Welcome, Guest. Please login or register.

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Contacts to QR Conference Cards
You are not allowed to view links. Register or Login

Duplicate Files Finder
You are not allowed to view links. Register or Login
2

Стийв Возняк или както повечето хора го знаят „другият Стийв“, създава Apple заедно със Стив Джобс. Сега обаче Воз е решил да създаде своя собствена онлайн платформа за обучение, наречена Woz U. Нейната цел е да промотира работните места свързани с технология и да снабди хората с необходимите качества за тези позиции.

След време Возняк иска да разшири идеята си и да направи 30 физически места из целия свят, в които хората да ходят и да посещават курсовете му. Курсовете са всякакви – от курс по софтуерно инжеренство и инормационни технологии до курс по разработване на мобилни приложения и киберсигурност. Не е ясно дали занятията ще бъдат безплатни или някои неща ще се плащат. В сайта засега няма такава информация.

Woz U също така има връзки с технологични компании, които с радост ще използват възможността да намират нови кадри и сами да обучават своите бъдещи служители. Крайната цел на Woz U е да увеличи интереса в така наречените STEAM среди (НТИИМ) тоест – наука, технология, инженерство, изкуство и математика. Добавянето на изуствата може би идва от отдавашната мисия на Apple да свърже технологиите с хуманитарните науки.


„Нашата цел е да научим хората на нещата, които ще им трябват за най-търсените професии в момента, без да ги заточваме на години обучение в университети,“ споделя Возняк в свое изявление. „Повечето хора се страхуват да изберат кариера базирана на технологиите, понеже си мислят, че е са достатъчно способни за това. Но аз знам, че те могат и искам да им покажа как! Цял живот работя за да развивам и правя света по-добро място за живеене чрез технологиите, а пък и винаги съм уважавал образованието. Сега дойде времето на Woz U и трябва да знаете, че тепърва започваме с проектите!“

Въпреки че няма ценова категория все още… не бъдете много ентусиазирани, че всичко ще бъде безплатно. Можете свободно да разгледате сайта на Стийв Возняк и да се запознаете по-надълбоко с идеите му. Има и мобилно приложение Woz U, което можете да изтеглите напълно безплатно. Това обаче също не ви гарантира, че в последствие и курсовете ще бъдат безплатни.

hicomm.bg
3
Apple Новини / iPhone 7 се продава по-добре от по-новата версия iPhone 8
« Последна публикация от GPower - Вчера в 07:14:26 am »

По-старите модели телефони iPhone 7 на Apple се продават по-добре от последно представените iPhone 8 преди дебюта в началото на ноември на премиум модела iPhone X, заявиха от брокерската къща KeyBanc Capital Markets, позовавайки се на проучвания сред магазините.

Традиционно новите модели на iPhone се продават бързо, а феновете се редят на опашки за последните актуализации. Проучваниятa обаче засилват сигналите, че iPhone 8 не е толкова популярен, колкото предшествениците си.

„Много респонденти посочват, че значителна част от клиентите купуват iPhone 7 вместо iPhone 8 предвид липсата на значителни подобрения в новия телефон“, казва анализаторът на KeyBanc Джон Вин в коментар до клиентите си.

Миналия месец Apple представи iPhone 8 и iPhone 8 Plus, които приличат на линията iPhone 7, но имат възможност и за безжично зареждане на батерията.

Докато цената на iPhone 8 започва от 699 долара в САЩ, iPhone 7 се продава за около 549 долара, след като цената бе намалена.

„Обратната връзка от магазините показва, че клиентите изчакват да купят iPhone X или да го сравнят, преди да купят iPhone 8“, пише Вин, който е оценен с четири от пет звезди за точността на препоръката си за акциите на Apple от Thomson Reuters StarMine.

Доставките на силно очаквания iPhone X на Apple – произведен от закалено стъкло и с екран без периферия – ще започнат от 3 ноември. Телефонът в чест на 10-годишнината на iPhone започва от 999 долара – най-скъпия смартфон на Apple досега.

Друга причина за слабото представяне на iPhone 8 може би се крие в слабата реклама от страна на американските доставчици, казва Вин.

„Макар че доставчиците продължават да промотират новия iPhone 8, предложенията са много по-скромни в сравнение със старта на iPhone 7 миналата година“, пише той.

KeyBanc е провела проучванията си в САЩ и Обединеното кралство.

Apple не е била открита веднага за коментар. Акциите на компанията се търгуват с повишение от 0,8% до 158,20 долара за брой в предборсовата търговия.

investor.bg
4
Apple Новини / Apple може да направи масова технологията за лицево разпознаване
« Последна публикация от GPower - Октомври 16, 2017, 04:43:47 pm »

Технологията за лицево разпознаване на Apple – Face ID, която ще направи дебюта си на iPhone X, има шансовете да се наложи на пазара. Според анализатора на KGI Securities Мин-Чи Куо, който следи отблизо Apple, всички телефони с марката iPhone от 2018 г. вероятно ще имат Face ID, пише CNET.

Благодарение на TrueDepth системата за камери на Apple, iPhone X получава няколко функционалности, като Face ID, добавена реалност и Animojis. Това прави разпознаването на лица ключов елемент от телефона и е една от най-големите разлики между iPhone X и по-традиционните iPhone 8 и 8 Plus.

Куо предполага, че устройствата на Apple за 2018 г. вероятно ще оставят на заден план сензора за разпознаване на пръстови отпечатъци, което може да означава и край на линията на Touch ID на iPhone. Touch ID се използва в няколко ситуации, като отключването на устройството или в Apple Pay, но ако Face ID работи, както се планира, може наистина да се стигне до края на Touch ID (поне в сегашния му вид).

Освен това Куо твърди, че TrueDepth камерата дава на Apple конкурентно предимство и различава iPhone X от другите телефони на пазара. Той твърди, че конкурентите с Android все още са години назад в разработките си на технологии за лицево разпознаване. Пускането на повече устройства с тази технология в близко бъдеще може да помогне на Apple да спечели от това свое предимство.

Но това не значи, че Touch ID вече е мъртва. Редица продукти на Apple, като MacBrook Pro, все още използват TouchID, но Куо прогнозира, че скоро други устройства могат да започнат да използват Face ID, както вероятно ще се случва със следващия iPad Pro.

Apple не е отговорила на запитването за коментар по въпроса.

investor.bg
5
Mac Програми / Re: TG Pro
« Последна публикация от GPower - Октомври 16, 2017, 04:42:00 pm »
Version 2.27:
You are not allowed to view links. Register or Login
Цитат
New

TG Pro is now fully compatible with macOS High Sierra (10.13).
Added feature in the preferences to reset the app back to factory defaults.
Fixed

Issue where errors from an old battery would appear when it had been replaced.
Updated Paddle framework to the latest version. Once again, they believe this should resolve the issue where the license key would have to be re-entered.
6
Mac Програми / Re: iTrash
« Последна публикация от GPower - Октомври 16, 2017, 04:40:46 pm »
Version 4.0.1:
You are not allowed to view links. Register or Login
Цитат
Completely rewritten search engine using latest APIs (OS X 10.10 and later only)
Improved Ghost Mode to also scan external volumes Trashcans
Now works with the new APFS filesystem (macOS 10.13 High Sierra)
Added Touchbar support
Improved TouchID support
Improved Applister window
Searches on all available volumes
Fixed issue with "Extended Case-sensitive, Journaled" formatted volumes
Added Siri to the standard blocked apps
Improved ‘Put Back’ feature. If you want to replace/restore the removed files, right-click, and select PUT BACK
Improved logging
Logging is now enabled by default
Does not need Spotlight to be enabled
Fixed issue with saving the window position
7
Apple Новини / Китайски конкурент отправя предизвикателство към Apple в Индия
« Последна публикация от GPower - Октомври 16, 2017, 07:12:39 am »

Американският технологичен концерн Apple се опитва да отвори магазини в Индия от години, но един от китайските ѝ конкуренти успя да я изпревари, пише CNN.

Миналата седмица индийското правителство даде на Oppo, един от китайските производители на смартфони, одобрение да създаде своя верига от магазини в страната. Решението е тласък за компанията на един от най-горещите пазари на смартфони в света.

“Индия се превърна в най-важния пазар за Oppo след вътрешния ѝ пазар”, коментира в изявление компанията. “Приветстваме решението на правителството”.

Oppo вече има мрежа от 200 индийски дистрибутори, които продават нейните устройства. Фирмата отказва да коментира колко магазина планира да отвори, но потвърди, че иска да има 550 центъра за услуги в Индия в рамките на следващите три месеца.

Компанията е четвъртият по големина бранд за смартфони в Индия, с 8% пазарен дял според IDC. Тя е и сред групата китайски фирми, включително Xiaomi, Vivo и Lenovo, които заедно генерират около 50% от продажбите на смартфони в страната.

Междувременно Apple не успява да набере инерция в страната, където средната годишна заплата от 1900 долара прави нейните устройства недостъпни за повечето хора.

Американският гигант започна да произвежда определени модели iPhone в Бангалор преди няколко месеца, но иска допълнителни данъчни облекчения от правителството, за да разшири своята производствена база. Индийските власти обмислят искането за концесия на Apple.

Подобно на Oppo, Apple също кандидатства за отварянето на собствени магазини в Индия. Правителството обаче изисква поне 30% от компонентите на чуждестранните продукти да бъдат произвеждани на местния пазар.

investor.bg
8
Apple Новини / Как да защитите вашата Apple ID парола
« Последна публикация от GPower - Октомври 15, 2017, 07:27:38 am »

Всеки разработчик на приложения може да се опита да вземе вашата Apple ID парола, след като премине през един от заложените инструменти за кодиране или UIAlertController и добави съвсем кратък код от около 30 реда след него, за което свидетелства и Felix Krause. Пред вас ще се появи абсолютно неразличим от стандартния прозорец в операционната система, с който тя иска да въведете отново паролата си.


Реално погледнато, Apple постоянно филтрира качените приложения в App Store и премахва по автоматичен начин всяка една разработка, която не отговаря на условията на компанията. Вероятността вашата ID парола да стигне до трета страна е изключително малка, дори нищожна, но все пак ако искате да знаете къде отива тя, всеки път, когато я въведете, просто трябва да предприемете една съвсем малка проверка, която няма да ви затрудни по никакъв начин.


Видно от приложените изображения, реалната покана, която е заложена в операционната система и тази, която може да се визуализира чрез код в разработено приложение от трета страна, са абсолютно неразличими една от друга, а за да разберете, коя от тях е фалшива, затворете приложението, в което се намирате. Ако прозорецът, който изисква да въведете вашата парола все още е на преден план, няма нищо притеснително, но ако той изчезне заедно с приложението, значи сте попаднали на фалшива покана, която може да предостави вашата парола на трети лица.


При положение, че сте попаднали на подобно приложение, ви съветваме да го изтриете и да напишете Report до Apple за него през App Store, а ако системата изисква да въведете вашата парола, дори когато сте затворили съответното приложение, просто я въведете и продължете да използвате устройството си по стандартен начин, без да се притеснявате, че паролата ви може да стигне до трета страна.

imagazin.bg
9
Mac Софтуер / Re: Mac безплатни приложения и игри за ограничен период от време!
« Последна публикация от KurtiMakarov - Октомври 15, 2017, 07:12:31 am »
VPN Unlimited Pro
You are not allowed to view links. Register or Login

10
Apple Новини / Всички iPhone модели през 2018 г. ще бъдат с Face ID
« Последна публикация от GPower - Октомври 14, 2017, 05:47:09 am »

Първоначалното мнение на анализатора Минг-Чи Куо за Face ID беше, че Apple ще прецени дали да го имплементира в по-нататъшни модели според реакциите та потребителите. В началото той сподели, че в бъдеще Купертино ще се върнат към Touch ID, но сега Куо ще обърна на 180 градуса.

Според нов доклад на анализатора, от 2018 година нататък, Apple ще разчитат само на Face ID за своите смартфони и ще загърбят изцяло Touch ID.

Макар в момента Apple да изпитват затруднения при изработката на технологията за 3D сканиране на лицето, Куо твърди, че TrueDepth и Face ID ще затвърдят позицията на компанията на пазара.

Колкото до разработката на скенер за пръстови отпечатъци под дисплея, Куо също промени твърдението си от по-рано. Тогава анализаторът смяташе, че Apple ще продължи с опитите да имплементира Touch ID в екрана. Сега обаче, както споменахме по-горе, Купертино ще се фокусират изцяло върху Face ID. Това значи край на опитите в посока скенер под дисплея.

Сега остава да почакаме до 2018 година, за да видим какво ще ни подготвят тогава от Apple. Куо сподели по-рано, че следващият iPad Pro също се очаква с Face ID. Ако това се превърне в реалност, ще е още един жокер за края на Touch ID.

smartnews.bg
Страници: [1] 2 3 ... 10

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal