www.iOSXbg.com - За онези, които мислят различно.

iOSXbg форум => Apple Новини => Темата е започната от: GPower в Ноември 06, 2018, 06:53:13 am

Титла: Nikkei: Apple отменя допълнителното производство на iPhone XR
Публикувано от: GPower в Ноември 06, 2018, 06:53:13 am
(https://www.investor.bg/images/photos/0271/0000271287-article3.jpg)

Технологичният гигант Apple е наредил на поддоставчиците си на смартфони Foxconn и Pegatron да спрат плановете си за допълнителни производствени линии за сглобяването на iPhone XR, който бе пуснат на пазара през октомври, съобщава Nikkei, цитирана от Ройтерс.

Apple е поискала и от по-малката компания Wistron, също сглобяваща iPhone, да е в готовност за спешни поръчки, но Nikkei, позовавайки се на източници от веригата на доставки, твърди, че компанията няма да получи такива за iPhone XR за този сезон.

„Foxconn първо подготви почти 60 производствени линии за модела XR на Apple, но напоследък използва само около 45 производствени линии, тъй като най-големият ѝ клиент заяви, че не се нуждае от толкова голямо производство за момента“, казва източникът на Nikkei.

На събитието за представянето на новите модели iPhone през септември Apple показа по-евтиния вариант iPhone XR, направен от алуминий, както и други два модела – XS и XS Max.

Преди пет години Apple намали производствените поръчки за пластмасовия си iPhone 5C месец след представянето му, захранвайки спекулациите за слабо търсене на модела.

Базираната в Купертино, Калифорния, компания предупреди миналата седмица, че продажбите през критично важното празнично тримесечие вероятно ще се окажат под прогнозите на Wall Street.

Apple не е отговорила веднага на искането на коментар от Ройтерс.

Foxconn и Pegatron са заявили, че няма да коментират конкретни свои клиенти или продукти.

investor.bg