Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Април 21, 2017, 06:41:51 pm от GPower
Views: 369 | Comments: 0


Досега функцията Live Photos в iPhone беше достъпна предимно за мобилни устройства, но днес Apple пусна ново API, с което разработчиците лесно ще могат да добавят поддръжка за „Живите снимки“ за настолни компютри.

You are not allowed to view links. Register or Login, дава възможност на потребителите да споделят Live Photos на MacOS, в допълнение към iOS. Сега просто трябва да изчакаме уеб разработчиците да добавят функционалността в десктоп версиите на своите приложения и сайтове.

hicomm.bg
GPower
Април 21, 2017, 06:40:18 pm от GPower
Views: 354 | Comments: 0


Замисляли ли сте се от какво е направен вашият смартфон?

Повечето модерни телефони съдържат компоненти, изградени от около 70 елемента от периодичната таблица, 60 вида метали и 16 - 17 редки земни елементи. Всички те обаче трябва да идват отнякъде и в последно време ресурсите се експлоатират значително.

Това е една от причините Apple да обяви промяна в своята политика, съгласно която компанията ще спре изцяло да извлича елементи от земята. Компанията веднъж се бе забъркала в скандал с кобалтова мина в Конго, в която работят деца, за да извлекат ценния метал, използван в устройствата на Apple.

Новата визия на компанията е продуктите ѝ да се произвеждат изцяло от рециклирани материали, а решението си тя оправдава с опасните климатични промени и изчерпването на ресурсите. Анализът на Apple показва, че след 10 - 15 години някои от важните елементи в земните недра вече няма да са достъпни и затова трябва да се търсят алтернативи за тях.

Това не е първата еко инициатива на компанията. Тя вече захранва 96 процента от инфраструктурата си с възобновяема енергия, с което дава добър пример за другите технологични гиганти.

hicomm.bg
GPower
Април 20, 2017, 08:52:22 pm от GPower
Views: 333 | Comments: 0


Само преди няколко часа преминахме през първите програми за Mac, които ни напомниха за един отминал период, но по всичко изглежда, че идва време да се върнем към днешна дата и да отправим поглед към Blizzard Entertainment. Компанията скоро ще може да се похвали с 4K вариант на своето хитово предложение StarCraft, докато стандартната версия на играта става изцяло безплатна за всеки macOS потребител.
За да се възползвате от изключително популярното предложение, просто преминете през страницата на играта или пък посетете следната връзка. Остава само да маркирате операционна система и да свалите един съвсем малък файл, чрез който ще стартирате инсталацията. При положение, че разполагате с качествена интернет връзка, процесът няма да отнеме повече от пет минути, но и ще заеме около 1.6 Gb от вашата свободна памет.


Припомняме ви, че страхотната стратегия ще ви пренесе в алтернативна галактика, а точно тук идва интересната част. Просто помагате на своите приятели в непрестанните им битки с две извънземни раси, но точно тази цел изключително бързо ще се превърне и в неразделна част от вашето ежедневие. Няма нищо по-лесно от това да се пристрастите към някое гейм предложение на Blizzard Entertainment, особено към това, което разполага с милиони продадени копия.


Първата версия на страхотната игра или StarCraft: Brood War се появи през далечната 1998 година и вероятно навява спомени на мнозина от вас за дълги часове, прекарани в  интернет клубовете. Предложението вече е безплатно за сваляне, а след като преминем през 2010 година, когато се запознахме с един доста по-добре изглеждащ вариант, отправяме поглед и към днешна дата. През предстоящите летни месеци Blizzard Entertainment ще представи своето 4K предложение или StarCraft: Remastered.
Очакваната разработка ще може да се похвали с още по-добра графика, но след като игнорираме тази значителна промяна, предложението няма да се различава по никакъв начин от оригиналното.
Безплатната версия на StarCraft за Mac можете да свалите You are not allowed to view links. Register or Login.

imagazin.bg
GPower
Април 20, 2017, 08:46:51 pm от GPower
Views: 307 | Comments: 0


По всичко изглежда, че развитието на информационните технологии през последните десетилетия е изключително сериозно, за което свидетелства и един доста любопитен архив. Всеки от нас може да се докосне до никак не малка част от първите програми или игри на Apple и то по съвсем лесен начин, а ние отправяме поглед към съдържанието на Archive.
Просто една сериозна съвкупност от стари книги, филми, музика и не на последно място поставяме категория Software, на която ще обърнем малко повече внимание. Всеки потребител може не само да разгледа значителна част от старите програми на Apple, но и да изпробва разработките от 80-те години без да напуска рамките на своя браузър, след като посети следната You are not allowed to view links. Register or Login.


Archive.org е в състояние да You are not allowed to view links. Register or Login огледален вариант на всяка избрана програма и то по един уникален начин. Просто кликвате върху желан вид разработка и платформата зарежда всички необходими файлове във фонов режим, а на вас остава само да изчакате няколко секунди и да се пренесете в един вече забравен период. Точно под заредената програма ще откриете доста подробно описание, а за да преминете в разпънат режим на екрана, просто кликнете върху стандартната за целта икона.


Въпреки че, всеки смартфон превъзхожда доста сериозно възможностите на архивираните компютърни програми, любопитната платформа може да ви покаже основата на съвременните информационните технологии или пък да ви припомни за този изключително значим период. Просто един електронен музей, през който може да изпробвате стар вариант на macOS, MacPaint 1.5, някои от култовите игри, като Dark Castle или Lode Runner, или пък да се върнете чак към Microsoft DOS.
Страхотните възможности на Archive.org ще ви запознаят с доста интересна информация, относно развитието на всеки програмен продукт, но при положение, че проявявате толкова сериозен интерес към 30 годишните разработки, може да прегледате някой стар филм или пък вече забравена книга.

imagazin.bg
GPower
Април 20, 2017, 05:59:46 pm от GPower
Views: 318 | Comments: 0


Ако търсите да закупите iPhone, но цената на чисто новия телефон не е по бюджета ви, вероятно може да потърсите опция за т.нар. refurbished версия. На пръв поглед това е по-евтин вариант да се сдобиете с популярния смартфон, но се оказва, че покупката далеч не ви гарантира стопроцентова автентичност.

Ново разследване показва, че на пазара се предлагат преработени iPhone модели, в които са използвани фалшиви компоненти. Те нямат сертификат от Apple и от тях не може да се очаква същото качество.

Проблемните телефони са открити в каталога на канадския мобилен оператор Freedom Mobile. По-лошото е, че не става въпрос за дребни компоненти, а за цели важни елементи. На едно място дори кабел е бил запоен погрешно, което създава сериозна опасност за телефона и неговия собственик.

Един от първите модели е iPhone 5S, който се продавал за под 300 канадски долара.

Сред частите, които са с неясен произход, са още батерии, корпуси, дисплеи и камери. В резултат потребители на тези телефони бързо започнали да се оплакват от проблеми като лоши снимки и бързо падаща батерия, пише Phone Arena. Засега не е ясно кои други пазари и оператори са засегнати от фалшивите части, но при всички положения произходът на всеки един телефон, който не излиза директно от кутията, трябва да се проверява внимателно.

hicomm.bg
Pages: 1 ... 98 99 [100]

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5612 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1007 Публикации
Admin Admin
730 Публикации
gogi6 gogi6
247 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
56 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
47 Публикации
JmeLche JmeLche
37 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Юни 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 [21] 22 23 24
25 26 27 28 29 30

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 772
 • stats Общ брой публикации: 8406
 • stats Общ брой теми: 4746
 • stats Общ брой категории: 11
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 8
 • Dot Spiders: 1
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 1
 • Dot Потребители онлайн:
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal