Welcome, Guest. Please login or register.

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Apple Новини / Новият iMac Pro ще може да се поръча на 14 декември
« Последна публикация от GPower - Вчера в 08:30:11 pm »

Дългоочакваният iMac Pro, който бе обявен по-рано тази година, най-накрая ще може да се поръча. Предварителните поръчки започват от утре, 14 декември. Както знаехме по-рано, ще са налични 8, 10 и 18-ядрени конфигурации. Изненадващо обаче бе обявен и вариант с 14-ядрен процесор.

Все още знаем много малко за самия iMac Pro. Възможните варианти за конфигурация са процесор Intel Xeon W; 32, 64, или 128 GB ECC DDR4 2666MHz RAM памет; 1, 2, или 4 TB вътрешна памет и видео карта AMD Radeon Pro Vega с памет 8 или 16 GB.

Tech влогърът Marques Brownlee има малко по-подробно видео, след като е ползвал машината през последната една седмица:


С няколко думи, това е работна станция за хора, които имат нужда от сериозни параметри — редактори, продуценти и т.н. Важно е да се отбележи също, че iMac Pro е напълно капсулован, така че не можете да правите каквито и да е промени по него след като го купите (дори и да добавяте RAM памет).

По-долу можете да видите пълните характеристики на четирите разновидности на процесора Intel Xeon:


На 14 декември ще може да бъдат поръчани вариантите на iMac Pro с 8 и 10-ядрен процесор, докато 14 и 18-ядрените ще са налични малко по-късно през 2018 г.

Допълнителна информация, към която и цената на тази машина, ще е налична след 14 декември. За сега знаем само, че базовият iMac Pro с 8-ядрен процесор ще струва 4999 долара.

Ето и официалното прессъобщение на Apple:

Цитат
„Професионалистите обичат iMac. Така че, когато ни помолиха да направим жесток iMac, ние се раздадохме на максимум. И след това отидохме по-далеч, създавайки iMac с най-изумително мощната конфигурация от графики, процесор, памет и input-output от всички Mac-ове до сега. И го направихме без да добавим милиметър към неговия оригинален дизайн. Така че всички, от видео редактори до 3D аниматори, от музиканти до софтуерни разработчици и учени, могат да правят това, което правят, както никога не са го правили преди. Представяме iMac Pro. Изтънчена и зла, машината на мечтите ви.“

smartnews.bg
2

Американският технологичен гигант Apple ще даде на Finisar Corp 390 млн. долара, за да увеличи производството на чипове, които поддържат висок клас функции на iPhone X, като лицевото разпознаване, портретния режим на снимки и Animoji, предава Ройтерс.
Книжата на базираната в Калифорния Finisar, която произвежда оптични компоненти, повишиха стойността си с 14 на сто до 22 долара за брой преди старта на борсовата търговия в сряда.

Това е втората инвестиция на Apple от нейния фонд за 1 млрд. долара за напреднало производство, който има за цел да насърчава използването на иновации и създаването на работни места. Първата инвестиция беше в размер на 200 млн. долара в производителя на Gorilla Glass – Corning, през май тази година.

Finisar ще използва парите, за да трансформира затворената фабрика в Шърман, Тексас, за да прави големи обеми от лазерни диоди, наречени VCSEL.

През четвъртото тримесечие на 2017 г. Apple заяви, че ще купи 10 пъти повече такива устройства, отколкото са направени преди това по света в рамките на същия времеви период.

Фабриката в Шърман се очаква да започне доставки през втората половина на 2018 г.

investor.bg
3
Apple tvOS / Re: Проблем с навигацията в Apple TV4
« Последна публикация от Panev - Декември 13, 2017, 09:13:05 pm »
Очевидно става въпрос за некъв бъг, прибрах се, пуснах го за да тествам съветите от колеги по форумите и вече си работеше. Не знам какво да кажа, за първи път срещам такъв бъг при apple . Благодаря все пак. Можите да затворите темата
4
iOS / Re: IOS 11
« Последна публикация от GPower - Декември 13, 2017, 08:43:09 pm »


Визуални промени в музикалния плеър, който е разположен в Control Center.
Обновена анимация при стартиране на Live Photo.
Характерните фонови изображения за iPhone 8 и iPhone X стават достъпни за всяко различно устройство.
Доста по-реалистични емотикони спрямо предходните.
Нови настройки на заложеното TV приложение.
HomePod се появява в SiriKit, така че разработчиците могат да започнат да подготвят своите нови проекти, свързани с интелигентната тонколона на Apple.
Поправки на значителен набор от грешки, включително и такива в заложеното приложение Calculator.
Възможност да зареждате вградената батерия в iPhone 8, 8 Plus и X с по-мощно, 7.5 ватово безжично зарядно устройство, отговарящо на стандарт Qi.
Нова лента с икони, разположена в горния край на екрана при заключен режим на iPhone X за по-бърз и лесен достъп до Control Center.
Нови известия в Control Center за всички iOS устройства, които уведомяват всеки потребител при деактивиране на Bluetooth или Wi-Fi, че модулите остават в режим на готовност.
Заложеното приложение TV се отличава с нови възможности за управление на стартирано съдържание през раздел Now Playing в Control Center.
Поправя доста грешки и подобрява стабилността на вашето устройство.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
5
Apple tvOS / Re: Проблем с навигацията в Apple TV4
« Последна публикация от GPower - Декември 13, 2017, 08:41:47 pm »
Носи го по гаранция.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
6
Apple tvOS / Re: Проблем с навигацията в Apple TV4
« Последна публикация от Panev - Декември 13, 2017, 04:49:49 pm »
Няма проблем, това беше първото което направих. Говорих с istyle ще го видят гаранционно въпреки, че не е купено от България. Днес четох за хора с подобен проблем, имам списък с около 5-6 варианта, които ще тествам като сеприбера в нас :)
7
Apple tvOS / Проблем с навигацията в Apple TV4
« Последна публикация от GPower - Декември 13, 2017, 04:42:04 pm »
Извинявам се за отговора, но опита ли с ресет на AppleTV - то?


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
8
Apple tvOS / Проблем с навигацията в Apple TV4
« Последна публикация от Panev - Декември 13, 2017, 09:49:35 am »
Здравейте,

От снощи имам странне проблем с навигация в Apple TV4, дистанционното работи в менюто но може да навигира само на ляво и дясн. Пробвах с функцията на телефона за контрол на TV но отново е същото положение, само на ляво и на дясно.

Някой дали може да съдейства за разрешаване на казуса?
9

You are not allowed to view links. Register or Login

Потребителите със съвместими устройства, изпълняващо съвместима iOS версия на платформата могат да следват този уебсайт чрез Mobile Safari на устройството и просто да докоснете бутона "jailbreak me!"
Останалата част от процеса се изпълнява директно върху устройството и трябва просто да оставите устройството и дагледате.

HomeDepot (можете да изтеглите на You are not allowed to view links. Register or Login) беше пуснат преди много време и работи много добре. Ако този jailbreak.me не работи за вас, моля продължете и използвайте HomeDepot вместо това!

Добавете repo.tihmstar.net в Cydia и инсталирайте пакета "Offsets Community" от категорията System. Това трябва да инсталира автоматично пакета UntetherHomeDepot едновременно.

10
Apple Новини / Как Apple успя да постигне 44 000% ръст на цената на акциите си
« Последна публикация от GPower - Декември 13, 2017, 06:39:32 am »

Точно преди 37 години – на 12 декември 1980 г., Apple се появява на фондовия пазар. Оттогава насам цената на акциите на концерна от Купертино се повишава с цели 44 000 на сто. По онова време една акция струва 22 долара, а след четири сплита тази цена би се равнявала на 39 цента. Днес обаче една ценна книга на компанията струва почти 173 долара.

За разлика от други технологични компании, които по онова време са разочаровали с дебютите си на борсите, Apple успява да се докаже. Нейното IPO става най-голямото след това на Ford Motor Company от 1956 г. - година след рождението на съоснователя на Apple Стив Джобс. Поематели са Morgan Stanley и малката компания Hambrecht & Quist. Акциите са предложени първоначално на цена от 14 долара за дял. На Wall Street обаче цената достига 22 долара за акция и цените книжа са разпродадени за минути при дебюта си.

Ако преди 37 години инвеститорите можеха да предвидят какво ще се случи с тази компания, днес те могат да са богати. С цена от 22 долара за акция 100 ценни книги биха стрували 2 200 долара. Оттогава, дори след 4 сплита, тази инвестиция се изплаща многократно. Тези 100 акции днес щяха да са 5 600 на брой, а онези 2 220 долара - да донесат почти 1 млн. долара.

На 12 декември 1980 г. обаче времето е неблагоприятно за IPO-та. По това време регулатори в Масачузетс са забранили на индивидуални инвеститори да купуват акции в компанията, твърдейки, че такава инвестиция е твърде рискована.

Навремето новината за листването на Apple е отразена от Wall Street Journal с дописка на 12-та страница. Пазарната капитализация (броят на акциите, умножен по актуалния курс) тогава е възлизала на 1,8 млрд. долара.

Вероятно най-интересният детайл в статията, публикувана в Wall Street Journal тогава, е именно забраната на  властите в щата Масачузетс към индивидуалните инвеститори да купуват акции на Apple по време на IPO-то въз основа на правила, целящи да държат обществеността настрана от „твърде рисковите инвестиции в компании, търгувани на много високи цени без да имат солидна основа".

Наредбите на Масачузетс предвиждат, че цената на акция може да бъде до 20 пъти по-висока от печалбата на акция. Apple генерира печалба на акция от 24 цента, а цената на покупката е 22 долара за акция, което е 90 пъти над стойността.

Оттогава обаче Apple се превърна в най-ценната компания на фондовите пазари. През 2015 г. тя стана първият концерн, минал пазарна капитализация от 700 млрд. долара. Две години след този рекорд през август тази година пазарната стойност на Apple надхвърли 800 млрд. долара за първи път в историята на компанията.

Сега Apple се оценява на 886 млрд. долара. През тази година временно пазарната капитализация мина дори 900 млрд. долара, а редица анализатори се чудят дали Apple, или Amazon ще са първите концерни за по 1 трлн. долара.

investor.bg
Страници: [1] 2 3 ... 10

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal