Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Октомври 06, 2017, 07:26:21 am от GPower
Views: 665 | Comments: 0


Всеки българин би трябвало да знае кой е химнът на страната ни, но ако сме чужденци и питаме умния асистент на Apple Siri за това, може да се заблудим сериозно. Защото според Siri химнът на България е Despacito, Cnet.

В случая става дума за пресичане на изкуствен интелект, което кара Siri да прецени погрешно, че националният химн е именно летният хит.

Към материала е добавен и видеоклип, на който се вижда този резултат, когато редакторът на изданието Ник Слат пита своя мобилен телефон за химна на страната ни. Към момента не е ясно защо този резултат се появява на някои устройства.

Според специалисти това се дължи на грешни данни на търсачката Bing, която беше задължителна за използване на телефоните на Apple до скоро.

При обновяване на операционната система на устройствата предпочитаната търсачка вече е Google.

В материала си редакторите от The Verge твърдят, че при всяко едно устройство на Apple резултатите ще бъдат едни и същи – Siri ще твърди, че Despacito е националният ни химн.

Правейки експеримент с устройство в България, Siri обаче дава друг отговор, предава Dnes.bg. Тук асистентът твърди, че "Мила Родино" е химнът на държавата ни. Едно от обясненията за вярното предположение обаче може да бъде, че устройството все пак се намира в България и маркерите са търсене се променят.

Въпреки това странните резултати предизвикаха коментари в социалните мрежи, като някои потребители призоваха даже вицепремиерът Валери Симеонов да се сезира по казуса.

investor.bg
GPower
Октомври 04, 2017, 07:23:59 pm от GPower
Views: 675 | Comments: 0


Face ID не е просто технология, която е в състояние да разпознае вашето лице. Това е една изключително сигурна биометрична система, чрез която всеки от вас може не само да отключи своя iPhone X, но и да потвърди самоличността си пред Apple Pay или друг вид услуга. Всичко става изключително лесно, а според повечето анализатори, включително Ming-Chi Kuo, иновацията ще намери място във всеки бъдещ смартфон, независимо от неговия производител, но за това ще се наложи да почакаме още няколко години.


В предната дясна част на iPhone X е вграден иновативен проектор, който обгражда вашето лице с повече от 30 хиляди невидими точки, с което не само го очертава в триизмерен вариант, но и изгражда така наречената Dot Map. Инфрачервената камера прочита изградената структура, изпраща я до мощния А11 Bionic процесор и я трансформира в математически модел. Ако устройството намери съвпадение със запазен модел, ще ви предостави достъп до своето съдържание.


Нямаме търпение да се появи iPhone X и да тестваме страхотната Face ID възможност, но явно това важи и за конкурентите на Apple. Все пак преди да се опитат да вградят разработката и в своите устройства, останалите производители ще искат да разберат дали системата функционира по толкова правилен начин, колкото се рекламира от Apple и не само. Преди да свикнат с иновативната технология, потребителите трябва да й се доверят.

imagazin.bg
GPower
Октомври 04, 2017, 07:21:18 pm от GPower
Views: 666 | Comments: 0


Европейската комисия настоява Ирландия да наложи данъчна такса за 13 милиарда евро на американската технологична компания Apple. ЕК ще отнесе случая до Съда на Европейските общности (СЕО), съобщи комисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер. Досега Ирландия отказва да възстанови помощта, класифицирана като недопустима, и вече оспори законосъобразността на решението на ЕК от юни 2016 г.

По това време Брюксел реши, че Apple трябва да плати 13 млрд. евро под формата на данъци и лихви. Съответното данъчно споразумение между властите в Дъблин и компанията беше отменено от ЕК.

Ирландското правителство нарече в първата си реакция решението на Европейската комисия "изключително жалко". Ирландски служители и експерти вече работили усилено, за да гарантират, че държавата може да изпълни задълженията си "колкото е възможно по-бързо" и са в постоянен контакт с Европейската комисия и Apple, се казва в становище на Министерството на финансите в Дъблин, цитирано от DPA.

„Имаме разбирането, че едно подобно искане за минали данъчни събития е комплексно“, каза днес Вестагер. Но членовете трябвало да предприемат видими стъпки в тази насока, за да възстановят отново конкуренцията, а досега Ирландия не е поискала дори част от парите, добавя тя.

ЕК беше предоставила първоначално срок на страната до 3 януари тази година. 

„Ирландия е гарантирала незаконни данъчни облекчения на Apple, които са ѝ позволили да плати значително по-малко данъци от други компании в продължение на много години“, заяви през лятото Вестагер. „Това селективно отношение е позволило на Apple да плаща корпоративен данък от 1% от нейната европейска печалба през 2003 г. до 0,005% през 2014 г.“.

Европейската комисия, подобно на други световни регулатори, насочи усилията си в изобличаването на фирмите, които заобикалят данъчното законодателство, като преместват печалбата и разходите си там, където те са облагани най-изгодно, възползвайки се от вратички или специални оферти, предоставени от приятелски настроени правителства.

Apple беше една от първите компании, които попаднаха във фокуса на вниманието на ЕС в борбата му срещу практики за избягването на плащането на корпоративния данък.

Освен Apple, ЕК санкционира още и Fiat и Starbucks за данъчни облекчения, които компаниите са получили от Холандия. Водят се аналогични дела за решения в подкрепа на McDonald`s.

С друго свое решение от днес Европейската комисия нареди на американския технологичен концерн Amazon да доплати на Люксембург данъчни задължения в размер на 250 млн. евро заради нелегални данъчни облекчения. Люксембург е предоставил на онлайн концерна незаконни предимства, които се оценяват на тази сума, съобщи в сряда институцията.

investor.bg
GPower
Октомври 04, 2017, 07:44:22 am от GPower
Views: 724 | Comments: 0


Титаните на пазара на смартфони Apple Inc. и Samsung Electronics Co. са конкуренти на една от най-големите арени на потребителски продукти. Но когато iPhone X дебютира на пазара през следващия месец, и двете компании ще се надяват той да пожъне успех, пише в свой анализ The Wall Street Journal.

Неочакваното разкритие отразява динамиката на отношенията на любов и омраза, които маркират едно от най-необичайните взаимоотношения в бизнеса днес. Докато всяка компания се надпреварва в усилията си да накара потребителите да си купят нейните устройства, гигантският бизнес на Samsung с компоненти ще генерира приходи за милиарди долари, осигурявайки екрани и чипове с памет за най-високия клас нови iPhone - части, за които Apple разчита за своя най-важен продукт.

Всъщност, анализ, извършен от Research Market Research за The Wall Street Journal, установява, че Samsung вероятно ще получи с около 4 млрд. долара повече приходи, произвеждайки части за iPhone X, отколкото от компонентите, които произвежда за собствения си флагман Galaxy S8 за идните 20 месеца, след като новият iPhone започне да се продава на 3 ноември. По-голямата част от продажбите на новия смартфон ще се осъществят през първите 20 месеца след дебюта му.

Counterpoint очаква Apple да продаде 130 милиона броя iPhone X до лятото на 2019 г., като Samsung ще спечели от всеки по 110 долара, докато продажбите на Galaxy S8 се очаква да достигнат 50 млн. броя, като по този начин Samsung ще спечели 202 долара от компоненти, като дисплеи и чипове, през първите 20 месеца от продажбите, според оценки въз основа на прогнозните данни за материалите. Анализът на Counterpoint включва продажбите на части от страна на Samsung Electronics и два филиала на Samsung, които произвеждат батерии и кондензатори.

Изводите от изследването показват силно зависима корпоративна връзка, която доминира на тази най-висока точка на глобалния пазар за мобилни устройства.

„Това са две от най-големите компании на планетата, дълбоко свързани и директно конкуриращи се", казва Дейвид Йофи, професор в Harvard Business School, който изследва Apple и е член на Борда на директорите на Intel Corp.

Apple и Samsung се очаква да бъдат двете най-печеливши компании в света през 2017 г., с изключение на китайските банки, според S&P Global Market Intelligence. И те ще зависят един от друг, за да постигнат това. Apple се нуждае от частите на Samsung, за да произвежда своя iPhone, който генерира две трети от приходите в размер на 215,64 млрд. долара на базираната в Купертино, Калифорния, компания през фискалната 2016 г., показват данни на инвестиционната банка CLSA. Samsung се нуждае от поръчките на Apple за доставки на компоненти за насърчаване на своето поделение, който е реализирало около 35% от общите приходи от около 195 млрд. долара през миналата година.

Samsung и Apple отказват да коментират материала.

Бизнес конкурентите понякога зависят един от друг. LG Electronics Inc. например произвежда собствени домашни уреди, като същевременно работи съвместно с General Electric Co. Петролните концерни Royal Dutch Shell PLC и Exxon Mobil Corp. се конкурират за сондиране на някои пазари, но са партньори на други.

Но сложната връзка между Apple и Samsung е уникална.

Тясното им сътрудничество започна преди повече от десетилетие. Лий Джей Ян - внукът на основателя на Samsung - лично договори с основателя на Apple Стив Джобс доставките на флаш памет за iPod, разказват източници, запознати с въпроса.

Свързването се задълбочи, след като Apple навлезе на пазара на смартфони. Огромното търсене на части от Apple, която продава повече от 200 млн. iPhone на година - ограничава възможностите за доставчици. Samsung е един от шепата производители на полупроводници, които могат да произведат малък чип, натъпкан с допълнителен капацитет за паметта. И това е единственият значителен производител на OLED панели, ползвани от Apple за екрана на новия iPhone X.

Стига се дотам, че по време на заседания на Борда на директорите някои мениджъри на  Samsung казват на присъстващите, които изваждат iPhone от джоба си: „Това е добре, те са нашият най-добър клиент", разказват източници, запознати с въпроса.

Служителите на Samsung често наричат Apple с кодови имена. Един от най-популярните е "LO", накратко за "Lovely Opponent". Кодът на Apple за Samsung, междувременно, е Samsung, поясняват хора, които са запознати с темата. Служителите на производителя на iPhone често критикуват устройствата на конурента, сочейки недостатъците на софтуера и хардуера, но при закрити врати.

Взаимоотношенията се промениха драстично през 2011 г., когато Apple обвини Samsung за предполагаемо нарушение на патенти, твърдейки, че Galaxy S копира дизайна на iPhone. Samsung се противопостави на Apple със собствените си твърдения за нарушение на патенти. Стив Джобс нарече това "термоядрена" юридическа война.

Шест години по-късно делото в САЩ е неразрешено. Федерален апелативен съд ще определи през този месец дали е необходимо ново съдебно дело за разрешаване на случая, при който Samsung оспорва почти 400 млн. долара, които следва да плати на Apple за нанесени щети на нарушение на дизайна.

Samsung Electronics се управлява от трима главни изпълнителни директори, като отделянето на отговорностите създава според компанията достатъчно дебела защитна стена между смартфоните и компонентните устройства.

Междувременно Apple ще се стреми да намали зависимостта си от веригата за доставки на Samsung, смятат анализатори от индустрията. Най-късно до 2019 г. трябва да се постигне и диверсификация при производството на OLED дисплеи.

Калифорнийският концерн насърчава други производители да изградят производствени заводи за OLED, казват хора, които са запознати с усилията, включително мениджъри на Sharp Corp. и Japan Display Inc. Компанията подкрепи и предложението на Bain Capital за бизнеса с чипове на Toshiba Corp., алтернативен доставчик за този пазар.

Но засега двата конкурента си остават близки.

Apple и Samsung изсмукват почти 95% от печалбите на смартфон пазара според данни на Strategy Analytics. Те могат да вкарат тези приходи в научноизследователска и развойна дейност и маркетинг, като това би им дало предимство пред по-малките играчи на смартфони, казва Нийл Мавстън от Strategy Analytics. Apple също така може да използва огромния си размер, за да изкупува компоненти, усложнявайки тази задача за останалите играчи на пазара.

„Но да спиш с врага, поне засега, може би е по-добрата стратегия за тях, отколкото да се мразят", казва Си Уи Чън, анализатор от базираната в Сеул Nomura.

investor.bg
GPower
Октомври 03, 2017, 07:15:00 am от GPower
Views: 692 | Comments: 0


Samsung продава OLED дисплея на iPhone X за поне 70 долара на брой, а освен това доставя и други компоненти за флагмана. Така според Wall Street Journal Apple плаща на своя южнокорейски конкурент около 110 долара за всеки продаден iPhone Х.

По оценка на Counterpoint Technology Market Research Apple ще продаде 130 милиона бройки от новия iPhone X до лятото на 2019 г., което ще донесе още много милиарди в хазната на Samsung само от доброто представяне на телефона.

За сравнение очакванията са за 20 месеца на пазара Samsung да продаде 50 милиона Galaxy S8 телефона, изкарвайки 202 долара от компоненти, идващи от собствените си подразделения. Като цяло продажбите на Galaxy S8 трябва да донесат 4 милиарда долара по-малко от това, което ще получи Samsung от iPhone Х. Сравнението не може да се разглежда буквално, тъй като южнокорейският гигант притежава своите дъщерни компании, специализиращи в доставки на компоненти, но въпреки това фактът е доста интересен.

Само през миналата година на Apple се падат цели 35 процента от приходите на Samsung. Така, независимо от привидното противоборство между двете водещи компании, очевидно техните интереси са доста тясно свързани.

hicomm.bg
Pages: 1 ... 98 99 [100]

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
6003 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1069 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
gogi6 gogi6
271 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
89 Публикации
JmeLche JmeLche
69 Публикации
unclecharlie unclecharlie
49 Публикации
gamzoff
49 Публикации
kracode
32 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Януари 2019
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 [20]
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 1255
 • stats Общ брой публикации: 9032
 • stats Общ брой теми: 5015
 • stats Общ брой категории: 11
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 206

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 5
 • Dot Spiders: 0
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 2
 • Dot Потребители онлайн:
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal