Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
KurtiMakarov
Днес в 10:16:02 am от KurtiMakarov
Views: 28 | Comments: 0

Ако още не сте инсталирали iOS 11 и на вашия iPhone или iPad, не виждаме никаква причина да не го направите още сега. Системата се отличава с доста нови възможности, а ние ще разгледаме тази част от тях, която е скрита за повечето потребители или поне на пръв поглед.

За да инсталирате новата версия на iOS и на вашето устройство, посетете тази връзка и преминете през описаните стъпки. Процесът е стандартен, както при всяка актуализация, но ако разполагате с някое ново поколение iPhone или iPad, може да прехвърлите вашето съдържание от едното устройство на второто по изключително лесен и непознат до днешна дата начин.

Синхронизиране на устройства

Вече може да забравите за стандартните iCloud и iTunes Backup-и. Просто доближавате двете устройства и прехвърляте всяка част от вашето съдържание по безжичен начин, стига предложенията да разполагат с iOS 11 и да са стартирани през един Apple ID акаунт.
Интернет страница към PDF

Ако искате да запазите интернет страница, която разполага с полезно за вас съдържание, просто трябва да докоснете върху стандартния бутон за споделяне и да изберете Create PDF. Съответната страница ще бъде запазена на вашето устройство като PDF файл, който може да редактирате или изпратите на ваш приятел или колега.

Връзка с безжична мрежа

Винаги до сега, вашето устройство прави опит да се свърже автоматично към всяка позната Wi-Fi мрежа, но това често може да бъде доста досадно и дори непрактично. Все пак мрежата, примерно на този ресторант, в който се намирате, днес може да не разполага с качествен интернет източник, а вие може да забраните на вашето устройство да се свързва автоматично към нея. Просто отворете системните настройки, преминете през Wi-Fi и докоснете върху съответната мрежа. Остава само да изключите Auto-Join и сте готови.Тих режим през Messages

Вероятно често ви се случва някой приятел да ви изпраща повече съобщения едно след друго, което в даден момент може да предизвика неудобство за вас, но не и с iOS 11. Просто отворете всички разговори през Messages, плъзнете на съответния с пръст от дясно на ляво и докоснете върху новата Hide Alerts възможност, която е поставена точно до бутон Delete.

Нови ефекти в приложението Camera

Заложеното приложение, през което всеки от вас може да направи снимка или видео, вече разполага с доста повече ефекти, спрямо всяка своя версия, а за да стигнете до тях, просто отворете разработката и докоснете върху трите малки кръгчета, които са разположени в горната дясна част на екрана. Остава само да изберете подходящ вариант и сте готови.

Запис на екран

Освен стандартното заснемане на екран, вече може да направите дори и видео, което да използвате за някоя презентация или с което да покажете на ваш приятел, примерно някоя интересна възможност. За целта, просто трябва да активирате полезната функция през настройките на Control Center и да стартирате запис през него през стандартната за целта икона.

Четене на QR код

Вече не е нужно да използвате допълнително инсталирано приложение за да видите какво се крие зад избран QR код. Просто стартирате заложената разработка Camera, насочвате обектива към съответния код и сте готови.Сканиране на документи

За да сканирате желан документ, отворете приложението Notes, след това създайте бележка и докоснете върху иконата с малък плюс, която се намира в долната част на екрана. Изберете Scan Document и насочете камерата към съдържанието, което искате да запазите. След това всеки от вас може да го редактира по стандартен начин и сподели с избран контакт.

Таблица в приложението Notes

Следващата страхотна възможност, с която се отличава Notes, може да откриете в горната лява част на стандартната клавиатура за въвеждане на текст. Докоснете върху иконата, която наподобява таблица и тя ще се появи на екрана на вашето устройство. Изберете ред и колона, въведете желаното съдържание и сте готови.

Автоматично попълване на пароли

Ако използвате Mac или просто iCloud Keychain разполага с част от вашите пароли за достъп до интернет страници, може да се възползвате от тях, вместо да ги въвеждате всеки път, както е било винаги до сега. Просто докоснете върху иконата с малък ключ в горната част на клавиатурата, която се появява всеки път, когато сложите маркер върху поле за въвеждане на потребителско име или парола.

Изброените възможности в iOS 11 са една малка част от всички промени в системата. Долното видео може да ви разкаже повече за новата версия на разработката, а ако сте открили някоя интересна възможност, която сме пропуснали, може да я споделите с нас по всяко време.iMagazin
KurtiMakarov
Септември 18, 2017, 07:16:40 am от KurtiMakarov
Views: 51 | Comments: 0

Само след три дни всеки от вас ще може да инсталира официалната версия на iOS 11 на своя iPhone, iPad или iPod touch, а ние ви припомняме, че разработката е последвана и от настолната операционна система. High Sierra ще стигне и до вашия Mac на 25 септември, а ние ще направим преглед на новата 12.7 версия на iTunes, която се появи малко след Apple Special Event.

Разработчиците от Apple са забелязали, че разширените възможности на iTunes вече объркват известна част от потребителите. През последните няколко години приложението се превърна не само в източник на видео и музикално съдържание, но и в една мащабна платформа, която позволява на всеки да предприеме най-различни действия, свързани с избрано iOS устройство. Приложението се нуждае от никак не малки промени, доказателство за което е и изнасянето на разделите App Store и Ringtones за iOS към мобилната операционна система в новата 12.7 версия на iTunes.

Новата версия на заложеното приложение може да бъде инсталирана още сега и на вашия Mac, след като отворите настолната версия на App Store и кликнете върху раздел Updates, а ние ще ви покажем как да добавите или промените някой Ringtone на вашето iOS устройство след промяната.

Прехвърляне на мелодия от Mac към iOS

При положение, че вече разполагате с подходяща мелодия в m4r формат, може да я прехвърлите към вашето iOS устройство по съвсем лесен начин. Просто свържете своя iPhone или iPad с вашия Mac, отворете iTunes и преместете мелодията точно в този раздел от лявата страна на екрана, който отговаря на свързаното устройство. Това е всичко, остава само да синхронизирате промените и сте готови.Къде изчезна вашата колекция от мелодии?

Вероятно през годините сте създали своя собствена колекция от мелодии, която в iTunes версия 12.7 не може да бъде намерена, но това не трябва да ви притеснява по никакъв начин. За да стигнете до вашите предложения, отворете Finder и отправите поглед към Go to Folder, след като спуснете меню Go. Остава да въведете тази връзка “~/Music/iTunes/iTunes Media/Tones” , да кликнете върху Go и сте готови. Пред вас ще се отвори тази папка, в която са съхранени вашите стари мелодии, стига да не сте променили връзката по подразбиране.

Къде изчезнаха закупените от вас мелодии?

За да стигнете до всички предложения, които сте закупили през годините, ще се наложи да изчакате до 19 септември, да преминете към официалната версия на iOS 11 и да отворите системните настройки. Кликнете върху Sound & Haptics, след това върху Ringtones и отправете поглед към горната част на екрана. Кликнете върху Download All Purchased Tones, изчакайте, докато закупените варианти от вас се свалят на устройството и сте готови. Вече всички мелодии, които сте закупили през годините са във вашето iOS 11 устройство.iMagazin
KurtiMakarov
Септември 18, 2017, 07:13:08 am от KurtiMakarov
Views: 40 | Comments: 0

През последните няколко месеца разгледахме доста прогнози относно 5.8 инчовия разпънат екран на iPhone X или по-скоро относно неговата горна част, но само една от тях намери своето място в празничното поколение. По време на Apple Special Event, заедно с всички останали нови продукти, компанията ни запозна и със своя празничен смартфон от най-висок клас, а ние ще разгледаме неговия изцяло разпънат екран, който се отличава със съвсем малък остров в горната си част.

Около елегантната лента, в която са разположени всички сензори, заедно с предната камера и вградения говорител, намира своето място стандартният часовник от лявата страна и индикациите за активирани мрежи и заряд на батерията отдясно. Пространството е оползотворено по изключително рационален начин, но за да се насладите на него и всеки разработчик на приложения ще трябва да се съобрази с няколко основни правила, докато кодира своя нов проект.Apple изисква всяко приложение, да бъде проектирано по начин, който да не маскира малкия остров от горната страна на екрана с черни ленти от двете му страни, зад което твърдение застава и Human Interface Guidelines или официалното ръководство на компанията за разработчици на приложения за iPhone X.

Не маскирайте и не обръщайте голямо внимание на сензорите, които са вградени в горната част на екрана. Не се опитвайте да скриете заоблените ъгли на устройството или на малкото пространство, в което са поставени всички сензори и предната камера, като поставите черни ленти в горната и долната част на екрана.Според задължителните инструкции на Apple, всеки разработчик трябва да се съобразява с използваемата част на екрана или с така наречената Safe Area. Приложенията нямат право да модифицират по какъвто и да е начин не само неговата горна част около всички сензори и предната камера, но и долната, като добавят виртуален Home бутон или пък друг вид контроли, а причината за това е ясна. Тези промени могат да объркат потребителите и да нарушат вече изграденото разпределение на разпънатия екран в iPhone X.Реално погледнато, съвсем малката неизползваема горна и долна част от екрана на iPhone X може да бъде оползотворена от разработчиците, като разпънат своите приложения максимално, а за да разберете повече за възможностите, с които се отличава смартфонът на Apple от най-висок клас, просто посетете тази връзка.

iMagazin
KurtiMakarov
Септември 13, 2017, 08:42:01 am от KurtiMakarov
Views: 75 | Comments: 0

Времето за прогнози, слухове и спекулации най-сетне свърши. Apple представи своя смартфон от най-висок клас, който ще носи името iPhone X. Нека видим подробностите.

Почти всеки ден от януари месец насам разглеждахме по някое предположение относно този нов iPhone. Очакванията към него бяха наистина високи – все пак този смартфон трябва да отбележи подобаващо десетата годишнина от появата на първия iPhone. Макар и предварително да бяхме наясно с повечето от характеристиките на iPhone X, няма как да не сме впечатлени от устройството, което Apple представи снощи.

Без да правим повече лирически отклонения (за разлика от Тим Кук, който от сцената на Steve Jobs Theater разказа за важната роля и историята на iPhone, променил начина по който комуникираме през последните 10 години), нека преминем директно към характеристиките на iPhone X.Хардуер

Накратко, само основните неща. Физическите размери на iPhone X ще бъдат 143.6 х 70.9 х 7.7 мм – съвсем малка разлика в сравнение с iPhone 8 (143.5 x 71 x 7.5 мм). Устройството се задвижва от A11 Bionic 6-ядрен процесор и има 3 GB RAM. Шестте ядра могат да работят едновременно, което осигурява страхотна процесорна мощ, необходима за използването на много app-ове наведнъж, както и за приложенията от AR категорията.

Дизайн

“От повече от 10 години, намерението ни е да създадем iPhone, който е целият дисплей. iPhone X е реализацията на тази визия”, спомена легендарният дизайнер на Apple сър Джони Айв във видеото, представящо смартфона от най-висок клас. Корпусът на iPhone X е изцяло стъклен, рамката – от неръждаема стомана, а ъглите са леко извити. Устройството е прахо и водоустойчиво. Този iPhone ще бъде наличен в астро сив и сребърен вариант – няма опции в Jet Black или някой от златните цветове.

Дисплей

iPhone X е оборудван с ново поколение дисплей, което Apple нарича Super Retina Display – “първият OLED дисплей, достатъчно добър, да бъде част от iPhone”, както се изразиха от компанията. Без изненади в това отношение: 5.8 OLED дисплей от край до край на устройството с резолюция от 2436 х 1125 пиксела. 458 ppi означава, че това е iPhone-ът с най-голям брой пиксели на инч.

You are not allowed to view links. Register or Login

HDR, TrueTone и Dolby Vision технологиите се поддържат, а контрастът от 1 000 000:1 прави дисплея да изглежда наистина удивително. Друга нова функция, която отгатнахме предварително, е липсващият както физически, така и виртуален Home бутон. Това означава изцяло нов начин, по който да взаимодействаме със своя iPhone, а ние сме сигурни, че стъпката ще е успешна.

FaceID

FaceID се появява на мястото на TouchID. Новата биометрична технология може да разпознае вашето лице и да отключи вашия iPhone X, само с един поглед. Ако се доверим на демонстрацията снощи, технологията работи много бързо и точно. Тя е възможна благодарение на редица нови сензори, вградени в предната камера и “острова” около нея. Технологията прави математически модел на лицето ви, разглеждайки 30 000 точки от него. Така тя ще може да ви разпознае независимо дали си пуснете брада, носите шапка, грим или пък сте на място със слаба светлина.FaceID ще работи и с Apple Pay, а разработчиците ще имат възможност да развиват допълнително новата технология. iPhone X няма да се отключва със снимка, нито с каквато и да било маска, колкото и професионално да е създадена. Според Apple, шансовете някой да отключи вашия iPhone с TouchID са 1 на 50 000, докато с FaceID те стават 1 на 1 000 000. Също както и при TouchID, данните от FaceID ще се съхраняват само на вашия iPhone и няма да бъдат свързани с интернет по какъвто и да било начин.Камера

С iPhone X, Apple продължава да развива най-популярната камера в света – тази на iPhone. Основните характеристики са: 12 МР двойна вертикална камера, 4 светкавици с различни тонове, едната леща е с f/1.6 апертура, а другата с f/2.4. И предната, и задната камера на устройството имат оптична стабилизация на изображението.

TrueDepth камерата отпред е направена за FaceID, както и за по-добри селфита. Вече ще можете да си правите такива в Portrait Mode, както и в новия Portrait Lighting режим, за който споменахме при представянето на камерата на iPhone 8 Plus.Други функции

Разбира се, няма как да пропуснем опцията за безжично зареждане на iPhone X. Устройството поддържа най-популярния Qi стандарт. Нещо повече –  Apple загатна за появата на стойка за безжично зареждане на компанията, както и за ново поколение безжични зарядни, наречени AirPower. Поставката ще може да зарежда едновременно iPhone-a, Apple Watch и дори AirPods (ако имате зареждащия кейс за тях). Тази технология ще бъде пусната следващата година и ще направи екосистемата на Apple по-близка до потребителя.iPhone X ще може да се похвали с живот на батерията с цели два часа по-дълъг от този на iPhone 7. Устройството ще бъде налично в два варианта – с 64GB и 256GB място за съхранение.

You are not allowed to view links. Register or Login
KurtiMakarov
Септември 12, 2017, 08:26:27 am от KurtiMakarov
Views: 88 | Comments: 0През последните 12 месеца и дори повече Apple положи доста сериозни усилия, за да отпразнува подобаващо десетата година от появата на първия iPhone и не само. Компанията вече започна да настанява своите служители в новата си централа по проект на студиото на Норман Фостър в Купертино, където ще дебютират всички очаквани продукти и операционни системи, заедно с празничния iPhone X. Значимото мероприятие ще стартира утре в 20:00 ч. наше време, но нека разберем малко повече за него.

По всичко изглежда, че през последните години нито едно от събитията на Apple не е предизвиквало чак толкова сериозен интерес, макар и по време на всяко от тях компанията да е акцентирала върху някой нов продукт или операционна система, но утре нещата ще са малко по-различни, поради не една или две основни причини.Apple Park и Steve Jobs Theater

Не малка част от служителите на компанията вече са заели своите нови работни места в Apple Park, но макар и да остава още една не толкова сериозна част от довършителните работи и процесът по озеленяване на прилежащите площи, явно изграждането на 6-годишния проект вече е останало в миналото. Компанията ще представи своите нови продукти в Steve Jobs Theater. Тази подземна аудитория, която може да се похвали с капацитет от хиляда посетители, въртящи се асансьори и скрита зала, която вероятно ще видим утре.

Apple Park и Steve Jobs TheaterПовече продукти от всякога

След почти денонощие ще се запознаем с 5.8 инчовото OLED предложение или с iPhone X, с iPhone 8 и iPhone 8 Plus, Apple Watch с виртуална СИМ карта, Apple TV от пето поколениe с възможност за възпроизвеждане на 4K съдържание и вероятно с един обновен вариант на страхотните AirPods слушалки, но тази информация не е официално потвърдена. Утрешната дата е запазена изцяло за празничния iPhone на Apple от най-висок клас, с който компанията ще отпразнува десетата година от появата на първото поколение, а заедно с иновативната разработка ще се запознаем и с iOS 11.Акционерите няма да останат недоволни

Миналата финансова година не приключи кой знае колко впечатляващо за Apple, но нещата през тази стоят по-различно. Акциите счупиха всякакви рекорди, компанията достигна до пазарна капитализация от 800 милиарда долара, но това не е всичко. Анализаторите предвиждат, че тази стойност ще достигне до рекордните един трилион долара в рамките на следващата година, но нека да се върнем към настоящата. Собствениците на акции на Apple могат да очакват сериозен приход през следващите няколко месеца, зад което твърдение застава и появата на трите поколения iPhone след броени часове.You are not allowed to view links. Register or Login
Pages: [1] 2 3 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login      You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Последни постове

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5037 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
903 Публикации
Admin Admin
717 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
192 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
44 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации
venelin.valchev.50 venelin.valchev.50
28 Публикации
JmeLche JmeLche
27 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Септември 2017
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 [24]
25 26 27 28 29 30

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 652
 • stats Общ брой публикации: 7581
 • stats Общ брой теми: 4374
 • stats Общ брой категории: 12
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 3
 • Dot Spiders: 0
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 2
 • Dot Потребители онлайн:
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal