Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Декември 02, 2018, 05:41:15 am от GPower
Views: 148 | Comments: 0


Американската технологична компания Apple официално беше детронирана от лидерското си място като компанията с най-висока пазарна капитализация в света, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

 Технологичният гигант беше заместен от Microsoft, чиято пазарна оценка в петък вечерта достигна 851 мрлд. долара.

За момента и двете технологични дружества остават под пазарна капитализация от 1 трлн. долара, но по-рано тази година Apple и Amazon преминаха и този праг.

Всъщност първоначално Apple измести Microsoft от лидерското ѝ място през 2010 г., когато потребителският ѝ хардуерен бизнес започна да процъфтява за сметка на моменти на спадове при Microsoft. Изглежда сега компанията си връща славата, ориентирайки се обаче предимно към корпоративните клиенти.

Под ръководството на главния си изпълнителен директор Сатя Надела Microsoft е направила дългогодишни залози на облачните изчисления, което я поставя като един от двата доминиращи играчи в сектора заедно с Amazon на Джеф Безоз.

Междувременно Apple се бори със значително намаленото търсене на iPhone-ите си на фона на нарастващи заплахи от американския президент Доналд Тръмп за увеличение на митата върху китайския внос и облагане на още по-широк спектър от продукти.

И докато технологични компании като Google и Facebook се борят с нарастващите регулаторни изисквания за съхранението на личните данни, както и са чест обект на разследване за антитръстови практики, то изглежда пред Microsoft подобни предизвикателства няма.

“Няма регулаторни въпроси за уреждане с Microsft. Компанията просто си върши работата”, посочва Брат Ребек, анализатор в Stifel.

През 2018 г. възможността за технологичните корпорации просто да работят на фона на иначе увеличаващото се напрежение около търговската война и нови регулаторните изисквания, никак не е за пренебрегване и би осигурила едно сериозно предимство на която и да е компания, смята още той.

investor.bg
GPower
Декември 01, 2018, 09:12:50 am от GPower
Views: 196 | Comments: 0


IPhone XR е най-добре продаваният смартфон на Apple на дневна база от излизането му на пазара в средата на октомври, коментира директор на компанията пред Ройтерс.

Смартфонът, който струва 749 долара, беше обявен заедно с два други модела - iPhone XS и XS Max. IPhone XR предлага много от ключовите функции на тези телефони, но на по-ниска цена, а анализаторите до голяма степен го смятат за усилието на Apple да предложи лицево разпознаване и най-новия си процесор до по-голям брой купувачи.

Редица негативни прогнози от доставчици на смартфони през последните седмици обаче породиха опасения, че моделът може да не се представя толкова добре, колкото Apple се надяваше. Тези коментари, както и притеснението на инвеститорите от изявлението на Apple на 1 ноември, когато тя обяви, че повече няма да разкрива данни за продажбите на iPhone, доведоха до над 20-процентов спад на цената на акциите на компанията спрямо върха ѝ през октомври.

Въпреки че Apple и сега не дава пълни данни за продажбите си, компанията редовно разкрива на инвеститорите кои модели се продават най-добре.
Грег Йосвяк, вицепрезидент на Apple по продуктовия маркетинг, коментира пред Ройтерс, че iPhone XR в момента е „най-масовият продукт и нашият най-популярен iPhone”.

“Откакто iPhone XR беше пуснат, той е най-продаваният ни телефон на дневна база“, категоричен е той.

В допълнение към включването на много от функциите от по-добрите си модели, Apple предлага iPhone XR с по-голямо разнообразие от цветове на панела.

Apple планира да промотира червената версия на iPhone XR като част от Product Red, благотворителната ѝ кампания, която дава част от продажбите на червените ѝ продукти на глобален фонд, който ги ползва за програми, свързани с ХИВ и СПИН.

hicomm.bg
GPower
Декември 01, 2018, 09:11:57 am от GPower
Views: 223 | Comments: 0


След като още в ĸpaя нa минaлaтa ceдмицa ce пoявиха нeoфициaлни инфopмaции, чe Аррlе щe свие цeнaтa нa іРhоnе ХR, в понеделник aмepиĸaнcĸият производител нaиcтинa нaмaли стойността нa модела в няĸoи дъpжaви. B Япoния, нaпpимep, пpи cĸлючвaнe нa дoгoвop c мoбилeн oпepaтop цeнaтa нa іРhоnе ХR e cъc 100 долара пo-ниcĸa от досегашната. Toвa e пъpвият пoдoбeн cлyчaй.

Цeнaтa нa іРhоnе ХR пpи cĸлючвaнe на дoгoвop зa 24 мeceцa c мoбилния oпepaтop NТТ Dосоmо бe 36 000 йeни. Oт понеделник пpи aбcoлютнo cъщитe ycлoвия цeнaтa нa іРhоnе ХR e вeчe 24 000 япoнcĸи йeни. Paзлиĸaтa e пpиблизитeлнo 100 aмepиĸaнcĸи дoлapa. Освен това япoнcĸи мeдии cъoбщиxa, чe пoдoбни пpoмeни щe нaпpaвят и дpyгитe мoбилни oпepaтopи на островната cтpaнa.

Cпopeд пaзapнитe анализатори тaзи нoвa пoлитиĸa нa Аррlе щe ce paзпpocтpaни и в дpyгитe cтpaни. Ho вcичĸo e толкова нeoчaĸвaнo, чe зaceгa нямa дocтoвepнa инфopмaция и нe ce cъoбщaвaт пoвeчe пoдpoбнocти.

От няĸoлĸo дни Аррlе вeчe нe e ĸoмпaния зa 1 трлн. долара, a от ĸpaя нa минaлaтa ceдмицa тя нe e и нaй-cĸъпaтa пyбличнa ĸoмпaния. Aĸциитe нa Аррlе се обезецениха сериозно и ceгa нa пъpвo мяcтo пo ĸaпитaлизaция e Місrоѕоft. Аррlе дopи възcтaнoви пpoизвoдcтвoтo нa іРhоnе Х, пoнeжe тъpceнeтo нa нoвитe модели телефони e твъpдe cлaбo.

Междувременно стана ясно, че Apple може да се сблъска с правен казус. Съдиите от Върховния съд в САЩ се занимават с потребителски иск, според който  Apple използва своето господстващо положение на пазара, за да повиши изкуствено цените в своя App Store, предава Bloomberg.

Евентуално решение срещу Apple би могло да доведе до натиск върху компанията, която вече е изправена пред съкращаване на 30-те процента комисионна, която взима за продажбата на приложения. Адвокатите, които представляват ищеца, са заявили, че ще настояват за стотици милиони долари.

Apple отчита рязък спад в цената на акциите си от началото на октомври на фона на загрижеността за слабото търсене на iPhone и за кратко изпревари в понеделник Microsoft Corp. като най-ценната американска компания по пазарна капитализация.

Apple твърди, че потребителите не могат да настояват за такъв иск и да водят това дело, защото се концентрират върху комисионните, които фирмата плаща на разработчиците на приложения. В миналото решения на Върховния съд посочват, че само директно засегнатите могат да съдят някого за вреди.

В понеделник обаче потребителите са заявили, че плащат комисионни чрез по-високи цени за приложенията, а четирима съдии са сигнализирали, че ще допуснат иска.

Apple е част от икономиката на приложенията, която ще нарасне от 82 млрд. долара през миналата година до 157 млрд. долара през 2022 г. според прогнозите на App Annie, компания за данни и анализи. Apple твърди, че само през миналата година разработчиците са спечелили повече от 26 млрд. долара чрез App Store, който предлага на потребителите повече от 2 милиона приложения.

Apple и нейните съюзници от технологичната индустрия твърдят, че решение, позволяващо съдебното дело за потребителите, може да повлече и други компании, които управляват онлайн пазари и платформи, към скъпи антитръстови искове. Едно подобно решение може да засегне Google на Alphabet Inc., Amazon.com Inc., Facebook Inc., Etsy Inc. и DoorDash Inc., твърдят Apple и нейните поддръжници.

Но и това не са всички проблеми пред компанията от Купертино. В понеделник пореден коментар индиректно към нея отправи и американският президент Доналд Тръмп, който заяви в интервю, че може да наложи 10% вносно мито върху внесените iPhone и лаптопи от Китай, пише Wall Street Journal.

Президентът заяви, че митата могат да бъдат наложени над iPhone и преносимите компютри на Apple Inc., внесени от Китай, ако САЩ решат да поставят мита върху допълнителни стоки. Някои от съветниците на Тръмп обаче все пак са предложили тези продукти да бъдат освободени от допълнителни мита. Администрацията се тревожи за реакцията на потребителите, ако тези продукти станат предмет на нови налози.

"Може би. Може би. Зависи от това, какви са ставките", каза президентът, имайки предвид смартфоните и лаптопите. „Искам да кажа, че мога да ги направя 10%, а хората лесно ще го понесат“.

В ранните години като мениджър на Apple Кук може би щеше да отговори на въпросите за увеличаване на производството в САЩ, като заяви, че уменията в Китай са по-благоприятни за производството на продуктите на компанията. Въпреки това през последните месеци той промени този подход, като коментира в интервю през тази година, че „не е вярно, че iPhone не се прави в САЩ". Някои компоненти, като стъклото на смартфона, се произвеждат в САЩ. и се изпращат за монтаж в Китай.

Сега Apple отказва да коментира темата. В писмо от септември до властите във Вашингтон производителят на iPhone обяви, че митата биха довели до дискриминационно положение на компанията в сравнение с чуждестранните конкуренти и би довело до по-високи потребителски цени в САЩ.

Нарастващите мита върху китайския внос накараха много американски компании, които изнасят от Китай в САЩ, да проверят дали биха могли да организират производства другаде.

investor.bg
GPower
Декември 01, 2018, 09:10:39 am от GPower
Views: 222 | Comments: 0Независимо че iPhone XR се появи на пазара последен, според Apple той е най-добре продаваният смартфон на компанията между трите модела от 2018 година. Другите два са iPhone XS и iPhone XS Maх.

По думите на гиганта от Купертино (относително) достъпният като цена XR е, цитираме, „огромен успех“, продавайки най-голямо количество бройки от трите смартфона на Apple.

В интервю за CNET вицепрезидентът на Apple Грег Джозуияк разкрива още, че „iPhone XR е най-популярният iPhone абсолютно всеки ден след старта на неговото предлагане на пазара“.

Най-вероятно говорим за PR ход от страна на Apple след появилите се слухове за ниски продажби на трите смартфона от 2018 година, като XR беше описан като най-зле представящ се.


Иначе една от причините XR да се порадва по-добре от iPhone XS и iPhone XS Max е по-ниската му стартова цена – 749 долара в САЩ срещу съответно 999 и 1099 долара за другите два модела.

Трябва да допълним също, че XS и XS Max не са истински наследници iPhone X, а по-скоро леко преработени версии на въпросния флагман.

Другата истина обаче е, че Apple вече не разкрива информация какви количества телефони е продала и споделеното от Джозуияк е единственият официален „отчет“ на компанията.

Тоест без конкретни числа няма как да сме сигурни колко точно „огромен“ е успехът на iPhone XR.

hicomm.bg
GPower
Декември 01, 2018, 09:09:28 am от GPower
Views: 199 | Comments: 0


Разпространението на iOS 12 продължава с добро темпо и с вчерашна дата най-новата версия на операционната система достигна 75 процента. За сравнение iOS 11 достигна същия процент на 17 декември, което е с около три седмици по-късно.

Данните показват, че едно на всеки 20 iУстройства все още работи с версия, по-стара от iOS 11. Повечето от тях най-вероятно няма да бъдат ъпдейтнати, тъй като са стари и морално остарели модели.

В началото на октомври Apple се похвали, че половината от устройствата са преминали към iOS 12 само 30 дни след официалната премиера на версията. По-бързото ѝ разпространение се дължи до известна степен на донякъде разочароващото качество на софтуера при iOS 11 и липсата на значителни бъгове.

Apple се справя по-добре и с последващите пачове и функционални ъпдейти. AirPlay 2 и Messages в iCloud дойдоха веднага след анонса на iOS 12 по време на WWDC. За сравнение Group FaceTime липсваше от iOS 12, но пък дойде веднага след iOS 12.1.


hicomm.bg
Pages: 1 [2] 3 4 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5946 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1066 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
gogi6 gogi6
269 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
85 Публикации
JmeLche JmeLche
67 Публикации
unclecharlie unclecharlie
49 Публикации
gamzoff
49 Публикации
kracode
31 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Декември 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 [14] 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

No calendar events were found.

* Статистика

  • stats Общ брой потребители: 1191
  • stats Общ брой публикации: 8950
  • stats Общ брой теми: 4966
  • stats Общ брой категории: 11
  • stats Общ брой раздели: 75
  • stats Най-често онлайн: 206

Онлайн потребители

  • Dot Гости: 10
  • Dot Spiders: 0
  • Dot Скрит(и): 0
  • Dot Потребители: 0

There aren't any users online.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal