Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Юни 17, 2018, 07:01:28 am от GPower
Views: 65 | Comments: 0

Apple прави промени в настройките на iOS с цел да блокира устройствата на правоприлагащите органи и хакерите, с които те успяват да отключат всеки iPhone. Повечето „хакерски“ машини използват Lightning порта като свързваща единица. Веднъж щом са свързани с устройството, успяват да премахнат лимита на „опити за отключване“ и след това започват да въвеждат всички възможни комбинации от цифри и букви, докато не успеят да отключат телефона.

Така нареченото свойство USB Restricted Mode не позволява на устройството да използва Lightning порта за свързване с друго устройство, ако iPhone-ът не е бил отключван през последния един час.


Не можем обаче с радост да кажем, че Купертино са успели да матират всички свои противници. Grayshift, компанията, която произвежда една от най-добрите разкодиращи машини GrayKey, твърди, че вече е разбила защитата на бета-версията на iOS 12. От компанията казват, че разполагат с още много скрити козове и че винаги ще бъдат една крачка пред "ябълките".

Изглежда Apple ще трябва да измисли друг начин, по който да защитава устройствата си от Grayshift. Споменаваме само последната компания, защото най-големият ѝ конкурент – израелската компания Cellebrite, имат големи притеснения относно новото свойство UBS Restricted Mode.

hicomm.bg
GPower
Юни 07, 2018, 06:38:00 am от GPower
Views: 379 | Comments: 0


Американският технологичен концерн Apple Inc. заяви, че ще комбинира различните софтуерни системи, поддържащи приложения  за iPhone и Mac, създавайки по-голяма, по-привлекателна екосистема за милионите си разработчици.

По време на годишната си конференция за разработчици базираната в Купертино компания заяви, че двете платформи за приложения ще се слеят през следващата година, което ще позволи приложенията, създадени за мобилната операционна система iOS, да се пускат и на Mac компютри. Bloomberg съобщи за планираната промяна през декември, но Apple досега не коментира публично темата.

Най-големите технологични компании процъфтяват, като балансират нуждите на потребителите с тези на външните разработчици, създаващи много от нужните приложения, които се изпълняват на най-популярните устройства и операционни системи в света. iPhone-ите зависят от App Store, но разработчиците на Apple трябваше да правят различни приложения, ако искаха те да работят и на Mac компютри. Сливането на двете системи ще намали работата, а новината бе посрещната с възторг от публиката в понеделник.

По време на годишната конференцията за разработчици WWDC в Сан Хосе, Калифорния, компанията представи и редица софтуерни иновации.

Така например операционната система iOS получава актуализация, която трябва да подобри ефективността на по-стари устройства, платформата за добавена реалност също се обновява, а FaceTime и Apple Watch ще получат нови функции. Освен това в бъдеще потребителите ще могат да изградят своето собствено "Memoji", което да прилича на тях самите.

Допълнителната мощ, в допълнение към редица нови функции, е може би най-важната иновация за повечето потребители на Apple, които след актуализацията няма да се ядосват на това, че устройствата им са толкова бавни и толкова енергоемки.

Така например по данни на компанията с новата операционна система камерата на четиригидишния  iPhone 6 Plus ще стартира със 70% по-бързо, клавиатурата ще се появява с 50% по-бързо, а устройството ще реагира по-пъргаво и на писане. Различните приложения ще стартират до два пъти по-бързо.

Новата операционна система може да бъде пусната дори на iPhone 5s, представен през 2013 г.  - устройство, което през есента ще е на пет години. Така се оказва, че Apple подкрепя значително по-дълго смартфони, отколкото го правят други производители. Новата версия на Android например не подхожда на устройства, които са по-стари от до две години.

Новини има и около гласовия асистент Siri, който все още не може да се конкурира с Alexa или Google Assistant. Така например потребителите ще могат да създават свои собствени кратки пътища за базирани на Siri услуги за пряк достъп. Например те могат да имат пряк достъп до „На път за вкъщи", който да показва чрез GPS маршрути до дома, да нагласят термостатите в дома си и да уведомят някого по iMessage, че пътуват към вкъщи.

Новините около FaceTime са също вълнуващи. Досега видеоразговор можеше да се води само между две лица. Сега има възможност да се стартира видеоконферентна връзка с до 32 участника. Който говори в момента, ще бъде показван на видеото на дисплея в по-голям размер.

Подобна видеоконферентна връзка може след това да бъде стартирана и от групов чат на приложението за съобщения с всички участници наведнъж. И потребители на iMac и Apple Watch може да вземат участие в разговора – на часовника обаче само с глас, защото той не разполага с камера.

И досега потребителите на iPhone и на iPad можеха да снимат в своите задни камери виртуални обекти и по този начин да виждат например как даден диван ще изглежда в хола им например. Но сега Apple разработи за тази цел и собствен формат данни, който поне в началото ще е интересен предимно за разработчиците.

Но и потребителите скоро ще усетят новостите, защото подобни обекти на добавената реалност ще могат в бъдеще да бъдат вградени дори в уеб сайтове. В бъдеще повече играчи ще могат да вземат участие в една сцена от добавена реалност и така да се бият един срещу друг.

На конференцията бе представен и WatchOS 5, който подобрява приложението за фитнес на Apple Watch. Часовникът автоматично ще разпознава началото на тренировка. Siri се активира с новата версия на софтуера само чрез повдигане на китката, така че потребителите вече няма да е нужно да казват "Hey Siri".

investor.bg
GPower
Юни 04, 2018, 09:12:44 pm от GPower
Views: 306 | Comments: 0


Може никога да няма друг продукт, който да е толкова печеливш колкото iPhone.

Дори главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук почти призна това този месец, пише Financial Times.

„Пазарът на смартфони е нещо като най-добрият пазар в историята на света за една компания за потребителски стоки“, обясни той по време на обявяването на финансовите резултати на Apple.

Apple яхна вълната на успеха на iPhone, която доведе до рекордни печалба, а сега е на път да стане първата компания в света на стойност 1 трлн. долара. Но инвеститорите са разединени дали iPhone има достатъчно набрана инерция, за да помогне на компанията да достигне въпросната пазарна капитализация или устройството отстъпва.

Iphone носи около 60% от приходите на Apple. Нито едно друго от устройствата на компанията не генерира толкова. Затова не е чудно, че инвеститорите в Apple следят особено внимателно продажбите на iPhone на всеки три месеца.

Тримесечният цикъл е познат на онези, които наблюдават Apple. Информацията от китайските производители на електроника или коментарите от поддоставчиците на Apple от техните отчети започват да показват притеснения за представянето на iPhone. Книжата на Apple започнаха да понижават стойността си, а пазарната ѝ капитализация понякога се свива с милиарди само за дни.

Когато Apple обяви финансовите си резултати Кук е принуден да защитава перспективите пред iPhone. Приходите на компанията имат големи колебания – от 52% растеж през фискалната 2015 г. до 12% спад през 2016 г. и обратно към 3% растеж миналата година.

И все пак има стабилност и възможност за прогнозиране в друга част от тримесечните резултати на Apple. Вторият най-голям източник на приходи не е iPad, Mac и дори Apple Watch, а бизнесът с услуги.

Дигитални услуги като свалянето на приложения от App Store, съхранението на данни в iCloud и абонаментите за Apple Music взети заедно са донесли над 9 млрд. долара на компанията през последното тримесечие, което е с 31% повече спрямо същия период на предходната година. Представянето на това подразделение за услуги, което се съблюдава предимно от старши вицепрезидента Еди Кю, е модел за последователност, на фона на iPhone.

От 2006 г. този бизнес расте със среден годишен темп от 23 на сто според Джийн Мънстър, ветеран анализатор на Apple, който стана инвеститор в Loup Ventures. Ако беше оценен като други компании за „софтуер като услуга“, като Adobe, Dropbox или Intuit, бизнесът с услуги на Apple щеше да е на стойност 381 млрд. долара според Мънстър.

И все пак доста акционери са скептични дали бизнесът с услуги на Apple струва толкова много. Други неща тласкат нагоре цената на акциите в последните месеци, включително продажбите на iPhone и преразпределението на печалбата на Apple, генерирана в чужбина. Кук и финансовият директор Лука Маестри се опитват да накарат инвеститорите да обръщат повече внимание на App Store и на други услуги от повече от две години, подчертавайки целта за 50 млрд. долара годишни приходи на подразделението до края на 2020 г.

През януари 2016 г. компанията за първи път разкри, че има над 1 млрд. активни iOS устройства, включително смартфони, таблети, часовници и телевизионни сетове, на които може да продава своите услуги.

Тази база вече е нараснала до над 1,3 млрд., а приходите от услуги са се удвоили за четири години.

Малка, но нарастваща част от анализаторите на Wall Street най-сетне започват да приемат идеята. Morgan Stanley нарече услугите на Apple “основен двигател на растежа“ в последния си доклад.

Други анализатори вярват, че сегашният растеж на услугите няма да продължи дълго. Тони Саконаги от Bernstein Research оценява, че скорошното представяне е насърчено от тазгодишните плащания на стойност 5 млрд. долара от страна на Google, която по този начин си гарантира, че е основна търсачка в iPhone.

investor.bg
GPower
Юни 04, 2018, 09:09:25 pm от GPower
Views: 528 | Comments: 0

Както се очакваше от WWDC, конференцията на Apple, насочено към разработчиците, започнахме да научаваме интересни неща за софтуера на компанията. Ето първия поглед към новата iOS 12.

Изпълнителният директор Тим Кук разказа от сцената, че клиентът е в центъра на всичко - и може би нищо не го илюстрира по-добре от актуализираната мобилна операционна система. Крейг Федериги, старши вицепрезидент по софтуера в Apple, отбеляза, че iOS 12 ще бъде поддържана от всичките тези устройства, на които iOS 11 работи - това все още е най-голямата гама от поддържани устройства, като дори имаше шеговито намигване към Android и бавното проникване на новите версии на операционната система на Google.


Съществено е, че големите печалби от производителността ще дойдат и до най-старите поддържани устройства - назад чак до iPhone 6 Plus - които Федериги използваше, за да подчертае тези ползи от новата операционна система. Интересно е, че iOS 12 ще направи дори старите устройства по-бързи. Според Apple ни очаква 40% по-бързо стартиране на приложенията, 50% по-бързо показване на клавиатурата и до 70% по-бързо активиране на камерата.

iOS 12 засилва акцента и върху AR съдържанието с нов файлов формат на име USDZ. Той ви позволява да предоставяте AR изживявания в iOS и идва към куп приложения и услуги, като например Adobe, Autodesk и др. Приложението Приложението Measure е едно от новите допълнения за iOS 12, които се въртят около AR. То ви позволява да измервате 3D обекти в реалния свят. Приложението Photos също получава актуализация, сега с достъп до предложения за споделяне за хора, открити в снимката. След като споделите с приятели общите ви снимки, тяхното приложение Photos ще засече тези, които са подобни. Така могат да ви върнат снимките, които пък те са направили, за да допълните галерията си.

Другото голямо подобрение е насочено към FaceTime - приложението вече поддържа групов разговор с до 32-ма човека.

hicomm.bg
GPower
Май 30, 2018, 07:07:33 am от GPower
Views: 782 | Comments: 0


Тъй като Apple продължава да превключва от LCD към OLED технология за своя iPhone, нови данни показват, че два от трите iPhone модела, планирани за пускане около обичайния септемврийски интервал тази година, ще предлагат OLED дисплеи - второто поколение iPhone X и по-голям "iPhone X Plus".

Очаква се опцията с най-ниската цена да е нов 6.1-инчов модел с подобен безрамков екран, какъвто се вижда на iPhone X, но по-скоро ще бъде с LCD, а не OLED дисплей.

Предишни слухове предполагаха, че Apple ще завърши прехода си към OLED през 2019 г., като всички модели ще възприемат технологията дотогава.

Макар че това не е първият път, когато чухме този слух и той има смисъл въз основа на политиката на Apple, изглежда, че финансовите пазари приемат тази конкретна информация доста сериозно. Reuters отбелязва, че акциите на Japan Display паднаха до 20 процента днес след новината (макар че те се възстановиха малко и сега са спаднали само с 10 процента), докато Bloomberg посочва, че акциите на Sharp падат с 4 процента.

Japan Display в момента е доставчик на LCD дисплей за iPhone и макар да навлиза в разработването на OLED технология, това ще започне едва през 2019 г. Това време и липса на опит ще затруднят Япония да се състезава срещу Samsung и други производители на OLED, които са с по-напреднала технология.

hicomm.bg
Pages: 1 [2] 3 4 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5612 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1007 Публикации
Admin Admin
730 Публикации
gogi6 gogi6
247 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
56 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
47 Публикации
JmeLche JmeLche
37 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Юни 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 [21] 22 23 24
25 26 27 28 29 30

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 772
 • stats Общ брой публикации: 8406
 • stats Общ брой теми: 4746
 • stats Общ брой категории: 11
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 11
 • Dot Spiders: 1
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 1
 • Dot Потребители онлайн:
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal