Welcome, Guest. Please login or register.

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Apple Новини / Apple изгражда гигантски MacBook в Чикаго
« Последна публикация от GPower - Юни 23, 2017, 09:17:07 pm »

Преди около два месеца Apple отвори официален магазин в The Dubai Mall. Съоръжението разполага с изглед към страхотните извивки на The Dubai Fountain и Burj Khalifa, а ние се пренасяме към САЩ и Чикаго, където компанията вече изгражда своя пореден Apple Store. По всичко изглежда, че оригиналната архитектура на новото съоръжение контрастира на всяка една от заобикалящите го сгради, но това вече знаем е съвсем очаквано.


Застроената площ от някъде около 1858 квадратни метра ще бъде затворена от огромни стъклени панели, но нека за сега да ги оставим на заден план. Най-творческата част от проекта е покривът на съоръжението. Той ще бъде изграден от карбонови влакна и идва ред на най-интересната част. По всичко изглежда, че формата на покрива имитира по един съвсем правилен начин извивките на затворен MacBook, а вие може да бъдете сигурни, че това не е съвпадение.


Само преди броени часове строителните работници поставиха и логото на Apple по средата на покрива, което придаде един съвсем завършен вариант на най-големия MacBook в света. Съоръжението е заобиколено от никак не малко високи сгради, така че рекламната стратегия на компанията отново е премерена изключително точна. Голяма част от почитателите на бранда, които живеят или работят някъде по високите етажи в района на Michigan Avenue ще могат да се порадват на новия гигантски MacBook.


Нямаме представа на коя дата компанията ще “отвори” своя впечатляващ MacBook, но вероятно това ще стане през идните не повече от два месеца.

imagazin.bg
2
Apple Watch / Продавам Apple Watch Series 2, 42mm Gold Aluminum Case
« Последна публикация от GPower - Юни 23, 2017, 03:16:22 pm »
Цена - 850лв.
0898517985
Часовника е неразличим от нов и е пълен комплект както е закупен от Щатите. Цената не се коментира и не подлежи на коментар! Бонус давам няколко каишки. :)
Без бартери!

3
iOS / Re: IOS 11
« Последна публикация от gogi6 - Юни 23, 2017, 01:58:17 pm »
Хахде де;)Днес е събитието,нали?
4
iOS / Re: IOS 11
« Последна публикация от GPower - Юни 23, 2017, 01:57:22 pm »
iOS 11 Beta Gets Jailbroken!
5

Ако вашият iPhone беше живо същество, то той най-вероятно щеше да бъде мил дядо, който събира вашите снимки и по-късно прави от тях красиви спомени, над които си струва да поплачете. Или поне така смятат от Apple, което е видно от новата реклама на функцията Memories в iOS.

Видеото по-горе бе споделено от Apple в YouTube и е със заглавие „The Archives“ [Архивите; бел. превод].

Има нещо иронично в рекламата от Купертино. С носталгична музика като изключително известната песен „Unchained Melody“ (записвана наред от Righteous Brothers и Елвис Пресли, а тук в кавър изпълнение с женски глас), Apple се опитват да представят функцията като нещо човешко, нещо създадено с двете трудолюбиви ръце на доблестен мъж. Дали алгоритмите на Memories обаче са това, ще оставим на вас да решите.

smartnews.bg
6

Да изтече доклад за това как Apple се справя с изтичането на информация? Точно така. Това споделиха от The Outline, които са получили достъп до едночасов запис на презентация, насочена към около 100 служителя на Apple. В нея е ставало въпрос за мерките, които Купертино предприемат, за да държат информацията за свои нови продукти далеч от ръцете на блоговете.

Самата презентация е била водена от трима служители от дивизията за глобална сигурност в Apple — директорът на Глобална сигурност Дейвид Райс, директорът по разследванията в световен мащаб Лий Фрейдман и Джени Хъбърт от екипа за комуникация и обучение в Глобална сигурност.

Може би най-интересното е да отбележим, че самият отдел Глобална сигурност в Apple е съставен от бивши членове на ФБР, Агенцията за национална сигурност (NSA) на САЩ, бивши военни и агенти от Тайните служби.

Презентацията обяснява различните действия, които служители на фабриките, произвеждащи части за Apple продукти в Китай, предприемат, за да споделят информация с обществото. Райс разказва за над 8000 панела, които са били измъкнати в сутиените на жени служители. Обикновено работниците са подбудени да вършат това от финансова облага — предлагат им се огромни суми, за да изтекат данни за бъдещи продукти, понякога надвишаващи неколкократно месечната заплата. В един случай пък наградата е била колкото заплатата на служителя за една година.

Важно е да бъде споделено също така, че работниците във китайските фабрики, сглабящи Apple продукти, не се славят с най-високите заплати… China Labor Watch докладват, че обикновено месечното възнаграждение е около 350 щатски долара.

Много от материалите, които изтичат, биват изнесени от фабриките по интересни начини като пускане в тоалетната и търсенето им по-късно в отходните тръби, или пък изхвърляне през оградите. Всички те след това попадат на пазара за електроника в Шънджън, от където през 2013 година Apple е трябвало да откупят 29 000 свои части, за да не попаднат те в интернет пространството. През 2016 обаче, от 65 милиона произведени части, изтекли били само четири. Това е успех в борбата с изтичането на информация.

Точно за това е била и цялата презентация — сега Apple смятат да приложат същите тактики и при борбата с изтичане на данни от кампусите им в САЩ. Към момента от там изтича повече информация, отколкото от китайските фабрики. Посочени са конкретно двама служители, които са решили развълнувано да споделят за бъдещите продукти на компанията с различни блогове. Не са ясни техните подбуди, нито дали са получили някакво възнаграждение в замяна на споделената информация.

smartnews.bg
7
Mac Програми / Re: Beamer
« Последна публикация от GPower - Юни 23, 2017, 10:17:22 am »
Version 3.3:
You are not allowed to view links. Register or Login
Added support for Device Verification for compatibility with tvOS 10.2
Default to streaming AAC audio for Chromecast for compatibility with latest firmware
Fixed Xvid AVIs not playing
Chromecast playback could have double subtitles when burning in by default
8
Mac Програми / Re: Macgo Blu-ray Player Pro
« Последна публикация от GPower - Юни 22, 2017, 03:20:15 pm »
Version 3.1.13:
You are not allowed to view links. Register or Login
Bug fixes for disc playback
9
Apple Новини / Разширените възможности на 3D Touch в iOS 11
« Последна публикация от GPower - Юни 22, 2017, 03:10:22 pm »

Полезната 3D Touch възможност, която стигна до нас с iPhone 6S, не само намери място в професионалното поколение таблети на Apple, но и позволява на всеки потребител да стигне до някое скрито меню или настройка по един изключително лесен начин. Просто докосвате малко по-силно, например, върху някоя икона на приложение, и пред вас ще се визуализира списък с възможности, от които може да се възползвате по стандартен начин.


3D Touch може да спести значителна част от времето, с което разполагате, като заедно с това ще превърне ежедневната работа с вашето устройство в истинско удоволствие, но е необходимо да почакате. iOS 11 разполага с един актуализиран вариант на полезната възможност. Съвсем скоро всеки от нас ще може да се възползва от няколко различни начина на докосване, като при всеки от тях устройството ще реагира по различен начин. Промяната може да ви се стори объркваща, но вероятно това не е точно така, а ние ще разгледаме очакваните варианти:
Кратко докосване или стандартно, което е познато на всеки от нас.
Продължително с преместване, което активира страхотната Drag & Drop възможност.
Продължително докосване върху съдържание или приложение ще ви даде вариант за неговото премахване.
3D Touch продължително докосване ще отвори стандартното скрито меню с разширени възможности.

imagazin.bg
10
Discount for Amazon
You are not allowed to view links. Register or Login
Страници: [1] 2 3 ... 10

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal