Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Август 15, 2017, 08:32:41 pm от GPower
Views: 24 | Comments: 0


Google ще плати милиарди  долари, за да остане основната  търсачка по подразбиране в новите iPhone и iPad модели. Според анализаторите от Bernstein тарифата е около три милиарда долара на година.

За сравнение при предното споразумение, сключено преди три години, сумата е била "само" един милиард на година. Получените по този начин пари отиват като постъпление в бизнеса с услуги на Apple. Гигантът от Купертино, щата Калифорния, отчита сериозен скок в тези приходи и дори твърди, че ако бе самостоятелна компания, бизнесът с услуги щеше да е в класацията Форчън 500.

Анализаторите от Bernstein считат, че в някакъв момент Google може да се откаже от тази сделка, разчитайки, че търсачката е достатъчно популярна, че Apple да не рискува да я замени.

От друга страна iOS устройствата носят 50 процента от приходите на Google от мобилни търсения, което значи, че Google може и да не рискува с такъв краен ход.

hicomm.bg
GPower
Август 12, 2017, 07:51:01 am от GPower
Views: 41 | Comments: 0


Остава около месец до появата на новите iPhone-и, което, разбира се, означава, че всякаквите слухове за устройствата са три пъти повече от обикновено. Нещото обаче, за което се говори нонстоп тази седмица е новият цвят на iPhone. Нещо между оранжево, бронзово и розово.

Предполага се, че тазгодишният iPhone ще бъде наличен само в три цвята, като нито един от тях няма да бъде любимият на мнозина rose gold. Така че е ясно – другите два цвята (освен новия) ще бъдат бяло и черно.


Въобще не е ясно дали бронзовата версия ще види бял свят. Ако все пак излезе такъв iPhone, със сигурност ще изглежда доста по-добре, отколкото на фалшивите версии на осмицата във видеото по-горе.

Ако обаче в действителност изглежда по този начин. Може би няма да е чак толкова красив, колкото си го представят хората. Просто погледнете туита на Бен Милър. Черната камера на гърба и бялото отпред. Особено с тези златисти краища… Но кой знае?

Не трябва да бъдем толкова скептично настроени. Едно е ясно: Купертино поне в този аспект ще експериментират, като не залагат на най-купуваните цветове от миналите две години – gold и rose gold. И без това обикновено телефоните не ги пускат в кой знае колко разнообразни цветове, та поне да не са еднакви всяка година.


И сега най-големият въпрос: Как ще кръстят Apple този цвят? Ето това са предложенията, които The Verge направиха:

Copper
Burnt Orange
Toasted Almond
Chris Christie at the Beach
Allergy-hive Pink
Beige
Night Shift
Faded Innovation
Bad Strawberry Ice Cream
Salmon Stink
Rug Burn

smartnews.bg
GPower
Август 11, 2017, 07:51:24 am от GPower
Views: 40 | Comments: 0


От появата на новия iPhone ни дели само месец и моментът е подходящ за една равносметка относно това какво можем да очакваме от неизбежните три модела спрямо досегашните весии.


Слуховете говореха доста за невероятния дизайн, който iPhone 8 трябва да има, както и чухме доста спекулации за това къде точно ще се намира TouchID сензора. Това обаче далеч не са единствените аспекти, около които се коментира. Ето какво знаем за iPhone 7s и 7s Plus:

Стъклен гръб: от iPhone 4 насам не сме виждали такъв, но очевидно това дизайнерско решение ще се завърне в iPhone 7s и 7s Plus;

Безжично зареждане: стъклото е необходимо най-вече заради точно тази функция, за която се спекулира доста;

Антената вече няма да пречи: предишните iPhone 7 и 7 Plus най-накрая преместиха антената в края, а сега изобщо няма да се забелязва;

По-бърз процесор: тазгодишното iPhone поколение ще се захранва от нов чипсет, най-вероятно наречен А11, който по традиция ще е по-бърз и по-икономичен от предшественика си;

Нови разцветки: слуховете говорят за няколко нови цвята, както и че прочутият Rose Gold вариант този път може да отпадне;

А това е голямата звезда iPhone 8:

Радикално нов дизайн: за юбилейния модел очакваме разкошен дизайн и почти безамков дисплей, всичко друго би било разочарование;

Нова камера: вероятно тя ще акцентира върху добавената реалност и AR приложенията и ще е пълна с нови функции, поне ако се съди по това, че камерният модул на iPhone 8 е значително по-издаден от този на iPhone 7 Plus;

По-голяма батерия: слуховете твърдят, че инженерите на Apple са създали I-образна батерия, която побира повече заряд в по-компактна форма. Така iPhone 8 трябва да е по-малък от iPhone 7 Plus, но да има сходна батерия (2900 mAh);

Лицево разпознаване вместо TouchID: докато се чудихме къде точно ще се намира TouchID сензора ни хрумна, че такъв може изобщо да няма. Вместо това, iPhone 8 сигурно ще ползва система за лицево разпознаване като опция за сигурност на достъпа.

hicomm.bg
GPower
Август 10, 2017, 07:34:13 am от GPower
Views: 48 | Comments: 0


През септември Apple ще ни запознае с очакваното осмо поколение iPhone, но заедно с високотехнологичната разработка ще може да се възползваме и от официалната версия на iOS 11. Операционната система ще дебютира като една неразделна част от мобилното устройство, с което компанията ще отпразнува десетата година от появата на първия iPhone. Повече за него може да разберете, като посетите тази връзка, а ние за пореден път се насочваме към операционната система, която редом с всички основни промени и нови възможности, може да се похвали и с доста малки, но за сметка на това важни изменения.

Припомняме ви, че iOS 11 се отличава със страхотната Drag & Drop възможност, изцяло нов Control Center, който всеки от вас може да персонализира по лесен начин, Dock за iPad и с появата на едно вероятно доста очаквано заложено приложение. Новата разработка Files ви позволява да достъпите до вашето съдържание, дори и до това в iCloud Drive по всяко време, което ни напомня за възможностите на Finder в настолната система macOS, но нека видим какво откри Federico Zanetello в петата тестова версия на операционната система.


Става въпрос за една малка промяна или подобрение в сигурността на всяко iOS устройство. Задължителното позволение за достъп до вашите снимки от трети приложения е една съвсем стандартна стъпка, но към днешна дата, това действие позволява на нефабричните приложения не само да записват, но и да четат или разглеждат вашите галерии, което често не е нужно за тяхната стандартна работа. По всичко изглежда, че някое непознато приложение може да се възползва от позволението, което сте дали, но това не трябва да ви притеснява. Вариантите в App Store са проверени, а с iOS 11 ще получите достъп и до една малка промяна.


Съвсем скоро всеки от нас ще може да определи абсолютно самостоятелно точно кое приложение ще разполага с право на запис на нови изображения във вашата галерия от снимки и кои варианти ще могат да разглеждат съдържанието на Photos. По всичко изглежда, че актуалното към днешна дата позволение за преглед и запис е разбито на две основни части, като всеки разработчик ще трябва да се съобрази с промяната. Приложение, което няма нужда от преглед на вашите снимки, няма да иска достъп до тази възможност по никакъв начин.

imagazin.bg
GPower
Август 10, 2017, 07:32:33 am от GPower
Views: 35 | Comments: 0


Американската комисия по международна търговия се е съгласила да разгледа жалбата от страна на Qualcomm, в която компанията обвинява Apple в нарушаване на патентни права, свързани с iPhone 7 и други устройства. До дело все още не се е стигнало. "Възможно най-скоро" ще стане ясно дали подадената през юли жалба ще стигне до разследване на най-голямата компания за мобилни устройства, предава Ройтерс.

Qualcomm смята, че Apple продава телефони и таблети в САЩ, които използват чипове, произведени от друг доставчик, но използващи патенти на Qualcomm. Става въпрос за шест патента, които според Qualcomm „са сърцето на всеки iPhone". Te помагат на устройството да работи, като пести енергия от батерията, а една от технологиите използва т.нар. модемни чипове, които свързват телефона с безжични мрежи. Apple започна използването на такива чипове при iPhone7, а единственият им друг производител е конкурентната на Qualcomm Intel. Жалбата обаче не е към Intel, а към Apple, които ги използват.

„Очакваме бързото разследване на Комисията за международна търговия за това как Apple се възползват от нашата интелектуална собственост както и облекчението, което комисията може да ни осигури", обяви изпълнителният заместник-директор на Qualcomm Дон Розънбърг в изявление.

От Intel отказват коментар по темата, а от Apple са потвърдили позицията на главния изпълнителен директор Тим Кук от май, че Qualcomm не предлага „честни и разумни" лицензионни правила за технологията. „Не смятам, че хората си купуват iPhone-и заради това (чиповете. б. ред.)“, заяви тогава той.

През миналия месец Google, Amazon, Microsoft и Facebook се застъпиха за Apple, защото една такава забрана би ощетила купувачите. От Qualcomm отговориха, уличавайки групата в "координирани опити, които целят да объркат" търговските регулатори. Компанията заяви, че Apple може да използва други чипове, които не нарушават патентите.

Битката пред търговския регулатор във Вашингтон е само една от няколкото големи юридически борби между Qualcomm и Apple. Двете компании имат висящи дела пред отделните федерални съдилища в Калифорния, а Qualcomm е изправена и пред жалба от страна на американската Федералната търговска комисия.

Анализаторите следят с голямо внимание решенията на американската комисия по международна търговия, защото тя взема решения по-бързо от съдилищата и има правомощията да забрани продажбата на устройства в страната, ако има нарушение на правата.

investor.bg
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login      You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5001 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
890 Публикации
Admin Admin
717 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
192 Публикации
gamzoff
48 Публикации
unclecharlie unclecharlie
44 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации
venelin.valchev.50 venelin.valchev.50
28 Публикации
JmeLche JmeLche
27 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Август 2017
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
[21] 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

  • stats Общ брой потребители: 647
  • stats Общ брой публикации: 7526
  • stats Общ брой теми: 4343
  • stats Общ брой категории: 12
  • stats Общ брой раздели: 75
  • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

  • Dot Гости: 3
  • Dot Spiders: 0
  • Dot Скрит(и): 0
  • Dot Потребители: 0

There aren't any users online.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal