Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Днес в 07:06:58 am от GPower
Views: 7 | Comments: 0


Експертите на Apple в сферата на компютърните науки разриха нов метод, по който самоуправляващите се коли могат да засичат пешеходци и колоездачи. Информацията е публикувана в нов изследователски текст, който дава възможност да надникнем в работата на американската технологична компания в тази област, пише CNBC.

В документа от 17 ноември, публикуван в онлайн изданието arXiv, експертите на Apple Ин Джоу и Онсел Тузел обсъждат напредъка, който са постигнали, в способността за засичане на 3D обекти.

Сегашните системи за засичане на обекти разчитат на „LiDAR” технологията. Тя работи като хвърля светлина върху повърхности и измерва колко време е нужно тя да се върне обратно, за да установи колко далече са обектите. Освен това създава образи с тяхната форма.

Това обаче прави засичането на малки обекти, които се намират далече, по-трудни за откриване без допълнителна камера. Експертите от Apple твърдят, че всичко това може да бъде трудно за използване в много ситуации и може да бъде „по-чувствително към срив на сензорите“.

От Apple предлагат засичане на обекти само с LiDAR метод, който е доразработен и наречен „VoxelNet”. Той използва сложна система от компютърно наблюдение и изкуствен интелект за тази функция.

Apple е тествала процеса чрез компютърна симулация, а не в реална кола, но учените твърдят, че VoxelNet се представя по-добре от останалите методи.

Американският технологичен гигант не е говорил особено за своите проекти в сферата на самоуправляващите се коли отвъд спорадичните коментари на главния изпълнителен директор Тим Кук. По време на обявяването на финансовия отчет през август Кук заяви, че създаването на системи за автономни коли е „майката на всички проекти с изкуствен интелект“.

investor.bg
GPower
Днес в 07:05:41 am от GPower
Views: 10 | Comments: 0


Apple е премахнала стотици приложения от своя онлайн магазин в Китай тази година по желание на правителството, обяви производителят на iPhone. Новината идва веднага, след като Skype се оказа поредната американска комуникационна услуга, която беше засегната от интернет цензурата в азиатската страна, пише Financial Times.

Изчезването на Skype предполага, че след скорошните усилия на китайското правителство да насочи своята „Great Firewall” срещу приложенията за виртуални частни мрежи (VPN), които позволяват на потребителите да заобикалят цензурата. Сега изглежда властите насочват вниманието си към чуждестранните услуги за разговори.

През последните седмици Skype, приложение на Microsoft, не е достъпно в няколко магазина за приложения в Китай, включително в тези, управлявани от Apple и Xiaomi.

Потребителите на Skype в Китай към момента все още могат да извършват обаждания през услугата. Говорител на Microsoft е коментирал пред New York Times, който първи писа по темата, че е била „временно премахната“ и компанията „работи по връщането на приложението възможно най-скоро“.

Apple заяви, че Skype е едно от редицата подобни приложения, за които Министерството на обществената сигурност в Китай твърди, че не отговаря на местните закони. По думите на Apple такива приложения са премахнати от App Store в азиатската страна.

Изчезването на Skype от App Store дойде в момент, в който Apple разкри пред двама американски сенатори, че е премахнала 674 приложения с VPN от началото на годината по искане на китайското правителството.

Apple твърди, че е „повдигнала въпрос за законовото основание на запитванията“, но ѝ е било казано, че засегнатите оператори на VPN нарушават китайския закон за киберсигурност. Бройката е двойно по-голяма от премахнатите приложения от App Store в рамките на предходната година, обяви компанията.

investor.bg
GPower
Вчера в 06:30:59 am от GPower
Views: 16 | Comments: 0


Основният доставчик на Apple наема ученици, които незаконно работят извънредно, за да сглобяват iPhone X на фона на усилията на компанията да отговори на търсенето, след като имаше забавяне в производствения процес, информира в. Financial Times.

Шестима гимназисти посочват пред изданието, че редовно са сглобявали iPhone Х по 11 часа на ден в завод в Чжънчжоу, с което се нарушават китайските закони за извънредния труд на работещи ученици.

Шестимата уточняват, че са част от група от 3000 ученици от училище в Чжънчжоу, изпратени през септември да работят в местната фабрика на тайванския доставчик на Apple - Hon Hai Precision Industry, по-известна като Foxconn.

По думите на учениците, които са на възраст между 17 и 19 години, им е било казано, че се изискват трите месеца "трудов опит" във фабриката, за да завършат.

Едно от момичетата изтъкна, че работата не е свързана с това, което учат. Тя е сглобявала до 1200 камери на iPhone Х дневно.

Училището отказа коментар.

Apple и Foxconn признаха, че са открили такива случаи и казаха, че взимат мерки. И двете компании посочиха, че учениците са работили доброволно.

Apple отбелязва, че одит е установил, че ученици работят извънредно и са компенсирани за това, но не трябва да им се позволява да работят повече от позволеното.

БТА
GPower
Ноември 20, 2017, 05:13:03 pm от GPower
Views: 23 | Comments: 0


Apple ще започне да доставя своя изключително мощен настолен компютър iMac Pro от следващия месец, с опции, включително 18-ядрен 4.5 GHz процесор, с изчислителна мощ от 11 терафлопа, както и с 5K дисплей.

Сега става ясно, че iMac Pro ще поддържа винаги активен Siri асистент т.е. ще можем да „извикваме“ Siri чрез фразата “Hey, Siri.” Това е първият път, когато функцията става достъпна за настолни компютри на Apple.

С това, Apple най-накрая може да си съперничи на винаги активния гласов асистент на Microsoft за Windows 10 - Cortana. Да предложи винаги на разположение гласов асистент на своите настолни компютри.


hicomm.bg
GPower
Ноември 19, 2017, 07:43:11 am от GPower
Views: 54 | Comments: 0


Apple ще стане първата компания, оценена на 1 трилион долара, през следващата година, благодарение на iPhone X, "сериозния цикъл на надграждане" и "възраждането" в Китай, прогнозират от GBH Insights.

Пазарната капитализация на технологичния гигант, която се отнася до общата стойност на всички акции на дружеството в обращение, понастоящем възлиза на 868,1 млрд. долара, изчислява Bloomberg.

Анализаторът Даниел Айвс от GBH Insights заяви, че през следващите 12 месеца акциите на Apple могат да се търгуват на цени между 210 долара и 230 долара за брой. В най-високия край на този диапазон това би  представлявало почти 35% ръст спрямо цената на затваряне в четвъртък.

Айв изрежда и факторите, които според него ще доведат до по-високите цени на акциите.

Първо, той смята, че iPhone 8, 8 Plus и X ще се продават повече от върховия цикъл на надграждане при iPhone 6. Това би означавало 258 млн. броя iPhone за фискалната година на Apple до края на септември 2018 г., надхвърляйки рекордните 231 милиона броя, доставени през фискалната година, приключваща през септември 2015 г.

GBH Insights прогнозира, че има над 350 млн. потребители с модели iPhone, които са на поне две години. „Значителна част" от тези потребители може да надградят телефоните си.

„Всичко се свежда до успеха и удължената траектория на търсенето на iPhone X през идните тримесечия, за да се определи дали в крайна сметка Apple ще влезе в онзи недостижим засега клуб от компании за 1 трлн. долара още през 2018 г.", каза Айвс в бележката си.

"До този момент началните данни за старта на продажбите на iPhone X са чудесно начало за онова, което ще бъде решаващ момент, който да докаже Кук и Apple през следващите години".

Предвид възходящата промяна в ценообразуването на моделите iPhone X, които започват от 999 долара, Айвс заяви, че очаква средната продажна цена на Apple - ключов показател за инвеститорите - да нарасне от 643 долара през фискалната 2017 г. до 746 долара през фискалната 2018 г.

Анкета на GBH Insights сред купувачите разкрива, че 78% от клиентите на Apple са си купили версията с цена от 1149 долара, която има по-голяма памет.

С нарастващата инсталационна база ще се стигне и до повече продажби на услугите на компанията, като Apple Music. Бизнесът за услугите, който донесе приходи от 8,5 милиарда долара през тримесечието до септември, "очевидно най-голямата област на растеж", каза анализаторът.

Анализаторът очаква, че сегментът може да донесе приходи в размер на до 50 млрд. долара през фискалната година, приключваща през септември 2020 г.

„Представлявайки най-големия източник на приходи след iPhone, ние вярваме, че голяма част от нарастването на услугите през следващите няколко години ще дойде от Китай, тъй като халогенният ефект на Apple ще се прояви напълно сред потребителите на iPhonе“, пояснява специалистът.

Услугите се считат принципно за основен ключов двигател за приходите на Apple в бъдеще.

В подлкрепа на тези очаквания е и друга информация от последните часове, според която Apple може да пусне абонаментна видео услуга следващата година, а Netflix да бъде принудена да представи нови ценови планове. Информацията е на технологичните анализатори от CCS Insight.

Въпреки че Apple изпитва трудности в Китай през последната година и половина, iPhone X може да донесе „ренесанс" на най-големия пазар на смартфони в света, смята Айвс.

GBH Insights изчислява, че има инсталационна база от 100 милиона потребители на iPhone в Китай и че половината от тях се очаква да надградят устройствата си през следващите 12 до 18 месеца.

Лоялността на клиентите, екосистемата на iOS, „статутът на висок клас" и технологичните подобрения на iPhone са сред причините китайските потребители да искат да надградят своите апарати, смята още Айвс.

Пазарът в континентален Китай, Хонконг, Макао и Тайван отново започна да отчита ръст през трите месеца до септември след няколко тримесечия на спадове. Приходите от региона нараснаха с 12% на годишна база до 9,8 млрд. долара.

„Ръстът на Китай (и рентабилността) на Apple е ключов фактор за бъдещето, тъй като считаме следващата година за критичен период, в който Apple да покаже, че това ще бъде основен растеж за следващите години", казва Айвс.

GBH Insights не е единствената компания, която смята, че Apple ще достигне скоро капитализация от 1 трлн. долара. През август RBC сигнализира, че компанията от Купертино, Калифорния, може да достигне този крайъгълен камък през следващите 12 до 18 месеца.

Но и други претенденти може да се превърнат в първата компания, оценена на 1 трилион долара. Morgan Stanley смята, че Amazon може да достигне тази оценка през следващата година.

investor.bg
Pages: [1] 2 3 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5148 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
927 Публикации
Admin Admin
717 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
192 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
44 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации
JmeLche JmeLche
28 Публикации
venelin.valchev.50 venelin.valchev.50
28 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Ноември 2017
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 [23] 24 25 26
27 28 29 30

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 678
 • stats Общ брой публикации: 7725
 • stats Общ брой теми: 4465
 • stats Общ брой категории: 12
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 7
 • Dot Spiders: 1
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 0
 • Dot Потребители онлайн:
 • user Yahoo!
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal