www.iOSXbg.com - За онези, които мислят различно.

iOSXbg форум => Apple Новини => Темата е започната от: GPower в Септември 02, 2020, 07:50:57 pm

Титла: Сблъсъкът на Apple и Epic Games привлече вниманието на германски регулатор
Публикувано от: GPower в Септември 02, 2020, 07:50:57 pm
(https://www.investor.bg/images/photos/0311/0000311332-article3.jpg)

Сблъсъкът на Apple с Epic Games се следи с „особен интерес“ предвид опасенията за дуопол на пазара на магазинии за приложения, обяви директорът на антитръстовата служба в Германия Андреас Мунт, цитиран от Bloomberg.

Случаят подчертава, че магазините за приложения поставят проблеми с конкуренцията, които регулаторите едва сега започват да разпознават, коментира Мунт пред репортери на годишната пресконференция на Федералната картелна служба. Въпреки че властите не са започнали разследване, той твърди, че проблемът не е извън неговата юрисдикция.

„Едно е ясно: магазините за приложения са интересн биотоп, просто защото са само два в света“, коментира Мунт, визирайки App Store на Apple и Google Play. „Всеки разработчик на тази планета, който създава приложение, трябва да премине през техните врати – това, предпазливо казано, е интересно“.

Apple е разследвана от Европейския съюз, който проверява дали компанията несправедливо принуждава разработчиците на софтуер да използват нейната сисмте за разплащания в приложенията, която обичайно прибира до 30% дял от абонаментните такси. В Съединените щати производителят на iPhone е въвлечен в ожесточена правна битка по същия въпрос Epic Games, която стои зад популярната видео игра Fortnite.

Apple не е отговорила веднага на запитването за коментар.

Технологичният гигант наскоро заплаши да премахне акаунта за разработчици на Epic, след като компанията добави опция играчите на Fortnite да избягват 30-те процента дял за Apple през App Store. Миналата седмица Apple спря акаунта, което направи невъзможно актуализирането на приложението в магазина ѝ.

Investor.bg