www.iOSXbg.com - За онези, които мислят различно.

iOSXbg форум => Apple Новини => Темата е започната от: GPower в Април 11, 2018, 08:29:11 pm

Титла: Безжичното зареждане влияе негативно на живота на батерията в iPhone 8 и iPhone
Публикувано от: GPower в Април 11, 2018, 08:29:11 pm
(https://www.digital.bg/f/logo/679/860_5b7c39636b08e5a39f7471b536b1ea95.jpg)

Водещите производители на смартфони с Android вече предлагат опция на потребителите да зареждат безжично своите устройства. Apple дълго време отлагаха премиерата на подобна функционалност за своите модели, но промениха решението си с новите iPhone X и iPhone 8. Много потребители останаха изключително доволни от опцията да зареждате безжично смартфоните, но се оказва, че тази опция има един голям недостатък: живота на батерията. От ZDNet проведоха серия от тестове и стигнаха до много интересно заключение.
 
Според информацията батерията се изразходва много по-бързо, когато е заредена безжично, спрямо традиционния начин с използване на кабела. Успоредно с това се намалява и жизнения цикъл, която също така не издържа толкова дълго след безжично зареждане. Apple официално твърдят, че батерията на iPhone е "предназначена да запази 80% от първоначалния си капацитет след 500 цикъла на зареждане". Любопитен факт е, че 500 зареждания се извършват приблизително година и половина след купуването на нов смартфон.

(https://digital.bg/root/f/uploads/images/Funxim-wireless-charging-pad-compressor.jpg)

За сравнение смартфоните с Android успяват да задържат 80% от първоначалния капацитет за период от две-три години. Преминаването към безжично зареждане принуждава собствениците на iPhone по-често да захранват смартфоните, което по-бързо изразходва жизнения цикъл на батерията, което допълнително задълбочава проблема. Решението на ситуацията е Apple да започнат да използват по-добра технология на индуктивно зареждане в своите смартфони, за да позволят на потребителите да използват оптимално тази функционалност.

digital.bg