Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Януари 28, 2017, 08:47:36 am от GPower
Views: 143 | Comments: 0


В края на септември 2016 година пет от най-големите технологични компании в света стартираха сътрудничество, за да помогнат на обществото да разбере предимствата на изкуствения интелект. Това са Google, Facebook, Microsoft, IBM и Amazon. Днес стана ясно, че към Partnership on AI се присъединява шеста компания, и то не коя да е, а самата Apple.
Partnership on AI днес обяви също, че е избрала борд, който ще наблюдава инициативата. В този борд влиза по един представител на всяка от компаниите партньори, но има и шест независими членове от други организации, занимаващи се с изкуствен интелект, университети и ACLU (American Civil Liberties Union). Бордът ще проведе първата си среща в началото на февруари, така че очакваме интересни новини от събитието.
Наскоро Apple сподели доклад за свои разработки на изкуствен интелект, което показва желанието на компанията да споделя и развива този тип технология. Разбира се, участвайки в Partnership on AI, Apple ще предостави своите знания по въпроса и ще научава нови неща, които другите компании правят. Партньорството между тези технологични гиганти означава, че разработката на изкуствен интелект ще се ускори неимоверно, което се надяваме много скоро да доведе до сериозни резултати в тази сфера. Компаниите знаят, че заедно могат повече и сега трябва да го докажат на практика.

hicomm.bg
GPower
Януари 26, 2017, 07:48:16 pm от GPower
Views: 127 | Comments: 0


Съдебният спор между Apple и Qualcomm се задълбочава, след като стана ясно, че ябълковата компания е завела две нови съдебни дела в Пекин срещу производителя на чипове.
Според Ройтерс от първото дело Apple търси обезщетение в размер на 1 милиард юана (над 145 милиона щатски долара), като твърди, че Qualcomm е нарушила монополен закон в Китай, злоупотребявайки с пазарна позиция. За момента детайлите по делото са оскъдни, затова си запазваме правото да актуализираме статията при нова информация по случая.
Относно второто дело - то се фокусира върху патентните сделки, по които Apple иска от съда да се произнесе по реда на лицензионните споразумения между двете компании.
Qualcomm вече заяви, че е готова да защити своя бизнес модел, така че очакваме развитие по случая съвсем скоро.
„Действията на Apple са само част от усилията й да намери начин да плаща по-малко за технологията на Qualcomm", заяви в изявление Дон Розенберг, главен съветник на Qualcomm. "Условията, които се предлагат на Apple, съответстват на условията, приети от повече от сто други китайски компании, но тя отказва да ги разгледа."
Apple не е отговорила на искането за коментар.

hicomm.bg
GPower
Януари 26, 2017, 07:05:36 am от GPower
Views: 128 | Comments: 0


Преди една година Apple въведе нова функция в iOS, с която имаше за цел да помогне на потребителите да имат по-здрав сън и да натоварват очите си по-малко от обичайното. Тя се нарича Night Shift и това, което тя прави, е да „затопля“ цветовете на екрана така, че да се намали излъчването на синя светлина, която всъщност пречи на очите ни вечер.
Сега става ясно, че Night Shift ще бъде налична и в MacOS Sierra. Последната бета-версия на MacOS Sierra (v10.12.4) включва именно тази функция, а тя ще стане официално достъпна за всички потребители с iOS 10.3.
Това е добре дошло за потребителите, които искат да намалят вредния ефект на „синята“ светлина от екрана. Все пак може и да не чакате актуализацията на Apple и да се насочите към софтуера F.lux.

hicomm.bg
GPower
Януари 22, 2017, 01:03:13 pm от GPower
Views: 127 | Comments: 0


Тази седмица Qualcomm получи серия от обвинения, първо от Федералната търговска комисия в САЩ за антиконкурентни тактики, с което се ограничават конкурентите да доставят компоненти за мобилни телефони, а след  това и от Apple, която обвинява компанията в несправедливо искане за възнаграждения.
Днес изпълнителния вицепрезидент и главен юрисконсулт на Qualcomm, Дон Розенберг излезе с изявление пред TechCrunch:
"В момента ние сме в процес на разглеждане на жалбата (на Apple) в подробности, но е съвсем ясно, че претенциите на Apple са безпочвени. Apple умишлено пропуска факти от нашите споразумения и преговори, както и стойността на технологията, която сме създали, допринесли и споделили с всички производители на мобилни устройства чрез нашата програма за лицензиране. Apple активно насърчава регулаторните атаки върху бизнеса на Qualcomm в различни юрисдикции по целия свят, включително и в жалбата пред FTC, невярно представяйки факти и източници на информация. Ние приветстваме възможността да чуем тези претенции в съда, където ще имаме право напълно да разкрием практиките на Apple."
Очевидно Qualcomm смята претенциите на Apple за "безпочвени", заради невярно представяне на факти и източници на информация. Базираният в Сан Диего производител на чипове е изправен пред подобни проблеми по целия свят, като вече беше глобен в Южна Корея с 854 милиона щатски долара и в Китай с 975 милиона, заедно с някои стартирали разследвания в Европейския съюз.
Очакваме развитие по случая, за да видим коя от страните ще излезе права.

hicomm.bg
GPower
Януари 22, 2017, 01:00:59 pm от GPower
Views: 147 | Comments: 0


В момента Apple ограничава видео разговорите през FaceTime единствено до двама души, независимо, какво устройство използвате. Но скоро това може да се промени, тъй като нов слух, идващ от сайта Verifier, предполага, че предстоящата iOS 11 ще отключи опцията за групови видео разговори през FaceTime. Дебютът на iOS 11 ще бъде на Worldwide Developers Conference на Apple през юни, но, разбира се, тя ще е достъпна само за разработчици като финалната версия ще дойде чак през есента с дебюта на новите iPhone модели.
Що се отнася до груповите видео разговори през FaceTime, в тях ще могат да участват до 5 потребителя наведнъж. Това ще е добре дошло за хората, които искат да провеждат бързи и лесни видео разговори между Apple устройствата си, без да им се налага да използват софтуер на трети страни.

hicomm.bg
Pages: 1 ... 98 99 [100]

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Последни постове

Re: macOS Sierra от gogi6
[Вчера в 08:12:00 pm]


Re: macOS Sierra от GPower
[Вчера в 08:10:14 pm]


Re: macOS Sierra от gogi6
[Вчера в 08:08:49 pm]


Re: macOS Sierra от GPower
[Вчера в 03:15:24 pm]


Re: macOS Sierra от gogi6
[Вчера в 03:12:16 pm]


Re: YouTube от GPower
[Вчера в 11:42:03 am]


Как да активирате Dark Mode в YouTube за iOS от GPower
[Вчера в 11:41:23 am]


Re: macOS Sierra от GPower
[Вчера в 08:52:25 am]


Re: macOS Sierra от gogi6
[Вчера в 08:49:43 am]


iPhone-ите през 2019та ще имат по-малък прорез в горната част на дисплея? от GPower
[Вчера в 08:49:35 am]

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5260 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
940 Публикации
Admin Admin
717 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
201 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
44 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации
JmeLche JmeLche
28 Публикации
venelin.valchev.50 venelin.valchev.50
28 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Януари 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 [18] 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

  • stats Общ брой потребители: 696
  • stats Общ брой публикации: 7865
  • stats Общ брой теми: 4547
  • stats Общ брой категории: 12
  • stats Общ брой раздели: 75
  • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

  • Dot Гости: 7
  • Dot Spiders: 0
  • Dot Скрит(и): 0
  • Dot Потребители: 0

There aren't any users online.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal