Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Февруари 08, 2019, 06:30:38 am от GPower
Views: 145 | Comments: 0


Американският технологичен гигант Apple обяви, че директорът му по продажбите на дребно Анджела Арендс ще напусне компанията през април след пет години, прекарани на този пост. Това е третата оставка на ритейл директор, привлечен извън компанията, предава Ройтерс.

Технологичната компания, която е известна с дългото управление на директорите си, не е разкрила причината за напускането. Всичко това се случва в момент, в който Apple се опитва да преобърне продажбите на своите смартфони.

Арендс, която е сред най-високо платените директори на Apple, дойде в компанията през 2014 г., след като беше изпълнителен директор на модния търговец на дребно Burberry Group.

По време на нейното управление компанията промени дизайна на своите магазини, засилвайки усещането за Apple като за луксозна марка. Освен това отвори търговски обекти в скъпи райони, включително магазин със стъклени стени, помещаващ се на Мичиган Авеню в Чикаго.

Арендс предприе няколко спорни хода, като премахването на формата „Genius Bar” за технически услуги от магазините и предложи по-приятелски центрове за услуги на тяхно място.

Освен това Арендс намали броя на външните участници, на които се разчита за управлението на магазините, откакто бившият главен изпълнителен директор Стив Джобс нае Рон Джонсън през 2000 г., за да изгради ритейл операциите на Apple. При напускането му десетилетие по-късно Apple имаше редица магазини, които предизвикваха завист у индустрията и генерираха толкова приходи на квадратен метър, че можеха да се конкурират с търговците на бижута.

За кратко Apple нае британския директор Джон Броует да управлява магазините, а след това привлече Арендс. За петте години на поста си тя направи само лека промяна в броя на търговските локации на компанията – от 437 през фискалната 2014 г. до малко над 500 днес, но пък реновира много стари обекти.
Арендс спечели 26,6 млн. долара в Apple през фискалната 2018 г., повече от главния изпълнителен директор Тим Кук, но наравно със сумите, получени от други директори. Нейното управление е относително кратко в сравнение с тези на директора по услугите Еди Кю, оперативния директор Джеф Уилямс и маркетинг директора Фил Шилер, всеки от които работи за Apple по повече от 20 години.

Apple обяви, че директорът по човешките ресурси Дидре О’Браян ще бъде старши вицепрезидент „Търговия + Хора“ и ще замени Арендс. Той работи в Apple от повече от 30 години.

Миналия месец Apple разкри първия в историята си спад на продажбите на смартфоните си за периода, включващ Коледа, от пускането на iPhone за първи път преди повече от десетилетие. Освен това предупреди инвеститорите, че продажбите през текущото тримесечие вероятно ще са по-ниски от очакванията на Wall Street. 

investor.bg
GPower
Февруари 01, 2019, 07:46:14 am от GPower
Views: 186 | Comments: 0


Аpple разполагат с внушителна база от лоялни фенове по цял свят, които са причина за феноменалния успех на компанията през последните години. iPhone продължава да е един от най-добрите смартфони, които ще откриете на пазара, но твърде високата му цена отказва доста потребители. Множество външни фактори като конкуренцията и търговската война между САЩ и Китай също оказват влияние на стратегията на компанията. Допълнително ви съобщихме, че Apple ще загуби $9 млрд. заради слабите продажби на iPhone.
 
Всичко това доведе до необичайната ситуация Apple за първи път да отчетат спад в популярността на iPhone през празничния сезон в края на годината. Според официалните данни приходите на компанията са отчели спад от 15% на годишна база през 2018г. Тези тревожни индикации ще принудят Apple да въведат редица промени в стратегията си, за да продължат да бъдат конкурентни на големите производители на смартфони с Android. Eдна от подготвяните мерки предвижда редуциране на цените на iPhone, съобщава TheVerge.

Apple определиха нестабилните валутни курсове в някои страни като една от основните причини за твърде скъпите цени на iPhone. Така например обезценяването на турската лира с над 33% през 2018г е довело до около $700 млн. загуби за Apple през миналата година. Компанията е наясно с тези тенденции и ще положи усилия да се справи с "несъответствията" като редуцира цените на смартфоните си в някои страни. По този начин Apple ще се опитат да направят моделите от бранда iPhone по-привлекателни за повече потребители през 2019г.

digital.bg
GPower
Януари 31, 2019, 06:43:10 pm от GPower
Views: 228 | Comments: 0


Аpple ще обърнат специално внимание на камерите в тазгодишната си серия смартфони. Анализаторите очакват наследника на iPhone Xs Max да е оборудван с тройна задна камера. Премиерата на модела ще е през есента, но не разполагаме с детайли за резолюцията, която ще поддържат сензорите. Oт Bloomberg също така информират, че компанията ще използва 3D камери в смартфоните си от 2020г. По този начин Apple искат да си спечелят важно предимство пред моделите с Android.
 
Интеграцията на тройна задна камера в iPhone (2019) ще позволи на потребителите да улавят повече светлина, да имат по-добра система за цифрово и оптично приложение, както и по-широки зрителни ъгли. Тази характеристика ще е достъпна единствено в премиум версията на смартфона, който ще наследи iPhone Xs Max. Актуализираните версии на iPhone Xs и iPhone Xr ще продължат да залагат на два камера сензора в задната част с неизвестна резолюция, съобщава Pocket-Lint.
 
Компанията разработва множество допълнителни функции, с които да извлече максимума от камерите на смартфоните. Преминаването към 3D сензори през следващата година ще позволи на устройствата да използват лазери, за да създават триизмерно копие на заобикалящата ги среда. Характеристика, която е походяща за приложения с добавена реалност и ще има обхват на действие от приблизително пет метра, спрямо 50 сантиметра при сегашните TrueDepth камери.

digital.bg
GPower
Януари 31, 2019, 05:59:39 pm от GPower
Views: 252 | Comments: 0


Още преди американският президент Доналд Тръмп да поиска от Apple преди около година в своя реч „да започне да прави проклетите компютри и неща в тази страна", компанията беше опитала през 2012 г.  да подобри имиджа си с лозунга и надписа "Made in USA". Тогава главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук обяви, че новият Mac Pro ще бъде произвеждан изключително в САЩ. В крайна сметка „произвеждането“ се превърна в „сглобяване“ на устройствата в Тексас. Както в Баховица например до преди години „сглобявахме“ колите на китайския концерн Great Wall.

В случая на Apple това означаваше, че повечето от компонентите все пак се произвеждат в Китай и само се сглобяват в Тексас. Но дори и това очевидно надцени местните индустриални възможности.

Според материал на New York Times концернът е трябвало да отложи доставката на високопроизводителните цилиндрични компютри, тъй като местният доставчик не е могъл да произведе повече от 1000 болта на ден дори по време на изпитателната фаза. Когато е започнал масовото производство, Apple е купил винтовете от Китай, се пояснява в материала.

Дефицитът на болтове е само един от няколкото проблема, които са забавили доставките на Mac Pro с месеци, съобщават източниците на New York Times. Едва през декември 2018 г. високопроизводителният компютър най-накрая излезе на пазара. Трудността да може да се изгражда сравнително малък брой компютри в Тексас илюстрира какво би очаквало Apple, ако премести значителна част от продукцията си от Китай в САЩ, пише вестникът. Apple е открила, че никоя друга страна не може да мине Китай по мащаба, възможностите, инфраструктурата и ниските разходи. Със сигурност не и САЩ.

„Възможностите тук са просто невероятни", заяви изпълнителният директор на Apple Тим Кук по време на конференция в Китай в края на 2017 г. За да се произведат продукти на Apple, има нужда от най-добрите машини и хора, които знаят как да го направят. „В САЩ можем да проведем широка среща на инженери по инструментите и не съм сигурен, че можем да запълним една стая", каза Кук. „В Китай можете да запълните няколко футболни игрища с тях".

Окончателното сглобяване на допълнителното оборудване в САЩ в бъдеще е повече от малко вероятно, и то не само заради липсата на индустриални възможности в страната. Това е трудоемката част от производството, поради което разходите за труд играят решаваща роля. Apple плаща не просто местната минимална заплата от около 2,10 долара на час, но около 3,15 долара за час, пише New York Times. В САЩ компанията ще трябва да плаща за подобни работни места много по-високи заплати. Така Mac Pro ще стане не само един от най-мощните, но и един от най-скъпите компютри.

Пропилените възможности рядко се връщат. Питайте някой срамежлив влюбен, несъбрал смелост да демонстрира чувствата си. Прилъстен и изоставен се е оказал собственикът на компанията, който е трябвало да доставя винтовете на Apple. През 2002 г. той все пак е успявал да осъществи доставките. Но тогава производството на винтове е мигрирало в Китай и търсенето е спаднало. Затова собственикът на компанията е заменил машините за масово производство с прецизни машини за поръчкови продукти. В крайна сметка Apple е можела да има 28 000 винта, но не такива, каквито е желаела. Не всички винтове са били доставени наведнъж, а на 22 отделни пъти, като понякога дори самият шеф на фирмата е доставял частите със колата си.

Бивш мениджър на Apple казва пред The New York Times, че в Китай е имало цяла стая, пълна с хора, които да се уверят, че всички необходими материали са готови за производство. В Тексас за всичко това е отговорен един, често претоварен служител.

И това не е всичко. В Китай почти няма ограничения за работното време. Въпреки че Apple също се опитва да определи по-високи стандарти на работа, хората във фабриките често се експлоатират, а работните смени често са до изтощение.

Все пак Apple би могла да произвежда повече продукти в САЩ, ако инвестира много пари и време, като се фокусира повече върху автоматизацията и висококвалифицираните инженери, а не върху голям брой нископлатени служители, казва професор Сюзън Хелпър от Case Western Reserve University в Кливланд пред New York Times. Правителството и промишлеността би следвало според нея да поемат своята част – чрез обучения и подходящата инфраструктура на доставчиците.

Въпреки че Mac Pro все още се произвежда в малък обем в Тексас от 2013 г. насам, малко вероятно е Apple да сглобява повече устройства в САЩ. Въпреки това Apple пише в неотдавнашно съобщение за пресата, че през 2018 г. е платила около 60 млрд. долара на малко под 9000 американски доставчици – с 10% повече спрямо предходната година. Тя поддържа над 450 000 работни места в САЩ. По-конкретно Apple цитира в съобщението си Corning, която произвежда стъклата за iPhone и iPad, но също така и за много други смартфони, както и Finisar, която произвежда лазерната технология за лицево разпознаване.

Така че едно е ясно: Компаниите със специални ноу-хау и възможности имат бъдеще, тези, които залагат на трудоемкото масово производство – не. Това важи за САЩ, но и за Европа. И за България.

* Assembled in U.S.A. - Сглобено в САЩ.

investor.bg
GPower
Януари 31, 2019, 05:54:33 pm от GPower
Views: 217 | Comments: 0


Американският технологичен концерн Apple Inc. отчете първото си намаление на приходите и печалбата си за Коледно тримесечие от десетилетие насам и предупреди, че забавянето на основния бизнес с iPhone и слабостта в Китай ще се прехвърлят и през в тази година.

Приходите на компанията спаднаха с 4,5% до 84,31 млрд. долара за трите месеца, приключили на 29 декември, докато печалбата леко спадна до 19,97 млрд. долара. Apple се сблъсква на собствения си пазар с нарастващото нежелание на собствениците на смартфони да надграждат устройствата си до по-скъпи устройства, а в Китай – от конкуренцията от богати на функции телефони с по-ниски цени. Продажбите на iPhone отчитат спад с 15% през тримесечието, предава Bloomberg.

Отчетът от вторник удължава един от най-бурните периоди на Apple по време на главния изпълнителен директор Тим Кук. Месецът започна, когато той неочаквано намали прогнозата си за приходите на Apple за първи път от повече от 15 години и предизвика у инвеститорите опасения за растежа.

Освен неуспехите в бизнеса Apple също така се стреми да поправи техническия проблем в системата за видео разговори FaceTime, която позволява на повикващите да подслушват потребителите на iPhone, iPad и Mac. Бъгът, за който бе съобщено от потребители в социалните медии в понеделник, представлява сериозен удар за компанията, която рекламира ангажимента си към неприкосновеността на личния живот. Това е един от най-големите проблеми на компанията до момента, свързани с опазването на личните данни, пише Bloomberg.

На фона на сътресенията Кук демонстрира доверие по време на разговора с анализаторите. „Макроикономическите фактори ще дойдат и ще си отидат, но виждаме голяма полза в това да продължаваме да се фокусираме върху нещата, които можем да контролираме“, каза той.

Главният изпълнителен директор, който обикновено не е склонен да обсъжда бъдещи продукти, заяви, че компанията има силен набор от продукти и услуги, които ще аноснира по-късно тази година. „Apple има иновации, като никоя друга компания в света, и ние не вдигаме крак от педала на газта", каза Кук.

Книжата на Apple се обезцениха с 1 на сто през деня, но се повишиха с почти 6 на сто в разширената сесия до 163,50 долара. Акциите се понижиха с около 30% от началото на октомври и оттогава компанията отстъпи позицията си на най-ценна компания в света за сметка на Amazon.com Inc. и на Microsoft Corp.

Поскъпването в следборсовата сесия повиши акциите, които през тази година се представят по-слабо в сравнение с книжата на другите технологични гиганти, които са по-малко зависими от Китай. Книжата на Amazon, Microsoft и Alphabet Inc. са с ръст от началото на годината, като помогнаха за преодоляването на част от тежките загуби, които технологичният сектор понесе в края на миналата година.

Най-големите предизвикателства на Apple са двойни: спадащите приходи на бизнеса със iPhone, който съставлява почти две трети от продажбите, и неспособността да стимулира достатъчно растеж в по-малките подразделяния, като услугите и носимите устройства, които да компенсират незадоволително представящия се пазар на смартфони.

Клиентите не са склонни да плащат за флагманския iPhone, който увеличи началната си цена с повече от 50% през последните години до близо 1000 долара. Търсенето на iPhone XR, по-евтината опция, пусната през октомври, не отговаря на очакванията на компанията, което я принуди да намали производството.

Продажбите на iPhone, които представляват две трети от общите приходи, са паднали до 51,98 млрд. долара от 61,1 млрд. долара година по-рано.

„Те са в криза на средната възраст", казва Стив Милунович, анализатор в Wolfe Research, изследователска фирма за капиталови инвестиции. „Пазарът на iPhone е зрял. Изисква се волско търпение".

Неприятностите по отношение на iPhone са особено ясно изразени в Китай, където общите приходи на Apple спадат с 27% до 13,17 млрд. долара. Местните конкуренти на пазара на смартфони като Huawei Technologies Co. и Xiaomi Corp. все по-често пускат конкурентни телефони на по-ниски цени, докато WeChat, приложение за съобщения, плащания и други услуги, редуцира разликата между iOS на Apple и Android, пише The Wall Street Journal.

Apple също така се бори с по-широките икономически проблеми във Велик Китай, пазар, който включва Хонконг и Тайван и представлява една пета от общите продажби. През 2018 г. икономическата експанзия на Китай се забави до най-слабите си темпове от почти три десетилетия, тъй като търговската борба с САЩ изостри спада на инвестициите, продажбите на имоти и търговията на дребно.

Тези микро и макроикономически фактори в Китай допринесоха за това, че доставките на iPhone са се понижили с 22% до 11 млн. единици през трите месеца, приключили през декември, показва доклад на Strategy Analytics, компания за пазарни проучвания. Подобни фактори помрачиха перспективите за приходите и на други технологични фирми, включително Samsung Electronics Co., Intel Corp. и Nvidia Corp.

Спадът в Китай хвана Apple неподготвен през ноември и декември, поясни финансовият директор на компанията Лука Местри. Той очаква слабите икономически условия там да продължат да представляват предизвикателства пред компанията.

Местри пояснява, че силният щатски долар повишава цените на iPhone в чужбина, като цената на най-новите телефони е по-скъпа, отколкото в САЩ. Например в Китай юанът е отслабнал с 9% спрямо долара, подкопавайки продажбите.

„Виждаме по-слаби обновления (на телефоните), отколкото в миналото", каза Местри. Той добави, че компанията е намалила цената на iPhone XR в Китай, за да компенсира ефекта от валутните промени.

Apple очаква приходи в диапазона от 55 млрд. долара до 59 млрд. долара за тримесечието до март, под средната консенсусна оценка от 59,98 млрд. долара според анализа на FactSet. Анализаторите очакват през това тримесечие компанията да отчете най-голям срив на броя на продадените iPhone в корпоративната история.

Растежът на бизнес услугите на Apple се забави през този период, което предизвика загриженост от страна на инвеститорите за бизнес, който представлява светъл лъч на фона на слабото търсене на iPhone. Сегментът, който включва продажбите на приложения, абонаменти за стрийминг на музика и застраховки на устройства, увеличава приходите си с 19% до 10,88 млрд. долара, което е забавяне от шест последователни тримесечия с ръст от над 20%.

Местри пояснява, че бизнесът е повлиян от забавянето на продажбите на приложения в Китай, където правителството одобрява нови игри и забавянето на AppleCare, застраховките, които компанията предлага за нови устройства.

И докато компанията увеличава усилията си за ръст на приходите от услуги, тя подчертава предимството на цифровата поверителност на своите продукти пред тези на технологичните конкуренти. Бъгът на FaceTime, който позволява на потребителите да получат достъп до микрофоните на други устройства на Apple обаче, показва, че и Apple е уязвим по отношение на поверителността на личните данни.

Кук и Местри не адресираха бъга по време на разговора си с анализаторите. Apple деактивира функцията Group FaceTime в понеделник и обяви, че очаква да пусне софтуерно решение през тази седмица.

Apple заяви още, че броят на общите активни устройства се е увеличил с 8% през миналата година до 1м4 млрд. броя – забавяне спрямо годишния темп на растеж от над 15% между 2015 г. и 2018 г. Компанията разкри за първи път, че при iPhone генерира 900 млн. от тези активации -  увеличение спрямо 75 млн. броя през миналата година.

Местри заяви, още че компанията е напът да постигне целта си от 50 млрд. долара общи приходи от услуги до 2020 г. „Смятаме, че бизнесът ще продължи да расте добре напред", каза той.

investor.bg
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
6070 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1077 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
gogi6 gogi6
286 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
96 Публикации
JmeLche JmeLche
83 Публикации
unclecharlie unclecharlie
49 Публикации
gamzoff
49 Публикации
kracode
32 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Февруари 2019
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 [16] 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 1302
 • stats Общ брой публикации: 9148
 • stats Общ брой теми: 5044
 • stats Общ брой категории: 11
 • stats Общ брой раздели: 75
 • stats Най-често онлайн: 206

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 13
 • Dot Spiders: 1
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 0
 • Dot Потребители онлайн:
 • user Google
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal