Welcome, Guest. Please login or register.

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Apple Новини / Free App of the Week за iOS остава в миналото
« Последна публикация от GPower - Днес в 08:32:16 pm »

Компанията не е споделила официално какво се случва с нашата любима промоционална кампания, от която вероятно сте се възползвали и вие, стига седмичната разработка да е представлявала интерес за вас, но това не е от толкова голямо значение. Заедно с iOS 11, преди около месец разработчиците от Apple премахнаха всички 32-битови приложения от рамките на своите сървъри и не само това. Системата може да се похвали и с един изцяло нов вариант на App Store.


Aко вече сте инсталирали iOS 11, знаете и с какви промени се отличава актуалната версия на App Store. В рамките на услугата, всеки от вас може да се запознае с раздел Today, в който намира своето място избрана игра, приложение, колекция от предложения и по някоя друга интересна статия или преглед на разработка, върху която редакторите поставят акцент. Измежду вариантите може да срещнете както платени, така и безплатни, но не и добре познатият ни раздел Free App of the Week.

imagazin.bg
2

Стотици служители се придвижват по тъмни улици, блокирайки входа към фабриката на поддоставчик на iPhone на Apple в Източен Китай, в знак на протест за неплатени бонуси и преоценка на фабриката, коментират двама свидетели и China Labor Watch, базирана в Ню Йорк неправителствена организация, цитирани от CNBC.

Jabil Inc., който управлява фабриката Green Point, твърди, че само 20 до 40 служители са протестирали, а останалите са били от нощната смяна, които са се опитвали да влязат в завода. Компанията обеща да вземе мерки по проблема със заплащането.

"Докато те могат да представят доказателства за обещания от брокери, ние ще им помагаме да получават парите си“, коментира говорителят на базираната в САЩ Jabil Лидия Хуан.

В изявление този четвъртък Jabil заяви, че е „ангажирана да гарантира, че на всеки служител ще бъде платено справедливо и навреме“.

В писмо до China Labor Watch Apple пише, че започва разследване и обеща да гарантира, че работниците получават справедливи компенсации.

„Ние изискваме Jabil да ни изпрати изчерпателно проучване сред служителите, за да установи къде има празнини и е необходимо да се създаде план за действие, който да гарантира, че всички служители получават обещаните им бонуси незабавно“, посочва Apple в имейла.

Случаят подчертава колко сложен е надзорът на световните вериги за доставки, които могат да включват стотици производители и подизпълнители, както и трети лица, които имат задача да наемат работници в техните заводи. Компаниите се различават по размера на отговорността, която са готови да поемат. Apple засилва надзора и разкритията след серия от негативни доклади за самоубийствата на работници и наранявания при доставчиците.

След като Тим Кук стана главен изпълнителен директор на Apple през 2011 г., Apple започна публично да говори за своите поддоставчици. Освен това публикува годишни одити, описващи работната среда и спазването на човешките права в нейната глобална мрежа от доставчици. Apple обяви, че е направила подробни проверки на 705 обекта миналата година и е установила значителни подобрения в съответствие с кодекса на поведение на поддоставчиците.

"Около 600 служители излязоха на протест, защото не са успели да получат бонусите си“, коментира работник, който е пожелал да разкрие само фамилията си – Джан. Той твърди, че подобно на много от колегите му, му е обещан бонус до 7000 юана (1056 долара), ако остане 45 дни, когато са подписвали договор за работата през брокер. „Минаха повече от три месеца, но все още не съм си получил парите“, твърди той.

Ту Чанли, охрана в Green Point, твърди, че брокерът му е обещал 2000 юана (302 долара), ако остане за два месеца. „Не получих нищо“, посочва мъжът. По думите му е видял стотици работници на протеста. Компанията, за която твърди, че работи – Wu Tai Security, отказва да коментира въпроса.

Напрежението във фабриката на Jabil става все по-голямо. Един от охранителите твърди, че е видял как служител е бил убеден да се отдръпне от ръба на покрива в края на септември. Джан посочва, че на 30 септември е видял как охранител е ударил служител с дървен прът толкова силно, че той се е счупил.

В имейла си до China Labor Watch Apple посочва, че и двата инцидента са свързани с конфликти с охраната, а не с проблеми със заплащането. Освен това компанията твърди, че работи с Jabil, за да „се увери, че техните охранители са обучени правилно, за да се избягват подобни ситуации“. 

investor.bg
3

Досега Gmail за iOS не поддържаше имейл профили на трети страни. Ако използвате Outlook или други имейл доставчици по някаква причина, трябваше да свалите съответните им приложения или да използвате уеб версията. Сега Google се кани да ви позволи да използвате приложението за всичките си имейл нужди. В момента се приемат молби от бета-тестери, които да тестват новата функционалност и да сигнализират за сривове и грешки.

За да можете да се присъедините, ще трябва вече да използвате приложението на Gmail, да използвате имейл на друга компания и да имате инсталиран iOS 10 или по-нова версия на телефона си.

hicomm.bg
4
Mac Програми / Re: AirServer
« Последна публикация от GPower - Днес в 08:06:01 pm »
Version 7.1.1:
You are not allowed to view links. Register or Login
Fixed compatibility with the new YouTube iOS app
Improved compatibility with macOS 10.13 High Seirra
Improved compatibility with iOS 11
Fixed banding issues over mirroring when integrated GPU was in use
Fixed AirServer crash on quit on Macs where Google Cast was enabled
5

Книжата на американската технологична компания Apple понижиха стойността си с 1,5% преди старта на борсовата сесия във връзка със спекулациите за слабото търсене и съкращения на производството на iPhone 8, в навечерието на ноемврийската премиера на iPhone X, предава Ройтерс.

Apple не разкрива редовно подробности относно продажбите, но индикациите от доставчиците, мобилните оператори и анализаторите, които следят сектора, подхранват слуховете за слаби продажби на най-новото устройство.

Анализаторът на KeyBanc Capital Markets Джон Вин писа по-рано тази седмица, че проучване сред верига от магазини на мобилен оператор показва, че iPhone 7 се продава по-добре от новия модел, само месец след като последният се появи на пазара.

Продажбите на iPhone X, който е очакван от феновете, ще започнат на 3 ноември и могат да повлияят на търсенето.

Някои анализатори се позовават на базирания в Тайван вестник Economic Times, в който неназован източник посочва, че има 50% съкращение на поръчките на iPhone 8.

Анализатори вярват, че Apple вероятно ще се фокусира повече върху iPhone X, който изглежда радикално различен със своя екран, покриващ цялата предна част на устройството. Цената му пък е 999 долара, което ще насърчи маржа на компанията.

Анализаторът на Rosenblatt Securities Дзюн Джан твърди, че вярва, че Apple може да свие производството на iPhone 8 и да насочи капацитета към iPhone X, тъй като премиум телефонът се очаква да се разпродаде бързо.

Анализаторите от Deutsche Bank посочват, че все още очакват на Hon Hai, Pegatron и Wistron да се паднат съответно по 68-70%, 24-26% и 5-6% от общото производство през четвъртото тримесечие на тази година (подобно на третото тримесечие).

„Pegatron и Wistron би трябвало да вземат повече поръчки за iPhone 8 и 8 Plus, докато Hon Hai ще насочи ресурсите си към iPhone X”.

Книжата на Pegatron понижиха стойността си с 2,7% на борсата в Тайван. Тези на Wistron записаха спад с 1,2%, а акциите на Hon Hai ръст с 1,35 на сто.

investor.bg
6
iPhone / Re: Продавам iPhone 6+ 16 gb Спейс Грей - djailbreak
« Последна публикация от GPower - Вчера в 07:01:29 am »
Нова цена 560лв.
7
Mac Софтуер / Re: Mac безплатни приложения и игри за ограничен период от време!
« Последна публикация от KurtiMakarov - Октомври 18, 2017, 07:24:01 am »
Contacts to QR Conference Cards
You are not allowed to view links. Register or Login

Duplicate Files Finder
You are not allowed to view links. Register or Login
8
Apple Новини / Стийв Возняк създава своя онлайн платформа за обучение
« Последна публикация от GPower - Октомври 18, 2017, 07:16:21 am »

Стийв Возняк или както повечето хора го знаят „другият Стийв“, създава Apple заедно със Стив Джобс. Сега обаче Воз е решил да създаде своя собствена онлайн платформа за обучение, наречена Woz U. Нейната цел е да промотира работните места свързани с технология и да снабди хората с необходимите качества за тези позиции.

След време Возняк иска да разшири идеята си и да направи 30 физически места из целия свят, в които хората да ходят и да посещават курсовете му. Курсовете са всякакви – от курс по софтуерно инжеренство и инормационни технологии до курс по разработване на мобилни приложения и киберсигурност. Не е ясно дали занятията ще бъдат безплатни или някои неща ще се плащат. В сайта засега няма такава информация.

Woz U също така има връзки с технологични компании, които с радост ще използват възможността да намират нови кадри и сами да обучават своите бъдещи служители. Крайната цел на Woz U е да увеличи интереса в така наречените STEAM среди (НТИИМ) тоест – наука, технология, инженерство, изкуство и математика. Добавянето на изуствата може би идва от отдавашната мисия на Apple да свърже технологиите с хуманитарните науки.


„Нашата цел е да научим хората на нещата, които ще им трябват за най-търсените професии в момента, без да ги заточваме на години обучение в университети,“ споделя Возняк в свое изявление. „Повечето хора се страхуват да изберат кариера базирана на технологиите, понеже си мислят, че е са достатъчно способни за това. Но аз знам, че те могат и искам да им покажа как! Цял живот работя за да развивам и правя света по-добро място за живеене чрез технологиите, а пък и винаги съм уважавал образованието. Сега дойде времето на Woz U и трябва да знаете, че тепърва започваме с проектите!“

Въпреки че няма ценова категория все още… не бъдете много ентусиазирани, че всичко ще бъде безплатно. Можете свободно да разгледате сайта на Стийв Возняк и да се запознаете по-надълбоко с идеите му. Има и мобилно приложение Woz U, което можете да изтеглите напълно безплатно. Това обаче също не ви гарантира, че в последствие и курсовете ще бъдат безплатни.

hicomm.bg
9
Apple Новини / iPhone 7 се продава по-добре от по-новата версия iPhone 8
« Последна публикация от GPower - Октомври 17, 2017, 07:14:26 am »

По-старите модели телефони iPhone 7 на Apple се продават по-добре от последно представените iPhone 8 преди дебюта в началото на ноември на премиум модела iPhone X, заявиха от брокерската къща KeyBanc Capital Markets, позовавайки се на проучвания сред магазините.

Традиционно новите модели на iPhone се продават бързо, а феновете се редят на опашки за последните актуализации. Проучваниятa обаче засилват сигналите, че iPhone 8 не е толкова популярен, колкото предшествениците си.

„Много респонденти посочват, че значителна част от клиентите купуват iPhone 7 вместо iPhone 8 предвид липсата на значителни подобрения в новия телефон“, казва анализаторът на KeyBanc Джон Вин в коментар до клиентите си.

Миналия месец Apple представи iPhone 8 и iPhone 8 Plus, които приличат на линията iPhone 7, но имат възможност и за безжично зареждане на батерията.

Докато цената на iPhone 8 започва от 699 долара в САЩ, iPhone 7 се продава за около 549 долара, след като цената бе намалена.

„Обратната връзка от магазините показва, че клиентите изчакват да купят iPhone X или да го сравнят, преди да купят iPhone 8“, пише Вин, който е оценен с четири от пет звезди за точността на препоръката си за акциите на Apple от Thomson Reuters StarMine.

Доставките на силно очаквания iPhone X на Apple – произведен от закалено стъкло и с екран без периферия – ще започнат от 3 ноември. Телефонът в чест на 10-годишнината на iPhone започва от 999 долара – най-скъпия смартфон на Apple досега.

Друга причина за слабото представяне на iPhone 8 може би се крие в слабата реклама от страна на американските доставчици, казва Вин.

„Макар че доставчиците продължават да промотират новия iPhone 8, предложенията са много по-скромни в сравнение със старта на iPhone 7 миналата година“, пише той.

KeyBanc е провела проучванията си в САЩ и Обединеното кралство.

Apple не е била открита веднага за коментар. Акциите на компанията се търгуват с повишение от 0,8% до 158,20 долара за брой в предборсовата търговия.

investor.bg
10
Apple Новини / Apple може да направи масова технологията за лицево разпознаване
« Последна публикация от GPower - Октомври 16, 2017, 04:43:47 pm »

Технологията за лицево разпознаване на Apple – Face ID, която ще направи дебюта си на iPhone X, има шансовете да се наложи на пазара. Според анализатора на KGI Securities Мин-Чи Куо, който следи отблизо Apple, всички телефони с марката iPhone от 2018 г. вероятно ще имат Face ID, пише CNET.

Благодарение на TrueDepth системата за камери на Apple, iPhone X получава няколко функционалности, като Face ID, добавена реалност и Animojis. Това прави разпознаването на лица ключов елемент от телефона и е една от най-големите разлики между iPhone X и по-традиционните iPhone 8 и 8 Plus.

Куо предполага, че устройствата на Apple за 2018 г. вероятно ще оставят на заден план сензора за разпознаване на пръстови отпечатъци, което може да означава и край на линията на Touch ID на iPhone. Touch ID се използва в няколко ситуации, като отключването на устройството или в Apple Pay, но ако Face ID работи, както се планира, може наистина да се стигне до края на Touch ID (поне в сегашния му вид).

Освен това Куо твърди, че TrueDepth камерата дава на Apple конкурентно предимство и различава iPhone X от другите телефони на пазара. Той твърди, че конкурентите с Android все още са години назад в разработките си на технологии за лицево разпознаване. Пускането на повече устройства с тази технология в близко бъдеще може да помогне на Apple да спечели от това свое предимство.

Но това не значи, че Touch ID вече е мъртва. Редица продукти на Apple, като MacBrook Pro, все още използват TouchID, но Куо прогнозира, че скоро други устройства могат да започнат да използват Face ID, както вероятно ще се случва със следващия iPad Pro.

Apple не е отговорила на запитването за коментар по въпроса.

investor.bg
Страници: [1] 2 3 ... 10

SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal