Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Август 09, 2018, 06:47:11 pm от GPower
Views: 480 | Comments: 0писмо, адресирано към републиканския представител на щата Орегон - Грег Уолдън, - Apple изрично потвърди, че устройствата ѝ не записват никакъв звук без знанието и позволението на потребителя, включително докато следят за гласови команди като "Хей, Siri!". Също така Siri не споделя никаква потребителска реч, а що се отнася до други приложения, те, първо, трябва да поискат позволение и, второ, трябва ясно да индикират, че слушат и записват вашия глас.

Писмото е изпратено в отговор на запитване от г-н Уолдън и негови съмишленици към изпълнителните директори на Apple и Google (Alphabet) - Тим Кук и Лари Пейдж - относно слухове, че смартфоните могат тайно да записват речта на хора, намиращи се в обсега на микрофоните им.

Републиканците са удовлетворени от кооперативността на двете компании и предстои да анализират техните отговори, преди да обмислят последващи мерки. За вас остава да спите спокойно с мисълта, че големите корпорации са твърде заети с делата си, за да ви шпионират.

hicomm.bg
GPower
Август 08, 2018, 09:52:57 am от GPower
Views: 1029 | Comments: 0


Калифорнийският град Купертино - дом на американския технологичен концерн Apple, води предварителни разговори за изграждането на отсечка с така наречения Hyperloop, за да се справи с проблема с многото пътници в града. Ако плановете се реализират, пътуване до по-големия град Сан Хосе, което сега отнема един час, ще трае едва пет минути, заяви Бари Чан, общинар и бивш кмет на Купертино, цитиран от Engadget.

Hyperloop е нов тип влак, който ще развива скорост до 1223 километра в час. Чрез помпи ще се създаде вакуум в затворен тунел. В резултат на това съпротивлението на въздуха ще бъде намалено до минимум, а влакът ще може да ускори много бързо и с малко енергия. Капсулите ще се реят над земята и ще се задвижват и спират с електромагнитна сила.

Самият град има едва 60 000 жители, но почти всеки ден е „наводняван“ от огромна маса хора, защото компании като Apple, Seagate, Trend Micro и много стартиращи фирми имат централи тук. Все повече и повече разработчици, дизайнери и програмисти пристигат в Купертино с коли, специални маршрутки или влак от Сан Франциско и други околни градове. В бъдеще възможно най-много от тях би трябвало да се придвижват с  Hyperloop.

Концепцията за влака на бъдещето беше представена за първи път през август 2013 г. от предприемача Илон Мъск. Компанията Hyperloop Transportation Technologies, която ще разработва технологията в Купертино, е основана от германеца Дирк Алборн.

Той вярва, че Hyperloop може да промени обществото. Изборът на работни места и на междуличностни отношения би могъл да нарасне драматично, а възприятията за разстоянията също ще се променят.

Критиците в проекта се съмняват частично във възможността за създаването на Hyperloop. За да се ускори тежащата приблизително 20 тона капсула до почти скоростта на звука, в тръбата би трябвало да има налягане, каквото има в Космоса. Експертите се съмняват дали подобен вакуум на разстояние от сто километра ще може да се изплати, и какво би се случило при терористична атака или земетресение.

Въпреки това в световен мащаб технологията привлича интерес. През 2016 г. Министерството на транспорта на Дубай поръча проучване за осъществимост. Германският авиоконцерн Lufthansa също прояви интерес към транспортните средства.

Ако някога изгради линията с Hyperloop, град Купертино ще призове и местните компании да заплатят своя дан. Предвижда се Apple и Сие да участват във финансирането на поддръжката и разширяването на инфраструктурата - чрез такса на база броя служители.


investor.bg
GPower
Август 08, 2018, 09:51:28 am от GPower
Views: 856 | Comments: 0


Още от 2010г. Европейската Комисия цели да въведе единен стандарт за зареждане на електронни устройства. Целта е решаване на проблема с отпадъците - ежегодно се изхвърлят над 51,000 тона електроника, предимно стари и излезли от употреба кабели и зарядни.

Макар и да успя да наложи microUSB сред технологичните производители, ЕК не успя да принуди всички да го въведат. Така устройствата на Apple, например, все още се зареждат през Lightning кабели, макар че компанията доброволно подписа меморандум от 2009г. където потвърждава, че е наясно с необходимостта от въвеждане на единен стандарт за зареждане.

ЕК обаче не е удовлетворена от напредъка, постигнат до този момент, и смята да въведе нови мерки, които ще я улеснят да санкционира технологичните производители. Ако се вземе окончателно решение за въвеждане на единен стандарт за зареждане в цяла Европа, то Apple или ще трябва да се съобрази и да премахне Lightning, или да плаща солидни глоби, като не е изключено устройствата ѝ да бъдат забранени за продажба в един момент.

От известно време се говори, че Apple възнамерява да премине към USB C, което ще е крачка напред в отношенията ѝ с комисията, но ще принуди потребителите да си закупят нови аксесоари като кабели, слушалки, док станции и др.

hicomm.bg
GPower
Август 07, 2018, 03:58:29 pm от GPower
Views: 836 | Comments: 0


В шумния квартал Мадивала в Бангалор, магазинът Poorivka Mobile Wolrd е покрит с плакати на Samsung и Xiaomi и е пълен с телефони на достъпни цени от марки като китайските Oppo и Vivo. От едната страна има окаян щанд с iPhone 6, 6s и X, последният от които е поставен на обратно. Въпреки безлихвения план и стимулите за възстановяване на средства, Apple ще е късметлийка, ако iPhone направи 25 от 1000-та продажби на смартфони всеки месец, твърди мениджърът Нагарая, който предпочита да се представи само с личното си име.

„Средният бюджет на един купувач е около 10 хил. рупии“, коментира той, или близо 150 долара. Iphone SE, най-евтиният модел на Apple, струва почти двойно повече. За 100 долара потребителите могат да се сдобият с Xiaomi Redmi 5А с по-голяма батерия, по-добра камера и повече памет за съхранение, пише Bloomberg Businessweek.

Увлечена в еуфорията около достигането на капитализация от 1 трлн. долара, Apple всъщност има сериозни проблеми на втория най-бързо растящ пазар на смартфони в света, където се класира на 11-о място. Компанията отговаря за едва 1% от продажбите на телефони в Индия и е продала под 1 млн. устройства през първата половина на 2018 г. според Counterpoint Research, докато Xiaomi може да се похвали с над 19 млн.

По време на продължилото цяла седмица пътуване до Индия на главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук преди две години той каза на почти всеки служител, политик или боливудска звезда, с която се срещна, че смята страната за център на своите планове. По време на представянето на отчета на фирмата на 31 юли той едва спомена Индия. Зад кулисите той работи, за да се справи с провала на стратегията си в страната, твърдят сегашни и бивши служители на Apple.

Мишел Колумб, добре познат ветеран директор на Apple, беше изпратен в Сингапур да съблюдава индийските операции на компанията в края на миналата година. През юни, след като премахна трима от топ директорите по продажбите, Колумб прекара три дни със старши служителите от цяла Индия в централата по маркетинга и продажбите в Гургаон, технологичен център южно от Ню Делхи. Той и други директори изложиха стратегия за повторно налагане на продажбите на iPhone, които се фокусират върху по-добри сделки на дребно с по-високи цели за продажбите. Сред целите е създаване на магазини на Apple в Индия, преразглеждане на отношенията с независимите търговци на дребно, подобряване на приложенията и други услуги, които имат за цел да доближат компанията до индийците. В последното влиза подобрена версия на Apple Maps до 2020 г., твърдят източници, запознати с презентацията.

"До голяма степен се провалиха в Индия, въпреки коментарите на компанията, че ще имат по-голям прогрес, коментира съоснователят на Loup Ventures Джийн Мънстър. „Подозирам, че след три години Apple ще има значителен растеж в Индия“.

Компанията отказва да коментира въпроса.

При цена от 1500 долара, плюс 20% за внос, iPhone X е труден за продажба в страна, в която повечето хора все още не могат да си позволят какъвто и да е смартфон. Под 5% от телефоните, купени в Индия, се продават за над 450 долара, сочат данни на Counterpoint. Дори и по-евтиният iPhone 8 струва 900 долара, така че Apple се насочва към продажбата на по-стари модели – iPhone 6, 6s и SE. Това сработваше добре между 2014 и 2017 г., но продажбите рязко се забавиха тази година. Отчасти това се дължи на факта, че по-евтиният хардуер сега е на над 2 години – вече е древен по смартфон стандартите.

Тъй като правителството затрудни Apple в отварянето на нейни собствени магазини на дребно в Индия, цените на iPhone са по-малко надеждни от репутацията на компанията за стриктен ценови контрол. Индийските търговци на едро и онлайн търговците често повишават или намаляват цените на устройствата на дневна база, без да дават обяснения, което кара купувачите да се пазарят или да се надяват на по-добра сделка, твърди Субхаш Чандра, който управлява верига от 510 магазина, наречена Sangeetha Mobiles. Две водещи търговски вериги твърдят, че продажбите на iPhone са спаднали с една трета спрямо януарските стойности.

Вместо официално да намали цените си, Apple води преговори с търговците на дребно и банките за предлагането на празнични намаления през цялата година, твърдят източници, запознати с плана. По думите им Apple иска някои отделни магазини да увеличат повече от четворно целите за продажби до 40-50 iPhone-a седмично, и планира да се откаже от работа с търговците, които системно не успяват да постигат заложените цели. Служителите на въпросните магазини ще бъдат обучени да учат клиентите как да работят с устройствата.

Apple се надява да започне да отваря свои магазини в Индия през следващата година и евентуално да има три в Ню Делхи, Бангалор и Мумбай, коментират още източниците, запознати с плановете на компанията.

investor.bg
GPower
Август 07, 2018, 03:57:30 pm от GPower
Views: 925 | Comments: 0


Атаката с компютърен вирус срещу Taiwan Semiconductor Manufactoring (TSMC) може да забави доставките на чипове за новите модели iPhone на Apple, но влиянието ще бъде ограничено, тъй като TSMC е подготвена за подобни проблеми, твърдят анализатори, цитирани от Ройтерс.

Най-големият доставчик на чипове в света TSMC заяви през този уикенд, че редица от нейните компютърни системи и инструменти са били засегнати от вирус. Фирмата обяви, че очаква пълно възстановяване на всичко в понеделник. Според компанията вероятно ще има забавяне на доставките на чипове и това ще засегне финансовите резултати за третото ѝ тримесечие.

Технологичният гигант Apple е един от засегнатите клиенти, но едно бързо възстановяване през четвъртото тримесечие трябва да ограничи до минимум влиянието, заяви в неделя Марк Ли, анализатор в Stanford C. Bernstein.

"В дългосрочен план имиджът на TSMC като надеждна компания е донякъде опетнен, но е трудно да изчислим ефекта сега“, коментира Ли.

KGI Securities твърди, че макар някои от доставките на 12-инчовите платки на TSMC да бъдат забавени, влиянието върху предстоящото пускане на нови модели iPhone ще бъде ограничено, защото „веригата за доставки е подготвена за такива инциденти и се произвеждат допълнителни чипове при първоначалния етап“.

Apple не е отговорила веднага на запитването за коментар. TSMC твърди, че засега няма никаква допълнителна информация по темата.

TSMC твърди, че запазва предишната си прогноза за висок едноцифрен растеж на приходите за 2018 г., тъй като забавянето на продажбите през третото тримесечие ще се възстанови през четвъртото.

Големите технологични компании от Тайван, които са ключова част от глобалната верига на доставки на електроника, обикновено навлизат в по-натоварен период през втората половина на годината преди пускането на новите модели устройства.

Миналия месец TSMC намали прогнозата за годишните си приходи и капиталовите разходи, на фона на по-слабото търсене от страна на пазара на смартфони и на индустриите, свързани с криптовалути.

investor.bg
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5710 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1025 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
gogi6 gogi6
259 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
66 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
47 Публикации
JmeLche JmeLche
37 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Август 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 [18] 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

  • stats Общ брой потребители: 854
  • stats Общ брой публикации: 8562
  • stats Общ брой теми: 4806
  • stats Общ брой категории: 11
  • stats Общ брой раздели: 75
  • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

  • Dot Гости: 6
  • Dot Spiders: 0
  • Dot Скрит(и): 0
  • Dot Потребители: 0

There aren't any users online.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal