Welcome, Guest. Please login or register.

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Apple Новини / Amazon отново ще продава Apple TV и Chromecast устройства
« Последна публикация от GPower - Декември 16, 2017, 06:44:39 am »

Amazon.com скоро ще започне да продава Apple TV и Google Chromecast устройства, което не се е случвало от две години насам. Обявите за двата продукта са вече в сайта, но Amazon все още не приема поръчки. Компанията пряко потвърди пред The Verge, че тя възнамерява да направи това в близко бъдеще.

Apple TV и Chromecast бяха изтеглени от Amazon в края на 2015 година с обосновката, че потребителите могат да бъдат объркани и разочаровани, ако са купили стрийминг устройства, които не са удобни за услугата Amazon Prime Video.

Възстановяването на продажбите на Chromecast в Amazon може да се разглежда като начин за облекчаване ескалацията на напрежението между двата технологични гиганта. Google наскоро блокира достъпа до YouTube за Amazon Echo Show говорителя, защото Echo Show е показвал клипове от YouTube без интегрирана функция за видео препоръки за насочване към абонаменти.

При Apple ситуацията е такава, че доскоро Prime Video приложението на Amazon не беше достъпно за тв платформата, но това се промени и явно Amazon е решила да направи и своя жест към „Купертино“.

hicomm.bg
2
Mac Програми / Re: Macgo Blu-ray Player Pro
« Последна публикация от GPower - Декември 16, 2017, 06:00:49 am »
Version 3.2.15:
You are not allowed to view links. Register or Login
Fixed an issue that could prevent audio from being output at ultra-high sample rates during disc playback
3
Mac Софтуер / Re: Mac безплатни приложения и игри за ограничен период от време!
« Последна публикация от KurtiMakarov - Декември 15, 2017, 07:29:55 am »
CloudMounter: cloud encryption
You are not allowed to view links. Register or Login

4
Mac Програми / Re: iExplorer
« Последна публикация от GPower - Декември 15, 2017, 07:02:47 am »
Version 4.1.13:
You are not allowed to view links. Register or Login
[New] New device backup settings allow you to create or load a backup from any directory.
[Fixed] Fixed issue that could cause iExplorer to crash when exporting message attachments
[Fixed] Various other bug fixes
5
Apple Новини / Новият iMac Pro ще може да се поръча на 14 декември
« Последна публикация от GPower - Декември 14, 2017, 08:30:11 pm »

Дългоочакваният iMac Pro, който бе обявен по-рано тази година, най-накрая ще може да се поръча. Предварителните поръчки започват от утре, 14 декември. Както знаехме по-рано, ще са налични 8, 10 и 18-ядрени конфигурации. Изненадващо обаче бе обявен и вариант с 14-ядрен процесор.

Все още знаем много малко за самия iMac Pro. Възможните варианти за конфигурация са процесор Intel Xeon W; 32, 64, или 128 GB ECC DDR4 2666MHz RAM памет; 1, 2, или 4 TB вътрешна памет и видео карта AMD Radeon Pro Vega с памет 8 или 16 GB.

Tech влогърът Marques Brownlee има малко по-подробно видео, след като е ползвал машината през последната една седмица:


С няколко думи, това е работна станция за хора, които имат нужда от сериозни параметри — редактори, продуценти и т.н. Важно е да се отбележи също, че iMac Pro е напълно капсулован, така че не можете да правите каквито и да е промени по него след като го купите (дори и да добавяте RAM памет).

По-долу можете да видите пълните характеристики на четирите разновидности на процесора Intel Xeon:


На 14 декември ще може да бъдат поръчани вариантите на iMac Pro с 8 и 10-ядрен процесор, докато 14 и 18-ядрените ще са налични малко по-късно през 2018 г.

Допълнителна информация, към която и цената на тази машина, ще е налична след 14 декември. За сега знаем само, че базовият iMac Pro с 8-ядрен процесор ще струва 4999 долара.

Ето и официалното прессъобщение на Apple:

Цитат
„Професионалистите обичат iMac. Така че, когато ни помолиха да направим жесток iMac, ние се раздадохме на максимум. И след това отидохме по-далеч, създавайки iMac с най-изумително мощната конфигурация от графики, процесор, памет и input-output от всички Mac-ове до сега. И го направихме без да добавим милиметър към неговия оригинален дизайн. Така че всички, от видео редактори до 3D аниматори, от музиканти до софтуерни разработчици и учени, могат да правят това, което правят, както никога не са го правили преди. Представяме iMac Pro. Изтънчена и зла, машината на мечтите ви.“

smartnews.bg
6

Американският технологичен гигант Apple ще даде на Finisar Corp 390 млн. долара, за да увеличи производството на чипове, които поддържат висок клас функции на iPhone X, като лицевото разпознаване, портретния режим на снимки и Animoji, предава Ройтерс.
Книжата на базираната в Калифорния Finisar, която произвежда оптични компоненти, повишиха стойността си с 14 на сто до 22 долара за брой преди старта на борсовата търговия в сряда.

Това е втората инвестиция на Apple от нейния фонд за 1 млрд. долара за напреднало производство, който има за цел да насърчава използването на иновации и създаването на работни места. Първата инвестиция беше в размер на 200 млн. долара в производителя на Gorilla Glass – Corning, през май тази година.

Finisar ще използва парите, за да трансформира затворената фабрика в Шърман, Тексас, за да прави големи обеми от лазерни диоди, наречени VCSEL.

През четвъртото тримесечие на 2017 г. Apple заяви, че ще купи 10 пъти повече такива устройства, отколкото са направени преди това по света в рамките на същия времеви период.

Фабриката в Шърман се очаква да започне доставки през втората половина на 2018 г.

investor.bg
7
Apple tvOS / Re: Проблем с навигацията в Apple TV4
« Последна публикация от Panev - Декември 13, 2017, 09:13:05 pm »
Очевидно става въпрос за некъв бъг, прибрах се, пуснах го за да тествам съветите от колеги по форумите и вече си работеше. Не знам какво да кажа, за първи път срещам такъв бъг при apple . Благодаря все пак. Можите да затворите темата
8
iOS / Re: IOS 11
« Последна публикация от GPower - Декември 13, 2017, 08:43:09 pm »Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
9
Apple tvOS / Re: Проблем с навигацията в Apple TV4
« Последна публикация от GPower - Декември 13, 2017, 08:41:47 pm »
Носи го по гаранция.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
10
Apple tvOS / Re: Проблем с навигацията в Apple TV4
« Последна публикация от Panev - Декември 13, 2017, 04:49:49 pm »
Няма проблем, това беше първото което направих. Говорих с istyle ще го видят гаранционно въпреки, че не е купено от България. Днес четох за хора с подобен проблем, имам списък с около 5-6 варианта, които ще тествам като сеприбера в нас :)
Страници: [1] 2 3 ... 10

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal