Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Юли 03, 2020, 06:13:15 pm от GPower
Views: 124 | Comments: 0


Американският технологичен гигант Apple обяви, че от днес ще затвори отново над 20 магазина в седем щата, включително в родния си Калифорния, с което общият брой на затворените му търговски обекти достигна 77, докато случаите на коронавирус продължават да растат, предава Ройтерс.

Магазините, които ще спрат работа от днес, са в Алабама, Джорджия, Айдахо, Луизиана, Невада и Оклахома. Допълнително са затворени вече обекти във Флорида, Мисисипи, Тексас и Юта.

Apple подхожда град по град, когато става дума за отварянето и затварянето на магазините, като оценява данните за всеки един от тях. В градовете, в които търговските обекти остават отворени, Apple изисква служителите и посетителите да ходят с маски, а освен това се извършват измервания на температурата и често почистване, обяви компанията.

Подходът на Apple означава, че част от магазините ще останат отворени, а други в същите щати ще работят.

В Калифорния много от магазините в района на Лос Анджелис ще спрат работа днес, тъй като броят на случаите на заразени с коронавирус расте, докато основният магазин в търговския район Union Square в Сан Франциско ще продължи работа. В Тексас магазините в района на Остин останаха да работят до тази седмица, въпреки че от миналата седмица тези в Хюстън не са активни.

През март Apple затвори всичките си магазини извън континенталната част на Китай, но не всички американски магазини отвориха отново след първоначалното затваряне. Технологичният гигант обяви, че служителите от търговските обекти ще продължат да получават заплати въпреки случващото се.

Investor.bg
GPower
Юни 26, 2020, 09:55:57 pm от GPower
Views: 216 | Comments: 0


Apple продължават да бъдат център на внимание през последните дни заради конференцията WWDC 2020. По време на събитието разбрахме интересни детайли за множество предстоящи продукти на компанията. Основният акцент бе iOS 14 и широкия набор от функционалности, които ни очакват в софтуера, чиято премиера ще е през есента.
Всичко това закономерно повдигна въпроса и за iPhone 12. Moделите от серията ще бъдат първите нови устройства на Apple, които ще дебютират с iOS 14. Вече знаем кои смартфони ще получат ъпдейт към iOS 14, а сега научаваме и повече детайли за цената на iPhone 12 на пазара.
По този начин въпросните около плановете на компанията постепенно започват да отпадат. Публикация на блогъра @omegaleaks разкрива, че двата по-евтини смартфона от гамата също ще са налични във версии с поддръжка на 5G технологията.
Това означава, `че iPhone 12 серията ще включва не четири, както се смяташе досега, цели шест различни устройства, съобщава TechRadar.

Въпросните модели са:
iPhone 12 (4G)
iPhone 12 (5G)
iPhone 12 Max (4G)
iPhone 12 Max (5G)
iPhone 12 Pro (5G)
iPhone 12 Pro Max (5G)
 
Разбира се съществува вероятността някои версии на смартфоните да се продават само на отделни пазари. Със сигурност за потребителите е добре да разберат, че дори бюджетните версии на iPhone 12 ще могат да работят в  5G мрежи.
Oще по-любопитната част от публикацията на @omegaleaks е свързана с цената, на която ще се продават устройствата на пазара. Според наличните данни базовата версия на iPhone 12, която включва поддръжка на 4G ще е налична за $549.
В същото време iPhone 12 Max ще струва със $100 повече, като това също е цена за 4G версията. Потребителите, които се интересуват от версиите с поддръжка на 5G технологията ще се наложи да платят съответно $649 за iPhone 12 (5G) и $749 за IPhone 12 Max (5G).
Съществената разлика между тях е, че бюджетните смартфони ще са с 5.4-инчови дисплеи, докато останалите модели ще са с по-големи екрани от 6.1" и 6.7". В заключение ще отбележим, че стартовата цена на iPhone 11 бе $699.

Digital.bg
GPower
Юни 24, 2020, 06:50:46 pm от GPower
Views: 261 | Comments: 0


Аpple използваха виртуалната си конференция с разработчиците WWDC 2020, за да представят официално новата си десктоп операционна система. Така компанията слага край на mac OS X и преминава изцяло към macOS 11, която се казва Big Sur. Припомняме ви, че почти две десетилетия Аpple използваха наименованието 10.X в новите версии на софтуера, но през есента потребителите ще актуализират към mac OS 11.
Веднага ще ви направи впечатление, че потребителския интерфейс на Big Sur включва редица промени. Нововъведенията обхващат иконите, приложения и Control Center менюто, като много от дизайнерските линии наподобяват визията на iPad OS. Потребителите ще имат по-бърз достъп до функциите, които използват най-често, но също ще се възползват от предимствата на актуализирания център за нотификации.


Новият Notification Center ще се превърне в интерактивен хъб за уведомления и уиджети, които ще са достъпни в три различни размерa. Друга интересна иновация на macOS Big Sur е актуализирания браузър, тъй като Safari включва много подобрения, които оптимизират скоростта и подобряват сигурността на потребителите.
Опциите за персонализация са друг акцент, който позволява да избирате съдържанието в "Start Page" страницата на популярния браузър. Нова функционалност вече ще ви информира, когато някоя от запазените пароли в браузъра е попаднала в база данни открадната от хакери или други подобни онлайн атаки. Аpple обещават да показват "Privacy Rеport" на началната страница, с който да разбираме как точно Safary ни предпазва онлайн.


Значителни ъпдейти ни очакват и в приложението Messages, което вече предлага възможност да създавате Memoji от компютрите Mac, съобщавa BetaNews. Другите подобрения в софтуера са свързани с опцията за персонализиране на групови чатове със снимки или емоджита.
Така лесно можете да разграничите чат прозорците с отделните разговори, които водите в Apple Messages. Предвидена е още поддръжка за Mentions и Thread Conversions. Oперационната система предлага разнообразие от нови функционалности, като гореизброените са само част от най-интересните подобрения в macOS Big Sur. 
Съвместими с ъпдейта са  MacBook Air, MacBook Pro и MacPro произведени след 2013г., но също версиите на MacBook, Mac mini и iMac oт респективно 2015 и 2014 година. Актуализацията ще може да се инсталира от всички модели на iMac Pro след 2017г.


Digital.bg
GPower
Юни 24, 2020, 06:45:48 pm от GPower
Views: 231 | Comments: 0


Intel ще се справи добре и без бизнеса с Apple, на която продаваше чипове. Ултимативният успех на Apple в тази област обаче може да се окаже по-труден, пише Wall Street Journal.

Apple прави процесори за своите iPhone и iPad от 2008 г. и отдавна твърди, че устройствата се представят по-добре с тях.

Сравнително малкия дял на Mac на пазара на персонални компютри до известна степен смекчава щетата. Според IDC Apple държи средно около 8% дял от глобалните продажби на персонални компютри за последните пет години.

Анализаторът на UBS Тимъти Аркури оценява, че Apple носи едва между 2 и 3 на сто от годишните приходи на Intel, а и преходът няма да се случи незабавно.

В понеделник Apple заяви, че има планирани компютри Mac с чипове на Intel, които предстои да предложи на потребителите, а пълният преход ще отнеме около две години. Да не забравяме, че приходите от Mac нараснаха с едва 2% през последната фискална година, след като спаднаха с близо 2% през предходната,

Това обаче ще отслаби допълнително бизнеса на Intel, свързан с персоналните компютри, който вече страда от съзряването на индустрията и сравнително слабите изгледи за растеж. Ако Apple успее в това си начинение или надмине представянето на чиповете на Intel, това ще засегне последната още повече.

Intel доминира на пазара на процесори за персонални компютри и сървъри, защото нейната x86 архитектура за чипове все още е широко смятана за по-добре представяща се спрямо ARM-базираната, която е често срещана при мобилни устройства, като смартфони и таблети.

Ето защо предишните опити с ARM-базирани чипове за лаптопи и сървъри не успяха да наберат сила. Стейси Расгон от Bernstein посочва, че един добър ARM-базиран Mac може да засегне Intel като „стимулира по-широкото приемане на алтернативите“. Това пък може да накара повече компании да последват стъпките на Apple. Най-добрият сценарий за отбрана на Intel е, че малцина разполагат с ресурсите да сторят същото.

Разходите на Apple за развойна дейност са около 17,4 млрд. долара годишно – над два пъти повече от комбинираната годишна сума на Lenovo, HP и Dell Technologies, на които се пада по-голямата част от продажбите на персонални компютри.

Разработката на процесори за сървъри и компютри не е толкова проста. Дори с финансовата ѝ мощ Apple се нуждаеше от десетилетие от пускането на първия си собствен чип за iPhone, за да разработи процесор за компютър, който е склонна да пусне на пазара.

Технологични гиганти като Google и Amazon разполагат с мащаба да отговорят на усилията на Apple в областта на развойната дейност. И двете компании вече са разработвали свои чипове за центровете си за данни – пазар, който е важен за Intel и на който тя среща все по-голяма конкуренция от Advanced Micro Services.

Intel може да си позволи да не присъства в Mac, стига да остане добре позиционирана в облака.

Investor.bg
GPower
Юни 24, 2020, 06:44:30 pm от GPower
Views: 224 | Comments: 0


Продажбите на iPhone в Китай са спаднали през май, показвайки сигнали за отслабване, след като Apple се радваше на първоначално възстановяване, когато страната започна отново да отваря бизнеса след блокадата, свързана с коронавируса, пише CNBC.

Други области на бизнеса обаче са нараснали, включително разходите в магазина на Apple за приложения – App Store, който може би показва гъвкавостта на компанията на един от най-големите ѝ пазари.

Данни, събрани от трети източници на CNBC, показват смесено представяне на Apple в Китай през миналия месец.

Компанията е продала 3,6 млн. бройки iPhone в страната през този период, което е под 3,9 млн. за април, сочат данни на базираната в Шанхай CINNO Research. Спадът спрямо април е със 7,7 на сто, но резултатът е по-висок от продадените 3,05 млн. броя iPhone през май 2019 г.

Това е в контраст със 160-те процента ръст на месечна база през април, когато Apple спечели от скока в търсенето в Китай и се радваше на възстановяване, след като страната отвори отново икономиката си, след като няколко седмици по-рано обяви, че взема драстични мерки за борба с коронавируса.

Продажбите на iPhone в Китай спаднаха с 60% на годишна база през февруари тази година. Apple беше принудена да затвори магазините си за няколко седмици, тъй като властите искаха да овладеят разпространението на Covid-19. До средата на март всички магазини на компанията в Китай отвориха отново врати.

Междувременно броят на смартфоните на Apple, продадени през търговски партньори в Китай, е достигнал над 2 млн. през май, сочи предварителна оценка на друга компания за пазарни проучвания – IDC. Това представлява спад с около 25% на месечна база, допълва Уил Уонг, мениджър проучвания в IDC. Този показател е важен, защото е смятан за индикатор за бъдещото търсене.

Apple е отказала да коментира данните.

Общите продажби на смартфони в Китай са спаднали с около 20% на месечна база миналия месец, показва информация от Китайската академия за информационни и комуникационни технологии.

investor.bg
Pages: 1 [2] 3 4 ... 100

* BG Top

You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
6865 Публикации
KurtiMkrov KurtiMkrov
1145 Публикации
Admin Admin
742 Публикации
gogi6 gogi6
331 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
161 Публикации
JmeLche JmeLche
134 Публикации
unclecharlie unclecharlie
64 Публикации
gamzoff
49 Публикации
apple8890
33 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Оригинални Apple части
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad

* Календар

Юли 2020
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4 5
6 7 8 [9] 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 1889
 • stats Общ брой публикации: 10229
 • stats Общ брой теми: 5533
 • stats Общ брой категории: 12
 • stats Общ брой раздели: 55
 • stats Най-често онлайн: 206

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 9
 • Dot Spiders: 1
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 1
 • Dot Потребители онлайн:

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2020, SimplePortal