Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Май 22, 2018, 06:48:00 am от GPower
Views: 344 | Comments: 0


Руският производител на луксозни аксесоари Caviar пусна лимитирана серия смартфони, които обединяват две от най-популярните марки в технологичния свят – iPhone и Tesla.

Моделът се нарича iPhone X Tesla и представлява специално създадена версия на iPhone X, покрита с въглеродно – златно покритие и с вградена слънчева батерия. Цената на устройството също е ексклузивна – малко над 4000 щ. долара и в нея влиза също луксозен калъф.

Caviar и друг път е създавал луксозни версии по лиценз на популярни марки смартфони. Това обаче е първото устройство в портфолиото на компанията, което разполага със соларна батерия. Според неговите създатели, тя ще му позволи да се зарежда дори от по-слабо изкуствено осветление.

Моделът ще се предлага в две версии с 64 GB и 256 GB памет, които ще струват съответно 4064 и 4847 щ. долара.

Според създателите на смартфона, той е вдъхновен от три известни личности – учения Никола Тесла и технологичните предприемачи Стив Джобс и Илън Мъск. Именно последният от тях ще получи и първата бройка от новото устройство.


smartnews.bg
GPower
Май 20, 2018, 10:52:25 am от GPower
Views: 122 | Comments: 0


Apple и Goldman Sachs работят от месеци по нов продукт - кредитна карта, която ще носи марката Apple Pay, съобщи New York Times, позовавайки се на запознати източници, пожелали анонимност.

Продуктът ще бъде първото предложение на Goldman за кредитни карти и би помогнало на усилията на банката да разшири потребителските си продукти. За Apple сделката би могла да ѝ помогне да разшири своята услуга за цифрово плащане Apple Pay.

Двете компании водят преговори от месеци, но все още не са изяснили всички подробности. Говорителят на банката Андрю Уилямс и говорителят на Apple Кристин Монаган отказаха да коментират.

Новата карта ще се впише в пакета от потребителски продукти, които Goldman наскоро започна да предлага като спестовна сметка и набор от лични заеми чрез услугата потребителско банкиране. Банката се надява да използва тези нови продукти, за да намали зависимостта си от приходи от търговия през следващите години.

Картата може да помогне на Goldman да се вмъкне в живота на потребителите на iPhone, които представляват много по-широк кръг от клиенти, отколкото компанията в момента обслужва.

„Това изглежда има смисъл“, коментира Девин Райън, анализатор в JMP Securities. "Това е само едно парче от много по-голям пъзел, който се формира - бизнесът на Goldman Sachs за потребителски финанси“, заяви той.

През декември банката нае екип от стартъп за кредитни карти, наречен Final. През април закупи мобилно приложение Clarity Money, което помага на потребителите да търсят най-добрите сделки с кредитни карти. Приложението е теглено милион пъти.

Apple вече разполага с една брандирана кредитна карта, предложена от Barclays. Тази карта позволява на потребителите да печелят точки, които могат да използват за карти за подарък на Apple или за финансиране на закупуването на нови продукти на Apple.

Apple представи Apple Pay през 2014 г. като възможност да платите всичко - от сандвич до лаптоп само със смартфона си. Всъщност потребителите качват информацията си за кредитна или дебитна карта на Apple и след това използват своя iPhone, Apple Watch или други продукти на компанията, за да платят стоките си в магазини или онлайн.

Ръководството на Apple заяви, че се стреми Apple Pay да замени парите и картите като основен начин за плащане, като потребители на iPhone могат да използват Apple Pay дори и на места, които все още не приемат цифрови плащания.

Въпреки обещаващите предимства изследователската фирма Loup Ventures изчисли миналата година, че само 13% от активните потребители на iPhone са активирали услугата. Apple Pay не е дори най-популярната услуга за мобилни плащания. Тя е изправена пред сериозната глобална конкуренция от Samsung Pay и Google Pay Pay, както и Alipay на Alibaba и WeChat Pay на Tencent в Китай.

Goldman също ще се появи на едно пренаселено поле, където конкурентите наскоро научиха, че печеленето на пари от заеми с кредитни карти не е лесно. JPMorgan Chase обяви загуба от 200 млн. долара след въвеждането на своята карта Sapphire Reserve, след като потребителите се втурнаха да се възползват от щедрия бонус за регистрация, който я съпровождаше.

„Пазарът на кредитни карти е изключително конкурентен точно сега, особено за хората от по-висок клас“, коментира Мат Шулц, анализатор на CreditCards.com. „Ще бъде интересно да видим какво могат да направят тези две марки, за да създадат нещо, което би могло да бъде по-различно“, заяви той.

investor.bg
GPower
Май 20, 2018, 10:51:35 am от GPower
Views: 120 | Comments: 0


Технологичният гигант Apple е изплатил 1,5 млрд. евро по искова сметка, създадена от ирландското правителство, която да приема оспорваните данъци за 13 млрд. евро, съобщи финансовият министър на Ирландия Паскал Донахю.

Европейската комисия нареди на Apple през август 2016 г. да плати данъците, които според нея компанията е получила под формата на незаконна държавна подкрепа, припомня Ройтерс. Решението е част от по-широк стремеж на ЕК срещу определяните от нея за „подсладени“ данъчни сделки, обикновено използвани от по-малките страни в блока за привличането на мултинационални компании с техните работни места и инвестиции.

И Apple, и Дъблин обжалват решението, заявявайки, че данъчното третиране на производителя на iPhone съответства на правото на Ирландия и на Европейския съюз.

През миналия октомври комисията заяви, че ще изправи Дъблин пред Европейския съд заради отлагане изплащането на парите, които трябваше да бъдат възстановени още през януари 2017 г. - четири месеца след първоначалното решение от август 2016 г.

Комисията притиска Ирландия да възстанови данъците възможно най-скоро, за да ѝ позволи да спре иска пред Европейския съд за пропуснатите срокове.

Ирландия настоява, че е действала възможно най-бързо, за да улесни събирането и управлението на подобна голяма сума.

През март Ирландия избра Amundi, BlackRock Investment Management и Goldman Sachs Asset Management да управляват исковата сметка, в която се държат парите, и да взимат нискорискови инвестиционни решения, които защитават ирландските данъкоплатци.

investor.bg
GPower
Май 20, 2018, 10:50:43 am от GPower
Views: 805 | Comments: 0


Ключова метрика изчезна от последния отчет на Apple. Същото се случи и с документите, подавани към регулаторите от Netflix, Microsoft, Alphabet и Oracle. Става дума за размера на средствата им в чужбина, пише Bloomberg в свой анализ.

Няма закон, който да забранява това, но ходът би направил по-трудна преценката дали една от федералните данъчни промени, въведени миналата година, насърчава корпоративните инвестиции в САЩ, както администрацията на Тръмп обеща.

Apple, която в някакъв момент имаше 252 млрд. долара зад граница, заяви, че планира да репатрира средствата, но от септември насам така и не е обявявала колко пари има в чужбина. Microsoft спря да споделя подобна информация в края на миналата година. Oracle, Google и Netflix преустановиха обявяването на този показател през тази година.

Новото данъчно законодателство, което беше прието през декември от президента Доналд Тръмп, изисква базираните в САЩ компании да плащат данъци върху средствата, които държат извън страната. Регулацията определи еднократна ставка от 15,5% върху паричните средства и 8% върху безналичните и неликвидните активи.

Но липсата на информация прави по-трудна преценката дали новият данък върши това, което Министерството на финансите на САЩ определи като стимул за запазване на печалбата от чужбина у дома.

Apple и Oracle са отказали да коментират. Google, Netflix и Microsoft не са отговорили на запитванията за коментар.

Спирането на обявяването на въпросните данни обаче изглежда повече като изключение. Технологични гиганти като Qualcomm и Cisco продължават да дават информация за това. Същото важи за Coca-Cola и нейния конкурент PepsiCo, както и за Caterpillar и General Electric. От тях Coca-Cola, Caterpillar и General Electric са намалили размера на средствата си в чужбина.

investor.bg
KurtiMakarov
Май 19, 2018, 07:48:44 am от KurtiMakarov
Views: 84 | Comments: 0

Ако все още не сте инсталирали третата основна актуализация на iOS 11 и на вашия iPhone или iPad, вече може да го направите в комплект с нейната първа поправка. За да разберете повече за официалната версия на разработката, която дебютира преди около месец и половина, посетите тази връзка, а ние ще ви покажем с какво се отличава шестата тестова версия на очакваната четвърта актуализация на операционната система, която се появи съвсем неочаквано преди броени часове.

За да се възползваме от промените в iOS 11.4, вероятно няма да се наложи да чакаме още кой знае колко дълго време. Поредната бета на актуализацията, която се появи преждевременно премахва единствено грешки, възникнали в предните тестови варианти, а това означава само едно. Разработчиците от Apple подготвят официалната версия на iOS 11.4, която може да бъде пусната през следващата седмица, а ние ще разгледаме тази част от системата, която ни е известна към днешна дата.

Една от основните и вероятно най-значими промени в iOS 11.3 се крие в дългоочакваната Battery Health възможност. За да използвате вашия iPhone дори с повредена батерия без да изключва, iOS 11.2.1 ограничава производителността му. Появиха се твърдения, че Apple умишлено забавя по-старите iOS устройства, което впоследствие се оказа, че не е точно така. От няколко месеца може да подмените промоционално повредената батерията с нова в официалния сервиз на iStyle в мол Сердика – оторизиран Apple сервиз, а с iOS 11.3, всеки потребител може да игнорира ограничението по своя преценка, но нека видим с какво се отличава четвъртата актуализация.

Както втората версия на AirPlay, така и възможността да синхронизирате вашето Messages съдържание с облачната iCloud услуга намериха своето място в първите тестови варианти на iOS 11.3, но не и в официалната версия, докато при очакваната четвърта актуализация нещата са различни. AirPlay 2 и iCloud Messages присъстват във всички бети, като до тези възможности бихме поставили и още една новост – вариант да стартирате аудио съдържание в стерео, като свържете безжично два HomePod-а. Тази опция все още не функционира правилно, тъй като изисква актуализация и на интелигентната тонколона, но вероятно тя ще се появи заедно с официалната версия на iOS 11.4.

Достатъчно е само да инсталирате iOS 11.4, след като се появи нейната официална версия и защитата на вашето устройство ще премине на едно по-високо ниво. Ако съответният iPhone или iPad не е използван в продължение на седем дни, операционната система ще забрани преносът на всякакъв вид данни чрез стандартния Lightning порт, което означава само едно. Връзката ще може да бъде използвана единствено за зареждане на батерията, докато опитите за отключване на устройството или пък за сваляне на неговото съдържание по системен начин от трето лице ще станат невъзможни, за което свидетелства четвъртата бета на очакваната актуализация.

С втората бета на iOS 11.4 се появи очакваната ClassKit връзка, част от образователните Classroom и Schoolwork приложения, но има и още нещо. Актуализацията добавя и ново (PRODUCT) RED фоново изображение, създадено за червените варианти на iPhone 8 и 8 Plus. Останалите бети, включително и днешната шеста, поправят единствено появили се грешки, а ние ви припомняме, че Apple не препоръчва да инсталирате която и да е тестова версия на вашето основно устройство.


iMagazin
Pages: 1 [2] 3 4 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5580 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
998 Публикации
Admin Admin
730 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
244 Публикации
R32 R32
51 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
46 Публикации
JmeLche JmeLche
34 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Май 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 [27]
28 29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

  • stats Общ брой потребители: 754
  • stats Общ брой публикации: 8351
  • stats Общ брой теми: 4733
  • stats Общ брой категории: 11
  • stats Общ брой раздели: 75
  • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

  • Dot Гости: 3
  • Dot Spiders: 0
  • Dot Скрит(и): 0
  • Dot Потребители: 0

There aren't any users online.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal