www.iOSXbg.com - За онези, които мислят различно.

iOSXbg форум => Apple Новини => Темата е започната от: GPower в Ноември 19, 2020, 02:59:55 pm

Титла: Apple свива комисионата в App Store до 15% за малки разработчици
Публикувано от: GPower в Ноември 19, 2020, 02:59:55 pm
(https://www.investor.bg/images/photos/0316/0000316225-article3.jpg)

Apple ще свие комисионата в App Store до 15% за малките разработчици с под 1 млн. долара годишни нетни приходи в платформата, обяви компанията, цитирана от CNBC.

В момента Apple прибира комисиона от 30% от общата сума за платените приложения или покупките в приложения, които фигурират в App Store.

Технологичният гигант твърди, че App Store Small Business Program ще влезе в сила на 1 януари, а разработчиците, които изпълняват изискванията, ще получат намаление на таксите. Новите разработчици, които не са качвали нищо в App Store преди, също ще имат възможността да плащат по-ниската комисиона.

Решението е знак за помирение от Apple, след като властите по света все повече се фокусират върху бизнес практиките на компанията по отношение на App Store, който пък е единственият начин за повечето хора да получат достъп до софтуер за своя iPhone или iPad.

Доклад на Подкомисията по антитръстовите въпрос към Камарата на представителите в САЩ, публикуван през октомври, посочи, че Apple генерира „свръхнормална печалба“ от App Store.

Новата програма е насочена към малки разработчици, които правят по под 1 млн. долара годишно от всичките си приложения в App Store, след таксите на Apple. След като разработчик премине тази граница, той ще бъде таксуван с 30% комисиона, обяви компанията. Ако на по-късен етап пък средствата паднат под 1 млн. долара за календарна година, фирмите ще могат да се върнат към 15-те процента.

Apple заяви, че ще разкрие повече подробности за условията през следващия месец.

През октомври в документ до Комисията по ценните книжа и фондовите борси в Съединените щати Apple заяви, че намаляването на комисионата в App Store ще засегне финансовите резултати на компанията.

Приходите от магазина за приложения са основна част от бизнеса на Apple с услуги, който генерира 14,55 млрд. долара през третото тримесечие, завършило през септември. Сумата се равнява на 22% от общите приходи на компанията за периода.

Investor.bg