Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Януари 10, 2018, 06:38:12 am от GPower
Views: 28 | Comments: 0


Американската технологична компания Apple заяви, че планира пускането на нови функции, които да помогнат на родителите да контролират кога децата им използват смартфоните им. По този начин гигантът отговори на критиките от страна на двама от своите акционери за потенциалното влияние върху психичното здраве от използването на iPhone, пише Bloomberg.
“Apple винаги е внимавала с децата и ние работим по създаването на продукт, който вдъхновява, забавлява и образова децата, докато същевременно помага на родителите да ги пазят онлайн“, коментира говорител на компанията в понеделник.

iPhone и други устройства на Apple с операционната система iOS позволяват на потребителите да контролират и ограничават това, което децата ползват, включително приложения, филми, уебсайтове, песни и книги, както и клетъчния интернет, посочват от Apple.

„Имаме нови функции и подобрения, планирани в бъдеще, ще добавим функционалности и ще направи тези инструменти още по-добри“, коментира говорителката.

В писмо до производителя на смартфони, изпратено на 6 януари, инвеститорите Jana Partners и California State Teacher’s Retirement System настояха Apple да създаде повече начини, по които родителите да ограничават достъпа до мобилните им телефони от страна на децата. Освен това искат компанията да проучи ефектите от честата употреба върху психичното здраве.

investor.bg
GPower
Януари 09, 2018, 07:20:12 am от GPower
Views: 31 | Comments: 0


Акционерите в Apple Jana Partners и California State Teachers' Retirement System (CalSTRS) настояват производителят на смартфони да предприеме стъпки за разрешаването на проблем, който те смятат за нарастващ - че младите хора се пристрастяват към iPhone, обяви Чарлс Пенър от Jana Partners, цитиран от Ройтерс.

Jana, водещ инвеститор активист, и CalSTRS, един от най-големите публични пенсионни фондове в САЩ, са изпратили писмо до Apple тази неделя. В него те призовават компанията да обмисли разработването на софтуер, който да позволи на родителите да ограничават потреблението на телефони на техните деца, писа по-рано в неделя Wall Street Journal.

Jana и CalSTRS са поискали Apple да проучи влиянието на непрестанното ползване на телефони върху психическото здраве.

CalSTRS и Apple не са отговорили веднага на запитванията за коментар.

Jana и CalSTRS заедно контролират акции на Apple за около 2 млрд. долара, писа Wall Street Journal.

Това е нова стъпа за Jana, която е известна с това, че настоява компаниите, в които инвестира, да правят финансови промени.

Проблемът с пристрастяването към телефоните става все по-голямо притеснение в САЩ, а родители сигнализират, че децата им не могат да спрат да ползват устройствата. Акционерите се притесняват, че репутацията и цената на акциите на Apple могат да пострадат, ако тя не се заеме с проблема.

Половината от тинейджърите в САЩ имат чувството, че са пристрастени към мобилните си телефони и посочват, че се чувстват притиснати да отговарят веднага на съобщения, сочи проучване от 2016 г. сред деца и техните родители, направено от Common Sense Media.

investor.bg
GPower
Януари 06, 2018, 07:16:31 am от GPower
Views: 33 | Comments: 0


В прессъобщение вчера, Apple споделиха, че са отчели рекордни транзакции в App Store по време на коледните и новогодишни празници. iOS потребителите са похарчили общо 890 милиона долара през седмицата, започваща на Бъдни вечер. От тях цели 300 милиона долара са похарчени само на 31 декември, в деня на Нова година.

По думите на вицепрезидента на Купертино Фил Шилер, разработчиците на приложения са спечелили 26,5 милиарда долара през 2017 година, което е с 30% повече от печалбите през 2016 г. От 2008 година насам, разработчиците са спечелили общо 86 милиарда долара.

Успехите Apple приписват на новият App Store дизайн, представен с iOS 11.

Освен това, компанията сподели още, че към момента потребителите се радват на почти 2000 апликации, поддръжащи ARKit. Между тях е и Pokémon GO, която се издигна на топ място в класацията през декември, когато бяха представени нови функционалности за добавена реалност в играта.

smartnews.bg
GPower
Януари 06, 2018, 07:14:58 am от GPower
Views: 32 | Comments: 0


Като дългогодишен главен оперативен директор на Apple Тим Кук беше познат с това, че уверяваше, че новите продукти ще излязат на пазара навреме.

Сега, когато Кук е главен изпълнителен директор, новите устройства непрестанно закъсняват, което повдига въпроси сред анализаторите за това дали технологичният гигант не губи част от конкурентоспособността си, пише в свой анализ Wall Street Journal.

От трите основни нови продукта, откакто Кук застана начело през 2011 г., слушалките AirPods през 2016 г. и миналогодишната колонка HomePod не успяха да излязат на датите, обявени публично от компанията. След като обеща, че Apple Watch ще излезе в началото на 2015 г., устройството беше пуснато през април, с дълъг период на чакане за доставка. Освен това Apple отложи излизането на Apple Pencil и Smart Keyboard, два от ключовите аксесоари за нейния iPad Pro.

Отлаганията допринесоха за доста по-дългото чакане между обявяването и доставянето на продукта – средно по 23 дни за новите и обновените продукти през последните шест години, в сравнение със средно 11 дни през предходните шест години, сочи анализ на Wall Street Journal.

Тази пауза между обявяването и пускането на продукта има потенциала да засегне Apple на няколко фронта. Отлаганията дават на конкурентите време да реагират – нещо, което компанията се опитваше да предотврати в миналото, като държеше на сроковете, твърдят анализатори и бивши служители.

Проблемите с производството допринасят за това Apple да пропусне изключително важния коледен период за два от своите нови продукти – AirPods и HomePod. Когато струващият 349 долара HomePod беше обявен през юни, Apple акцентира върху страхотния му звук и обяви, че ще бъде готов за декември. Но през ноември разкри, че продажбите са отложени до тази година. Поради това тя пропусна сезона на раздаване на подаръци, в рамките на който умните колонки бяха най-продаваният продукт. Apple все още не е обявила кога точно ще се появи HomePod на пазара.

Междувременно през септември Amazon.com обяви Echo с нов дизайн за 99 долара. Няколко седмици по-късно Google разкри подобрения в колонката си Google Home Max, струваща 399 долара.

Отлагането на HomePod е добра новина за Amazon и Google, които имат възможност да разширят продажбите си сред лоялните потребители на iPhone и iPad, коментира Мат Сърджент, директор на компанията за проучвания Magid. Apple изглежда „губи инерция и е голямо притеснение от стратегическа гледна точка за това как позиционират марката“, допълва той.

Apple е отказала коментар от Кук.

Някои от конкурентите на Apple също се сблъскаха с проблеми с веригата за доставки. Samsung Electronics изтегли своите телефони Galaxy Note 7 от пазара през 2016 г. заради проблеми с батериите, докато Alphabet даде двугодишна гаранция за своя смартфон Pixel 2, след като се появиха слухове, че екранът на устройството може да изгори лесно.

Управлението на Кук е успешно по други критерии. Приходите са се увеличи повече от два пъти, въпреки проблемите през последните две години, а цената на акциите на Apple е скочила над три пъти през последните шест години до рекордни стойности. Компанията заяви, че очаква последните три месеца на 2017 г. да ѝ донесе нов рекорд по продажби.

Една от причините за отлаганията може да се дължи на разликите в подхода на Кук и неговия предшественик Стив Джобс. Кук обявява продуктите и датите на премиерите им по-рано, отколкото го правеше Джобс, чиито бивши служители твърдят, че е чакал докато продуктът е готов за продажба, преди да разкрие информация за него публично, освен за уникални устройства като iPhone и Apple TV.

Така например Apple започна да продава флагмана си iPhone X през ноември, шест седмици по-късно от обичайното за нови модели. Това се случи след проблеми с производството през лятото.

През ноември в интервю за Wall Street Journal Кук заяви, че Apple би искала да пусне едновременно iPhone X, 8 и 8 Plus, когато устройствата бяха обявени, но „не е имала избор“, защото iPhone X не е бил готов. И въпреки това той обяви и трите устройства по едно и също време, така че потребителите да могат да решат кой от телефоните искат най-много.

Случаят накара много потребители да изчакат с покупките на iPhone през ноември и октомври, което доведе до 7,6 процентни пункта спад на американския пазар на смартфони през тримесечието, завършило през октомври, до 32,9% според Kantar Worldpanel. В интервюто Кук посочва, че отлагането на премиерата може да е засегнало продажбите, но е било най-доброто за потребителите.

Нийл Кибарт, който управлява Above Avalon, уебсайт за анализи на Apple, твърди, че е започнал да се притеснява, че отлаганията могат да подскажат, че Apple се бори с времевите ограничения и с разсейването на талантливите си инженери и директори, които работят по много продукти.

От над 70 нови и обновени продукта, пуснати по време на управлението на Кук, пет са имали забавяне между обявяването и доставянето от три и повече месеца, а при 9 този период е продължил между един и три месеца. Почти същият брой продукти е пуснат по време на управлението на Джобс, но само един продукт е отложен с три месеца, а 7 – с между един и три месеца за доставка след обявяването му публично.

Обновените модели на най-големите продукти – iPhone, iPad и Mac – са се появявали предимно на време. Но през последните години Apple добави нови продукти и по-бърз темп на работа отколкото под ръководството на Джобс. Съоснователят на компанията вярваше, че продажбите ще растат, ако тя има по-малко, но по-добри устройства.

При Кук, който съблюдаваше производството и операциите на предишния си пост, продуктовото портфолио на Apple се увеличи повече от два пъти от 2007 г. насам.

Огромната база от потребители на Apple също носи логистични и производствени предизвикателства, твърдят бивши служители. Сега около 1,1 млрд. нейни устройства се използват в цял свят, което е почти три пъти повече от 400-те млн. в началото на 2013 г., сочат данни на Asymco.

Бившите служители говорят още и за по-голямата сложност на самите устройства, като за фактор, който влияе на забавянето.

Цитат
Apple не е малкото Ferrari, което Стив създаде за себе си

Същевременно Apple се насочи към контрола на повече компоненти в своята верига за доставки. При ранните модели на iPhone концернът купуваше цели камери от един доставчик, коментира бивш служител, но през последните години фирмата доставя всеки компонент за камерата – от лещите до сензорите.

По-сериозното отношение към веригата за доставки помогна на Apple да контролира разходите и да разграничи устройствата си от тези на конкурентите, но също така изисква повече служители и координация между поддоставчиците. Apple е увеличила броя на служителите си седемкратно в рамките на десетилетието след пускането на iPhone.

"Това не е малкото Ferrari, което Стив създаде за себе си“, коментира Роджър Кей, анализатор от Endpoint Technologies Associates. “Тя се превърна в тази огромна организация и това допринася за част от проблемите“.

investor.bg
GPower
Януари 06, 2018, 07:13:28 am от GPower
Views: 36 | Comments: 0


Американският технологичен концерн Apple съобщи, че всички негови устройства iPhone, iPad и компютрите Mac са засегнати от два големи дефекта при компютърните чипове, съобщи AFP, цитирана от БТА.

Компанията обеща до броени дни да пусне софтуерно решение за уеб браузъра Safari, след като водещи производители на чипове съобщиха за дефекти, заради които почти всяка модерна компютърна система е уязвима от хакерска намеса.

Google и други големи компании, работещи по киберсигурността, съобщиха за дефектите в сряда, 3 януари. Едната заплаха, наречена "Мелтдаун", засяга само чипове на Intel, а другата - "Спектър" - почти всички чипове, произведени през последното десетилетие.

Новината доведе до масово разпродаване на акциите на Intel.

В изявление на сайта си Apple посочва, че всички устройства Mac и джаджите с операционна система iOS са засегнати и от двата дефекта. Най-новите ъпдейти за операционната система на компютрите, телевизорите на компанията, устройствата iPhone и iPad защитават потребителите от атака чрез "Мелтдаун" и не забавят устройствата. Този дефект не засяга смарт часовниците AppleWatch, допълва компанията.

Устройствата са уязвими за атаки по "Спектър" чрез код, който се включва в интернет браузърите.

Малко след съобщението за откритите дефекти Google и Microsoft публикуваха изявления кои от устройствата им са засегнати. Google обяви, че потребителите на смартфони с операционна система Android - над 80 процента от световния пазар - са в безопасност, ако имат най-новите ъпдейти за сигурност. 

investor.bg
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Последни постове

Re: macOS Sierra от gogi6
[Вчера в 08:12:00 pm]


Re: macOS Sierra от GPower
[Вчера в 08:10:14 pm]


Re: macOS Sierra от gogi6
[Вчера в 08:08:49 pm]


Re: macOS Sierra от GPower
[Вчера в 03:15:24 pm]


Re: macOS Sierra от gogi6
[Вчера в 03:12:16 pm]


Re: YouTube от GPower
[Вчера в 11:42:03 am]


Как да активирате Dark Mode в YouTube за iOS от GPower
[Вчера в 11:41:23 am]


Re: macOS Sierra от GPower
[Вчера в 08:52:25 am]


Re: macOS Sierra от gogi6
[Вчера в 08:49:43 am]


iPhone-ите през 2019та ще имат по-малък прорез в горната част на дисплея? от GPower
[Вчера в 08:49:35 am]

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5260 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
940 Публикации
Admin Admin
717 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
201 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
44 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации
JmeLche JmeLche
28 Публикации
venelin.valchev.50 venelin.valchev.50
28 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Януари 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 [18] 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

  • stats Общ брой потребители: 696
  • stats Общ брой публикации: 7865
  • stats Общ брой теми: 4547
  • stats Общ брой категории: 12
  • stats Общ брой раздели: 75
  • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

  • Dot Гости: 7
  • Dot Spiders: 0
  • Dot Скрит(и): 0
  • Dot Потребители: 0

There aren't any users online.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal