Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Юни 17, 2018, 07:31:01 am от GPower
Views: 477 | Comments: 0


Аpple започнаха да информират разработчиците за някои промени, които ще настъпят в App Store и са свързани с премиeрата на iOS 12. Повечето от тях покриват редица технически аспекти свързани с оптимизацията на приложенията им за новия софтуер. Документацията също така включва и раздел, в който е описана възможността да изпробваме дадено заглавие безплатно преди да решим дали да го купим. Това нововъведение е предназначено предимно за премиум приложенията, които можем да теглим от App Store.
 
Досега единственият вариант да разберете дали дадена игра или друга програма си заслужава преди да я платите е да се доверите на секцията с коментари в онлайн портала. Винаги остава възможността да рискувате и да я купите о след това да видите дали инвестицията си заслужава. Apple са обърнали внимание на този проблем и скоро ще предложат опция да изпробвате мобилни приложения преди да ги купите, предаде Ubergizmo. Със сигурност това нововъведение ще се хареса на собствениците на iPhone и iPad.


Разработчиците също така ще се наложи да предоставят актуална информация за промените, които настъпват с новите версии на своите приложения в Whats New секцията. Всеки от тях ще може предварително да зададе период, в който софтуера им да може да се изтегли свободно от потребителите преди да се наложи да извършват покупка, ако искат да продължат да го използват. Новите изисквания ще станат факт през есента, когато ще стартират дългоочакваните ъпдейти към iOS 12 за настоящите устройства.
 
digital.bg
GPower
Юни 17, 2018, 07:10:35 am от GPower
Views: 186 | Comments: 0


Ако доставяте части за iPhone, има два начина да намалите риска Apple да ви изостави: създайте компонент, който трудно може да бъде копиран, или намерете нови клиенти, пише в свой анализ Алекс Уеб за Bloomberg.

Dialog Semiconductor, която получава 77% от своите приходи от производителя на iPhone, изглежда залага на втория подход. Тя обсъжда сливане със Synaptics, производител на тъчскрийн технология и сензори за разпознаване на пръстови отпечатъци, като е доста по-независима от Apple по отношение на продажбите.

Сделката е свързана със значителни усилия за отделяне от Купертино, но само подчертава слабата позиция на Dialog. Докато Apple се опитва да прави повечето си чипове сама, създателите на чипове, които се фокусират върху силиция и сключват договори с производители (обикновено Taiwan Semiconductor Manufacturing), които да правят продуктите им, са доста по-уязвими от онези с нишова експертиза.

Книжата на Dialog понижиха стойността си, след като през ноември стана ясно, че Apple готви свои собствени компоненти, еквивалентни на нейните. Миналия месец Dialog понижи пронозата за продажбите си за тази година, посочвайки, че търсенето от Apple намалява по-бързо от очакваното.

Synaptics също е засегната от решението на Apple да не използва скенер за пръстови отпечатъци под екрана за следващия iPhone. Вместо това компанията залага на позиционирани отпред 3D сензори, които отключват устройството като сканират лицето на собственика.

Най-обещаващата възможност за Synaptics изглежда са китайските производители, които да използват скенерите в своите по-евтини устройства. Тези сделки няма да са толкова печеливши колкото доставките за Apple, но ще смекчат ситуацията.

За общия проект Dialog вероятно ще трябва да предложи по-добра оферта. През март Synaptics отказа предложение на Dialog за 59 долара на акция в брой, посочва CNBC. Придобиване дори на такова ниво ще направи нетния дълг на Dialog четири пъти по-голям от очакваната ѝ печалба преди лихви, данъци и амортизация за 2019 г., сочат данни на Bloomberg.

Контрастът със стратегията на AMS AG е огромен. Австрийският производител на чипове в момента има най-високо съотношение на дълга спрямо печалбата от всички партньори, с които Dialog работи. През последните три години AMS придоби редица компании с експертиза в 3D сензорите.

Тези усилия сега се отплащат - приходите ѝ за тази година ще бъдат близо три пъти по-големи от тези през 2016 г. Вместо да разширява дейността си в технология, базирана на силиция, AMS се насочи към материали като стъкло, с което си осигури по-голяма защита срещу това Apple да започне да прави подобни продукти.

Вместо да придобие експертиза в дизайна и материалите, които са трудни за копиране, Dialog обаче не проявява въображение в търсенето на начин да намали зависимостта си от Apple.

investor.bg
GPower
Юни 17, 2018, 07:09:41 am от GPower
Views: 172 | Comments: 0


Американската международна търговска комисия (АМТК) препоръча търговски съд да постанови, че технологичният гигант Apple е нарушил поне един от патентите на Qualcomm – ход, който може да доведе до блокирането на вноса на смартфони iPhone.

Производителят на чипове от Сан Диего подаде оплакване срещу Apple преди около година с искането комисията да забрани вноса на смартфони, съдържащи чипове на конкурентния производител  Intel, които помагат на мобилното устройство да се свързва с безжична мрежа за данни.

По време на дело, което започна в петък във Вашингтон, от комисията посочиха, че Apple е нарушила един от патентите на Qualcomm за пестене на батерия, съобщава Ройтерс.

При подобни спорове АМТК изпълнява ролята на трета страна и решенията й не са обвързващи, но съдиите често пъти ги следват.

По-рано от компанията от Купъртино заявиха, че патентите на Qualcomm са невалидни и това не трябва да води до блокирането на вноса на смартфони, защото може да доведе до монопол на Qualcomm в сектора на модемите в САЩ и да принуди конкурента Intel да се откаже от този вид бизнес.

„Qualcomm отстоява избирателно своите патенти, за да се насочи само срещу продукти на Apple, съдържащи чипсети на Intel – независимо от това, че обвиненията за нарушаване на патента еднакво важат и за продукти на Apple, съдържащи чипсети на  Qualcomm“, посочиха от Купъртино.

Според Apple някои от практиките на Qualcomm са незаконни, като производителят на чипове е платил милиарди долари глоби от антитръстови регулатори в няколко държави, въпреки че някои от решенията все още се обжалват.

investor.bg
GPower
Юни 17, 2018, 07:08:47 am от GPower
Views: 912 | Comments: 0


Американската технологична компания Apple реши каква да е следващата ѝ холивудска стъпка: да прави филми, пише Bloomberg.

Гигантът е близо до сключването на сделка за анимационен филм, като част от предстоящата вълна от видео предложения, които подготвя, твърдят източници, запознати с въпроса. По думите им Apple води преговори с Cartoon Saloon, базирано в Ирландия и номинирано за Оскар анимационно студио.

Филмът предстои да бъде направен и до премиерата му има повече от година, но Apple преговаря за това да купи права за дистрибуция в САЩ и в няколко други страни, коментират източниците, пожелали анонимност. Не е ясно как Apple планира да пусне филма, но е възможно да се стигне до киноразпространение, необходимо, за да се класира за Наградите на Академията, твърди един от източниците. Други потенциални продукции също са в ход, обяснява още той. Apple и Cartoon Saloon не са отговорили веднага на запитването за коментар.

Самата сделка не е финализирана и все още може да не бъде сключена, но преговорите бележат новите амбиции на плана на Apple да се изправи срещу Netflix, Google и Amazon.com на пазара на онлайн видео, който преживява бум.
Apple сключи няколко сделки за оригинални телевизионни сериала и документални филма, включително един за певеца Ед Шиирън. Но компанията не е обявила никакви готови филми до момента. Производителят на iPhone продава филми през своя онлайн магазин iTunes, така че вече има връзка с развлекателния бизнес, предимно благодарение на директора Еди Кю.

Нейните усилия в онлайн видеото нараснаха до финансиране на оригинално съдържание в момент, в който компанията от Купертино, Калифорния, се опитва да удвои приходите си от услуги.

Компанията започна да финансира нови предавания като “Carpool Karaoke” за Apple Music. Миналата година Apple назначи ветераните от телевизионната индустрия Джейми Елрихт и Зак ван Амбург, за да създаде свое вътрешно студио. Двамата директори имат бюджет от поне 1 млрд. долара за година, коментираха източници пред Bloomberg по-рано.

Apple се сблъсква със силна конкуренция от страна на холивудските гиганти и фирмите за видео стрийминг, които инвестират милиарди долари годишно за нови продукции. Но големите резерви от пари в брой и популярността на устройствата ѝ, дава на компанията увереност, че може да се срещне с абсолютно всеки от развлекателната индустрия.

investor.bg
GPower
Юни 17, 2018, 07:05:48 am от GPower
Views: 646 | Comments: 0


Добрият стар iPhone 3GS се връща на пазара в Южна Корея, благодарение на телефонния оператор SK Telink. Причината за това е, че са открити много такива устройства, в един склад, които все още са си в кутиите и никой не ги е ползвал досега. iPhone 3GS ще се продава в оригиналната си кутия и ще струват 44 хиляди вона, което е по-малко от 70 лева, без договор.

Телефоните са си стояли неизползвани близо едно десетилетие. Затова SK Telink ще проверят батерията на всеки един от тях дали работи като хората. Ако всичко е наред ще ги опаковат отново и ще ги подготвят за продажба.

Не трябва обаче да забравяме, че това е доста старо поколение iPhone. Дори батерията да му е перфектна, огромна част от iOS приложенията няма да могат да работят на него и също така, човек ще трябва да разполага с по-голяма SIM карта. Освен това, ако устройството се развали, едва ли ще се намери кой да го оправи. Но все пак ще може да изъплява всички основни функции. Корейците спокойно ще могат да говорят по него и да изпращат съобщения има и аудио жак... Какво повече му трябва на човек?

Премиерата на 3GS беше през юли месец на далечната 2009 година. По онова време беше супер як, с нови функции като „изрежи“, „копирай“ и „постави“ (cut, copy, paste), 3-мегапикселова камера с автофокус, за която можехме само да мечтаем и, разбира се, първият iPhone със свойството Find My iPhone. Също така това е последният флагман на Apple, който има пластмаса в себе си, вместо стъкло и метал.

Няма нищо лошо в това човек да си възвърне малко спомени от миналото с един 3GS. И със сигурност е по-добре тези устройства да бъдат разпродадени, отколкото да прашасват в някой склад. Пък и за 70 лева... Какво му плащаш?

hicomm.bg
Pages: [1] 2 3 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5612 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1009 Публикации
Admin Admin
730 Публикации
gogi6 gogi6
247 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
56 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
47 Публикации
JmeLche JmeLche
37 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Юни 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 [21] 22 23 24
25 26 27 28 29 30

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 775
 • stats Общ брой публикации: 8408
 • stats Общ брой теми: 4746
 • stats Общ брой категории: 11
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 11
 • Dot Spiders: 1
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 0
 • Dot Потребители онлайн:
 • user Google
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal