www.iOSXbg.com - За онези, които мислят различно.

iOSXbg форум => Apple Новини => Темата е започната от: GPower в Юни 17, 2017, 07:04:42 am

Титла: Apple и едно интересно интервю с Тим Кук
Публикувано от: GPower в Юни 17, 2017, 07:04:42 am
(http://imagazin.bg/wp-content/uploads/2017/06/00_tim_cook_interview_apple_is_the_best_not_first_cover-746x419.jpg)

Припомняме ви, че по време на WWDC в началото на юни Apple представи HomePod или една интелигентна Siri тонколона, чрез която всеки може да управлява своите домашни Smart аксесоари по съвсем лесен начин. Новото предложение се отличава със страхотни характеристики, но Bloomberg не пропусна да повдигне темата за неговата висока цена.

(http://imagazin.bg/wp-content/uploads/2017/06/01_tim_cook_interview_apple_is_the_best_not_first-1024x576.jpg)

Apple ще стартира продажбите на HomePod към края на настоящата година в САЩ, Великобритания и Австралия. Пазарната цена на предложението ще бъде около 350 долара, но нека видим и мнението за нея на Тим Кук:

Цитат
Вероятно помните, че когато представихме iPod доста хора се питаха защо да дават 399 долара за един MP3 плеър. Появата на първия iPhone и iPad отново предизвика този въпрос, но все пак ние имаме опит и знаем точно какъв продукт ще се хареса на нашите потребители. Когато бях малък, стереото беше едно от най-важните неща, които трябваше да притежавам, като сега не е много по-различно. Аудиото е доста важно за всеки от нас, не само за подрастващите, а HomePod определено ще зарадва голяма част от потребителите и нещо повече – ще разтърси техните домове.

(http://imagazin.bg/wp-content/uploads/2017/06/02_tim_cook_interview_apple_is_the_best_not_first-1024x576.jpg)

Следващата интересна, но и доста кратка към момента тема, върху която Bloomberg постави акцент, е развитието на Добавената реалност. Според Тим Кук технологията има изключително широко поле за развитие, но все пак компанията среща и малко пречки пред своята крайна цел, но това не е толкова страшно. Всяко препятствие, според изпълнителния директор, не е нищо друго освен една градивна стъпка.
Вероятно най-интересната част от любопитното интервю е тази, когато Bloomberg попита Тим Кук по какъв начин оценява Apple след като встъпи в длъжност, след ерата на Стив Джобс и какви са неговите настоящи планове за развитието на компанията. Изпълнителният директор изобщо не мисли за това, просто иска да бъде запомнен като достоен човек, а колкото до Джобс:

Цитат
Той винаги трябва да остане в сърцето на Apple, без значение от броя на изпълнителните директори след него и през следващите сто години. Явно с времето компанията ще се променя, но стабилната основа, която постави Стив Джобс винаги ще оказва положително отражение.

(http://imagazin.bg/wp-content/uploads/2017/06/03_tim_cook_interview_apple_is_the_best_not_first-1024x547.png)

imagazin.bg