Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
KurtiMakarov
Април 29, 2017, 08:52:50 am от KurtiMakarov
Views: 297 | Comments: 0Предположенията, свързани с появата на iPhone 8 през октомври стават все повече, но до тогава има още половин година, а ние отново отправяме поглед към неговите технически характеристики и изпълнение. Поколението вероятно ще може да се похвали с нестандартно разположена двойна камера и един изцяло нов вид Touch ID сензор, а ние ще ви запознаем с прогнозираните промени от близък план.
Припомняме ви, че измежду всички източници срещаме и такива, които загатват за появата на Touch ID сензор, разположен от задната страна на очакваната разработка. Вероятно и вие не сте особено ентусиазирани от подобна промяна, а ние имаме една добра новина. Любопитната скица на Benjamin Geskin отрича изцяло такъв вариант, а не трябва да забравяме, че този източник подкрепя своите проекти с информация, предоставена от производителите на компоненти за Apple.Юбилейното поколение ще се характеризира с 2.5D извит OLED екран и премахната декоративна рамка около него, което налага и заличаването на стандартния Home бутон. Изцяло новият Touch ID сензор ще бъде вграден в екрана на устройството, но това не е единствената интересна промяна. Все още не знаем точно колко голямо ще бъде неговото поле на действие, но със сигурност ще обхваща поне долната част от екрана.

Вече преминахме през доста предположения, които разкриват появата на безжична възможност за зареждане на вградената батерия в iPhone 8, но според горния източник, технологията ще бъде малко по-различна. Всеки потребител ще може да зарежда своя смартфон на разстояние до пет метра от предвиденото за целта зарядно устройство. Надяваме се, че точно тази прогноза се покрива с плановете на Apple, докато за двойната камера към днешна дата знаем, че ще бъде вертикално разположена, а светкавицата ще се намира точно под нея.Горната информация не е потвърдена от Apple, но съвсем спокойно бихме могли да се доверим на по-голямата част от изложените предположения и очаквани промени.

You are not allowed to view links. Register or Login
GPower
Април 24, 2017, 05:37:12 pm от GPower
Views: 261 | Comments: 0


Според нов доклад от Bloomberg, Apple имат интерес към бизнеса със сателитен интернет. За това може да се съди по скорошното наемане на нови служители, специалисти в тази и подобни области. Новото попълнение в редиците на Купертино са Джон Фенуик (John Fenwick), бившият директор по космическите операции в Google и Alphabet, както и колегата му Майкъл Трела, директор на сателитно инженерство.

Двамата нови директори ще работят под наслова на Грег Дъфи (Greg Duffy), който напускайки Alphabet през 2015 година, вече също е част от Apple. Дъфи е съосновател на Dropcam — разработчици на камери за сигурност, които пък бяха придобити от Nest по-рано тази година.

Не е ясно какво точно можем да очакваме от Apple, като дори не е сигурно, че някаква разработка от този сорт ще види бял свят. Интересно е обаче да се отбележи, че Фенуик е сред съоснователите на сателитната компания SkyBox Imaging, които Google придобиха през 2014 година и по-късно продадоха на Planet Labs. Това е още един жокер, сочещ към евентуалния интерес на Apple към бизнеса със сателитен интернет.

Към момента Alphabet и Facebook са главните играчи в тази сфера. Докато Alphabet насочват проекта си към балони и Google Fiber, Facebook ще разчитат на соларно-захранвани дронове за разпространение на такъв тип интернет услуга. Само времето ще покаже какво биха ни предложили от Купертино.

smartnews.bg
GPower
Април 24, 2017, 05:11:46 pm от GPower
Views: 286 | Comments: 0

Голяма част от изтичанията на информация около iPhone 8 са били свързани със схеми, които “разкриват” определени хардуерни детайли на бъдещия смартфон. Но днес имам нещо по различно - макет на смартфона, явно базиран на тези схеми.

Виждаме изглед на самия екран, който явно е от край до край. На гърба се вижда и вертикално ориентираната двойна камера, но като цяло дизайнът не е коренно различен от този при предишните две поколения.

Интересното е, че на гърба липсва сензор за пръстови отпечатъци, което значи, че той вероятно ще е вграден под предния екран.


На едната снимка виждаме и схема на телефона, на която са показани предните сензори за близост, двойната селфи камера със светкавица и 3D възможности, както и високоговорител.

Разбира се, очакваме и едно по-сериозно изтичане на информация под формата на металния панел на телефона, когато стартира същинското му производство, което трябва да се случи съвсем скоро.

А вие вярвате ли, че това би могло да е финалният дизайн на осмицата?


GPower
Април 21, 2017, 06:41:51 pm от GPower
Views: 372 | Comments: 0


Досега функцията Live Photos в iPhone беше достъпна предимно за мобилни устройства, но днес Apple пусна ново API, с което разработчиците лесно ще могат да добавят поддръжка за „Живите снимки“ за настолни компютри.

You are not allowed to view links. Register or Login, дава възможност на потребителите да споделят Live Photos на MacOS, в допълнение към iOS. Сега просто трябва да изчакаме уеб разработчиците да добавят функционалността в десктоп версиите на своите приложения и сайтове.

hicomm.bg
GPower
Април 21, 2017, 06:40:18 pm от GPower
Views: 357 | Comments: 0


Замисляли ли сте се от какво е направен вашият смартфон?

Повечето модерни телефони съдържат компоненти, изградени от около 70 елемента от периодичната таблица, 60 вида метали и 16 - 17 редки земни елементи. Всички те обаче трябва да идват отнякъде и в последно време ресурсите се експлоатират значително.

Това е една от причините Apple да обяви промяна в своята политика, съгласно която компанията ще спре изцяло да извлича елементи от земята. Компанията веднъж се бе забъркала в скандал с кобалтова мина в Конго, в която работят деца, за да извлекат ценния метал, използван в устройствата на Apple.

Новата визия на компанията е продуктите ѝ да се произвеждат изцяло от рециклирани материали, а решението си тя оправдава с опасните климатични промени и изчерпването на ресурсите. Анализът на Apple показва, че след 10 - 15 години някои от важните елементи в земните недра вече няма да са достъпни и затова трябва да се търсят алтернативи за тях.

Това не е първата еко инициатива на компанията. Тя вече захранва 96 процента от инфраструктурата си с възобновяема енергия, с което дава добър пример за другите технологични гиганти.

hicomm.bg
Pages: 1 ... 98 99 [100]

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5615 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1009 Публикации
Admin Admin
730 Публикации
gogi6 gogi6
247 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
56 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
47 Публикации
JmeLche JmeLche
37 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Юни 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
[25] 26 27 28 29 30

No calendar events were found.

* Статистика

  • stats Общ брой потребители: 777
  • stats Общ брой публикации: 8411
  • stats Общ брой теми: 4749
  • stats Общ брой категории: 11
  • stats Общ брой раздели: 75
  • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

  • Dot Гости: 2
  • Dot Spiders: 0
  • Dot Скрит(и): 0
  • Dot Потребители: 0

There aren't any users online.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal