Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Януари 13, 2019, 07:56:38 am от GPower
Views: 81 | Comments: 0


Apple планира да пусне три нови модела iPhone тази есен, включително наследник на проблемния XR, най-евтиното ѝ устройство от 2018 г. с LCD дисплей, което не успя да изпълни прогнозите на Apple за продажбите, твърдят източници на Wall Street Journal, запознати с въпроса.

Планът на компанията е да пусне няколко нови функции на камерата, в това число тройна задна камера за най-високия клас модел, както и двойна задна камера за другите два, допълват източниците.

Придържането към LCD екрана се случва в момент, в който компанията се бори със слабите продажби на iPhone XR, заради които сви най-новата прогноза за приходите си. По думите на източниците това се дължи отчасти на факта, че LCD телефоните отдавна са планирани, а подобни планове не се отменят лесно.

За 2020 г. Apple обмисля да се откаже от LCD модела, допълват част от източниците. Това ще бъде значителна промяна и насочване само към OLED екрани за iPhone. OLED дисплеите на сегашните модели XS предлагат по-добър контраст и са по-евтини от LCD предложенията на XR, както и на по-стари модели като iPhone 7 и 8.

Въпреки че продуктовото планиране на тазгодишните устройства е достигнало до момент, в който основните функции трудно биха могли да бъдат промени, то не е завършило. Планирането на моделите за 2020 г. е в начален етап и повече неща ще бъдат преразгледани, твърдят източниците.

Иновациите в iPhone и стратегията на линията продукти, включително цените, са ключови за привличането на потребителите, докато броят на смартфоните, които Apple продава по целия свят, се свива.

В Китай Apple се сблъсква с огромна конкуренция от местните производители. Компанията обаче генерира около 20% от общите си приходи от континентален Китай, Хонконг, Макао и Тайван.

Apple е отказала да коментира темата пред Wall Street Journal.

investor.bg
GPower
Януари 13, 2019, 07:55:05 am от GPower
Views: 93 | Comments: 0


Няколко китайски търговци на електроника, включително Suning на Alibaba и JD.com намалиха цените на телефоните iPhone тази седмица, след като наскоро Apple обвини слабите продажби в страната за предупреждението си, че очаква по-слаби приходи, предава Ройтерс.

Намаленията са с до 118 долара за наскоро пуснатият iPhone XR с 64GB памет. Те са най-новият знак, че слабите празнични продажби на Apple в Китай може да продължат и през текущото тримесечие.

Намаленията на цените на телефоните от страна на китайските търговци са започнали от средата на тази седмица, като ще има поне шест промоции този уикенд, сочат проверки на Ройтерс.

Apple не е отговорила на запитванията за коментар. Цените на моделите iPhone, продавани в китайския ѝ онлайн магазин, остават непроменени.

Подобни широко разпространени намаления не са нещо необичайно около събития, като Денят на самотните сърца през ноември, но в момента излизат на преден план, тъй като засягат най-новите модели iPhone XS и XR, които бяха пуснати преди няколко месеца на пазара, твърди Мо Дзя, анализатор на Canalys, който следи китайската индустрия със смартфони.

Дзя вярва, че Apple може да е намалила цените към дистрибуторите си или тези дистрибутори да са свалили цените, за да продадат повече бройки.

„Възможно е Apple да иска да тества обратната връзка от пазара, в случай, че свали цените. Или Apple да е под натиск да изчисти запасите от iPhone”, допълва експертът.

Apple изостава спрямо местни конкуренти като Huawei Technologies, които предлагат евтини опции в Китай, най-големият пазар на смартфони от гледна точка на продадените обеми.

През миналата седмица Apple отправи първото си предупреждение за очаквани по-ниски приходи от близо 12 години. Тя заяви, че това се дължи на слабото търсене в Китай. Новините изпратиха цената на акциите ѝ с 10% надолу – най-големият им спад в рамките на един борсов ден от шест години насам. 

investor.bg
GPower
Януари 13, 2019, 07:54:00 am от GPower
Views: 79 | Comments: 0


Последното поколение iPhone смартфони все още е само на четири месеца, но информацията около iPhone 11 вече се натрупва. По-рано тази седмица видяхме първите предполагаеми рендери на предстоящия iPhone 11 и днес имаме нов доклад за него.

Според източници, близки до авторитетния Wall Street Journal, премиум iPhone 11 моделът ще получи тройна камера, докато наследникът на iPhone XR ще получи двойна фото конфигурация на гърба си. Вестникът доразвива още идеята, че наследникът на iPhone XR ще запази Liquid Retina (LCD) екрана и че Apple вероятно ще се премести към изцяло OLED модели през 2020 г.

Докладът на Wall Street Journal не уточнява дали и обикновеният и по-големият iPhone 11 (това не е окончателно име) ще има тройни камери или дали тази конфигурация ще бъде запазена за iPhone 11 Max.

Все още ни предстои доста време, преди да пристигнат следващите поколения на iPhone, но за Apple има смисъл да се фокусира върху камерите в поколението на iPhone 11. От известно време се шуми, че Apple ще добави ултраширок фотосензор към своите iPhone-и и се очаква, че те също ще имат Night Mode, подобно на това, което предлагат Huawei и Pixel телефоните (а Samsung също го развива).

hicomm.bg
GPower
Януари 10, 2019, 03:54:17 pm от GPower
Views: 486 | Comments: 0


Американският производител на чипове Qualcomm отговори на коментарите на главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук, който даде интервю, в което посочва, че не е имало скорошни преговори за сключване на споразумение между производителя на iPhone и Qualcomm в рамките на глобалния им правен спор, като заяви, че думите на Кук са „подвеждащи“, предава Ройтерс.

Двете компании спорят за коментарите на техните изпълнителни директори във връзка с преговорите. Във вторник ръководителят на Apple заяви, че всички преговори са приключили през септември 2018 г.

През ноември главният изпълнителен директор на Qualcomm Стив Моленкопф също направи коментари за усилията на доставчика да реши спора.

Qualcomm заяви, че Кук не е разтълкувал правилно забележките на Маленкопф, които не споменават споразумение и които Qualcomm твърди, че са точни.

Тази словесна война е малко вероятно да изиграе ключова роля в съдебната битка между двете фирми, но подсказва за големите залози и на двете страни. Apple твърди, че Qualcomm я таксува несправедливо, а Qualcomm се бори да запази патентния си лицензионен модел, за който твърди, че помага на свързаността на милиарди нови потребители през мобилните мрежи.

В телевизионно интервю за CNBC по-рано във вторник Кук отговори на въпрос на водещия дали Apple ще се споразумее с Qualcomm, след като Qualcomm обяви правна победа срещу нея по патентните дела в Китай и Германия.

"Вижте, истината е, че не сме водили разговори за споразумение с тях от третото календарно тримесечие на миналата година. Това е истината. Така че не съм сигурен откъде дойде тази идея“, коментира Кук.

Думите му обаче контрастират на тези на Маленкопф от ноември пред CNBC. Тогава той заяви, че двете компании си говорят, а очакванията му са, че ще се намери решение през 2019 г.

В изявление говорител на Qualcomm заяви, че компанията стои зад думите на главния изпълнителен директор.

investor.bg
GPower
Януари 10, 2019, 03:53:07 pm от GPower
Views: 490 | Comments: 0


Американският технологичен концерн Apple Inc съкращава текущия си производствен план за нови iPhone с около 10% за следващите три месеца като знак, че производителят на смартфони очаква още удари през тази година. Това се случва само седмица, след като компанията от Купертино разтърси пазарите с признанието, че няма да може да отговори на собствените си прогнози за приходите в края на 2018 година – нещо, което се случва за първи път от почти 20 години.

В края на миналия месец Apple е поискал от своите доставчици да произвеждат по-малко от новите iPhone, отколкото бе планирано за тримесечието от януари до март, съобщава японският икономически ежедневник Nikkei Asian Review, позовавайки се на свои източници. Така за втори път в рамките на два месеца американската компания свива планираното производство на флагманите си.

Искането към производствените партньори е било направено преди шоковото предупреждение, издадено на 2 януари, в което Apple съобщи, че приходите за последните три месеца на годината ще възлязат на около 84 млрд. долара вместо предишни прогнози за диапазона от 89 млрд. долара до 93 млрд. долара. Това предупреждение - първото свиване на собствените си прогнози за приходите от 16 години, предизвика разпродажби на фондовите пазари по целия свят, тъй като инвеститорите го смятат за пореден знак за забавянето на китайската икономика.


Последната ревизия на бъдещото производство се отнася за всички нови модели на iPhone - XS Max, XS и XR, съобщават източници, запознати с въпроса. „Нивото на преразглеждане е различно за всеки доставчик и зависи от продуктовия микс, който доставя", казва един от източниците.

Съгласно преработения план общият планиран обем на производството както на стари, така и на нови iPhone ще бъде намален до около между 40 млн. и 43 млн. единици за първото тримесечие спрямо предходната прогноза за между 47 млн. до 48 млн. единици.

Този спад ще представлява годишно свиване с повече от 20% спрямо 52,21 милиона смартфона, продадени от Apple през периода януари-март 2018 г. Но размерът на реалния спад може да се различава в известна степен, когато се вземат предвид отклоненията в запасите и търсенето. При представянето на последния си тримесечен финансов отчет Apple заяви, че ще спре да разкрива данните за продажбите на iPhone, започвайки от това тримесечие. Компанията не е коментирала темата пред японското издание.

Apple страда от узряването на пазара на смартфони и от въздействието на търговската война между САЩ и Китай, въпреки че повечето от продуктите ѝ все още не са обект на допълнителни мита от страна на САЩ, наложени върху китайски стоки.

„Ние не предвидихме мащаба на икономическото забавяне, особено в Голям Китай“, заяви Тим Кук, главен изпълнителен директор на Apple, в писмо до инвеститорите, когато обяви намаляването на прогнозите за приходите. „Вярваме, че икономическата среда в Китай е повлияна допълнително от нарастващото напрежение заради търговския спор със САЩ".

Компанията за пазарни анализи Canalys оценява, че доставките в Китай са се понижили с 12% през миналата година и очаква през 2019 г. да има нов спад от още 3%, като за първи път от 2014 г. ще бъдат продадени под 400 милиона бройки. 

Проблемите на Apple се разпространяват и в по-широката верига на доставки. Сред водещите тайвански доставчици на iPhone доставчикът на лещи за камери Largan Precision бе първият, който реагира на прогнозата за понижаването на приходите на Apple. В редовен месечен отчет Largan обяви, че продажбите му през декември са паднали с 34% на годишна база и са намалели с 20% от ноември. Приходите ѝ от 3,22 милиарда нови тайвански долара (105 млн. щатски долара) маркират най-лошото представяне от декември 2013 г.

Доставчикът на метални кутии Catcher Technology заяви в понеделник, че очаква продажбите през текущото първо тримесечие (януари-март) да спаднат на годишна база. Catcher отчита спад на приходите с 28% през декември спрямо предходната година. Компанията произвежда металните рамки за новите телефони и стъкления гръб за XR. Тя доставя малка част от рамките, използвани в XS Max.

В началото на ноември Nikkei съобщи, че Apple е наредила на главните си поддоставчици Hon Hai Precision Industry и Pegatron да отменят планираното увеличение на производството за XR и предупреди по-малкия доставчик Wistron, че не е необходимо да пази резерви за  производството на устройството - най-евтиният от трите нови iPhone, пуснати през миналата година.

Междувременно и листнатата на Nasdaq американска компания Skyworks Solutions, която произвежда чипове, понижи прогнозите си за приходите и печалбата си за първото фискално тримесечие, предава Bloomberg. Приходите ще възлязат на около 970 млн. долара – под досега очакваните в диапазона между 1 млрд. и 1,02 млрд. долара. Печалбата ще бъде в диапазона между 1,81 и 1,84 долара за акция, докато по-рано се очакваха 1,91 долара за акция.

Главният изпълнителен директор Лиам Грифин обвини за понижената прогноза за периода, приключващ на 28 декември, на "слабост сред най-големите клиенти". Той не спомена Apple, но производителят на iPhone е най-големият клиент на Skyworks, чрез който компанията му генерира около половината от приходите си.

И докато търсенето в Китай отслабва, Apple се фокусира все повече върху Индия, която наскоро изпревари САЩ като втория по големина пазар на смартфони в света. Главният изпълнителен директор Тим Кук повтори в интервю за CNBC от вторник, че Индия е основен фокус за Apple. Ройтерс съобщи през миналия месец, че компанията ще започне да сглобява най-добрите си iPhone в Индия през тази година, като се позовава на източник, запознат с темата.

investor.bg
Pages: [1] 2 3 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5996 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1069 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
gogi6 gogi6
271 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
89 Публикации
JmeLche JmeLche
69 Публикации
unclecharlie unclecharlie
49 Публикации
gamzoff
49 Публикации
kracode
32 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Януари 2019
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 [16] 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

  • stats Общ брой потребители: 1251
  • stats Общ брой публикации: 9024
  • stats Общ брой теми: 5007
  • stats Общ брой категории: 11
  • stats Общ брой раздели: 75
  • stats Най-често онлайн: 206

Онлайн потребители

  • Dot Гости: 2
  • Dot Spiders: 0
  • Dot Скрит(и): 0
  • Dot Потребители: 0

There aren't any users online.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal