Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Декември 05, 2017, 03:03:03 pm от GPower
Views: 41 | Comments: 0


Подобно на мобилната версия на App Store, и настолната от 2018 година ще остави всички 32-битови приложения в миналото, което не трябва да ни притеснява по никакъв начин. Под прицела на Apple попадат единствено такива варианти, които не са актуализирани дълго време, а причината за кардиналното действие е повече от ясна.

От първи януари следващата година всички 32-битови приложения за Mac трябва да поддържат 64-битова архитектура, в противен случай ще бъдат премахнати от настолната версия на App Store. Разработчиците разполагат с право да актуализират своите вече съществуващи варианти в определен срок от време, а системата няма да им позволи да качат каквото и да е ново, 32-битово приложение. Apple публикува регламента в официалната страница за разработчици, но нека видим и причината за привидно малката промяна.


Реално погледнато, едва ли разполагате с приложение, което работи на 32-битова основа. Тези варианти са доста остарели, а компанията ни подготвя за следващите версии на настолната операционна система. High Sierra е последното предложение, което поддържа вече остарелите 32-битови проекти, а тези съвети се отнасят и за разработките, които не са качени в App Store. Apple съветва техните създатели да се съобразят с новите изисквания, благодарение на което, приложенията им ще бъдат достъпни за всеки потребител.

Цитат
Припомняме ви, че всяко приложение, което качвате в настолната версия на App Store от 1 януари 2018 година, трябва да разполага с 64-битова версия, както и всяко от вече качените приложения. От юни месец 2018 година, всяко приложение в App Store за Mac задължително трябва бъде 64-битово. Ако разпространявате приложенията си извън рамките на App Store, силно ви препоръчваме да използвате единствено 64-битови бинарни файлове, за да бъдете сигурни, че потребителите ви ще могат да продължат да използват тези разработки и в следващите версии на macOS. Последната версия на macOS, която поддържа 32-битови приложения ще остане High Sierra.


Към днешна дата не знаем колко приложения в настолната версия на App Store ще бъдат премахнати, ако разработчиците им не ги актуализират до 1 юни 2018 година, но това не е толкова страшно. Вероятно промяната няма да се отрази на приложенията, с които разполага вашият Mac, а Apple просто ще изчисти своите сървъри от остарелите приложения, които не претърпели никаква актуализация през последните няколко години.

imagazin.bg
GPower
Декември 05, 2017, 03:00:52 pm от GPower
Views: 30 | Comments: 0


Steve Sheridan вече разполага с два броя от десетото поколение. Първото устройство е конфигурирано да разпознава собственото му лице, а второто това на неговата половинка, в което се крие и единствено недоволство на потребителя. За разлика от Touch ID, иновативната Face ID технология не може да разпознае повече от едно лице, но нека видим и какъв отговор получи Sheridan на своето писмо до Apple, на което е обърнал внимание главният софтуерен директор на компанията – Craig Federighi.


Цитат
В момента фокусираме работата на Face ID върху разпознаването само на едно лице. (Дори възможността да добавите няколко пръстови отпечатъка при Touch ID не предполага достъп до устройството на повече от един потребител. Основната идея на тази опция се крие в това всеки собственик да може да отключи устройството с пръстов отпечатък, примерно на своя ляв и десен палец.) Със сигурност ще обърнем внимание на вашия отзив при бъдещите модификации, през които ще премине Face ID.


Въпреки дипломатичния отговор, който получи Steve Sheridan на своето писмо до Apple, вероятно дори в бъдеще Face ID няма да разполага с възможност да разпознае повече от едно лице, което реално погледнато не е никакъв проблем. Все пак идеята на тази идентификация е нито един потребител освен вас да не разполага с право на достъп до устройството ви, а при положение, че желаете да предоставите такъв, винаги може да го отключите с вашето лице или пък да споделите със съответната трета страна шест цифрената си парола.

imagazin.bg
GPower
Декември 05, 2017, 02:57:58 pm от GPower
Views: 22 | Comments: 0


Миналата година Европейският съюз взе решение Apple да изплати неизплатените стари такси на Ирландия. Сега Apple са се съгласили да започнат изплащането, споделят от The Wall Street Journal. Общата сума е в размер на 15,4 милиарда долара (13 милиарда евро).

Тъй като до сега ирландското правителство не се реши само да започне да събира въпросните данъци от Купертино, Европейският съюз изпрати делото във висшия европейски съд. Едва повече от година след решението, Apple най-накрая ще започнат да изплащат таксите.

Ирландсият финансов министър Паскал Донахю (Paschal Donohoe) сподели, че очаква част от сумата от Apple през първото тримесечие на 2018 г.

Apple въпреки всичко ще обжалват решението на Европейския съд и смятат да компенсират тези 15,4 милиарда долара.

Цитат
„Имаме специален екип, който работи усърдно и експедитивно съвместно Ирландия относно процеса, който Европейската комисия е започнала. Оставаме уверени, че Европейския съд ще отмени решението на Комисията, след като прегледа всички доказателства.“

Напомняме, че данъците в Ирландия са доста ниски с цел да стимулират тамошния бизнес. Apple обаче са използвали това и в периода 2003–2014 са плащали данък в размер едва 0,005% върху всички приходи в Европа. Това е ставало благодарение на дъщерни дружества и фиктивни компании.

smartnews.bg
GPower
Декември 05, 2017, 02:55:45 pm от GPower
Views: 19 | Comments: 0


След като Apple реши да произвежда свои собствени графични чипове, компанията е решила да започне да прави сама и чиповете за управление на захранването за iPhone. Тя планира да спре да разчита на сегашния си доставчик Dialog Semiconductor, съобщават анонимни източници за Nikkei.

Един от тези източници заявява: "Apple ще замени около половината от своите чипове за управление на захранването за iPhone през следващата година". Компанията може да е готова с чиповете до 2019 г.

Чиповете за управление на захранването се грижат за зареждането, управлението на живота на батерията, както и за консумацията на енергия. Новите чипове на Apple ще бъдат "най-модерните" и ще имат по-добри възможности за мониторинг на енергията в сравнение с конкурентите си, твърдят източниците. Чиповете ще продължат да се произвеждат от Taiwan Semiconductor, най-големия производител на чипове в света.

Акциите на Dialog Semiconductor се сринаха със 17 процента след новината. Компанията създава чипове за iPhone, iPad и Apple Watch и 74 процента от приходите ѝ за миналата година идват от Apple.

hicomm.bg
GPower
Декември 05, 2017, 07:07:02 am от GPower
Views: 28 | Comments: 0


Главният изпълнителен директор на Apple Inc. Тим Кук заяви, че разработчиците, използващи платформата на компанията в Китай, наброяват 1,8 млн. и са спечелили общо 112 млрд. юана (16,93 млрд. долара). Това представлява приблизително една четвърт от общите приходи от App Store.

Кук сподели данните в неделя по време на реч пред най-големия китайски форум за киберполитика, организиран от китайската агенция за киберсигурност (CAC), която наблюдава регулирането на интернет, включително цензурата.

По-рано през тази година Apple заяви, че разработчиците са генерирали приблизително 70 млрд. долара общи приходи чрез магазина.

Apple е изправена пред критики от страна на местните потребители и правозащитни групи за това, че се огъна над натиска от страна на киберрегулаторите в Пекин, след като реши да премахне стотици приложения от китайския си магазин през тази година, включително приложения за съобщения и виртуални частни мрежови услуги (VPN), които позволяват на потребителите да заобикалят Голямата защитна стена.

Apple смята, че Китай е третият ѝ по големина регион по продажби, но през последните години загуби пазарен дял, тъй като мобилните телефони от висок клас от местните конкуренти продължават да завземат пазарен дял. Компанията се надява да възвърне инерцията си след пускането на своите модели iPhone 8 и iPhone X, които се доставят от началото на ноември.

Технологичният гигант заяви по-рано, че е преместил китайските облачни данни в сървърите на местен партньор в китайската провинция Гуейджоу.

"Темата на тази конференция - разработването на цифрова икономика за откритост и споделяне на ползите - е визия, която споделяме в Apple", каза Кук. "Горди сме, че работим заедно с много от нашите партньори в Китай, за да помогнем за изграждането на общност, която да се присъедини към общо бъдеще в киберпространството", допълни той.

Кук посети Китай няколко пъти тази година, включително и през октомври, когато беше сред мениджърите, които се срещнаха с президента Си Дзинпин, който също имаше изказване на конференцията в неделя. "Китай няма да затвори вратите си за глобалния интернет, но кибернетичният суверенитет заема ключово място в позицията на страната за развитието на интернет", каза държавният глава.

Участието на Кук в конференцията е забележително, като той е първият изпълнителен директор на високо ниво, който присъства на форума в четиригодишната история на събитието.

Сред другите високопоставени мениджъри е главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай, който също присъства на конференцията за първи път. 

Конференцията в Ухан, която до тази година се радваше предимно на местни лектори, има за цел да популяризира в световен мащаб визията на страната за по-цензуриран и контролиран интернет. Участието на лидери от два от най-големите гиганти в света придава доверие към усилията на Китай да повлияе на глобалния интернет, коментира Bloomberg.

"Интересно е да видим Apple и Google на конференцията WIC, но се съмнявам, че ще има значими промени в правителствената политика на Китай", казва пред агенцията Кърк Бъри, анализатор в New Street Research. "Сегашните политики работят много добре: две от първите пет интернет компании по отношение на пазарната горна граница са китайски - подкрепени от ръста на потребителските разходи, който е ключов правителствен приоритет", допълва той. 

investor.bg
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5189 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
935 Публикации
Admin Admin
717 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
192 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
44 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации
JmeLche JmeLche
28 Публикации
venelin.valchev.50 venelin.valchev.50
28 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Декември 2017
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 [15] 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 682
 • stats Общ брой публикации: 7777
 • stats Общ брой теми: 4497
 • stats Общ брой категории: 12
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 7
 • Dot Spiders: 3
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 0
 • Dot Потребители онлайн:
 • user Google (3)
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal