Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Октомври 13, 2018, 04:18:49 pm от GPower
Views: 204 | Comments: 0


Apple придобива дял от доставчика на чипове Dialog Semiconductor в рамките на сделка за 600 млн. долара, обявиха двете компании, цитирани от Ройтерс.

С това производителят на iPhone разширява операциите си, свързани с чипове, в Европа.

От появата на първия iPhone преди десетилетие Apple използва чипове на Dialog, свързани с живота на батерията. Съгласно условията на сделката Apple придобива патенти, екип от около 300 инженери, повечето от които вече работят по чипове за устройствата на Apple, както и офисите на Dialog във Великобритания, Италия и Германия.

Dialog твърди, че приходите ѝ за 2018 г. няма да бъдат засегнати, а тя ще продължи доставките на сегашните продукти за Apple.

Засега сделката слага край на въпросите за бъдещите отношения между Apple и Dialog, чиито акции понижиха стойността си тази година, когато Apple заяви, че планира да използва чипове от друг доставчик. Вярваше се това е самата Apple.

Книжата на Dialog повишиха стойността си със 17 на сто преди старта на борсовата търговия във Франкфурт, след като сделката осигури бизнес отношенията между двете компании за следващите три години.

Производителят на чипове също така твърди, че ще започне програма за обратно изкупуване на акции за до 10% от книжата му през следващия месец.

Други дизайнери на чипове в Европа не успяват да установят връзка с Apple заради огромния мащаб на компанията. Британската Imagination Technologies беше придобита от китайски инвестиционен фонд миналата година, след като загуби Apple като клиент.

Половината от стойността на сделката, или около 300 млн. долара, са пари в брой за инженерите на Dialog и за офисите, а останалите 300 млн. долара са предплащане за Dialog за доставката на чипове за следващите три години, обявиха компаниите.

Dialog твърди, че ще продължи да доставя чипове и на други клиенти, като ще се фокусира върху автомобилния пазар и интернет на нещата.

Сделката представлява експанзия за Apple в сферата на дизайна на чипове.

Apple придобива 16 на сто от работната сила на Dialog. Производителката на iPhone твърди, че тези служители ще останат в Европа и ще се отчитат на старши вицепрезидента на компанията по хардуерните технологии, който съблюдава усилията на Apple в дизайна на чипове.

investor.bg
GPower
Октомври 09, 2018, 09:25:12 am от GPower
Views: 559 | Comments: 0


Книжата на китайски хардуерни компании понижиха рязко стойността си днес, водени от производителя на компютри Lenovo Group, който загуби над една пета от капитализацията си, предава Ройтерс.

Не е ясно каква точно е причината за това, но спадът идва, след като Bloomberg Businessweek писа, че системите на американски технологични компании са били заразени през заразени чипове, които са били поставени от китайски агенти, занимаващи се с шпионаж.

Bloomberg Businessweek се позовава на анонимни източници от разузнавателни агенции и на компании, според които китайски шпиони са поставили компютърни чипове в оборудване, използвано от около 30 компании и няколко американски правителствени агенции, което може да е предоставило на Пекин таен достъп до вътрешни мрежи. Bloomberg подчертава, че анализът е подготвян в продължение на една година и се базира на над 100 интервюта.

Книжата на Lenovo понижиха стойността си с 23 на сто, докато листнатите в Хонконг акции на китайския производител на телекомуникационно оборудване ZTE Corp са загубили 14% от стойността си.

Цената на акциите на AAC Technologies, ключов доставчик на компоненти на Apple, пък спадна с 5 на сто.

Чиповете, които Bloomberg твърди, че са били обект на секретно проучване на американското правителство, започнало още през 2015 г., са използвани за събирането на интелектуална собственост и търговски тайни на американски компании. Самите чипове може да са дошли от китайската сървърна компания Super Micro Computer, която сглобява машини, използвани в центровете за данни на редица компании.

В статията си Bloomberg Businessweek твърди, че сред засегнатите американски компании се нареждат имена като Apple и Amazon.

Центровете за данни, ползвани от Amazon Web Services и Apple може да са били обект на наблюдение от страна на китайското правителство през микрочиповете, които са били поставяни в оборудването още при производството му, а нe пo вpeмe нa тpaнcпopтиpaнeтo нa мpeжoвoтo oбopyдвaнe. Cпopeд тaзи инфopмaция внocът нa ĸoмпpoмeтиpaнaтa тexниĸa ce e ocъщecтвявaл oт ĸoмпaниятa Ѕuреr Місrо Computer, cпeциaлизиpaнa в oблacттa нa cъpвъpния xapдyep. Имeннo тя e изпoлзвaлa въпpocнитe ĸитaйcĸи дънни плaтĸи. Изглeждa чe oтгoвopнocттa щe ce тъpcи oт Ѕuреr Місrо Computer.


От своя страна, Apple и Amazon отрекоха обвиненията и заявиха, че техните системи не са заразени чрез поставянето на заразени със зловреден софтуер компютърни чипове.

Министерството на външните работи на Китай не е отговорило на запитванията за коментар по въпроса. Преди това страната отрече обвиненията в това да стои зад кибератаките срещу редица западни компании.

„17 независими източници, включително представители на правителства и вътрешни лица от компаниите, потвърдиха манипулацията на хардуера, както и други елементи от атаките“, заяви Bloomberg. “Заставаме зад нашия репортаж и сме уверени в нашите източници“.

Книжата на Super Micro Computer понижиха стойността си с 38 на сто до 13,26 долара в резултат от случилото се. Базираната в Сан Хосе, Калифорния, компания отрече категорично да е продавала сървъри, които да са съдържали заразени микрочипове в основата на системите им. Тя твърди, че никога не е откривала никакви заразени чипове, не е била информирана подобно нещо да е било намирано от някой клиент и никога не е подписвала договори с правителствени агенции по въпроса.

Според Bloomberg Amazon е разкрила наличието на чиповете през 2015 г., когато е проучвала сървърите, произвеждани от компания, известна като Elemental Technologies, която Amazon може да е придобила.

Разследването е показало, че сървърите на Elemental, които са били сглобени от Super Micro, са включвали микрочипове, които не са били част от техния дизайн, твърди Bloomberg. Amazon е обявила случилото се пред американските власти, които са сметнали, че чиповете са позволили да хакерите да създадат „вратичка“ в мрежите, използвайки тези сървъри.

AWS е казала пред Bloomberg, че не е открила никакви доказателства за наличието на заразени чипове или хардуерни модификации.

Bloomberg пише още, че през 2015 г. Apple е открила проблемните чипове в сървъри, които е купила от хардуерен производител. Информацията е от трима анонимни източници вътре в компанията.

Apple отрича и това, като твърди, че е разследвала твърденията на Bloomberg.

В последваща статия Bloomberg пише, че Facebook също е засегната от друг тип атака срещу сървърите на Super Micro. По време на процеса е бил зареждан оперативен софтуер, подготвен за устройствата, с който нападателите могат да прехвърлят данни. Facebook казва пред агенцията, че хардуер на Super Micro е бил използван само за лабораторни тестове и компанията ще се откаже от договор за доставка.

Представители на Федералното бюро за разследвания и на други агенции не са отговорили на запитванията за коментар по въпроса. Говорителката на Американската агенция за национална сигурност е заявила, че няма да коментира темата веднага.

Докато текат споровете около въпроса със заразените микрочипове обаче, експерти по сигурността посочват нарастващите си опасения, че хакерите могат да извършат кибератака.

investor.bg
GPower
Октомври 09, 2018, 09:23:44 am от GPower
Views: 143 | Comments: 0


Миналата година Apple взе решение да обнови дизайна на iPhone, за да не позволи неоторизирани ремонти, включвайки функция, която позволява на апарата да засече, ако екранът му се заменя, и да блокира, докато не бъде въведен официален код за отключване на Apple.

Сега същата система вече ще бъде включена и в новите MacBook Pro и iMac Pro благодарение на чипа за сигурност Т2. Той ще блокира системата, ако засече замяна на клавиатура, корпус, екран или друг компонент. Повторната активация става само с официален софтуер на производителя.

Apple не казва на потребителите, че компютрите, които им продава, ще ги накажат, ако се опитат да ги ремонтират другаде.

"Това е или въпрос на сигурност, но пък този подход не вдъхва доверие или опит да контролират екосистемата и да ви накарат да си купувате по-новите им модели", коментира шефът на iFixit Кайл Уийнс.

Все пак сайтът потвърди, че новият 2018 MacBook Pro може да се разглоби и ремонтира (смяна на дисплея) без загуба на функционалност. Това означава, че засега вариантът съществува, макар всичко да може лесно да се промени с бъдещ софтуерен ъпдейт.

hicomm.bg
GPower
Октомври 09, 2018, 09:22:41 am от GPower
Views: 301 | Comments: 0


Няма съмнение, че Apple има една от най-добрите – ако не и най-добрата – софтуерна поддръжка при смартфоните. Благодарение на това, че поддържа и по-стари устройства, по традиция темповете на разпространение на най-новата версия на iOS винаги са доста бързи и тазгодишната iOS 12 не е изключение.

По данни на Mixpanel iOS 12 вече захранва 47.5% от всички телефони и таблети на Apple, спрямо 45.6 процента, които работят с iOS 11. Ключово значение има фактът, че дори безкрайно остарелият iPhone 5 S може да получи ъпдейт до iOS 12 и собствениците му вече потвърдиха, че телефонът работи отлично.

Apple пусна iOS 12 и темповете на разпространение на версията наистина са впечатляващи, особено като се има предвид, че Android 9 Pie на Google също е достъпен от известно време, а още дори не се е появявал в статистиките за разпространение на тази операционна система. 

hicomm.bg
GPower
Октомври 09, 2018, 09:21:37 am от GPower
Views: 82 | Comments: 0


писмо към щатския конгрес Apple повторно заяви, че няма доказателства за подривна дейност от страна на китайски агенти спрямо сървърите на компанията. С това писмо тя опровергава скорошна публикация на Bloomberg Businessweek, а в дискусията се включиха щатският Департамент по Държавна Сигурност и английски служители по киберсигурността, заявявайки, че няма причина да се съмняват в Apple.

Според цитат от писмото, подписано от вицепрезидента IT сигурност на компанията, "специално разработените от Apple инструменти за сигурност непрекъснато следят за зловреден външен трафик, издаващ наличието на вируси и друга злонамерена активност. Нищо никога не е било откривано."

Преди писмото Apple обяви на всеослушание, че е предприела всеобхватно вътрешно разследване след изявленията на Bloomberg и нито един път досега не е намирала доказателства в тяхна полза. Поначало медията твърдеше, че Apple и Amazon са се натъкнали на подозрителни чипове в техните Super Micro сървър, които са способни да предават информация към чужди лица и отварят вратички за атака.

Сега Bloomberg твърди, че журналистическото разследване е било "топ-секретно" и настоява, че публикацията е достоверна.

hicomm.bg
Pages: [1] 2 3 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Последни постове

Re: iOS 12 от JmeLche
[Днес в 09:53:25 am]


Re: iOS 12 от gogi6
[Вчера в 10:54:38 am]


Re: iOS 12 от JmeLche
[Октомври 14, 2018, 05:41:34 pm]


Re: БГ Телевизия чрез Kodi на iPhone от GPower
[Октомври 14, 2018, 04:28:00 pm]


Re: БГ Телевизия чрез Kodi на iPhone от kracode
[Октомври 14, 2018, 10:27:39 am]


Apple придобива дял от доставчика на чипове Dialog Semiconductor от GPower
[Октомври 13, 2018, 04:18:49 pm]


БГ Телевизия чрез Kodi на iPhone от GPower
[Октомври 11, 2018, 10:17:14 pm]


Re: БГ Телевизия чрез Kodi на iPhone от violinra
[Октомври 11, 2018, 08:43:49 pm]


Re: БГ Телевизия чрез Kodi на iPhone от GPower
[Октомври 11, 2018, 07:43:39 pm]


Re: БГ Телевизия чрез Kodi на iPhone от violinra
[Октомври 11, 2018, 07:27:32 pm]

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5850 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1042 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
gogi6 gogi6
263 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
80 Публикации
JmeLche JmeLche
60 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
47 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Октомври 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 [16] 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 1026
 • stats Общ брой публикации: 8781
 • stats Общ брой теми: 4891
 • stats Общ брой категории: 11
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 7
 • Dot Spiders: 0
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 2
 • Dot Потребители онлайн:
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal