Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Май 09, 2017, 08:45:39 pm от GPower
Views: 244 | Comments: 0


Най-новите доклади от произвоствената верига на Apple в Китай отричат предишните слухове за забавянето на новия iPhone 8. Информацията този път идва от изданието Economic Daily News, което пише, че предишните производствени проблеми вече са решени.

Доставчиците на Apple Zhen Ding и Kinsus Interconnect вече са премахнали всички пречки и са готови да увеличат производството на части за следващия iPhone. Дългогодишният партньор на Apple TSMC ще започне масовото производство на процесора A11 на 10 юни, като доставките на Foxconn ще започнат през втората половина на юли.

Фабриките за сглобяване на Foxconn Electronics, Winstron и Pegatron вече са започнали да наемат нужната работна ръка, която ще обучи да сглобява частите.

До момента множество пазарни анализатори твърдяха, че iPhone 8 ще пристигне на пазара значително по-късно от стандартните версии на iPhone. Анализаторът Минг-Чи Куо дори предупреди инвеститорите, че флагманът iPhone 8 ще се предлага в изключително ограничени количества през тази година.

hicomm.bg
GPower
Май 09, 2017, 07:17:42 am от GPower
Views: 270 | Comments: 0


Акциите на американския технологичен концерн Apple Inc. се покачват в средата на сесията в  Ню Йорк в понеделник с над 1,2 на сто към втора поредна рекордна стойност след достигната  в петък. Така пазарната капитализация на Apple мина за кратко 800 млрд. долара за първи път.

Причината за силния растеж на цената на акциите е разкритието на инвестиционния фонд Berkshire Hathaway Inc. на инвеститора легенда Уорън Бъфет, че е увеличил над два пъти обема на акциите си в Apple по време на първото фискално тримесечие.

Акциите на компанията от Купертино достигнаха нов дневен рекорд от 150,95 долара за дял.

В подадени късно в петък документи до американската Комисия по ценните книжа и борсовите операции в САЩ (SEC) Berkshire заяви, че притежава акции за 19,2 млрд. долара към края на март спрямо 7,1 млрд. долара към 31 декември.

По време на първото тримесечие книжата на Apple поскъпнаха с 24% на сто, докато индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average добави 4,6% за същия период.

От 31 март насам акциите на Apple добавиха 5% към стойността си, което би могло да увеличи стойността на инвестицията на Бъфет до над 20 млрд. долара.

В интервю за CNBC в понеделник Бъфет заяви, че iPhone на Apple е „много, много, много” ценен продукт, който резонира толкова добре на потребителите, че те са готови да плащат по-висока цена за него, отколкото за смартфони на конкуренцията.

През миналата седмица Apple отчете финансовите си резултати, които надминаха очакванията, но приходите бяха по-скромни заради разочароващите продажби на iPhone.

Най-голям дял в инвестиционния портфейл на Berkshire по стойност се пада на Wells Fargo & Co. с акции за 27,8 млрд. долара към 31 март. На второ място е именно Apple Inc. с дялове за 19,2 млрд. долара, а третото място остава за Coca-Cola Co. с ценни книжа за 16,6 млрд. долара. Следват International Business Machines Corp. (IBM) на четвърто място (13,5 млрд. долара) и American Express Co. на пето (11,2 млрд. долара).

investor.bg
GPower
Май 08, 2017, 06:55:53 am от GPower
Views: 291 | Comments: 0


Когато съоснователят на Apple Стив Джобс решава, че иска да придобие компанията, разработваща гласовия асистент Siri, просто вдига телефона и звъни на главния ѝ изпълнителен директор: „Здравейте! Обажда се Стив“.

Отсреща го посреща объркан глас: „Стив кой?“. „Стив Джобс“, отвръща предприемачът. В този момент линията прекъсва. Изпълнителният директор на Siri решава, че някой се шегува с него.

Няколко минути по-късно упоритият Стив се обажда отново. Този път успява да ги убеди, че е той. Така започва авантюрата на Apple със Siri, която продължава вече 7 години.

“Беше забележително. Бяхме малка компания. По това време Siri имаше 22 служители. Тъкмо бяхме пуснали първия си продукт. А Стив Джобс беше човекът, който беше разбрал, че Siri беше много повече от разпознаване дума по дума, нещо повече от ключова технология. Това беше първият път, в който поставяхме изкуствения интелект в ръцете на стотици милиони, може би милиарди хора“. Това разкри единият от разработчиците на Siri Норман Винарски в предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му Джобс напълно е разбирал потенциала, който крие Siri. Ето защо в следващите няколко седмици след въпросния телефонен разговор, се обажда още 20 до 30 пъти, докато тече подготовката по придобиването на компанията.

И днес Норман Винарски говори за Siri като за „наше дете“, нещо, за което трябва да се полагат грижи. Именно с този апел той пише имейл на Джобс в деня преди съоснователят на Apple да почине. Без да знае, че Стив е на предсмъртния си одър.

Всъщност Норман Винарски таи изключително приятни спомени за работата си с Джобс, а днес твърди, че гласовият асистент и изкуственият интелект като цяло имат още много възможности за развитие. Промяната, която те ще ни донесат, ще дойде не след 20, а след 2 години, категоричен е той.

Какво е мнението му за Apple днес, за начина, по който компанията доразвива Siri и за бъдещето на гласовите асистенти вижте в пълното интервю на Bloomberg TV Bulgaria.

investor.bg
GPower
Май 06, 2017, 04:52:04 pm от GPower
Views: 321 | Comments: 0


Вероятно не сте замисляли, но музикалните плейъри iPod положиха основите, които доведоха до създаването на първия iPhone. Именно тези устройства популяризираха идеята джаджите ни да имат дисплеи, реагиращи на допир. Малко известен факт е, че Toни Фадел e името на човека, на когото дължим разработването на популярните музикални плейъри на Apple. Бащата на iPod, както често го наричат след това създаде компанията за смарт джаджи Nest, която бе купена от Google.
 
Тони Фадел продължава да работи над иновативни проекти и потвърди, че ще продължи кариерата си в Magna, информира BusinessInsider. Името на компанията може да не ви е познато, но тя е най-големият производител на части за автомобили в света и нейни клиенти са най-големите брандове в индустрията. Ако например BMW желаят да създадат повече бройки на даден модел, но не искат да изграждат нови фабрики се свързват с Magna, които им предоставят необходимите компоненти и услуги.
 
Бащата на iPod ще стане част от екип, който трябва да подготви Magna за следващата голяма революция в индустрията, а именно електрическите и самоуправляващи автомобили. Много компании от Силиконовата долина проявяват интерес към тази пазарна ниша, но нямат необходимите производствени съоръжения, технологии и компоненти, за да ги конструират. Magna могат не само да им помогнат, но и да превърнат това в голям източник на приходи. Тони Фадел ще има важна роля за постигането на тази цел.

digital.bg
GPower
Май 06, 2017, 07:02:59 am от GPower
Views: 325 | Comments: 0


Американската инвестиционна банка Citigroup изброява седем компании, които биха били потенциални цели за поглъщане от страна на Apple Inc, включително Netflix, Walt Disney и Tesla Inc., като начин да накара част от своите кешови наличности от над 250 млрд. долара да се възвърнат като инвестиция.

При условие, че Apple държи над 90% от парите си в брой в чужбина, еднократният 10%-ен данък за репатриране ще даде на Apple 220 млрд. долара за придобивания или обратно изкупуване, пише анализаторът на Citigroup Джим Сува в бележка до клиентите.

Данъчният план на администрацията на американския президент Доналд Тръмп, който беше представен през миналия месец, включва предложение да се позволи на мултинационалните компании да внесат печалбите, които държат зад граница, при еднократно данъчно облагане от 10% спрямо досегашната ставка от 35%.

„Тъй като един от най-важните приоритети на новата администрация е да позволи на американските компании да репатрират парите си от чужбина при по-ниска данъчна ставка, Apple може да има по-остра нужда да използва тези пари", казва Сува.

Другите потенциални цели за придобиване са производителите на видео игри Activision Blizzard, Electronic Arts и Take Two Interactive Software, както и услугата за видео стрийминг Hulu.

Анализаторите на банката твърдят, че изброените цели са подбрани при преглед на пет критерия - стратегическа годност, глобален мащаб, размер на сделката, малко на брой нестандартни активи и вероятно въздействие върху цената на акциите на Apple.

Според Citi вероятността за придобиване на Netflix възлиза на 40%, 25% е коефициентът за сделка за Disney, а останалите цели са с 10% или по-ниски коефициенти.

От изброените цели за поглъщане вероятно Netflix ще предостави на компанията от Купертино най-много добавена стойност. С пазарна капитализация от около 68 млрд. долара, такава сделка може би изглежда най-възможна. Disney пък има капитализация от  175 млрд. долара, което прави потенциална сделка много по-трудна.

Netflix, Disney и Hulu и преди са спрягани като възможни цели за поглъщане от страна на Apple. През април например, Амит Дарянани от RBC Capital Markets обясни, че при дадени обстоятелства може би за производителя на iPhone ще бъде практично да придобие Disney. „Потенциалното придобиване ще „мащабира моментално услугите, съдържанието и медийното портфолио на Apple", добави още той.

Под натиска на акционерите да върне по-голяма част от своите парични средства, Apple наскоро повиши своята програма за връщане на капитала с 50 млрд. долара, увеличавайки програмата си за обратно изкупуване на акции с 35 млрд. долара и тримесечния си дивидент с 10,5%.

investor.bg
Pages: 1 ... 98 99 [100]

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Последни постове

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5669 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1014 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
gogi6 gogi6
257 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
64 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
47 Публикации
JmeLche JmeLche
37 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Юли 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
[23] 24 25 26 27 28 29
30 31

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 809
 • stats Общ брой публикации: 8504
 • stats Общ брой теми: 4773
 • stats Общ брой категории: 11
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 5
 • Dot Spiders: 1
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 0
 • Dot Потребители онлайн:
 • user Google
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal