Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Октомври 29, 2017, 04:15:51 pm от GPower
Views: 346 | Comments: 0


В някои отношения новият iPhone X е призван да бъде бъдещето на мобилните устройства. Лошата новина обаче е, че същото това бъдеще може да бъде доста скъпо и далеч не по джоба на мнозина.

Официалната сервизна страница на Apple разкрива цените за поправката на различните компоненти и от тях личи, че всеки, който счупи новия си iPhone X, ще трябва да бръкне дълбоко, за да го ремонтира.

С две думи, цените за поправка на iPhone X са големи. Ако пукнете екрана, трябва да платите на Apple 279 долара за нов телефон. Ако счупите нещо друго, включително и гърба на апарата, ще трябва да се разделите с цели 549 долара. Огромният скок в разходите за ремонт може да се тълкува и както зле прикрит опит на компанията да ви накара да използвате AppleCare+.

Ограничената гаранция на iPhone X осигурява защита при вътрешни дефекти, но всички пукнатини и външни щети, причинени от потребителя, не са покрити, пише ExtremeTech.

Ето така изглежда увеличението на цените при "малкия" модел:


А така е при Plus и X версията:


AppleCare+ за iPhone X ще ви струва 199 долара, докато за iPhone 6s, 7 Plus и iPhone 8 Plus цената бе 149 долара, а за iPhone 6s, iPhone 7 и iPhone 8 тя бе 19 долара.

Предварителните поръчки на iPhone X започнаха от вчера.

hicomm.bg
GPower
Октомври 28, 2017, 06:51:46 am от GPower
Views: 387 | Comments: 0


Apple започна да приема ранни резервации за своя iPhone X и времето са доставка бързо започна да се удължава до цели пет седмици в САЩ, което подсказва, че доставките вероятно ще са затруднени, когато устройството започне да се продава на 3 ноември, пише Bloomberg.

Запасите в Хонконг се оказаха изчерпани за по-малко от половин час, след като поръчките бяха стартирани, а онлайн магазинът за град със 7 млн. души население започна да показва, че и двата модела на устройството са “недостъпни в момента”.

Тези, които поръчаха телефона през първите няколко минути, след като часовникът показа полунощ в Калифорния, ще получат устройствата си следващия петък. Apple също така отделя тези запаси от предвидените за физическите ѝ магазини.

Но нейните онлайн магазини от Европа до Азия показаха, че ще трябва да се чака няколко седмици. На пазари като Япония, Австралия и Китай, времето за доставка се е удължило до 6 седмици, а в Европа - между 3 и 4. За сравнение, iPhone 8, поръчан в САЩ, ще бъде доставен до следващата седмица според онлайн магазина на Apple.

Времето за доставка от няколко седмици за основните нови устройства на Apple е нещо обичайно. Iphone 6 и iPhone 6 Plus бяха пуснати през 2014 г. и доставките им достигнаха време от 3 до 4 седмици в часовете след пускането на предварителните поръчки.

Apple обикновено се нуждае от няколко седмици или месеци, за да постигне баланс между доставките и търсенето на новия си iPhone, а наличностите на iPhone 8 само седмици след представянето му може би е резултат от факта, че потребителите чакат по-високия клас телефон - iPhone X.

Apple го представи задно с iPhone 8 и iPhone 8 Plus през септември.

Компанията обяви, че iPhone X ще бъде пуснат по магазините на 3 ноември и насърчи потребителите да “пристигнат рано” в търговските обекти. Това е необичайно за нея, след като през последните години се опитваше да накара хората да правят предварителни поръчки.

investor.bg
GPower
Октомври 27, 2017, 07:18:42 am от GPower
Views: 387 | Comments: 0


Американският технологичен концерн Apple Inc. е позволил наскоро на доставчиците да намалят точността на системата за разпознаване на лица на iPhone X, за да ускорят пускането на телефона на пазара, пише Bloomberg New.

В материала на Bloomberg, в който се цитират източници, запознати със случая, се твърди, че Apple понижава умишлено някои от техническите спецификации за сензора на системата Face ID, което прави по-бързо тестването на частите.

Системата Face ID - една от най-популярните функции на новия iPhone, който струва 999 долара за най-евтиния си вариант, използва математически модел за лицата на потребителите, за да им позволи да влизат в телефоните си или да плащат стоки само поглеждайки към екраните си.

Очакваше се сензорът да бъде сериозно технологично предизвикателство. До преди представянето на iPhone X най-важната употреба на технологията беше в контролера Kinect на Microsoft Corp., която конзолата Xbox ползваше, за да засича движенията на играчите. Kinect обаче е с размерите на голяма книга, а и Microsoft продаде само 24 млн. бройки от контролера за двете години, в които той е на пазара. Така че това е доста по-малко производствено предизвикателство,  отколкото това пред Apple, която продава по над 200 млн. броя iPhone на година.

Въпреки понижената си точност Face ID все още е далеч по-добра от съществуващия Touch ID. Решението на компанията за понижаване на точността за този модел показва колко е трудно да се създадат авангардни функции, които потребителите са жадни да тестват.

Apple е изправен пред редица проблеми с най-новото си семейство телефони, пуснати на пазара на 12 септември, със спаднало търсене за iPhone 8 и 8 Plus, става ясно от медийни и аналитизаторски доклади. Това предполага и намалени планове за доставка за iPhone X.

Така например според японския вестник Nikkei първоначалните продажби на новия iPhone X на Apple ще достигнат 20 млн. броя през тази година. Това е само наполовина на бройката, която Мин-Чи Куо от KGI Securities прогнозира, че компанията ще успее да продаде през 2017 г.

Малко по-късно от Apple реагираха на материала на Bloomberg News, като го отрекоха напълно. В становище до Ройтерс компанията заявява, че твърдението на агенцията е „напълно погрешно“.

В своето изявление Apple съобщава, че очаква iPhone X да бъде пуснат в продажба, както е планирано - на 3 ноември, с функцията Face ID.

„Качеството и точността на Face ID не са се променили. Продължава да е 1 на милион вероятност случаен човек да отключи вашия iPhone с Face ID ", казва се в изявление на компанията.

Говорител на Bloomberg пък заяви, че новинарската компания стои зад своя материал.

В материала на агенцията не се уточнява дали Apple е отслабил изискванията си преди, или след обявяването на заявката за точност от 1 на 1 млн. за Face ID, направена по време на пресконференция на 12 септември.

И макар че Apple имаше забавяния и ограничения на доставките и в миналото, те обикновено се изчерпваха до някои цветове на iPhone или по-малко важни продукти като Apple Watch. Този път производствените препятствия засягат телефона от 10-годишнината, който се очаква да генерира голяма част от приходите на компанията.

Акциите на Apple поевтиняха с 0,69 долара (0,44%) до 156,41 долара в редовната сесия на Wall Street.

investor.bg
GPower
Октомври 26, 2017, 06:20:07 am от GPower
Views: 388 | Comments: 0


Според Stuff.co.nz — новинарски сайт, базиран в Нова Зеландия — Apple са придобили малко известна тамошна компания за разработка на технологии за безжично зареждане, наречена PowerbyProxi, за непотвърдена сума. Обикновено при запитване в такива случай, Купертино изпраща универсален отговор, който нито потвърждава, нито отхвърля финансовата сделка. В този случай обаче Stuff.co.nz са получили официално потвърждение от Apple, в което Дан Рицио (Dan Riccio), вицепрезидент за американския гигант, споделя: „Екипът ще бъде чудесно допълнение, тъй като Apple работи за създаване на безжично бъдеще.“

Тази година Apple представиха iPhone X, iPhone 8 / 8 Plus и Apple Watch Series 3, всички от които поддържат безжично зареждане през стандарта Qi. PowerbyProxi от своя страна разработват Qi модули, които позволяват безжичен трансфер на енергия към по-големи устройства като роботи, дрони и дори медицинско оборудване.

По думите на Фади Мишрики (Fady Mishriki), основател на PowerbyProxi,

„Екипът и аз сме развълнувани да се присъединим към Apple. Има огромно съответствие между нашите ценности и ние сме развълнувани да продължим да растем в Окланд, и да допринесем за големите иновации в безжичното зареждане, идващи от Нова Зеландия.“
Не е ясно какво смятат да правят Купертино с PowerbyProxi, но е възможно Apple да разшири безжичните възможности и сред други свои технологии. Новозеландците имат модул, който може да прави 100-ватов безжичен трансфер на енергия. Това би могло да превърне един MacBook в устройство, което да зареждате безжично, например.

PowerbyProxi е основана от Мишрики през 2007 година и е идея от университета в Окланд.

smartnews.bg
GPower
Октомври 26, 2017, 06:18:46 am от GPower
Views: 444 | Comments: 0


Първоначалните продажби на новия iPhone X на Apple ще достигнат 20 млн. броя през тази година, пише японският вестник Nikkei без да разкрива откъде е получил информацията.

Това е само наполовина на бройката, която Мин-Чи Куо от KGI Securities прогнозира, че компанията ще успее да продаде през 2017 г., пише Bloomberg.

В резултат от новината книжата на Apple понижиха стойността си с 1% на борсата във Франкфурт.

Nikkei пише, че Apple се бори да реши технически проблеми с части от телефона, които поддържат неговата функция за лицево разпознаване. В информацията се посочва, че Apple вече е започнала преговори с други доставчици, които да произвеждат проблемните компоненти.
Компанията не е отговорила веднага на запитванията за коментар във връзка със статията.

По-рано във вторник AMS - базирана в Австралия фирма за компоненти, която работи с Apple, обяви прогноза за продажбите си, която анализаторите интерпретираха като индикация за страховете от слаби продажби на iPhone X.

И AMS, и Dialog Semiconductor записаха ръстове на борсата след материала на Nikkei.

investor.bg
Pages: 1 ... 98 99 [100]

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
6070 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1077 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
gogi6 gogi6
286 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
96 Публикации
JmeLche JmeLche
83 Публикации
unclecharlie unclecharlie
49 Публикации
gamzoff
49 Публикации
kracode
32 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Февруари 2019
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 [16] 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

No calendar events were found.

* Статистика

  • stats Общ брой потребители: 1302
  • stats Общ брой публикации: 9148
  • stats Общ брой теми: 5044
  • stats Общ брой категории: 11
  • stats Общ брой раздели: 75
  • stats Най-често онлайн: 206

Онлайн потребители

  • Dot Гости: 8
  • Dot Spiders: 0
  • Dot Скрит(и): 0
  • Dot Потребители: 0

There aren't any users online.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal