Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Юни 19, 2017, 08:07:10 pm от GPower
Views: 23 | Comments: 0


Представеното ново поколение iPad Pro по време на WWDC преди около не повече от половин месец се доближава изключително до вашия Mac. Производителността на предложението е съизмерима с тази на компютър с четири ядрен процесор, но това не е единствената сила, с която може да се похвали преносимата разработка. Очакваната нова версия на iOS ще ви запознае с доста възможности, които към днешна дата присъстват единствено в настолната операционна система на Apple, а тази съвкупност от промени определено може да накара част от потребителите да оставят своята средно статистическа Mac машина.
Припомняме ви, че през не толкова далечната 2012 година конкурентната компания Microsoft представи своя пръв Surface таблет. Поколението стана нарицателно за компютър в корпус на таблет, но само на пръв поглед. След представянето на последното поколение iPad Pro не малка част от критиците застанаха зад твърдението, че предложението на Apple копира идеята на Microsoft, но по всичко изглежда, че разликите са доста сериозни.


Surface се задвижва от компютърната операционна система Windows, но не смятаме, че това е най-правилното решение. Всеки потребител може да инсталира което и да е настолно приложение на конкурентния таблет, но все пак тази неговата версия не е съвместима по никакъв начин с всички сензори и хардуерни предимства, с които може да се похвали преносимата машина. От другата страна на масата поставяме iPad Pro в комбинация с iOS 11. Предложението се задвижва от мобилната операционна система на Apple, докато повечето от написаните приложения за нея разполагат и с оптимизиран вариант за iPad.


Така казано, изглежда, че мощната преносима машина на Apple превъзхожда значително Surface, тъй като хардуера и софтуера работят в пълен синхрон. Компанията се опитва по всякакъв начин да изравни възможностите на компютърната и мобилната операционна система, но не и след като игнорира хардуерните различия на разработките.

imagazin.bg
GPower
Юни 18, 2017, 05:47:53 am от GPower
Views: 36 | Comments: 0


Почитателите на Apple, или поне тази част от тях, която не може да мине без сериозна настолна машина, се наложи да изчакат четири години, но явно чакането си е струвало. Този период от време остана в миналото, а ние ще направим преглед на параметрите на новото поколение iMac Pro, което се очаква да види бял свят към края на годината. По всичко изглежда, че това е най-мощната настолна машина, която някога е произвеждана от Apple, като зад твърдението определено застават завидните технически характеристики на предложението.
Apple представи впечатляващия iMac Pro по време на WWDC и то в самото начало на технологичното мероприятие. Той се отличава със страхотен 27 инчов 5K екран и корпус в цвят Space Gray. Стандартното предложение може да ви предложи осем ядрен процесор Intel Xeon, 32 GB оперативна памет, графична карта AMD Pro Vega с 8 GB видео памет и основна SSD памет с капацитет от 1 TB.


По всичко изглежда, че характеристиките на iMac Pro са доста сериозни, но ако това не ви стига – компанията има един вариант и за вас. Мощното изпълнение на настолната машина разполага с 18 ядрен процес Intel Xeon, 128 GB оперативна памет, графична карта AMD Pro Vega с 16 GB видео памет и основна SSD памет с капацитет на 4 TB. Този хардуер определено може да впечатли всеки, но нека помислим каква може да бъде цената на предложението.


Не разполагаме с точна цена на стандартното изпълнение, но вероятно тя ще бъде някъде около 5 000 долара, докато най-наточената версия няма да може да се вмести по никакъв начин в тази категория. Мощната машина все още не може да се похвали с определена цена от Apple, но все пак може да направим една малка сметка, като към базовата добавим около 4000 долара за мощния процесор, 2700 долара за допълнителната оперативна памет (128 GB RAM) и около 2000 долара за допълнителната видео памет.


Към горната сметка прибавяме около 3600 долара, които са достатъчни за мощната SSD памет от 4 TB и възможност за трансфер на данни от 3 GB в секунда и стигаме до една изключително висока пазарна цена (17 300 долара). Цената е впечатляваща и е достойна за тази класация, но трябва да отбележим, че това е един компютър от най-висок клас, а такива характеристики определено не са необходими на който и е да стандартен потребител. Мощното изпълнение на iMac Pro ще свърши страхотна работа примерно за създаване или обработване на филми, видеа или пък визуални ефекти.

imagazin.bg
GPower
Юни 18, 2017, 05:45:12 am от GPower
Views: 35 | Comments: 0


Apple представи своите нови продукти и операционни системи по време на WWDC 2017 в началото на юни, но измежду всички предложения определено се откроява изцяло новата интелигентна тонколона. HomePod може да се похвали със сериозно качество, до което застава и неговата по-висока пазарна стойност, но това не е толкова страшно. Съотношението е характерно за повечето продукти на Apple, а според последното проучване на MorningConsult – цената няма да отблъсне потребителите.
През последните няколко години домашните интелигентни аксесоари или поне конкурентните разработки на Google и Amazon се превърнаха в един изключително предпочитан продукт. Просто свързвате вашата тонколона към безжичната мрежа и получавате достъп до всякакъв вид, примерно аудио съдържание, но не трябва да подминаваме и най-голямото удобство. Вграденият интелигентен асистент е в състояние да изпълни всяка ваша команда, включително и всяка от тези, чрез които управлявате вашите домашни Smart аксесоари.


Всичко започна с домашната тонколона на Amazon – Echo. Разработката може да ви предложи достъп до интелигентния асистент на компанията и то без никакви допълнителни устройства. Малко след неговата поява в играта се включиха и предложенията на Google и Microsoft, но по всичко изглежда, че Apple няма да остане на заден план и в тази категория. Преди не повече от две седмици компанията представи своята нова интелигентна тонколона с вграден Siri.


HomePod все още е не само в процес на производство, но и на разработка, като предложението няма да се забави още кой знае колко. През последните месеци от годината компанията ще пусне своя нов продукт в рамките на Австралия, Великобритания и САЩ на цена от около 349 долара, която не само е по-висока от предложението на Amazon, но и е почти двойна. Echo се отличава с цена от 179 долара в САЩ, което поставя един не толкова малък въпрос.
Кой ще купи HomePod?
По всичко изглежда, че компанията не трябва да се притеснява по никакъв начин. Последният анализ на MorningConsult, отчитащ 2000 мнения, звучи обнадеждаващо за интереса към HomePod.


17 % от анкетираните отличават Echo като най-добрия продукт в категорията, след него се подрежда второто предложение на Amazon – Dot, с 12 %, докато разработките на Apple и Google хващат всяка по 11 %. Привидно резултатите на са кой знае колко впечатляващи, но все пак не трябва да забравяме, че HomePod се подреди до интелигентната тонколона на Google и то при положение, че още никой от анкетираните не е имал възможност да изпробва предложението.

imagazin.bg
GPower
Юни 17, 2017, 07:04:42 am от GPower
Views: 38 | Comments: 0


Припомняме ви, че по време на WWDC в началото на юни Apple представи HomePod или една интелигентна Siri тонколона, чрез която всеки може да управлява своите домашни Smart аксесоари по съвсем лесен начин. Новото предложение се отличава със страхотни характеристики, но Bloomberg не пропусна да повдигне темата за неговата висока цена.


Apple ще стартира продажбите на HomePod към края на настоящата година в САЩ, Великобритания и Австралия. Пазарната цена на предложението ще бъде около 350 долара, но нека видим и мнението за нея на Тим Кук:

Цитат
Вероятно помните, че когато представихме iPod доста хора се питаха защо да дават 399 долара за един MP3 плеър. Появата на първия iPhone и iPad отново предизвика този въпрос, но все пак ние имаме опит и знаем точно какъв продукт ще се хареса на нашите потребители. Когато бях малък, стереото беше едно от най-важните неща, които трябваше да притежавам, като сега не е много по-различно. Аудиото е доста важно за всеки от нас, не само за подрастващите, а HomePod определено ще зарадва голяма част от потребителите и нещо повече – ще разтърси техните домове.


Следващата интересна, но и доста кратка към момента тема, върху която Bloomberg постави акцент, е развитието на Добавената реалност. Според Тим Кук технологията има изключително широко поле за развитие, но все пак компанията среща и малко пречки пред своята крайна цел, но това не е толкова страшно. Всяко препятствие, според изпълнителния директор, не е нищо друго освен една градивна стъпка.
Вероятно най-интересната част от любопитното интервю е тази, когато Bloomberg попита Тим Кук по какъв начин оценява Apple след като встъпи в длъжност, след ерата на Стив Джобс и какви са неговите настоящи планове за развитието на компанията. Изпълнителният директор изобщо не мисли за това, просто иска да бъде запомнен като достоен човек, а колкото до Джобс:

Цитат
Той винаги трябва да остане в сърцето на Apple, без значение от броя на изпълнителните директори след него и през следващите сто години. Явно с времето компанията ще се променя, но стабилната основа, която постави Стив Джобс винаги ще оказва положително отражение.


imagazin.bg
GPower
Юни 16, 2017, 07:07:56 am от GPower
Views: 37 | Comments: 0


Компанията Wistron е един от основните подизпълнители на новия iPhone и като такава нейният шеф добре знае какво точно можем да очакваме от следващия телефон на Apple. До момента според слуховете трябва да очакваме 4.7-инчовия iPhone 7s, iPhone 7s Plus и специалния iPhone 8, който да отбележи десетата годишнина на марката.

Изпълнителният директор на Wistron Робърт Хуанг твърди, че тазгодишните телефони не са се променили много, въпреки че за пръв път ще видим безжично зареждане при тях. Рейтингът за издръжливост IP е станал от 67 на 68, което означава, че компанията ще подложи на допълнителни тестове моделите, за да се увери в тяхната здравина.

Целта е iPhone 7s, iPhone 7s Plus и iPhone 8 да оцелеят след потапяне във вода за поне 30 минути, и то на по-голяма дълбочина от предния модел.

Сертификатът IP68 ще е наличен и за трите модела, за да могат да се конкурират успешно с актуалните флагмани на Samsung и LG.

hicomm.bg
Pages: 1 [2] 3 4 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login      You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
4867 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
869 Публикации
Admin Admin
717 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
183 Публикации
gamzoff
48 Публикации
unclecharlie unclecharlie
44 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации
venelin.valchev.50 venelin.valchev.50
28 Публикации
R32 R32
25 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Юни 2017
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 [24] 25
26 27 28 29 30

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 628
 • stats Общ брой публикации: 7354
 • stats Общ брой теми: 4258
 • stats Общ брой категории: 13
 • stats Общ брой раздели: 74
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 4
 • Dot Spiders: 1
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 0
 • Dot Потребители онлайн:
 • user Google
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal