Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Вчера в 07:49:03 am от GPower
Views: 79 | Comments: 0


Saurik обяви, че Cydia Store е затворен.

Cydia Store бе открита на 7 март 2009 г. Тя предостави на разработчиците начин да продадат своите туикове и приложения на потребители с джейлбрейкнати устройства. Първият пакет в продажба беше Cyntact, приложение, което показа профилни снимки в списъка ви с контакти. Приложението струва $ 1,00 за закупуване.

За съжаление, тъй като Apple добави още функции към iOS, популярността на jailbreak отмина. В същото време стана по-трудно да се джейлне iOS, така че публичните джейлове бяха по-малко. По-малкото трафик означава, че запазването на магазина струва повече от това, което носи. Саурик планира да го затвори до края на годината.

Разработчикът Andrew Wiik описва проблема в Twitter:

"Въпросът се отнася до възможността страниците за произволно изобразяване да правят неконтролирани покупки на магазините за Cydia, ако потребителят е влязъл в акаунта си в магазина не cydia и е избрал да свърже своята paypal информация със своя профил".

В публикация на reddit, saurik адресира грешката и обяви закриването на магазина:

Given the push from Nullpixel and Andy Wiik to do something about it this morning (which isn't a problem: I think people think I was saying this to shift "blame" to them? I had to say this to explain why I am doing this now, but I was going to do this anyway next week... I don't even personally believe in "responsible disclosure", but I do believe in the importance to avoid confusion; the bug was serious, and affected people actively logged in to Cydia: it is stupid of specifically me that I have made such a massive error in the Cydia Store backend), I've had to reconsider my timelines; I have thereby gone ahead and shut down the ability to buy things in Cydia, effective immediately. I will put together a more formal post about the arc of Cydia, likely to be published next week.

Определено е тъжно, че можем да кажем сбогом на магазина Cydia. Ние сме изключително благодарни на saurik и на всички разработчици, които допринесоха за магазина през годините. Ще ви уведомим, когато сайдърк публикува следващата седмица.
GPower
Декември 08, 2018, 07:18:50 am от GPower
Views: 139 | Comments: 0


AirPods на американския технологичен концерн Apple може и да са най-добрите в класа безжични слушалки, но не са за всеки. Поради формата на вътрешното ухо на някои хора  слушалките просто не се вписват добре във всяка възможна форма на ухото, а в някои случаи причиняват болка, когато са поставени навътре. Това е основен недостатък за струващия 160 долара чифт слушалки, особено за такива слушалки, които могат лесно да бъдат изгубени и определено не е евтино да се заменят.

Но нов патент, подаден първоначално миналата година и присъден на Apple преди дни, подчертава едно възможно решение: взаимозаменяеми „универсални“ AirPods, които биха могли да използват вградени биометрични датчици за проследяване на здравословното състояние и също така да определят в кое ухо е поставена специфична слушалка, предава The Verge.

Одобрената патентна заявка, забелязана първоначално от 9to5Mac, описва симетричен дизайн на слушалките, които „може да се носят взаимозаменяемо в лявото или дясното ухо на потребителя". Патентът пояснява, че „в такова изпълнение джаджата може да включва датчик и система, конфигурирани да определят и променят работата на слушалката в съответствие с това в кое ухо е сложена“.

Патентът описва поне един от сензорите като биометричен и „конфигуриран да бъде притиснат към част от трагуса", така че AirPods да могат да извършват наблюдение на сърдечния ритъм и да правят измервания на телесната температура, както и друго свързано със здравословното състояние метрично проследяване.

Разбира се, става дума само за патент, а действителната технология може да бъде на няколко години дори от прототипна фаза, да не говорим за потребителски продукт. Но не бива да забравяме, че Apple работи усилено върху следващо поколение версия на AirPods, които първоначално бяха представени през декември 2016 г. и не са били актуализирани от две години, независимо от силните продажби.

Според анализатора на Apple Мин-Чи Куо калифорнийската компания планира да пусне нова версия на AirPods, която подтиска шума и има хидроизолация, в началото на следващата година. А пълен редизайн на слушалките ще има през 2020 г. Ако Apple премодулира дизайна и направи слушалките взаимозаменяеми, е вероятно такъв продукт да бъде на около две години от пазара.

Остава и въпросът за непредставените системи за безжично зареждане AirPower, за която компанията пази мълчание повече от година, които няма да работят със сегашните AirPods.
 
investor.bg
GPower
Декември 08, 2018, 07:17:56 am от GPower
Views: 139 | Comments: 0


Американският технологичен концерн Apple Inc. възнамерява да задържи до 2020 г. представянето на следващото поколение iPhone, което да може да се свързва със следващото поколение високоскоростни телефонни услуги, стартиращи през следващата година, предава Bloomberg, като се позовава на запознати плановете източници.

Забавянето може да улесни конкуренти като Samsung Electronics Co. да спечелят от потребителите на телефони, които искат да използват 5G мрежи, което ще даде сериозно предимство при преноса на мобилни данни, когато те бъдат представени през 2019 г.

Както и при 3G и 4G, двете предишни поколения мобилни технологии, Apple ще изчака едва една година след първоначалното внедряване на новите мрежи, преди основният продукт да получи достъп до тях, твърдят източниците, които не са пожелали да бъдат идентифицирани.

Предишните изчисления на Apple показваха, че новите мрежи и първите версии на конкурентните смартфони ще се сблъскат с редица проблеми, като недобро покритие, което прави потребителите по-малко склонни незабавно да преминат към новите апарати. Този път специалисти по 5G твърдят, че промяната представлява много по-голямо актуализиране на скоростта, което прави решението на Apple много по-рисковано. Мрежите ще отворят платформите за нови типове мобилен компютинг, твърдят специалисти по 5G.

Решението за изкачаване може да е свързано със споровете на компанията от Купертино с Qualcomm Inc., лидер в производството на чипове с поддръжка на 5G, и със замяната му с Intel Corp., която все още не разполага с чипове за поддръжка на тази технология през 2019 г.

В миналото подобно изчакване от година не бе представлявало проблем за Apple. Оригиналният iPhone през 2007 г. беше толкова далече пред конкурентите, че по-бавната му връзка, известна като 2G EDGE, не бе причина за по-слаби сделки. Дори и iPhone 4S с невероятните си характеристики като рамка от неръждаема стомана и обещанието за Siri бяха достатъчни, за да пренебрегнат клиентите липсата на истински 4G LTE скорости.

Но навлизайки в 2019 г. залозите са променени: скокът от 4G до 5G е достатъчно значителен, за да се превърне в основна причина за продажба на нови устройства. Samsung планира да представи 5G телефони в гамата си Galaxy през следващата година.А в Китай - най-големият пазар за смартфони - големите производители Oppo и Huawei Technologies Co. също заявиха, че планират да предложат 5G телефони.

„Apple винаги е закъснявал по отношение на клетъчната технология", казва Марк Хун, анализатор в Gartner Inc. „Те не бяха засегнати от това в миналото, но 5G ще бъде много по-лесен за пускане на пазара. Но ако изчакат след 2020 г., мисля, че ще бъдат засегнати".

Apple е подложен на по-голям натиск да запази своята клиентска база за iPhone. Компанията загуби една пета от стойността си през последните два месеца на фона на разпродаването на акции на технологични компании и на фона на съобщения от доставчиците, че намаляват доставките, което сигнализира, че представените през септември нови модели не се продават толкова добре, колкото се очакваше. Докато глобалният пазар на пазара на смартфоните се понижи в продължение на четири последователни тримесечия, според данни на анализаторската компания IDC iPhone генерира почти 60% от приходите на Apple и е в основата на усилията на компанията за продажби на потребителски услуги като музика, видео и облачно съхранение.

Мобилните оператори като Verizon Communications Inc. и AT & T Inc. пък вероятно ще дадат приоритет на маркетинга на 5G телефоните, за да накарат клиентите да мигрират възможно най-скоро към новата услуга. Новите мрежи ще се възползват от по-голяма гама от радиочестоти и ще могат да предават данни с много по-висока скорост. Това ще бъде стимул за придвижване на трафика към по-бързите мрежи, тъй като ще намали разходите за безжичните оператори. Аналогията е разликата в броя на автомобилите, които могат да се подредят на една магистрала с няколко ленти, в сравнение с обикновения път с една лента.

Разбира се, за някои съществуващи клиенти на Apple липсата на 5G свързаност през следващата година няма да бъде възпиращ фактор. Част от потребителите надстройват сегашните си iPhone-и до новите модели, независимо от промените в устройството. Като се има предвид, че обновяването на хардуерните цикли се забавя като цяло, пускането през 2020 г. на телефон с 5G възможности може да създаде супер цикъл на ъпгрейди от iPhone потребители, които все още ще използват iPhone X или XS от преди две години.

От 2011 г. насам Apple представя всички нови нови iPhone модели през септември или октомври. Компанията обаче пусна обновления в средата на цикъла като Verizon iPhone 4 през февруари 2011 г., насочени към конкретни оператори. Тя също така представи по-малък модел, iPhone SE, през март 2016 година.

Huawei и Samsung могат да изграждат собствени 5G модеми – това не е запазена марка само за Intel и Qualcomm. Но Apple едва ли ще използва чипове от конкурентите си, а освен това компаниите могат да се затруднят да произведат достатъчно бройки за огромните обеми на iPhone - повече от 200 милиона годишно.

investor.bg
GPower
Декември 08, 2018, 07:16:41 am от GPower
Views: 134 | Comments: 0


Докато вече видяхме намаляване на поръчките на Apple за модели на iPhone от 2018 г. и доставчиците обявиха по-ниски приходи, потребителското търсене на iPhone все още е в основата на бизнеса на компанията. Швейцарският банков гигант UBS обаче потвърди, че обществеността губи интерес към най-продаваното устройство на Apple. Анализаторите на фирмата са написали доклад до клиентите, който разкрива, че резултатите от последното проучване сочат най-ниско ниво от пет години насам относно желанието за покупка за iPhone на американския пазар. Стойностите са подобни на тези, валидни за iPhone 6 от 2015 г. Липсата на интерес засяга не само потребителите в САЩ; в Китай намерението да се закупи нов iPhone също спада значително.

Проучването в САЩ показва, че само 18% от респондентите планират да закупят iPhone през следващите 12 месеца, което е с 3 пункта по-малко от миналата година. През октомври 2015 г., когато iPhone 6 вече беше пуснат в продажба, цифрата беше 17%. В Китай 23% от анкетираните потребители планират да закупят iPhone през следващите 12 месеца, което е спад от 29% спрямо 2017 година. Запитването е проведено с 6900 потребители от пет държави в периода на пускането в продажба на iPhone XS и iPhone XS Max.

"Очакванията на инвеститорите за този iPhone цикъл са приглушени. Оценката като цяло за iPhone през 2019 г. е за приблизително 2% спад на продажбите и около 1% ръст на приходите", казва Тимъти Аркури, анализатор от UBS.

Rosenblatt Securities също обяви, че намалява оценката си за фискалните сделки на Apple за продажбите на iPhone през първото тримесечие. Това е вторият път, когато инвестиционният посредник е направил това през последните два месеца, а Rosenblatt има най-ниската оценка сред фирмите от Wall Street. Според анализатора Джун Жанг останалата част от Уолстрийт ще започне да намалява прогнозите за продажбите на iPhone през текущото тримесечие, за да съответстват числата на прогнозата на Rosenblatt.

hicomm.bg
KurtiMakarov
Декември 06, 2018, 10:27:01 am от KurtiMakarov
Views: 160 | Comments: 0

Както обещаха разработчиците от Apple, възможността за провеждане на колективен FaceTime разговор дебютира с първата актуализация на iOS 12 и macOS Mojave, които вече може да инсталирате и вие, но има и още нещо. Преди броени часове се появи и официалната версия на първата поправка на iOS 12.1.

Този път актуализацията не е основна, което ни навежда само на една мисъл. Тя премахва грешки и подобрява защитата на вашето устройство, но явно традициите са за да се нарушават. След като инсталирате iOS 12.1.1 отново ще може да се възползвате от функцията да направите Live Photo по време на FaceTime разговор и не само. Иконите в долния край на заложеното FaceTime приложение са реорганизирани и по-достъпни.Ако вече разполагате с iPhone XR, вероятно знаете, че устройството не може да се похвали с добре познатата ни 3D Touch възможност, но това не е никакъв проблем. На нейно място идва новата Haptic Touch функция. Реално погледнато, за да използвате еквивалента на 3D Touch, трябва да докоснете нормално върху екрана и да задържите върху него малко повече, докато не усетите характерното Haptic вибриране, но има и една малка особеност. Промяната е изцяло софтуерна, което означава, че разработчиците ще трябва да заменят всяко 3D Touch действие с Haptic Touch, за което свидетелства и iOS 12.1.1.Официалната версия на първата поправка на iOS 12.1 ще ви позволи да използвате Haptic Touch и в раздел Notifications. За да видите какво се крие зад избрано известие, трябва да задържите пръст върху него, докато не усетите леко вибриране, но нека да си припомним и основните промени в iOS 12.1.

Точно както очаквахме, възможността за провеждане на колективен FaceTime разговор дебютира с първата актуализация на системата, която беше представена с третото поколение iPad Pro с разпънат екран и TrueDepth камера. Ако вече сте закупили своя нов iPhone Xs, Xs Max или XR, с iOS 12.1 може да се запознаете и с полезната eSIM възможност. Цифровата SIM карта позволява да активирате втори клетъчен номер без да се налага да инсталирате още една карта, но има и една особеност. Мобилният оператор трябва да поддържа технологията.Стига да разполагате със съвместимо устройство, може да се възползвате и от Depth Control в реално време, а не след като сте направили своята снимка, а на последно място поставяме и новите над 70 емотикони, част от стандарт Unicode 11, но нека да се върнем към iOS 12.1.1. Заедно с всички промени и нови възможности, поправката отстранява доста грешки и подобрява защитата на вашето устройство, а за да я инсталирате, отворете Settings, General, Software Updates и докоснете върху Download & Install, като преди това трябва да се уверете, че батерията е заредена на 100 процента.


iMagazin
Pages: [1] 2 3 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Последни постове

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5948 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1067 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
gogi6 gogi6
269 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
85 Публикации
JmeLche JmeLche
67 Публикации
unclecharlie unclecharlie
49 Публикации
gamzoff
49 Публикации
kracode
31 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Декември 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
[17] 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 1196
 • stats Общ брой публикации: 8955
 • stats Общ брой теми: 4968
 • stats Общ брой категории: 11
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 206

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 8
 • Dot Spiders: 0
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 1
 • Dot Потребители онлайн:
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal