www.iOSXbg.com - За онези, които мислят различно.

iOSXbg форум => Apple Новини => Темата е започната от: GPower в Ноември 08, 2018, 06:39:25 am

Титла: Apple продължава да забавя iPhone модели със стари батерии
Публикувано от: GPower в Ноември 08, 2018, 06:39:25 am
(https://hicomm.bg/uploads/articles/201811/58586/300-mainimage-apple-prodlzhava-da-zabavya-iphone-modeli-ss-stari-baterii-eto-kak-da-go-promenite.jpg)

Apple започна практиката на умишлено забавяне на своите телефони през 2016 г. като мярка срещу старите и потенциално опасни батерии. Сега става ясно, че гигантът ще продължи тази си политика и с iPhone 8, 8 Plus и X.

Не всичко обаче е загубено. Ако забележите, че вашият iPhone 8 изведнъж става прекалено бавен, може лесно да разберете на какво се дължи това и дали виждаме дългата ръка на производителя. Отидете просто на Settings > Battery > Battery Health, откъдето ще научите максималния капацитет на батерията и ще видите индикатор на нейното износване.

И най-важното - ако вашият iPhone има активирана опция за забавяне заради батерията, ще видите отметка, с която да я изключите ръчно.

Има и друг вариант, а именно да се сдобиете с нова батерия. Плащането на 30-ина долара, за да може вашият телефон да се почувства отново като нов, е далеч по-ефективна идея, отколкото да платите 750 или много повече долари за такъв, който е наистина нов.

Не е изненада, че Apple ще продължи да забавя телефоните си. В крайна сметка, причина за това си има и тя е сериозна. Но сега поне ще знаете какво се случва и че имате възможност да го промените.

hicomm.bg