www.iOSXbg.com - За онези, които мислят различно.

iOSXbg форум => Apple Новини => Темата е започната от: GPower в Септември 03, 2020, 06:46:26 pm

Титла: Intel се изправя срещу Apple с новите си чипове за лаптопи
Публикувано от: GPower в Септември 03, 2020, 06:46:26 pm
(https://www.investor.bg/images/photos/0311/0000311359-article3.jpg)

Intel представи Tiger Lake, 11-о поколение на флагман чиповете ѝ за лаптопи, които се надява, че ще ѝ помогнат да си спечели обратно изгубения пазарен дял и да се изправи срещу предстоящите устройства с чипове по дизайн на Apple, предава Ройтерс.

Intel заяви, че чипът използва нова техника за производителност и други фактори, които го правят по-мощен при изпълнението задачи като използването на изкуствен интелект за намаляване на околния шум при видео разговори.

Компанията твърди, че е работила с производители на лаптопи като Dell Technologies и Samsung Electronics и че 50 машини от различни компании ще бъдат налични за празничния сезон за пазаруване с този чип.
Процесорите Tiger Lake се появяват в момент, в който Intel, една от малкото компании за чипове, които едновременно проектират и правят собствените си продукти, се сблъсква със забавяния в производството. Компанията започна да губи пазарен дял от конкуренти като Advanced Micro Devices, която ползва външни производители, включително Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.

В предварително записана презентация, излъчена в сряда, директорите на Intel се фокусираха върху представянето в реалния свят. Представяйки графичните възможности на новия чип, ръководителите на Intel заявиха, че той има по-добро представяне, когато става дума за честота на кадрите от това на конкурентните чипове на Nvidia и AMD.

Intel обяви нов съвместен бранд за лаптопи Project Athena, съвместно проектиран с производители, който използват чиповете Tiger Lake. Проектът има за цел да повиши доверието на потребителите в понякога разочароващите обещания за функции като живота на батерията.

Apple, която през юни обяви, че ще спре да използва чипове на Intel и ще премине към собствените си чипове Apple Silicon, планира да пусне първите си такива устройства тази година.

Investor.bg