Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Днес в 12:53:30 pm от GPower
Views: 4 | Comments: 0


В интервю пред ABC News, Тим Кук сподели, че следващият ъпдейт за iOS 11 ще позволи на потребителите да деактивират умишленото забавяне на при iPhone. Напомняме, че през декември Apple призна, че умишлено забавя някои iPhone модели, за да предпази устройствата от повреда — когато батерията остарее, има възможност джаджите да започнат да се изключват сами и за това Купертино забавят процесорите чрез ъпдейт.

За сега въпросните умишлени забавяния се наблюдават при iPhone 6s, iPhone 7 и iPhone SE, като още преди новогодишните празници Apple споделиха, че смятат да имплементират въпросната функционалност и при други продукти от серията.

„Ще дадем на хората видимостта за здравето на батерията, така че всичко да бъде много, много прозрачно. Това не е правено до сега“, споделя Кук пред ABC News. Ъпдейтът ще даде възможност забавянето да бъде деактивирано от потребителите, но Apple все пак не съветват да правите това, защото е опасно за устройството. Въпреки това, Кук казва „Ако не го искате, можете да го деактивирате.“

Ъпдейтът за iOS 11 ще бъде пуснат за разработчици през февруари, като широкото му разпространение се очаква през март.

smartnews.bg
GPower
Днес в 12:51:05 pm от GPower
Views: 4 | Comments: 0


В ново прессъобщение на своя сайт, Apple споделят плановете си за следващите пет години — компанията ще инвестира 350 милиарда долара в икономиката на САЩ, като по този начин ще се фокусира върху разработка и доставчици на родна почва.

В съобщението се подчертава, че само 75 милиарда долара от общата сума ще бъде от разширяване на капитала. Предполага се, че останалите вложения са просто резултат от финансовите успехи на толкова голяма компания, като Apple. По думите на Тим Кук:

Цитат
„Ние дълбоко вярваме в силата на американската изобретателност и съсредоточаваме нашите инвестиции в области, в които можем да имаме пряко въздействие върху създаването на работни места и готовността за работа. Имаме дълбоко чувство на отговорност да връщаме на нашата страна и хората, които ни помагат да успеем“


След промените в закона за таксите в САЩ, Купертино ще върнат в родната си страна голям капитал от чужбина — 252 милиарда долара, за да бъдем точни, които идват и с 38 милиарда данъци. Освен това, след като миналата година Apple обявиха, че инвестират 1 милиард долара в Американския разширен производствен фонд, сега компанията увеличава тази инвестиция на 5 милиарда.

Не на последно място, Apple ще отворят до 20 000 нови работни места в САЩ през следващите пет години. В основата на това е нов кампус, местонахождението на който ще бъде обявено на по-късен етап. Строежът му тепърва ще бъде започнат и там ще се помещават на първо място служители, отговарящи за техническа поддръжка.

smartnews.bg
GPower
Днес в 12:49:22 pm от GPower
Views: 3 | Comments: 0


Технологичният гигант Apple съобщи, че ще върне международна печалба за стотици милиарди долари обратно в САЩ, ще плати около 38 млрд. долара данъци върху сумата и ще инвестира десетки милиарди долари в местни работни места, производствени центрове и центрове за данни през следващите години, съобщава Bloomberg.

Производителят на iPhone планира капиталови разходи за 30 млрд. долара в САЩ през следващите пет години и 20 хил. нови работни места за съществуващи обекти и за планиран нов кампус, заяви базираната в Купертино, Калифорния, компания в сряда. Акциите на Apple поскъпнаха с 1,7 на сто до рекордната стойност от 179,10 долара Ню Йорк.

„Фокусираме инвестициите си в области, в които можем да имаме пряко влияние върху създаването на работни места и подготовка за работа“, казва главният изпълнителен директор Тим Кук в изявлението, което загатна за неуточнени планове на компанията за ускоряване на образователните му програми. Apple също така съобщи на служителите си в сряда, че ще емитира бонуси на базата на акции на стойност 2 500 долара всеки.

Приемайки най-мащабната данъчна реформа в САЩ от 1986 г. насам, Конгресът премахна предишната система за данъчно облагане на международната печалба – необичайна договорка, която позволяваше на компаниите да отлагат плащането на данъци върху печалбата от чужбина, докато не я върнат в САЩ. Това постановление обаче доведе до натрупването на сума, оценявана на 3,1 трлн. долара, в чужбина.

Преминавайки към новата система, чиято цел е да се фокусира върху местната икономическа активност, законодателите наложиха и двуетапна такса върху натрупаната международна печалба: кешът ще бъде облаган с 15,5%, а по-малко ликвидните активи – с 8%. Компаниите може да плащат задълженията в рамките на осем години.

Apple има най-високите парични резерви извън страната в сравнение с която и да е друга американска компания. Според финансовия отчет за последното фискално тримесечие към края на септември сумата възлиза на 252 млрд. долара.

Компанията, която откри новата си централа в Купертино миналата година, заяви, че планира да отвори още един кампус в САЩ, фокусиран първоначално върху служителите, които предоставят техническа поддръжка на потребителите на продукти на Apple. Гигантът добави, че ще обяви мястото на новия обект по-късно. Компанията вече има огромен кампус в Остин, Тексас, за служителите, които се занимават с веригите на доставки и техническата поддръжка.

„Това вероятно са много инициативи по капиталовите разходи и нови строежи, които Apple е планирала независимо дали връща печалбата си в САЩ“, казва Майкъл Олсън, анализатор в Piper Jaffray, който дава оценка „buy” на акциите. „Това, което не се казва в изявлението, е, че има допълнителен потенциал за повече обратни изкупувания за акционерите и придобивания, които може би не биха се случили, ако го няма паричният приток от чужбина“.

По-късно в сряда Тръмп коментира темата в Twitter, изказвайки благодарност на Apple. "Обещах, че политиките ми ще позволят на компании като Apple да донесат огромни суми в Съединените щати", пише той. "Страхотно е да видим как Apple реагира в резултат на данъчните отстъпки. Огромна победа за американските работници и САЩ! "

investor.bg
GPower
Вчера в 08:49:35 am от GPower
Views: 13 | Comments: 0


Според нов доклад в ETNews от Южна Корея, iPhone-ите през 2019 година ще имат по-малък прорез в горната част на дисплея.

Докладът цитира източници от индустрията, твърдящ че Apple ще обединят Face ID и предната камера, което със сигурност ще намали размера TrueDepth сензора и съответно на прореза. Говори се, че Apple планират да подсилят функцията за разпознаване на лица и планират да увеличат броя на частите във въпросните iPhone-и.

Проблемът в случая е, че в информацията се коментира само един модул – този за разпознаване на лицата. Face ID от своя страна разчита и на инфрачервената камера, точковия прожектор и flood illuminator-а. Не се уточнява как биха се комбинирали те, но времето ще покаже.


Прорезът в дисплея на iPhone X е най-противоречивият елемент в iPhone X. Част от потребителите се дразнят що го видят, а други свикват бързо и изобщо не им пречи. Факт е обаче, че той направи iPhone X по-разпознаваем от всякога.

359gsm.com
GPower
Вчера в 08:30:56 am от GPower
Views: 14 | Comments: 0


Китайска потребителска група е отправила питане към Apple за информация за забавянето на по-старите iPhone след ъпдейтите на операционната система, твърди държавната агенция Xinhua.
Запитването от Shanghai Consumer Council идва в отговор на обратната връзка от потребителите, че по-старите телефони iPhone са станали по-бавни след актуализация на софтуера до версия iOS 10.2.1.

В писмо до Apple, изпратено в понеделник, групата иска обяснение за забавянето и информация за това какво планира да направи компанията, за да реши проблема, пише Xinhua.

Базираната в Калифорния компания заяви през декември, че софтуерът за iPhone може да се забави при някои телефони с проблеми в батериите и се извини за проблема. Освен това намали цената на смяната на батерии и заяви, че ще промени софтуера си, за да показва на потребителите дали батериите им работят добре.

Shanghai Consumer Council, неправителствена организация, одобрена от китайските власти, заяви, че е получила 2615 оплаквания от продукти и услуги на Apple през 2017 г. За сравнение - през 2015 г. те са били общо 964.

investor.bg
Pages: [1] 2 3 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5263 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
942 Публикации
Admin Admin
717 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
204 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
44 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации
JmeLche JmeLche
28 Публикации
venelin.valchev.50 venelin.valchev.50
28 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Януари 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 [18] 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 697
 • stats Общ брой публикации: 7873
 • stats Общ брой теми: 4549
 • stats Общ брой категории: 12
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 9
 • Dot Spiders: 0
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 1
 • Dot Потребители онлайн:
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal