Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Юни 05, 2017, 04:58:06 pm от GPower
Views: 376 | Comments: 0


Американските технологични концерни Apple Inc и Amazon.com Inc ще се присъединят към офертата на Foxconn за полупроводниковия бизнес на Toshiba Corp, предава Ройтерс, като се позовава на информация на икономическия вестник Nikkei, който цитира председателя  на Foxconn Тери Гу.

Двата технологични гиганта от САЩ планират да „инвестират в чипове", казва Гу в интервюто си за вестника. Не е ясно дали това ще бъде под формата на пряка инвестиция в полупроводниковото поделение, или ще представлява финансиране на сделката.

Тайванският Foxconn, известен също и под името Hon Hai Precision Industry Co Ltd, си партнира и с японския концерн Sharp Corp, който е нейна собственост, за своята оферта.

Представители на Apple и Amazon не са открити от Ройтерс за коментар.

Още в средата на април се появи информация, че Apple обмисля обединяването на усилията си с тези на Foxconn във връзка с наддаването за бизнеса с чипове на Toshiba. Производителят на iPhone обмисля дали да инвестира поне няколко милиарда долара, за да получи дял от над 20% в звеното за чипове.

Инвестицията е част от план, който предполага Toshiba да запази част от бизнеса. По този начин звеното ще остане под американски и японски контрол, посочват от японската телевизия NHK, като се позовават на анонимни източници.

Toshiba зависи много от продажбата на поделението си - втория по големина производител на NAND чипове в света, за да покрие разходите за милиарди долари във фалиралото ѝ американско ядрено поделение Westinghouse.

Foxconn не се смята за водещ кандидат за продажбата на поделението, което се оценява от Toshiba на най-малко 18 млрд. долара, заради задълбочените си връзки с Китай. Японското правителство заяви, че ще блокира всяка сделка, която би рискувала прехвърлянето на ключова технология за чипове извън страната.

investor.bg
GPower
Юни 05, 2017, 04:57:06 pm от GPower
Views: 447 | Comments: 0


Тема в Reddit не е мястото, където обикновено ще прочетете за следващите топ продукти на една от най-големите технологични компании, но това е интернет и социалната мрежа се оказа предпочитано място за разкриване на нова информация, която все още не е официална.

Тя идва от служител на китайската Foxconn, който разкрива подробности за половин дузина предстоящи устройства, които Apple подготвя.

Сред тях са iPhone 8, домашният асистент със Siri и умни очила - и всичко това непосредствено преди старта на WWDC.

Изглежда очилата за добавена реалност се разработват с кодовото название Project Mirrorshades. Те използват оптика на Zeiss и дисплей с резолюция 428х240 пиксела. Свързани са с телефона и може да извършвате обаждания и да управлявате звука само с команди към Siri.

Що се отнася до iPhone 8, потребителят твърди, че производственият процес е забавен и че някои от досега наличните изтекли дизайни не са верни. "Той прилича повече на iPhone 7 със стъкло", гласи краткото обяснение. Задната камера е с нова ориентация, а рамките горе и долу на екрана са изтънени.

Колонката със Siri е описана като с форма, подобна на Mac Pro. Тестват се различни варианти без камера и без дисплей. Устройството ще се захранва от модифициран A9 чип.

Изглежда се подготвя ъпдейт на цялата MacBook серия с нов MacBook Pro, по-мощна версия на 12-инчовия MacBook и ъпдейтната версия на 13-инчовия MacBook Air.

iMac явно ще получи нов SOC и малък ъпдейт, както и цялостен редизайн, но ще се появи едва догодина. Тестват се и нови умни клавиатури с два вида технологии: едната с е-мастило в черно и бяло и другата с цветен дисплей от Qualcomm.

hicomm.bg
GPower
Юни 03, 2017, 07:08:32 am от GPower
Views: 481 | Comments: 0


Световната конференция на разработчиците WWDC 2017 ще стартира на 5 юни в понеделник и ще задържи нашето внимание в продължение на пет дена. Продължителността на събитието е стандартна, както всяка предна година, но това не важи и за мястото, на което Apple организира значимото мероприятие. През последните няколко години компанията се доверява на Bill Graham Civic Auditorium в Сан Франциско, но явно тази своеобразна традиция вече е прекъсната.
Припомняме ви, че в самото начало или със стартирането на интересното събитие, съвсем традиционно Apple ще представи новите версии на своите операционни системи. Нямаме търпение да се запознаем с iOS 11 и всички очаквани промени в останалите разработки, но не трябва да забравяме, че преминахме през доста предположения, които загатнаха за появата на Siri Speaker, нов iPad Pro и актуализиран MacBook Pro с по-мощен процесор и то отново в рамките на този период.


Вероятно ще станем свидетели на поне една от изброените разработки, но няма нужда от повече предположения. Просто трябва да изчакаме още няколко дни и компанията ще вдигне завесите, като най-любопитните от вас могат да станат част от WWDC и през интернет сайта на Apple или пък да стартират излъчващото се на живо съдържание през своето Apple TV на широкия екран. Просто трябва да свалите WWDC от App Store за tvOS и сте готови да се насладите на значимото събитие без да напускате своя дом.


През настоящата година компанията свързва Световната конференция на разработчиците с McEnery Convention Center в Сан Хосе или в столицата на Силициевата долина. Сградата вече може да се похвали с огромни плакати, а в района са разпръснати никак не малко рекламни материали, но това е една съвсем стандартна подготовка, която вероятно ще продължи и през почивните дни. Все пак в понеделник стартира WWDC 2017 с начален час 10:00 PDT или 20:00 наше време, а ние няма да пропуснем да ви запознаем с най-интересната част от програмата.

imagazin.bg
GPower
Юни 03, 2017, 07:01:22 am от GPower
Views: 431 | Comments: 0


Американският технологичен концерн Apple обяви, че е изплатил над 70 млрд. долара на разработчици на приложения след пускането на App Store през 2008 г. По думите на компанията този пазар все още расте, предава AFP.
Малко преди годишната конференция на разработчиците, която ще се проведе през следващата седмица, Apple заяви, че хората по целия свят харесват приложенията, а потребителите ѝ свалят рекорден брой приложения.

„Впечатлени сме от всички страхотни нови приложения, които разработчиците ни създават и нямаме търпение да ги видим другата седмица на нашата Световна конференция на разработчиците“, посочват от фирмата.

Apple уточни, че през изминалите 12 месеца свалянията са се увеличили с над 70%, включително и заради хитовите игри Pokemon Go и Super Mario Run.

Същевременно Apple се сблъсква с нарастваща конкуренция в сферата на мобилните услуги предимно от доминиращата операционна система на Google – Android. Ето защо компанията от Купертино променя бизнес модела си, като част от своите усилия да запази разработчиците в своята платформа.

Освен парите от сваляния Apple позволява на разработчиците да ползват абонаментен модел за всички 25 категории приложения. Според компанията активните платени абонаменти са скочили с 58 на сто на годишна база.

Apple има над 2 млн. платени и безплатни приложения за iPhone, iPad и други устройства.

investor.bg
GPower
Юни 01, 2017, 07:41:08 am от GPower
Views: 513 | Comments: 0


Години наред Apple несъмнено присъства на върха на капиталовите пазари и има репутация на компания, продаваща технологични продукти от най-висок клас. Apple е известна още като едно от най-трудните, предизвикателни и вълнуващи места за работа и не е трудно да предположим, че подборът на служители в компанията не е никак лесен.
Според изданието Enterprenuer, технологичният гигант от Купертино задава комбинация от технологични въпроси, базиращи се на стажа и опита на кандидатите, както и такива, с които се разкрива логическата и креативна мисъл на всеки един потенциален служител. Част от въпросите изглеждат привидно лесни и прости, но целят объркване сред кандидатите, а други изискват по-сложни математически изчисления.
Ето какви са част от въпросите, с които могат да се сблъскат кандидатите за работа в Apple:
1. Какво ви води тук днес? (въпросът е зададен на интервю за „Софтуерен инженер“)
2. Споделете ни повече за вашите провали и какво научихте от тях? (въпросът е зададен на интервю за „Софтуерен инженер“)
3. Какво ви вдъхновява? Дайте пример? (въпросът е зададен на интервю за „Софтуерен инженер“)
4. Представете си, че имате буркан със симетрични и несиметрични монети, от който вие изтегляте една, хвърляте я три пъти и получавате "ези", "ези", "тура". Какви са шансовете да сте изтеглили симетрична или несиметрична монета? (въпросът е зададен на интервю за „Водещ анализатор“)
5. Представете си, че имате две яйца и искате да разберете каква е максималната височина, от която можете да пуснете яйце, без да то да се счупи. Как ще разберете? Кое е оптималното решение? (въпросът е зададен на интервю за „Софтуерен инженер“)
6. Колко деца се раждат всеки ден? (въпросът е зададен на интервю за Мениджър „Доставки и логистика“)
7. Как бихте демонстрирали на наш клиент, че сте склонни да му помогнете, като използвате само гласа си? (въпросът е зададен на интервю за служител „Обслужване на клиенти”)
8. Представете си, че пред Вас има три кашона. В единия има само ябълки, във втория – само портокали, а третият е комбиниран с ябълки и портокали. Кашоните са грешно надписани и нито един от етикетите не съвпада с точното съдържание на съответния кашон. Отваряйки само един от кашоните, без да поглеждате в него, изваждате само един плод. Когато видите плода, който се извадили, как бихте могли веднага да надпишете правилно всеки един от кашоните? (въпросът е зададен на интервю за „Софтуерен инженер по осигуряване на качество“)
9. Как бихте обяснили на 8-годишно дете какво е модем/рутер и как работи? (въпросът е зададен на интервю за служител „Обслужване на клиенти”)
10. Споделете за едно свое постижение, с което се гордеете? (въпросът е зададен на интервю за Мениджър „Софтуерно инженерство”)
11.Поставяте чаша с вода върху въртяща се грамофонна плоча и бавно започвате да увеличавате скоростта. Какво се случва първо — чашата се хлъзва от плочата и пада, преобръща се или водата се изплисква?  (въпросът е зададен на интервю за „Механичен инженер“)
12. Споделете кой беше най-добрият Ви ден през последните 4 години? И кой най-лошият? (въпросът е зададен на интервю за „Мениджър проекти“)
13. Изглеждате позитивен човек. Какво може да ви сломи? (въпросът е зададен на интервю за служител “Обучения”)
14.Кое според вас е по-важно – да решите проблема на даден клиент, или да го обслужите качествено?( въпросът е зададен на интервю за служител „Обслужване на клиенти”)
15. Как бихте показали на даден клиент, че сте склонни да му помогнете? (въпросът е зададен на интервю за служител "Обслужване на клиенти”)
Pages: 1 ... 98 99 [100]

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5710 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1025 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
gogi6 gogi6
259 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
66 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
47 Публикации
JmeLche JmeLche
37 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Август 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 [18] 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

  • stats Общ брой потребители: 854
  • stats Общ брой публикации: 8562
  • stats Общ брой теми: 4806
  • stats Общ брой категории: 11
  • stats Общ брой раздели: 75
  • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

  • Dot Гости: 6
  • Dot Spiders: 0
  • Dot Скрит(и): 0
  • Dot Потребители: 0

There aren't any users online.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal