Welcome, Guest. Please login or register.
collapse
GPower
Вчера в 06:39:32 am от GPower
Views: 14 | Comments: 0


Точно преди 37 години – на 12 декември 1980 г., Apple се появява на фондовия пазар. Оттогава насам цената на акциите на концерна от Купертино се повишава с цели 44 000 на сто. По онова време една акция струва 22 долара, а след четири сплита тази цена би се равнявала на 39 цента. Днес обаче една ценна книга на компанията струва почти 173 долара.

За разлика от други технологични компании, които по онова време са разочаровали с дебютите си на борсите, Apple успява да се докаже. Нейното IPO става най-голямото след това на Ford Motor Company от 1956 г. - година след рождението на съоснователя на Apple Стив Джобс. Поематели са Morgan Stanley и малката компания Hambrecht & Quist. Акциите са предложени първоначално на цена от 14 долара за дял. На Wall Street обаче цената достига 22 долара за акция и цените книжа са разпродадени за минути при дебюта си.

Ако преди 37 години инвеститорите можеха да предвидят какво ще се случи с тази компания, днес те могат да са богати. С цена от 22 долара за акция 100 ценни книги биха стрували 2 200 долара. Оттогава, дори след 4 сплита, тази инвестиция се изплаща многократно. Тези 100 акции днес щяха да са 5 600 на брой, а онези 2 220 долара - да донесат почти 1 млн. долара.

На 12 декември 1980 г. обаче времето е неблагоприятно за IPO-та. По това време регулатори в Масачузетс са забранили на индивидуални инвеститори да купуват акции в компанията, твърдейки, че такава инвестиция е твърде рискована.

Навремето новината за листването на Apple е отразена от Wall Street Journal с дописка на 12-та страница. Пазарната капитализация (броят на акциите, умножен по актуалния курс) тогава е възлизала на 1,8 млрд. долара.

Вероятно най-интересният детайл в статията, публикувана в Wall Street Journal тогава, е именно забраната на  властите в щата Масачузетс към индивидуалните инвеститори да купуват акции на Apple по време на IPO-то въз основа на правила, целящи да държат обществеността настрана от „твърде рисковите инвестиции в компании, търгувани на много високи цени без да имат солидна основа".

Наредбите на Масачузетс предвиждат, че цената на акция може да бъде до 20 пъти по-висока от печалбата на акция. Apple генерира печалба на акция от 24 цента, а цената на покупката е 22 долара за акция, което е 90 пъти над стойността.

Оттогава обаче Apple се превърна в най-ценната компания на фондовите пазари. През 2015 г. тя стана първият концерн, минал пазарна капитализация от 700 млрд. долара. Две години след този рекорд през август тази година пазарната стойност на Apple надхвърли 800 млрд. долара за първи път в историята на компанията.

Сега Apple се оценява на 886 млрд. долара. През тази година временно пазарната капитализация мина дори 900 млрд. долара, а редица анализатори се чудят дали Apple, или Amazon ще са първите концерни за по 1 трлн. долара.

investor.bg
GPower
Вчера в 06:38:19 am от GPower
Views: 12 | Comments: 0


Apple вече е готова да сподели колко е напреднала в разработването на своята технология за самостоятелно шофиране на автомобили. Тази седмица ръководителят на отдела за изкуствен интелект, Руслан Салакудинов представи автономения екип на компанията.

Apple е разработила система, която използва бордови камери, за идентифициране на обекти дори и в трудни ситуации, като например при дъждовно време. Системата може да прецени позицията на пешеходец дори, ако той е скрит от паркирана кола. Други допълнения включват навигиране с едновременно локализиране и картографиране, като по този начин се създават по-подробни 3D карти.

Все още не е ясно дали и как Apple ще комерсиализира своето ноу-хау за самостоятелно шофиране. Apple привлече сериозни AI таланти и сме сигурни, че това ще доведе до нещо наистина добро за технологичния свят.

hicomm.bg
GPower
Декември 11, 2017, 07:07:39 am от GPower
Views: 92 | Comments: 0


Apple вдигна летвата с дебюта на Face ID в новия iPhone X, което вероятно ще накара доста Android производители да се опитат да въведат конкурентна версия на технологията в своите телефони. Според шефа на маркетинга на компанията обаче, реално няма място за сравнение.

"Те не струват", казва простичко Фил Шилер в интервю за Bright.nl, коментирайки опитите за имитация на Face ID от Android модели.

"Изминахме дълъг път докато стигнем до Face ID. Нашите конкуренти пробваха други неща с технология за лицево разпознаване и не постигнаха нищо. Face ID е особено уникално приложение", казва той.
Шилер подчертава още, че нито един разработчик няма достъп до пълния обем данни, събирани от технологията за лицево разпознаване, така както данните от Touch ID също не са били достъпни. Целта е сигурността на крайния потребител да бъде максимално запазена както от технологията, така и от онези, които разработват приложения за нея.

hicomm.bg
GPower
Декември 10, 2017, 05:52:47 am от GPower
Views: 67 | Comments: 1


Според нов доклад на Techcrunch, Apple е близо до придобиването на Shazam - популярното приложение, което позволява на хората да идентифицират песни, телевизионни предавания, филми или реклами.

Сделката е била осъществена тази седмица и ще бъде обявена в понеделник, въпреки че винаги може да има промени. Един от източниците твърди, че сумата за придобиването на Shazam е 401 милиона долара, но има слух и за 1.02 милиарда долара.

През септември 2016г., Shazam обяви, че приложението е свалено 1 милиард пъти, което значи, че тези цифра вероятно е по-висока към днешна дата.

Но в света на приложенията, по-големият брой потребители не винаги означава по-голяма печалба. Главният изпълнителен директор на Shazam, Рич Райли отбеляза по-рано тази година, че се работи в или близо до рентабилността. Той също така намекна за вероятно придобиване.

Shazam стартира още през далечната 1999 г., много преди дните на приложенията, като услуга, която се използва посредством SMS код. Всъщност първото име на услугата беше „2580“.

Днес Shazam работи с технология за добавена реалност, като маркетинг услуга за откриване на съдържание въз основа на снимките, които сте направили с приложението. То също така е интегрирано с други приложения като Snapchat и Siri на Apple, и в момента Shazam изпраща много трафик към други приложения, като Spotify и Apple Music, което си струва, ако тези кликвания се превръщат в покупки.

Не е ясно какво ще се случи със Shazam след придобиването, но една от най-вероятните интеграции ще бъде с Apple Music и по-дълбока Siri съвместимост. Повече подробности по сделката очакваме идния понеделник, когато тя ще бъде обявен официално.

hicomm.bg
GPower
Декември 10, 2017, 05:50:43 am от GPower
Views: 211 | Comments: 0


Емблематичният за компанията Джони Айв отново ще се ангажира директно с дизайна на продуктите на Apple. Англичанинът бе до голяма степен отговорен за това как изглежда хардуера на гиганта по време на лидерството на Стийв Джобс от края на 90-те години до 2015 г., когато той бе освободен от повечето ежедневни отговорности.

Тогава този ход се разглеждаше като отваряне на нова страница в стратегията на компанията, но очевидно тя не е готова да се откаже напълно от услугите на Айв.

В момента, от страницата на ръководителите на Apple са премахнати имената на Алан Дай, вицепрезидент по потребителския интерфейс, и Ричалд Хоуърт, вицепрезидент по промишления дизайн, които досега изпълняваха функциите на Айв.

Една от критиките към Apple в последно време е именно, че компанията е позагубила своята визия за бъдещето и продуктите ѝ вече не са толкова иновационни и стилни, както някога. Може би завръщането на Айв на ръководен пост ще помогне това да се промени, коментира The Verge.

hicomm.bg
Pages: [1] 2 3 ... 100

* Реклама

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login     You are not allowed to view links. Register or Login.   You are not allowed to view links. Register or Login

* Харесай ни

* Дарение

You are not allowed to view links. Register or Login

You are not allowed to view links. Register or Login

* Топ Теми

* Най-активни

GPower GPower
5187 Публикации
KurtiMakarov KurtiMakarov
935 Публикации
Admin Admin
717 Публикации
Infamous Infamous
247 Публикации
gogi6 gogi6
192 Публикации
gamzoff
49 Публикации
unclecharlie unclecharlie
44 Публикации
asko44 asko44
31 Публикации
JmeLche JmeLche
28 Публикации
venelin.valchev.50 venelin.valchev.50
28 Публикации

* Анкета

Темата не съществува.

* Спецификации

You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login
You are not allowed to view links. Register or Login

* Препоръчани сайтове

You are not allowed to view links. Register or Login - Потопете се в море от стил и уют
You are not allowed to view links. Register or Login - Аксесоари за мобилни телефони
You are not allowed to view links. Register or Login - Сайт за ръководства за поправяне на вашите: Mac, iPod, iPhone или iPad
You are not allowed to view links. Register or Login - Apple онлайн магазин

* Календар

Декември 2017
Пон. Вт. Ср. Четв. Пет. Съб. Нед.
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 [14] 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

No calendar events were found.

* Статистика

  • stats Общ брой потребители: 682
  • stats Общ брой публикации: 7775
  • stats Общ брой теми: 4495
  • stats Общ брой категории: 12
  • stats Общ брой раздели: 75
  • stats Най-често онлайн: 135

Онлайн потребители

  • Dot Гости: 5
  • Dot Spiders: 0
  • Dot Скрит(и): 0
  • Dot Потребители: 0

There aren't any users online.
SimplePortal 2.3.6 © 2008-2014, SimplePortal