Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Юни 04, 2018, 09:12:44 pm от GPower
Views: 318 | Comments: 0


Може никога да няма друг продукт, който да е толкова печеливш колкото iPhone.

Дори главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук почти призна това този месец, пише Financial Times.

„Пазарът на смартфони е нещо като най-добрият пазар в историята на света за една компания за потребителски стоки“, обясни той по време на обявяването на финансовите резултати на Apple.

Apple яхна вълната на успеха на iPhone, която доведе до рекордни печалба, а сега е на път да стане първата компания в света на стойност 1 трлн. долара. Но инвеститорите са разединени дали iPhone има достатъчно набрана инерция, за да помогне на компанията да достигне въпросната пазарна капитализация или устройството отстъпва.

Iphone носи около 60% от приходите на Apple. Нито едно друго от устройствата на компанията не генерира толкова. Затова не е чудно, че инвеститорите в Apple следят особено внимателно продажбите на iPhone на всеки три месеца.

Тримесечният цикъл е познат на онези, които наблюдават Apple. Информацията от китайските производители на електроника или коментарите от поддоставчиците на Apple от техните отчети започват да показват притеснения за представянето на iPhone. Книжата на Apple започнаха да понижават стойността си, а пазарната ѝ капитализация понякога се свива с милиарди само за дни.

Когато Apple обяви финансовите си резултати Кук е принуден да защитава перспективите пред iPhone. Приходите на компанията имат големи колебания – от 52% растеж през фискалната 2015 г. до 12% спад през 2016 г. и обратно към 3% растеж миналата година.

И все пак има стабилност и възможност за прогнозиране в друга част от тримесечните резултати на Apple. Вторият най-голям източник на приходи не е iPad, Mac и дори Apple Watch, а бизнесът с услуги.

Дигитални услуги като свалянето на приложения от App Store, съхранението на данни в iCloud и абонаментите за Apple Music взети заедно са донесли над 9 млрд. долара на компанията през последното тримесечие, което е с 31% повече спрямо същия период на предходната година. Представянето на това подразделение за услуги, което се съблюдава предимно от старши вицепрезидента Еди Кю, е модел за последователност, на фона на iPhone.

От 2006 г. този бизнес расте със среден годишен темп от 23 на сто според Джийн Мънстър, ветеран анализатор на Apple, който стана инвеститор в Loup Ventures. Ако беше оценен като други компании за „софтуер като услуга“, като Adobe, Dropbox или Intuit, бизнесът с услуги на Apple щеше да е на стойност 381 млрд. долара според Мънстър.

И все пак доста акционери са скептични дали бизнесът с услуги на Apple струва толкова много. Други неща тласкат нагоре цената на акциите в последните месеци, включително продажбите на iPhone и преразпределението на печалбата на Apple, генерирана в чужбина. Кук и финансовият директор Лука Маестри се опитват да накарат инвеститорите да обръщат повече внимание на App Store и на други услуги от повече от две години, подчертавайки целта за 50 млрд. долара годишни приходи на подразделението до края на 2020 г.

През януари 2016 г. компанията за първи път разкри, че има над 1 млрд. активни iOS устройства, включително смартфони, таблети, часовници и телевизионни сетове, на които може да продава своите услуги.

Тази база вече е нараснала до над 1,3 млрд., а приходите от услуги са се удвоили за четири години.

Малка, но нарастваща част от анализаторите на Wall Street най-сетне започват да приемат идеята. Morgan Stanley нарече услугите на Apple “основен двигател на растежа“ в последния си доклад.

Други анализатори вярват, че сегашният растеж на услугите няма да продължи дълго. Тони Саконаги от Bernstein Research оценява, че скорошното представяне е насърчено от тазгодишните плащания на стойност 5 млрд. долара от страна на Google, която по този начин си гарантира, че е основна търсачка в iPhone.

investor.bg
GPower
Юни 04, 2018, 09:09:25 pm от GPower
Views: 533 | Comments: 0

Както се очакваше от WWDC, конференцията на Apple, насочено към разработчиците, започнахме да научаваме интересни неща за софтуера на компанията. Ето първия поглед към новата iOS 12.

Изпълнителният директор Тим Кук разказа от сцената, че клиентът е в центъра на всичко - и може би нищо не го илюстрира по-добре от актуализираната мобилна операционна система. Крейг Федериги, старши вицепрезидент по софтуера в Apple, отбеляза, че iOS 12 ще бъде поддържана от всичките тези устройства, на които iOS 11 работи - това все още е най-голямата гама от поддържани устройства, като дори имаше шеговито намигване към Android и бавното проникване на новите версии на операционната система на Google.


Съществено е, че големите печалби от производителността ще дойдат и до най-старите поддържани устройства - назад чак до iPhone 6 Plus - които Федериги използваше, за да подчертае тези ползи от новата операционна система. Интересно е, че iOS 12 ще направи дори старите устройства по-бързи. Според Apple ни очаква 40% по-бързо стартиране на приложенията, 50% по-бързо показване на клавиатурата и до 70% по-бързо активиране на камерата.

iOS 12 засилва акцента и върху AR съдържанието с нов файлов формат на име USDZ. Той ви позволява да предоставяте AR изживявания в iOS и идва към куп приложения и услуги, като например Adobe, Autodesk и др. Приложението Приложението Measure е едно от новите допълнения за iOS 12, които се въртят около AR. То ви позволява да измервате 3D обекти в реалния свят. Приложението Photos също получава актуализация, сега с достъп до предложения за споделяне за хора, открити в снимката. След като споделите с приятели общите ви снимки, тяхното приложение Photos ще засече тези, които са подобни. Така могат да ви върнат снимките, които пък те са направили, за да допълните галерията си.

Другото голямо подобрение е насочено към FaceTime - приложението вече поддържа групов разговор с до 32-ма човека.

hicomm.bg
GPower
Май 30, 2018, 07:07:33 am от GPower
Views: 787 | Comments: 0


Тъй като Apple продължава да превключва от LCD към OLED технология за своя iPhone, нови данни показват, че два от трите iPhone модела, планирани за пускане около обичайния септемврийски интервал тази година, ще предлагат OLED дисплеи - второто поколение iPhone X и по-голям "iPhone X Plus".

Очаква се опцията с най-ниската цена да е нов 6.1-инчов модел с подобен безрамков екран, какъвто се вижда на iPhone X, но по-скоро ще бъде с LCD, а не OLED дисплей.

Предишни слухове предполагаха, че Apple ще завърши прехода си към OLED през 2019 г., като всички модели ще възприемат технологията дотогава.

Макар че това не е първият път, когато чухме този слух и той има смисъл въз основа на политиката на Apple, изглежда, че финансовите пазари приемат тази конкретна информация доста сериозно. Reuters отбелязва, че акциите на Japan Display паднаха до 20 процента днес след новината (макар че те се възстановиха малко и сега са спаднали само с 10 процента), докато Bloomberg посочва, че акциите на Sharp падат с 4 процента.

Japan Display в момента е доставчик на LCD дисплей за iPhone и макар да навлиза в разработването на OLED технология, това ще започне едва през 2019 г. Това време и липса на опит ще затруднят Япония да се състезава срещу Samsung и други производители на OLED, които са с по-напреднала технология.

hicomm.bg
GPower
Май 30, 2018, 07:06:24 am от GPower
Views: 386 | Comments: 0


Apple ще направи голям скок с iOS 12, давайки на някои външни разработчици пълен достъп до NFC чипа в iPhone, първо представен с iPhone 6.

В материал на The Information се казва, че Apple иска iPhone да бъде използван в много повече безконтактни взаимодействия извън плащанията през Apple Pay, като например да действа като ключ за врата в хотела или като виртуална транзитна карта за по-лесно транспортиране.

Apple започна да работи по път с iOS 11, като добави рамката CoreNFC. Тази рамка позволява на приложенията да използват NFC чипа като произволен скенер на RFID тагове. Тя обаче все още е много ограничена.

Освен че не поддържа достъп за писане, основният недостатък на текущите API за NFC е, че приложението трябва да е на преден план и трябва да представи специален системен модулен лист, за да започне сканирането.

Това очевидно ограничава случаите на използване и удобството на функцията. Това, което описва The Information, е нещо по-сложно, като например когато собственикът на iPhone просто ще докосне телефона си до ключалката на вратата, за да влезе в хотелската си стая.

Така Apple Pay е работила винаги. Не е необходимо специално приложение, iPhone се събужда автоматично, когато се държи близо до безконтактния терминал. The Information казва, че Apple вече се ползва тези характеристики в Apple Park в партньорство с HID Global, която развива системата за сигурност на кампуса. Служителите на Apple вече използват своите iPhone-и, за да получат достъп до сградите на Apple Park.

Някои хотели вече поддържат просто "безконтактно" активиране на iPhone като ключ за врата, като използват Bluetooth протоколи. Новото споразумение може също така да позволи на трети страни да се координират със защитния чип, вграден в iPhone, за да съхранява чувствителна информация. Приемането на такива функции би се увеличило значително, ако NFC чипът в iPhone стана по-широко достъпен.

hicomm.bg
GPower
Май 27, 2018, 08:56:09 am от GPower
Views: 1630 | Comments: 0


Tesla и голяма китайска компания са сключили споразумения с производители на литий, което е последният знак, че компаниите, използващи материала за създаване на батерията на електрическите автомобили и клетъчните телефони, бързат да подсигурят запасите си, твърди The Wall Street Journal.

Както литият, така и кобалтът, който също се използва при създаването на батерии, се сблъскват с потенциален недостиг през последните години след увеличеното производството на електрически автомобили.

Този факт кара компании, като например технологичните фирми и производителите на автомобили, които разчитат на лития и кобалта за производството си, да сключват споразумения дори с доставчици, които все още не са започнали продукцията си.

Tesla сключи 3-годишно споразумение с производителя на литий Kidman Recources Ltd., което ще започне да тече, след като той започне да добива материалите, използващи се за производството на батерии, заяви Kidman в четвъртък. Не се очаква компанията да започне производството на литиеви компоненти преди 2021 г.

Китайската компания Tianqi Lithium Corp. също съобщи в четвъртък, че е постигнала споразумение за закупуване на 24%-ен дял в чилийската компания Sociedad Quimica y Minera de Chile от канадския производител на тор Nutrien Ltd. за около 4,1 млрд. долара.

Според анализатори освен водещите компании в сектора – Glenscore PLC и Albemarle Corp., съществуват още около 100 по-малки компании за добив на литий и около 25 - на кобалт. Много от тях са публично търгувани в Канада и Австралия и някои вече са постигнали споразумения с големите потребители.

„Изглежда сякаш сме на гребена на тази вълна“, казва Крис Бери, създател на House Mountain Partners LLC, компания със седалище в Ню Йорк, занимаваща се с посредничество между компаниите производители на метали и инвеститорите. „Ще са необходими много инвестиции за кратко време, за да посрещнем нуждите“.

Японската SoftBank Group Corp. плати през миналия месец близо 80 млн. долара за почти 10%-ен дял в Nemaska Lithium Inc., производител, базиран в Квебек. Това е първата инвестиция на SoftBank в производител на литий. Nemaska произвежда малки количества литиеви компоненти и се очаква мината да бъде напълно използваема през втората половина на 2019 г.

Търговското подразделение на Toyota Group, компания майка на Toyota Motor Corp., също обяви през януари, че купува 15%-ен дял в австралийската компания Octobre Ltd. Това струваше на Toyota грубо 225 млн. долара.

Очаква се химическата компания FMC Corp. да отдели своя бизнес за литий през тази година, а редица китайски компании за литий да станат публични, твърдят експерти. Apple Inc., BMW AG и Volksvagen AG също работят в насока подсигуряване на бъдещите си нужди от кобалт.

Но стремежът да подсигурят сделки може да се окаже спекулативна измама. Цените на лития и кобалта са нараснали повече от 2 пъти от 2016 г. насам, но ентусиазмът се охлажда на фона на притесненията за презапасяване. Някои инвеститори смятат, че част от компаниите ще започнат да заменят скъпите материали, като лития и кобалта, с използване на различен тип батерии с по-голямо съдържание на по-евтини метали, като никел.

Акциите на компаниите производители на литий и кобалт също са паднали, следвайки последните спадове на акциите. Цената на акциите на Nemaska е паднала с 3,1% на Toronto Stock Exchange през последния месец.

Броят на компаниите, производители на литий и кобалт, също е нараснал в сравнение с началото на 2014 г., когато главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск обяви своите планове за производство на батерии за електормобили. Тогава е имало около 16 фирми за добив на литий и наполовина са тези за кобалт, казва Бери.

Понеже повечето инвеститори, които искат да се възползват от тенденциите при лития и кобалта, заемат позиции в минните компании, анализаторите смятат, че сегашното понижение на цените на дяловете влияе несериозно и съществува риск за новия пазар.

Анализаторите очакват търсенето на материали, използвани за задвижване на електрически автомобили и смартфони, да нарасне двойно до 2025 г., принуждавайки транспортните и технологични компании да сключват неконвенционални сделки, за да се справят с голямата нужда.

Много голяма част от мините за добив на литий и кобалт са разположени в региони, които са исторически нестабилни: Конго - за производството на кобалт, и Северна Африка - за това на литий, което също добавя нови притеснения за производството и доставките на металите.

investor.bg
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5615 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1009 Публикации
Admin Admin
730 Публикации
gogi6 gogi6
247 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
56 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
47 Публикации
JmeLche JmeLche
37 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Юни 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
[25] 26 27 28 29 30

No calendar events were found.

* Статистика

  • stats Общ брой потребители: 777
  • stats Общ брой публикации: 8411
  • stats Общ брой теми: 4749
  • stats Общ брой категории: 11
  • stats Общ брой раздели: 75
  • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

  • Dot Гости: 6
  • Dot Spiders: 0
  • Dot Скрит(и): 0
  • Dot Потребители: 0

There aren't any users online.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal