Welcome, Guest. Please login or register.

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1

Ако все още не сте преминали към macOS Mojave, нищо не ви спира да го направите още сега и то в комплект с първата актуализация на системата, която се появи преди около две седмици. Повече за разработката и за стъпките, които трябва да предприемете, за да я инсталирате, може да разберете, като посетите тази връзка, а ние ще ви покажем как да улесните работата си при слабо осветени помещения или пък когато използвате вашия настолен или преносим Mac на тъмно.

За разлика от всички предни версии на настолната система, при macOS Mojave визуалните промени са доста сериозни, което не означава по никакъв начин, че разработчиците от Apple са се ограничили единствено с тях. Системата може да се похвали с доста нови възможности и значително по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик, но нека разгледаме и тази част от всички новости, върху които поставя акцент Apple.

Тъмен режим на темата – Dark Mode.
Изцяло нова настолна версия на App Store.
Stacks функция, която позволява да организирате съдържанието на десктопа по доста лесен и удобен начин.
Настолна версия на няколко iOS приложения – Apple News, Stocks, Voice Memos и Home, което ви позволява да управлявате вашите HomeKit аксесоари през Mac.
Групов аудио или аудио и видео разговор през заложеното приложение FaceTime, който се появи с първата актуализация на системата.

Сред останалите промени в macOS Mojave попада възможността за залагане на променящо се фоново изображение на десктопа в зависимост от това в коя част на денонощието се намирате. Новият Gallery View изглед във Finder позволява да разглеждате снимки и файлове по доста удобен начин. Другите промени, като запис на екрана или част от него при възпроизвеждане на видеа и допълнителна интеграция между камерата на вашия iPhone и приложенията в Mac допълват новата версия на системата, но нека видим и какво може да направите, ако около вас е тъмно.

Персонализирайте яркостта на екрана.
Отворете раздел Displays в System Preferences и използвайте полезната Brightness скала.
Включете Night Shift за по-топли цветове на екрана.
Повторете горните стъпки, преминете към раздел Night Shift и сложете една отметка пред Manual или използвайте Notifications Center.
Преминете към тъмния режим на темата, ако вече сте инсталирали macOS Mojave.
Отворете раздел General в System Preferences и изберете Dark Mode от Appearance.
Изберете някое тъмно фоново изображение или включете Dynamic Desktop, ако вече сте инсталирали macOS Mojave.
Отворете раздел Desktop & Screen Saver в System Preferences и изберете някое от предложенията, които се намират в категория Dynamic DesktopiMagazine
2
Apple Новини / Кога очакваме появата на AirPower и второто поколение AirPods
« Последна публикация от KurtiMakarov - Ноември 12, 2018, 07:12:24 am »


Ако сте пропуснали четвъртото технологично събитие на Apple за годината, което се проведе преди около половин месец, трябва да знаете, че компанията ни запозна с няколко изключително вълнуващи продукти в Mac и iPad категориите. Говорим за страхотното MacBook Air поколение с Retina дисплей, мощната версия на Mac mini и изцяло новото iPad Pro поколение с разпънат екран и TrueDepth камера, но нека видим какво се случва и с прогнозираното второ поколение AirPods и безжичната AirPower зарядна поставка.

За разлика от Apple Special Event през месец септември, което събитие премина под покрива на подземната Steve Jobs Theatre аудитория, четвъртото технологично мероприятие на компанията за годината се проведе на едно малко по-нестандартно място – Howard Gilman Opera House в бруклинската музикална академия в Ню Йорк, но нека разгледаме и все още очакваните безжични аксесоари.Ако трябва да бъдем честни, вече чакаме повече от година да се появи и прогнозираното AirPower безжично зарядно устройство на Apple. Достатъчно е само да поставите вашия съвместим iPhone на безжичната поставка и неговата батерия ще премине в режим на зареждане, което се отнася и за Apple Watch. Според Best Buy и Macotakara, очакваната AirPower поставка ще се появи през тази година, заедно със следващото поколение безжични слушалки на Apple, а според KGI тези устройства ще дебютират в началото на следващата. Ние се съмняваме, че Apple ще ни изненада с нов продукт още през 2018 г., а най-вероятно компанията ще пусне на пазара тези устройства през 2019 г.Вероятно новият модел AirPods ще се отличавa с една съвсем малка промяна – кутията им ще може да се зарежда по безжичен начин. Актуалното поколение продължава да бъде сред най-хитовите Apple аксесоари в последните години, а в случай, че все още не ползвате безжичните слушалки, можете да ги закупите онлайн.

iMagazine
3
Mac Програми / Re: CleanMyMac
« Последна публикация от unclecharlie - Ноември 10, 2018, 03:57:04 pm »
Голям да си Power4e  :yahoo:
4
Mac Програми / Re: CleanMyMac
« Последна публикация от GPower - Ноември 10, 2018, 06:43:24 am »
You are not allowed to view links. Register or Login
CleanMyMac X
Version: 4.0.4
5
Apple Новини / Apple е увеличила три пъти площта на земята си само за три години
« Последна публикация от GPower - Ноември 10, 2018, 06:28:57 am »

Технологичният гигант Apple е увеличил почти три пъти площта на земята, която притежава, през последните две години. Това е така, тъй като компанията купува огромни площи в САЩ за центровете си за данни и за соларни ферми, които могат да ѝ подсигурят и доходоносни данъчни облекчения, съобщава Financial Times.

Според годишния доклад на производителя на iPhone, публикуван по-рано тази седмица, Apple притежава почти 30 кв.км земя спрямо 20 кв.км миналата година и 11,5 кв.км през 2016 г. През 2011 г. тя е притежавала само 2,36 кв.км, показват по-стари доклади.

Земята е вписана като допълнение на 3800 дка пространство за строеж, което Apple притежава или наема за офисите си и магазините си на дребно.

Според годишния доклад на Apple компанията е собственик на „съоръжения и земя за корпоративни функции, развойна дейност и центрове за данни на различни места в САЩ“.

Макар че анализаторите спекулират, че земята – много повече от нуждите на Apple за сегашните ѝ корпоративна дейност – може да е планирана за нови производствени съоръжения в САЩ или частни тестови писти за автономните ѝ автомобили, по-големият дял от имотите на Apple вече са заделени за огромни центрове за данни.

Сериозното разширяване на тези съоръжения подчертава нарастващия диапазон от онлайн услуги – ключов фокус на компанията, докато пазарът на смартфони се забавя.

investor.bg
6
Apple Новини / След загубата на Apple като клиент Qualcomm даде разочароваща прогноза
« Последна публикация от GPower - Ноември 10, 2018, 06:28:16 am »

Qualcomm даде прогноза за приходите си от продажби за тримесечието, включващо Коледа, която се оказа под очакванията на анализаторите. Това се случва в резултат на загубата от продажбите на чипове на Apple, а новините изпратиха цената на акциите на компанията с 3,4% надолу, предава Ройтерс.

Базираният в Сан Диего производител на чипове също така прогнозира, че печалбата му за първото фискално тримесечие на 2019 г. ще е над очакваното от Wall Street. Тази по-добра прогноза обаче се дължи до голяма степен на еднократни данъчни облаги. Прогнозата е за печалба от 45 цента на акция.

Qualcomm е най-големият доставчик на чипове за смартфони в глобален мащаб, който обаче се сблъсква със забавянето на индустрията и със загубата на своя основен клиент – Apple. Същевременно е изправена пред продължаващи предизвикателства за нейния модел за лицензиране на патенти, където получава дял от крайната цена на всеки продаден смартфон. Главоболията ѝ обаче идват едновременно от антитръстовите регулатори и от клиенти като Apple, която съди Qualcomm във връзка с практиките ѝ.

Производителят на iPhone изключи Qualcomm от своите нови модели iPhone XS, XS Max и XR, които пусна през септември. Вместо това тя заложи на модемни чипове от конкурента Intel.

По-рано това лято Qualcomm предупреди своите акционери, че Apple вероятно ще направи този ход, но ефектът се прояви доста по-бързо от очакваното от Wall Street.

За първото фискално тримесечие, което завършва през декември, производителят на чипове очаква приходи между 4,5 и 5,3 млрд. долара и коригирана печалба в диапазона 1,05 до 1,15 долара на акция. Анализаторите прогнозираха приходи от 5,57 млрд. долара при коригирана печалба от 95 цента на акция според данни на Refinitiv.

Главният финансов директор на Qualcomm Джордж Дейвис коментира пред Ройтерс, че около половината от покупките на чипове от Apple са се случвали по време на това тримесечие.

"Нашата прогноза е за продажбата на над 50 млн. единици по-малко през тримесечието, като всичко това се обяснява с отсъствието на телефоните на Apple”, коментира Дейвис. „Това е разликата“.

Дейвис твърди, че коригираната печалба на акция ще достигне 1,05 до 1,15 долара на акция.

Като се изключат някои елементи Qualcomm е спечелила по 90 цента на акция през фискалното четвърто тримесечие, което завърши през септември. Тя успя да надмине очакванията на анализаторите за 83 цента на акция според данни на Refinitiv.

Приходите са се свили до 5,80 млрд. долара през фискалното четвърто тримесечие, но са над прогнозираните 5,52 млрд. долара.

Загубата на Qualcomm за тримесечието е достигнала 493 млн. долара, или 35 цента на акция, в сравнение с печалба от 168 млн. долара, или 11 цента на акция, година по-рано.

investor.bg
7
Apple Новини / iFixit разглоби MacBook Air и новините са и добри, и лоши
« Последна публикация от GPower - Ноември 10, 2018, 06:26:46 am »

Когато Apple анонсира новия MacBook Air, гигантът с гордост го нарече "най-зеленият Мас изобщо", благодарение на корпус, изработен изцяло от алуминий. Сега разглобяване на лаптопа от спецовете от iFixit показва, че новата машина е и по-лесна за поправяне в сравнение със скорошните модели на Apple.

Като цяло, лаптопът разчита повече на деликатно скрепяване на компонентите със самозалепващи се ленти, а не на "лепкавите" неща, които държаха предните версии. Тези ленти могат да се махнат лесно, а батерията също се сваля без проблем.

Поставянето на Touch ID сензора и Thunderbolt портовете на отделни логически дъна също е добра новина. Това означава, че ако един порт се развали, това не налага автоматично смяна на цялото дъно.

Въпреки това, MacBook Air получава резултат от 3 от 10 пункта. Хората от iFixit предпочитат винтчета за многократна употреба дори пред самозалепващи се ленти. Друг негатив е липсата на опция за ъпгрейд на RAM паметта или мястото за съхранение. Все пак, имайки предвид, че доскоро MacBook моделите се смятаха за непоправими - съвсем буквално - тенденцията явно е Apple да променя стратегията си.

hicomm.bg
8
Mac Програми / Re: CleanMyMac
« Последна публикация от unclecharlie - Ноември 09, 2018, 10:56:17 am »
Хора, може ли последната излекувана версия на чистача ?
9
Apple Новини / Опровергаха слуховете за помирителни преговори между Apple и Qualcomm
« Последна публикация от GPower - Ноември 08, 2018, 06:41:30 am »

Източник опроверга слуховете, че американската технологична компания Apple е в "помирителни" разговори с производителя на микропроцесори Qualcomm Inc, съобщава Ройтерс.

В миналото Apple използва модемните процесори за моделите на своя iPhone, за да ги свърже с безжичните информационни мрежи.

По-рано през годината базираната в Купертино компания обаче заведе дело срещу Qualcomm във федералния съд в Сан Диего, определяйки като „незаконна“ практиката компанията да взима дял от продажната цена на телефоните под формата на патентна такса.

Qualcomm, от своя страна, отхвърли тези твърдения и поиска от Apple да ѝ плати 7 млрд. долара за неизплатени възнаграждения.

Източник, запознат със ситуацията, заяви, че не се провеждат разговори между двете компании.

„Не съществува никаква значима дискусия между Apple и Qualcomm и няма никакво споразумение“, споделя източникът, поискал анонимност.

Очаква се делото да влезе в съда в началото на следващата година.

През юли главният изпълнителен директор на Qualcomm Стив Моленкопф информира инвеститорите, че двете компании са в разговори за решаване на възникналия спор.

Освен спора с Apple производителят на процесори е в конфликт с друга компания, която анализаторите смятат, че е китайската Huawei technologies Co Ltd.

Компанията се опитва също така да уреди и антимонополното дело, заведено срещу нея от Федералната търговска комисия на САЩ.

Тези усилия претърпяха неуспех във вторник, когато федералният съдя в Сан Хосе издаде предварително решение, с което принуждава Qualcomm да лицензира редица патенти, играещи важна роля в създаването на нейните продукти.

investor.bg
10
Apple Новини / Apple намалява производството на iPhone XR поради слабо търсене
« Последна публикация от GPower - Ноември 08, 2018, 06:40:25 am »

Търсенето на най-евтиния iPhone от 2018 г. очевидно не върви с темповете, които Apple очакваше. Позовавайки се на свои анонимни източници, японският финансов ежедневник Nikkei твърди, че Apple е поискала от своите доставчици да намалят темпото на производство на iPhone XR.

Става въпрос за най-големите подизпълнители Foxconn и Pegatron, чиито производствени мощности американският гигант е поискал да бъдат намалени с оглед на по-слабото търсене. Първоначално Foxconn е имала 60 поточни линии за iPhone XR, но напоследък от тях се използват само 45, тъй като Apple е казала, че няма нужда от такова производство. Това означава, че от iPhone XR се произвеждат около 100 000 бройки по-малко от предвиденото за месеца. Що се отнася до Pegatron, източникът твърди, че там производството на iPhone XR също не достига максимален капацитет. Нещо повече - Apple няма да дава допълнителни поръчки за iPhone XR през празничния сезон.

Вместо това компанията е поръчала 5 милиона допълнителни iPhone 8 и iPhone XR 8 Plus модела, с което общите поръчки за версиите стават 25 милиона. Двата iPhone X8 варианта от 2017 г. струват съответно 600 и 700 долара, докато iPhone XR струва 750 долара.

Миналата седмица Apple призна, че засега не постига очакваните iPhone продажби, и обяви, че вече няма на оповестява публично резултати от продажбите на iPhone, iPad и Мас.

hicomm.bg
Страници: [1] 2 3 ... 10

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal