Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Февруари 27, 2017, 06:16:25 pm от GPower
Views: 166 | Comments: 0


Новите 10.5- и 12.9-инчови iPad таблети, които Apple ще представи през март, няма да достигнат до пазара преди май или юни, твърдят източници от индустрията, цитирани от DigiTimes. 9.7-инчовият iPad обаче щял да излезе скоро след събитието през март.

През януари DigiTimes съобщи, че масовото производство на 10.5-инчовия и 12.9-инчовия iPad ще започне през второто тримесечие на тази година, докато за 9.7-инчовия това ще се случи през първото.

Времето на доставка на сегашното поколение 12.9-инчови iPad вече достигна "до 2 - 3 седмици" в страни като САЩ, Канада, Австралия, Франция, Германия и Япония. Това по принцип означава, че скоро ще бъдат представени нови модели, но в случая е възможно да говорим и за производствени проблеми.

Очаква се новият 10.5-инчов iPad да е флагманът на Apple в новата продуктова линия на iPad. Той ще има edge-to-edge дисплей. На мартенското събитие очакваме компанията да дебютира и 128 GB iPhone SE, както и червени варианти на iPhone 7 и iPhone 7 Plus.

hicomm.bg
GPower
Февруари 25, 2017, 05:25:27 pm от GPower
Views: 184 | Comments: 0


Когато Apple представи дългоочаквания нов iPhone за 10-ия си юбилей през есента, неволно ще даде урок за степента на съзряване на индустрията на смартфони, в която бе пионер, разказва Ройтерс.

Очаква се бъдещият iPhone да включва нови характеристики като екрани с висока резолюция, безжично зареждане и 3D сензори. Вместо да бъдат голям пробив обаче, повечето от тези нововъведения вече от няколко години са достъпни при смартфони на конкурентни марки.

Сравнително бавното възприемане на нови характеристики от Apple едновременно отразява и подсилва факта, че собствениците задържат по-дълго смартфоните си. Според Тимъти Аркюри, анализатор на Cowen&Co, над 40 процента от iPhone устройствата на пазара са на повече от две години, което е исторически рекорд.

Това е важна причина, поради която инвеститорите тласкат напред акциите на Apple до исторически рекордни върхове. За новия iPhone има засилено търсене, дори той да не предлага революционни технологии.

Не е ясно дали Apple съзнателно се е въздържал да включи нови характеристики в iPhone 7, който в момента е на пазара и който бе критикуван заради липсата на отличителни черти, които да го откроят от предшественика му.

Все пак, разработването и пускането на пазара на юбилейния смартфон предполага, че продуктовата стратегия на Apple е движена по-малко от технологичните иновации и в по-голяма степен - от потребителския цикъл на модернизиране, както и от бизнес и маркетинговите нужди на компанията.

Концернът пази мълчание за бъдещите новости, но анализатори и информация от азиатски производители на компоненти и други източници предполагат, че юбилейният смартфон вероятно ще включва екран с висока резолюция, базиран на ОЛЕД-технология (OLED - organic light-emitting diode) и може би ще бъде с извити ръбове. Според анализатори не се очаква радикално нов дизайн.

Някои от очакваните нови технологии, по-точно безжичното зареждане, остават неясни. Телефони на Samsung, например, предлагат възможност за безжично зареждане, но поддържат два различни стандарта - Qi и AirFuel.

Apple неотдавна се присъедини към групата, подкрепяща стандарта Qi, но в компанията има поне пет различни групи, работещи по технологии за безжично зареждане, посочва източник.

Колкото до 3D сензорите - в iPhone 7 вече незабележимо е вдгрaден един такъв. Характеристика на предната камера, известна като сензор за по време на полет, помага за автофокуса и е използван в множество устройства.
Този сензор може да бъде модернизиран до версия с по-висока резолюция, която да допринася за лицево разпознаване.

Очаква се Apple да предприеме мащабна маркетингова кампания за 10-ата годишнина на iPhone.

През 2015 година - последната, за която компанията е оповестила цифри - Apple е похарчила за реклама 1,8 млрд. долара, което е с 50 процента над бюджета за предходната година и близо четири пъти над сумата от 467 млн. долара, заделена през 2007 г. при пускането на първия iPhone.

БТА
GPower
Февруари 25, 2017, 05:24:20 pm от GPower
Views: 172 | Comments: 0


Apple Inc. заяви в сряда, че ще открие новия си кампус през април и ще има нужда от шест месеца, за да настани всичките си служители в обвитата от стъкло сграда, наподобяваща космически кораб.

Офис сградата от 175 акра (над 708 хил. кв. м), която се нарича Apple Park, бе един от последните проекти на съоснователя на Apple Стив Джобс. Концернът не разкрива цената на новия кампус, но според различни спекулации тя е в размер между 3 млрд. и 5 млрд. долара, предава Bloomberg.

В центъра на проекта е сграда с размер 2,8 милиона квадратни фута (260 хил. кв.м) с формата на пръстен и обвита изцяло от извито стъкло. Тя ще събере около 12 000 служители, разпределени в рамките на множество сгради в близкия Infinite Loop кампус на Apple.

Новината за официалното откриване на кампуса се появява броени дни преди рождения ден на Стив Джобс, който на 24-ти февруари щеше да навърши 62 години. Именно в негова памет аудиторията в новия кампус ще се нарича Стив Джобс. Това ще бъде стъклена, с карбонов покрив, отново кръгла сграда с диаметър 50 метра и точно 1000 седящи места. Аудиторията Стив Джобс е разположена на най-високата точка в целия Apple Park.

В Apple Park ще има и център за посетители с Apple Store и отворено за всички кафене. Служителите пък ще имат достъп до фитнес център за 75 млн. долара, над 3 км. паркови пътеки, подходящи за разходки или тичане, както и овощна градина, ливада и езерце.

Кампусът се намира на земя, която някога бе ползвана за офис на Hewlett-Packard. Apple е придобила земята през 2010 г., когато Джобс е разбрал, че компанията му е надраснала тогавашните си офисни възможности и се нуждае от нов кампус, който да побере служителите.

„Тази земя е специална за мен", каза Джобс по време на представянето на плана си пред Общинския съвет на Купертино през 2011 г. Той нарече идеята си за настаняване на 12 000 души, работещи в една сграда, "странна" и помогна да наложи в общественото въображение приличащата на летяща чиния сграда, описвайки я като „космически кораб".

Дизайнът на кампуса е дело на базираната в Лондон архитектурна фирма Foster + Partners. По-голямата част от паркинга ще бъде подземна, а сградата ще бъде снабдявана с електричество от разположени на покрива соларни системи.   


investor.bg
GPower
Февруари 23, 2017, 03:15:33 am от GPower
Views: 186 | Comments: 0


По всичко изглежда, че iCloud може да спести значителна част от вашето време. Всеки потребител разполага с възможност да съхрани или пък да възобнови своето съдържание, след като премине през облачната услуга, но това не е всичко. При положение, че сте загубили вашето Apple устройство, iCloud отново може да ви окаже доста сериозна помощ, но нека преминем към днешната новина.
Видно от заглавието, Apple придоби правата за ползване на поредния домейн, който може да се похвали с името на облачната услуга, но това е съвсем разбираемо. Все пак разширението .NET е доста популярно и никоя сериозна компания не би позволила, на който и да е от своите потребители да попадне в чужда платформа по погрешка.


Всеки потребител на iCloud.net може да свали информацията си, както и да изтрие своя личен профил до края на настоящия месец. След първи март, Apple ще премахне въпросната платформата, а според TechCrunch, предния собственик смята, че е дошло време да се отдаде на заслужена пенсия, но това не ни изненада по никакъв начин. Macrumors свидетелства, че домейнът е прехвърлен срещу поне милион и половина долара.
Припомняме ви, че през не толкова далечната 2011 година Apple стартира своята облачна услуга, след като закупи домейн с име iCloud.com от Xcerion. Шведската компания реализира приход от около 5.2 милиона долара, но това не е първата подобна сделка. Компанията от Купертино притежава над сто подобни на облачна разработка имена на сайтове като iCloud.us, iCloud.eu, iCloudApps.com, iCloudAds.com и други.

iMagazin.bg
GPower
Февруари 22, 2017, 07:05:20 am от GPower
Views: 219 | Comments: 2


По всичко изглежда, че съвсем скоро ще се запознаем с няколко нови или поне обновени продукти на Apple. Свежата новина е предоставена от сравнително достоверен източник и, въпреки че не бихме могли да се доверим изцяло на любопитните прогнози, определено ще бъде интересно да им обърнем малко повече внимание.
Вероятно вече знаете, че през тази пролет компанията от Купертино ще представи един значително обновен iPad Pro. Според Macotakara събитието ще се проведе през месец март, но това не е всичко. Малкото 7.9 инчово изпълнение на iPad mini ще запази своите размери, но заедно с това ще стане част от Pro поколението, което определено ще може да се похвали с доста по-сериозно промени.


След като преминем през 12.9 инчовото изпълнение на професионалния таблет, което вероятно ще разполага с 12 мегапикселова задна камера, отправяме поглед към появата на един изцяло нов размер с диагонал на екрана от 10.5 инча. Macotakara свидетелства, че разработката ще може да се похвали с извит във всеки край OLED панел, тънка декоративна рамка и изцяло премахнат Home бутон. Нека разгледаме и 7.9 инчовото предложение.


Малкият представител ще разполага с True Tone дисплей, което важи и за 9.7 инчовото изпълнение, отново с 12 мегапикселова задна камера, Smart конектор и четири високоговорителя, но това не е всичко. Изброените размери ще се сдобият с по четири микрофона, което определено ще повиши качеството на запис, а ние преминаваме към поредната любопитна прогноза, но този път тя е предоставена от KGI Securities.
Според един от последните доклади на Ming-Chi Kuo, малкото 7.9 инчово изпълнение на очакваното поколение iPad Pro ще разполага с процесорен чип A9X, докато останалите представители ще могат да се похвалят с по-мощната процесорна разработка A10X. Припомняме ви, че настоящото поколение от професионалните таблети се отличава със своята завидно висока производителност, но нека преминем към останалите предположения.


Вероятно очакваното поколение iPhone SE ще разполага с вградена памет от 128 Gb, но промените при седмото поколение се очаква да бъдат определено по-крещящи. Просто един изцяло обновен или, поне на пръв поглед, корпус в ярко червен цвят, за което все още сме малко скептично настроени.

iMagazin.bg
Pages: 1 ... 98 99 [100]

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Последни постове

Re: BlueStacks - Android игри на компютър от GPower
[Днес в 08:35:57 pm]


Re: BlueStacks - Android игри на компютър от gogi6
[Днес в 08:20:26 pm]


BlueStacks - Android игри на компютър от GPower
[Днес в 07:38:29 pm]


Re: IOS 11 от R32
[Днес в 04:57:19 pm]


Re: IOS 11 от GPower
[Днес в 04:52:44 pm]


Re: App Uninstaller от GPower
[Днес в 07:11:05 am]


Цената на iPhone X (2018) с OLED дисплей ще е с 10% по-ниска от предходния модел от GPower
[Вчера в 07:22:04 am]


Re: Ummy Video Downloader от GPower
[Март 21, 2018, 09:39:52 pm]


Re: Macgo Blu-ray Player Pro от GPower
[Март 21, 2018, 09:38:12 pm]


Монополът на Apple върху Face ID продължава до 2019 г. от GPower
[Март 21, 2018, 09:31:33 pm]

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5465 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
968 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
234 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
46 Публикации
R32 R32
39 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации
JmeLche JmeLche
28 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Март 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 [23] 24 25
26 27 28 29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

  • stats Общ брой потребители: 729
  • stats Общ брой публикации: 8174
  • stats Общ брой теми: 4656
  • stats Общ брой категории: 12
  • stats Общ брой раздели: 75
  • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

  • Dot Гости: 14
  • Dot Spiders: 0
  • Dot Скрит(и): 0
  • Dot Потребители: 0

There aren't any users online.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal