Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Юли 18, 2017, 07:41:19 pm от GPower
Views: 345 | Comments: 0

Както често се случва, известно време преди официалното излизане на нов iPhone по веригата за доставки на компоненти и аксесоари има изтичане на информация. Днес производителят на калъфи Nodus и Forbes излязоха с твърдение, че имат достатъчно вътрешна информация за дизайна на iPhone 8.

По-конкретно Nodus казва, че разполага с CAD файлове с подробен дизайн на iPhone 8. Задната камера наистина ще бъде система от двойни лещи, както в текущия iPhone 7 Plus. Също така тя ще бъде ориентирана вертикално.

На лицевата страна междувременно са отпаднали големите декоративни рамки отгоре и отдолу. Те са се смалили благодарение на OLED екрана, който се очаква да бъде доставян на първо време единствено от Samsung Display. iPhone 8 се очаква да има прорез в горната част на своя 5.8-инчов екран, в който ще са вградени селфи камерата и други сензори. Тези сензори може да включват ирис скенер или други биометрични сензори.


От изтеклата информация няма данни за предно или задно позициониран Touch ID сензор, което значи, че той или ще бъде вграден под екрана, или ще бъде премахнат, за да бъде заменен от 3D лицев скенер, за който сме чували слухове няколко пъти. Алтернатива е вграждането на Touch ID сензора в бутона за включване и изключване - нещо, което видяхме в новия MacBook Pro.

Остават още много неизвестни около новия iPhone на Apple, но всяка година имаме идентични течове, които стават все по-точни с приближаването на датата на излизане на устройството.

hicomm.bg
GPower
Юли 18, 2017, 07:27:18 am от GPower
Views: 307 | Comments: 0


Ново видео, снимано с дрон от YouTube потребителят Matthew Roberts показва как напредва работата по Apple Park — чисто новият кампус на компанията.

Във видеото се вижда главно, че работата във вътрешното пространство е така да се каже на финален етап. Поставени са водонепропускливите повърхности на дъното на езерото, което значи, че скоро то ще бъде напълнено с вода. Освен това входът към Steve Jobs Theater е почти готов. Посетителският център също се издига.

Най-интересното в случая е плевнята Glendenning Barn, която се намираше на мястото на строежа. Това е една много стара плевня, която е била част от ферма и сега притежава историческа стойност. Apple обещаха да я запазят цяла, като я разглобиха по време на строежа. Сега тя е сглобена както подобава и стои във вътрешното дворно пространство на кампуса.

Apple споделят, че ще използват Glendenning Barn за складиране на апаратура за поддържане на зелените площи, което е препратка към нейното предназначение когато е била част от тамошната ферма.

hicomm.bg
GPower
Юли 17, 2017, 07:44:56 am от GPower
Views: 360 | Comments: 0


Записването на телефонни разговори от iPhone може да бъде доста трудно. Или трябва да платите за приложение, или да ползвате друг телефон или някакъв вид записващо устройство. PhotoFast обаче намира решение на проблема с неговия Call Recorder адаптер.


Call Recorder се слага в Lighting порта на вашия iPhone и записва разговорите направени от устройството през програми като Skype, Facebook, Messenger, WhatsApp, Line, Viber и WeChat. Устройството използва .m4a формат и можете да изберете файловете да се запишат в паметта на Call Recorder или в отделна microSD карта.

При входящи обаждания има бутон, който при еднократно натискане започва да записва. Записвачката идва и с 3.5mm аудио жак. PhotoFast Call Recorder е достъпен в You are not allowed to view links. Register or Login на цена от 125 долара. Доставката отнема около една-две седмици.

smartnews.bg
GPower
Юли 17, 2017, 07:43:12 am от GPower
Views: 304 | Comments: 0


Фермерът Джан Хайлин помни деня през 2010 г., когато хеликоптери летят над полетата с царевица и пшеница, като се задържат във въздуха на места, за да спускат маркери, приличащи на балони. „Три дни по-късно дойдоха булдозерите“, разказва той.

IPhone е напът и не отнема много време, докато новият индустриален град, в близост до Чанджоу, става известен като Града на iPhone, пише Wall Street Journal.

За няколко месеца се появяват сградите на фабриките, прокарано е електричество, а автобуси с работници започват да пристигат във Foxconn Technology Group, която сглобява по-голямата част от смартфоните на Apple.

Година по-късно председателят на Foxconn, милиардерът Тери Гоу, разкрива, че заводът на iPhone включва 100 хил. работници. Днес Foxconn твърди, че служителите са 250 хил.

Анализатори посочват, че Foxconn, чието официално име е Hon Hai Precision Industry, прави по 150 млн. устройства iPhone всяка година, заедно с 20 млн. таблета iPad и друга електроника. Foxconn твърди, че има 1 млн. служители в Китай и в други места, включително южен Шънджън, където започва да произвежда iPhone, когато това все още е абсолютна тайна.

Apple се насочва към аутсорсинг на производството си в китайските градове, а успехът на iPhone в следващото десетилетие от старта му подхранва растежа на Китай в центъра на глобалната верига на доставки на електроника.

Бумът на високотехнологичното производство е насърчен от Пекин, тъй като лидерите се опитват да насочат фабриките отвъд производството на пластмасови играчки и дрехи към продукти, които са по-високо във веригата на стойността. Всичко това промени живота на милиони китайци, като донесе работни места, но доведе и до оплаквания от някои служители за рестриктивни правила за работа, задачи, свързани с често повтарящи се действия и пренаселени корпоративни жилища, предлагани от компаниите.

Световният успех на iPhone засили вниманието към Apple и нейните поддоставчици. Компанията от Купертино, Калифорния, заяви, че придържа Foxconn и останалите „в съответствие с най-строгите стандарти в индустрията“. Apple твърди, че е обучила 12 млн. работници на техните права, гарантира, че работните седмици не надвишават 48 часа и предлага курсове за професионално и личностно развитие на служителите.

„Придържаме нашите поддоставчици към стандартите, които самите ние спазваме: Те трябва да се отнасят към всекиго с достойнство и уважение“, коментира говорителят на компанията. Apple твърди, че заплатите и условията на труд при поддоставчиците са се подобрили значително през последните пет години.

Преместването в Чанджоу се случва след голям брой самоубийства през 2010 г. в основната база на Foxconn в Шънджън за производство на iPhone, по крайбрежието, където заплатите са по-високи. В отговор на въпрос на Wall Street Journal Foxconn коментира, че много фактори са повлияли на избора на Чанджоу, включително близостта до родните градове на работниците, подходящата инфраструктура и транспорт.

"Насочените към бизнеса политики на Чанджоу и инвестициите, които правителството продължава да прави, за да изгради силна инфраструктура, която да подкрепи производството, правят провинцията привлекателно място за нашите операции“, обяви Foxconn в изявление.

Подобно на някои американски градове, свързани с компании, Градът на iPhone се върти главно около един продукт и до голяма степен благосъстоянието му зависи от него.

Част от търговските центрове, ресторантите и местата за караоке в Града на iPhone са дело на бивши служители на Foxconn. Всички тези места се раждат, за да служат на работната сила на компанията. Правителствени данни сочат, че износът на електроника от бедната провинция Хънан, която има 94 млн. жители, е нараснал значително.

Властите привестваха iPhone. Китайските лидери дадоха зелена светлина за национална търговска зона на национално ниво, а провинцията даде ресурсите си за изграждането и населването на мястото, което по-късно се превръща в Града на iPhone.

Миналата есен, когато трябваше бързо да се произвежда iPhone 7, а Foxconn не разполагаше с достатъчно хора, държавните компании за въглища ѝ изпратиха работници. Подготвяйки се за производството на следващия модел iPhone, който се очаква да излезе тази есен, представители на компанията посетиха села, за да сложат плакати и да потърсят работници.

"Въпреки че правителството ни помага, разходите, свързани с наемането и обучаването на нови служители, са поети изцяло от Foxconn”, обясни фирмата.

В последния ден на юни пред портите на фабриката се чува глас от високоговорител: „Търсим служители от каймака на обществото. Трябва да се оптимистично настроени и да работите старателно“.

Работниците на Foxconn печелят по 1900 юана (278 долара) в спокойните месеци до 4000 юана с допълнителни часове работа, когато производството е ускорено. Техният доход не е висок, но за мнозина това е повече, отколкото биха получавали, работейки в стопанството. За служителите iPhone е скъп избор, а мнозина твърдят, че си купуват по-евтини китайски смартфони.

28-годишната Юен Юенлин твърди, че е работила три пъти на монтажните линии на iPhone, като всеки път е напускала заради по-високо платена или по-забавна работа. Миналия ноември тя е заменила униформата на Foxconn с високи токчета и е започнала да продава козметика в близкия търговски център.

"Практически всичките ни клиенти са работници на Foxconn”, коментира жената, която живее със съпруга си (служител на Foxconn) и двете им деца в едностаен апартамент под наем.

Някои от съседите на Юен в жилищния комплекс са по-малко доволни от нея. Някои са били преместени и се оплакват от неадекватните обезщетения за земята. Властите в Чанджоу твърдят, че компенсациите за земята са базирани на националните стандарти.

През 2013 г. земеделецът Сяо Малай смути местните власти, като излезе на протест срещу разрушаването на дома му, на чието място трябваше да се появи индустриален парк със заводи на Foxconn, сочат документите от съдебния процес срещу представител на властите, за който се твърди, че е платил на служител на парка и на други хора да пребият фермера. В резултат от побоя Сяо умира, а въпросния представител на властите, служителят на парка и други влизат в затвора за смъртта му.

"Не сме нясно с трагичната смърт на Сяо Малай и обстоятелствата около смъртта му“, коментира говорителка на Apple.

Други местни фермери твърдят, че компенсациите, платени за земите им, са били повече, отколкото те биха могли да спечелят за целия си живот, отглеждайки пшеница и царевица. Джан Хайлин, който вижда как хеликоптерите спускат маркерите през 2010 г., използва част от сумата, която му изплащат, за да си купи два апартамента.

И все пак в града все още са притеснени за колко дълго Foxconn или Apple ще имат нужда от Града на iPhone. Продажбите на устройството се свиха през 2016 г. - за първи път от дебюта на телефона през 2007 г. По време на миналогодишния спад на производството китайският премиер е попитал Тери Гоу дали производството на iPhone ще скочи или ще се свие тази есен, твърдят хора, присъствали на срещата им.

Foxconn твърди, че е придобила 80% от сградите, които използва в града, а останала част е взела под наем, като планира да инвестира в района.

Независимо от това китайските власти виждат фабриката за iPhone като ценен инвеститор, твърди Шъ Пу, професор по икономика в Хънан. „Foxconn помогна за обучаването на хиляди хора в Хънан, посочва той. „Те могат да използват тези умения, за да работят на други места“.

investor.bg
GPower
Юли 14, 2017, 08:22:36 am от GPower
Views: 303 | Comments: 0

Microsoft пусна ново приложение за смартфоните на Apple, което ще помогне на незрящите да разбират какво има около тях. Разработката носи името Seeing AI и разчита на камерата в телефона и изкуствен интелект, за да разпознава обектите неоколо.

Приложението се стартира, след което iPhone-ът се насочва към обекта, който трябва да бъде разпознат и готово.

Seeing AI ще помага в идентифицирането на стоки в магазина, разпознава банкноти, чете табелки на зали и кабинети, документи, а дори може да информира какъв човек е насреща и какви са емоциите му. Всеки разпознат обект се изговаря на глас от телефона.

Приложението е достъпно в САЩ, Канада, Индия, Хонг Конг, Нова Зеландия и Сингапур за iPhone 5S/5C или по-нов, като скоро се очаква да се появи и в други страни.


nixanbal.com
Pages: 1 ... 98 99 [100]

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5864 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1044 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
gogi6 gogi6
264 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
80 Публикации
JmeLche JmeLche
61 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
47 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Октомври 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
[22] 23 24 25 26 27 28
29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 1036
 • stats Общ брой публикации: 8800
 • stats Общ брой теми: 4902
 • stats Общ брой категории: 11
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 5
 • Dot Spiders: 1
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 0
 • Dot Потребители онлайн:
 • user Google
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal