Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Октомври 01, 2018, 04:18:27 pm от GPower
Views: 148 | Comments: 0

Всеки ще изпита паника, когато неговият вероятно скъп смартфон се сблъска непредвидено с твърда земя. Затова твърдението на Apple, че стъклото на новите iPhone модели е най-здравото сред всичките смартфони, е добра новина за по-непохватните. За да тества изказването на гиганта, екипът на Tom’s guide подлага новите iPhone XS и XS Max на изпитание за издръжливост, изпускайки ги на цимент от различна височина последователно по лице, гръб и настрани.

Телефоните издържат без проблем падане от три метра, но изпускането от шест метра потрошава здрав iPhone XS Max. Така, въпреки че оцеляват в повечето изпускания във видеото, заключението е, че падане от шест метра може да е достатъчно, за да се счупи стъклото.

Изработката на двата флагмана изглежда доста здрава, но инвестицията в добър кейс и протектор за екрана вероятно е добра идея. В крайна сметка Apple таксува стотици долари за извънгаранционна подмяна на екрана, ако нямате AppleCare+ покритие. 


hicomm.bg
GPower
Октомври 01, 2018, 04:17:09 pm от GPower
Views: 215 | Comments: 0


На 12 септември беше шумно представен най-новият продукт на корпорацията „Apple“. Технологичните маниаци се втурнаха да обсъждат софтуера и особеностите на дизайна, а остроумни тролове – да пускат мемове за цените на новите джаджи.

Аналитичният отдел на Picodi реши да проучи, колко дни трябва да работи човек, за да се сдобие със заветното нововъведение в България и някои други страни. Нашата статистика се основава на официалните данни за средната работна заплата във всяка страна от проучването и на вече оповестените цени на смартфоните iPhone Xs с памет 64 GB.

Може да се предположи, че най-адекватно съотношение между цени и заплати би трябвало да се наблюдава в САЩ, тъй като ценовата политика се формира най-вече в тази страна и за нейните жители. Въпреки това се оказва, че новият смартфон на „Apple“ е най-достъпен за жителите на развитите страни в Европа и на ОАЕ. Така например, за да си купи новия iPhone Xs в Швейцария, човек трябва да работи 5,1 дни, в Люксембург – почти 7 дни, а в Норвегия и Дания – малко над 7 дни. На челните места в класацията се нареждат и Обединените арабски емирства, където спечелените за 7,6 дена пари са напълно достатъчни за купуването на последното поколение смартфон. В самите Съединени Щати човек трябва да се труди усърдно 8,4 дни, за да си позволи устройството.

Вече е известно, че в България iPhone Xs с памет 64 GB ще струва 2329 лв. Като се вземе предвид средната работна заплата в страната (чисто 873 лв. по данни на НСИ за II тримесечие на 2018 г.), на българите ще са нужни 56 пълни работни дни за да съберат парите за такава покупка. Това е един от най-високите показатели в Европейския съюз: в другите страни от Източна Европа са необходими от 32 до 41 дни работа, за да си купите устройството от официалните магазини на „Apple“ в Румъния, Унгария, Полша, Чехия и Словакия.

Повечето страни от еврозоната се нареждат в средата на нашата класация. В Австрия, Германия, Финландия и Франция са нужни около 10,5 дена труд, в Гърция и Португалия – около 27. Доста по-осезаеми са разходите за iPhone Xs в Мексико, Китай, Аржентина и Индия — от 50 до 60 „трудодни“. Предпоследното място в нашия рейтинг заема Пакистан (88,6 дни), а абсолютният антирекорд принадлежи на Филипините – 156 работни дни за един айфон.


Методология
Нашето проучване се базира върху оповестените цени на новия продукт на „Apple“ и данните за средната работна заплата, достъпни в официалните статистически източници на всяка от страните. Размерът на месечната работна заплата се дели на осреднения брой работни дни в месеца – 21.

picodi.com
GPower
Септември 29, 2018, 09:18:13 am от GPower
Views: 389 | Comments: 0


Apple една от най-иновативните компании, но и този факт не е достатъчен да се предпази от съдебни дела. Технологичният гигант многократно е обвиняван, че използва патенти на други производители в устройствата си. Споровете свързани с интелектуалната собственост продължават да сериозен източник на конфликти между водещите имена в IT индустрията. Финландската компания MPH Technologies едва ли ви е познато, но сега юридическият им екип заведе дело срещу Apple, предаде 9to5mac.
 
Съдебният иск вече е внесен във администрацията на Районния съд в Северна Калифорния и е свързан с някои от най-популярните продукти на Apple, а именно iMessage и FaceTime. Aдвокатите на MPH Technologies твърдят, че създателите на iPhone използват неправомерно цели осем притежавани от тях патента. В обвинителния акт се уточнява също, че финландския бранд се е опитвал да проведе разговори и да лицензира въпросните технологии, но Apple са отказали два пъти през 2016г. и 2017г.


В случая става въпрос за VPN технологията, която компанията използва за криптиране на съобщенията на потребителите в iMessage и FaceTime. Системата се използва от почти всички устройства на Apple, работещи с macOS, iOS и watchOS. Това допълнително усложнява ситуацията. Технологичният гигант твърди, че не е необходимо да лицензира въпросните патенти. От MPH Technologies искат финансова компенсация, а също съда да накара Apple да спрат да използват неправомерно технологиите им.

digital.bg
GPower
Септември 29, 2018, 09:13:07 am от GPower
Views: 326 | Comments: 0


Хакерът тинейджър, който се призна за виновен за пробив в компютърните системи на Apple и в кражбата на чувствителна информация, няма да лежи в затвора, пише Engadget.
Въпреки че сега е възрастен, той е бил на 16, когато за първи път е хакнал компанията през VPN, използван от оторизирани служители, между юни 2015 и ноември 2016 г. Той е бил изхвърлен от системата през ноември, но все пак е успял да проникне отново през април 2017 г.

Австралийският съд за деца му даде 8-месечен изпитателен срок, в рамките на който са се опитали да го накарат  разбере колко сериозно е обвинението срещу него.

„Това беше устойчива, сложна и успешна атака срещу сигурността на голяма мултинационална корпорация“, коментират властите.

Според Bloomberg адвокатът на защитата е посочил, че младежът е решил да хакне Apple не от злонамереност, а заради факта, че е бил очарован от компанията и от любов към информационните технологии. За него е било особено интересно да открие достъп до мрежите на един от технологичните гиганти и да се преструва, че е негов служител.

От своя страна, властите намериха 1 терабайт ключова информация на лаптопи Apple MacBook и на харддиск, който е съдържал папка с името "Hacky Hack Hack Methods Exclude".

Въпреки че момчето вече е получило присъдата си, сагата не е приключила. Прокурорът по делото твърди, че текущото разследване на властите може да доведе до предявяването на обвинения към други хора, включително към второ момче, което може да е било съучастник на обвиняемия.

investor.bg
GPower
Септември 29, 2018, 09:11:20 am от GPower
Views: 85 | Comments: 0


Винаги може да разчитате на руското ателие Caviar да превърне и най-обикновения смартфон в претенциозно бижу за хиляди долари. Беше само въпрос на време братушките да се ориентират към новия iPhone, и по-конкретно Xs Max. Това и направиха.

Новата колекция Maximum облагородява Apple-ския флагман с покрития от въглерод, титан, диаманти, чисто злато, и за най-платежоспособните - 150-грамово злато. Всяка бройка от лимитираната серия е гравирана с пореден номер, за да си знаете, че притежавате нещо доста ексклузивно. А що се отнася до цените, въглеродът "върви по $5200, титанът по $5500, златото по $5960, диамантът по $9890, и $15,340 за 150-грамовото злато.

Гледаме, мълчим, цъкаме с език и ако трябва да сме честни, изчистеният дизайн на Джони Айв много повече ни допада отколкото опулентните (тази прекрасна дума!) краски на Caviar. Но вкусът е субективно нещо, така че серията Maximum непременно ще се продава.

Можете да видите четири от петте различни варианта в галерията, както и да изгледате ефектното рекламно видео. Както се казва, мечтите са безплатни.


hicomm.bg
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Последни постове

Re: iOS 12 от gogi6
[Днес в 10:54:38 am]


Re: iOS 12 от JmeLche
[Вчера в 05:41:34 pm]


Re: БГ Телевизия чрез Kodi на iPhone от GPower
[Вчера в 04:28:00 pm]


Re: БГ Телевизия чрез Kodi на iPhone от kracode
[Вчера в 10:27:39 am]


Apple придобива дял от доставчика на чипове Dialog Semiconductor от GPower
[Октомври 13, 2018, 04:18:49 pm]


БГ Телевизия чрез Kodi на iPhone от GPower
[Октомври 11, 2018, 10:17:14 pm]


Re: БГ Телевизия чрез Kodi на iPhone от violinra
[Октомври 11, 2018, 08:43:49 pm]


Re: БГ Телевизия чрез Kodi на iPhone от GPower
[Октомври 11, 2018, 07:43:39 pm]


Re: БГ Телевизия чрез Kodi на iPhone от violinra
[Октомври 11, 2018, 07:27:32 pm]


Re: iOS 12 от GPower
[Октомври 10, 2018, 07:25:02 am]

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5850 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1042 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
gogi6 gogi6
263 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
80 Публикации
JmeLche JmeLche
59 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
47 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Октомври 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
[15] 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

  • stats Общ брой потребители: 1024
  • stats Общ брой публикации: 8780
  • stats Общ брой теми: 4891
  • stats Общ брой категории: 11
  • stats Общ брой раздели: 75
  • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

  • Dot Гости: 6
  • Dot Spiders: 0
  • Dot Скрит(и): 0
  • Dot Потребители: 0

There aren't any users online.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal