Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Март 06, 2018, 07:00:48 am от GPower
Views: 164 | Comments: 0


Американският технологичен гигант Apple може да представи по-евтин компютър MacBook Air тази година, смята анализаторът Минг-Чи Куо, известен с точните си прогнози за бъдещите продукти на технологичните компании.

Анализаторът на KGI Securities твърди, че нова 13-инчова версия на тънкия лаптоп на Apple може да бъде представенa през второто тримесечие на 2018 г., съобщава CNBC.

“Очакваме Apple да представи нов MacBook Air на по-ниска цена през второто тримесечие на 2018 г. Прогнозираме общите доставки на моделите MacBook да нараснат с 10-15% на годишна база през 2018 г. (спрямо 0,5% годишен спад на индустрията от ноутбуци) в сравнение с 15,5-16 млн. единици през 2017 г.“, пише Минг-Чи Куо в коментар, получен от уебсайта MacRumors през уикенда.

Куо не предоставя допълнителни детайли за продукта.

Сегашният 13-инчов модел MacBook Air започва на цена от 999 долара. Годишната конференция за разработчиците на Apple обикновено се организира през юни, което може да означава, че новият MacBook Air ще бъде представен тогава.

Коментарът на Куо повтаря твърденията на DigiTimes от януари, който също предположи, че на пазара ще излезе нов MacBook по-късно през годината.

Анализаторът е казвал в предишни свои коментари, че очаква Apple да пусне нови слушалки AirPods през втората половина на 2018 г., както и три нови модела iPhone до края на годината.

investor.bg
GPower
Март 06, 2018, 06:59:46 am от GPower
Views: 144 | Comments: 0


Не само Apple усеща ефекта от слабите продажби на iPhone X. Samsung се бори със същия проблем, пише Mashable.
Apple разчита на южнокорейския технологичен гигант за скъпите дисплеи на флагмана си, но сега Samsung търси нов купувач за тях, пише японският ежедневник Nikkei.

Новините следват по-ранните слухове, че Apple свива производството на iPhone X заради забавянето на продажбите.

Проблемът за Samsung е, че се оказа доста по-трудно от очакваното да намери кой да вземе останалите OLED панели, които бяха планирани първоначално за iPhone X.

Nikkei пише, че Samsung е разчитала, че други производители на смартфони ще последват хода на Apple и ще започнат да използват повече OLED екрани. Но нещата не се развиха така.

Другите технологични компании все още не са готови за този ход, тъй като новите екрани са значително по-скъпи от LCD дисплеите, които виждаме в повечето смартфони. Решението на Apple да се насочи към OLED решение отчасти е причината iPhone X да струва много повече спрямо предходните устройства на компанията.

investor.bg
GPower
Март 02, 2018, 06:53:20 am от GPower
Views: 113 | Comments: 0

Една от първите асоциации, които предизвиква Мобилния конгрес са шумните премиери на някои от топ моделите, които ще доминират пазара, и дискусията сред потребителите през годината. Сред традициите на MWC е, че Apple не присъства на събитието, така както не присъства на CES, IFA и всички други големи технологични изложения. Това обаче не пречи най-голямата компания на планетата да бъде част от тези събития, без да е част от големите премиери, нито дори от скромното излагане на продукти.

По време на MWC 2018 Apple беше тихото присъствие, което е много трудно да бъде подминато. На пръв поглед то се изразяваше в неочакваното количество iPhone X в ръцете на посетителите, но и във всички копия на последния модел на Apple, както и в сравненията от презентациите на някои водещи брандове, част от които бяха явни, а други не особено умело прикрити. С това присъствие за пореден път стана ясно, че въпреки всички съмнения и откровени подигравки, Apple продължава да доминира разговора при смартфоните.

MWC 2018 е поредното изложение, което Apple доминира, без дори да присъства.
Може би най-очевидно това беше в лъскавото събитие на Asus в края на втория ден на MWC 2018. Там тайванската компания представи Zenfone 5 и Zenfone 5z, в които дори не се опитва да прикрие, че черпи с пълни шепи от iPhone X. От сцената на събитието компанията обясни, че прорезът в двата телефона не е там, защото копират Fruit Phone X, а защото очевидно потребителите търсят това и Asus иска да задоволи техните искания. Затова и получихме смартфони с прорез, който е с 26% по-малък от този в iPhone X, но няма никаква практическа причина да бъде там.

Много по-скромно сравнение с Apple имаше и в презентацията на Samsung Galaxy S9. Докато говори за своя Infinity Display компанията не пропусна да се закачи с Apple, като отбеляза, че екранът на S9, “както винаги, нали знаете, няма прорез”, въпреки че изпълва предния панел от край до край. Не на последно място бяха китайските компании, които също представиха модели с прорези, просто за да изглеждат в крак с модата.


Резултатът от това е, че Apple отново получи огромна част от вниманието, без дори да присъства на Мобилния конгрес. Нещо повече, прорезът, който предизвика поляризация на мненията, както на потребителите, така и на технологичните журналисти, получи своята най-голяма валидация от конкурентите на Apple. И ако на Мобилния конгрес беше трудно да избягаме от прорезите, то въпросът дали потребителите ще го направят остава на дневен ред.

hicomm.bg
GPower
Февруари 28, 2018, 07:09:29 am от GPower
Views: 107 | Comments: 0


Главният изпълнителен директор на американската технологична компания Apple Тим Кук ще бъде един от водещите на бизнес форум, организиран от китайското правителство. Това подчертава все по-ключовата роля на Кук в страната, в която Apple и други компании се борят с новите изисквания на властите по отношение на киберзащитата, пише Wall Street Journal в свой анализ.

Помагайки за провеждането на Китайския форум за развитие през март, Кук ще осъществи петата си поява на значимо събитие в азиатската страна в рамките на по-малко от година. Търсенето на места за форума е голямо, тъй като дава възможност на световния бизнес елит за близък контакт с висши представители на китайското правителство.

Всичко това се случва в момент, в който Apple се сблъсква с редица предизвикателства в Китай, включително загуба на пазарен дял заради местните производители на смартфони и новите изисквания на правителството по отношение на нейните операции. Тази седмица Apple ще започне да насочва данните на клиентите си в iCloud към сървъри в континенталната част на Китай, както искат властите. Но експерти твърдят, че това би могло да направи информацията уязвима.

Докато много потребители на Apple в страната нямат оплаквания, други са притеснени от двойните стандарти за Китай и останалата част на света. Клиент, купил iPhone от Apple Store в Пекин, наскоро коментира, че имиджът на компанията страда от факта, че тя се е съгласила да съхранява данни в Китай.

За Apple Китай е ключов, не само като пазар, но и като център за производство. Повечето от смартфоните и другите продукти на компанията се правят в страната от местни партньори.

През последните години американският гигант се сблъска и с по-голямата конкуренция от страна на китайските производители на смартфони. От третия най-продаван бранд смартфони през 2015 г., с 13% пазарен дял, Apple се озова на пето място през 2017 г., с 9% дял, сочат данни на Canalys. Освен това през 2016 г. компанията беше принудена да спре услугите си iBooks и iTunes Movies.

През последната година Apple направи стъпки за засилването на позициите си, включително чрез добавянето на насочени към Китай функции на смартфоните и назначаването на директор, роден в Китай към новосъздадена позиция, която има за цел да съблюдава операциите в страната.

Кук следва примера на редица директори, които са били съпредседатели на Китайския форум за развитие, включително Марк Фийлдс, главният изпълнителен директор на Ford Motor. Местният председател все още не е обявен, но очакванията са да е министър.

Кук, който пое управлението на Apple през 2011 г., обръща специално внимание на Китай през последните години. Той направи едно посещение в страната през 2012 г., а след това два пъти годишно ходеше в Китай между 2013 и 2015 г. От 2016 г. публичните му визити станаха поне по три годишно.

През миналия март той посети същото събитие и изнесе реч за глобализацията. През декември присъства на срещата на консултативния съвет към Училището по икономика и управление към Tsinghua University в Пекин, където се срещна с президента Си Дзинпин.

През декември говори на интернет конференция в Китай, на която домакин беше звеното за киберцензура към правителството.

investor.bg
GPower
Февруари 27, 2018, 09:09:31 am от GPower
Views: 187 | Comments: 0


Американският технологичен концерн Apple очевидно възнамерява да пусне по-голям и по-изгоден флагман. По този начин компанията възнамерява да увеличи продажбите си значително, след като по този показател iPhone X не оправда очакванията, предава Bloomberg.

Според агенцията Apple Inc. се готви да пусне трио нови смартфони по-късно тази година: най-големият iPhone досега, подобрен телефон със същата големина като сегашния iPhone X и по-евтин модел с някои от ключовите функции на флагманския модел.

С новата си линия  Аpple възнамерява да се обърне към нарастващия брой потребители, които се интересуват от мултитаскинг функциите на т. Нар. фаблети, като същевременно се погрижи за тези, които търсят по-достъпна версия на iPhone X, твърдят източници , запознати с продуктите.

Apple, която вече провежда тестове за производство с доставчици, се очаква да обяви новите телефони през тази есен. Плановете все още могат да се променят, казват източниците, които са поискали да останат анонимни.

Въпреки месеците на сериозен възторг iPhone X не се продава толкова добре, колкото се очакваше при дебюта му през миналата година. Apple продаде 77,3 милиона iPhone в последното тримесечие на 2017 г., под очакванията на анализаторите от 80,2 милиона единици. Някои потребители са се отказали от покупка заради цената от поне 1000 долара за iPhone X, въпреки че са харесали дизайна.

Те са искали да получат нещо по-красиво от по-евтиния iPhone 8. С следващата си продуктова линия Apple се стреми да възобнови продажбите, като предложи модел за всеки.

„Това е голяма новина", казва Джийн Мюнстер, съосновател на Loup Ventures и дългогодишен наблюдател на Apple. „Когато имате измерим ъпгрейд на размера на екрана, хората предпочитат да актуализират телефона си. Ние видяхме това с iPhone 6 и мисля, че това ще създаде подобен ръст".

Мюнстер прогнозира супер цикъл, който той определя като надграждане с 10%, или повече от съществуващите клиенти на Apple за iPhone. „Пазарът, който ще отчете най-големия скок в продажбите, вероятно ще е Азия", казва той и допълни: „Този пазар има много потребители с едно устройство, а те обичат големите телефони".

Говорител на Apple отказа да коментира темата.

С екран, който е почти 6,5 инча, новият голям телефон на Apple ще бъде един от най-големите смартфони на пазара. Докато тялото на телефона ще бъде със същия размер като iPhone 8 Plus, екранът ще бъде с около един инч по-голям благодарение на дизайна от край до край, използван в iPhone X. (Apple е малко вероятно да се позове на телефона като фаблет, термин, популяризиран от Samsung - б.р.)

Очаква се по-големият екран да се хареса предимно на бизнес потребителите, като им позволява да пишат имейли и да управляват електронни таблици на екран, който е толкова голям, колкото този на малък таблет. Подобно на iPhone 8 Plus, новият телефон вероятно ще позволи режими на разделен екран за определени приложения. Въпреки това по-големият телефон може да "канибализира" продажбите на iPad, категория, която наскоро започна отново да расте.

Големият телефон е с кодово име D33, твърди човек, запознат с неговото развитие. Поне някои от прототипите включват резолюция на екрана 1242 x 2688. Това ще направи екрана толкова остър, колкото този на 5,8-инчовия iPhone X. Apple също така планира да използва OLED технология, същия по-скъп тип екран, ползван за iPhone X.

Подобно на iPhone X, по-големият модел ще включва Face ID scanner, който ще отключва устройството и позволява плащания. Apple също така подготвя актуализация на обикновения iPhone X, който е вътрешно наречен D32, казват запознатите източници. И двата телефона се очаква да използват процесори от следващо поколение A12.

Apple обмисля да пусне и вариант със златен цвят при актуализирането на iPhone X и по-големия модел. Компанията се опита да развие златото като цвят за текущия iPhone X, но изостави плановете поради производствени проблеми.

Всички нови iPhone от 5s  насам имат и вариант в  злато, включително iPhone 8. Златната опция е особено привлекателна за потребителите в Азия и може да помогне за увеличаване на продажбите в региона. И все пак Apple може в крайна сметка да реши да не продължи да предлага цвета.

В поне някои региони Apple обмисля предлагането на опция за двойна SIM карта за по-големия модел. Това би позволило на хората да използват телефоните си в държави с различни планове за пренос, без да се налага да разменят карти. Тази особеност нараства по важност и популярност, особено в Европа и Азия, където предприемачите рутинно посещават много страни.

Apple не е взел окончателно решение относно включването на функцията и може да избере да изчака E-SIM технологията, която ще свързва телефони към множество мрежи без нужда от сменяема карта. Apple иска да предложи E-SIM технология (тя вече съществува в iPad и Apple Watch), но някои оператори са сдържани към включването ѝ в iPhone, а Apple се нуждае от подкрепата им. Възможността за двойна SIM карта би осигурила компромис.

Телефоните ще разполагат с актуализирана операционна система, вероятно наречена iOS 12, която е с кодово име Peace, която ще включва подобрени възможности за добавена реалност, по-задълбочена интеграция на дигиталния асистент Siri, дигитален здравен мониторинг и възможност за използване на амиможита във FaceTime.

Решението на Apple да пусне и по-евтин телефон е признание, че текущите модели от 8 серия са много близки до iPhone 6, представен през 2014 г. С дебелите им ръбове и липсата на екрани от край до край те изглеждат архаични до iPhone X и най-новите устройства на Samsung. Новият модел с по-ниска цена ще разполага със същия екран от край до край, както iPhone X, както и с Face ID вместо сензор за пръстови отпечатъци.

За да се запазят разходите ниски, по-евтиният телефон ще използва технологията за LCD екран, подобна на типа, използван в iPhone 8. Също така ще има алуминиеви ръбове и стъклен гръб като iPhone 8, а не по-светлата неръждаема стомана, използвана в iPhone X.

investor.bg
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Последни постове

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5462 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
968 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
233 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
46 Публикации
R32 R32
38 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации
JmeLche JmeLche
28 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Март 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 [23] 24 25
26 27 28 29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 729
 • stats Общ брой публикации: 8169
 • stats Общ брой теми: 4655
 • stats Общ брой категории: 12
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 6
 • Dot Spiders: 0
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 1
 • Dot Потребители онлайн:
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal