Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Декември 10, 2017, 05:52:47 am от GPower
Views: 68 | Comments: 1


Според нов доклад на Techcrunch, Apple е близо до придобиването на Shazam - популярното приложение, което позволява на хората да идентифицират песни, телевизионни предавания, филми или реклами.

Сделката е била осъществена тази седмица и ще бъде обявена в понеделник, въпреки че винаги може да има промени. Един от източниците твърди, че сумата за придобиването на Shazam е 401 милиона долара, но има слух и за 1.02 милиарда долара.

През септември 2016г., Shazam обяви, че приложението е свалено 1 милиард пъти, което значи, че тези цифра вероятно е по-висока към днешна дата.

Но в света на приложенията, по-големият брой потребители не винаги означава по-голяма печалба. Главният изпълнителен директор на Shazam, Рич Райли отбеляза по-рано тази година, че се работи в или близо до рентабилността. Той също така намекна за вероятно придобиване.

Shazam стартира още през далечната 1999 г., много преди дните на приложенията, като услуга, която се използва посредством SMS код. Всъщност първото име на услугата беше „2580“.

Днес Shazam работи с технология за добавена реалност, като маркетинг услуга за откриване на съдържание въз основа на снимките, които сте направили с приложението. То също така е интегрирано с други приложения като Snapchat и Siri на Apple, и в момента Shazam изпраща много трафик към други приложения, като Spotify и Apple Music, което си струва, ако тези кликвания се превръщат в покупки.

Не е ясно какво ще се случи със Shazam след придобиването, но една от най-вероятните интеграции ще бъде с Apple Music и по-дълбока Siri съвместимост. Повече подробности по сделката очакваме идния понеделник, когато тя ще бъде обявен официално.

hicomm.bg
GPower
Декември 10, 2017, 05:50:43 am от GPower
Views: 211 | Comments: 0


Емблематичният за компанията Джони Айв отново ще се ангажира директно с дизайна на продуктите на Apple. Англичанинът бе до голяма степен отговорен за това как изглежда хардуера на гиганта по време на лидерството на Стийв Джобс от края на 90-те години до 2015 г., когато той бе освободен от повечето ежедневни отговорности.

Тогава този ход се разглеждаше като отваряне на нова страница в стратегията на компанията, но очевидно тя не е готова да се откаже напълно от услугите на Айв.

В момента, от страницата на ръководителите на Apple са премахнати имената на Алан Дай, вицепрезидент по потребителския интерфейс, и Ричалд Хоуърт, вицепрезидент по промишления дизайн, които досега изпълняваха функциите на Айв.

Една от критиките към Apple в последно време е именно, че компанията е позагубила своята визия за бъдещето и продуктите ѝ вече не са толкова иновационни и стилни, както някога. Може би завръщането на Айв на ръководен пост ще помогне това да се промени, коментира The Verge.

hicomm.bg
GPower
Декември 09, 2017, 06:19:44 am от GPower
Views: 19 | Comments: 0


Apple има нов проблем със сигурността, с който трябва да се справи. 9to5Mac съобщава, че Apple HomeKit има уязвимост, която позволява неоторизиран достъп до свързани интелигентни устройства, като брави и гаражни врати. Apple вече е коригирала проблема, но заедно с товa е деактивирала функцията за отдалечен достъп до споделени потребители. Apple казва, че функционалността ще бъде възстановена с iOS 11.2.

Докато 9to5Mac не споделя подробности за уязвимостта, тя също засяга интелигентни светлини и термостати.

Тъй като проблемът е отстранен, не е необходимо потребителите да вземат допълнителни мерки, за да са сигурни, че интелигентните им продукти ще могат да бъдат контролирани от някой друг. Все пак не трябва да се забравя да се инсталира iOS актуализацията.

hicomm.bg
GPower
Декември 07, 2017, 05:16:15 pm от GPower
Views: 47 | Comments: 0


Преди всичко, трябва да знаете, че тестовете са извършени с iPhone X, като при всеки от тях устройството е поставено в режим на зареждане при един процент остатъчен заряд на вградената батерия, активиран Airplane Mode и заключен екран, но има и още една особеност. Любопитните резултати се отнасят и за поколение 8 и 8 Plus, а методите на зареждане са чрез 5 ватово безжично зарядно, 7.5 ватово безжично, 5 ватово жично, 12 ватово жично и през 18 ватов USB-C порт.


Видно от приложената графика, разликата между 5 и 7.5 ватовото безжично зарядно не е никак малка. В рамките на първите 15 минути, чрез 5 ватовото жично и безжично зарядно батерията на устройството достига до заряд от 11%, докато при 7.5 ватовото безжично, тази стойност се равнява на 14%. Отново за този период от време, но при 12 ватовото жично зарядно устройство, батерията достига до заряд от 21%, а при 18 ватовия USB-C порт нещата се променят значително. Батерията достига до заряд от 28%, което ни навежда само на една мисъл.


Удобството, което може да ви предложи безжичният вариант за зареждане на вградената батерия е доста голямо, но от друга страна, ако бързате или просто нямате достатъчно време да заредите батерията на вашия iPhone на сто процента, по-добре е да използвате някой от стандартните, по-мощни жични зарядни аксесоари. По възможност преминете към вариант с USB-C порт.

imagazin.bg
GPower
Декември 07, 2017, 06:56:48 am от GPower
Views: 38 | Comments: 0


Технологичният гигант Apple ще намали очакваните си данъчни задължения с 47 млрд. долара, ако републиканците прокарат сегашния си данъчен план. Така компанията ще се превърне в най-големия бенефициент на законодателството, което сега се промъква през Конгреса, коментира Financial Times.

Огромният мащаб на данъчното облекчение, въз основа на изчисления от данъчни експерти и FT, привлече внимание през последните дни, след като Сенатът и Камарата на представителите доближават позициите си по третирането на сумата от близо 1,3 трлн. долара, която американските компании държат извън страната. Детайлите по данъчното законодателство трябва тепърва да бъдат финализирани.

Потенциалният неочакван късмет за компанията с най-голяма пазарна капитализация в света произлиза от по-ниската данъчна ставка, която ще бъде наложена върху чуждестранната печалба, в момента държана извън САЩ.

Подобно на много американски компании, Apple предпочита да държи по-голямата част от международната си печалба в чужбина, вместо да плаща корпоративна данъчна ставка от 35%, ако върне парите обратно в САЩ при сегашния режим.

Apple има чуждестранен кеш и инвестиции за 252 млрд. долара, което е около една пета от общите международни притежания на всички американски компании, посочва рейтинговата агенция Moody’s. Гигантът е много пред Microsoft, американската компания на второ място по показателя, която има 132 млрд. долара извън страната.

Според агенцията компанията ще трябва да плати данъци за 78,6 млрд. долара, ако върне парите в страната при сегашния режим.

Съгласно версията за данъчна реформа на Сената Apple ще трябва веднага да плати 31,4 млрд. долара по международната си печалба, посочва Ричард Харви, данъчен професор във Villanova University. Тази цифра ще спадне до 29,3 млрд. долара, ако компанията изгуби битката си с Европейската комисия за 13 млрд. евро, които дължи обратно на Ирландия.

Разликата между двете суми е поне 47 млрд. долара, което надвишава годишната печалба на която и да е друга компания в САЩ.

За разлика от други американски корпорации, Apple вече е заделила милиарди долари през последните години, за да отрази потенциалните данъци. Тя е отделила 36,4 млрд. долара за тези сметки – повече от сумата, която би платила по новия данъчен режим – и вероятно ще впише разликата като еднократен ефект.

investor.bg
Pages: 1 [2] 3 4 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5189 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
935 Публикации
Admin Admin
717 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
192 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
44 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации
JmeLche JmeLche
28 Публикации
venelin.valchev.50 venelin.valchev.50
28 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Декември 2017
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 [14] 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 682
 • stats Общ брой публикации: 7777
 • stats Общ брой теми: 4497
 • stats Общ брой категории: 12
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 8
 • Dot Spiders: 0
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 1
 • Dot Потребители онлайн:
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal