www.iOSXbg.com - За онези, които мислят различно.

iOSXbg форум => Apple Новини => Темата е започната от: GPower в Февруари 10, 2019, 09:35:03 am

Титла: Apple заплаши да махне приложения от App Store заради нарушения
Публикувано от: GPower в Февруари 10, 2019, 09:35:03 am
(https://www.investor.bg/images/photos/0276/0000276804-article3.jpg)

Американската технологична компания Apple заплаши да премахне приложения от своя App Store, ако те записват действията на потребителите без тяхното изрично съгласие, пише CNBC.

По-рано тази седмица TechCrunch писа, че приложенията за iPhone на Expedia, Air Canada и Hollister са използвали софтуер за „повтаряне на сесии“ от компания на име Glassbox, който им е позволил да записват действията на потребителите, като натисканията на екрана. Въпросните приложения обаче не са информирали потребителите, че са ги записвали, гласи още материалът.

В резултат Apple каза на разработчиците, че трябва да посочват на потребители дали и кога ги записват, когато използват техен софтуер.

"Опазването на потребителските данни е първостепенно в екосистемата на Apple”, коментира тя според TechCrunch. “Нашите App Store Review Guidelines изискват изпращането на заявки от приложенията за задължително съгласие от потребителите и предоставянето на ясна визуална индикация при записване, логване или друго, свързано с активността. Уведомили сме разработчиците, които нарушават тези стрикни правила и насоки за сигурността и ще предприемем незабавни действия, ако е необходимо“.

Един от разработчиците е казал пред TechCrunch, че действията включват премахването на приложението от App Store, ако то не бъде обновено спрямо изискванията.

investor.bg