Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Юли 17, 2017, 07:43:12 am от GPower
Views: 72 | Comments: 0


Фермерът Джан Хайлин помни деня през 2010 г., когато хеликоптери летят над полетата с царевица и пшеница, като се задържат във въздуха на места, за да спускат маркери, приличащи на балони. „Три дни по-късно дойдоха булдозерите“, разказва той.

IPhone е напът и не отнема много време, докато новият индустриален град, в близост до Чанджоу, става известен като Града на iPhone, пише Wall Street Journal.

За няколко месеца се появяват сградите на фабриките, прокарано е електричество, а автобуси с работници започват да пристигат във Foxconn Technology Group, която сглобява по-голямата част от смартфоните на Apple.

Година по-късно председателят на Foxconn, милиардерът Тери Гоу, разкрива, че заводът на iPhone включва 100 хил. работници. Днес Foxconn твърди, че служителите са 250 хил.

Анализатори посочват, че Foxconn, чието официално име е Hon Hai Precision Industry, прави по 150 млн. устройства iPhone всяка година, заедно с 20 млн. таблета iPad и друга електроника. Foxconn твърди, че има 1 млн. служители в Китай и в други места, включително южен Шънджън, където започва да произвежда iPhone, когато това все още е абсолютна тайна.

Apple се насочва към аутсорсинг на производството си в китайските градове, а успехът на iPhone в следващото десетилетие от старта му подхранва растежа на Китай в центъра на глобалната верига на доставки на електроника.

Бумът на високотехнологичното производство е насърчен от Пекин, тъй като лидерите се опитват да насочат фабриките отвъд производството на пластмасови играчки и дрехи към продукти, които са по-високо във веригата на стойността. Всичко това промени живота на милиони китайци, като донесе работни места, но доведе и до оплаквания от някои служители за рестриктивни правила за работа, задачи, свързани с често повтарящи се действия и пренаселени корпоративни жилища, предлагани от компаниите.

Световният успех на iPhone засили вниманието към Apple и нейните поддоставчици. Компанията от Купертино, Калифорния, заяви, че придържа Foxconn и останалите „в съответствие с най-строгите стандарти в индустрията“. Apple твърди, че е обучила 12 млн. работници на техните права, гарантира, че работните седмици не надвишават 48 часа и предлага курсове за професионално и личностно развитие на служителите.

„Придържаме нашите поддоставчици към стандартите, които самите ние спазваме: Те трябва да се отнасят към всекиго с достойнство и уважение“, коментира говорителят на компанията. Apple твърди, че заплатите и условията на труд при поддоставчиците са се подобрили значително през последните пет години.

Преместването в Чанджоу се случва след голям брой самоубийства през 2010 г. в основната база на Foxconn в Шънджън за производство на iPhone, по крайбрежието, където заплатите са по-високи. В отговор на въпрос на Wall Street Journal Foxconn коментира, че много фактори са повлияли на избора на Чанджоу, включително близостта до родните градове на работниците, подходящата инфраструктура и транспорт.

"Насочените към бизнеса политики на Чанджоу и инвестициите, които правителството продължава да прави, за да изгради силна инфраструктура, която да подкрепи производството, правят провинцията привлекателно място за нашите операции“, обяви Foxconn в изявление.

Подобно на някои американски градове, свързани с компании, Градът на iPhone се върти главно около един продукт и до голяма степен благосъстоянието му зависи от него.

Част от търговските центрове, ресторантите и местата за караоке в Града на iPhone са дело на бивши служители на Foxconn. Всички тези места се раждат, за да служат на работната сила на компанията. Правителствени данни сочат, че износът на електроника от бедната провинция Хънан, която има 94 млн. жители, е нараснал значително.

Властите привестваха iPhone. Китайските лидери дадоха зелена светлина за национална търговска зона на национално ниво, а провинцията даде ресурсите си за изграждането и населването на мястото, което по-късно се превръща в Града на iPhone.

Миналата есен, когато трябваше бързо да се произвежда iPhone 7, а Foxconn не разполагаше с достатъчно хора, държавните компании за въглища ѝ изпратиха работници. Подготвяйки се за производството на следващия модел iPhone, който се очаква да излезе тази есен, представители на компанията посетиха села, за да сложат плакати и да потърсят работници.

"Въпреки че правителството ни помага, разходите, свързани с наемането и обучаването на нови служители, са поети изцяло от Foxconn”, обясни фирмата.

В последния ден на юни пред портите на фабриката се чува глас от високоговорител: „Търсим служители от каймака на обществото. Трябва да се оптимистично настроени и да работите старателно“.

Работниците на Foxconn печелят по 1900 юана (278 долара) в спокойните месеци до 4000 юана с допълнителни часове работа, когато производството е ускорено. Техният доход не е висок, но за мнозина това е повече, отколкото биха получавали, работейки в стопанството. За служителите iPhone е скъп избор, а мнозина твърдят, че си купуват по-евтини китайски смартфони.

28-годишната Юен Юенлин твърди, че е работила три пъти на монтажните линии на iPhone, като всеки път е напускала заради по-високо платена или по-забавна работа. Миналия ноември тя е заменила униформата на Foxconn с високи токчета и е започнала да продава козметика в близкия търговски център.

"Практически всичките ни клиенти са работници на Foxconn”, коментира жената, която живее със съпруга си (служител на Foxconn) и двете им деца в едностаен апартамент под наем.

Някои от съседите на Юен в жилищния комплекс са по-малко доволни от нея. Някои са били преместени и се оплакват от неадекватните обезщетения за земята. Властите в Чанджоу твърдят, че компенсациите за земята са базирани на националните стандарти.

През 2013 г. земеделецът Сяо Малай смути местните власти, като излезе на протест срещу разрушаването на дома му, на чието място трябваше да се появи индустриален парк със заводи на Foxconn, сочат документите от съдебния процес срещу представител на властите, за който се твърди, че е платил на служител на парка и на други хора да пребият фермера. В резултат от побоя Сяо умира, а въпросния представител на властите, служителят на парка и други влизат в затвора за смъртта му.

"Не сме нясно с трагичната смърт на Сяо Малай и обстоятелствата около смъртта му“, коментира говорителка на Apple.

Други местни фермери твърдят, че компенсациите, платени за земите им, са били повече, отколкото те биха могли да спечелят за целия си живот, отглеждайки пшеница и царевица. Джан Хайлин, който вижда как хеликоптерите спускат маркерите през 2010 г., използва част от сумата, която му изплащат, за да си купи два апартамента.

И все пак в града все още са притеснени за колко дълго Foxconn или Apple ще имат нужда от Града на iPhone. Продажбите на устройството се свиха през 2016 г. - за първи път от дебюта на телефона през 2007 г. По време на миналогодишния спад на производството китайският премиер е попитал Тери Гоу дали производството на iPhone ще скочи или ще се свие тази есен, твърдят хора, присъствали на срещата им.

Foxconn твърди, че е придобила 80% от сградите, които използва в града, а останала част е взела под наем, като планира да инвестира в района.

Независимо от това китайските власти виждат фабриката за iPhone като ценен инвеститор, твърди Шъ Пу, професор по икономика в Хънан. „Foxconn помогна за обучаването на хиляди хора в Хънан, посочва той. „Те могат да използват тези умения, за да работят на други места“.

investor.bg
GPower
Юли 14, 2017, 08:22:36 am от GPower
Views: 59 | Comments: 0

Microsoft пусна ново приложение за смартфоните на Apple, което ще помогне на незрящите да разбират какво има около тях. Разработката носи името Seeing AI и разчита на камерата в телефона и изкуствен интелект, за да разпознава обектите неоколо.

Приложението се стартира, след което iPhone-ът се насочва към обекта, който трябва да бъде разпознат и готово.

Seeing AI ще помага в идентифицирането на стоки в магазина, разпознава банкноти, чете табелки на зали и кабинети, документи, а дори може да информира какъв човек е насреща и какви са емоциите му. Всеки разпознат обект се изговаря на глас от телефона.

Приложението е достъпно в САЩ, Канада, Индия, Хонг Конг, Нова Зеландия и Сингапур за iPhone 5S/5C или по-нов, като скоро се очаква да се появи и в други страни.


nixanbal.com
GPower
Юли 14, 2017, 07:45:13 am от GPower
Views: 46 | Comments: 0


Apple възнамеряват да пуснат свойство, което записва екрана, когато официално всички имат достъп до новата ОС. Beta тестерите вече са поработили с него и споделят, че е готино и лесно за използване. Сега изглежда, че компанията обмисля да пусне помощно свойство, което да позволява на хората да правят лайвстрийм през главния си екран.

Третата бета версия на iOS 11 има „start broadcast“ опция. Бутонът засега не прави нищо. Някои хора предполагат, че ще работи с AirPlay, което не е много подходящо, тъй като вече има AirPlay огледален бутон в Control Center.

Тези свойства вероятно са направени за работа с други компании. Споделянето на екрана е идеално за всички геймъри, както и за различни бизнес срещи. Ще има още по-голям смисъл, ако ябълките решат да направят, така че лесно да може да се споделя съдържание между различни платформи. Засега никой нищо не знае и казва относно кои разработчици ще използват това свойство в техните приложения. Вероятно на есен ще разберем, когато излезе изцяло готовата iOS 11.

smartnews.bg
GPower
Юли 14, 2017, 07:23:34 am от GPower
Views: 39 | Comments: 0


Нов доклад на Fast Company твърди, че iPhone 8 може да дойде с още една интересна функционалност. Това е така да се каже 3D лазер, част от основната камера, който да може да измерва по-точно дълбочината. По този начин той ще спомогне не само за правене на по-качествени снимки (подпомагайки фокусирането), ами и ще увеличи възможностите на ARKit.

ARKit е системата на Apple за добавена реалност [augmented reality; бел. превод]. Логично е новият iPhone да включва нещо, което да направи ARKit още по-мощен и 3D лазерът от доклада на Fast Company звучи точно като това.

По-конкретно, става въпрос за т.нар. VCSEL лазери:

Цитат
„Лазерните системи на VCSEL изчисляват разстоянието, което светлината изминава от лазера към целта и обратно до сензора, и генерират измерване на Времето за полет (Time of Flight). Системата се състои от източник (VCSEL лазерът), леща, детектор (или сензор) и процесор. Цялото нещо струва около 2 долара на телефон, споделя източникът ни.“

smartnews.bg
GPower
Юли 14, 2017, 07:22:20 am от GPower
Views: 33 | Comments: 0


Според анализаторите на Bank of America, тази година новият модел iPhone ще се забави и то доста. Wamsi Mohan и Stefano Pascale цитират софтуерни проблеми и проблеми в производствената линия като такива, които ще направят така, че доставките на iPhone 8 да се забавят с между три и четири седмици.

Анализаторите са разговаряли с производителите за Apple в Китай, които съобщават за евентуалното забавяне.

Според You are not allowed to view links. Register or Login забавянето се дължи главно на проблеми при имплементирането на Touch ID и 3D разпознаването на лице. Доколко това ще засегне примиерата на iPhone 8 обаче, не е ясно. По-скоро ще бъдат забавени единствено доставките, докато самата премиера се очаква да се проведе навреме.

smartnews.bg
Pages: 1 [2] 3 4 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login      You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Последни постове

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
4938 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
885 Публикации
Admin Admin
717 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
192 Публикации
gamzoff
48 Публикации
unclecharlie unclecharlie
44 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации
venelin.valchev.50 venelin.valchev.50
28 Публикации
R32 R32
25 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Юли 2017
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 [28] 29 30
31

No calendar events were found.

* Статистика

 • stats Общ брой потребители: 642
 • stats Общ брой публикации: 7455
 • stats Общ брой теми: 4300
 • stats Общ брой категории: 13
 • stats Общ брой раздели: 74
 • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

 • Dot Гости: 2
 • Dot Spiders: 0
 • Dot Скрит(и): 0
 • Dot Потребители: 1
 • Dot Потребители онлайн:
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal