Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Март 10, 2018, 12:01:27 pm от GPower
Views: 548 | Comments: 0


Ако наистина се отнася сериозно към бизнеса с автомобили, Apple трябва да придобие Aston Martin Holdings. Това може да звучи странно, но е логично, пише Алекс Уеб в анализ за Bloomberg Gadfly.

За британския производител на автомобили би имало смисъл от подобен ход. Той вече планира своето първично публично предлагане и неговият главен изпълнителен директор иска “голям брат” за партньор, който да му помогне да поддържа темпото на проектите за автономни коли, на фона на това, което задават по-богатите конкуренти.

Никой не е по-голям и по-богат от Apple.

За американския технологичен гигант първият въпрос е защо производител на потребителски продукти за масовия пазар, независимо колко страхотни са те, би искал да придобие производител на луксозни автомобили, който продава само по 5000 или малко над 5000 коли годишно?

Но се носят слухове, че Apple е проучвала McLaren Technology Group миналата година. Автомобилният проект на Apple изглежда в застой, откакто направи крачка назад преди 18 месеца, а Aston може да бъде привлекателна и относително евтина опция, за да се върне обратно в играта.

Waymo, звеното за автономни коли на Alphabet, разполага с 600 самоуправляващи се Chrysler Pacifica минивана и е поръчала още хиляди. Apple има едва 27 коли в Калифорния и плановете ѝ са неясни.

За разработката на автономен автомобил се нуждаете от огромна база от данни, за да тренирате системата - данни, които получавате от колите, които се движат по пътищата. И макар че високият клас коли на Aston Martin може да не е най-очевидният източник на данни, защото често тези превозни средства са заключвани в гаражи или са ползвани само през уикендите, британската компания има големи планове да съживи бранда Lagonda.

Конкурентът на Rolls-Royce е създаден, за да превозва богатите и влиятелните хора между градовете - задача, която може да е перфектна за робошофьорите. Apple може да използва марката като опция за осигуряване на данните, от които се нуждае.

Какво би могло да спре Apple да обедини сили с един от автомобилните гиганти? Защото утвърдените производители на коли не са готови да предоставят такъв тип данни на гигант от Силициевата долина. Те го разпрознават този ход като заплаха.

Отвъд това марките, с които Apple би искала да бъде асоциирана (разбирайте BMW, Mercedes-Benz или Audi), вярват, че техните системи за автономни колиса много по-добри от тази на американския гигант. И вероятно всички тези компании са прави.

Междувременно Aston е почти единственият производител на коли, който е наистина независим. С неговите под 1 млрд. паунда (1,4 млрд. долара) годишни приходи, надеждата на Aston Martin е за IPO до 5 млрд. паунда изглежда малко оптимистична. От своя страна, Apple има 285 млрд. долара в брой, с които да действа. Сделката ще бъде далеч по-малък залог от Tesla например, за която преди няколко години се твърдеше, че Apple обмисля придобиване.

Създаването на нова автомобилна платформа от нулата може да струва около 3 млрд. долара. Британската фирма Dyson похарчи около 2,8 млрд. долара за изграждането на нов електромобил.

Новата концепция за Lagonda беше обявена в Женева тази седмица. Плановете за производството ѝ през 2021 и 2022 г. съвпадат с плановете за пускането на другите автономни коли на пазара. А дотогава пускането на полуавтономни функции на съществуващи модели автомобили би позволило на Apple да започне да събира данни.

Aston вероятно никога няма да успее да продаде над 15 хил. коли годишно, а Apple все още има възможност да продаде своята система за автономно шофиране на производителите на масови модели, тъй като това няма да е конкурентна заплаха. Нещо повече, богатите хора вероятно ще продължат да купуват скъпи спортни коли, дори и повечето от нас да бъдат возени от роботизирани таксита.

investor.bg
GPower
Март 10, 2018, 12:00:31 pm от GPower
Views: 542 | Comments: 0


Флагманът iPhone X на Apple не успя да привлече вниманието на азиатските потребители по време на Лунната нова година, но компанията е планирала няколко нови бъдещи продукта, твърди Дзюн Джан от Rosenblatt Securities, цитиран от CNBC.
Джан сви с 5,5 млн. прогнозата си за броя продадени iPhone X през първата половина на тази година. Макар че продажбите на висок клас смартфони намаляват, Apple може да компенсира по-слабото представяне на iPhone с нови продукти, допълва анализаторът.

"Не сме изненадани от бързото охлаждане на продажбите на iPhone X след Китайската нова година“, пише Джан в доклад. „Бъдещото свиване на продажбите на iPhone според нас предполага, че пазарният цикъл на високия клас телефони продължава да се удължава. Виждаме същите проблеми с модела S9 на Samsung, след като наше проучване показа, че предварителните му поръчки са слаби“.

Подобно на много технологични компании Apple и Samsung рядко обявяват данни за нови продукти или продажби на отделни звена извън тримесечните си отчети или по време на събития за пускането на нови устройства. Но, пише Джан, Apple може да продаде между 6 и 8 млн. бройки iPad Pro, както и нови телефони от есента.

Новият червен модел iPhone, по-ниският клас модели iPhone и по-евтиният HomePod също биха помогнали, коментира Джан.

"Тъй като очакваме пазарът на смартфони да се запази на същото ниво тази година, особено в средния и високия сегмент устройства, предстоящите по-евтини модели iPhone могат да помогнат за растежа на звеното на Apple”, пише Джан.

investor.bg
GPower
Март 08, 2018, 07:41:58 am от GPower
Views: 703 | Comments: 0


Всеки път, когато се заговори за отключване на някои от продуктите на Apple се вдига голям шум и сега борбата за внимание се присъединява неизвестната компания Grаyshift, която твърди, че може да отключи всеки криптиран смартфон на Apple.

В основата на новата компания е бивш инженер на Apple добре запознат със сигурността на нейните продукти.  Удоволствието, разбира се, не излиза евтино. 

Отключването на един телефон струва 15 000 долара и става чрез специален софтуер, който изисква апаратът да е свързан с интернет по време на целия процес. Офлайн версията на тази програма, наречена Graykey, струва 30 000 долара и има неограничена употреба.

Амбициозното твърдение на неизвестната компания засега не е проверено, но със сигурност изглежда като технологичен подвиг, отдаващ се на малцина, особено като имаме предвид, че Grayshift обещава отключване и на телефони с най-новите iOS версии - нещо, което засега е само мечта за повечето хакери.

hicomm.bg
GPower
Март 06, 2018, 07:00:48 am от GPower
Views: 570 | Comments: 0


Американският технологичен гигант Apple може да представи по-евтин компютър MacBook Air тази година, смята анализаторът Минг-Чи Куо, известен с точните си прогнози за бъдещите продукти на технологичните компании.

Анализаторът на KGI Securities твърди, че нова 13-инчова версия на тънкия лаптоп на Apple може да бъде представенa през второто тримесечие на 2018 г., съобщава CNBC.

“Очакваме Apple да представи нов MacBook Air на по-ниска цена през второто тримесечие на 2018 г. Прогнозираме общите доставки на моделите MacBook да нараснат с 10-15% на годишна база през 2018 г. (спрямо 0,5% годишен спад на индустрията от ноутбуци) в сравнение с 15,5-16 млн. единици през 2017 г.“, пише Минг-Чи Куо в коментар, получен от уебсайта MacRumors през уикенда.

Куо не предоставя допълнителни детайли за продукта.

Сегашният 13-инчов модел MacBook Air започва на цена от 999 долара. Годишната конференция за разработчиците на Apple обикновено се организира през юни, което може да означава, че новият MacBook Air ще бъде представен тогава.

Коментарът на Куо повтаря твърденията на DigiTimes от януари, който също предположи, че на пазара ще излезе нов MacBook по-късно през годината.

Анализаторът е казвал в предишни свои коментари, че очаква Apple да пусне нови слушалки AirPods през втората половина на 2018 г., както и три нови модела iPhone до края на годината.

investor.bg
GPower
Март 06, 2018, 06:59:46 am от GPower
Views: 510 | Comments: 0


Не само Apple усеща ефекта от слабите продажби на iPhone X. Samsung се бори със същия проблем, пише Mashable.
Apple разчита на южнокорейския технологичен гигант за скъпите дисплеи на флагмана си, но сега Samsung търси нов купувач за тях, пише японският ежедневник Nikkei.

Новините следват по-ранните слухове, че Apple свива производството на iPhone X заради забавянето на продажбите.

Проблемът за Samsung е, че се оказа доста по-трудно от очакваното да намери кой да вземе останалите OLED панели, които бяха планирани първоначално за iPhone X.

Nikkei пише, че Samsung е разчитала, че други производители на смартфони ще последват хода на Apple и ще започнат да използват повече OLED екрани. Но нещата не се развиха така.

Другите технологични компании все още не са готови за този ход, тъй като новите екрани са значително по-скъпи от LCD дисплеите, които виждаме в повечето смартфони. Решението на Apple да се насочи към OLED решение отчасти е причината iPhone X да струва много повече спрямо предходните устройства на компанията.

investor.bg
Pages: 1 ... 98 99 [100]

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login   

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
6363 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1113 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
gogi6 gogi6
306 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
123 Публикации
JmeLche JmeLche
91 Публикации
unclecharlie unclecharlie
66 Публикации
gamzoff
49 Публикации
apple8890
32 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Септември 2019
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
[23] 24 25 26 27 28 29
30

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 1628
 • stats Общ брой публикации: 9608
 • stats Общ брой теми: 5234
 • stats Общ брой категории: 12
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 206

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 8
 • Dot Spiders: 1
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 1
 • Dot Потребители онлайн:
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal