Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Вчера в 07:27:04 am от GPower
Views: 35 | Comments: 0


Американският технологичен концерн Apple Inc подписа многогодишна сделка с A24, студиото зад спечелелите Оскар проекти „Лунна светлина“ и „Ейми“, твърди Ройтерс, позовавайки се на източник, запознат с плановете. Договорът подчертава желанието на  производителя на iPhone да влезе по-сериозно в индустрията с оригиналното съдържание и филми.

Apple, която отпусна първоначален бюджет от 1 млрд. долара за оригинални продукции, по-рано сключи договори с холивудски знаменитости, включително Опра Уинфри, и поръча сериал от два сезона с участието на Рийз Уидърспун и Дженифър Анистън, за да поднесе повече оригинално съдържание на своите потребители.

Други проекти, които Apple обяви, включват римейк на сайънс фикшъна на Стивън Спилбърг от 80-те години на миналия век  „Удивителни истории“, базиран на влиятелния роман на Айзък Азимов и на драма от филмовия режисьор на „La La Land“ Деймиън Чазел.

Базираното в Ню Йорк студио А24 може да се похвали с номинации на Академията, сред които „Лейди Бърд“ и „Стая“.

Сделката се случва в момент, в който най-добрите доставчици на онлайн стрийминг услуги, включително Netflix Inc, Prime Video на Amazon.com Inc. и HBO на Time Warner Inc харчат милиарди долари, за да създадат оригинално съдържание.

През миналото лято Apple нае двама дългогодишни мениджъри от Sony Pictures Television, за да засили опитите си да се наложи на пазара с оригинално телевизионно съдържание, където доминират студиата от Холивуд и стрийминг услугите. Джейми Ерлихт и Зак Ван Амбург, които са отговорни за заглавия като Breaking Bad, Better Call Saul и The Crown, се присъединиха към Apple, за да ръководят всички аспекти на видео съдържанието. Двамата са едни от най-талантливите телевизионни мениджъри в света и имат ключов принос към златния век на телевизията. Те бяха служители на Sony от 2005 г.

investor.bg
GPower
Вчера в 07:23:10 am от GPower
Views: 34 | Comments: 0


Независимо дали защото са неподходящи или просто ужасни, всички трием снимки от телефоните си. Но селфитата на пияна глава, които смятате, че сте изтрили от вашия iPhone X, може да не са изчезнали напълно. Двама учени откриха нова уязвимост в смартфонa, която позволява на хакери да извлекат привидно изтрити снимки и файлове.

Оказва се, че iPhone X с iOS 12.1 може да бъде експлоатиран през wi-fi чрез уязвимост в just-in-time (JIT) компилатора, който иначе позволява на iPhone да работи по-бързо като обработва код докато дадено приложение върви. По този начин хакерите получават достъп до категорията наскоро изтрити снимки в приложението Photos. То пази изтритите от вас снимки 30 дни, преди да ги премахне завинаги. Освен снимки, така могат да бъдат извлечени и други данни.

Находката донесе на хакерите награда от 50 000 долара на събитието Mobile Pwn2Own като съгласно неговите правила, Apple също е уведомена за бъга, макар той все още да не е пачнат. Преди време бе открит подобен метод за извличане на файлове чрез бъг в браузъра Safari.

hicomm.bg
GPower
Ноември 15, 2018, 04:52:07 pm от GPower
Views: 56 | Comments: 0


Куп предупреждения за печалбата от доставчиците на Apple тази седмица подхраниха опасенията на инвеститорите, че обемът на продажбите на iPhone е достигнал своя предел, а това може да се превърне в проблем за плановете на компанията да направи услугите свой основен двигател на растежа, предава Ройтерс.

През последната година инвеститорите следят внимателно стагниращото ниво на продадените бройки iPhone, докато средната търговска цена продължава да расте. Но сега компанията се сблъсква с огромна конкуренция от страна играчи като Xiaomi, които предлагат устройства с добри характеристики, но на по-ниски цени.

Apple редовно коментира плана си да увеличи приходите си от платени услуги, като Apple Music и iCloud. Това, поне отчасти, изисква нарастваща база от собственици на нейни устройства, начело с iPhone, който според анализаторите формира около две трети от общо 1,3 млрд. устройства на Apple, ползвани по целия свят.

Анализатори от Wall Street изразиха опасенията си, че забавянето на продажбите на смартфони като цяло ще направи по-трудно задържането на пазарния дял на Apple, тъй като хората не са готови да купуват все по-скъпите ѝ хардуерни предложения. Това пък може да засегне растежа на бизнеса на Apple с услуги, коментира Тони Саконаги от Bernstein.

Без да има растеж на обемите на обещаващи чуждестранни пазари като Индия, Бразилия и Русия, притесненията сред анализаторите и инвеститорите са, че Apple е сгрешила поне отчасти със стратегията си, фокусирайки се твърде много върху премиум марката и по-високите цени, които вървят ръка за ръка с нея, а именно, че топ моделите струват по над 1000 долара.

Хал Единс, главен икономист на Capital Investment Counsel, акционер в Apple, твърди, че телефони като OnePlus 6T могат да се сравнят с високия клас устройства на Apple, но се предлагат почти на половин цена.

„Можете да получите много от телефона за значително по-малко пари“, коментира той.

Apple отказва да коментира стратегията си или да сподели ходовете на своите доставчици.

От повече от десетилетие Apple твърди, че за нейните устройства не трябва да се съди само по спецификациите им – аргумент, който явно действа, ако се съди по данните за продажбите ѝ през годините. Освен това компанията се радва на потребителска удовлетвореност и процент на лоялност с какъвто не може да се похвали друг в мобилния сектор, твърди Бен Баярин, анализатор на Creative Strategies.

И все пак китайското трио – Xiaomi, Oppo и Vivo, представлява около една четвърт от глобалния пазар на смартфони през първата половина на 2018 г., сочат данни на IDC. Делът е значително по-голям от 8,9-те процента през 2014 г. и близо 20% миналата година.

С изключение на фискалната 2015 г. Apple не е увеличавала пазарния си дял. Тя държеше 13,6% от световния пазар през първата половина на тази година, което е под дела от 14,8% от 2014 г., макар че той обикновено расте в края на годината заради силните продажби през декември.

Общият брой от 1,3 млрд. устройства с марките iPhone, iPad и Mac, използвани по целия свят, служат като основа за услугите на Apple – бизнес, който достигна приходи от 37,1 млрд. долара през последната фискална година. Това представлява 14 на сто от общите приходи на компанията спрямо 8,5% за фискалната 2015 г., когато продажбите на iPhone достигнаха исторически връх.

Но IDC очаква глобалният пазар на смартфони да нарасне само с 2,4% до 1,6 млрд. бройки до 2020 г., което показва насищането на пазара, на който базираната в Купертино компания ще се бори с конкурентите си за всеки клиент.

Xiaomi в частност набира фенове особено бързо. В Индия, където Apple има само слабо присъствие, Xiaomi успя да изпревари Samsung Electronics няколко тримесечия и стана най-големият търговец на смартфони в страната. Междувременно компанията си проправя път и на европейските пазари като Испания, посочва IDC в доклад.

По данни на компанията за проучвания Xiaomi е била топ търговец на смартфони в Индия през първото и второто тримесечие на 2018 г. съответно с 30,3% и 29,7% дял от продадените смартфони в страната.

investor.bg
GPower
Ноември 15, 2018, 04:51:19 pm от GPower
Views: 45 | Comments: 0


Книжата на Apple поевтиняха с над 5% в понеделник, след като Lumentum Holdings, която произвежда технологията за лицево разпознаване на iPhone, понижи перспективите си за фискалното второ тримесечие на 2019 г. Главният изпълнителен директор на Lumentum Алан Лоу заяви, че един от най-големите клиенти на компанията е поискал от нея „съществено да намали доставките“ на продуктите му. Акциите на Lumentum се сринаха с 32%.

Книжата на производителя на iPhone достигнаха в понеделник цена от 196,12 долара за брой, след като в петък вече се обезцениха с 2 на сто. Lumentum е един от най-важните доставчици за технологията, която стои зад лицевото разпознаване в iPhone.

Слабото представяне на Apple притисна по-широкия технологичен сектор. Акциите на Alphabet и Amazon поевтиняха съответно с 2,7% и 4,3%. Книжата на Amazon също се търгуваха в близост до меча територия, тъй като цената им е спаднала с около 20% спрямо 52-седмичния им връх.

Другите големи клиенти на Lumentum са Huawei и Ciena. Компанията със седалище в Калифорния очаква приходите за второто фискално тримесечие да възлизат на между 335 и 355 млн. долара вместо досега очакваните 405-430 милиона долара. Печалбата на акция ще е в диапазона 1,15 до 1,34 долара, докато преди това се очакваше да е между 1,60 до 1,75 долара. Само преди по-малко от две седмици компанията публикува тримесечния си доклад.

„Много доставчици наскоро понижиха очакванията си и обвиниха неназован „голям клиент“ за решението си, който, разбира се, се нарича Apple", казва пазарен анализатор пред Ройтерс. Apple предупреди в началото на ноември, че продажбите през важния коледен сезон вероятно ще бъдат по-ниски от очакваното на Wall Street.

В рамките на борсовата сесия в Европа контрагентът на Apple Dialog Semiconductor загуби около 4% в SDax, докато книжата на търгуваната в Цюрих AMS се сринаха с повече от 17%. Японският доставчик Japan Display също сви годишните си цели. За решението е отговорно по-слабото търсене от страна на производители на смартфони, обяви компанията в понеделник.

Откакто достигна рекордната си стойност за всички времена от 233,47 долара за акция, Apple загуби 17 на сто от капитализацията си. Оттогава тя се сви с цели 178 млрд. долара (158 млрд. евро). За сравнение – SAP, като най-голям компонент в Dax, е оценен на 116 млрд. евро. Сега пазарната капитализация на Apple отново е далеч от 1 трлн. долара – около 932 млрд. долара.

investor.bg
KurtiMakarov
Ноември 12, 2018, 07:12:24 am от KurtiMakarov
Views: 81 | Comments: 0Ако сте пропуснали четвъртото технологично събитие на Apple за годината, което се проведе преди около половин месец, трябва да знаете, че компанията ни запозна с няколко изключително вълнуващи продукти в Mac и iPad категориите. Говорим за страхотното MacBook Air поколение с Retina дисплей, мощната версия на Mac mini и изцяло новото iPad Pro поколение с разпънат екран и TrueDepth камера, но нека видим какво се случва и с прогнозираното второ поколение AirPods и безжичната AirPower зарядна поставка.

За разлика от Apple Special Event през месец септември, което събитие премина под покрива на подземната Steve Jobs Theatre аудитория, четвъртото технологично мероприятие на компанията за годината се проведе на едно малко по-нестандартно място – Howard Gilman Opera House в бруклинската музикална академия в Ню Йорк, но нека разгледаме и все още очакваните безжични аксесоари.Ако трябва да бъдем честни, вече чакаме повече от година да се появи и прогнозираното AirPower безжично зарядно устройство на Apple. Достатъчно е само да поставите вашия съвместим iPhone на безжичната поставка и неговата батерия ще премине в режим на зареждане, което се отнася и за Apple Watch. Според Best Buy и Macotakara, очакваната AirPower поставка ще се появи през тази година, заедно със следващото поколение безжични слушалки на Apple, а според KGI тези устройства ще дебютират в началото на следващата. Ние се съмняваме, че Apple ще ни изненада с нов продукт още през 2018 г., а най-вероятно компанията ще пусне на пазара тези устройства през 2019 г.Вероятно новият модел AirPods ще се отличавa с една съвсем малка промяна – кутията им ще може да се зарежда по безжичен начин. Актуалното поколение продължава да бъде сред най-хитовите Apple аксесоари в последните години, а в случай, че все още не ползвате безжичните слушалки, можете да ги закупите онлайн.

iMagazine
Pages: [1] 2 3 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Последни постове

Re: iMazing - File Manager от GPower
[Днес в 10:04:31 am]


Re: CleanMyMac от KurtiMakarov
[Днес в 09:59:22 am]


Re: Притчи и Приказки от yo_asakura
[Вчера в 06:23:09 pm]


Re: Притчи и Приказки от GPower
[Вчера в 06:00:17 pm]


Притчи и Приказки от yo_asakura
[Вчера в 05:03:01 pm]


Земетресения от yo_asakura
[Вчера в 05:02:09 pm]


Влакове БДЖ от yo_asakura
[Вчера в 05:01:07 pm]


Аудио Приказки и Песнички от yo_asakura
[Вчера в 05:00:05 pm]


Бесеница от yo_asakura
[Вчера в 04:58:00 pm]


Apple засилва видео стрийминг услугата си с ново партньорство от GPower
[Вчера в 07:27:04 am]

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5926 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1058 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
gogi6 gogi6
269 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
84 Публикации
JmeLche JmeLche
67 Публикации
unclecharlie unclecharlie
49 Публикации
gamzoff
49 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Ноември 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 [18]
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 1116
 • stats Общ брой публикации: 8907
 • stats Общ брой теми: 4946
 • stats Общ брой категории: 11
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 206

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 9
 • Dot Spiders: 0
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 1
 • Dot Потребители онлайн:
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal