Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Март 26, 2020, 03:01:22 pm от GPower
Views: 152 | Comments: 0


Технологичният гигант Apple е казал на служителите си, че част от магазините му могат да започнат постепенно да отварят отново врати през април и е разширила възможностите за работа от дистанция за много служители поне до 5 април, пише Bloomberg.

Информацията е обявена в бележка от старши вицепрезидентът Дидре О‘Браян, с когото са се свързали от Bloomberg News. Говорител на Apple е отказал да коментира въпроса.

„Ще започнем постепенно да отваряме магазините си на дребно извън Китай. По това време очакваме някои търговски обекти да могат да отворят в първата половина на април, в зависимост от условията на място“, пише О‘Браян. „Ще предоставим информация за всеки магазин в момента, в който бъдат избрани конкретните дати“, коментира той.

Apple затвори 458 от магазините си извън Китай, Макао, Хонконг и Тайван по-рано този месец, като част от усилията си да помогне за ограничаване разпространението на коронавируса. Преди това компанията затвори 42 от магазините си в Китай, но след това те заработиха отново.

Бележката до служителите казва още, че работата от дистанция ще бъде удължена след като глобалните офиси на Apple извън Китай затвориха по-рано този месец.

„Във всички наши офиси извън Китай удължаваме гъвкавите възможности за работа за всички членове на екипите – освен тези, които е нужно да са на място, поне до 5 април, което ще се преценява седмично в зависимост от локацията“, посочва О‘Браян в бележката, изпратена тази седмица.

О‘Браян твърди, че Apple „поставя екипа на нашите екипи, клиенти и общности на първо място“.

Apple беше един от първите търговци на дребно, който затвори магазините си в отговор на кризата с вируса. Освен това технологичният гигант дари милиони маски на медицински лица.

investor.bg
GPower
Март 26, 2020, 03:00:26 pm от GPower
Views: 149 | Comments: 0


Foxconn и Wistron преустановиха производството си в индийските си заводи, за да се съобразят с националната карантина, въведена от премиера Нарендра Моди. Това пък засегна производството на iPhone на Apple и на други устройства, пише Bloomberg.

Foxconn, още известна като Hon Hai Precision Industry, прекратява операциите си до 14 април, обяви компанията в текстово съобщение до Bloomberg News. Тя възнамерява да възстанови индийското си производство на база на бъдещите новини от страна на правителството. Представител на Wistron е казал, че компанията също се придържа към забраната, но отказва да коментира кои продукти са засегнати от случващото се.

Foxconn и Wistrom са ключови партньори в производството на много от най-големите имена в електрониката. Макар че нито една от двете не посочва кои продукти са били засегнати, индийските им заводи се занимават с по-стари модели iPhone или произвеждат устройства, предимно насочени към вътрешния пазар.

И все пак затварянето подчертава, че изненадващото решение на Моди за 21-дневна карантина (най-дългата подобна мярка, взета от правителство, с цел справяне с коронавируса) може да засегне операциите на световните технологични гиганти на един от най-бързо растящите пазари на устройства в света.

Представител на Apple не е отговорил веднага на запитванията за коментар, когато са се свързали с него.

Apple не държи челното място на растящия пазар на смартфони в Индия, защото високите цени и високите мита за внос от близо 20 на сто правят продуктите ѝ по-недостъпни за индийците. Но компанията смята страната за особено важна за нейния дългосрочен растеж.

Базираната в Купертино, Калифорния, Apple разполага с офис с хиляди служители в Хидерабад, които работят по данни за Apple Maps. Те вероятно също ще бъдат засегнати от мерките на правителството за борба с вируса.

investor.bg
GPower
Март 24, 2020, 02:27:31 pm от GPower
Views: 208 | Comments: 0


Пазарната капитализация на Apple се сви под 1 трлн. долара при приключването на борсовата търговия в САЩ в понеделник, оставяйки дългогодишния конкурент Microsoft като единствената американска компания в клуба на играчите за трилион долара, пише Wall Street Journal.

Книжата на Apple понижиха цената си с 2,1% вчера и завършиха сесията на ниво от 224,37 долара. Това се случи в рамките на разпродажбите, свързани с пандемията на коронавируса, и заради колебанията на властите в Съединените щати по отношение приемането на големите фискални стимули, целящи да подкрепят икономиката във време на криза. При тази цена пазарната капитализация на технологичния гигант достигна 982 млрд. долара.

Капитализацията на Apple е над 1 трлн. долара от октомври миналата година. При пика на 12 февруари производителят на iPhone беше на стойност 1,4 трлн. долара. Но цената на акциите спадна с 31%, след като спешните мерки за овладяване на пандемията повлияха негативно на американската икономика, струвайки работни места и засегнаха потребителските разходи. За същия период S&P 500 се понижи с 34%.

Спадът на технологичния сектор не е толкова голям, колкото този при силно засегнати сегменти като енергетиката и финансите. А някои технологични акции, като тези на компанията Zoom Video Communications, предлагаща софтуер за конферентни разговори, всъщност повишават цената си, след като милиони хора по света са принудени да работят от домовете си.
И все пак Apple не е имунизирана срещу пандемията и икономическите ефекти от нея. Миналата седмица производителят на iPhone заяви, че ще затвори всичките си магазини извън Китай до следващо нареждане – нова информация, след като по-рано планираше да ги държи затворени до 27 март. По-рано този месец компанията отвори отново търговските си обекти в Китай, след като преди време спря работата им, за да помогне за овладяване разпространението на коронавируса.

Освен това Apple беше първата голяма американска компания, която обяви, че няма да изпълни прогнозата за тримесечните си приходи заради ситуацията с Covid-19. Тази новина беше обявена още на 17 февруари, преди влиянието на вируса да стане ясно за повечето инвеститори.

Само четири американски компании са преминавали границата от 1 трлн. долара, на база на цените, на които завършват дневната търговия – компанията майка на Google – Alphabet, Amazon.com, Apple и Microsoft.

Днес Microsoft все още е член на клуба за 1 трлн. долара, но не надвишава значително тази сума, като капитализацията ѝ е 1,03 трлн. долара. Amazon в момента е на ниво от 947 млрд. долара, а Alphabet е със стойност от 725 млрд. долара.

Извън САЩ саудитският петролен гигант Aramco е с пазарна капитализация в размер на 1,5 трлн. долара. През декември, скоро след първичното публично предлагане на компанията, стойността достигна 2 трлн. долара, но след това спадна заради намаляващото търсене на енергия в глобален мащаб и заради ценовата война на петролния пазар, която водят Саудитска Арабия и Русия.

investor.bg
GPower
Март 23, 2020, 02:56:15 pm от GPower
Views: 182 | Comments: 0


Samsung са световен лидер в пазара на смартфони и са компания, която произвежда голяма част от хардуера за своите устройства. Корейският бранд разработва собствени дисплеи, процесори, NAND памет модули, камера сензори и др., с което намалява зависимостта си от други производители. Няма как да не отбележим, че подобна стратегия позволява на Samsung да генерират повече приходи от продажбата на смартфони. Именно заради това традиционно флагманите им са налични на пазара във версии с последните Qualcomm Snapdragon процесори, както и със собствените Exynos чипове.
 
Последният доклад на анализатори от Strategy Analytics разкриват, че Samsung вече притежават 14.1% дял от глобалния пазар на процесори за смартфони. Това означава, че корейският производител е успял да изпревари в този сегмент най-големия си конкурент Apple, които отчитат 13.1%. Данните в изследването обхващат календарната 2019г. и потвърждават, че доминацията на Qualcomm и MediaTek в мобилната индустрия продължава с пълна сила. Компаниите са стартирали новата година, притежавайки съответно 33.4% и 24.6% дял в глобалния пазар на процесори за смартфони.

Трябва да отбележим, че списъка с първите пет се допълва от Huawei, които разработват мобилните чипове от серията Kirin. Всъщност Samsung и Huawei са единствените производители, които отчитат ръст в сегмента на процесори за смартфони през 2019г. Останалите три водещи бранда е трябвало да се примирят с по-малък пазарен дял, в сравнение с резултатите година по-рано, съобщава SamMobile.  Конкуренцията между големите производители се очаква да продължи да бъде доста сериозна и през следващите няколко тримесечия.
 
Samsung разработват процесорите с бранда Exynos благодарение на дъщерното си дружество System LSI. Тази дивизия е натоварена със създаването на хардуер, който освен в смартфоните Galaxy намира място в и устройствата на Meizu, Vivo и други производители. Повечето смартфони от средния ценови клас, които са ключови за стратегията на Samsung използват Exynos 9611 и Exynos 980 процесори. Разпространението на коронавируса не се очаква да промени съществено баланса на силите при мобилните процесори през 2020г.

digital.bg
GPower
Март 23, 2020, 02:40:58 pm от GPower
Views: 227 | Comments: 0


Шефът на Apple Тим Кук и вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс обявиха, че американския гигант ще дари 2 милиона маски за нуждите на здравните работници в Европа и САЩ.

В разгара на епидемията маските са един от ресурсите, който се изчерпва най-бързо. Власите в САЩ преценяват, че ще се нуждаят от 3.5 милиарда маски според това в какви размери се развие болестта. Вашингтон спешно прие закон, който улеснява производството на защитни маски N95, които да компенсират недостига.

Инициативата на Apple e поредният ход на гиганта в помощ на битката срещу глобалната пандемия.  На 13-ти март Apple обяви, че дава 15 милиона долара за лечение на болните и намаляване на икономическата тежест от кризата. Преди дни Тим Кук обяви, че Apple ще направи значително дарение на Гражданска защита в Италия, включително и медицинско оборудване.

Компанията помага и с дистанционното обучение на учениците в САЩ, както и излъчва предупредително съобщение за епидемията, изготвено от Белия дом, през всичките си платформи и услуги, включително и официалния си сайт Apple.com. 

hicomm.bg
Pages: 1 [2] 3 4 ... 100

* BG Top

You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
6638 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1132 Публикации
Admin Admin
734 Публикации
gogi6 gogi6
310 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
145 Публикации
JmeLche JmeLche
115 Публикации
unclecharlie unclecharlie
63 Публикации
gamzoff
49 Публикации
apple8890
32 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Април 2020
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 [2] 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

No calendar events were found.

* Статистика

  • stats Общ брой потребители: 1836
  • stats Общ брой публикации: 9935
  • stats Общ брой теми: 5391
  • stats Общ брой категории: 13
  • stats Общ брой раздели: 56
  • stats Най-често онлайн: 206

Онлайн потребители

  • Dot Гости: 9
  • Dot Spiders: 0
  • Dot Скрит(и): 0
  • Dot Потребители: 0

There aren't any users online.

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2020, SimplePortal