Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Юни 29, 2017, 07:25:39 am от GPower
Views: 335 | Comments: 0


Ето как се промени смартфонът през годините
В напредналите часове на 9 януари 2007 година, покойният лидер на Apple Стив Джобс излиза на синкаво-черната сцена. Мисията му: да даде една от най-важните презентации в модерната история на компанията. Това е първият досег на публиката с iPhone: и началото на едно легендарно пътешествие.
Появата на Apple смартфона е в разрез с установените практики по онова време: нито има стилус (Джобс никак не е фен на идеята за подобен аксесоар), нито клавиатура. Apple отказва да направи това, което BlackBerry, Motorola или Palm изкарват на пазара. Първият iPhone идва с мултитъч интерфейс, 3.5-инчов екран, поддържащ 320х480 резолюция, и 128 мегабайта РАМ. Камерата е 2 мегапиксела, а моделите са с вместимост 4, 8 или 16 гигабайта. Реакцията е меко казано бурна. Епопеята започва.


iPhone 3G и iPhone 3GS

Година по-късно се появява iPhone 3G. Докато дебютния модел Apple смартфон не е снабден с 3G технология, новото поколение я поддържа безпроблемно. Двойно по-бърз, двойно по-евтин…и представящ революционния App Store за пръв път. Apple феновете вече имат достъп до стотици хиляди приложения за своя любим смартфон.
3GS е обявен през юни 2009, развивайки камерата до 3 мегапиксела и предоставяйки по-дълъг живот на батерията за любителите си.

iPhone 4 и iPhone 4s

През лятото на 2010 iPhone 4 за пръв път представя Retina дисплей с резолюция 960 х 640. Дизайнът на устройството също е променен. Вместо висококачествената пластмаса на предишните модели, тук вече феновете се наслаждават стъклена предна и задна част и рамка от неръждаема стомана. 5-мегапикселова камера, iOS 4 и прехода към…
…iPhone 4s, или момента, в който Apple създаде традицията за добавянето на малката буква „s” към новите си модели. 4s обогатява портфолиото на предлаганите от Apple услуги с добре познатия ни дигитален асистент Siri и iCloud, наред с обновен iOS 5.

iPhone 5, iPhone 5s и iPhone 5c

Двойно по-бърз със своят 1 гигабайт РАМ, iPhone 5 може да се похвали и с елегантен алуминиев дизайн и 4-инчов ретина дисплей. Нововъведението тук е новият Lightning конектор. По-малък и по-стабилен от своя предшественик, Lightning е бъдещето за мобилните Apple устройства.
Този път компанията от Купертино предлага две решения за феновете: iPhone 5s и 5c. 5s моделът е снабден луксозния A7 процесор (64-битов), заедно с технологията Touch ID, която да подсили сигурността на потребителите.
От друга страна, 5c е по-бюджетно решение, далеч по-скромно откъм предложени функции.

iPhone 6 и iPhone 6 Plus

С идването на месец септември 2014 се появяват и новите модели. И iPhone 6, и iPhone 6 Plus надграждат ретина дисплея, добавяйки HD (висока дефиниция) към елегантността му. iPhone 6 може да се похвали с 4.7-инчов екран, докато верен на името си, 6 Plus е 5.5 инча.
И двата модела са произведени с A8 чип, iOS 8 и иновативния M8 копроцесор за движение. Нововъведението във фамилия номер 6 е мобилната система за разплащане Apple Pay, както и Health приложението.

iPhone 6s и iPhone 6s Plus

Устройства радват потребителите с A9 чип и ново поколение M9 копроцесор за движение. Дългоочакваната iOS 9 също трансформира Apple преживяването в нещо много по-деликатно и богато откъм възможности.
Голямата иновация при тези модели е 3D touch технологията, която преосмисля как управлението посредством жестове, и как „комуникираме“ с всякакъв вид изображения.

iPhone 7 и iPhone 7 Plus

Настоящите устройства радват потребителите с A10 Fusion чип с 64-битова архитектура
Вграден M10 копроцесор за движение.
Phone 7 и iPhone 7 Plus разполагат със сензор за пръстов отпечатък, вграден в новия Home бутон
Phone 7 и iPhone 7 Plus са устойчиви на пръски, вода и прах, и са тествани в контролирани лабораторни условия с рейтинг IP67 съгласно IEC стандарт 60529. Устойчивостта на пръски, вода и прах не е постоянна характеристика, и може да се понижи в резултат на обичайно износване. Не се опитвай да зареждаш намокрен iPhone.
GPower
Юни 29, 2017, 06:43:45 am от GPower
Views: 280 | Comments: 0


Към днешна дата App Store за iOS може да се похвали с около три милиона проверени приложения за вашия iPhone, iPad и iPod touch. Зад всичко това е скрита една доста сериозна организация, но темата, която ще разгледаме е малко по-различна. Регистрираните разработчици на приложения в системата на Apple постигнаха един завиден приход от над 70 милиарда долара от 2008 или от създаването на App Store до днес, но нека сравним тази част от него, която е натрупана през последните шест месеца с далечната 2007 година.
Припомняме ви, че точно една година след появата на първия iPhone беше представен и мобилен вариант на App Store, като към днешна дата съвсем спокойно може да отчетем тази стъпка, като изключително успешен ход на компанията. През цялата фискална 2007 година Apple реализира приходи от 3.5 милиарда долара, докато според SensorTower през първата половин година от настоящата, те се равняват на цели 4.8 милиарда долара и то само от покупки на приложения в App Store.


Приложената графика свидетелства за 40% ръст в полза на 2017 година, но има и една малка подробност. Значителна част от обявената сума отива при разработчиците на съответните приложения, а Apple може да се похвали и с още една положителна статистика. През 2013 година приходите от App Store съставляват 1% от всички на компанията, докато през 2016 година тази стойност съвсем заслужено достига 3.4%.
Въпреки че през далечната 2007 година Стив Джобс се противопостави на идеята за приложения от трети страни в любимото си устройство, точно десет години по-късно ни е доста трудно да си представим как може да изглежда нашият iPhone без достъп до всички страхотни приложения в App Store.

imagazin.bg
GPower
Юни 28, 2017, 06:09:15 am от GPower
Views: 303 | Comments: 0


В интервю пред The Indian Express, главният изпълнителен директор на OnePlus Пийт Лау (Pete Lau) коментира скорошните забележки на фенове, че новият смартфон от компанията прилича изключително много на iPhone 7 Plus. Това е най-видно от дизайна и разположението на двойната камера, както и нейната светкавица.

Лау споделя, че подобни коментари са били посочвани още когато излезе OnePlus One и въпреки това компанията е показала, на какво е способна.

Колко OnePlus One прилича на iPhone, ще оставим вас да решите. Колкото до OnePlus 5, той може и да прилича на iPhone 7 Plus, но той дори няма да е първият смартфон, приличащ силно на устройство от Apple. От друга страна пък, кой смартфон не прилича на друг такъв? Нали това все пак са смартфони — с подобни функции, еднакви компоненти и т.н. Нормално е да си приличат, не мислите ли?

smartnews.bg
GPower
Юни 27, 2017, 04:42:23 pm от GPower
Views: 346 | Comments: 0


Apple представи първата тестова версия на iOS 11 по време на WWDC преди няколко седмици, но явно очакваното предложение все още има с какво да ни изненада. Операционната система вече може да се похвали и със своя втори тестови вариант, а ние ще направим преглед на всички интересни промени и нови възможности в заложеното приложение Notes.
Припомняме ви, че всеки може да синхронизира своята настолна версия на Notes с тази за iOS по автоматичен начин. За целта отворете вашите iCloud настройки, включете предложението по стандартен начин и сте готови, но се задава още една възможност, която ще ви накара да прекарвате доста по-голяма част от вашето ежедневие в рамките на приложението. Съвсем скоро или с официалната версия на iOS 11 всеки от нас ще може да сканира и редактира документ или съдържание, без да напуска рамките на Notes.


Първата тестова версия на операционната система ни запозна със заложен QR скенер. Страхотната възможност оставя всички подобни приложения от трети страни в миналото, но явно съвсем скоро няма да имаме нужда и от вариантите като Scanner Pro или Scan на Adobe. Единственото нещо, което трябва да направите е да отворите някоя бележка или да създадете нова и да отправите поглед към долната дясна част на екрана. Докоснете върху малката икона с плюс и изберете Scan Documents.


Остава само да насочите камерата към желаното за сканиране съдържание и заложеното приложение не само ще хване всеки един от външните ъгли, но и ще изправи вашия лист хартия, при положение, че е деформиран. Това е всичко, докосвате върху стандартния бутон за отпечатване, но не трябва да забравяте, че след това може да редактирате съдържанието по доста лесен начин. Просто докосвате върху него и маркирате тази част, която примерно искате да премахнете или прилагате някой друг филтър, точно както правите с вашите снимки.


Всеки от вас може да запази съдържанието в PDF вариант и да го изпрати по стандартен начин, но при положение, че искате да изпратите създадена бележка от Notes, ответната страна няма да види сканираното съдържание, ако не разполага с iOS 11.


imagazin.bg
GPower
Юни 27, 2017, 04:39:14 pm от GPower
Views: 296 | Comments: 0


Добавената реалност е интересна технология, която заедно с VR джаджите набира все по-голяма популярност в световен мащаб. Apple също проявяват интерес към тази иновация и вече ви информирахме, че камерата на iPhone 8 ще поддържа добавена реалност. Технологичният гигант потвърди, че е придобил официално германския бранд SensoMotoric Instrument. Въпросната компания е основана през 1991г. и е базирана в Берлин.
 
Основната причина за сделката е желанието на Аpple да използват софтуера за следене на очите и алгоритмите с добавена реалност на SensoMotoric, предаде TheVerge. Придобиването ще увеличи фокуса на компанията върху тези технологии, които ще намират все по-силно приложение в бъдещите версии на iPhone. Софтуерните инженери на SensorMotoric и екипа им ще станат част от Apple. Предстои да видим как ще се развива бъдещото им сътрудничество.


Mного анализатори определят именно добавената реалност като следващото голямо нещо в индустрията. По всичко личи, че Apple поддържат същото мнение. Използването на различни AR ефекти може да подобри работата на мобилните приложения на компанията. Можем само да гадаем дали iPhone 8 няма да се превърне в първия смартфон, който се възползва от съвместното партньорство на Apple и SensoMotoric.

digital.bg
Pages: 1 ... 98 99 [100]

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5794 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1034 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
gogi6 gogi6
262 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
79 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
47 Публикации
JmeLche JmeLche
45 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Септември 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 [19] 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 967
 • stats Общ брой публикации: 8694
 • stats Общ брой теми: 4860
 • stats Общ брой категории: 11
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 10
 • Dot Spiders: 3
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 4
 • Dot Потребители онлайн:
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal