Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Февруари 14, 2019, 05:38:50 pm от GPower
Views: 52 | Comments: 0


Бившият топ адвокат на Apple Inc. Джийн Даниел Левоф всъщност беше отговорен за това служителите да не нарушават законите за търговията с вътрешна информация. Оказва се, че той е купувал и продавал акции незаконно, смятат властите на САЩ.

Левоф, който до миналата година беше старши директор по корпоративното право на Apple, многократно е търгувал с непублични данни за приходите и печалбата от 2011 г. насам, съобщиха от Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) и федерални прокурори. Нелегалните инвестиции са му генерирали печалба от около 227 000 долара, като са му позволили да избегне загуби от 377 хиляди долара, става ясно от публикация на офиса на прокуратурата в Нюарк, Ню Джърси, която е повдигнала обвинения срещу Левоф.

Например през юли 2015 г. Левоф научава, че Apple няма да може да отговари на прогнозите на анализаторите за третото тримесечие по отношение на продажбите на iPhone, предава Bloomberg. През същия месец той e продал акции за около 10 млн. долара на Apple - почти целия му запас. Когато компанията отчете резултатите си, акциите ѝ се обезцениха с повече от 4%. Левоф избягва загуба от около 345 000 долара.

Адвокатът на Левоф Кевин Марино пояснява, че преглежда гражданския иск на SEC и наказателните обвинения. 45-годишният Левоф ще се появи пред федералния съд следващата седмица, пояснява Марино.

„Очакваме с нетърпение да го защитим по отношение на тези твърдения“ казва адвокатът.

Твърденията са сериозен удар за Apple, която сега преразглежда политиките, които е прилагала, за да предотврати незаконните сделки с акции. Компанията досега имаше предимно чисто досие по въпросите, свързани с финансовата отчетност, откакто акционерите обвиниха съоснователя и бившия главен изпълнителен директор Стив Джобс за опциите му в средата на 2000-те.

SEC твърди, че Левоф е бил в добра позиция за незаконни действия в тази насока. Като член на комисията за разкриване на информацията на Apple, той е трябвало да преразглежда тримесечните и годишните отчети и изявленията за пресата преди тяхното публично представяне. Предполагаемото неправомерно поведение на Левоф е относително просто за човек, който работи в най-модерния технологичен гигант. Той е чел вътрешнофирмени документи, които е имал като член на групата за разкриване на данни на Apple и е осъществявал сделки в акаунта си в посредника TD Ameritrade.

„Предполагаемото възползване на Левоф от достъпа му до финансовата информация на Apple е особено грубо, като се има предвид отговорността му за прилагане на политиката за съответствие на компанията", пояснява пред Bloomberg Антония Чион, асоцииран директор в отделa за правоприлагане на SEC.

Apple уволнява Левоф през септември 2018 г., след като два месеца по-рано му връчва предизвестие, пояснява SEC. През десетилетната си кариера в Apple той е бил един от най-висшите ръководители на компанията, който е докладвал директно на главния правен консултант на компанията.

„След като властите се свързаха с нас миналото лято, проведохме задълбочено разследване с помощта на външни правни експерти", заяви говорителят на Apple Джош Розенсток.

Левоф е бил отговорен за това служителите да спазват политиката на Apple за търговия с вътрешна информация и е осъществил актуализация на процедурите през 2015 г., се казва в изявление на SEC. Той дори е изпратил имейл до служителите с изцяло главни букви през 2011 г., напомняйки им, че не им е разрешено да търгуват акции въз основа на непублична информация.

SEC настоява за парични санкции и забрана на Левоф да работи като директор на публично дружество.

investor.bg
GPower
Февруари 13, 2019, 09:30:51 pm от GPower
Views: 139 | Comments: 0


Планът на Apple Inc. да създаде абонаментна услуга за новини среща силна съпротива от страна на големите издатели заради предложените финансови условия на гиганта, пише The Wall Street Journal, като се позовава на източници, запознати със ситуацията. Това усложнява инициативата, която е част от усилията на компанията да компенсира забавянето на продажбите на iPhone.

В пича* си към някои новинарски организации компанията от Купертино, Калифорния, заявява, че ще запази около половината от абонаментните приходи от услугата, казват източниците. Услугата, описана от мениджърите на концерна като „Netflix за новини“, ще позволи на потребителите да четат неограничено количество съдържание от участващите издатели срещу някаква месечна такса. Очаква се услугата да стартира по-късно през тази година като платено ниво на приложението Apple News, казват източниците.

Останалата част от приходите ще се събират в сума, която ще бъде разделена между издателите в зависимост от времето, което потребителите прекарват, ангажирани с техните статии, казват източниците. Представители на Apple са заявили пред издателите, че услугата за абонамент може да бъде оценена на около 10 долара на месец, подобно на услугата на Apple за стрийминг, но крайната цена може да се промени.

Засега New York Times и Washington Post са сред най-големите издания, които досега не са се съгласили да лицензират съдържанието си за услугата, отчасти поради опасения за предложените условия.

Разговорите продължават, а сделки с издателите все още могат да бъдат постигнати. Wall Street Journal също има опасения, но неотдавнашните му преговори с Apple са били продуктивни, пояснява един от източниците, запознати с въпроса.

Друго опасение на някои издатели е, че те вероятно няма да получат достъп до данните за абонатите, включително информацията за кредитните карти и имейл адресите, казват източниците. Информацията за кредитни карти и имейл адресите са от решаващо значение за информационните организации, които се стремят да изградят свои собствени бази данни за клиенти и да продават продуктите си директно на читателите.

Apple е предложила поне на някои издатели да предоставят достъп до съдържанието си за минимум една година, казват хората, запознати с въпроса. Някои издатели са искали по-дълъг ангажимент, докато други искат гъвкавост, за да могат да излязат от партньорството по-рано.

Apple отказва да коментира темата.

Услугата за новини е част от усилията на Apple да намери нови източници на растеж, докато продажбите на iPhone спадат. През миналия месец технологичният гигант съобщи за първото си намаление на приходите и печалбата от десетилетие за трите месеца, приключили през декември, след като приходите от продажбите на iPhone спаднаха с 15% до 51,98 млрд. долара. Apple се опитва да компенсира спада в основния си бизнес със смартфони с бързо развиващите се бизнес услуги, които включват продажби на приложения, абонаменти за стрийминг музика и мобилни плащания.

* конкурс на рекламен език - бел. ред.

investor.bg
GPower
Февруари 13, 2019, 09:29:45 pm от GPower
Views: 131 | Comments: 0


Доставките на смартфони на Apple Inc. за Китай са спаднали с около 20% през последното тримесечие на 2018 г., подчертайки мащаба на поражението, което търпи производителят на iPhone на най-голямата световна арена за мобилни устройства за сметка на местни конкуренти като Huawei Technologies Co.

Вътрешният пазар се е свил с 9,7% през тримесечието, но Apple отчита два пъти по-високо понижение от този темп, се казва в изявление на изследователската компания IDC. Забавянето на икономиката, удължаването на времето за подмяна на апарати и високата цена на iPhone са допринесли за лошото представяне на гиганта от САЩ. Корпорацията Xiaomi се справи още по-зле през последните месеци на миналата година, като доставките и са спаднали с близо 35%, оценяват консултантите.

Различни производители на смартфони - от Apple до Samsung Electronics Co., изпитват трудности на сложния глобален пазар след години на рязък ръст, тъй като липсата на иновации обезкуражава потребителите да заменят устройствата толкова често, колкото го правеха преди. Apple също така трябва да се справи с възхода на Huawei, който подкопава нейния дял от пазара, някога основен фактор за растежа ѝ. Най-големите търговци на електроника в страната намалиха цените на последните iPhone с цели 20% през последните месеци - необичаен ход, който илюстрира намаляващия ентусиазъм към джаджите на Apple, коментира Bloomberg.

През четвъртото тримесечие на 2018 г. Apple e продал около 11,8 милиона телефона на най-големия пазар за смартфони в света, с което заема четвърто място там с пазарен дял от 11,5%, съобщи компанията за пазарни анализи IDC.

На върха на класацията е доставчикът на смартфони и мрежово оборудване Huawei, който успява да разшири своето предимство, пояснява IDC.

Продажбите на китайската компания са се увеличили с 23,3% до 30 милиона смартфона, което дава на Huawei пазарен дял от 29%. Huawei понастоящем е под прицела на няколко западни правителства, които искат да държат компанията далеч от изграждането на мрежи от свръхбързите 5G поради проблеми със сигурността. Huawei отхвърля твърденията.

На второ и трето място в класацията на IDC за Китай са местните марки Oppo и Vivo, всяка от които притежава почти една пета от пазара. Xiaomi затваря Топ 5 с десет процента пазарен дял.

Така Apple е единственият от петте големи доставчици на смартфони на гигантския пазар, който не е от Китай. Всички други марки заедно съставляват малко над една десета от пазара. Като цяло продажбите на смартфони в Китай са спаднали през последното тримесечие на 2018 г. с 9,7% до 103 млн. устройства на годишна база.

Продажбите на iPhone са пострадали от високата цена на устройствата в сравнение с вътрешната конкуренция, съобщи IDC. Групата цитира срива в Китай като причина за това, че компанията от Купертино не успя да отговори на прогнозите си през важното коледно тримесечие. В същото време анализаторската компания пояснява, че общата потребителска база в страната се е повишила като цяло. Този факт всъщност говори за засилен интерес на китайците към използвани iPhone.

В момента индустрията разчита на иновации като сгъваеми екрани, 3D камери и готови за 5G стандарта телефони, за да съживи пазара. Аргументът е, че потребителите ще посегнат към тях, след като се запознаят от първа ръка с телефони, които могат да доставят 10 пъти по-бързо данни от днешните устройства.

Лей Дзюн, съоснователят милиардер на Xiaomi, е сред онези, които очакват появата на 5G да стимулира търсенето. Но IDC твърди, че блестящите бързи телефони няма да станат стандарт до 2020 г., тъй като разгръщането на 5G мрежите едва започва.

„Местната пазарна среда на смартфоните през 2019 г. не изглежда много оптимистично", заявява в доклада старши анализаторът на IDC Ван Си. „5G телефоните ще продължат да представляват само малка част от целия пазар. Ние трябва да извървим дълъг път, преди те да станат мейнстрийм”, поясняват от IDC.

investor.bg
GPower
Февруари 13, 2019, 09:26:32 pm от GPower
Views: 142 | Comments: 0


Нова информация от запознати с въпроса източници твърди, че TSMC ще остане единствен доставчик на чипове за Apple за тазгодишните iPhone модели. Миналата година тайванската компания произведе всичките А12 Bionic чипове за Apple и се очакваше да продължи да бъде основен партньор и тази година - особено в светлината на съдебните дела с Qualcomm.

Новият А13 чип отново ще бъде изработен по 7 nm процес, но вече с по-напредналата EUV технология (Extreme Ultraviolet литография). Производството трябва да започне през пролетта на тази година, ако всичко върви по план. 

Според изпълнителния директор на TSMC 25% от приходите на компанията идват от чипове, произведени по 7 nm, и тази цифра ще продължи да расте поради по-високото търсене в секторите на умните автомобили и високопроизводителните компютри.

Въпреки това шефът на компанията прогнозира по-скромен растеж за 2019 г. поради по-ниското търсене на смартфони като цяло.

hicomm.bg
GPower
Февруари 13, 2019, 09:25:45 pm от GPower
Views: 145 | Comments: 0


Нов доклад на маркетинговата компания Sensor Tower потвърждава нещо, което всички знаем: собствениците на iPhone са с по-дълбоки джобове. От него личи, че през 2018 гoдина в Съединените щати iPhone потребителите са похарчили средно 79 долара за мобилни приложения и абонаменти. Това е увеличение с цели 36 процента спрямо 56-те долара, похарчени за същото през 2017 г.

С това Apple продължава да реализира плана си да генерира поне 50 милиарда долара на година под формата на приходи от App Store, Apple Music, AppleCare, Apple Pay, iTunes и другите си дигитални платформи.

Най-голям растеж има при абонаментните услуги от типа на Netflix, които са безплатни за инсталация, но таксуват месечно. Така например приложенията за развлечение дават 8 долара от 79-те похарчени долара. Това е увеличение с 82 процента спрямо 2017 г., когато за същото са се харчели средно 4.40 долара.

Разбира се, категорията с най-големи разходи от страна на iPhone потребителите са игрите. Там средно един американец е похарчил 44 долара за покупки на игри и за микротранзакции в тях. Увеличението тук е с 22 процента.

Категориите приложения за здраве, фитнес и лайфстайл също отчитат силен растеж с около 80 процента.

Отделът за услуги на Apple е второто по големина подразделение на компанията и генерира близо 11 млрд. долара приходи през първото тримесечие на Apple. Силното представяне в този сектор е важно за Apple не само заради изоставащия iPhone. Анализаторът на Goldman Sachs Род Хол заяви, че приходите на Apple от търсенето с Google ще намалеят тази година.

hicomm.bg
Pages: [1] 2 3 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
6070 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1077 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
gogi6 gogi6
286 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
96 Публикации
JmeLche JmeLche
83 Публикации
unclecharlie unclecharlie
49 Публикации
gamzoff
49 Публикации
kracode
32 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Февруари 2019
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 [16] 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

No calendar events were found.

* Статистика

  • stats Общ брой потребители: 1302
  • stats Общ брой публикации: 9148
  • stats Общ брой теми: 5044
  • stats Общ брой категории: 11
  • stats Общ брой раздели: 75
  • stats Най-често онлайн: 206

Онлайн потребители

  • Dot Гости: 7
  • Dot Spiders: 0
  • Dot Скрит(и): 0
  • Dot Потребители: 0

There aren't any users online.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal