Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Юни 28, 2019, 07:01:23 pm от GPower
Views: 678 | Comments: 0


Камера в Apple Watch би била една стъпка по-близо до това умният часовник да замени умния телефон. Но има един очевиден проблем в това – как да се направи така, че да дадеш на потребителя свободата да снима от какъвто иска ъгъл с камерата и в същото време да вижда на екрана какво точно снима? Този проблем може да се окаже в миналото след излизането на новия патент на Applе.


Този вариант предлага камерата да е вградена в каишката, а не в самия часовник. След което тази част от каишката се издърпва и се насочва към желания обект, а самият обектив също би могъл да се върти на 360 градуса. През останалото време камерата седи захваната с магнити за часовника и насочена в позиция, удобна за провеждане на разговори с FaceTimе.

Подвижният дизайн би могъл да даде възможност за заснемане и на 360-градусови видеа. От Apple казват, че изобретението би могло да ни освободи от това да носим телефон в себе си през цялото време.

hicomm.bg
GPower
Юни 28, 2019, 06:59:39 pm от GPower
Views: 690 | Comments: 0


Изглежда, че Apple дължат на Samsung “стотици милиарди южнокорейски вонове“ (100 милиарда вона = 86 милиона долара). Според ETNews при сключването на сделката Samsung да произвеждат дисплеи за Apple поради по-напредналата си OLED технология, от Apple са имали изискване да бъде построена отделна фабрика, която да произвежда само за тях. Първоначално уговорката е била за 100 милиона дисплея на година, но поради спада в продажбите на iPhone намаляват поръчките, а с това и печалбата на Samsung пада двойно, от 5.7 трилиона вона през 2017 на 2.62 трилиона за 2018.

От Apple едва ли ще платят задължението кеш, по-скоро ще направят допълнителни поръчки, за да се изравни разликата. Това няма да е особено трудно, понеже Samsung си остават единствената компания, която произвежда дисплеи за iPhone X линията на Apple. Още през 2017 се появиха слухове, че Apple ще плати на LG 2.7 милиарда долара, за да могат да построят нова фабрика и да предоставят на Apple алтернатива за снабдяване с OLED панели. И досега обаче това не се случва, а и проблемите около Japan Dispaly, които наскоро спечелиха правото да произвеждат екрани за Apple Watch, също не спират.

Връзката между Apple и Samsung е, меко казано, странна. Партньори, но в същото време и конкуренти. Това, че Apple дължи пари заради намалелите продажби на iPhone, със сигурност е удар под кръста.

hicomm.bg
GPower
Юни 28, 2019, 06:58:40 pm от GPower
Views: 681 | Comments: 0


интервю за „Файненшъл таймс“ сър Джонатан Пол "Джони" Айв обяви, че след повече от две десетилетия, прекарани в изработка на продуктите на Apple, такива, каквито ги познавате, той напуска компанията. Новото му начинание се нарича LoveFrom, а Apple ще бъде първият му клиент. Ролята му в Apple леко се промени през последните няколко години, въпреки че през 2017 г. компанията потвърди, че фокусът на работата му остава „изцяло върху дизайна“.

Вижте още: Това ли е начинът камера да бъде интегрирана в Apple Watch?

Откакто бе повишен след връщането на Стив Джобс през 1997 г., влиянието на Айв може да се види във всичко - от новия подобен на „космически кораб“ Apple Park до отделните устройства (iPod, Mac, iPhone). Освен че познавате човека, отговорен за вида на устройствата, които ползвате ежедневно, Айв също е известен със своите гласови съобщения за всеки нов продукт, който Apple пуска, описвайки начина на изработка.


След като Скот Форстал напуска компанията, Айв насочва усилията си към проектирането на iOS7, който беше представен през септември миналата година и представлява изцяло нов дизайн на мобилната операционна система.

Що се отнася до това защо той си тръгва сега, Айв заяви пред „Файненшъл таймс“, че „чувства, че е завършил някои важни проекти. Например Apple Park - това е проект, който започна през 2004 г. Преди няколко седмици беше официалното ни откриване на парка“. В LoveFrom - името идва от цитат на Стив Джобс, че нещата трябва да се правят с любов и грижа за хора, които никога няма да срещнете - той ще продължи да работи с австралийския дизайнер Марк Нюсън, както и с екип от творци от цял свят с различни области на експертиза.


Джони Айв е роден през 1967 г. в Лондон, Великобритания. “Продуктите са физическото проявление на един особен набор от убеждения“, обича да казва той.

Британецът твърди, че Apple не прави маркетингови проучвания, тъй като това би довело до продукти със спорно качество. Като цяло Apple не се вълнува от това, което търсят потребителите, а създава продукти и услуги, които да ги изненадат.

hicomm.bg
GPower
Юни 14, 2019, 06:50:34 pm от GPower
Views: 879 | Comments: 0


Разрешаването на търговския спор между САЩ и Китай може да добави по 25 долара на акция към цената на акциите на Apple и да я върне обратно към пазарна капитализация от 1 трлн. долара, твърди анализаторът на Wedbush Securities Даниел Айвс, цитиран от Bloomberg.

Увеличението от 25 долара ще се равнява на 13% повече от цената, на която Apple приключи борсовата сесия в четвъртък - 194,15 долара, и ще върне пазарната ѝ стойност до 13-цифрена.

През август Apple стана първата американска компания с 1 трлн. долара капитализация, а от ноември насам оценката ѝ е под тази граница.

Сделка между САЩ и Китай “ще премахне основния риск от Китай, който тегне като тъмен облак над акциите в момента”, коментира Айвс в писмо до клиентите. Според него акциите на Apple на този етап са най-сигурни от тези на FAANG спрямо антитръстовите заплахи.

Въпреки това, ако САЩ продължат да повишават митата за китайските стоки, това може да доведе да промени правилата на играта за Apple, тъй като ще засегне разходите за произвеоството на iPhone, твърди Айвс. Това ще значи, че производството ще се сблъска с ограничения през следващата година.

Едно евентуално решение на търговския спор по време на срещата на Г-20 в Япония в края на месеца може да добави между 20 и 25 долара на акция за Apple през следващите месеци, твърди анализаторът.

investor.bg
GPower
Юни 14, 2019, 06:49:22 pm от GPower
Views: 880 | Comments: 0


Американският технологичен концерн Apple Inc. се готви да закупи стартъпа Drive.ai в малка сделка, която ще даде на производителя на iPhone достъп до повече инженери с опит в автономната технология, предава Bloomberg, като се позовава на хора, запознати с въпроса.

Не е ясно колко ще  плати Apple в сделката. Drive.ai е набрал около 77 млн. долара по време на различни кръгове на финансирането си, откакто бе основан през 2015 г., и бе оценен на около 200 млн. долара през 2017 г. по данни на Pitchbook.

Сделката е т. Нар. Acqui-hire, където по-големите технологични компании купуват малки стартиращи компании, за да придобият талантите им. Apple планира да подбере кои служители на Drive.ai иска да запази, а технологичният гигант няма да използва никаква интелектуална собственост от стартапа, поясняват източниците. Те са пожелали да не бъдат идентифицирани, тъй като информацията е неофициална. Apple и Drive.ai не са коментирали темата.

„Ние вярваме, че потенциалната цена на придобиване ще бъде под последната оценка от 200 млн. долара", пише в бележка до клиентите си Джийн Мюнстер, ветеран анализатор на Apple в Loup Ventures.

Drive.ai е бил обявен за продажба за известно време, докато стартъпът се е борил за оцеляването си, твърди човек, запознат с фирмата. Тя има ограничен брой пилотни тестове. Един неин договор с властите във Фриско, Тексас, не е бил подновен, като причината са високите разходи за града, съобщи VentureBeat през март. Вероятно в придобитата компания ще има само шепа специалисти, които могат да помогнат на Apple, защото технологията на компанията от Купертино вече е далеч пред тази на Drive.ai, твърди източникът.

От няколко години Apple работи върху технологията за автономно шофиране. Проектът има своите възходи и падения. Компанията съкрати наскоро около 200 служители от инициативата, но също така заяви, че остава ангажирана с тази област.

„Основните амбиции на Apple по отношение на автономията са в широкото приложение на автономни системи и свързани услуги", каза Мюнстер. „Тяхното потенциално придобиване на Drive.ai би вкарало нова екип от инженерни таланти, за да помогнат в тези усилия, но ние не очакваме потребителски продукт или услуга от Apple за следващите четири години", каза той. 

investor.bg
Pages: 1 ... 98 99 [100]

* BG Top

You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Последни постове

Re: CleanMyMac от gogi6
[Днес в 07:21:59 am]


Re: CleanMyMac от KurtiMkrov
[Днес в 07:20:52 am]


Re: CleanMyMac от gogi6
[Вчера в 08:18:33 am]


Re: Moloko - themes & icons от gogi6
[Ноември 19, 2020, 10:48:14 pm]


Moloko - themes & icons от GPower
[Ноември 19, 2020, 08:55:09 pm]


iOS 14 от GPower
[Ноември 19, 2020, 08:46:12 pm]


Apple плаща 113 млн. долара, за да реши спора за батериите на iPhone от GPower
[Ноември 19, 2020, 03:01:57 pm]


Apple свива комисионата в App Store до 15% за малки разработчици от GPower
[Ноември 19, 2020, 02:59:55 pm]


Задава се първото голямо дело за нарушаване на GDPR – срещу Apple от GPower
[Ноември 19, 2020, 02:58:33 pm]


Re: Apple Event 13 - октомври 2020 от GPower
[Ноември 19, 2020, 12:25:23 pm]

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
7070 Публикации
KurtiMkrov KurtiMkrov
1150 Публикации
Admin Admin
745 Публикации
gogi6 gogi6
339 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
174 Публикации
JmeLche JmeLche
157 Публикации
unclecharlie unclecharlie
64 Публикации
gamzoff
49 Публикации
apple8890
33 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Оригинални Apple части
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad

* Календар

Ноември 2020
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 [24] 25 26 27 28 29
30

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 1947
 • stats Общ брой публикации: 10496
 • stats Общ брой теми: 5649
 • stats Общ брой категории: 12
 • stats Общ брой раздели: 55
 • stats Най-често онлайн: 206

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 10
 • Dot Spiders: 1
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 0
 • Dot Потребители онлайн:
 • user Google

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2020, SimplePortal