Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Октомври 09, 2018, 09:21:37 am от GPower
Views: 606 | Comments: 0


писмо към щатския конгрес Apple повторно заяви, че няма доказателства за подривна дейност от страна на китайски агенти спрямо сървърите на компанията. С това писмо тя опровергава скорошна публикация на Bloomberg Businessweek, а в дискусията се включиха щатският Департамент по Държавна Сигурност и английски служители по киберсигурността, заявявайки, че няма причина да се съмняват в Apple.

Според цитат от писмото, подписано от вицепрезидента IT сигурност на компанията, "специално разработените от Apple инструменти за сигурност непрекъснато следят за зловреден външен трафик, издаващ наличието на вируси и друга злонамерена активност. Нищо никога не е било откривано."

Преди писмото Apple обяви на всеослушание, че е предприела всеобхватно вътрешно разследване след изявленията на Bloomberg и нито един път досега не е намирала доказателства в тяхна полза. Поначало медията твърдеше, че Apple и Amazon са се натъкнали на подозрителни чипове в техните Super Micro сървър, които са способни да предават информация към чужди лица и отварят вратички за атака.

Сега Bloomberg твърди, че журналистическото разследване е било "топ-секретно" и настоява, че публикацията е достоверна.

hicomm.bg
GPower
Октомври 09, 2018, 09:20:50 am от GPower
Views: 956 | Comments: 0


Притежателите на актуалния Apple Watch 4 в Австралия изостанаха с времето, тъй като преминаването към зимно часово време накара "усложнението" Infograph Activity да крашне безславно.

Изглежда някаква недомислица във watchOS обърква устройството, че във вчерашния ден не е имало точно 24 часа, поради което Infograph-а забива и часовникът се оказва в буут лууп - тоест не може да се стартира.

Има два подхода за справяне със ситуацията. Единият предполага да изтърпите до края на денонощието, когато проблемът ще се реши от само себе си, или да премахнете Infograph Activity от часовника с помощта на приложението Apple Watch за iPhone.

Apple разполага с достатъчно време, за да оправи проблема преди да е засегнал европейските и американските потребители. Вероятно ще има актуализация за умния часовник в близките дни.

hicomm.bg
GPower
Октомври 05, 2018, 08:25:31 am от GPower
Views: 935 | Comments: 0

В предстоящата актуализация на iOS до версия 12.1 ще бъдат въведени над 70 нови еможита, като фаворитът ни сред показаните категорично е ламата - дружелюбно, рунтаво чифтокопитно и талисман на култовия плеър WinAmp от далечното минало.

Има още лебед, енот, и един рядко гнусен комар. Надяваме се те да ви помогнат да изразите правилните емоции към коректния човек. За останалите еможита няма какво да говорим, може направо да ги видите в гифчето по-долу.


Освен да "налее" картинки на животинки и насекоми, iOS 12.1 ще реши нашумелия проблем със зареждането, появил се при някои собственици на iPhone Xs и Xs Max. Накратко, пъхате Lighting кабела докато смартфона "спи" и той не започва да зарежда, докато не "събудите" екрана.

Актуализацията все още се намира в бета стадий, но разработката напредва и по всяка вероятност ще я получим до края на месеца.

hicomm.bg
GPower
Октомври 03, 2018, 05:42:35 pm от GPower
Views: 782 | Comments: 0


Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук отправи критики към технологичните компании, които твърдят, че по-големият обем от потребителски данни води до по-добри продукти, посочвайки, че това са „глупости“, пише CNBC.

В ексклузивно интервю за Vice News Tonight Кук не посочва имена, но изглежда има предвид рекламните гиганти Facebook и Google, които разчитат на споделянето на данни с трети страни.

"Това, в което някои компании ще се опитат да ви убедят да повярвате, е: „Трябва да взема всичките ти данни, за да направя услугата ми по-добра“. Е, не им вярвайте“, коментира Кук. „Който и да ви го казва - това са пълни глупости“.

Компанията на Кук отдавна има различен подход към опазването на личните данни и продължава да пуска нов хардуер, който прави по-трудно външни лица (а и самата Apple) да получава достъп до потребителска информация.

От 3 октомври 2018 г. компанията има нова политика в тази област, която изисква всички приложения да посочват как ще се използват личните данни на потребителите.

Междувременно Facebook и Google са обект на остри критики във връзка с начина, по който се отнасят към потребителските данни и какъв е ефектът от всичко това върху демократичното общество. Най-ключовият случай беше този с Cambridge Analytica и Facebook.

Някои твърдят, че по-консервативният подход на Apple вреди на развитието на основни продукти като Siri, особено на фона на огромната конкуренция от страна на Alexa на Amazon. Но Кук отново потвърди, че компанията „събира възможно най-малко данни“, защото смята, че неприкосновеността на личния живот е „един от най-важните въпроси на XXI век“.

Главният изпълнителен директор на Apple допълва, че не е типичният човек, който да работи за регулацията, но би искал да съдейства на властите, да ги образова и да ги увери, че технологичните компании създават продукти, които са „добри за обществото“.

По-рано тази година Apple беше критикувана за ангажираността си към опазването на данните, след нейното решение да започне да съхранява акаунтите на китайските потребители на iCloud в нов център за данни, който се намира в Китай.

Критиците твърдят, че ходът ще позволи на китайските власти да имат по-лесен достъп до текстови съобщения, имейли и други данни, събирани в облака, което потенциално ще наруши свободата на словото на потребителите.

Пред Vice Кук настоява, че политиките за криптиране на Apple “са едни и същи във всички страни“ и компанията продължава да има пълен контрол.

investor.bg
GPower
Октомври 03, 2018, 05:39:35 pm от GPower
Views: 705 | Comments: 0


Фотографът и дизайнер на приложението Halide Camera за iOS Себастиан де Вит публикува в Medium обширна статия за камерата на новия iPhone Xs. В нея той изяснява почти всички въпроси покрай нашумелия напоследък казус, в който кожата на потребителя изглежда неестествено гладка в селфитата.

Според публикацията на Де Вит нежеланият ефект се дължи на две неща: подобрена, но и по-агресивна редукция на шума в снимките и нов алгоритъм за сливане на експозициите, който намалява остротата на изображението чрез премахване на най-острите контрасти между светлите и тъмните региони на композицията - например там, където светлината попада върху кожата.

Ефектът е особено видим при снимки с предната камера, тъй като нейният сензор е по-малък от основния и поема по-малко светлина, което означава повишено ниво на шума и по-силно филтриране - респективно "изглаждане" на изображението.

Що се отнася до основната камера, Apple е повишила филтрирането на шума заради по-бързата скорост на затвора и по-високото ISO спрямо камерата на iPhone X. Това е направено с цел подобрен Smart HDR. Недостатъкът е, че снимките в RAW формат страдат от повишен шум заради завишеното ISO. Де Вит съветва снимащите в RAW ръчно да намалят експозицията, независимо кое приложение за камерата ползват.

Докато за Apple не се знае дали ще предприемат нещо по случая, разработчиците на Halide добавиха специално създадената функция Smart RAW във версия 1.10. Според Де Вит тя се възползва оптимално от новия камера сензор на iPhone Xs, като снима по съвсем различна пътека от софтуера на Apple и така, твърди Де Вит, постига RAW снимки с по-добро качество от това на iPhone X.

Нашият съвет към сериозните iPhone фотографи е да обърнат внимание на Halide и сами за себе си да преценят дали разработката на Де Вит и компания превъзхожда алгоритмите на Apple към настоящия момент.

Цялата публикация на английски можете да прочетете You are not allowed to view links. Register or Login. Halide Camera е в App Store.

hicomm.bg
Pages: 1 ... 98 99 [100]

* BG Top

You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
6638 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1132 Публикации
Admin Admin
734 Публикации
gogi6 gogi6
310 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
145 Публикации
JmeLche JmeLche
115 Публикации
unclecharlie unclecharlie
63 Публикации
gamzoff
49 Публикации
apple8890
32 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Април 2020
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 [2] 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

No calendar events were found.

* Статистика

  • stats Общ брой потребители: 1836
  • stats Общ брой публикации: 9935
  • stats Общ брой теми: 5391
  • stats Общ брой категории: 13
  • stats Общ брой раздели: 56
  • stats Най-често онлайн: 206

Онлайн потребители

  • Dot Гости: 4
  • Dot Spiders: 0
  • Dot Скрит(и): 0
  • Dot Потребители: 0

There aren't any users online.

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2020, SimplePortal