Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Февруари 27, 2018, 09:09:31 am от GPower
Views: 172 | Comments: 0


Американският технологичен концерн Apple очевидно възнамерява да пусне по-голям и по-изгоден флагман. По този начин компанията възнамерява да увеличи продажбите си значително, след като по този показател iPhone X не оправда очакванията, предава Bloomberg.

Според агенцията Apple Inc. се готви да пусне трио нови смартфони по-късно тази година: най-големият iPhone досега, подобрен телефон със същата големина като сегашния iPhone X и по-евтин модел с някои от ключовите функции на флагманския модел.

С новата си линия  Аpple възнамерява да се обърне към нарастващия брой потребители, които се интересуват от мултитаскинг функциите на т. Нар. фаблети, като същевременно се погрижи за тези, които търсят по-достъпна версия на iPhone X, твърдят източници , запознати с продуктите.

Apple, която вече провежда тестове за производство с доставчици, се очаква да обяви новите телефони през тази есен. Плановете все още могат да се променят, казват източниците, които са поискали да останат анонимни.

Въпреки месеците на сериозен възторг iPhone X не се продава толкова добре, колкото се очакваше при дебюта му през миналата година. Apple продаде 77,3 милиона iPhone в последното тримесечие на 2017 г., под очакванията на анализаторите от 80,2 милиона единици. Някои потребители са се отказали от покупка заради цената от поне 1000 долара за iPhone X, въпреки че са харесали дизайна.

Те са искали да получат нещо по-красиво от по-евтиния iPhone 8. С следващата си продуктова линия Apple се стреми да възобнови продажбите, като предложи модел за всеки.

„Това е голяма новина", казва Джийн Мюнстер, съосновател на Loup Ventures и дългогодишен наблюдател на Apple. „Когато имате измерим ъпгрейд на размера на екрана, хората предпочитат да актуализират телефона си. Ние видяхме това с iPhone 6 и мисля, че това ще създаде подобен ръст".

Мюнстер прогнозира супер цикъл, който той определя като надграждане с 10%, или повече от съществуващите клиенти на Apple за iPhone. „Пазарът, който ще отчете най-големия скок в продажбите, вероятно ще е Азия", казва той и допълни: „Този пазар има много потребители с едно устройство, а те обичат големите телефони".

Говорител на Apple отказа да коментира темата.

С екран, който е почти 6,5 инча, новият голям телефон на Apple ще бъде един от най-големите смартфони на пазара. Докато тялото на телефона ще бъде със същия размер като iPhone 8 Plus, екранът ще бъде с около един инч по-голям благодарение на дизайна от край до край, използван в iPhone X. (Apple е малко вероятно да се позове на телефона като фаблет, термин, популяризиран от Samsung - б.р.)

Очаква се по-големият екран да се хареса предимно на бизнес потребителите, като им позволява да пишат имейли и да управляват електронни таблици на екран, който е толкова голям, колкото този на малък таблет. Подобно на iPhone 8 Plus, новият телефон вероятно ще позволи режими на разделен екран за определени приложения. Въпреки това по-големият телефон може да "канибализира" продажбите на iPad, категория, която наскоро започна отново да расте.

Големият телефон е с кодово име D33, твърди човек, запознат с неговото развитие. Поне някои от прототипите включват резолюция на екрана 1242 x 2688. Това ще направи екрана толкова остър, колкото този на 5,8-инчовия iPhone X. Apple също така планира да използва OLED технология, същия по-скъп тип екран, ползван за iPhone X.

Подобно на iPhone X, по-големият модел ще включва Face ID scanner, който ще отключва устройството и позволява плащания. Apple също така подготвя актуализация на обикновения iPhone X, който е вътрешно наречен D32, казват запознатите източници. И двата телефона се очаква да използват процесори от следващо поколение A12.

Apple обмисля да пусне и вариант със златен цвят при актуализирането на iPhone X и по-големия модел. Компанията се опита да развие златото като цвят за текущия iPhone X, но изостави плановете поради производствени проблеми.

Всички нови iPhone от 5s  насам имат и вариант в  злато, включително iPhone 8. Златната опция е особено привлекателна за потребителите в Азия и може да помогне за увеличаване на продажбите в региона. И все пак Apple може в крайна сметка да реши да не продължи да предлага цвета.

В поне някои региони Apple обмисля предлагането на опция за двойна SIM карта за по-големия модел. Това би позволило на хората да използват телефоните си в държави с различни планове за пренос, без да се налага да разменят карти. Тази особеност нараства по важност и популярност, особено в Европа и Азия, където предприемачите рутинно посещават много страни.

Apple не е взел окончателно решение относно включването на функцията и може да избере да изчака E-SIM технологията, която ще свързва телефони към множество мрежи без нужда от сменяема карта. Apple иска да предложи E-SIM технология (тя вече съществува в iPad и Apple Watch), но някои оператори са сдържани към включването ѝ в iPhone, а Apple се нуждае от подкрепата им. Възможността за двойна SIM карта би осигурила компромис.

Телефоните ще разполагат с актуализирана операционна система, вероятно наречена iOS 12, която е с кодово име Peace, която ще включва подобрени възможности за добавена реалност, по-задълбочена интеграция на дигиталния асистент Siri, дигитален здравен мониторинг и възможност за използване на амиможита във FaceTime.

Решението на Apple да пусне и по-евтин телефон е признание, че текущите модели от 8 серия са много близки до iPhone 6, представен през 2014 г. С дебелите им ръбове и липсата на екрани от край до край те изглеждат архаични до iPhone X и най-новите устройства на Samsung. Новият модел с по-ниска цена ще разполага със същия екран от край до край, както iPhone X, както и с Face ID вместо сензор за пръстови отпечатъци.

За да се запазят разходите ниски, по-евтиният телефон ще използва технологията за LCD екран, подобна на типа, използван в iPhone 8. Също така ще има алуминиеви ръбове и стъклен гръб като iPhone 8, а не по-светлата неръждаема стомана, използвана в iPhone X.

investor.bg
GPower
Февруари 27, 2018, 06:50:37 am от GPower
Views: 154 | Comments: 0


Файл, който Apple актуализира на уебсайта си миналия месец, даде първото потвърждение, че компанията разчита на обществения облак на Google за съхранение на данни за iCloud услугите си.

Разкриването на данните е ново доказателство, че облакът на Google е повишил потреблението и изглежда е на път да се изравни с Amazon и Microsoft в бизнеса с облачна инфраструктура, пише CNBC.

Някои медии съобщиха за лидерството на Google iCloud през 2016 г., но Apple никога не предостави потвърждение.

Последната актуализация не показва дали Apple използва други Google облачни услуги, различни от "обекти" като снимки и видеоклипове. Документът също не уточнява кога Apple е започнал да съхранява данни в облака на Google.

Apple и Microsoft не отговориха на искания за коментар.

По-рано този месец Google обяви, че неговият публичен облак и неговата линия G Suite от приложения за производителност, базирани на облак, генерират приходи от 1 млрд. долара на тримесечие. През четвъртото тримесечие пазарният лидер Amazon Web Services отчете приходи от облачни услуги в размер на  5,11 млрд. долара.

investor.bg
GPower
Февруари 26, 2018, 05:16:34 am от GPower
Views: 81 | Comments: 0


Ако сте сред хората, които мечтаят да притежават редки предмети от историята на технологиите, скоро ще имате шанс да се сдобиете с нещо наистина интересно. Това е първият формуляр и автобиография на Стив Джобс, с които бъдещият лидер кандидатства за работа през далечната 1973 г.

Документът се предлага от аукциона RR Auction като очакваната цена е около 50 000 долара.

Формулярът представлява въпросник за постъпване на работа, на който на ръка Джобс е написал отговорите. Тогава само на 18 години, той току ще е напуснал колежа "Рийд", където прекарва само шест месеца, следвайки английска литература.

Той уверено е написал, че има умения в работата с компютри и калкулатори, както и че специалните ми качества включват "електронни технологии и дизайн". Младокът има шофьорска книжка, но не и телефон, на който да бъде открит. Като адрес Джобс е посочил кампуса на колежа и изцяло е пропуснал раздела за предишен трудов стаж.

Други интересни предмети на мартенския търг ще бъдат техническо ръководство за Mac OS X от 2001 г., както и изрезка от вестник Palo Alto Daily Post от 2008 г., която отразява току що обявения iPhone 3G. И двата документа са подписани от Джобс като цената на ръководството е 25 000 долара, а на новинарския материал - около 15 000 долара.


hicomm.bg
GPower
Февруари 26, 2018, 05:15:27 am от GPower
Views: 72 | Comments: 0


китайски форум, посветен на Apple, се появи изображение, за което се предполага, че представлява дисплея на евентуалния iPhone Xs Plus. Екранът изглежда доста голям в сравнение със сегашния 5.8-инчов iPhone X и се твърди, че е част от пробна партида от фабрика за дисплеи на LG във Виетнам. LG трябва да осигури около 15 милиона подобни големи дисплеи с 6.5-инчов диагонал през втората половина на годината.

От снимката не може да се заключи много, но все пак е видно, че поне за близко бъдеще ще се запази сегашния дизайн на дисплеите.

Предполага се, че Apple ще пусне три нови смартфона тази есен всичките от които с TrueDepth камера, включително и по-евтиния LCD модел. Full Active панелите на JDI са основен кандидат за първия iPhone с Face ID и LCD дисплей.

Xs и Xs Plus (или както бъдат наречени наследниците на Х) ще имат по-големи батерии, повече оперативна памет и двойни камери и от тях се очаква да са топ моделите на Apple за тази година.


hicomm.bg
GPower
Февруари 23, 2018, 06:22:18 am от GPower
Views: 71 | Comments: 0


Американската технологична компания Apple, която се опитва да укрепи бизнеса си с носими устройства, работи по подобряването на своите безжични слушалки AirPods, пише Bloomberg, позовавайки се на запознати източници.

Както със своите мобилни устройства - iPhone, iPad и Apple Watch - Apple възнамерява редовно да актуализира слушалките с нови хардуерни допълнения. Ето защо, базираната в Купертино компания работи по нова версия, която ще излезе тази година и ще включва по-добър чип за безжична връзка, допълват източниците.

Моделът, планиран за следващата година, ще бъде водоустойчив, разкриват източниците, пожелали да останат анонимни.

Версията, която ще се появи на пазара през 2018 г., ще позволи на потребителите да ползват дигиталния асистент Siri, без да се налага да докосват слушалките, а просто да кажат “Hey Siri”. Функцията ще работи по сходен начин с активирането на Siri на iPhone или на колонката HomePod.

Слушалките, наричани B288 на вътрешно ниво във фирмата, ще включват чип с подобрен дизайн, който ще се грижи за по-добрата bluethooth връзка. Първите AirPods включваха чип, известен като W1, а Apple пусна W2 с Apple Watch миналата година.

Според източниците идеята на водоустойчивите слушалки е да издържат на заливане с вода и на дъжд. Вероятно няма да са проектирани така, че да могат да бъдат потапяни във вода.

И все пак източниците твърдят, че плановете на Apple могат да бъдат осъществени по-бавно или да се променят. Компанията отказва да коментира.

AirPods са проектирани от същото звено, което създаде и колонката HomePod. Apple пусна първите слушалки с този модел през 2016 г. заедно с iPhone 7 като начин да замени традиционните слушалки и да премахне входа за тях. От пускането си AirPods са смятани за един от най-добре представящите се продукти на Apple и се радват на добри отзиви.

Този продукт помогна за налагането на безжичните слушалки на масовия пазар. Това беше един от първите напълно безжични модели. По-късно видяхме сходни предложения от Google, Sony, Samsung Electronics, Motorola и Bose.

investor.bg
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Последни постове

Re: IOS 11 от KurtiMakarov
[Днес в 08:12:13 am]


iPxone X Wallpapers от GPower
[Вчера в 10:05:40 pm]


Re: Cloud Stream IPTV Player за Apple TV от gogi6
[Вчера в 08:20:12 pm]


Re: Cloud Stream IPTV Player за Apple TV от GPower
[Вчера в 08:18:44 pm]


Re: Cloud Stream IPTV Player за Apple TV от GPower
[Вчера в 08:07:32 pm]


Re: IOS 11 от GPower
[Вчера в 07:21:26 pm]


Re: IOS 11 от R32
[Вчера в 07:20:31 pm]


Re: Cloud Stream IPTV Player за Apple TV от GPower
[Вчера в 07:45:55 am]


Apple ще представят новите версии на macOS и iOS на 4 юни от GPower
[Вчера в 07:28:23 am]


Apple вече позволява на производителите да създават преходници от GPower
[Вчера в 07:27:14 am]

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5454 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
966 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
232 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
44 Публикации
R32 R32
36 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации
JmeLche JmeLche
28 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Март 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 [17] 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 727
 • stats Общ брой публикации: 8151
 • stats Общ брой теми: 4651
 • stats Общ брой категории: 12
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 2
 • Dot Spiders: 0
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 2
 • Dot Потребители онлайн:
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal