Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Декември 09, 2017, 06:19:44 am от GPower
Views: 19 | Comments: 0


Apple има нов проблем със сигурността, с който трябва да се справи. 9to5Mac съобщава, че Apple HomeKit има уязвимост, която позволява неоторизиран достъп до свързани интелигентни устройства, като брави и гаражни врати. Apple вече е коригирала проблема, но заедно с товa е деактивирала функцията за отдалечен достъп до споделени потребители. Apple казва, че функционалността ще бъде възстановена с iOS 11.2.

Докато 9to5Mac не споделя подробности за уязвимостта, тя също засяга интелигентни светлини и термостати.

Тъй като проблемът е отстранен, не е необходимо потребителите да вземат допълнителни мерки, за да са сигурни, че интелигентните им продукти ще могат да бъдат контролирани от някой друг. Все пак не трябва да се забравя да се инсталира iOS актуализацията.

hicomm.bg
GPower
Декември 07, 2017, 05:16:15 pm от GPower
Views: 47 | Comments: 0


Преди всичко, трябва да знаете, че тестовете са извършени с iPhone X, като при всеки от тях устройството е поставено в режим на зареждане при един процент остатъчен заряд на вградената батерия, активиран Airplane Mode и заключен екран, но има и още една особеност. Любопитните резултати се отнасят и за поколение 8 и 8 Plus, а методите на зареждане са чрез 5 ватово безжично зарядно, 7.5 ватово безжично, 5 ватово жично, 12 ватово жично и през 18 ватов USB-C порт.


Видно от приложената графика, разликата между 5 и 7.5 ватовото безжично зарядно не е никак малка. В рамките на първите 15 минути, чрез 5 ватовото жично и безжично зарядно батерията на устройството достига до заряд от 11%, докато при 7.5 ватовото безжично, тази стойност се равнява на 14%. Отново за този период от време, но при 12 ватовото жично зарядно устройство, батерията достига до заряд от 21%, а при 18 ватовия USB-C порт нещата се променят значително. Батерията достига до заряд от 28%, което ни навежда само на една мисъл.


Удобството, което може да ви предложи безжичният вариант за зареждане на вградената батерия е доста голямо, но от друга страна, ако бързате или просто нямате достатъчно време да заредите батерията на вашия iPhone на сто процента, по-добре е да използвате някой от стандартните, по-мощни жични зарядни аксесоари. По възможност преминете към вариант с USB-C порт.

imagazin.bg
GPower
Декември 07, 2017, 06:56:48 am от GPower
Views: 38 | Comments: 0


Технологичният гигант Apple ще намали очакваните си данъчни задължения с 47 млрд. долара, ако републиканците прокарат сегашния си данъчен план. Така компанията ще се превърне в най-големия бенефициент на законодателството, което сега се промъква през Конгреса, коментира Financial Times.

Огромният мащаб на данъчното облекчение, въз основа на изчисления от данъчни експерти и FT, привлече внимание през последните дни, след като Сенатът и Камарата на представителите доближават позициите си по третирането на сумата от близо 1,3 трлн. долара, която американските компании държат извън страната. Детайлите по данъчното законодателство трябва тепърва да бъдат финализирани.

Потенциалният неочакван късмет за компанията с най-голяма пазарна капитализация в света произлиза от по-ниската данъчна ставка, която ще бъде наложена върху чуждестранната печалба, в момента държана извън САЩ.

Подобно на много американски компании, Apple предпочита да държи по-голямата част от международната си печалба в чужбина, вместо да плаща корпоративна данъчна ставка от 35%, ако върне парите обратно в САЩ при сегашния режим.

Apple има чуждестранен кеш и инвестиции за 252 млрд. долара, което е около една пета от общите международни притежания на всички американски компании, посочва рейтинговата агенция Moody’s. Гигантът е много пред Microsoft, американската компания на второ място по показателя, която има 132 млрд. долара извън страната.

Според агенцията компанията ще трябва да плати данъци за 78,6 млрд. долара, ако върне парите в страната при сегашния режим.

Съгласно версията за данъчна реформа на Сената Apple ще трябва веднага да плати 31,4 млрд. долара по международната си печалба, посочва Ричард Харви, данъчен професор във Villanova University. Тази цифра ще спадне до 29,3 млрд. долара, ако компанията изгуби битката си с Европейската комисия за 13 млрд. евро, които дължи обратно на Ирландия.

Разликата между двете суми е поне 47 млрд. долара, което надвишава годишната печалба на която и да е друга компания в САЩ.

За разлика от други американски корпорации, Apple вече е заделила милиарди долари през последните години, за да отрази потенциалните данъци. Тя е отделила 36,4 млрд. долара за тези сметки – повече от сумата, която би платила по новия данъчен режим – и вероятно ще впише разликата като еднократен ефект.

investor.bg
GPower
Декември 05, 2017, 03:03:03 pm от GPower
Views: 41 | Comments: 0


Подобно на мобилната версия на App Store, и настолната от 2018 година ще остави всички 32-битови приложения в миналото, което не трябва да ни притеснява по никакъв начин. Под прицела на Apple попадат единствено такива варианти, които не са актуализирани дълго време, а причината за кардиналното действие е повече от ясна.

От първи януари следващата година всички 32-битови приложения за Mac трябва да поддържат 64-битова архитектура, в противен случай ще бъдат премахнати от настолната версия на App Store. Разработчиците разполагат с право да актуализират своите вече съществуващи варианти в определен срок от време, а системата няма да им позволи да качат каквото и да е ново, 32-битово приложение. Apple публикува регламента в официалната страница за разработчици, но нека видим и причината за привидно малката промяна.


Реално погледнато, едва ли разполагате с приложение, което работи на 32-битова основа. Тези варианти са доста остарели, а компанията ни подготвя за следващите версии на настолната операционна система. High Sierra е последното предложение, което поддържа вече остарелите 32-битови проекти, а тези съвети се отнасят и за разработките, които не са качени в App Store. Apple съветва техните създатели да се съобразят с новите изисквания, благодарение на което, приложенията им ще бъдат достъпни за всеки потребител.

Цитат
Припомняме ви, че всяко приложение, което качвате в настолната версия на App Store от 1 януари 2018 година, трябва да разполага с 64-битова версия, както и всяко от вече качените приложения. От юни месец 2018 година, всяко приложение в App Store за Mac задължително трябва бъде 64-битово. Ако разпространявате приложенията си извън рамките на App Store, силно ви препоръчваме да използвате единствено 64-битови бинарни файлове, за да бъдете сигурни, че потребителите ви ще могат да продължат да използват тези разработки и в следващите версии на macOS. Последната версия на macOS, която поддържа 32-битови приложения ще остане High Sierra.


Към днешна дата не знаем колко приложения в настолната версия на App Store ще бъдат премахнати, ако разработчиците им не ги актуализират до 1 юни 2018 година, но това не е толкова страшно. Вероятно промяната няма да се отрази на приложенията, с които разполага вашият Mac, а Apple просто ще изчисти своите сървъри от остарелите приложения, които не претърпели никаква актуализация през последните няколко години.

imagazin.bg
GPower
Декември 05, 2017, 03:00:52 pm от GPower
Views: 30 | Comments: 0


Steve Sheridan вече разполага с два броя от десетото поколение. Първото устройство е конфигурирано да разпознава собственото му лице, а второто това на неговата половинка, в което се крие и единствено недоволство на потребителя. За разлика от Touch ID, иновативната Face ID технология не може да разпознае повече от едно лице, но нека видим и какъв отговор получи Sheridan на своето писмо до Apple, на което е обърнал внимание главният софтуерен директор на компанията – Craig Federighi.


Цитат
В момента фокусираме работата на Face ID върху разпознаването само на едно лице. (Дори възможността да добавите няколко пръстови отпечатъка при Touch ID не предполага достъп до устройството на повече от един потребител. Основната идея на тази опция се крие в това всеки собственик да може да отключи устройството с пръстов отпечатък, примерно на своя ляв и десен палец.) Със сигурност ще обърнем внимание на вашия отзив при бъдещите модификации, през които ще премине Face ID.


Въпреки дипломатичния отговор, който получи Steve Sheridan на своето писмо до Apple, вероятно дори в бъдеще Face ID няма да разполага с възможност да разпознае повече от едно лице, което реално погледнато не е никакъв проблем. Все пак идеята на тази идентификация е нито един потребител освен вас да не разполага с право на достъп до устройството ви, а при положение, че желаете да предоставите такъв, винаги може да го отключите с вашето лице или пък да споделите със съответната трета страна шест цифрената си парола.

imagazin.bg
Pages: 1 [2] 3 4 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5187 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
935 Публикации
Admin Admin
717 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
192 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
44 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации
JmeLche JmeLche
28 Публикации
venelin.valchev.50 venelin.valchev.50
28 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Декември 2017
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 [14] 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

  • stats Общ брой потребители: 682
  • stats Общ брой публикации: 7775
  • stats Общ брой теми: 4495
  • stats Общ брой категории: 12
  • stats Общ брой раздели: 75
  • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

  • Dot Гости: 4
  • Dot Spiders: 0
  • Dot Скрит(и): 0
  • Dot Потребители: 0

There aren't any users online.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal