Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Май 06, 2017, 04:52:04 pm от GPower
Views: 304 | Comments: 0


Вероятно не сте замисляли, но музикалните плейъри iPod положиха основите, които доведоха до създаването на първия iPhone. Именно тези устройства популяризираха идеята джаджите ни да имат дисплеи, реагиращи на допир. Малко известен факт е, че Toни Фадел e името на човека, на когото дължим разработването на популярните музикални плейъри на Apple. Бащата на iPod, както често го наричат след това създаде компанията за смарт джаджи Nest, която бе купена от Google.
 
Тони Фадел продължава да работи над иновативни проекти и потвърди, че ще продължи кариерата си в Magna, информира BusinessInsider. Името на компанията може да не ви е познато, но тя е най-големият производител на части за автомобили в света и нейни клиенти са най-големите брандове в индустрията. Ако например BMW желаят да създадат повече бройки на даден модел, но не искат да изграждат нови фабрики се свързват с Magna, които им предоставят необходимите компоненти и услуги.
 
Бащата на iPod ще стане част от екип, който трябва да подготви Magna за следващата голяма революция в индустрията, а именно електрическите и самоуправляващи автомобили. Много компании от Силиконовата долина проявяват интерес към тази пазарна ниша, но нямат необходимите производствени съоръжения, технологии и компоненти, за да ги конструират. Magna могат не само да им помогнат, но и да превърнат това в голям източник на приходи. Тони Фадел ще има важна роля за постигането на тази цел.

digital.bg
GPower
Май 06, 2017, 07:02:59 am от GPower
Views: 303 | Comments: 0


Американската инвестиционна банка Citigroup изброява седем компании, които биха били потенциални цели за поглъщане от страна на Apple Inc, включително Netflix, Walt Disney и Tesla Inc., като начин да накара част от своите кешови наличности от над 250 млрд. долара да се възвърнат като инвестиция.

При условие, че Apple държи над 90% от парите си в брой в чужбина, еднократният 10%-ен данък за репатриране ще даде на Apple 220 млрд. долара за придобивания или обратно изкупуване, пише анализаторът на Citigroup Джим Сува в бележка до клиентите.

Данъчният план на администрацията на американския президент Доналд Тръмп, който беше представен през миналия месец, включва предложение да се позволи на мултинационалните компании да внесат печалбите, които държат зад граница, при еднократно данъчно облагане от 10% спрямо досегашната ставка от 35%.

„Тъй като един от най-важните приоритети на новата администрация е да позволи на американските компании да репатрират парите си от чужбина при по-ниска данъчна ставка, Apple може да има по-остра нужда да използва тези пари", казва Сува.

Другите потенциални цели за придобиване са производителите на видео игри Activision Blizzard, Electronic Arts и Take Two Interactive Software, както и услугата за видео стрийминг Hulu.

Анализаторите на банката твърдят, че изброените цели са подбрани при преглед на пет критерия - стратегическа годност, глобален мащаб, размер на сделката, малко на брой нестандартни активи и вероятно въздействие върху цената на акциите на Apple.

Според Citi вероятността за придобиване на Netflix възлиза на 40%, 25% е коефициентът за сделка за Disney, а останалите цели са с 10% или по-ниски коефициенти.

От изброените цели за поглъщане вероятно Netflix ще предостави на компанията от Купертино най-много добавена стойност. С пазарна капитализация от около 68 млрд. долара, такава сделка може би изглежда най-възможна. Disney пък има капитализация от  175 млрд. долара, което прави потенциална сделка много по-трудна.

Netflix, Disney и Hulu и преди са спрягани като възможни цели за поглъщане от страна на Apple. През април например, Амит Дарянани от RBC Capital Markets обясни, че при дадени обстоятелства може би за производителя на iPhone ще бъде практично да придобие Disney. „Потенциалното придобиване ще „мащабира моментално услугите, съдържанието и медийното портфолио на Apple", добави още той.

Под натиска на акционерите да върне по-голяма част от своите парични средства, Apple наскоро повиши своята програма за връщане на капитала с 50 млрд. долара, увеличавайки програмата си за обратно изкупуване на акции с 35 млрд. долара и тримесечния си дивидент с 10,5%.

investor.bg
GPower
Май 06, 2017, 07:01:33 am от GPower
Views: 325 | Comments: 0


Според американската маркетингова компания Strategy Analytics ценовата разлика между смртфоните на Apple и Samsung е достигнала рекордното ниво от 465 долара.

Анализаторите следят средната цена на LTE телефоните на двата гиганта на пазара и забелязват, че през последното тримесечие на годината в САЩ тя се е увеличила до над 400 долара. За периода октомври-декември 2016 г., средната цена моделите на Apple ебила 692 долара, а този на Samsung - 227 долара, предава PhoneArena.

Важно е да уточним, че двойката флагмани Galaxy S8/S8+ не влиза в изчислението, тъй като тя излезе на пазара във второто тримесечие на годината. Друго обяснение на голямата разлика е, че проучването е проведено по време, когато iPhone 7/7 Plus бяха в разцвета си, докато Samsung трябваше да компенсира изваждането на Note 7 от продажба, пускайки по-евтини устройства.

Въпреки това, Strategy Analytics прогнозира, че разликата ще се увеличава още повече, така че започналата още през 2012 г. тенденция няма да се промени и средната цена на телефоните на Apple ще върви нагоре, а тази на Samsung - надолу. Преди пет години средната цена на телефоните на Apple е скочила от 600 на 700 долара, а тези на Samsung - от 438 до 200 долара. Тук, разбира се, има едно голямо "но", което в никакъв случай не трябва да пропускаме - различното портфолио на двете компании. Докато Apple предлага основно модели в най-високия клас, ако изключим iPhone SE, Samsung обхваща цялата ценова листа.

hicomm.bg
GPower
Май 06, 2017, 07:00:33 am от GPower
Views: 328 | Comments: 0


Съдебният спор между Qualcomm и Apple става все по-напрегнат, след като водещият производител на чипове поиска от Комисията по международна търговия да забрани вноса на iPhone от Азия в САЩ. Това е поредният удар към Apple от страна на Qualcomm, която я обвини, че изкуствено е създала впечатлението, че процесорите й са по-слаби от тези на Intel.

До излизането на iPhone 7, основният производител на модеми за всички смартфони на Apple беше Qualcomm. Новите устройства обаче разчитат на хардуерен микс между Intel и Qualcomm.

Федералната комисия по търговия също се включи в делата с обвинение към Qualcomm, че изнудва производителите на смартфони да плащат лицензионни такси, дори когато използват компоненти от други страни.

Въпреки че Комисията за международна търговия има властта да спре вноса на iPhone, вероятността това да се случи реално клони към нула.

hicomm.bg
GPower
Май 05, 2017, 07:35:42 am от GPower
Views: 322 | Comments: 0


В интервю за CNBC, главният изпълнителен директор на Apple, Тим Кук сподели, че компанията ще насочи около един милиард долара във фонд за изработка на продуктите си в САЩ. За подобно нещо пледираше президентът Доналд Тръмп, който преди време каза, че американските компании трябва да изработват продуктите си на собствена територия, а не да разчитат на чужда работна ръка.

Цитат
Този един милиард долара Apple ще насочи към евентуални работни места в САЩ, където Купертино да започнат да произвеждат продуктите си. Все още не е ясно какво точно ще се произвежда там, нито кога и дали ще започне подобно нещо. Тим Кук обаче сподели:

„… Наистина сме горди да го направим. И като правим това, можем да се превърнем във вълни в езерото. Защото ако можем да създадем много производствени работни места, тези производствени работни места ще създадат повече работни места около тях, защото това е индустрия за услуги, изграждаща се около тях.“
Очевидно Apple наистина смятат да започнат производство на родна територия, което може би е ход, който да спечели пристрастието на Тръмп към технологичните компании. Все пак още е рано да се каже как ще се развие тази идея, така че просто трябва да почакаме.

smartnews.bg
Pages: 1 ... 98 99 [100]

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5665 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1014 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
gogi6 gogi6
256 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
64 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
47 Публикации
JmeLche JmeLche
37 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Юли 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 [18] 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 800
 • stats Общ брой публикации: 8499
 • stats Общ брой теми: 4769
 • stats Общ брой категории: 11
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 5
 • Dot Spiders: 1
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 0
 • Dot Потребители онлайн:
 • user Google
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal