Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Декември 01, 2018, 09:03:10 am от GPower
Views: 221 | Comments: 0


Новините, които съобщават за ниски продажби на iPhone XS, iPhone XS Max и iPhone XR се появяват на равни интервали от време последните няколко седмици.

Apple обаче среща нов проблем, който засяга не само новите смартфони на компанията, но и всеки iPhone и iPad, вървящ под iOS12. В кратце потребителските данни във всяко едно iOS12 устройство не са защитени, съобщава Forbes.

Подобно признание идва след анонса на популярната компания за възстановяване на данни DriveSavers, разкриващ, че файловете, част от устройства работещи под iOS12, са достъпни на 100%. За разлика от повечето официално обявени пробиви в системата на Apple до този момент, тук разглежданият експлойт беше пазен в тайна.


Основната причина за запазването му в тайна според DriveSavers е фактът, че компанията е създала услуга около неговите свойства, струваща на потребителите 3900 долара. Въпросната услуга се състои в отключване на заключени iOS устройства. По думите на DriveSavers обаче тя използва стриктни идентификационни протоколи при комуникация с клиентите си, за да е сигурно, че въпросните не се опитват да хакнат нечий чужд iPhone или iPad.

Дали ще повярвате или не на DriveSavers обаче е без особено значение, защото други могат и да не са толкова етични в използването на въпросните потребителски данни.

Истината обаче е, че щом DriveSavers са запазили скрит подобен експлойт заради своята услуга, Apple има за разрешаване изключително сериозен проблем. Защото хакерите на високо ниво могат потенциално да искат от потребителите минимум сумата, изисквана от DriveSavers. А и много повече...

hicomm.bg
GPower
Ноември 24, 2018, 06:10:39 pm от GPower
Views: 194 | Comments: 0


След като в Update вече ви разказахме повече за iPhone XS Max, е време да ви споделим повече и за неговия по-малък брат – XS. Всъщност разликата в размерите на двете устройства е съществена, а ако трябва да преминете от XS Max към XS, преходът няма да е лек, но скокът от миналогодишния X към XS ще е значително по-плавен.

IPhone XS попада в групата по-скъпи нови хардуерни предложения на компанията от Купертино. Скачайки директно в дебрите на хардуера, отбелязваме новия чипсет, вграден в устройството, който носи името A12 Bionic. Той е със 7nm процесор. Отделно от това има звено, което има за задача да се грижи за изчисленията, базирани на изкуствения интелект, така че устройството не просто да ви познава по-добре, но и да персонализира максимално преживяването.

Целта на Apple е била да даде на потребителите достатъчно бързо работещо устройство, което е постигнала и с XS, и с XS Max. Макар че iPhone XS Max предлага OLED екран, който е чудесен за гледане на видео, по-малкият XS не му отстъпва по нищо, освен по размери в това отношение. iPhone XS се предлага с 5,8-инчов екран. Самият корпус е от неръждаема стомана и стъкло.

По отношение на паметта има още какво да се желае. Базовата версия предлага само 64 GB, което определено няма да ви стигне, особено на фона, че липсва слот за карта. С този ход Apple се опитва да накара потребителите да заложат на по-скъпите 256 и 512-гигабайтови версии.

Едно от разочарованията, които донесоха новите модели на Apple, е зарядното, с което пристигат. Докато другите флагмани на пазара залагат на бързи зарядни, компанията от Купертино предпочете да включи в комплекта обикновено такова. Целта е потребителите, искащи бързо зареждане, да купят допълнително бързо зареждащ адаптер, който се предлага на цена от 70 долара. В това отношение Apple не изневерява на традициите си.

Батерията е 2658 mAh, т.е. е напълно достатъчна, за да издържи на нормално ползване един цял ден. Ако обаче искате да товарите смартфона с повече видео, тогава се погрижете зарядното да е близо до вас.

Когато говорим за хардуера, трябва да отбележим, че от Apple са се постарали наистина да подобрят двойната камера. Едната е с 12 MP сензор, а втората също е 12 MP, с двукратно оптично увеличение. Поздравленията отиват заради по-добрите снимки на тъмно, както и при среда с по-големи контрасти. Не е забравена и оптичната стабилизация, разбира се. Всъщност най-важното, което Apple е направила с камерата, е Smart HDR режимът, благодарение на което снимките са по-добри.

При направата на портрети също ще забележите, че замъгляването на фона вече може да се регулира, след като сте направили самата снимка.
Системата за лицево разпознаване Face ID също е подобрена, като в случая работи много по-бързо от тази при предшественика – iPhone X. За онези, които предпочитат две SIM карти, XS е добър вариант.

Операционната система на iPhone XS iOS 12, а подобно на това, което видяхме при XS Max, се предлага опцията да видите за какво отделяте най-много време при потребление на устройството. Телефонът прави статистика на кои приложения дарявате ценни минути и часове, като леко подсещане да не прекалявате.

На фона на главоболията, които има Apple през последния месец около прогнозите за броя на устройствата, които предстои да произведе, iPhone наистина затвърждава позицията си на най-важното устройство за компанията. Друг е въпросът дали с толкова минимални подобрения Apple ще успее да привлече потребителите на по-старите си модели към значително по-скъпите нови.

investor.bg
GPower
Ноември 24, 2018, 06:09:16 pm от GPower
Views: 158 | Comments: 0


По-слабото търсене на новите смартфони на Apple от очакваното и решението на компанията да предлага повече модели доведоха до сътресения във веригата ѝ за доставки и са затруднили прогнозирането на броя на компонентите и телефоните, от които тя се нуждае, твърдят източници на Wall Street Journal, запознати с въпроса.

През последните седмици Apple намали производствените си поръчки за всичките си три модела iPhone, които представи през септември, коментират източниците. Това ядоса директорите на доставчиците на Apple, както и служителите, които сглобяват смартфоните и техните компоненти.

Прогнозите са особено проблемни в случая с iPhone XR. Към края на октомври Apple сви производствения си план с една трета от приблизително 70-те млн. бройки, които искаше някои доставчици да направят в периода септември – февруари, твърдят източниците, запознати с въпроса.

Според част от тях през последната седмица Apple е заявила на няколко от доставчиците си, че е свила своя производствен план отново за iPhone XR. Това се случва на фона на факта, че Apple се бори с един все по-наситен пазар на смартфони и с все по-агресивната конкуренция от страна на китайските производители.

Apple отказва да коментира въпроса.

В рамките на интервю, дадено по-рано тази година за Wall Street Journal, главният финансов директор на Apple Лука Маестри заяви, че опитите да се определи какво е търсенето на устройствата през отчетите от доставчиците може да бъде подвеждащо, защото те също така правят продукти и за конкурентите на Apple.

Спадът обаче се отрази на веригата за доставки на Apple.

Миналата седмица ключовите доставчици Qorvo Inc., Lumentum Holdings и Japan Display свиха прогнозите за печалбата си заради съкращаването на преди това направените поръчки от голям клиент. Нито една от компаниите не назова Apple по име, но производителят на iPhone носи около една трета до една втора от приходите на въпросните фирми.

Инвеститорите реагираха, като изпратиха цената на акциите на трите компании рязко надолу. Книжата на Apple понижиха стойността си над 10% от 1 ноември досега.

Във Foxconn Technology, най-големият доставчик на iPhone в Китай, хиляди работници доброволно напуснаха по-рано от планираното, след като Foxconn сви допълнителните часове за работа, които са нещо обичайно по време на пиков производствен период, коментират източници, запознати със случая. Много работници разчитат на тези допълнителни часове като ключов източник на средства. Foxconn отказва да коментира въпроса.

Свиването на производството успя да ядоса част от доставчиците и засили опасенията за способността на Apple да прогнозира търсенето, след като пусна три флагмана вместо два миналата година. Възможността и самите доставчици да прогнозират търсенето ще бъде засегната от скорошното решение на Apple да спре да отчита продадените бройки, твърди една от компаниите.

Същевременно по-високите цени на iPhone – новите модели струват между 749 и 1000 долара (от 649-769 долара през 2016 г.) направи прогнозирането още по-сложно, посочват анализатори и експерти от индустрията.

Apple пък продължава да продава някои стари модели в магазините, правейки ситуацията още по-заплетена.

investor.bg
GPower
Ноември 24, 2018, 06:08:25 pm от GPower
Views: 164 | Comments: 0


Книжата на Apple понижиха стойността си близо до меча територия този понеделник заради притесненията, че потребителите вече не са толкова привлечени от нейния основен продукт – iPhone, пише Bloomberg.

Акциите приключиха борсовия ден на 3 октомври на цена 232,07 долара. От този ден насам стойността им е намаляла с близо 20 на сто. Това се случи, след като редица доставчици подсказаха, че компанията съкращава част от поръчките си за най-новите си смартфони.

Финансовите резултати, които Apple обяви на 1 ноември, предизвикаха опасения, тъй като компанията отчете запазване на броя продадени устройства, както и разкри, че ще спре да обявява по колко смартфона е продала в рамките на всяко тримесечие.

Apple и нейните поддръжници твърдят, че компанията все още може да генерира растеж на приходите, на фона на все по-наситения пазар на смартфони, като изисква повече пари за устройство и продава на клиентите си все по-голям обем дигитална музика, филми и други услуги.

Въпреки това тези стратегии са до известна степен нетествани, особено след последното десетилетие на възход на iPhone.

„Когато попаднем в ситуация, в която сегашният продукт може да не се движи така, както инвеститорите очакват, някои се плашат, а тези притеснения се трупат“, коментира Джейсън Беноуиц, старши портфолио мениджър в Roosevelt Investment Group, която притежава акции от Apple. „Ние не сме толкова притеснени. Част от това вероятно е просто шум, както винаги“.

В понеделник книжата на Apple загубиха 4% от стойността си до 185,86 долара. Те често биват засягани от сигнали от нейната голяма глобална верига на доставките. Миналогодишните притеснения на част от производствените партньори предизвикаха опасения, че новият iPhone X може да е несполучлив. Но след това компанията отчете резултатите си, включващи празниците, а данните за продажбите на устройството бяха високи, а това доведе до възстановяване цената на акциите.

Този път обаче повече доставчици на iPhone предупредиха за по-слаби поръчки. Слабите резултати на Hon Hai Precision Industry и фактът, че по-малките доставчици като Japan Display свиха своите прогнози за продажбите на новите модели iPhone, накараха инвестирорите да стигнат до заключението, че Apple не се радва на обичайния голям интерес към новите модели iPhone, който сме свикнали да виждаме.

IPhone генерира около две трети от приходите на Apple, така че липсата на растеж на тази продуктова линия представлява проблем.

За фискалната 2019 г. анализаторите прогнозират, че продажбите ще се увеличат с 5 на сто, което е под 16-те процента ръст за миналата година, сочат данни на Bloomberg.

investor.bg
GPower
Ноември 24, 2018, 06:07:13 pm от GPower
Views: 166 | Comments: 0


В свят, в който търсенето на iPhone намалява, Apple има План Б. Докато потребителите чакат повече време, за да се сдобият с по-нов телефон, а пазарът на смартфони се насища, Apple може да разчита на това да таксува повече за всеки телефон и да генерира повече средства от услуги, като стрийминга на музика, дигиталното видео и съхранението на данни, пише в свой анализ Bloomberg.

Но за много от компаниите, които доставят компоненти за iPhone, няма друг вариант.

Най-новото доказателство, че това, което е лошо за Apple, може да бъде ужасно за доставчиците ѝ, се видя на два континента, които се намират на два часа един от друг. Japan Display, която генерира повече от половината от приходите си от производителя на iPhone, сви прогнозата за финансовите си резултати. А след това Lumentum Holdings, топ производител на сензори за лицево разпознаване за iPhone, също понижи очакванията си за второто си фискално тримесечие.

"Доставчиците са по-зависими от обемите от Apple”, коментира У Джин Хо, анализатор в Bloomberg Intelligence. „Това носи допълнителен риск за останалата част от веригата на доставките“.

Apple не е отговорила на запитванията за коментар.

Книжата на Apple понижиха стойността си с 5 на сто в понеделник, а тези на Lumentum – с 30%. Тези на II-VI Inc. отписаха 13 на сто от цената си. Южнокорейската LG Innotek, която получава половината от приходите си от Apple, също записа спад на цената на акциите ѝ си - с 9,5%, а Japan Display – с 11 на сто.

Изправена пред съзряващия пазар на смартфони, Apple залага на стратегия, която има за цел да накара потребителите да плащат повече за телефони с нови функции, като лицево разпознаване, и по-добри екрани.

3D сензорните компоненти от компании като Lumentum често струват по над 1000 долара. Малко хора могат да си позволят да платят толкова много за нов смартфон. Но когато става дума за продажби, доставчиците получават еднократни плащания за компонентите им, докато Apple може да генерира стотици допълнителни долари от смартфона. През последното тримесечие Apple не отчете почти никакво увеличение на броя на продадените телефони iPhone, но приходите от този ѝ бизнес скочила с 29 на сто на годишна база.

Ако търсенето за по-нови, по-скъпи смартфони се свива, Apple може да намали поръчките на компоненти или да забави продажбите, оставяйки доставчиците с повече запаси. Поради това е по-вероятно те да намалят цените, когато Apple се върне на масата за преговори.

По-слабата прогноза за продажби на Lumentum е резултат от намаляването на продажбите на нейния най-голям клиент само преди няколко дни, обясни главният изпълнителен директор Алън Лоу на конференция в Сан Франциско. Lumentum не разкрива кой е клиентът, а говорителят на компанията отказва да коментира въпроса, но според данни на Bloomberg става дума за Apple.

Apple все повече шуми около това, че има база от 1,3 млрд. инсталирани устройства, вместо да разкрива колко бройки iPhone продава всяко тримесечие. Същевременно компанията прави промени, за да запази своите потребителите щастливи, докато им продава все повече услуги.

“Apple вече не е традиционен хардуерен бизнес“, коментира Джийн Мънстър, ветеран анализатор на Apple от Loup Ventures. “Инвестиционната парадигма на Apple се мести от фокусирана върху продажбите на устройства към по-прогнозируем бизнес, воден от услугите“.

Тази година Apple направи стъпки за удължаване на времето, в което iPhone може да бъде използван. Това вероятно ще накара мнозина да не бързат с купуването на по-новите устройства – друг плашещ знак за доставчиците.

По-рано тази година компанията потвърди, че наистина е забавяла някои по-стари модели телефони, за да избегне проблеми, свързани с батериите им. След недоволството на потребителите, компанията им предложи по-евтина опция за замяна на батериите на устройствата, с цел да се удължи животът на много телефони.

Наскоро Apple пусна нова версия на своята операционна система – iOS 12, която безпрецедентно може да работи на 28 от устройствата на компанията, включително на модели, чиято продажба започна през 2013 г. Предишните обновявания на iOS поддържаха устройства, пуснати на пазара преди по-малко години, така че това е първият път, в който Apple поставя като приоритет ускоряването на работата на по-старите модели iPhone.

Това може да увеличи цикъла за замяна на iPhone с между шест месеца и 3,2 години и да понижи броя на продадените устройства с 6 на сто годишно в рамките на 3 години, твърди Тони Саконаги, анализатор от Sanford C. Bernstein & Co.

С по-дълго издържащите телефони, потребителите е по-вероятно да се абонират за нови услуги, превръщайки устройствата в по-печеливши за Apple. Но тези услуги не са допълнителен източник на приходи за доставчиците на компоненти.

Въпреки че тези доставчици имат по-малко възможности, те реагират на по-бавно движещия се пазар на смартфони.

investor.bg
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5946 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1064 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
gogi6 gogi6
269 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
85 Публикации
JmeLche JmeLche
67 Публикации
unclecharlie unclecharlie
49 Публикации
gamzoff
49 Публикации
kracode
31 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Декември 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 [12] 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 1187
 • stats Общ брой публикации: 8944
 • stats Общ брой теми: 4965
 • stats Общ брой категории: 11
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 206

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 6
 • Dot Spiders: 2
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 0
 • Dot Потребители онлайн:
 • user Google (2)
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal