Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Август 17, 2018, 05:13:14 pm от GPower
Views: 31 | Comments: 0


Apple имат репутацията на една от компаниите, които влагат най-много усилия и средства, за да гарантират сигурността на потребителите си. Именно заради това почти няма случаи, в които iOS и macOS да са станали жертва на атака на хакери. В интернет сега се появиха данни за любопитен инцидент, при който 16-годишен ученик от Мелбърн, Австралия успява многократно да се логне в мрежата на Apple. Toй не само открива как да преодолее защитата на Apple, но също така изтегля на своя компютър над 90GB "сигурна" информация от сървърите на компанията.
 
Разследването показва още, че въпросния ученик е използвал софтуерни инструменти и списък с инструкции, които е пазел на своя компютър в папката "Hacky Hack Hack", съобщава DigitalTrends. Oт неговите действия са засегнати и потребителски профили, но техния брой засега не е публикуван публично. В случая не става въпрос за еднократно нападение от страна на младия хакер, тъй като в продължение на година е имал достъп до сървърите на Apple. Със сигурност е доста странно, че толкова дълго време компанията не успява да разбере какво се случва и да предприеме нужните мерки.

Според данните 16-годишният младеж е използвал VPN услуги, за да си осигури нерeглaмeнтиран достъп до сървърите на Apple. Припомняме ви, че този тип софтуер скрива легитимна информация за IP адреса и позволява да заблудите мрежата, че се намирате в произволно избрана от вас държава. След като Apple разбират, че външен потребител незабелязано влиза в системата им веднага се свързват с представители на ФБР. Властите успяват да разкрият самоличността на извършителя, който им споделя, че всичките му действия са провокирани от факта, че е голям фен на компанията.

digital.bg
GPower
Август 17, 2018, 04:56:35 pm от GPower
Views: 28 | Comments: 0


Япония подозира американския концерн Apple в поведение, възпрепятстващо конкуренцията на японския пазар на мобилни приложения и оказване на натиск върху японската компания Yahoo Japan, съобщава японският бизнес всекидневник Nikkei, цитиран от БТА.

Според информации на изданието в момента Министерството на икономиката заедно с комисията за честна търговия водят разследване по въпроса.

Двете ведомства са започнали миналата есен да получават доклади от Yahoo Japan за проблеми, свързани с платформата на компанията Game Plus. Уеб базираната услуга, пусната през юли миналата година, позволява на потребителите да играят, без да свалят приложения. Освен това платформата има по-малко ограничения, свързани с продажбите и обновяването на софтуера, отколкото App Store на Apple.

Общо 52 компании са се съгласили да участват в платформата, отбелязва Nikkei.

Благодарение на платформата Yahoo е успявала да събира данни на над 60 милиона активни месечни потребители, включително история на търсенията им и информация за плащанията, като така компанията е можела да помага на фирмите за игри да продават продуктите си по-добре си и да създават нови. Японската компания е планирала да разшири сферата на приложение на Game Plus и да добави приложение за бизнеса. От миналата есен обаче Yahoo Japan внезапно съкрати бюджета си за развитие на платформата и даже почти не я рекламира.

Представители на компанията разказали на свои бизнес партньори, че решението е свързано с натиск, оказван от Apple. Японската компания разчита на американския технологичен гигант за реализиране на печалба чрез продажби през App Store. Новата японска платформа за приложения и общата стратегия на Яху Джъпен обаче биха могли да застрашат интересите на Apple.

Японската комисия за честна търговия събира информация за ситуацията, която според нея може да представлява намеса на Apple в дейността на Yahoo Japan. Разследването обаче на практика не се движи напред, тъй като в такива случаи бизнесът не проявява особено желание да сътрудничи с властите, като не желае да накърнява репутацията си и дава приоритет на собствените си интереси.

Пазарът на приложения в Япония по данни на американската компания за проучвания App Annie миналата година е достигнал 1,44 трилиона йени (13 милиарда долара).

investor.bg
GPower
Август 16, 2018, 07:11:20 am от GPower
Views: 200 | Comments: 0


Всички фенове на Аpple очакват с нетърпение премиерата на тазгодишните смартфони на компанията. Очаква се до края на есента да видим три устройства, като две от тях ще имат AMOLED дисплеи, а третия модел ще е с LCD екран. Според данните смартфоните ще са оборудвани с FaceID системи, с които ще се опитат да привлекат вниманието на потребителите. Анализатори от TrendForce изразиха съмнение, че Apple ще успеят да реализират толкова високи продажби, както през миналата година.
 
Основната причина за това ще е твърде високата цена, на която ще се продават смартфоните на глобалния пазар. Потребителите, които искат да имат най-скъпия модел от серията, а именно 6.5" смартфон с AMOLED дисплей ще трябва да платят около $1000. Именно това ще бъде наследника на iPhone X, който всички с нетърпение очакват да видят. Вторият най-скъп модел от серията ще бъде 5.8-инчов модел, който отново ще е оборудван с AMOLED дисплей.
 
Плановете на компанията предвиждат цената му на пазара да е от порядъка на $900-$950. Третият модел ще генерира около 50% от продажбите на Apple през годината или поне такива са очакванията на компанията. Атрактивният 6.1" модел ще е с LCD екран и ще може да се купи от потребителите за $700-$750. Стойност, която ще му гарантира най-сериозни шансове да се конкурира с атрактивните устройства с Android, които видяхме от началото на годината досега.

digital.bg
GPower
Август 16, 2018, 07:04:42 am от GPower
Views: 366 | Comments: 0


Berkshire Hathaway, холдинговото дружество на американския милиардер и инвеститор легенда Уорън Бъфет, увеличава дела си си в технологичната група Apple през второто тримесечие. Освен това за първи път то влага средства и в Goldman Sachs. Това не е единствената банка, която влиза в списъка за инвестиции на Berkshire, като там се появява и US Bancorp. Междувременно Berkshire се отказва от книжата на Wells Fargo.

Според подадените в Комисията за ценни книжа и борси в САЩ документи Berkshire е увеличила дела си в Apple с 12,4 милиона акции през тримесечния период, като увеличава участието си до 46,6 милиарда акции към края на юни. Към 31 март Berkshire бе вторият по големина акционер в Apple след Vanguard Group, като държеше 4,96% от акциите на базираната в Купертино компания.

И през предходното тримесечие Berkshire увеличи дела си в технологичния концерн. През първите три месеца на годината компанията на Бъфет придоби около 75 млн. акции в Apple. Това е допълнение към общо 165,3 млн. акции, които Berkshire вече притежаваше в концерна към края на 2017 г.

Ангажиментът на Бъфет към Apple през последните две години изненада мнозина, като се има предвид неговата история с компании от технологичния сектор. Първоначалната инвестиция на Berkshire в Apple беше малка, но с по-късните придобивания на акции делът на компанията нарасна до 240,3 млн. акции, които са на стойност 42,5 млрд. долара.

Преди няколко месеца Бъфет поздрави главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук и предположи, че той разглежда Apple повече като потребителска компания, а не просто като фирма, родена в Силициевата долина.

В понеделник Berkshire обяви, че ще свие инвестициите си в някои банки и авиокомпании. Сред тях са American Airlines и U.S. Bancorp, а причината е ограничението на компанията никога да не държи повече от 10% от книжата на дадена компания. Освен това съответните  компании са стартирали кампании по обратно изкупуване на акции, става ясно от изказването на Berkshire.

87-годишният Бъфет и неговите заместници преструктурират портфолиото на конгломерата от 180 млрд. долара, излизайки от дългогодишни инвестиции, включително International Business Machines Corp., но включвайки нови залози, като Apple Inc. Инвеститорът държи големи дялове в четирите най-големи американски авиокомпании и четири от седемте най-големи кредитори.

investor.bg
GPower
Август 15, 2018, 12:45:16 pm от GPower
Views: 237 | Comments: 0


Подложката за безжично зареждане AirPower на Apple най-сетне може да се превърне в нещо повече от раздел на сайта на компанията. Не, сериозно - джаджата официално е най-проточилата се премиера в историята на гиганта.

Междувременно Samsung пусна нещо подобно в лицето на безжичното зарядно Duo за вашите Note 9 и Galaxy Watch. Този модел вече е във фаза на предварителни поръчки и най-вероятно ще се появи преди AirPower. Apple анонсира своето зарядно заедно с iPhone 8, Plus и X през септември 2017 г. и досега още не сме го видели.

Добрата новина е, че "вътрешни източници" от компанията твърдят, че устройството все пак ще дебютира през септември тази година. Това трябва да стане заедно с тазгодишната серия смартфони на Apple и при това на прилична цена. Споменаваната сума е 145 долара, което е добре по стандартите на компанията както и заради това, че с устройството ще може да заредите всеки един неин уред.

Нещо повече, преди се спекулираше, че AirPower ще струва поне 200 долара. Така своеобразната мантра на Apple "обяви го с iPhone 2017, пусни го с iPhone 2018" все пак може да донесе нещо положително за крайните потребители.

hicomm.bg
Pages: [1] 2 3 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5710 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1025 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
gogi6 gogi6
259 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
66 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
47 Публикации
JmeLche JmeLche
37 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Август 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 [19]
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

  • stats Общ брой потребители: 855
  • stats Общ брой публикации: 8562
  • stats Общ брой теми: 4806
  • stats Общ брой категории: 11
  • stats Общ брой раздели: 75
  • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

  • Dot Гости: 3
  • Dot Spiders: 0
  • Dot Скрит(и): 0
  • Dot Потребители: 0

There aren't any users online.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal