www.iOSXbg.com - За онези, които мислят различно.

iOSXbg форум => Apple Новини => Темата е започната от: GPower в Март 12, 2014, 11:24:08 pm

Титла: Apple обмисля да пусне iTunes Radio като самостоятелно приложение
Публикувано от: GPower в Март 12, 2014, 11:24:08 pm
(http://smartnews.bg/wp-content/uploads/itunes_radio_-600x300.jpg)
Следващият голям ъпдейт на мобилната операционна система на Apple ще бъде iOS 8, като се очаква тя да бъде представена през септември заедно с iPhone 6 и iWatch. Според информация от 9 to 5 Mac, американската компанията обмисля да пусне самостоятелно приложение на iTunes Radio.

По този начин потребителите ще могат да имат по-бърз достъп до iTunes Radio, като също така ще може да се конкурира с приложения като Pandora, Spotify и iHeartRadio, които също са налични в Apple App Store. Предимството на гиганта обаче ще бъде, че музикалната стрийминг услуга ще бъде предварително инсталирана на iOS устройствата. Интерфейсът на самостоятелното приложение ще бъде почти идентичен на този, който ще получат потребителите, закупили продукти на Apple.

Очевидно компанията е искала да пусне самостоятелно приложение на iTunes Radio още с iOS 6, но не е имала тази възможност поради лицензионните спорацумения, от които е имала нужда тогава. Напомняме, че в САЩ iTunes Radio вече е тратата по популярност музикална стрийминг услуга, въпреки че беше пусната преди 6 месеца.

Smartnews.bg