Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Октомври 08, 2016, 06:27:26 am от GPower
Views: 206 | Comments: 0


Преди три години, компанията от Купертино ни запозна с iPhone 5s, който определено постави началото на едно ново, 64 битово поколение мобилни устройства. Разбира се, точно тогава се запознахме и със страхотната функция Touch ID, но днес ще обърнем внимание на 64 битовата архитектура на процесора и нейната съвместимост с всички 32 битови приложения.
Вероятно вече знаете, че всяко мобилно устройство, разработено от Apple след края на 2013 година, разполага с вграден процесор, който може да се похвали с 64 битова архитектура. За да се насладите на неговата по-висока производителност, вашата операционна система и, разбира се, приложенията, които използвате трябва да бъдат съобразени със структурата на процесора.


Съвсем логично, в края на 2013 година, компанията от Купертино отправя препоръки към всички разработчици на iOS приложения, съобразно които, всеки един следващ проект трябва да бъде съвместим с новата процесорна архитектура. Няколко години по-късно, голяма част от потребителите на iOS устройства, като iPhone, iPad и iPod, се наслаждават на 64 битовата процесорна архитектура, а точно това кара Apple да започне и една процедура, която да „почисти“ App Store от всички остарели 32 битови app-ове.


Въпреки, че голяма част от разработените приложения вече разполагат с 64 битова поддръжка, съществуват и такива, които не отговарят на това изискване, което веднага може да бъде забелязано от новата мобилна операционна система iOS 10. При положение, че попаднете на подобен app, десетата актуализация на iOS веднага ще ви предупреди, че настоящето приложение може да забави вашето мобилно устройство и ще видите съобщението “The developer of this app needs to update it to improve its compatibility”.


Препоръчваме ви да избягвате подобни приложения, а вероятно до края на настоящата година, всеки 32 битов app ще бъде премахнат от App Store. При положение, че вашето устройство е от по-старо, 32 битово поколение, това изобщо не трябва да ви притеснява. Голяма част от 64 битовите приложения са абсолютно съвместими и с вашето по-старо iOS устройство.

iMagazin.bg
GPower
Октомври 08, 2016, 05:44:39 am от GPower
Views: 145 | Comments: 0


Музикалната стрийминг услуга Apple Music добави днес поддръжка на неофициални ремикси, качени от потребителите, съобщава TechCrunch. В повечето случаи неофициалните ремикси са на диджеи, които качват сами съдържанието си, но големите лейбъли често отказват да ги публикуват заради проблеми с правата. SoundCloud е една от малкото услуги, която предлага неофициални ремикси.
През март Apple подписа сделка с Dubset, фирма, която се занимава само с обработката на неофициални ремикси, като разпознава песента и плаща на оригиналния изпълнител на песента. През май Dubset се споразумя и със Spotify, която сега също добавя поддръжка на неофициални ремикси.

hicomm.bg
GPower
Октомври 08, 2016, 05:43:24 am от GPower
Views: 172 | Comments: 0


Apple е изгубила усещането за иновации. Apple залязва. Apple не е същата без Стив Джобс.

Apple все още е най-ценната марка в света за четвърта поредна година, показва нова класация, изготвена от Interbrand.

Cтoйнocттa нa бpaндa Аррlе e нapacнaлa пpeз 2016 г. c 5 процента дo 179.1 милиapдa дoлapa. Ha втopo мяcтo в peйтингa ce нapeждa Gооglе, чиятo мapĸa e пoвишилa цeнaтa cи cпpямo минaлaтa гoдинa c 11 процента - дo 133 милиарда долара. B пъpвaтa тpoйĸa влизa и Соса-Соlа, чийтo бpaнд ce oцeнявa нa 73 милиарда долара.

Microsoft, Toyota, IBM, Samsung, Amazon, Mercedes-Benz и General Electric завършват първата десетка. Социалната мрежа Facebook, гигантът в електронната търговия Amazon и производителят на играчки Lego са марките в топ 100, където се отчита най-голям растеж, завършва CNET.

hicomm.bg
GPower
Октомври 08, 2016, 05:42:27 am от GPower
Views: 146 | Comments: 0


Всеки ден, повече от 100 милиона души намират събитията във Facebook, на които да ходят с приятелите и семействата си. Всяка година в социалната мрежа се пускат стотици милиони събития и затова днес компанията на Марк Зукърбърг стартира iOS приложение, наречено Events from Facebook.
Независимо дали търсите събитие, към което да се присъедините този уикенд или просто се чудите какво се случва във вашия район, Events from Facebook ще ви улесни.
Ето как става това:
Когато отворите Events, вие първо ще видите новите събитията, от които вашите приятели са заинтересовани, а също и актуализации на събития, с които вече сте свързани.
Можете лесно да преглеждате препоръки за събития, въз основа на времето, местоположението ви и вашите интереси. Търсете събития с помощта на интерактивна карта. Можете да търсите събития във всеки град, ако планирате пътуване.
И накрая, можете да следите за всички предстоящи събития в календара.
Това, което правите в Events ще бъде видимо и достъпно за Facebook. По този начин, вашите приятели ще могат да виждат това, което ви интересува и какви събития сте споделили с тях, дори ако те не са инсталирали приложението.
Events from Facebook е достъпно в App Store за потребителите на iPhone в САЩ от днес, а скоро ще дойде и за Android.


hicomm.bg
GPower
Октомври 06, 2016, 06:13:12 pm от GPower
Views: 157 | Comments: 0

Apple патентова нов начин за управление на потребителския интерфейс в своите устройства. Това е меню във форма на кръг, което замества обикновеното меню и е разделено на сектори, които съдържат групи от различни функции. Подобен интерфейс се използва в смартфоните на Samsung.


Според описанието на технологията, главното меню ще се появява чрез натиск върху сензорния дисплей, след което потребителят ще може да избере съответното подменю. Кръгът на основното меню се състои от няколко сектора, като всеки от тях води до подменю с краен брой действия. Всеки сектор съдържа тематично подбрани програми и функции.
Apple вече има два подобни патента, но този е характерен с използването на стилус. Според анализаторите, появата на новия патент може да означава появата на подобни вече патентовани радиални менюта в следващото поколение iPhone.


Apple е подала документите, описващи радиалното меню, още през 2008 година, много преди корейците да покажат нещо подобно на своите смартфони. Но съдържанието на документа бе публикувано тази седмица. Регистрацията на патента далеч не означава скорошното интегриране на тази технология. Навярно този елемент ще се появи в по-новите версии на iOS и macOS.
Подобни експерименти с кръгово меню имаше и в Android 4.3, но то вече не се използва.

kaldata.com
Pages: 1 ... 98 99 [100]

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login      You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5001 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
890 Публикации
Admin Admin
717 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
192 Публикации
gamzoff
48 Публикации
unclecharlie unclecharlie
44 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации
venelin.valchev.50 venelin.valchev.50
28 Публикации
JmeLche JmeLche
27 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Август 2017
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
[21] 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

  • stats Общ брой потребители: 647
  • stats Общ брой публикации: 7526
  • stats Общ брой теми: 4343
  • stats Общ брой категории: 12
  • stats Общ брой раздели: 75
  • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

  • Dot Гости: 3
  • Dot Spiders: 0
  • Dot Скрит(и): 0
  • Dot Потребители: 0

There aren't any users online.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal