Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Май 30, 2018, 07:06:24 am от GPower
Views: 377 | Comments: 0


Apple ще направи голям скок с iOS 12, давайки на някои външни разработчици пълен достъп до NFC чипа в iPhone, първо представен с iPhone 6.

В материал на The Information се казва, че Apple иска iPhone да бъде използван в много повече безконтактни взаимодействия извън плащанията през Apple Pay, като например да действа като ключ за врата в хотела или като виртуална транзитна карта за по-лесно транспортиране.

Apple започна да работи по път с iOS 11, като добави рамката CoreNFC. Тази рамка позволява на приложенията да използват NFC чипа като произволен скенер на RFID тагове. Тя обаче все още е много ограничена.

Освен че не поддържа достъп за писане, основният недостатък на текущите API за NFC е, че приложението трябва да е на преден план и трябва да представи специален системен модулен лист, за да започне сканирането.

Това очевидно ограничава случаите на използване и удобството на функцията. Това, което описва The Information, е нещо по-сложно, като например когато собственикът на iPhone просто ще докосне телефона си до ключалката на вратата, за да влезе в хотелската си стая.

Така Apple Pay е работила винаги. Не е необходимо специално приложение, iPhone се събужда автоматично, когато се държи близо до безконтактния терминал. The Information казва, че Apple вече се ползва тези характеристики в Apple Park в партньорство с HID Global, която развива системата за сигурност на кампуса. Служителите на Apple вече използват своите iPhone-и, за да получат достъп до сградите на Apple Park.

Някои хотели вече поддържат просто "безконтактно" активиране на iPhone като ключ за врата, като използват Bluetooth протоколи. Новото споразумение може също така да позволи на трети страни да се координират със защитния чип, вграден в iPhone, за да съхранява чувствителна информация. Приемането на такива функции би се увеличило значително, ако NFC чипът в iPhone стана по-широко достъпен.

hicomm.bg
GPower
Май 27, 2018, 08:56:09 am от GPower
Views: 1628 | Comments: 0


Tesla и голяма китайска компания са сключили споразумения с производители на литий, което е последният знак, че компаниите, използващи материала за създаване на батерията на електрическите автомобили и клетъчните телефони, бързат да подсигурят запасите си, твърди The Wall Street Journal.

Както литият, така и кобалтът, който също се използва при създаването на батерии, се сблъскват с потенциален недостиг през последните години след увеличеното производството на електрически автомобили.

Този факт кара компании, като например технологичните фирми и производителите на автомобили, които разчитат на лития и кобалта за производството си, да сключват споразумения дори с доставчици, които все още не са започнали продукцията си.

Tesla сключи 3-годишно споразумение с производителя на литий Kidman Recources Ltd., което ще започне да тече, след като той започне да добива материалите, използващи се за производството на батерии, заяви Kidman в четвъртък. Не се очаква компанията да започне производството на литиеви компоненти преди 2021 г.

Китайската компания Tianqi Lithium Corp. също съобщи в четвъртък, че е постигнала споразумение за закупуване на 24%-ен дял в чилийската компания Sociedad Quimica y Minera de Chile от канадския производител на тор Nutrien Ltd. за около 4,1 млрд. долара.

Според анализатори освен водещите компании в сектора – Glenscore PLC и Albemarle Corp., съществуват още около 100 по-малки компании за добив на литий и около 25 - на кобалт. Много от тях са публично търгувани в Канада и Австралия и някои вече са постигнали споразумения с големите потребители.

„Изглежда сякаш сме на гребена на тази вълна“, казва Крис Бери, създател на House Mountain Partners LLC, компания със седалище в Ню Йорк, занимаваща се с посредничество между компаниите производители на метали и инвеститорите. „Ще са необходими много инвестиции за кратко време, за да посрещнем нуждите“.

Японската SoftBank Group Corp. плати през миналия месец близо 80 млн. долара за почти 10%-ен дял в Nemaska Lithium Inc., производител, базиран в Квебек. Това е първата инвестиция на SoftBank в производител на литий. Nemaska произвежда малки количества литиеви компоненти и се очаква мината да бъде напълно използваема през втората половина на 2019 г.

Търговското подразделение на Toyota Group, компания майка на Toyota Motor Corp., също обяви през януари, че купува 15%-ен дял в австралийската компания Octobre Ltd. Това струваше на Toyota грубо 225 млн. долара.

Очаква се химическата компания FMC Corp. да отдели своя бизнес за литий през тази година, а редица китайски компании за литий да станат публични, твърдят експерти. Apple Inc., BMW AG и Volksvagen AG също работят в насока подсигуряване на бъдещите си нужди от кобалт.

Но стремежът да подсигурят сделки може да се окаже спекулативна измама. Цените на лития и кобалта са нараснали повече от 2 пъти от 2016 г. насам, но ентусиазмът се охлажда на фона на притесненията за презапасяване. Някои инвеститори смятат, че част от компаниите ще започнат да заменят скъпите материали, като лития и кобалта, с използване на различен тип батерии с по-голямо съдържание на по-евтини метали, като никел.

Акциите на компаниите производители на литий и кобалт също са паднали, следвайки последните спадове на акциите. Цената на акциите на Nemaska е паднала с 3,1% на Toronto Stock Exchange през последния месец.

Броят на компаниите, производители на литий и кобалт, също е нараснал в сравнение с началото на 2014 г., когато главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск обяви своите планове за производство на батерии за електормобили. Тогава е имало около 16 фирми за добив на литий и наполовина са тези за кобалт, казва Бери.

Понеже повечето инвеститори, които искат да се възползват от тенденциите при лития и кобалта, заемат позиции в минните компании, анализаторите смятат, че сегашното понижение на цените на дяловете влияе несериозно и съществува риск за новия пазар.

Анализаторите очакват търсенето на материали, използвани за задвижване на електрически автомобили и смартфони, да нарасне двойно до 2025 г., принуждавайки транспортните и технологични компании да сключват неконвенционални сделки, за да се справят с голямата нужда.

Много голяма част от мините за добив на литий и кобалт са разположени в региони, които са исторически нестабилни: Конго - за производството на кобалт, и Северна Африка - за това на литий, което също добавя нови притеснения за производството и доставките на металите.

investor.bg
GPower
Май 27, 2018, 08:55:13 am от GPower
Views: 150 | Comments: 0


Американската компания Apple подписа договор с германския автомобилен производител Volkswagen за създаването и развитието на технологии за автономни автомобили. До споразумението се стигна, след като американският технологичен гигант получи откази от BMW и Mercedes. Информацията е на ежедневника The New York Times.

Първата съвместна задача на новите партньори ще е превръщането на серия T6 Transporter в автономни шатъли, които ще превозват служители на Apple.

А проблемите с BMW и Mercedes са се появили, след като от Apple са поискали двете германски компании да им предоставят контрола върху цялата събрана информация по развитието на технологиите и върху дизайна на бъдещите си автономни автомобили.

Сделката с VW е част от програмата на Apple, наречена „Проект Титан”, стартирала през 2015 година като опит да бъде създаден електрически автомобил. След поредица проблеми с технологичното развитие, както и трудности, свързани с мениджмънта на проекта, в Apple решиха да прехвърлят усилията си към автономните технологии, които ще управляват колите в близко бъдеще.

Сега Apple прави тестове с десетки SUV автомобили на Lexus по пътищата на Калифорния, но също така използва автономната технология за развитие на шатъл превози на служителите си между отделните офиси в централата на компанията в Купертино, Калифорния.

Става въпрос за малко над 20 броя VW T6 Transporter, по които ще се работи съвместно с германския гигант.

От VW и Apple все още няма коментари по темата за бъдещите им съвместни проекти.

investor.bg
GPower
Май 27, 2018, 08:54:23 am от GPower
Views: 120 | Comments: 0


Група разработчици на приложения се обединява срещу Apple с искане за повече безплатни версии на софтуер и по-високи приходи от магазина за апликации App Store. Така нареченият "Съюз на разработчиците" вече включва над 100 разработчици, предава CNBC.
Групата не е регистрирана законово и твърди, че не е „профсъюз". Основното ѝ искане е да се позволи на всяко приложение да предоставя право на безплатен пробен период, за да покаже то на потребителите „стойността на създаването и устойчивостта си“. Днес само базираните на абонаментен принцип приложения могат да предложат безплатен пробен период.

В бъдеще групата може също така да поиска увеличен дял от приходите от App Store. Apple не е отговорила незабавно на искането за коментар по казуса.

В уеб сайта си групата твърди, че е вдъхновена от документалния филм „App: The Human Story", който следва историите на няколко производители на приложения, които са решили да влязат в индустрията за създаване на приложения в ранните дни на самия iPhone.

Съюзът се е сформирал преди годишната конференция на разработчиците на Apple WWDC, която ще се проведе от 4 юни до 8 юни в Сан Хосе, Калифорния. Това събитие е мястото, на което компанията обикновено разкрива нови софтуерни функции за следващата година.

По данни на Apple само през 2017 г. разработчиците на програми с iOS са спечелили 26,5 милиарда долара, което е с 30% по-висока сума от тази преди година. Компанията заяви през януари, че „икономиката на приложения" е създала 1,6 милиона работни места в САЩ.

investor.bg
GPower
Май 27, 2018, 08:53:04 am от GPower
Views: 154 | Comments: 0


Патентно дело, започнало през 2011 г., стигна до заключение, като Samsung бе осъдена да плати на Apple около 539 милиона долара за нарушения на патентите в устройства, които вече са изчезнали от пазара. Случаят се влачи от години, тъй като и двете страни спориха за по-фините точки за това колко е дължимо на устройството, какво може да бъде приспаднато и т.н. Това бе доста отегчително, но поне спорът свърши.

По същество Apple твърди, че Samsung е нарушила определени патенти за дизайна и употребата. Samsung отхвърли тези обвинения и каза, че дори да ги е нарушила, не би трябвало да дължи толкова висока сума. Сега южнoĸopeйcĸaтa ĸoмпaния e пpизнaтa зa винoвнa, чe e нapyшилa пaтeнти нa Аррlе, cвъpзaни c пpeднaтa и зaднaтa чacт нa пъpвия іРhоnе, ĸaĸтo и зa гpaфичния интepeйc.

Последното съдебно решение е стъпка назад за Samsung, тъй като компанията ще трябва да плати по-голяма сума – 539 вместо 399 милиона долара – по вече установено нарушение. По-голямата част от плащането е за нарушаване на три патента за дизайн на Apple. Останалите 5.3 милиона са за погазване на два патента за услуги.

Не е изключено южнокорейската компания отново да обжалва.

hicomm.bg
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5612 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1007 Публикации
Admin Admin
730 Публикации
gogi6 gogi6
247 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
56 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
47 Публикации
JmeLche JmeLche
37 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Юни 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 [21] 22 23 24
25 26 27 28 29 30

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 772
 • stats Общ брой публикации: 8406
 • stats Общ брой теми: 4746
 • stats Общ брой категории: 11
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 8
 • Dot Spiders: 1
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 1
 • Dot Потребители онлайн:
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal