Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Май 04, 2018, 07:15:18 am от GPower
Views: 251 | Comments: 0


Аpple възнамеряват да преминат към USB Type-C стандарта за зарядните устройства на смартфоните iPhone, които ще видим до края на годината. Припомняме ви, че iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X използват 5W зарядни и USB-A to Lightning кабел, въпреки че и трите устройства поддържат по-бързо зареждане, чрез USB Power Delivery стандарта. Последните данни в интернет разкриват, че Apple подготвят актуализирано зарядно, което ще предложи различен дизайн, овална форма и ъпдейтнат USB Type-C  порт с максимална мощност от 18W, информира iClarified.
 
Съществува голяма вероятност новите смартфони да се продават в кутията с USB Type-C to Lightning кабели. Потребителите ще разполагат с възможността да заредят на 50% устройствата си за приблизително 30 минути, като използват 18W зарядно. Това е осезаемо подобрение спрямо 1.25 часа необходими сега с настоящото 5W зарядно на iPhone. Промяната в стратегията на компанията не е изненадваща, тъй като доста хора останаха разочаровани от идеята да плащат допълнителни средства, за да се възползват от функцията за бързо зареждане в моделите iPhone от 2017г.
 
За да го направят беше необходимо да купят 29W USB Type-C адаптер, който се продава за около $49, както и USB-C to Lightning кабел, чиято цена е $29. Инвестицията от $80 за аксесоари, които би трябвало да са безплатни в кутията на устройствата е излишна. Apple изглежда са обърнали внимание на ситуацията и ще улеснят значително собствениците на новото поколение на iPhone. Официалната премиера на дългоочакваните модели ще стане на специално събитие на Apple през есента, когато ще разберем и какви други подобрения ще видим в iPhone 2018.

digital.bg
GPower
Май 03, 2018, 07:20:26 am от GPower
Views: 206 | Comments: 0


Технологичният гигант Apple обяви силни приходи и печалба за тримесечието и даде добра прогноза за следващото, като по всички показатели успя да надмине очакванията на анализаторите. Но това не е задължително да означава нещо добро за стотиците нейни доставчици по целия свят, пише в свой анализ Bloomberg.

По-добрите от очакваното резултати на Apple до голяма степен са свързани с продажбите на други продукти – от игри до облачни услуги. Нито едно от тях обаче не облагодетелства хардуерните партньори като Taiwan Semiconductor Manufactoring и Hon Hai Precision Industry, чиято съдба е тясно свързана с продажбите на iPhone. Продажбите на смартфона са нараснали едва с 2,9% през тримесечието, въпреки че юбилейният iPhone X трябваше да доведе до суперцикъл на търсенето.

Дори и слаб спад на продажбите на iPhone може да означава голям удар за тези доставчици. Цената за участието във веригата на доставките на Apple е висока. Компаниите изграждат скъпи заводи предварително, така че дори и леките отклонения от резултатите засягат печалбата.

Тайванската Pegatron, която сглобява iPhone 8, увеличи капацитета на производството си, тъй като очакваше скок на търсенето миналата година, но спадът доведе до по-слабо използване на нейните заводи, а оперативният марж се сви от 2,8% през 2016 г. до 1,16% миналата година.

„Apple печели от повишената средна пазарна цена. И все пак обемът, който е ключов за финансовите резултати на доставчиците, нараства съвсем леко“, коментира Артър Лиао, анализатор във Fubon Securities.

Книжата на доставчиците на най-високо оценената компания в света се раздвижиха в сряда. Някои компенсираха загубите от последните седмици, докато други продължиха на червено. В Хонконг AAC Technologies Holdings повиши цената на акциите си с 6,7%, докато японските производители на компоненти като Japan Display и Sharp записаха съвсем леки ръстове. Но книжата на TSMC, основния доставчик на чипове за Apple, записаха 1,1% спад на стойността. Hon Hai, най-важният партньор на Apple в сглобяването на устройствата, остана до голяма степен без промяна.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук подсказа за допълнителните източници на растеж от гледна точка на географските области и продуктовите категории. Той заяви, че Индия е привлекателен нов пазар за iPhone, подобно на Китай преди няколко години.

Кук може би подсказва за скептицизма си относно перспективите на развиващите се пазари. Китай е доминиран от местни конкуренти като Huawei и Xiaomi, а iPhone е отвъд възможностите на много от хората в Индия.

В глобален мащаб притесненията за бизнеса нарастват, тъй като доставчици като TSMC предупредиха за слабото търсене на висок клас устройства или дадоха по-слаби прогнози – сигнали, че бумът на смартфоните, който направи Apple - най-високо оценената компания в света, отслабва. Това доведе до свиване на прогнозите на редица анализатори по целия свят.

Дори и Apple да си проправи път в Индия или Китай, няма гаранция, че нейните хардуерни партньори могат да се справят, като се има предвид репутацията на американската компания да притиска доставчиците, за да запази собствените си маржове.

investor.bg
GPower
Май 03, 2018, 07:18:44 am от GPower
Views: 802 | Comments: 0


Apple обяви ново рекордно тримесечие, независимо от забавянето на пазара за смартфони в глобален мащаб. Компанията продължава да отчита ръст на продажбите на основния си продукт – умните телефони iPhone и опроверга слуховете за потенциално по-слабо представяне. Тя обаче обяви и подобряване на резултатите при услугите и носимите устройства. Те явно ще са в основата на плана на главния изпълнителен директор Тим Кук да диверсифицира приходите, така че да не са зависими изцяло от смартфон пазара.

Суровите числа

Apple обяви 16% ръст на своите приходи през второто тримесечие (фискално, което приключва на 31 март) на годишна база до 61.14 млрд. долара. Нетната печалба на компанията достига 13.8 млрд. долара. Бройките на продадени смартфони се увеличават само с 3% до 52.2 млн., но постъпленията се качват с 14% до 38 млрд. долара. Така Apple успява с по-малко реализирани устройства да докара повече приходи. Причината се крие в новия флагман iPhone X, който макар да не се радва на очаквания интерес, със своята начална цена от 999 долара успява да компенсира по-слабото търсене.


По-достъпните модели iPhone за развиващите се пазари, които също допринасят за доброто представяне на смартфон сегмента. Той продължава да е „лъвският“ пай от източниците на постъпления на технологичния гигант, като съставлява 62% от целия входящ паричен поток.

„Другата“ надежда

Компанията от Купертино няма да разчита само на новия фокус при умните телефони. Apple отчита силни ръстове в потенциални сегменти, които в бъдеще могат да се развият толкова, че да достигнат дела на смартфоните. Става въпрос за услугите и графата „други продукти“, в която влизат умните часовници Apple Watch. Първият сегмент отчита 31% увеличение на приходите на годишна база през второто фискално тримесечие до близо 9.2 млрд. долара. Компанията го постига благодарение на увеличаващия се брой услуги, които предлага и постепенното им популяризиране сред клиентите ѝ.


Подобни примери са добрият стар iTunes, сравнително новото приложение за стриймване на музика онлайн Apple Music и по-специализираната AppleCare и разплащателната Apple Pay. Първата например вече разполага с над 40 млн. потребители, повечето от които плащат стандартен месечен абонамент от 10 долара.

Бавно, но славно останалите устройства на Apple също набират скорост. Категорията „други продукти“ през второто тримесечие генерира приходи от малко над 3.9 млрд. долара, което е ръст от 38%. Тук влизат умният часовник Apple Watch, умната ТВ приставка Apple TV, аксесоарите Beats, решенията за свързан дом HomePod и др. При спазване на тези темпове, тази категория скоро може да настигне като обем компютрите на Apple – iMac. Те запазват нивата си от предходната година в рамките на 5.8 млрд. долара.


Бавна промяна и поглед към Индия

Въпреки че Apple публикува силни резултати в своята смартфон категория – не може да се отрече, че пазарът показва признаци на забавяне. За последното тримесечие на 2017 г. доставките на умни телефони намаляват с 6.3%, показват данните на IDC. Компанията от Купертино е идентифицирала проблема и взима активни мерки, които дават вече първите резултати.

„Бавно Apple се трансформира в нещо повече от iPhone компания и показва умението да запази ръста на приходите си, независимо от продажбите на смартфони“, коментира Амит Дараянани, анализатор в RBC Capital Markets, цитиран от Bloomberg.

Очакванията на специалистите са, че новите два „горещи“ сегмента в портфолиото на Apple ще продължат стабилните си нива на растеж през следващите месеци. Това важи най-вече за услугите на компанията.

„Услугите ще растат между 13 и 20% на година през следващите пет години, което ще се дължи на подобряване на настоящите, както и в предоставянето на нови възможности за потребителите“, коментира Джийн Мънстър, съосновател на Loup Ventures, цитиран от Bloomberg.

Apple не планира да се разширява само от гледна точка на портфолио, но също така в бъдеще разчита и на индийския пазар. Според главния изпълнителен директор на компанията Тим Кук Индия може да се превърне в новия Китай. Последният от своя страна вече заема трето място по важност спрямо продажбите и е почти наравно с европейския.

„Очевидно има огромни възможности в Индия. Ние разполагаме с много малък дял на този пазар и затова концентрираме много усилия в тази посока“, коментира Кук. Той отрече смартфон сегментът да е пред стагнация, защото има прекалено много потребители с обикновени мобилни телефони, които тепърва ще ги заменят с умни устройства.

hicomm.bg
GPower
Май 02, 2018, 07:19:50 am от GPower
Views: 169 | Comments: 0


Apple надмина очакванията за приходите и печалбата през тримесечието до края на март, след като продаде 52,2 милиона iPhone и показва известна гъвкавост на фона на намаляващото световно търсене на смартфони, съобщи Ройтерс.

Компанията също така прогнозира приходи в диапазона от 51,5 млрд. до 53,5 млрд. долара за тримесечието на юни, като средната стойност е по-висока от очакваната на Wall Street за 51,6 млрд. долара.

Компаният заяви, че ще върне повече пари на акционерите си, след като се възползва от скорошното намаляване на данъците в САЩ, посочва Bloomberg.

Производителят на iPhone се ангажира да похарчи допълнителни 100 млрд. долара за обратно изкупуване на акции в допълнение към съществуващата програма за обратно изкупуване на стойност 210 млрд. долара, която ще бъде завършена през третото фискално тримесечие.

Apple също така обяви, че увеличава тримесечния си дивидент за акционерите с 16% до 73 цента на акция от 63 цента. Анализаторите средно очакваха дивидентът да се повиши до 74 цента.

"Ние връщаме парите на инвеститорите, както обещахме“, каза финансовият директор Лука Майстри в интервю за Ройтерс.

Apple се намира на предизвикателен кръстопът тази година с продажбите на iPhone X, разочаровали много любители. Инвеститорите наблюдаваха внимателно Apple през последните седмици, тъй като редица лоши прогнози показаха, че търсенето на iPhone може да е по-ниско от очакваното. Те също внимателно наблюдават за знаци какво планира да направи компанията със своите стотици милиарди долари в брой.

Apple отчете приходи за тримесечието си до март в размер на 61,1 млрд. долара в сравнение с 52,9 млрд. долара миналата година. Wall Street очакваше 60,8 млрд. долара.

Компанията продаде 52,2 милиона iPhone в сравнение с очакванията от 52,3 милиона, което е ръст спрямо 50,7 млн. броя през миналата година.

Средните продажни цени за iPhone са 728 долара, в сравнение с очакванията на Wall Street от 742 долара и средна цена от 655 долара година по-рано. Вероятно за това е помогнал и iPhone X, чиято начална цена е 999 долара.

Компанията прогнозира средно 52,5 млрд. долара приходи за четвъртото тримесечие, като надминава очакванията на анализаторите за 51,6 млрд. долара.

Бизнесът с услугите на Apple, който включва Apple Music, App Store и iCloud, отчете приходи от 9,1 млрд. долара в сравнение с очакванията от 8,3 млрд. долара. Очаквайки инвестиции, инвеститорите се надяваха, че растежът в този сегмент може да компенсира охлаждането на глобалния пазар на смартфони.

Инвеститорите изпитват опасения и заради напрежението около търговията с Китай. Въпреки че все още няма мита за устройства като iPhone на Apple, Тим Кук миналата седмица пътува до Вашингтон, за да се срещне с президента на САЩ Доналд Тръмп в Белия дом и да обсъди въпроси в областта на търговията.

investor.bg
GPower
Май 02, 2018, 07:18:50 am от GPower
Views: 226 | Comments: 0


Можете да си купите цяла държава с 269 млрд. долара. Но дори и те може да не измъкнат Apple Inc. от сегашното ѝ затруднение.

Това затруднение е настоящият iPhone цикъл на компанията, който не е толкова добър, колкото се очакваше. Пускането в продажба на три нови модела на iPhone през миналата година, включително преработеният iPhone X, изглежда се охлажда по-рано от очакваното. Няколко компании, които доставят компоненти за устройството, предупредиха инвеститорите си в своите тримесечни отчети за отслабване на търсенето, въпреки че остават предпазливи да не споменават името на iPhone. Цената на акциите на Apple се понижи с 9% през последните няколко седмици и сега отчита спад от 4% спрямо цената в началото на годината, пише The Wall Steet Journal.

Всичкo това може да доведе до потенциално труден отчет за фискалното второ тримесечие, който ще бъде представен във вторник следобед. Някои анализатори вече понижиха целта си за продажбите за iPhone през останалата част от годината. И все пак целите все още могат да се окажат твърде високи. Сегашният консенсус на Wall Street показва, че приходите от iPhone са се увеличили с 13% годишно към края на март до 39,2 млрд. долара и с 18% до 29,9 млрд. долара през тримесечието, приключващо през юни. И тъй като продажбите на единица продукция се очаква да нарастват само в ниския едноцифрен сегмент за тези периоди, анализаторите изглежда разчитат на доста сериозни продажби на скъпия iPhone X в продажния микс.

Отчет под очакванията и прогнозата за нестабилност няма да са положителни за акциите. Но това този път трудно ще бъде компенсирано чрез капиталова възвращаемост. Apple обикновено увеличава дивидента си и обявява кампания по обратно изкупуване по време на пролетния си отчет, а тази година вероятно ще се възползва от 269-те милиарда долара, които Apple държеше в чужбина. Тони Саконаги от Bernstein очаква компанията да изразходва около две трети от тази сума за връщане на капитал през следващите 2½ години.

Като се има предвид малката вероятност Apple да похарчи тези пари за чудовищна сделка, компанията вероятно ще осъществи едно от най-големите изкупувания на акции. Също така би било добре да се изплати и част от дълга в размер на 162 млрд. долара, натрупан  през последните пет години.

Но акциите на Apple остават тясно свързани с продуктовия цикъл, а този цикъл остава доминиран от iPhone. Някои неща не могат да се променят дори с пари, с които може да се купи цяла страна.

investor.bg
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5576 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
998 Публикации
Admin Admin
730 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
244 Публикации
R32 R32
51 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
46 Публикации
JmeLche JmeLche
34 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Май 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 [26] 27
28 29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 749
 • stats Общ брой публикации: 8347
 • stats Общ брой теми: 4729
 • stats Общ брой категории: 11
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 6
 • Dot Spiders: 1
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 0
 • Dot Потребители онлайн:
 • user Baidu
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal