Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Февруари 13, 2019, 09:24:27 pm от GPower
Views: 133 | Comments: 0


Apple ще има голямо събитие на 25 март, което ще е съсредоточено върху новата платена услуга на Apple – Apple News. За въпросното научаваме от BuzzFeed.

Наблягането на бизнеса с услуги на Apple означава, че по всяка вероятност няма да получим никакви хардуерни анонси. Въпреки упоритите слухове за iPad mini, AirPods и дългоочаквания AirPower “чарджър“.

Според анализаторите акцентът ще падне и върху предстоящата TV услуга на гиганта, която според редица слухове би трябвало да дебютира през март.

Последните няколко години Apple насрочва събития през март, чийто акцент е тяхната (хардуерна) iPad платформа. Тоест все още се надяваме, че можем да получим анонс на нов таблет. Още повече, че четенето на Apple News може да се рекламира по прекрасен начин с ново таблетно устройство на компанията.

Wall Street Journal обаче напомня, че Apple за момента все още има някои проблеми със своите партньори по отношение на делението на приходите от услугата. Според медията Apple изисква да получава 50% от общите приходи, а останалите 50% да се поделят между отделните издателства на база колко се четат техните публикации. Очаква се цената на Apple News за един месец да бъде10 долара.

Коментираният в този текст Apple News, наред с Apple Music и предстоящата TV услуга са част от новия фокус на Apple да заложи здраво на платените услуги, след като продажбите и търсенето на iPhone спаднаха през последната година. С този си ход американският гигант търси алтернативни начини за свежи приходи.

hicomm.bg
GPower
Февруари 10, 2019, 09:35:03 am от GPower
Views: 132 | Comments: 0


Американската технологична компания Apple заплаши да премахне приложения от своя App Store, ако те записват действията на потребителите без тяхното изрично съгласие, пише CNBC.

По-рано тази седмица TechCrunch писа, че приложенията за iPhone на Expedia, Air Canada и Hollister са използвали софтуер за „повтаряне на сесии“ от компания на име Glassbox, който им е позволил да записват действията на потребителите, като натисканията на екрана. Въпросните приложения обаче не са информирали потребителите, че са ги записвали, гласи още материалът.

В резултат Apple каза на разработчиците, че трябва да посочват на потребители дали и кога ги записват, когато използват техен софтуер.

"Опазването на потребителските данни е първостепенно в екосистемата на Apple”, коментира тя според TechCrunch. “Нашите App Store Review Guidelines изискват изпращането на заявки от приложенията за задължително съгласие от потребителите и предоставянето на ясна визуална индикация при записване, логване или друго, свързано с активността. Уведомили сме разработчиците, които нарушават тези стрикни правила и насоки за сигурността и ще предприемем незабавни действия, ако е необходимо“.

Един от разработчиците е казал пред TechCrunch, че действията включват премахването на приложението от App Store, ако то не бъде обновено спрямо изискванията.

investor.bg
GPower
Февруари 10, 2019, 09:34:04 am от GPower
Views: 134 | Comments: 0


последно време Apple страда то това, че разчита прекалено на други производители за модемите в своите телефони. За да сложи край на тази зависимост, гигантът вече е започнал програма за разработката на собствени модеми под ръководството на Джони Сруджи, вицепрезидент по хардуерните технологии.

Сруджи е част от компанията, считано от 2008 година, когато е водещ дизайнер на чипове. Именно той стои зад създаването на популярната А-серия чипсети, а по-късно и собствения чип, използван в AirPods. Любопитно е, че Apple ще базира развойната дейност по модема си именно в Сан Диего, където е централата на досегашния доставчик Qualcomm.

Не очаквайте обаче да видите модем на Apple в iPhone от 2019 г. или дори 2020 г., защото разработката отнема години и стотици милиони долари – особено когато модемът ще трябва да поддържа не само познатата 4G технология, но и новите 5G стандарти. 

Усилието обаче си заслужава, защото в дългосрочен план ще спести доста финикийски знаци на Apple. Qualcomm таксува по 30 долара на модем и отделно иска 7.50 долара лицензионна такса. Освен това интеграцията на модема в чипсета е по-ефективна, както показват моделите на Snapdragon, Exynos and Kirin.

hicomm.bg
GPower
Февруари 08, 2019, 06:32:54 am от GPower
Views: 159 | Comments: 0


Apple си извоюва обратно короната за най-високо оценена публична компания, листната в САЩ, приключвайки борсовата сесия с пазарна капитализация над тази на скорошните лидери Microsoft и Amazon.com, предава Ройтерс.

Книжата на компанията повишиха стойността си с 0,03%, с което пазарната капитализация достигна 821,5 млрд. долара. Тази на Microsoft стана 813,4 млрд. долара, след като цената на акциите на компанията спадна с 1,11 на сто, докато Amazon завърши борсовия ден на трето място - с 805,7 млрд. долара капитализация, тъй като стойността на книжата й се потопи с 1,12%.

Цената на акциите на Apple скочи с 13% от последния й финансов отчет на 29 януари насам, а инвеститорите залагат на това, че тя е по-добре след месеци притеснения за забавянето на търсенето на iPhone и рядкото предупреждение за приходите на компанията свързано съд слабото търсене в Китай.

Но забавянето на продажбите на iPhone доведе до по-ниски очаквания за книжата на Apple. Средната цена, очаквана от инвеститорите, спадна от 240 долара три месеца по-рано до 175 долара, или с под долар повече от сегашната им стойност - 174,24 долара.

След като достигна рекордните 1,1 трлн. долара през миналия октомври, пазарната капитализация на Apple спадна значително, а през декември беше изпреварена от Microsoft и Amazon.

Стойността на Apple удари дъно от 675 млрд. доларa на 3 януари, след като компанията предупреди за приходите си, но след това постепенно се възстанови, подпомогната отчасти от тримесечния отчет, който беше по-добър от опасенията на инвеститорите.

Въпреки че Apple напредна при последната сесия, Microsoft и Amazon записаха понижения след обявяването на отчетите си. От четвъртък насам книжата на Amazon понижиха стойността с близо 5%, след като тя прогнозира приходи от продажби за първото тримесечие под очакванията на Wall Street.

Акциите на Microsoft останаха почти без промяна от миналата сряда насам, след като тя успя да изпълни целите си за своите тримесечни резултати и оправда очакванията за прогнозата си.

investor.bg
GPower
Февруари 08, 2019, 06:31:47 am от GPower
Views: 150 | Comments: 0


Двама демократи от Камарата на представителите в САЩ приканиха главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук да отговори на въпроси за проблема с опазването на данните при груповите чатове във FaceTime, след като тинейджър и майка му се опитваха с дни да предупредят компанията за бъга, предава Ройтерс.

В петък миналата седмица Apple заяви, че е оправила проблема с FaceTime и планира да подобри начина, по който откликва на информацията за софтуерни бъгове.

Председателят на Отдела по енергетика и търговия Фран Палоун и Ян Шаковски, който председателства подкомисията за надзор на потребителските въпроси, посочват в писмо, че са „силно обезпокоени“ от това колко време е необходимо на Apple да се справи с проблеми в сигурността.

Те искат да знаят кога Apple е научила за проблема, който може да е компрометирал потребителска информация и дали „има други неразкрити бъгове в момента и не са били адресирани“.

Apple не е отговорила веднага на запитванията на Ройтерс за коментар.

"Вашата компания и други трябва проактивно да гарантират, че устройствата и приложенията защитават потребителските данни, да действат незабавно, когато бъде идентифицирана уязвимост, и да адресират всяко последствие, причинено, когато не успеете да изпълните задълженията си към потребителите“, пишат демократите. „Ние не вярваме, че Apple е била прозрачна, както изисква този сериозен проблем“.

Бъгът в софтуера е позволил на потребители да чуват аудио от друг човек, когато му се обаждат, още преди той да отговори на обаждането.

Apple спря функцията за групови чатове във FaceTime миналата седмица, докато нейните инженери работиха по поправянето на грешката.

investor.bg
Pages: 1 [2] 3 4 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
6070 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1077 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
gogi6 gogi6
286 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
96 Публикации
JmeLche JmeLche
83 Публикации
unclecharlie unclecharlie
49 Публикации
gamzoff
49 Публикации
kracode
32 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Февруари 2019
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 [16] 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

No calendar events were found.

* Статистика

  • stats Общ брой потребители: 1302
  • stats Общ брой публикации: 9148
  • stats Общ брой теми: 5044
  • stats Общ брой категории: 11
  • stats Общ брой раздели: 75
  • stats Най-често онлайн: 206

Онлайн потребители

  • Dot Гости: 13
  • Dot Spiders: 0
  • Dot Скрит(и): 0
  • Dot Потребители: 0

There aren't any users online.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal