Welcome, Guest. Please login or register.

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Monochrome browser
You are not allowed to view links. Register or Login
2
Apple Новини / Face ID за Android просто не струва, твърди шеф на Apple
« Последна публикация от GPower - Днес в 07:07:39 am »

Apple вдигна летвата с дебюта на Face ID в новия iPhone X, което вероятно ще накара доста Android производители да се опитат да въведат конкурентна версия на технологията в своите телефони. Според шефа на маркетинга на компанията обаче, реално няма място за сравнение.

"Те не струват", казва простичко Фил Шилер в интервю за Bright.nl, коментирайки опитите за имитация на Face ID от Android модели.

"Изминахме дълъг път докато стигнем до Face ID. Нашите конкуренти пробваха други неща с технология за лицево разпознаване и не постигнаха нищо. Face ID е особено уникално приложение", казва той.
Шилер подчертава още, че нито един разработчик няма достъп до пълния обем данни, събирани от технологията за лицево разпознаване, така както данните от Touch ID също не са били достъпни. Целта е сигурността на крайния потребител да бъде максимално запазена както от технологията, така и от онези, които разработват приложения за нея.

hicomm.bg
3
iGif Creator
You are not allowed to view links. Register or Login
4
Apple Новини / Apple придобива Shazam за скромната сума от 401 милиона долара?
« Последна публикация от GPower - Вчера в 05:52:47 am »

Според нов доклад на Techcrunch, Apple е близо до придобиването на Shazam - популярното приложение, което позволява на хората да идентифицират песни, телевизионни предавания, филми или реклами.

Сделката е била осъществена тази седмица и ще бъде обявена в понеделник, въпреки че винаги може да има промени. Един от източниците твърди, че сумата за придобиването на Shazam е 401 милиона долара, но има слух и за 1.02 милиарда долара.

През септември 2016г., Shazam обяви, че приложението е свалено 1 милиард пъти, което значи, че тези цифра вероятно е по-висока към днешна дата.

Но в света на приложенията, по-големият брой потребители не винаги означава по-голяма печалба. Главният изпълнителен директор на Shazam, Рич Райли отбеляза по-рано тази година, че се работи в или близо до рентабилността. Той също така намекна за вероятно придобиване.

Shazam стартира още през далечната 1999 г., много преди дните на приложенията, като услуга, която се използва посредством SMS код. Всъщност първото име на услугата беше „2580“.

Днес Shazam работи с технология за добавена реалност, като маркетинг услуга за откриване на съдържание въз основа на снимките, които сте направили с приложението. То също така е интегрирано с други приложения като Snapchat и Siri на Apple, и в момента Shazam изпраща много трафик към други приложения, като Spotify и Apple Music, което си струва, ако тези кликвания се превръщат в покупки.

Не е ясно какво ще се случи със Shazam след придобиването, но една от най-вероятните интеграции ще бъде с Apple Music и по-дълбока Siri съвместимост. Повече подробности по сделката очакваме идния понеделник, когато тя ще бъде обявен официално.

hicomm.bg
5
Apple Новини / Джони Айв отново взима дизайна на Apple в свои ръце
« Последна публикация от GPower - Вчера в 05:50:43 am »

Емблематичният за компанията Джони Айв отново ще се ангажира директно с дизайна на продуктите на Apple. Англичанинът бе до голяма степен отговорен за това как изглежда хардуера на гиганта по време на лидерството на Стийв Джобс от края на 90-те години до 2015 г., когато той бе освободен от повечето ежедневни отговорности.

Тогава този ход се разглеждаше като отваряне на нова страница в стратегията на компанията, но очевидно тя не е готова да се откаже напълно от услугите на Айв.

В момента, от страницата на ръководителите на Apple са премахнати имената на Алан Дай, вицепрезидент по потребителския интерфейс, и Ричалд Хоуърт, вицепрезидент по промишления дизайн, които досега изпълняваха функциите на Айв.

Една от критиките към Apple в последно време е именно, че компанията е позагубила своята визия за бъдещето и продуктите ѝ вече не са толкова иновационни и стилни, както някога. Може би завръщането на Айв на ръководен пост ще помогне това да се промени, коментира The Verge.

hicomm.bg
6
Mac Софтуер / Re: Mac безплатни приложения и игри за ограничен период от време!
« Последна публикация от KurtiMakarov - Декември 09, 2017, 08:16:40 am »
BatteryTruth
You are not allowed to view links. Register or Login
7
Apple Новини / Apple HomeKit с уязвимост, засягаща свързани интелигентни устройства
« Последна публикация от GPower - Декември 09, 2017, 06:19:44 am »

Apple има нов проблем със сигурността, с който трябва да се справи. 9to5Mac съобщава, че Apple HomeKit има уязвимост, която позволява неоторизиран достъп до свързани интелигентни устройства, като брави и гаражни врати. Apple вече е коригирала проблема, но заедно с товa е деактивирала функцията за отдалечен достъп до споделени потребители. Apple казва, че функционалността ще бъде възстановена с iOS 11.2.

Докато 9to5Mac не споделя подробности за уязвимостта, тя също засяга интелигентни светлини и термостати.

Тъй като проблемът е отстранен, не е необходимо потребителите да вземат допълнителни мерки, за да са сигурни, че интелигентните им продукти ще могат да бъдат контролирани от някой друг. Все пак не трябва да се забравя да се инсталира iOS актуализацията.

hicomm.bg
8
Отключване, Активиране, Джейлбрейк и Даунгрейд / Houdini Semi Jailbreak за iOS 10.x-10.3.2
« Последна публикация от GPower - Декември 07, 2017, 08:51:15 pm »

Houdini Semi Jailbreak ви позволява да инсталирате приложения за персонализиране на теми, Tweaks, iOS и някои популярни функции на Jailbreak без достъп до системния корен на вашия iPhone или iPad. Houdini не е обикновен метод Jailbreak. Той не инсталира Cydia на вашето устройство. Houdini инсталира собствен App мениджър. Трябва да имате компютър, който да инсталира Houdini Semi Jailbreak на вашия iPhone и iPad.

Съвместимост на устройствата на Houdini:

IPHONE
iPhone 5s
iPhone 6
iPhone 6 Plus
iPhone 6s
iPhone 6s Plus
iPhone SE

IPAD
iPad Air
iPad Air 2
iPad Pro
iPad mini 2
iPad mini 3
iPad mini 4

IPOD TOUCH
iPod touch 6

Съвместимост на фирмуерите:

10.0.1
10.0.2
10.0.3
10.1
10.1.1
10.2
10.2.1
10.3
10.3.1
10.3.2

DOWNLOAD HOUDINI
You are not allowed to view links. Register or Login - file (official)

ИЗИСКВАНЕ:
iPhone, iPad и iPod touch
Съвместима версия на фирмуера
Cydia Impactor

9
iPhone, iPod Touch и iPad - Как да? / Как да поставите iPhone X, 8 или 8 Plus в DFU режим
« Последна публикация от GPower - Декември 07, 2017, 08:20:02 pm »
1. Свържете своя iPhone X, 8 или 8 Plus към компютъра си и стартирайте iTunes.
2. Изключете своя iPhone. (Отидете на Настройки → Общи → Изключване → Плъзнете плъзгача надясно.)


3. Натиснете и задръжте бутона за Вкл. / Изкл. на вашето устройство за 3 секунди .
4. След това натиснете и задръжте бутона за намаляване на силата на звука  на устройството, докато държите Power бутона.
5. Дръжте и двата бутона за 10 секунди.


Забележка: Ако виждате логото на Apple на екрана, ще трябва отново да изпълните стъпките, посочени по-горе. Следователно, уверете се, че не държите бутоните твърде дълго.


6. Ако екранът на устройството ви остане черен, това означава, че успешно е влязъл в режим DFU.
10
iPhone, iPod Touch и iPad - Как да? / Как да рестартирате iPhone X
« Последна публикация от GPower - Декември 07, 2017, 06:08:47 pm »
Натиснете бутона за овеличаване на звука и го освободете
Натиснете бутона за намаляване на звука и го освободете
Натиснете и задръжте бутона Power бутона
Продължете да държите бутона Power бутона докато на екрана на iPhone X се появи знакът  Apple

Страници: [1] 2 3 ... 10

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal