Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Ноември 08, 2018, 06:40:25 am от GPower
Views: 100 | Comments: 0


Търсенето на най-евтиния iPhone от 2018 г. очевидно не върви с темповете, които Apple очакваше. Позовавайки се на свои анонимни източници, японският финансов ежедневник Nikkei твърди, че Apple е поискала от своите доставчици да намалят темпото на производство на iPhone XR.

Става въпрос за най-големите подизпълнители Foxconn и Pegatron, чиито производствени мощности американският гигант е поискал да бъдат намалени с оглед на по-слабото търсене. Първоначално Foxconn е имала 60 поточни линии за iPhone XR, но напоследък от тях се използват само 45, тъй като Apple е казала, че няма нужда от такова производство. Това означава, че от iPhone XR се произвеждат около 100 000 бройки по-малко от предвиденото за месеца. Що се отнася до Pegatron, източникът твърди, че там производството на iPhone XR също не достига максимален капацитет. Нещо повече - Apple няма да дава допълнителни поръчки за iPhone XR през празничния сезон.

Вместо това компанията е поръчала 5 милиона допълнителни iPhone 8 и iPhone XR 8 Plus модела, с което общите поръчки за версиите стават 25 милиона. Двата iPhone X8 варианта от 2017 г. струват съответно 600 и 700 долара, докато iPhone XR струва 750 долара.

Миналата седмица Apple призна, че засега не постига очакваните iPhone продажби, и обяви, че вече няма на оповестява публично резултати от продажбите на iPhone, iPad и Мас.

hicomm.bg
GPower
Ноември 08, 2018, 06:39:25 am от GPower
Views: 97 | Comments: 0


Apple започна практиката на умишлено забавяне на своите телефони през 2016 г. като мярка срещу старите и потенциално опасни батерии. Сега става ясно, че гигантът ще продължи тази си политика и с iPhone 8, 8 Plus и X.

Не всичко обаче е загубено. Ако забележите, че вашият iPhone 8 изведнъж става прекалено бавен, може лесно да разберете на какво се дължи това и дали виждаме дългата ръка на производителя. Отидете просто на Settings > Battery > Battery Health, откъдето ще научите максималния капацитет на батерията и ще видите индикатор на нейното износване.

И най-важното - ако вашият iPhone има активирана опция за забавяне заради батерията, ще видите отметка, с която да я изключите ръчно.

Има и друг вариант, а именно да се сдобиете с нова батерия. Плащането на 30-ина долара, за да може вашият телефон да се почувства отново като нов, е далеч по-ефективна идея, отколкото да платите 750 или много повече долари за такъв, който е наистина нов.

Не е изненада, че Apple ще продължи да забавя телефоните си. В крайна сметка, причина за това си има и тя е сериозна. Но сега поне ще знаете какво се случва и че имате възможност да го промените.

hicomm.bg
GPower
Ноември 06, 2018, 06:53:13 am от GPower
Views: 171 | Comments: 0


Технологичният гигант Apple е наредил на поддоставчиците си на смартфони Foxconn и Pegatron да спрат плановете си за допълнителни производствени линии за сглобяването на iPhone XR, който бе пуснат на пазара през октомври, съобщава Nikkei, цитирана от Ройтерс.

Apple е поискала и от по-малката компания Wistron, също сглобяваща iPhone, да е в готовност за спешни поръчки, но Nikkei, позовавайки се на източници от веригата на доставки, твърди, че компанията няма да получи такива за iPhone XR за този сезон.

„Foxconn първо подготви почти 60 производствени линии за модела XR на Apple, но напоследък използва само около 45 производствени линии, тъй като най-големият ѝ клиент заяви, че не се нуждае от толкова голямо производство за момента“, казва източникът на Nikkei.

На събитието за представянето на новите модели iPhone през септември Apple показа по-евтиния вариант iPhone XR, направен от алуминий, както и други два модела – XS и XS Max.

Преди пет години Apple намали производствените поръчки за пластмасовия си iPhone 5C месец след представянето му, захранвайки спекулациите за слабо търсене на модела.

Базираната в Купертино, Калифорния, компания предупреди миналата седмица, че продажбите през критично важното празнично тримесечие вероятно ще се окажат под прогнозите на Wall Street.

Apple не е отговорила веднага на искането на коментар от Ройтерс.

Foxconn и Pegatron са заявили, че няма да коментират конкретни свои клиенти или продукти.

investor.bg
GPower
Ноември 06, 2018, 06:51:51 am от GPower
Views: 86 | Comments: 0


Нова прогноза на изтъкнатия анализатор Минг-Чи Куо гласи, че новото поколение смартфони на Apple може да разполага с подобрена Face ID камера.

Куо твърди, че Apple ще използва нов сензор, който осветява по-добре лицето, за да намали влиянието на светлината от заобикалящите източници. По този начин технологията ще бъде по-точна.

Въведена миналата година с iPhone X, Face ID използва над 30 000 инфрачервени точки, за да изготви дигитална композиция на лицето.

Друга новост, която най-напред ще намери място в iPad моделите от 2019 г. или 2020 г., е Time of Flight 3D камерата. Този сензор измерва времето, за което една светлинна точка преминава от камерата да обекта и се използва за улавяне на триизмерни изображения. Системата има потенциала да се ползва за добавена реалност или за да подобри качеството на 3D образите.

По-нататък тези изображения могат да се редактират допълнително с Apple Pencil на iPad, поради което таблетът е първият кандидат за технологията. Ако тя се приеме добре, гигантът има готовност да я интегрира и в iPhone през 2020 г.

hicomm.bg
GPower
Ноември 04, 2018, 03:25:18 pm от GPower
Views: 99 | Comments: 0


Spotify ще има самостоятелно приложение за Apple Watch, за да е още по-лесно да получите достъп до любимата ви музикална услуга в движение. Макар и засега информацията да не е официална, бета версията на Spotify за Apple Watch вече може да се свали през канала Test Flight за разработчици на Apple.

Засега приложението  е в съвсем ранен етап и няма никаква офлайн функционалност. Единственото, което може да правите, е да ползвате плейбек контролите.

Случайно или не, Spotify наскоро пусна самостоятелно приложение за носими устройства с Wear OS, така че компанията очевидно не иска да изключва iOS потребителите от тази възможност.

Засега не знаем кога Spotify за Apple Watch ще заработи официално, но ще имаме повече информация когато  бетата приключи.

hicomm.bg
Pages: 1 [2] 3 4 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5920 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
1056 Публикации
Admin Admin
731 Публикации
gogi6 gogi6
269 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
R32 R32
84 Публикации
JmeLche JmeLche
65 Публикации
unclecharlie unclecharlie
49 Публикации
gamzoff
49 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Ноември 2018
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 [15] 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

No calendar events were found.

* Статистика

  • stats Общ брой потребители: 1106
  • stats Общ брой публикации: 8891
  • stats Общ брой теми: 4937
  • stats Общ брой категории: 11
  • stats Общ брой раздели: 75
  • stats Най-често онлайн: 206

Онлайн потребители

  • Dot Гости: 5
  • Dot Spiders: 0
  • Dot Скрит(и): 0
  • Dot Потребители: 0

There aren't any users online.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal