Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Вчера в 09:17:07 pm от GPower
Views: 18 | Comments: 0


Преди около два месеца Apple отвори официален магазин в The Dubai Mall. Съоръжението разполага с изглед към страхотните извивки на The Dubai Fountain и Burj Khalifa, а ние се пренасяме към САЩ и Чикаго, където компанията вече изгражда своя пореден Apple Store. По всичко изглежда, че оригиналната архитектура на новото съоръжение контрастира на всяка една от заобикалящите го сгради, но това вече знаем е съвсем очаквано.


Застроената площ от някъде около 1858 квадратни метра ще бъде затворена от огромни стъклени панели, но нека за сега да ги оставим на заден план. Най-творческата част от проекта е покривът на съоръжението. Той ще бъде изграден от карбонови влакна и идва ред на най-интересната част. По всичко изглежда, че формата на покрива имитира по един съвсем правилен начин извивките на затворен MacBook, а вие може да бъдете сигурни, че това не е съвпадение.


Само преди броени часове строителните работници поставиха и логото на Apple по средата на покрива, което придаде един съвсем завършен вариант на най-големия MacBook в света. Съоръжението е заобиколено от никак не малко високи сгради, така че рекламната стратегия на компанията отново е премерена изключително точна. Голяма част от почитателите на бранда, които живеят или работят някъде по високите етажи в района на Michigan Avenue ще могат да се порадват на новия гигантски MacBook.


Нямаме представа на коя дата компанията ще “отвори” своя впечатляващ MacBook, но вероятно това ще стане през идните не повече от два месеца.

imagazin.bg
GPower
Вчера в 10:20:34 am от GPower
Views: 26 | Comments: 0


Ако вашият iPhone беше живо същество, то той най-вероятно щеше да бъде мил дядо, който събира вашите снимки и по-късно прави от тях красиви спомени, над които си струва да поплачете. Или поне така смятат от Apple, което е видно от новата реклама на функцията Memories в iOS.

Видеото по-горе бе споделено от Apple в YouTube и е със заглавие „The Archives“ [Архивите; бел. превод].

Има нещо иронично в рекламата от Купертино. С носталгична музика като изключително известната песен „Unchained Melody“ (записвана наред от Righteous Brothers и Елвис Пресли, а тук в кавър изпълнение с женски глас), Apple се опитват да представят функцията като нещо човешко, нещо създадено с двете трудолюбиви ръце на доблестен мъж. Дали алгоритмите на Memories обаче са това, ще оставим на вас да решите.

smartnews.bg
GPower
Вчера в 10:19:02 am от GPower
Views: 31 | Comments: 0


Да изтече доклад за това как Apple се справя с изтичането на информация? Точно така. Това споделиха от The Outline, които са получили достъп до едночасов запис на презентация, насочена към около 100 служителя на Apple. В нея е ставало въпрос за мерките, които Купертино предприемат, за да държат информацията за свои нови продукти далеч от ръцете на блоговете.

Самата презентация е била водена от трима служители от дивизията за глобална сигурност в Apple — директорът на Глобална сигурност Дейвид Райс, директорът по разследванията в световен мащаб Лий Фрейдман и Джени Хъбърт от екипа за комуникация и обучение в Глобална сигурност.

Може би най-интересното е да отбележим, че самият отдел Глобална сигурност в Apple е съставен от бивши членове на ФБР, Агенцията за национална сигурност (NSA) на САЩ, бивши военни и агенти от Тайните служби.

Презентацията обяснява различните действия, които служители на фабриките, произвеждащи части за Apple продукти в Китай, предприемат, за да споделят информация с обществото. Райс разказва за над 8000 панела, които са били измъкнати в сутиените на жени служители. Обикновено работниците са подбудени да вършат това от финансова облага — предлагат им се огромни суми, за да изтекат данни за бъдещи продукти, понякога надвишаващи неколкократно месечната заплата. В един случай пък наградата е била колкото заплатата на служителя за една година.

Важно е да бъде споделено също така, че работниците във китайските фабрики, сглабящи Apple продукти, не се славят с най-високите заплати… China Labor Watch докладват, че обикновено месечното възнаграждение е около 350 щатски долара.

Много от материалите, които изтичат, биват изнесени от фабриките по интересни начини като пускане в тоалетната и търсенето им по-късно в отходните тръби, или пък изхвърляне през оградите. Всички те след това попадат на пазара за електроника в Шънджън, от където през 2013 година Apple е трябвало да откупят 29 000 свои части, за да не попаднат те в интернет пространството. През 2016 обаче, от 65 милиона произведени части, изтекли били само четири. Това е успех в борбата с изтичането на информация.

Точно за това е била и цялата презентация — сега Apple смятат да приложат същите тактики и при борбата с изтичане на данни от кампусите им в САЩ. Към момента от там изтича повече информация, отколкото от китайските фабрики. Посочени са конкретно двама служители, които са решили развълнувано да споделят за бъдещите продукти на компанията с различни блогове. Не са ясни техните подбуди, нито дали са получили някакво възнаграждение в замяна на споделената информация.

smartnews.bg
GPower
Юни 22, 2017, 03:10:22 pm от GPower
Views: 27 | Comments: 0


Полезната 3D Touch възможност, която стигна до нас с iPhone 6S, не само намери място в професионалното поколение таблети на Apple, но и позволява на всеки потребител да стигне до някое скрито меню или настройка по един изключително лесен начин. Просто докосвате малко по-силно, например, върху някоя икона на приложение, и пред вас ще се визуализира списък с възможности, от които може да се възползвате по стандартен начин.


3D Touch може да спести значителна част от времето, с което разполагате, като заедно с това ще превърне ежедневната работа с вашето устройство в истинско удоволствие, но е необходимо да почакате. iOS 11 разполага с един актуализиран вариант на полезната възможност. Съвсем скоро всеки от нас ще може да се възползва от няколко различни начина на докосване, като при всеки от тях устройството ще реагира по различен начин. Промяната може да ви се стори объркваща, но вероятно това не е точно така, а ние ще разгледаме очакваните варианти:
Кратко докосване или стандартно, което е познато на всеки от нас.
Продължително с преместване, което активира страхотната Drag & Drop възможност.
Продължително докосване върху съдържание или приложение ще ви даде вариант за неговото премахване.
3D Touch продължително докосване ще отвори стандартното скрито меню с разширени възможности.

imagazin.bg
GPower
Юни 19, 2017, 08:15:55 pm от GPower
Views: 29 | Comments: 0


Анкета, проведена между 2000 притежатели на Apple продукти в САЩ констатира, че 19% от тях са потвърдили, че са „силно заинтересовани“ да си купят новия гласов асистент, представен от компанията по-рано този месец. Когато се  вземат предвид не само Apple потребители, заинтересованите са 13% от анкетираните.

Тези резултати поставят Apple на трето място след потенциалните компании, чийто асистенти биха закупили различни потребители (тези проценти са различни от „силно заинтересованите“). На първо място е Amazon Echo — харесват го 17% от потребителите. Echo Dot е на второ място с 12%, докато третото място си делят HomePod и Google Home с 11%.

Важно е да се отбележи, че повечето потенциални купувачи не подчертават точността в разпознаване на гласа като най-важна. Само 14% от анкетираните се интересуват силно от това гласовият им асистент да е много точен в разпознаването на глас. В този случай може би Apple печелят точки, защото не рекламират HomePod като асистент, а като безжичен умен говорител със Siri възможности.

Според доклада, 45% от притежателите на някакво Apple устройство и 41% от цялата нация биха закупили гласов асистент. Това обаче са цифри, които проучващата агенция не взима предвид. За реални потенциални купувачи се смятат само тези, отговорили със „силно заинтересован“. Това поставя броят клиенти за HomePod на 19% от анкетираните Apple потребители. Една пета от всички Apple фенове не е малка цифра и изглежда поръчките на HomePod когато той излезе на пазара през декември, ще са големи.

smartnews.bg
Pages: [1] 2 3 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login      You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
4867 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
869 Публикации
Admin Admin
717 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
183 Публикации
gamzoff
48 Публикации
unclecharlie unclecharlie
44 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации
venelin.valchev.50 venelin.valchev.50
28 Публикации
R32 R32
25 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Юни 2017
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 [24] 25
26 27 28 29 30

No calendar events were found.

* Статистика

  • stats Общ брой потребители: 628
  • stats Общ брой публикации: 7354
  • stats Общ брой теми: 4258
  • stats Общ брой категории: 13
  • stats Общ брой раздели: 74
  • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

  • Dot Гости: 7
  • Dot Spiders: 0
  • Dot Скрит(и): 0
  • Dot Потребители: 0

There aren't any users online.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal