Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Октомври 18, 2017, 07:16:21 am от GPower
Views: 31 | Comments: 0


Стийв Возняк или както повечето хора го знаят „другият Стийв“, създава Apple заедно със Стив Джобс. Сега обаче Воз е решил да създаде своя собствена онлайн платформа за обучение, наречена Woz U. Нейната цел е да промотира работните места свързани с технология и да снабди хората с необходимите качества за тези позиции.

След време Возняк иска да разшири идеята си и да направи 30 физически места из целия свят, в които хората да ходят и да посещават курсовете му. Курсовете са всякакви – от курс по софтуерно инжеренство и инормационни технологии до курс по разработване на мобилни приложения и киберсигурност. Не е ясно дали занятията ще бъдат безплатни или някои неща ще се плащат. В сайта засега няма такава информация.

Woz U също така има връзки с технологични компании, които с радост ще използват възможността да намират нови кадри и сами да обучават своите бъдещи служители. Крайната цел на Woz U е да увеличи интереса в така наречените STEAM среди (НТИИМ) тоест – наука, технология, инженерство, изкуство и математика. Добавянето на изуствата може би идва от отдавашната мисия на Apple да свърже технологиите с хуманитарните науки.


„Нашата цел е да научим хората на нещата, които ще им трябват за най-търсените професии в момента, без да ги заточваме на години обучение в университети,“ споделя Возняк в свое изявление. „Повечето хора се страхуват да изберат кариера базирана на технологиите, понеже си мислят, че е са достатъчно способни за това. Но аз знам, че те могат и искам да им покажа как! Цял живот работя за да развивам и правя света по-добро място за живеене чрез технологиите, а пък и винаги съм уважавал образованието. Сега дойде времето на Woz U и трябва да знаете, че тепърва започваме с проектите!“

Въпреки че няма ценова категория все още… не бъдете много ентусиазирани, че всичко ще бъде безплатно. Можете свободно да разгледате сайта на Стийв Возняк и да се запознаете по-надълбоко с идеите му. Има и мобилно приложение Woz U, което можете да изтеглите напълно безплатно. Това обаче също не ви гарантира, че в последствие и курсовете ще бъдат безплатни.

hicomm.bg
GPower
Октомври 17, 2017, 07:14:26 am от GPower
Views: 39 | Comments: 0


По-старите модели телефони iPhone 7 на Apple се продават по-добре от последно представените iPhone 8 преди дебюта в началото на ноември на премиум модела iPhone X, заявиха от брокерската къща KeyBanc Capital Markets, позовавайки се на проучвания сред магазините.

Традиционно новите модели на iPhone се продават бързо, а феновете се редят на опашки за последните актуализации. Проучваниятa обаче засилват сигналите, че iPhone 8 не е толкова популярен, колкото предшествениците си.

„Много респонденти посочват, че значителна част от клиентите купуват iPhone 7 вместо iPhone 8 предвид липсата на значителни подобрения в новия телефон“, казва анализаторът на KeyBanc Джон Вин в коментар до клиентите си.

Миналия месец Apple представи iPhone 8 и iPhone 8 Plus, които приличат на линията iPhone 7, но имат възможност и за безжично зареждане на батерията.

Докато цената на iPhone 8 започва от 699 долара в САЩ, iPhone 7 се продава за около 549 долара, след като цената бе намалена.

„Обратната връзка от магазините показва, че клиентите изчакват да купят iPhone X или да го сравнят, преди да купят iPhone 8“, пише Вин, който е оценен с четири от пет звезди за точността на препоръката си за акциите на Apple от Thomson Reuters StarMine.

Доставките на силно очаквания iPhone X на Apple – произведен от закалено стъкло и с екран без периферия – ще започнат от 3 ноември. Телефонът в чест на 10-годишнината на iPhone започва от 999 долара – най-скъпия смартфон на Apple досега.

Друга причина за слабото представяне на iPhone 8 може би се крие в слабата реклама от страна на американските доставчици, казва Вин.

„Макар че доставчиците продължават да промотират новия iPhone 8, предложенията са много по-скромни в сравнение със старта на iPhone 7 миналата година“, пише той.

KeyBanc е провела проучванията си в САЩ и Обединеното кралство.

Apple не е била открита веднага за коментар. Акциите на компанията се търгуват с повишение от 0,8% до 158,20 долара за брой в предборсовата търговия.

investor.bg
GPower
Октомври 16, 2017, 04:43:47 pm от GPower
Views: 37 | Comments: 0


Технологията за лицево разпознаване на Apple – Face ID, която ще направи дебюта си на iPhone X, има шансовете да се наложи на пазара. Според анализатора на KGI Securities Мин-Чи Куо, който следи отблизо Apple, всички телефони с марката iPhone от 2018 г. вероятно ще имат Face ID, пише CNET.

Благодарение на TrueDepth системата за камери на Apple, iPhone X получава няколко функционалности, като Face ID, добавена реалност и Animojis. Това прави разпознаването на лица ключов елемент от телефона и е една от най-големите разлики между iPhone X и по-традиционните iPhone 8 и 8 Plus.

Куо предполага, че устройствата на Apple за 2018 г. вероятно ще оставят на заден план сензора за разпознаване на пръстови отпечатъци, което може да означава и край на линията на Touch ID на iPhone. Touch ID се използва в няколко ситуации, като отключването на устройството или в Apple Pay, но ако Face ID работи, както се планира, може наистина да се стигне до края на Touch ID (поне в сегашния му вид).

Освен това Куо твърди, че TrueDepth камерата дава на Apple конкурентно предимство и различава iPhone X от другите телефони на пазара. Той твърди, че конкурентите с Android все още са години назад в разработките си на технологии за лицево разпознаване. Пускането на повече устройства с тази технология в близко бъдеще може да помогне на Apple да спечели от това свое предимство.

Но това не значи, че Touch ID вече е мъртва. Редица продукти на Apple, като MacBrook Pro, все още използват TouchID, но Куо прогнозира, че скоро други устройства могат да започнат да използват Face ID, както вероятно ще се случва със следващия iPad Pro.

Apple не е отговорила на запитването за коментар по въпроса.

investor.bg
GPower
Октомври 16, 2017, 07:12:39 am от GPower
Views: 34 | Comments: 0


Американският технологичен концерн Apple се опитва да отвори магазини в Индия от години, но един от китайските ѝ конкуренти успя да я изпревари, пише CNN.

Миналата седмица индийското правителство даде на Oppo, един от китайските производители на смартфони, одобрение да създаде своя верига от магазини в страната. Решението е тласък за компанията на един от най-горещите пазари на смартфони в света.

“Индия се превърна в най-важния пазар за Oppo след вътрешния ѝ пазар”, коментира в изявление компанията. “Приветстваме решението на правителството”.

Oppo вече има мрежа от 200 индийски дистрибутори, които продават нейните устройства. Фирмата отказва да коментира колко магазина планира да отвори, но потвърди, че иска да има 550 центъра за услуги в Индия в рамките на следващите три месеца.

Компанията е четвъртият по големина бранд за смартфони в Индия, с 8% пазарен дял според IDC. Тя е и сред групата китайски фирми, включително Xiaomi, Vivo и Lenovo, които заедно генерират около 50% от продажбите на смартфони в страната.

Междувременно Apple не успява да набере инерция в страната, където средната годишна заплата от 1900 долара прави нейните устройства недостъпни за повечето хора.

Американският гигант започна да произвежда определени модели iPhone в Бангалор преди няколко месеца, но иска допълнителни данъчни облекчения от правителството, за да разшири своята производствена база. Индийските власти обмислят искането за концесия на Apple.

Подобно на Oppo, Apple също кандидатства за отварянето на собствени магазини в Индия. Правителството обаче изисква поне 30% от компонентите на чуждестранните продукти да бъдат произвеждани на местния пазар.

investor.bg
GPower
Октомври 15, 2017, 07:27:38 am от GPower
Views: 45 | Comments: 0


Всеки разработчик на приложения може да се опита да вземе вашата Apple ID парола, след като премине през един от заложените инструменти за кодиране или UIAlertController и добави съвсем кратък код от около 30 реда след него, за което свидетелства и Felix Krause. Пред вас ще се появи абсолютно неразличим от стандартния прозорец в операционната система, с който тя иска да въведете отново паролата си.


Реално погледнато, Apple постоянно филтрира качените приложения в App Store и премахва по автоматичен начин всяка една разработка, която не отговаря на условията на компанията. Вероятността вашата ID парола да стигне до трета страна е изключително малка, дори нищожна, но все пак ако искате да знаете къде отива тя, всеки път, когато я въведете, просто трябва да предприемете една съвсем малка проверка, която няма да ви затрудни по никакъв начин.


Видно от приложените изображения, реалната покана, която е заложена в операционната система и тази, която може да се визуализира чрез код в разработено приложение от трета страна, са абсолютно неразличими една от друга, а за да разберете, коя от тях е фалшива, затворете приложението, в което се намирате. Ако прозорецът, който изисква да въведете вашата парола все още е на преден план, няма нищо притеснително, но ако той изчезне заедно с приложението, значи сте попаднали на фалшива покана, която може да предостави вашата парола на трети лица.


При положение, че сте попаднали на подобно приложение, ви съветваме да го изтриете и да напишете Report до Apple за него през App Store, а ако системата изисква да въведете вашата парола, дори когато сте затворили съответното приложение, просто я въведете и продължете да използвате устройството си по стандартен начин, без да се притеснявате, че паролата ви може да стигне до трета страна.

imagazin.bg
Pages: 1 [2] 3 4 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login      You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5097 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
909 Публикации
Admin Admin
717 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
192 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
44 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации
JmeLche JmeLche
29 Публикации
venelin.valchev.50 venelin.valchev.50
28 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Октомври 2017
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 [21] 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 665
 • stats Общ брой публикации: 7656
 • stats Общ брой теми: 4421
 • stats Общ брой категории: 12
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 6
 • Dot Spiders: 1
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 2
 • Dot Потребители онлайн:
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal