Welcome, Guest. Please login or register.

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Apple Новини / Apple Watch и Fitbit може да усетят цената на американските мита
« Последна публикация от GPower - Вчера в 03:24:15 pm »

Най-новата серия от американски мита върху китайски стоки за 200 млрд. долара може да засегне Apple Watch, тракерите, колонките за музикален стрийминг и други аксесоари, които се сглобяват в Китай, сочат правителствени документи по въпроса, разгледани от Ройтерс.

Според тях часовникът на Apple, няколко тракера на Fitbit и свързаните колонки на Sonos могат да бъдат засегнати. Въпреки че най-продаваната потребителска електроника като мобилните телефони и лаптопите до момента са били изправени пред малка опасност от налагане на мита, решението показва, че производителите на устройства може да не бъдат пропуснати и може да се наложи да помислят за покачване на цените на продуктите им, които потребителите използват всеки ден.

Списъкът със стоки, върху които ще бъдат наложени мита, е в период на публично обсъждане. Но ако влезе в сила тази есен, продуктите на Apple, Fitbit и Sonos ще бъдат изправени пред 10-процентни вносни мита.

По-специално продуктите, които влизат във въпросния документ, са оригиналният Apple Watch, моделите Charge, Charge HR и Surge, както и колонките Play:3, Play:5 и SUB на Sonos.

И трите компании са отказали да коментират списъка. Но в документите си до регулаторите във връзка с желанието си да стане публично търгувана компания, Sonos заяви, че „налагането на мита и други търговски бариери, както и ответни търговски мерки, може да изисква да повишим цените на нашите продукти и да засегне нашите продажби“.

New York Times писа, че Тръмп е заявил на главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук по време на среща през май, че американското правителство няма да налага мита върху смартфоните на фирмата, сглобявани в Китай, твърди източник, запознат със случая.

investor.bg
2

Apple се подготвя да пусне не един или два, а три нови iPhone-а през тази година и всички те вероятно ще бъдат захранвани от първия 7nm чипсет, произведен в заводите на TSMC. Въпросната компания TSMC обаче току що намали прогнозата си за приходите за третото тримесечие, като цитира "слабите" продажби на мобилни чипове, както и на такива за добив на криптовалути.

Компанията очаква розово бъдеще, като ръководството на TSMC са оптимисти за голямо възстановяване на пазара през четвъртото тримесечие. Точно когато продажбите на новите модели iPhone ще се развиват с пълна сила. Това показва коментар на главния изпълнителен директор на TSMC С.С. Уей, цитиран от Bloomberg.

"Наскоро развитието в създаването на смартфони наистина тръгна нагоре. Така че е по-добре, отколкото прогнозирахме преди три месеца макар това не е голяма вариация от това, което предвиждаме", коментира главният изпълнителен директор на компанията. TSMC е най-големият производител на чипове в света. Компанията очаква по-слаби финансови резултати през третото тримесечие. Представянето ѝ се води ключов индикатор при определяне на предполагаемите продажби и прогнози за смартфоните на Apple.

Анализатор на Bernstein добави след пресконференцията за приходите на TSMC, че "има ръст на поръчките от Apple, но те ще допринесат главно за продажбите през четвъртото тримесечие", и че "слабото представяне идва предимно от продуктите за добив на криптвалути".

Тези очаквания показват, че прогнозата на Apple за новите продажби на моделите iPhone за 2018 е много оптимистична, ако TSMC смята, че поръчките ѝ ще бъдат в състояние да компенсират понижението на търсенето на чипове в момента. Анализаторите предвиждат супер цикъл на ъпгрейди (този път наистина, а не като с iPhone X) от хора с iPhone апарати на с две години и повече. Като това ако се окаже вярно, то TSMC по-добре да ускори конвейерните ленти.

Що се отнася до 5nm процес, който TSMC тества не много отдавна, масовото производство е отложено за първата половина на 2020 г. и потенциално за новаторския iPhone, който ще дойде след две години с A14 чип.

hicomm.bg
3
Apple Новини / Amazon се готви да детронира Apple
« Последна публикация от GPower - Юли 19, 2018, 05:20:56 pm »

Пазарната стойност на Amazon.com достигна 900 млрд. долара в сряда за първи път, отбелязвайки ключов момент в 21-годишната ѝ история като публична компания и заплашвайки да детронира Apple като най-високо оцененото дружество на Wall Street, предава Ройтерс.

След като Джеф Безос основава онлайн компанията в гаража си през 1994 г., Amazon оцеля през дотком кризата, а след това се разшири рязко в индустрията за продажби на дребно, преобръщайки начина, по който потребителите купуват продукти и превръщайки се в заплаха за физическите магазини.

Тази сряда компанията обяви, че е продала над 100 млн. продукта по време на годишната си разпродажба Prime Day, а в резултат книжата ѝ за кратко достигнаха цена от 1858,88 долара. Това даде на Amazon пазарна капитализация от 902 млрд. долара. По-късно сумата беше ревизирана, а акциите по време на борсовата сесия се търгуваха със спад в цената от 0,16%.

Книжата на Amazon са повишили стойността си с над 57% през 2018 г., което значи увеличение от 123 хил. пъти от момента на листването ѝ в Nasdaq през 1997 г. Инвеститор, който е купил една акция за 18 долара при IPO-то, сега ще има инвестиция на стойност над 22 200 долара, включително трите сплита на акции през 90-те години.

Amazon, видео стрийминг услугата Netflix и още няколко технологични компании подхранват ралито на Wall Street през последните години. Те остават ключови части от портфолиото на мениджърите.

Apple измести Exxon Mobil през 2011 г. като американската компания с най-голяма пазарна стойност. Книжата на фирмата от Силициевата долина са нараснали с 12 на сто през 2018 г., което е повишило пазарната ѝ стойност до 935 млрд. долара.

investor.bg
4
Mac OS / MacOS Mojave
« Последна публикация от GPower - Юли 19, 2018, 07:32:19 am »
Работата с Mac винаги е предполагала страхотни идеи. Сега macOS Mojave предлага нови функции, вдъхновени от най-взискателните потребители, но създадени за всички. Фокусирай се върху работата си с Dark Mode. Подреди автоматично файловете си със Stacks. Прави разнообразни скрийншоти с по-малко усилия. Пробвай две нови вградени програми и открий много други в обновения Mac App Store. Сега всеки клик ти дава повече.

Dark Mode
Dark Mode е нов режим, който помага да се фокусираш върху работата си. Нищо не те разсейва от деликатните цветове и фини детайли на съдържанието, докато контроли и менюта остават на заден план. Включи режима от System Preferences, за да създадеш елегантно работно пространство, което е радост за очите — във всеки смисъл. Dark Mode работи с вградените програми в твоя Mac, но и други производители могат да се възползват от него.

Dynamic Desktop
Персонализирай работното си пространство с динамична картина на десктопа, която се променя според времето в твоята часова зона. Сега твоят Mac е още по-красив — от сутрин до мрак.

Stacks
Stacks разчиства претрупания десктоп, като сортира файловете в сходни групи. Сортирай по вид, за да видиш как снимки, документи, таблици, PDF и други се подреждат мигновено. Можеш да пробваш и по дата, за да групираш работата си от определен период. Ако пък тагнеш файлове с метаданни за проект, например име на клиент, сортирането със Stacks се превръща в ефективен инструмент за мултитаскинг. Разгледай файловете в стак, като раздвижиш курсора върху него. Или пък кликни, за да го отвориш и избереш нужния файл.

Finder
Нови начини да видиш. Още начини да правиш.
Finder в macOS Mojave е дори още по-изпълнителен. Сега можеш бързо да намериш файл само по вида му. Да го разгледаш директно, без дори да използваш програма. И моментално да видиш всичките му метаданни.

Quick Look
Работи по файл, без дори да го отваряш.
Сега едно натискане на спейс клавиша дава много повече от бърз преглед на файла. Можеш да правиш неща специфични за вида файл, който преглеждаш — при това без да стартираш програма. Анотирай PDF-и, завъртай и изрязвай снимки, съкращавай аудио и видео. А когато приключиш, можеш да шернеш резултата директно от Quick Look.

Screenshots
В macOS Mojave необходимият контрол за разнообразни скрийншотове е само на един шорткът разтояние. Опростеното меню включва нови начини за запис на екрана и други опции, като настройка на старт таймер, показване на курсора, и дори къде искаш да се запазват скрийншотовете. Направи скрийншот и в ъгъла на екрана ще се появи негова миниатюра. Остави го там и той автоматично ще се запази в избран от теб фолдър. Или кликни, за да анотираш и шернеш скрийншота веднага — без да го запазваш. По-лесно отвсякога и много по-подредено.

Continuity Camera
Сега можеш да ползваш своя iPhone за снимка, или да сканираш документ и той автоматично ще се появи на твоя Mac. Просто избери Insert a Photo от менюто Edit. Снимай предмет на бюрото си и ще видиш снимката веднага в своя документ в Pages. Или пък сканирай касова бележка и незабавно ще разполагаш с PDF файл във Finder. Continuity Camera работи с Mail, Notes, Pages, Keynote, Numbers и др. Още едно доказателство, че iPhone и Mac са създадени един за друг.

FaceTime
С macOS Mojave можеш да се включиш във FaceTime разговор с до 32 души. Можеш да каниш хора по всяко време на обаждането и в него могат да се включат както аудио, така и видео участници. Така твоите приятели и колеги могат да се свържат с теб независимо от устройството, с което разполагат в момента — Mac, iPhone или iPad.

Mac App Store
Изцяло обновеният Mac App Store има нов интерфейс и специално подбрано за теб съдържание. Чети задълбочени ревюта, разгледай подбрани колекции и дори клипове — с цел максимална прецизност в търсенето на перфектната програма. И всичко е организирано според специфичните функции, които най-много обичаш в своя Mac.

5
iOS / Re: IOS 11
« Последна публикация от gogi6 - Юли 18, 2018, 06:19:32 pm »
Да, обаче в Cydia вече има SemiRestore11;)
6
iOS / Re: IOS 11
« Последна публикация от GPower - Юли 18, 2018, 07:28:19 am »
Apple спря подписването на iOS 11.4.
7
Apple Новини / Ето колко тънки рамки ще имат новите модели iPhone (2018)
« Последна публикация от GPower - Юли 18, 2018, 07:20:04 am »

Аpple подготвят премиерата на три нови смартфона iPhone, които ще бъдат представени официално през септември. Очаква се тазгодишните модели от популярната серия да запазят дизайна на iPhone X и да имат същия Notch прорез в горната част. Най-евтиният смартфон от гамата ще е оборудван с LCD дисплей, което ще позволи да се намали осезаемо цената му. Името Nichia вероятно не ви е познато, но това е компания, която ще участва активно в производството на смартфоните.


Последните подобрения свързани с дисплеите са причината Apple да вземат решение да си партнират с Nichia. Оказва се, че новата им генерация панели ще позволи рамките около екрана да са с дебелина от едва 2-2.5 милиметра. Още по-интересното е, че двата смартфона с ОLED дисплеи ще имат дори още по-тънки рамки от устройството с LED панел. В крайна сметка това ще предостави много повече пространство за потребителите и любимото им мултимедийно съдържание.


Снимка от предстоящите протектори за дисплеите на iPhone (2018) ни показва как ще изглеждат устройствата в предната част. Този кадър ни разкрива нагледно какви са разликите в големината им, както и как изглеждат моделите поставени един до друг. Тук е момента да споменем, че 6.1-инчовия смартфон се очаква да се продава на цена от приблизително $700. Най-малкият модел ще има 5.8" диагонал, но заради OLED дисплея ще струва с около $100 повече. Новият флагман на Аpple ще се продава за минимум $1000.

digital.bg
8
iOS / Re: iOS 12
« Последна публикация от GPower - Юли 18, 2018, 06:52:56 am »Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
9
iOSXbg.com Инфо / Re: Нередности по форума/сайта?
« Последна публикация от Admin - Юли 17, 2018, 07:48:50 pm »
Здравейте, Съфорумци

Предстои да започне технологичен процес по прехвърляне към нова хостинг платформа на сървър, на който е разположен форума You are not allowed to view links. Register or Login

Прехвърлянето ще се случи вечерта на 19 юли 2018 г., четвъртък.

Технологичният процес по миграцията ще започне в 21:00 часа и ще отнеме няколко часа. През това време ще има прекъсване в достъпа до сайта.
След прехвърлянето Форума ще работи много по-бързо и ще бъде по-защитен.
10
iPhone фотография, Теми и Тапети / Покажете вашите теми [скрийншоти].
« Последна публикация от gogi6 - Юли 17, 2018, 09:47:13 am »

LockPlus Pro
Страници: [1] 2 3 ... 10
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal