната стойност определено не е за подминаване, а Apple вече предприема всички необходими действия, за да задоволи нуждите на този гъстонаселен пазар. Вероятно най-продаваният модел iPhone в Индия ще бъде iPhone SE и това е съвсем разбираемо.
Припомняме ви, че политиката на Индия изисква от всяка чуждестранна компания да създаде определен брой работни места преди да получи разрешение за продажба на който и да е от своите продукти. Въпреки че Apple вече премина през това съвсем традиционно изискване, изминалата година компанията се озова на едва десета позиция по продажби на индийския пазар с около два милиона и половина продадени устройства.По всичко изглежда, че местните потребители насочват своето внимание към някои по-евтини варианти, но вероятно точно към този сегмент ще се присъедини и iPhone SE. Все пак вече знаете, че Apple планира да стартира неговото производство в завода на своя доверен партньор и доставчик на компоненти Wistron, разположен в Бангалор, Карнатака.Процесът ще стартира след не повече от 4 седмици вместо очакваните 2 месеца. Компанията, която притежава производствената база, вече е подала молба за ускорена процедура, но това не е единствената нова информация. Wistron ще се ангажира и с производството на iPhone 6 и 6s – отново не с последното поколение, но пък за сметка на това, с две доста актуални и съвременни предложения.
Пазарната цена на горните варианти ще премине през редуциране, както и тази на iPhone SE, за която вече знаем, че ще падне с не повече от 10-15 процента. Вероятно iPhone 6 и iPhone 6s ще се характеризират с не много по-различна промяна в крайната цена, но не трябва да забравяте, че всички произведени бройки в завода на Wistron ще останат само в рамките на Индия.

You are not allowed to view links. Register or Login
KurtiMakarov
Март 24, 2017, 08:32:17 am от KurtiMakarov
Views: 258 | Comments: 0

Apple патентова иновационен аксесоар, който дава възможност за превръщане на смартфона iPhone и таблета iPad в нещо подобно на MacBook. Смартфонът се поставя в корпуса на специално устройство, подобно на лаптоп, в което екранът на дисплея на смартфона се използва като тъчпад и дисплей.Според замисъла на този патент, допълнителното устройство няма да разполага със собствени изчислителни възможности – това ще вършат поставените в него iPhone или iPad. На практика това е кейс с дисплей и клавиатура плюс допълнителна батерия.

Портативната док-станция за iPhone ще има дисплей, предполага се сензорен, стандартна клавиатура и собствена видеокарта. Смартфонът може да се използва като тъчпад. А при iPad, таблетът може да замени и дисплея. В този случай се предвижда поставянето на допълнителен процесор.

Корпусът на аксесоара ще бъде направен от лека алуминиева сплав и устройството ще прилича на MacBook.Нещо подобно тестваше ASUS със своите модулни устройства Padfone. ASUS предлагаше смартфон и две док станции, които превръщат смартфона в таблет или лаптоп.

Apple подаде заявката за своя патент през месец септември миналата година и засега не се знае дали ще бъде скоро използван.You are not allowed to view links. Register or Login
Pages: 1 ... 98 99 [100]

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5540 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
981 Публикации
Admin Admin
730 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
244 Публикации
gamzoff
49 Публикации
R32 R32
47 Публикации
unclecharlie unclecharlie
46 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации
JmeLche JmeLche
28 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Април 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 [24] 25 26 27 28 29
30

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 738
 • stats Общ брой публикации: 8283
 • stats Общ брой теми: 4704
 • stats Общ брой категории: 11
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 4
 • Dot Spiders: 1
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 1
 • Dot Потребители онлайн:
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal