www.iOSXbg.com - За онези, които мислят различно.

iOSXbg форум => Apple Новини => Темата е започната от: GPower в Септември 06, 2019, 03:29:51 pm

Титла: Apple все пак ще работи върху сгъваеми устройства?
Публикувано от: GPower в Септември 06, 2019, 03:29:51 pm
(https://hicomm.bg/uploads/articles/201909/61255/300-mainimage-apple-vse-pak-shche-raboti-vrhu-sgvaemi-ustroistva.jpg)

Според новопоявили се слухове Apple работи върху сгъваеми версии на своите iPad и iPhone. Информацията сочи, че разгъващ се таблет може би ще е първото излязло от двете устройства. Дизайнът най-вероятно ще е по-подобие на тези на двата най-големи конкуренти на компанията – Huawei и Samsung.

Информацията идва от UBS и бе отразена първо в CNBS. Другото, което се споменава, е, че в момента Samsung доминира в този сегмент на индустрията, но Apple бавно и сигурно подготвят своя отговор. Има малка вероятност още догодина да видим сгъваем iPad, но по-сигурно е това да стане през 2021.

Според UBS най-голямата пречка за масовото навлизане на тази технология в момента е цената. След направено проучване се установява, че хората са склонни да платят $400 - 500 над цената на флагманите на компанията за сгъваема версия на устройството, но това пак не покрива сегашните спекулирани цени на Samsung Galaxy Fold ($1800) и Huawei Mate X ($2299). Подобно устройство от Apple би могло да струва дори повече.

Едно е сигурно – от американската компания няма да бързат. В миналото сме се убедили, че маркетинг стратегията на Apple не е да са първи, а да оставят конкуренцията да ги изпревари и да се поучат от грешките им и възприятието на хората към новата технология. Този подход свърши чудеса с MP3 плейърите, iPad-ите и смарт часовниците.

hicomm.bg